Bödőcsöt teljesen megértem. Bödőcsnek élete van  -és ezért az életéért rendesen megdolgozott.

https://i.ytimg.com/vi/7C36kYwDwl4/maxresdefault.jpg

Jogos, hogy-ahogy csak kihasználja a piaci lehetőségeket.

Ennek van piaca,így kell csinálni,ez érimeg.  Bödőcs még Libri Irodalmi díjat is kapott egy... hogy mondjam...Rideg Sándornak a "bakterházon" kívülminden más egyéb írása kommunista, azaz pl szociáldemokraták ellen uszító agitáció.Amitől függetlenül azt kellmondanom, hogy Rideg humora irodalmi értékű és ha egy skálkán Iszak Babel humora 100,akkor Rideg Sándoré 33-ami hihetetlenülmagas szám.

Hoffmann Géza operettszínész pl a rendszer kiszolgálója volt, polkomm munkatársa,a feladata szerint humorával le kellett vezetnie a feszültséget. Hoffmann szövegei LEÍRVA kb az Iszak Babel Szint 10%-át közelítikmeg alulról. Hoffmann operettszínész a pesti- és munkáshumor bartókja is volt,mint idült alkoholista kocsmákba járt és ezekben,ahogy a zseniális színészeket a sajját arcukkal soha,úgy őt sem hitték el annak,ami pedig volt:A Hofi. És Hoffmann operettszínész figyelt, elhallott és felhasznált: a népi aktuál humort. És ez Kádárnak is tetszett,miközben apiaca azt hitte, hogy Kádárnak nem fog tetszeni.

Bödőcs meg Hoffmann szintjének egyharmada kb.

Ha tudnék gif-et készíteni,akkor Dégi István színész arcából,amikor az "Élni kell,élni kell!'-t sikoltozza az Ötödik pecsét-ben,

elnikell_4_4.jpg

 

abből csinálnék Bodőcs emlékére gifet.Élni kell és Bödőcsnek teljesen igaza van: ha ennyivel sokat lehet keresni,akkor keresse is. Pl felénk a fasszopónak csúfolt kurvák csak a férjük faszát szopják. A kuncsaft faszára gumit húznak és a szájuk O-ja előtt kézzela gumiba fejnek. Ennyi a szolgáltatás és ez 2000 Ft. Lehetőleg kétezresben.

namost ugyanebben az iparban meg lehet keresni 6 órahossza alatt 70000 Ft-ot. A 2000 Ft-os útszélieknek 6 óra alatt 1 vagy akár húsz kuncxsaftja lehet. Az amatőröktől ráadásul a küzelben hesszelő  férj AZONNAL elszedi a pénzt.

Gondolj bele kedves olvasóm    Vannak lányok,akik 6 óra alatt és összesen egy pasivalmegkeresnek 70000 Ft-ot.És ez a pasi tiszta, jólszituált, tökéletesen megfürdött. Nem sorolom most fel a hátulütőit,amiket egy 2000 Ft-ért szopó útszéli kurva nem vállal a kuncsaftnak. 70000 Ft-ért nemhogy nyelni kell,de még rendesen nyelvesen csókolózni.

Szóval: nem irigyelem  Bödőcstől azt az irodalmi díjat.

Viszont egy 56 fős munkásasszony busz 52 utasa irigyeli a kurváktól az őelképzeléseik szerint könnyű keresetet. Többszáz munkásasszonyt kérdeztem már a szerintük a kurvák életéről,egybehangzóan úgy képzelik, hogy egy kicsit letolják a bugyit, elvállalnak egy szexit 10000-ért, de a stricinek csak szaxit diktálnak be és 5000. Akülönbözetet pedig feketén zsebrevágják,mint a kindertojás összeszerelőben egy vízipacifejet.

4-en viszont voltak kurvák ésinkább csirkét beleznek havi 250000 nettóért. Ők ugyanis tudják, hogy munka közben csak akkor kell lehúzni a bugyit, ha valamilyen (húgyúti vagy bél)hurut miatt nagyonsürgős és a stricik nem számolnak, hanem egyösszeget kérnek el munkaidő után és ha azon felülmarad, az a kereset, ha minusz van, az összeget akkor is le kell tenni - azaz nő az adósságspirál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr10015309520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2019.11.18. 07:23:09

Annyira nem érdekel ez a Bödőcs. Szerintem méltatlan ehhez a bloghoz, hogy vele foglalkozzon. (Én spec. nem olvastam tőle még egy sort sem.)

Wildhunt 2019.11.18. 22:04:27

A Dűne Istencsászárában egy múzeumi fremen azzal indokolta a lopott késmásolat árának kétszeresére emelését, hogy mindenki úgy él meg, ahogy tud. Innen tanultam az erre a gyakran hallott kifejezésre adandó egyetlen helyes választ: te már nem élsz.

Frick László Intézet 2019.11.20. 04:34:54

@Alfőmérnök: Humoréhség van.Az emberek annyira ki vannak éhezve a humorra, hogy egy humorsnak hirdetett est plakátját látva már előre mosolyognak. Mint Rimbaud kenyérleső proletárgyerekei,már a humor lehetőségére előre beindul a nyálelválasztásuk.Kiállok szinpadra és bemutatom a görbe kisujjamat,röhögnek. A humornak is vannak ágazatai és a picsatársadalomban a kínálat öszezuhan,miközben a káosz színes forgataga csupaváltozatossággaligéz,aközben a kínálat a nagy semmi... ízfokozóvalakorpa,mint a kutya-macskaeledel.Jólmárkázott és dizájnolt törek. A csapvíz szerepe az élelmiszeriparban.

Bödőcsre azt szokták mondani, hogy őfüggetlen,mert Gyurcsány alatt Gyurcsányt támadta. Most meg a szőnyeteggget.

Nekem ezzel az egész diktátor-és diktatúrakérdéssel az a problémám, hogy a történelemben az igazi diktátorok és diktatúrák valóban-támadása legalábbis veszélyes,gyakran a támnadóéletébe kerül.Ez meg egy olyan diktátor és diktatúra,akinek-aminek a támadása jól fizet és megélhetést biztosít. Ezt a szituációt nem magyarázza meg az, hogy a "diktátor" fasszopói és seggnyalói meg az oligarchái. Ez ugyaniss...nem felnőtthöz illő hivatkozás,ez óvodai szoint, az általános iskolait nem éri fel. elvileg az óvónéni egyik alapfeladata lenne az, hogy az óvodást ebből a kétváltós szillogisztikus primitív 2D-bőlkivezesse-

nemhogy:belenyomja

Szerintem a politikai humor alapja a könyörtelenség lenne.

Az embereket okolja a politikus a ganyéságáért -és valljuk be,a politikusok tényleg közülünk valóak és valóban a legtöbb politikus olyan,mint mondjuk Horváth Tamás popsztár: amikor a véletlen,a jószerencse és egy csomóundorító backstage fogás ikszfaktor, geciség,nem sorolom, feldobja,akkor... elkezdi megvalkósítani azokat az elképzeléseit,amiket a popsztárok életéről elképzelt mégakkor,amikor nem volt popsztár.

ElvisPresley a korai időszakában,de már a sztársága fényeséveiben a rajongólányok közül kiválasztatta az ép hymenűeket...ezt a testőrök vizuálisan ellenőrizték...majd ezek a lányok felmehettek Presley-hez és ott sorban letérdelve kinyalhatták a végbéltáját. Ez egy olyan tipikus megvalósult álom,mint amikorJohn Lennon meztelenülaz asztalra feküdt és bekente testét gyümüölcstortával és huszonnégy lány pedig lenyalta róla. John Lennon vagy sok más, szabadidejében értelmes ember le tudott erről szokni a későbbiekben,de ettől függetlenüla Beatles első, amerikai turnéjának a "sajtóértekezletei" igen tanulságosak.

A Bödőcs Jelenségben nem Bödőcs adja a mintát,hanem pont fordítva:Bödőcs a lenyomat. Bödőcs nem okozó,hanem okozat.Bödőcs következmény -és ő,szerintem nagyon ismegmagyarázható módon,mint Horváth Tamás popelőadó,puskás peti, a valódi bajszos szar,vagy az ostoba kövér ízléstelen lány,aki a szart gondolta ,de pavlovi reflexesen a fasz jött a szájára vagy Boldogképviselő vagy Pócsképviselő és sorolhatnám a Bödőcs Jelenség hasonló alakzatait.

külön sorban Bereczki Zoltánnal,akiszerintemlegalább annyira tudatosművész,mint Bödöcs:Bereczki tökéletesen tisztában van képességeivel. Tudja azt, hogy nem zeni.Szorgalommal,kitartással érte el,amit ért és jól nősült,mint másodjára Gyurcsány Ferenc és elsőre Horváth Tamás.

Bödőcsben ugyanazt tisztelem,amit Bereczki Zoltánban: Tuzdatosak. Bödőcs tudja, hogy közepes humorista.Mondjuk azt nem tudja Bödőcs, hogy egy népszerűbb kamionparkolóban névtelen kamionosok között, két tucat vicces kamionos között hat tehetségesebb van,mint ő.

Hoffmann Géza operettszínész és porcelánfestő nemcsak ezekben a műfajokban volt közepes képességű,de ráadásulmég énekelni is elég jó közepes színvonalon tudott,sikeres ember korában volt annyi esze,hogy tudja, ha megbízható-jó autótakar,akkor Mercedes-t kell vennie és azzal is tisztában volt, hogy egy angyalföldi munkáskocsmában egy átlagos este 2-3-4 zseniális humorú ismeretlen,iskolázatlan munkás viccelődik.

Bödőcsnekmár nemkell lemennie füsttelen büdösbe emberek közé.

Hoffmann Géza színésznek jobb volt,mint énekesnek ,humoristának vagy porcelánfestőnek.Zseniális színész képes képernyőről országosan ismert és egyébként haknisztárként csakúgy simán emberek között lenni.

Hoffmann ott piált a kocsmában és mint egy Bartók Béla vagy Moldova György,gyűjtötte a népművészet kincseit.Mert zseniális színész volt,amikor gyanakodva ránéztek a vicces munkások,a dolgozók,ő rezzenéstelen apró sertés-szemeivel visszanézett,el sem mosolyogva magát: "...hogy gondolod azt, baszod,nemőaz, csak hasonlít rá -ez valaami taxisofőr,aki beült piálni!" A Kádár-korszakban a Vásárcsarnokban vagy a MézesMackó hálózat üzleteiben azért nem árt egy leleplezőelmosolygás -Hoffmann nagy gourmand is volt.

Bevallom őszintén, Bödőcs helyében ugyanazt csinálnám,amit Bödőcs.Azt nem mondom, hogy Berecki Zoltán helyében meg tudnám csinálni azt,amit Bereczki ,mert amikor egy horváth tamás azt mondja,hogy neki munkássága van,akkor felállok,szó nélkülleszerelemmagamrólafülest,a mikrofont,a jeladót, belebaszom a zsűriasztalba és kimegyek: ennyire mnár ezen a szinten nem kellhet a pénz.

Frick László Intézet 2019.11.20. 04:36:26

@Wildhunt: Nagyon köstönöm ezt az értékeskommentet.Tkp ez volt az egyik célom annak idején a bloggal, hogy tudást gyűjtsek,korrerktúráztassamésmegszűressema szövegeimet és plkidobhassam a vacakokat.

Frederick2 2019.12.24. 07:52:36

@Frick László Intézet: @Alfőmérnök: Hát én egy kicsit másképpen látom. Csak egy picit. Érdemes interjúkat is olvasni/nézni tőle. Mert elárulnak pár dolgot a jelleméről.

Bödöcs szerintem ott cseszte el, hogy belépett a politikába. Szerintem nyugodt szívvel maradhatott volna apolitikus - de nem, ő most politizál.

Bödöcs láthatólag nem tudja eldönteni, hogy maradjon a balliberális szubkultúrában (ami ugyebár, egyre hiteltelenebb és avittasabb), vagy átlépjen a centrumba (ami ugyebár, picike és olyan idegesítő ember körül formálódik, mint Puzsér). Balliberalizmus vagy centrum - a jobboldaliságtól undorodik.

Erre az identitásválságára vannak is utaló jelek. (Interjúk)

Undorodik a fideszes korrupciótól - de undorodik az emeszpés korrupciótól is. - Ugyanakkor az EU korrupt működéséről nem merészel beszélni.

Gyűlöli a FIDESZ-t - de gyűlöli a DK-t és az MSZP-t is. - Ugyanakkor a Momentum, az LMP és a JOBBIK, eleve a fiatal "demokrata" pártok nem kapnak az ő gyűlöletéből. Nem a teljes politikai elittel van baj, csak pár öreggel, a Zorbánnal, a Gyucsánnyal, az Emeszpével.

Rossznak tartja a politikai korrektséget, mert akadályozza az árnyalt gondolkodást. - Ugyanakkor a humor frontján nem merészel konfrontálódni a PC-dogmákkal. Mikor eleve adják a lehetőséget a parodizálásra.

Elítéli Kovács Ákost, amiért kiszolgálja a NER-t. Ugyanakkor nem ítéli el példaképét, Parti Nagy Lajost, aki kiszolgálja a Balliberális Network-ot. Csúnya dolognak tartja, hogy Kovács Ákos parolázik egy Orbánnal, de abból már nem csinál problémát, hogy példaképe, Parti Nagy Lajos parolázott szinte az egykori SZDSZ és a még mindig vegetáló MSZP összes vezetőjével. (Parti még odáig is elment, hogy jópofizott a középszerű Mesterházy-val.)

Bödöcs nem politikai vátesz, ezért a politikáról mondott véleménye sem haladja meg a balos átlagember okosságait. A korrupció rossz, a rasszizmus rossz, a migráció egy objektív folyamat, tőlünk független, a migránsok megérdemlik az esélyt, a NER antidemokratikus, az igaz demokrata nem fél, a Putyin gonosz, a KDNP nem igazi keresztény, a Mészáros-oligarchia szörnyű seb a társadalom testén blablabla... Dögunalmas, fárasztó, semmi eredetiség, sok esetben a balliberális világnézet szolgai visszabüfögése, hazugság keveredik a fél-igazságokkal, némi erőlködéssel a centrumkodás felé, de úgy sem lépi meg, mert gyáva.

Frick László Intézet 2020.01.06. 08:36:38

@Frederick2: Az önképük szerint "liberálisok" a szerintemigazán illiberálisok.orbán csak szeretne fele annyira is illiberális lenni,amennyire az index majdnem, a 444 totűálisan.

Ma senki nem lehet politikai vélemény nélkül és aki jótakar magának, nem tér el egy kötőszóval vagy névelővel sem a kiadottaktól.

Nemrég láttam Simó Sándor "A legszebb férfikor" című filmjét, amit 1972-ben vágtak készre, az a merész ellenzéki politika, nem a mai index meg a 444 .

Bodőcs nem tehet más,minthogy kb annyira bírálja a mai ellenzéket, ahogy Komlós János szolgálatosmegbízott a Kádár-vezetést meg a szocializmust. Vagy árkus József, szintén a szolgálatok embere a Keleti Blokk külpolitikáját.Az Index Előírásai szerint kötelező "csipkelődni" plaz LMP-t még rendesen basztatni is kötelező. (ahogy a Patyxolat-ot meg az IKV-t)

Számomra Simó Sándort filmjében a mindent vastagon belepő retek meg emberzsír volt a döbbenetes. Ami nem rendszer függő, hiszen a mai, az index/444 szerint kommunista Vietnámban egy átlagos közWC tisztább, mint az albérlet konyhája, ahola mérnök-költő arcot mos.

Egy mássik filmben egy tanács krt-i KÖZÉRT-et mutatnak:ordéjj a vaskos embertahóság (emberzsír) mindenről, érzem a penetráns savanyúkáposztabűzt rothadózöldség alapon.

Bödőcs számomra az, amit Dégi István "Mert élni kell!" sikoltásával szoktam szemléltetni. ezt még.. valahogy Dégitólmegszerzem és minivideóban fel fogom tenni.
Ma, ha valaki élni szeretne, nem orbánék seggét nyalja, hanem ellenkezően: A véleményformálókét: Azaz NEM A POLITRIKUSOKÉT konkréten, bár azt meghiszemn, hogy Dr Cseh végbele kinyalására lenne jelentkező a véleményformálók között.

Orbánék nevetségesen, komolyan egy pillanatig nem nevezhető népnevelős csasztuskás módon hazudgálnak,de ahogy az index vagy az 444 tud hazudni, az már művészet.

Ezt már sokaknakmegmondtam: A médiaszakos gyerekemet faszkorbáccsal verném meg és kukoricára térgyepeltetném a sarokba, ha jópénzért is, deorbánékat szolgálná. Akkor inkább menjen el a Haägen Dazs-ba pultoslánynak. Egész életére tönkre teszi magát az a pop-eladó, aki nem kérdi meg, hogy melyik szinpadon lépett föl a FIDESZ-es falunapon aznap az Ismerős Arcok.. és.. csak a bokáját behúzza rá... A a Tűrés kategóriája, ha egy politikailag magának jót akaró zenekar fellép a FIDESZ-es pógármester falunapján... de a Földes Hobo László által 1982-ben alapított hygieniai szabályt, azt be kell tartani szorosan. NKA pénzt-támogatást, azt fel szabad venni, de pl Tusványoson nem játszhatsz 13000 Orbánt nemkedvelőnek ésvagy útálónak.

Ilyen egyszerű az élet ma is Magyarorsszágon.

Gyerekkoromban is számított a politikai megfelelőség és ma is.

Ma, ha jót akarsz magadnak, baszod a Cigányt.

Frick László Intézet 2020.01.06. 08:40:56

@Frederick2: Parti Nagy-nak beteges köldetéstudata lett a gyűlölettől, nincs ezzel egyedül. Ma már nem nehéz a 300 legokosabb magyarral valamilyen marciusiális-novemberialis rendezvényen közelségbe kerülni,kb Pijolós Joli nyanya szintjén nyálfrecsegve gyűlölködnek a FIDESZ-ről.. ami... szerintem egyre szánalmasabb látvány,főleg attól, hogy az ilyesmibe nem belehalni lehet ebben a rendszerben, hanem különbözőpályázati támogatásokhoz jutni. De leggalábbis j sajtója lesz az illetőnek :D Mármint az ellenzéki sajtóban.

Kedvenc példám Lovasi András, aki útálja Orbánt,de útálni kevés. Ha valaki annyit mond csak orbánra, hogy egy túlzottan önhitt akarnok, aki nem tűr a maga közelében okosabbat.. ez... jujdekevés, ennyivel nincs meg a belépő a klubba.

Frick László Intézet 2020.01.06. 08:48:36

@Frederick2: A NER nem tud antidemokratikus lenni, az ugyanis politika(i szint) , míg a NER egy agitációs lózungba csomagolt ócska kommunikációs csel volt. Noylc-kilenc éve lejárt.
Orbán egyszerűbben is megviccelhette volna az ellenzékét:
Ugye, nem akartok egyet érteni velem?"
"Dehogynem, nagyon is! Akarunk!"

Ne viccelj már, hol van az "antidemokráciától" a NER,

A NER-t e gyűlöletvakság teljesen kiragadta az eredeti jelentéstartalmából és mindenki azt hiszi, hogy ez Orbán rendszerének a rövidítése.
Mutateokerre egy ellenkezőirányú példát: Ha leírom, hogy NSZK mindenki lehülyéz, pedig Németország ma is NSZK.. csak ez az NSZK leragadt az eredeti jelentéstartalmánál, bár Németország hivatalosan ma is N(émet)SzövetségiKöztársaság :

A NER-nél viszont fordítva van, Orbán rendszere sose lesz NER :D

Te, ha lehetne Magyarországon liberális sajtó,kurvajókat bruhaháztathatna a mai politikán.

Szerintem Orbán politikája nyilvánvalóan büdöslábú és gummicsimmás. nem is csalóüdhat benne az ember.
Az ellenzék meg balett és körömpipellőkben, meg affogva, rizsporosan és kényeskedve: ugyanazzal a rohadósajtos lábszaggal.

Dr Cseh Katalinnak pl akkora a lábszaga, hogy a száján gőzelgi föl.

Boldogképviselőnek legalább úgy, ahogy az ember várja is: a gummicsimmájáből...
süti beállítások módosítása