"A statisztika áltudomány."

/Paul Krugman/

"A statisztika a sci-fi világa."

/Paul Krugman/

Több,mint egy éve írtam bejegyzést a könnyű,otthonrólvégezhetőminternetes munkákról.

Létezik az a fajta hisztériakeltés,amivel egyet értek és amit támogatok.A hisztéria egyfajta észvesztés---

"Józan parasztész pedig nincsen!"

/Tóta Wórlyuk Álypád/

Tehát a klímahisztéria keltést én is támogatom

Egy marketing-konzumpicsaembernek fölösleges józan észérvekkel előállni.Egy józan észérvmár neméri föl az ingerküszöbét, csak a túlzó alkalmazás. Nincs már idő tudományoskodásra és az oiropidok gyök-agyökalatt butulnak el.

Érvelni csak annak lehet,  aki nem kapkod a Mindenhatoooo Goglioltárán a válasz-érvért.

 

A hisztériakitörés,ami azt feltételezi, hogy a hisztérikusnak vannak észnél-lévő hosszabb időszakai is.

A klímaészvesztés tartós állapot.

Azok,akik  Greta Thunberget egy életre tönkretették,marketing tevékenységüket egy idő  után mármajd másba fektetik -Greta pedig marad Gréta. Úgy,ahogy.

 

A klímaészvesztés Dr Bubó-szituáció,amiben az eszét vesztett klímavédő még csak inkább generálja a klímakatasztrófát.

Gyászos példa erre az un "környezetvédő autók" az "elektromos autók" marketingtrükkjei és a beszopásuk.A legtöbb környezetvédő picsaautóban maga a "környezetvédelmi szisztéma" okozója és egyben elrejtője is súlyos szennyezéseknek.Egy Euro5-ös  szuperdízel a halála előtti10ezer km-ekben többet szennyez,mint egy Euro0-ás autó megfeelően szervizelten és jó motorikus-karbantartvba teljes életciklusában. Ésmiközben mindenki a dízelek környezetszennyezéseit sejti,a benzineseket is sikerült olajzabóló titkos szennyezőkké"fejleszteni".

 

Megvédi sosevállalt-nemlesz kisbabája fingjaitól meg pelenkáitóla Földet,amit évente milljókisbabafingnyitégetve az ózonpajzson körberepcsiz.

Egy  maldiv szigetek-i klímavédőkonferencia műanyaghulladékait hetekig égetik a közeli szemétégetőszigeten.

Nem fogom itt a teljesklímaészvesztést kielemezni, mindössze az un "internetes újságírók" egy igen kényelmes fogásának a hátulütőire mutatok rá.

 

Hisztériát szeretnének kelteni,amivel én is egyet értekésamit támogatnék is.Azonban nem sikerülaz észvesztésnél feljebb kerekedniük ésennek az oka az,  hogy a munkahelyükről, azaz a lábszagú, telefingott, fagyasztottkaja maradékoktól és csomagolóanyagaiktól, spermnás és hüvelyváladékos meg taknyos papírzsepiktől bűzlő szobájukban a hónajjszagúotthoni jáccósban nem tudnak más ésjobbötletet elképzelni,mint az internetről elérhetőstatisztikai adatok halászgatását és pecázását.

Ma már még Aliz is a Barátok közt -ben "internetes újságíró" -ó, basznád meg,Szerencsés Gabriellakreatív producer! 

https://sorozatwiki.hu/images/news/baratok_kozt_szerencses_gabriella.jpg

Nem távozott.

A klímaészvesztő picsák  egyik kedvelt móccere az eredetileg zöld-szakmailag helyes"mennyi vízbe kerül egy" és a "hány fát kellkivágni ahhoz" féle statisztikai szórakozás.

Pl van egy ilyen statisztikai adat, miszerint egy hízóbirka előállítása vagy 10 köbméter vízbe kerül. Kizárólag az un "intenzív körülményekközött" azaz "korszerűmodern jövőbe vezetőipari akolban" hízlat birka előállításához statisztikázhatóki a felhasznált vízmennyiség.

Biztosan ki lehetne goglizni, hogy a Világ Hízóbirka Állományának hány ezreléke hízik ipari akolban.

 

Olyan "statisztikai adatok"-at,mint a birkákmennyisége ikszországban és Y Földrész-en, annyira komoytalanok,hogy mint fél-zöld-tudatos, nem pazarolok erre fölös elektromos  energiát.Az oka az, hogy a világ juhászai sehol nemérdekeltek a valódi fülszámok kiadásában.Sokszor az öregbojtár sem tudhatja a valódi fülszámot,nemhogy a nyáj tulajdonosa.

 

Olyan juhász nincsen,aki x mennyiségű birkát ne tartana a juhok között,de még az is biztos, hogy nem csak birkái,de juhai is vannak a nyájban.

 

Tendálni a normális,a birkáknak megfelelő extenzív,lelgeltetős künnaklozós nyájterelős tartás az intenzív felé  tendál,ahogy az emberiségis a vélt "jóléte" felé,zuhan azoknak az embereknek a száma,akik nyájjal  szeretnének foglalkozni.

Ezért fejlettisztánban már kisérleteznek az ipari birkatartással,ami nonszensz,ugyanis a birkatenyésztés egyik titka a birka lába gondozása,a birkaláb-betegségei,körömbetegségei a legveszedelmesebbek és ezért a hízóbirka vagy nem ipariistállózott vagy nem éri meg a vágósúlyt.

Vagyis

a statisztikai adat arról, hogy egy birkához mennyi víz szükséges,a világ egyik legfeleslegesebb blöffje.

 Évezte 27000 palack ivóvíz ,a hozzászükséges energiapazarlás, szennyezik a Földet és veszélyeztetik a klímáját csak birkákra vonatkozó légbőlkapott és légyszart se érő statisztikai humbugolás miatt!4!4!444

Ettől a blöfftől túlmessze nincsen pl  az, hogy egy kiló marhahús előállításához mennyi víz kell,majd onnan a hamburgerkatasztrófa...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7715330108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása