A történelmi[entlen] fantazy[atlan] "televíziós" szériáknak is megvan a maguk szigorú dogmarendszere, mint a Katolikus Egyháznak, a Hit Gyülikéjének vagy a netokráciának. Lehet értesülni is egy ilyen széria indulásáról, az öregek szövegeket olvasgatnak az interneten, a korszerű új, jövőbe vezető gyerekeik meg unokáik megnéznek valami trailert vagy ha türelmetlenek, spoilert is.

A történelmietlen fantazyatlan is csak termék, mint a fagyasztottkajazabáló konzum picsatársadalomban bármi, ezért a fogyasztó, ha régi,elavult, múltködébe vesző filmbuzi, aki még fekete-fehérben forgatott első világháborús hiradókat is meg tud nézni nem digitalizáltak kolorizált Korszerű Jövőbevezető Formá-ban, felesleges az idejét pazarolni bujtatott reklámokra.

A tökmindegy melyikévad hanyadik részében átkapcsol a filmre, a dombhajlatról ereszkednek le a lovasok és elég csak a hajzatukra, ez elég volt már a ben Hur szépidejében is,rápillantani ahhoz, hogy megtudjuk,a termék készítői valójában mit gondolnak rólunk, akik elé lazán idebasszák a munkájukat:

"EGYÉ' PARASZT!"

Nagy valószínűséggel a történelmi idők hajdanán, egy létező germano-anglo-saxo nép eredetmondájának a szépidejében játszódik a széria, vagyis a termék és minden-de-minden-de-minden szereplőnek a haja a 2010-2022 közötti hajdivatnak felel meg.

Annyi pénzért ugyanis,amit egy ilyen ZS-mínusz-2 kategóriás filmet gyártó cég a "színész"-eknek fizet, még egy statiszta sem enged, azért a szaros 200 €-s napidíjáért, a hajához nyúlni.A Felsőbbrendű Faj fiainak Korunk Bundeszliga Frizurája van, a Kötelező Szakállal,a nyakon aluli Kötelező Szőrtelenségről n.a. . Ebben kérek segítséget olyantól, aki látta a Trónok harcát és abban valamelyik hőst meztelennek...

korunkbundeszligafrizuraja.jpg

A történelmietlen fantazynak is megvannak a fokozatai: A Vikingek című  vizuális fosturhában már akkora gázsikat fizetnek, hogy a "színész"nek belefér a hetek óta mosatlanságot igéző műkoszmót is az arcára kenni-hagyni. Ennél is magasabb fokozatú sorozat, amiben a főhőst játszó színész  ismert mellékszereplőt alakított a Trónok harcában.

 

a Kötelező Néger -nekmeg a korunkmodern afroeurópaijára jellemző frizurája van

kotelezoneger.jpg

A tömlöclépcseje olcsóbban jön ki, ha megcsinálják a Star trek sorozat teszkógazdaságos másolata korszakát idéző plasztikból, mintha kompjutertechnikával. Így is eleget költöttek a sárkányokra meg majomalakú rémlényekre, boszorkákra és koboldokra.

Úgynevezett riport-dokumentum műfajokban is lehet pályázni támogatásért egy fejlett  picsatársadalomban. Ha egy ilyen terméket véletlenül magamfajta macskabuzi megnéz, már aakkor előre hahotázik, mint humorínségben a magyar vicckoldus Hadházi Lászlónak csak a neve plvastán,amikor meglátja a Kötelező Arab Csaj-t a weimari Bauhaus Universität oldalbejáratánál avázni. A tanszék, ahol tan'seg' ez a csaj,kemény €-tízezreket pályázott meg olyan macskakutatásra,ami kutatás eredményeit a múlt századfordulón egy analfabéta mosónéni is magától tudta: MacskáinkMEGLEPŐEN4!!4!!!4 távol tudnak elkóborolni a háztól. A "dokumentum-riportfilm" egyik főszereplője az emberiéletkorba átszámítva 102 éves Rudimacska, súlyosan elhízva. A Kutatási project kereteiben a zabhegyezést ésléhűtést igazoló adatokat környezetkíméletlen módon még ki is nyomtatja papírra a tan'seg'nő.

Macskabuziként összegezve annyit sikerültmegtudnom, hogy Magyarországnaak még macskának is jobb lenni, nem csak embernek, Weimar szép kis város és nagy szerencséje, hogy a XVIII-XIX.század fordulóján ott élt az a Goethe,akit ma már ugyan nem olvasnak,de egy szép nagy parkot tervezett Németország Macskafővárosába. Kelet-Németországban nem csak  annyira fejletlenek az emberek, ahogyan azt az AfD választási eredményei alapján Bede Mágus az EZO444 "vélemény"-rovatosakigondolta, de még a járdák is dudvásabbak,mint Nyugat-Németországban és  Goethe Álomparkjától nemmessze egészen magyarosan lepukkant bezárt üzem is van, és ott szabadon,az agyonhízlalás és dédelgetés veszélye nélkül is élhettek macskák, amíg macskabarátok jólel nem kapták ésivartalanították a nagy Anyamacskát,  hogy ne fialja már Németország Macska Fővárosa szívében annyi kóbormacskával teli A Város Szívét -ekkor átkapcsoltam a kertépítőműsorra, amit szintén picsaembereknek gyártanak,akik a faforgácsból drága trópusifaszerkezetre épült barakkjaik telkét palánkokkal kerítik el a szomszédok tekintetei elöl, hogy a dudvás burgyinjukból,amit telehánytak lommal,  ne tudjanakátnézni az ő dudvás burgyinjukba, amit telehánytak majdnem ugyanolyan lomokkal. Vannak még lehetőségek persze,pl olyan embereknek,aki az olajat sem a motorban,sem az automata váltóban nem cserélik,autósrófolóműsorok vagy fagyasztottkajazabálóknak Jamie Takarékos Konyhája,amiben a baromarcú azt hiszi, hogy ha negyedóra alatt ÉlőÉtelt üt össze,majd átszokik a picsa a fagyasztottkajazabálásról a mosogatás rémeivel fenyegető  főzőcskélésre.

A project indulásakor senkinek eszébe nem jutott a történelmi hűség. A büdösbunkó fagyasztottkajazabáló picsa, aki a gyártó szerint képes ezt a szart megnézni,úgyis tök hülye történelemből. Ha valaki sznob picsa meg akadémikuskoskodni szeretne, be lehet fogni a pofáját azzal, hogy a vikingek nyugodtan lehajózhattak Afrikába és felfogadhattak egy úszó afrikai menekültet a hajójukra és hazaviheték,ott meg betagozódhatott a fizikaiképességei alapján,meg szocializálódhatott germano-anglo-saxo harcosnak.

Végül a  leges-legfontosabb: Jó tudni, hogy

a Kötelező szó legalább annyira inkorrekt egy fejlett fagyasztottkajazabáló rendpárti és szabálykövető társadalomban,mint a néger vagy a buzi kifejezés. Semmi nem kötelező,minden csak ajánlott. Normákat ajánlanak le a társadalomnak és arról közmegegyezés is van, nem csak törvények, hogy a normákat illik betartani. Aki nem tartja be a normákat, az lényegében magát zárja ki a közösségből, nem diktatúra ez, ahol mindent felülről lefelé terjesztenek és alulról felfelé az egyetlen lehetséges reakció rá az elfogadás és a norma beillesztése privát életünkbe. A Fejlett Szabálykövető Rendpárti társadalmakban a normakövetés egyszerű személyes igény,mint a testi higiéné vagy a fogselyem használata vagy az, hogy az ember az undorítú unhygiénikus szőrzetét letúrja magáról.

A Kurtizánok korá-ban nemcsakhogy a Kötelező Néger Kötelező Nő formájában, de még némi LMBTQWERTZUIOPŐ -stich-hel is:

kotelezonegereslmbtwerq.jpgkoteeelzonegerharlots.jpg

A Kurtizánok korát ostoba kútfőmérgező picsák írták és Női PIaci Szegmens részére,szerintem főleg menopauzás nőifogyasztóknak, hogy ne hiába járjanak hormoninjekciókezelésre. A sajtos érettnőierotika "bujtatott" és a tarkó mögött jobbkézzel-a-balfülvakarós "áttételezések" jellemzik.  Vagyis Apu el nem képzelheti,mit néz Anyu ezen a faszságon, még női mellbimbó se látszik minden epizódban,miközben anyu csak erősen X-be teszi a lábait a paplan alatt, nyomi-nyomi ésmár végez is. Fiatal ABC-végi generációs nők a 11-31-éves szegmensből már minden mögékerülés  nélkül egyenesen a Cristal Clear Pornó műfaját fogyasztják.

Az ember a teljes politikai kifejlettségét már nagyjából az óvodás korában eléri. Számomra nincsen annál mókásabb látvány,amikor az óvónői szakmát a sok szabadidő és a napi alig 2-3 órás munka miatt választó felnőtt korú, de 24-42 éves kislány  picsákat 3-4-5-6 éves gyerekek a falhoz állítják és megvezetik.

Az se semmi,amikor a közhasznú munkakeretben kiszervezett 8.általánossal papírozott, a gyakorlatban analfabéta dadusnéni először kiszedi szépen egy ilyen diplomás,magát felsőbbrendűnek érző- és mutatópicsából a szexuális szokásait,majd cserében azzalfizeti ki, hogy ő lényegében a második gyereke születése óta alig,a menopauzája óta meg semmit se szekszel Jaózsi bá'val, hogy az öreg hogy intézi  azt a gusztustalanságot,nem is érdekli. Az ilyen dadusnéni bizonyítja számomra azt, hogy a már óvodáskorban megszerzett politikai képességek akár meg is őrizhetőek  idős korra is.

Sőt, az óvodás ember, ahogy nagy költőnk,József Attila találóan megfogalmazta:őszinte ember . Az majd huszonéves egyetemista politikus korában lesz,amikor a párt sorokövetkező mítingjén kifakad, hogy a picsába már, kéne egy csaj is a képbe, ne, tudtok egyet,aki beszállna?

A véleményformáló káeftéknél meg részvénytársaságoknál Magyarországon a Kötelező Picsák mellé még egy díszcigányt is találni kell.

Izgalmas módon a rosszoldali kormányprop pocsékmédiájába is keresnek díszcigányokat. Innen aztán egyáltalán nem értem, hogy ha az ostobaságban magyar piacvezető orbán Prop HR-eseinek van esze díszcigányokat keresni, akkor odafönt Orbánék hogy a jőéletbe nem tudnak egy nőnek annyit fizetni, hogy kiállítsa a face-ét  a Jógyerekek fostos recska özönébe, tessék Selmeczi Gabriella, ő is hogy állta,ma meg Abádszalókon lukszusföldbirtokai vannak.  

Újabban a díszerdélyiekkel befarag az OrbánProp a pozitívdiszkriminációs üzletágban,mert a Magyar Nemzeti Jobboldal elkezdte az kormányprop díszerdélyieit úgy románozni, ahogy a Magyar Szocialista Párt szociáldemokrata frakciói 2003-2004. között rákaptak a [büdös] románozásra [-> 23 millió román munkavállaló].

 Néha hamarabb indul be egy project és a Normákhoz Igazodás később valósulhat meg. Így járt kedvenc véleményformáló  részvénytársaságom a Magyar Jeti ZRt, mert még csak csupa fasz dolgozott a szerkikében és díszcigányt is találtakmár, de úgy baszogatták a kormánypolitika normánaluliságát , hogy megszámolták, hány nőneműt tesznek ki a kirakatba a Napi Fostos Recskának [-> Szar+Vas Blogger csodálatos műűvészete].

Újabban az amerikai Demokratapárt kapcsolt a normakövetésben a Magyar Jeti ZRt után és azzal szeretnék elsősorban kimutatni,mennyivel különbek a republikánusoknál,akikkel különben egyébként hátul a Háttérhatalomban kurvajólmegvannak és évtizedek alatt lassan kiegyeztek a lobbyk felosztásaiban, hogy dísznőket,díszmexikóiakat meg KötelezőNégereket álldigáltatnak meg ültetnek be a kirakatba, még cuki muszlimfejkendős szemüveges csajszit is sikerült elővadásztatniuk a HR-esekkel.

"A politika a sóbiznisz része"

/Frank Zappa/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3914728815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2019.03.31. 09:57:39

A kézművessör-pusztító fixis hipszterek spártai helyett már ragnar szakállt kérnek a Barber Shop-okban. Azt kenegetik a DM-ben kapható Bart-öl olajkészítménnyel, hogy puhább legyen, értem?

2019.03.31. 22:06:47

A Trónok harcában természetesen a legvadabb barbár törzsfőnek sincs sehol szőre, egyetlen szál se arc alatt.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.04.01. 00:06:56

Goethe szerint a rómaiak még Shakespeare-nél is úgy beszélnek, mintha angolok volnának (pedig ő zseni volt), és ez az angolosítást azóta is töretlenül folytatódik, ezért nem bírok megnézni egyetlen "történelmi" filmet se, bosszant a dolog.

Frick László Intézet 2019.04.01. 05:24:48

@Dinamuki: Egészen más tészta. Az "egyiptomi"-görög-római "kultúra"
...na baszd már,Muki (és Wolfgang)... ogen-igen sokszor csakürügy, mintMozart idejében a "török". Példaképem Voltaire ABC-jében fesz "buddhista" meg "mohamedán" a hivatkozás, egyszerűen és praktikusan a katolikus egyházi cenzúra ellen. Hogymondjam ... "gondolati köntös"... Sokszor még a középkoriangoltörténelmi díszletek is...

Mint egy igaz történeten alapuló film kötelező felirata arról, hogy a [nem]kitalá szereplőkkelminden hasonlóság [nem] a véletlen műve :D

Valamennyire fitogtatás is lehet... kedvenc olvasmányaim közé tartozik a korai archaikus magyar irodalom, műkedvelők és lator renegátok,végváriak és deákok mind "latinosak" és " görögösek".

Végülis viszont egyet értünk, mára a korra-alkalmazás odáig ment... te, nem veled beszélgettünk errőla múltkor? ... hogy már negyedórája néztem bosszankodva egy fost azzala gyanúval, hogy Shakespeare adaptáció, amikor nem birtam tovább ... a stáblisttmeg vagy leadják vagy nem...ésmegnéztem az imdbn... és tényleg nemnátallották...

Shakespeare-ből (és Arany János fordításaiból) "nem engedek".Shakespeare korszerűvolt, szinházi-vállalkozóüzletember. Nála a zsenialitás és tehetség,mint Händl-nélmintegy mellékesen jelentkezik, nem tud mit tenni vele,úgy született, ez van neki... Olyan,mint Guy Ritchie vagy Martin Scorsese, tudják,mitőldöglik a légy, csinálják a gengszterfilmet,meg is eszik gengszterfilmevők... meg széplelkek is. Ahz a gyanúnk ráadásul, hogy Shakespeare "komplex" [bocsánat...] értett a színházhoz,tehát a színházi építészet-díszlet, HR... [szereplőkiválasztás] színészvezetés... mindenhez...

Soha nem fogok tudni a döbbenetemből kikecmeregni, hogy egy akkora irodalomtudós-irodalmár,mint Nádasdí Ádám,nem veszi észre, hogy Arany János fordításai csak 1 és a másika másik lényege Arany munkájának, egy pótlás amagyar irodalmi nyelvfejlődésbe bele.ezt sokan elfelejtik Aranyról, hogy ú is ért a szinházhoz is. Arany túl csendes volt... nem annyira arrogáns (ahogy kell is a szakmában) mint Petőfi...

És valahogy Aranynak ez a szerény deffenziv magatartása belekerül a műveibe és "rosszulmenedzseli" magát, ezért egy írástudónak ...egy bölcsésznek... egy irodalmárnak,légyen a szakterülete annyira másságosis,illik szakmailag is képviselnie ezt a szerény Arany Jánost és nem engedni a védelmében,mert Arany annyira jó ember, hogy védelemre szorul a korszerű gecikkel szemben. Ott van pl a munkája Madách Az ember tragédiájában. Nem tudom,mi a neve annak a kis geci nyukhajnak,aki anno Alföldi Róbertszépidejében nyirta-vágta a tragédiát és nagyképűsködött a semmijére... deamikor ilyen perc-emberkék hányják-vetik magokat, akkor az irástudónak fel kell állnia és felszólalnia. MertArany,a kisdad küsmödi csak feláll, az apró 165 cm-s emberke, veszi a kabátját-boitját-kalpagját és hazamegyen és csak amikor magára csukta a lakásajtót,lezdi el dobálni a tárgyakat és káromkodva törnizúzni...addig tűrhette...

Van Shakespeare esetére egy bizonyítottan jó megoldás a Tarkovszkij Iskola... amit Koncsalovszkij képvisel. Semmi baj Shakespeare-rel, ha valaki hajlandó dolgozni, fáradni,aprólékosan,nem félválról... hanem mindent,amibe belefog, nem csakúgy átal-bota felibe-harmadába ÉS UTÁNA megkoncepcionálja, hogy most ő ezzel így ávángár volt, meg átsúlypontozta...

Nincsen ilyen, hogy a színész felkel a sminkes konténerben a fofrász székébőlés Az Én Filmem költségére belövette a 200 Fontos Séróját. Odamegyek, beletúrok és kenetek bele disznózsírt.

Ide kell említenem egy francia filmet... a francia filmművészet egy észak-svéd szentivánéji alkony, az alkony körpanorámája,alkony van Dél-ben is,mégis,időnként részeredmények vannak. Amik magyar fordításban is átjönnek.

Amit a mi korunkembere végkéépen nem ért és egy "baloldali ember" egy mukkot se belőle

...te, tudod,mi lenne egy óóóóriási nagy film? Heinrich Mann IV. Henri -jéból egy Koncsalovszkij rendezte...

Szóval a francia film XIV. Lajos egyik fő kertépítőjéről, egy nőről. Egészen jóéátjöttek még magyar fordításban is a XVII. századi "szürreális" szövegek...

A Felhomályosulás utáni történelemtanítás, amibe nálunk a móóóókszizmus még belehazudott vagy hatcsavart... fingja nem lehetne egy átlagembernek ha iskolában tanul történelmet, a történelemrőlés ne feledd, hogy gyermekek százezrei történelemóra helyett pl A virág románca c.filmet nézték, amíg a picsa tanbár 25 éve picsamagazint olvasott a fiókból illetve okostelókázik ma. Csak ugye ma már a gyerekek se néznek föla képernyőre.

És ezt felejtik el a mai "történelmi film" gyártók.

És a Miniszterelnökné Asszony is az Oktatás- meg Kulturpolitikai elképzeléseihez nem veszi figyelembe, hogy az egyházi iskola hittantanára ugyanaz a picsa, aki a sima iskolában egy történelemtanár, beteszi órán az Abigél tévésorozatot, ezzel pipa-enter 7 tanóra és a Matula Keresztyén Lányneveldének egy fasz, annól is bakfitty-se köze a hittanhoz nincsen, de kb ez az egyetlen kis, bár elfogadhatatlan indoka

Frick László Intézet 2019.04.01. 05:25:48

@arnyekveto: @Holger Danske: köszönöm @Dinamuki:
,amégkiegészítem A kurtizánok korával

Etelka93 2019.04.01. 05:26:03

@Holger Danske: Elárulod, honnan derült ez ki? A vadak a messzi északon pucéron rohangáltak valamelyik részben vagy csak fantáziálsz a szőrtelen férfiakról?
Amúgy ja, vannak bénaságok, még legendák is karórás egri ostromjelenetről és a klisé is megvan a kötelező négerről. A horrorfilmekben hamar ki is nyiffannak, ha nem ők a főszereplők. Ezek a sorozatok nem történelembuziknak készülnek, hanem egyértelműen szórakoztatási céllal. A történet és a hangulat fogja meg az embert, nem a korhű hajviselet. Ha élőhalottak, óriások meg rémfarkasok lehetnek benne, akkor hideggyantázás miért nem? :-D Ha Franco Nero honfoglalhatott a 27 fős hordájával a híres történelmi filmben, akkor ez is belefér.

Etelka93 2019.04.01. 05:59:54

A Vikingek első pár évada nagyon tetszett, de egy idő után minden sori eljut oda, hogy nyakatekert túlzásokkal tudja csak fenntartani a figyelmet. Még egy csavar, új helyszín, megdöbbentő árulás, a karakterfejlődés megtörése, a fásult főszereplő kiírása a sorozatból. Gondoljunk csak Magdi anyusra! Ez egy ilyen biznisz.

Frick László Intézet 2019.04.01. 06:00:58

@Etelka93: A politikai agitáció mindig a leges legkönnyebb, mint-egy-mellékes műfajolba van beleszőve.

Nem tudom,mennyire ismered azt a Kötelező Dramaturgiai Szálat, amit hadakozós birodalmak szórakoztató játlkfilmgyártásában alkalmaznak, van ugye A Birodalom-naka Jóságos Igasságos Tisztasáot és Fejlettséget Vivő DicsőHadserege
..de az egyik tiszt, méghozzá, ha 26 éves, már százados, ha 36 éves,pedig ezredes... tehát példás-jeleseredményekkel diplomázott mintakatona..ám..túlzásokba, atrocitásokba esik a leigázottlakossággal...
Na.Ismered ezt a dramaturgiaikötelezőszálat?

Etelka93 2019.04.01. 06:24:17

@Frick László Intézet: pár példával megvilágosíthatsz.

Frick László Intézet 2019.04.01. 06:30:30

@Etelka93: Tarkovszkij és Koncsalovszkij iskolája után számomra nézhetetlenek a történelmietlen elnagyolások. Ha elmegy egészen a példameséig is,mint A gyűrük ura. Mint egy Kis Sheldon,persze jógyerekfrizurát fésülve előadom magam magamnak a megindokló részeket.

A gyűrűkura koppintó fantazy-kból azonban hiányzik a munka. És a lenézés viszont csak úgy dől,mint az orbán-Prop hülye agyatlan nyuggerekbe nézi le a fogyasztóit,pont olyan embereket,akiknek még kötelező volt tanulni politikát,kaptak politikaia alapkiképzést. Úgy értem, hogy egy félév Marxizmus-Leninizmus estiiskola politikai alapozásamagasabb fokú, mint egy marxkárolyos rendesegyetemes politológus diplomáé.

Ülök a Vikingek előtt és nem tudok "belemenni".Én egy nagyon rossz jelmezes felvonulástlátok,semmi nem igazi, annyira nem korhű annyira idegen minden
mint egy 80-esévek beli Rajnai András televíziós háztartási edények makró-filmezéséből eszkábált "Sci-Fi"

Mire a Star Wars a magyar mozikba került, még Sci-Fi rajongó voltam,de a magyar Galaktika antológia-és folyóirat sorozat már VII.évfolyamánál tartott. Nem filmen... csak olvastam értékes sci-fit és csak azért nem álltam felés hagytam ott a filmet, mert úgy neveltek, hogy amit az ember már kiszedett a tányérjára,egye is meg,különben szegény marad.

Nagyon sok jó szakember esik Uj Péter és az indexesek, a tehetséges Jók ésIgazak végzetes hibájába. Mint Kapitány Iván is.Annyira tud, annyira zseniális és annyira lenézi a fogyasztit,akiknek a termékeit készíti, hogy azt képzeli, az is elég, ha nagyjábólodabasz valamit, ezek úgyse veszikészre,ezeknekmindegy, hogy gyöngy vagy plasztik. Akkor disznók elé az üveggyöngyöt. Namost.. tényelg kár a disznóba a gyöngy, de az üveggöngy.. a disztnó nagyon okos állat,a Kínai Kultúrában a disznó az okos,nem a róka. Sőt, sokrétű az okosság,mertmég a majom is okos meg a patkány is.

Magyarországon Szőnyi G.Sándor képviselte ezt az iskolát.

Kétféle iskola van:A Gyártás költségvetésébőlkurvadrágán vásárolunk egy Ford Shelby Mustang-ot, kérünk kamuszámlákat a felújításáról,majd jön a díszletező a rozsdabarna sprével és cuki rozsdafoltokat fúj úgy gondolomra az autóra. "Ki nézi azt?"

A Tarkovszkij-Koncsalovszkij
és ennek a Kecskemét UNIVER ÁFÉSZ - gazdaságos változata Szőnyi G. Sándor azonban fogtak egy golyóstollat és a gyártási tervből az épített díszletek stbk stb-k költségeit kihúzták, egy olyan munkájára igényes filmes,mint Hal Ashby vagy Mike Nichols vagy John Cassavetes a szarba kihúzza a Shelby Mustang-ot és hozat a legközelebbi roncstelepről egy tényleg rozsdás Ford Pinto-t, ami ott rozsdás,aholkell és dramaturgiailag sem "üti" a filmet.

Tudod, Etelka, mennyit aggyoztak már ezen filmesek? Az egyik iskola szerint a fasz se veszi észre, hogy a parasztház patyomkin díszlet és azt, hogy ha egy falunak 129 lakosa van,akkor se orvosi rendelője se könyvtára, se sor a postán (posta sincs) és ha az eladott alapötlet egyik vezérfonala a pestiek buta büdösparasztos lenézése, akkor ne látszanakoda A Város fényei a patyomkinfaluba.

Kapitány Iván joggaldől hátra, hogy megint profi volt nagyon, leszarja sznob kényeskedésnek az ellenvéleményem és statisztikai adatokat mutogat,mennyi ostoba paraszt vette be a Patyomkin Fau-t már megint és még Tibi atyát se kellett belekopérozniuk.

Szőnyi G azt mondta, hogy harmadapénzből vesznek egy budai hg-béli kis faluban egy parasztházat és akkor nememgy el egy nap azzal, hogy az építész segédmunkása ecsettel műkosznyomokat festegessen a villanykapcsolükhoz,mert az utolsólakó néni meg bácsi 78-88 éves kora között saját kezüleg maszatolta oda.

Én...akkor döbbentem meg,amikor Kotnyek Antal fotóművészetét tanulmányoztam a FORTEPAN-on ésmegláttam Kiss Manyi sajátarcát a sajátháza ablakánál (abban a telefonja) a sajátarcával, hogy Kiss Manyi még.. annál is nagyobb művész volt,mint gondoltam.

A Kapitány Iván és Uj Péter alakúak rendje nem fogja soha-soha elhinni, hogy az a lenézés és semmibevétel, ahogy azokat kezelik, akikből élnek, az átüt a munkájukon,mint genny a gézkötésen.
Mint ahogy a profi kurva sem hiszi el, miközben az óráját lesi a rajta dolgozó büdösparaszt zsíros háta fölött, hogy a paraszt... ... nemhiába ravasz... már 20 mp-cel azelőtt, hogy rárivallt egy "igyekezzen kend"-del megérezte, hogy ide se kell befizetnie többet...
Bár végülis a kurva, kapitány Iván vagy Új Péter is hivatkozhat arra, hogy nem érzi a kundschaft csappanását...

sőt...

Etelka93 2019.04.01. 06:45:37

@Frick László Intézet: Értem, amit mondani akarsz, viszont szerintem nem ül itt az a rész, hogy a sokmillióból forgatott, szórakoztatóipari termékekkel példálózol. Itt a széles fogyasztói réteg elérése a cél, sokakat kell megszólítani és szórakoztatni. Ha szőrös szereplőt akarsz, találsz olyat is, ha látni akarod, ahogy az egyik kakil, azt is megmutatják, sőt hímvesszőt és ciciket is. Van cselszövés és romantika, de belek és agyvelő is. Nekem általában a könyvekhez képest minden film elnagyolt vacak, de pl a Trónok nagyon el lett találva.

Frick László Intézet 2019.04.01. 07:07:54

@Etelka93: Mégsem értetted meg, ha belekre, kakilásra meg agyvelőkre asszociáltál.Ismétlem:pont ott hibázik a Kapitány Iván meg Uj Péter alakú.Ez az érvük. Hogy a főszereplő nénin rendesen gomdoskardigán van,meg fejkendő.

Az ElhanyagolhatóKülönbségaz, ami nem hanyagolhatóel.

Az nemmindegy, hogy az autó Shelby Mustang és sprével van ráfújva a műrozsda vagy Ford Pinto.

Mutatom másképpen: Bede Márton politikaiprovokációs céllal elkezd úgy matekozni holtakkal (persze inverz módon) ahogy akkori hollókosztozók az áldozatok statisztikájával.
Dede TUDJA hogy mit csinál, de úgy van vele, hogy a büdösparaszt tudata az orbángyűlöletbe úgyisn annyira beszűkül, hogy röhögés közben,lám volt fehér ojropid terör és több áldozattal

nem veszi észre
hogy
nem matekozunk holtakkal

ez

alap.

És a Netoratív Szabály:

Anetokráciában 1 , az nem szám a Tízszeres Ismétlés elve miatt.

Vastagon leszarta a gyenge megosztókon azt a féltucat embert,aki erre rámutatott, amikor őErős megosztón 77000 embert provokált könnyen, gyorsan

"Zseniális voltál megint gecó Macikám!"

Etelka93 2019.04.01. 07:28:50

@Frick László Intézet: Nézd már meg, mi az általános vélekedés Bedéről a saját közegében... Mém lett az azabajhogytovábbmennek meg a többi baromságából is. Neked ők a sziájé, míg másoknak Orbán a főgonosz. Elhanyagolható a különbség.

Frick László Intézet 2019.04.01. 08:16:47

@Etelka93: lábjegyzetek és margóra, ki: (félre)
-A Trónok harca Hugo Boss a Boewulf pedig Tong Da a helyi"kínaiboltból" (vietnámi áru vagy 20 éve hólabdaszerűen elfekvő)
-jól megírva, ez kettő:
A 22-es csapdája nagyon jó regény, ilyenkor szokta a filmgyártó elspórolni a forgatókönyv megírását azzal, hogy a főszöveg úgyis erős és aztán spórolnak mindenütt. Ezért ritka az olyan jó adaptáció,mint Mike Nichols-é, a Clooney-ékéhez erősen bízom:D
-Magyarországon sikk és fitnessz vacakul megíratni a filmet,Bacsó Péter ezért lett filmíróból inkább rendező. Ami külön virtus Magyarországon, az alaptörténet jó, még a forgatókönyv is, a dikciók, a dramaturg, a rendező meg a szövegtanulni lusta színészek együtt basszák el.

-Kapitány Iván annyira szarul engedi-hagyja írni a filmet (gyakornokok "írják" olcsón), hogy a szerencsétlen színészeknek túljátszással kell belevinni a nincs is-be dramaturgiai alapfeszültséget is, ez olyan,mint amikor nem tudnak verekedős jelenetet forgatni és ezért a kamerát mozgatják a "verekedő" színészek helyett

-a film cső is, mégy bele szépen plug 'n play, nagyonsokszor, ha a szemed sarkából porszívózás közben csak odapillantasz, akkor keletkezik megfelelően benned a filmről a kép, ha leülsz elé,még van pár tiszta pillanatra esélyed, de aztán a profi nyálcsobogtatóval, E[szám] aromákkal, ízfokozóvalkezelt cső beszippant... Útálod, de nézed,mint az Agymenők-et vagy a Mike és Molly-t vagy Chuck Lorre más bűncselekményeit szokás.

Intettelek a múltkor, hogy Gyűlölt Ellenséged legyőzéséhez ismerni kella Gyűlölt Ellenséged hibáit meg gyengeségeit.A karakterrombolásmár 749 hiba és gyengeség összehordásánál tart, pedig "csak" 37 hibája és gyengesége van a Gyűlölt ellenségednek, csak ugye... így "szétszóródnak" a lüvéssek :D

Ennek megfelelően én tudom, hogy mi a hibám, a húsvágó bárd. hiába szeretem az embereket,de kívülrőlúgy nézhetek ki,mint egy matulista fikaista geci, egy gávölgyi janibácsi, a humortaan mizattróp, aki elviselhetetlen házsártos kis pokróc & primadonna

TUDOM ezt a hibám és irigyelem Krúdy gyulától, hogy ő,mint egy Buddha tanuló gyakorló-gyakorló... tudta szeretni az embereket.

Soros nem a CIA és Bede nem a CIA. A Szolgálat, az nem a szolgálattevő alkalmazott, de pláne nem külsős, Soros belsős CIA alkalmazott, de Bede csak külsős,aki ráadásul még szokott röhögni is A Cégen.Általában szerintem Gyuribácsin meg a CIÁ-n is röhög egy olyan zseniális és művelt ember, mint Bede.

Én nagyon sokszor találkozom ilyesmivel, kifinomult jazz-dobos kiséri Bereczki Zoltánt a haknijain és majd lehányja a dobszerkót,de nagyon jól játszik, a dobos az dobos, Bereczki pedig Bereczki, azért,mert te csak analóg gondolkodásra vagy képes politikailag, ne nézzél engem is analógnak.

Te megont agitációs meg kommunikációs szinten püfölődsz

pl a politikusok magán'ban messze nem lyan ellenségek.. gyakrabban nem...mint ahogy MUTATJÁK az agitációs frontokon vagy fordítva, attól, hogy pragmaticemost az Ellenzék lepaktált a Jobbikkal, nyaralmi még nem mennének el, bocsjav, vacsorázni sem ülnének be velük valahová////bárhová.

Van egy politikusnak egy kommunikációja, depl Orbán annak idején az Alföldi-baszáskor elszólta magát, hogy Alföldi az egyik kedvence.

Orbán kiáll szónokolni a nagy pancsó pocakjávalmeg minden

de egyénként még mindig liberálisabb,mint pl akik azt is hiszik, hogy liberálisak, de fertőtlenités után semlépnek föl egy olyan náci zenekar UTÁN egy szinpadra, mint az Ismerős Arcok.

Namost... én... ennyire már megismertél... kurvaérzékeny fahyok a farkastkiáltozásra, az a véleményem, hogy minden szarra, kóborkutyára, sakálra, pláne mozog motozására az avarban vagy ha baszik a paraszt a harasztban, nem kezdek el a politikai népszerűségem növelésére nácit kajabálni és még nincsen vége...

...megkérdezem Szomorú Arnold impresszáriót, hogy VALÓBAN is szerinte egy náci zenekar-e az Ismerős Arcok és akkor azt mondja, hogy"Egy faszt az" Hát akkor? "Hát akkor az van, hogy ma sem mindegy, hogy mit gondolnak az emberről politikailag" ...ez szerintem még annál is rosszabb, mintha valaki keveri a szinteket és agitációt beszop
ez

agitációt beszopni kb, mint szilikon műcsöcsöt
ez szerintem nem ízléskérdése,inkább ne legyen melle vagy egy cseresnye melle legyen, de ne szilikon és ez nem ízléskérdése, van, amit az ember nem engedhet

ha értelmiséginek GONDOLJA magát

relativizálni.

Temost lenézőés nagyképűvoltál velem és azt hiszed, hogy Bedét agyatlan-tartalmatlan kritizálom.

Van Bedéről az a közvélekedés pl a 444 hívőinél és híveinél, amikor régente, amikor még voltak Bedének a hétvégi kattogástermelő provokációi, színén bevették a szó szoros értelmébe vett Maci-cselt. Ez az a közvélekedés Bedéről, amire ő büszke tud lenni.

Amit én írok Bedéről, az nem a közvélekedés, hanem olyan, amit Bede nem annyira röhögve olvas,mint azok kommentjeit, akiket a hívei közül beszopatott.

Bonyolult ez? Etelka...
Filmet ellenőrizni először némán, hangnélkül kell, akkor dőlnek a dramaturgiai & színészhibák ki...

arnyekveto 2019.04.01. 08:36:55

Frick László Intézet: tudom ajánlani a dán készítésű, filmfesztiválos, 2011-es Vikingek felemelkedése (Walhalla Rising) c. filmet. Magyar szinkronnal is ment még anno TV-ben. Melynél az első 10-15 percben eldől hogy beszippant a hangulat, vagy inkább lekapcsoljuk ahogy elkezdi a vállakat és a fejet nyomni 20 báron a Tarkovszkij szerű atmoszféra. Ha mond az valamit hogy a főhős egy büdös szót sem szól az egész filmben, de ez hozzáad és nem elvesz...

2019.04.01. 09:01:01

@Etelka93: Itt van a barbár törzsfőnök, azt hiszem éppen a tinzeenégy éves feleségéből csinál asszonyt:

www.youtube.com/watch?v=uP54GifX-XE

A könyveket nem bírtam elolvasni, a sorozatot nem bírom nézni, az első széria pár részéig juotttam.

Viszont jó hírem van, az összes szexjelenet fent van a youtube-on, ha találsz szörős férfit, akkor küldd el nekem a linket, hadd lássa mindenki, tévedtem.

www.youtube.com/results?search_query=game+of+thrones+all+the+sex+scenes

Frick László Intézet 2019.04.01. 09:58:35

@arnyekveto: Köszönöm.Meg fogom nézni. Soha nem éreztem nagyobb nyomást az aktuálisnál még Tarkovszkij nézése közben.
@Etelka93: Az Iván gyermekkorát Tarkovszkij zseniálisan... egy bőőődületes giccsből írta...

Frick László Intézet 2019.04.01. 10:00:25

@Holger Danske: Hemingway írt egy paródiát, nem a bokszolósra gondolok, de hasonlót, csak nem annyira ismert, engem arra emlékeztet, mármint amit karikíroz H. arra ez a dikció:D

Etelka93 2019.04.01. 10:05:21

@Holger Danske: Szóval 3 bekezdést bírtál a többezer oldalból. :-D Meggyőztél, csak a picsanépek olvassák végig.

Etelka93 2019.04.01. 10:13:12

@Frick László Intézet: Azt mondd meg, kit ér el Bede ezzel? Bede a Matulából él azóta is, de már a kommentelők is csak röhögnek rajta, de nem jókedvből. A kutya sem olvas már 444-et, még a belterjes kommentközösségük sem.

Etelka93 2019.04.01. 12:17:22

Kellene minden műbe egy kötelező szőrmók, aki uszadékfából is tud űrhajót építeni és a kornak megfelelő fogazattal, béltartalommal és bőr PH-val bír.

Frick László Intézet 2019.04.02. 06:38:55

@Lujza S.: Talán emlékszel példaképedre, Marie-Antoinette-re. Ő is pont annyira volt szociálisanérzékeny,mint te. Pl empatikus is volt,mert az anyukája arra taníztotta. Nézett ki a fejecskéjéből s egy olyan világkép keletkezett benne, amit ő az ő fejéből láthatott. Mint említettem már neked, Budapest konglomerátumnak abban a mozaikjában, ahol te laksz, olyan iskolák vannak, ahol a gyerekeknek az okostelókáikat le kell adniuk, egyáltalán nincsenek náluk TÖBB ÓRÁRAAA. A nyakamat merem rátenni, hogy a gyerekeid olyaan iskolába jártak, ahol SOHA-SOHA nem fordulhatott elő az, hogy egy tanár órán betett valami videót, hogy a "dögök" addig is "kussoljanak". Fogadni mernék arra is, hogy A Zárt Faceboook Csoportjaid Minta Tanárai az éjüket nappallá teszik Az Oktatás Ügyéért.

Ezzel szemben Budapesten is vannak olyan óvodák, mint vidéki falvakban [SIC!] tömegesen, ahol a dadusok úgy beszélnek a szülőkkel,mint mondjuk a Péterfy S. utcában bizonyos osztályok ápolónői a betegekkelmeg a hozzátartozóikkal Vagy velem az IKEÁ-ban a szaregészségügybőlkitántorgott nővér a pénztárban, amikor még azzala reflex-szel förmedt rám, amit megszokott a szaregészségügyben.
Fogadni mernék,az életben még olyan kórházban nem jártál, ahol a 3 milláért felújított BETEG FÜRDETŐ-t a nővérek klubnak használnak, ott pisilnek, cigiznek, vakarják a picsájukat, eszegetnek és sziggyák a doktorok, a rohaatt betegek,Orbán, Orbánné és Mészáros Ráhel kurvannyájának a kurvannyáját.

Pedig van óvoda,ahol az alábbi a munkarend:

Hivatalosan 7 órakor kezdődik a dadusok munkaideje. Elvileg 7 órától lehetne vinni a gyerekeket. Úgy próbálja azt meg valamelyik kurva szülő! A közmegegyezés szerint negyed8 körüllehet vinni a gyerekeket, ez 2013. óta csúszott lejjebb a 3/4 8-tól, dehát a szarország nemműködőgazdaságában már vidéki falvakban is egyre több szülő dolgozik.

A óvónők 8 óra körülkegyweskednek megjelenni.

9-től valamiféle foglalkozás van
ez a nap egyik effektzív & konkrét munkaórája az óvónő számára.

10-től játékidő van, jóidőben az udvaron, rosszidőben a foglalkoztatókban.

Ez az egyik pihenőideje az óvónőknek. Cigizés,pletykázás, Orbán és a pógármester kurva anyja, az igasságosság, tolvaj ország, innen csak elmenni lehet.Nem is marad itt senki értelmesember. Meg egy kis fészbúkozás, kijelzősimókat.

Dél körülkezdődik a nap másik munkaórája az óvónőknek, a dadusok hetykélkednek is velük, ha nem mozgósítják magukat a kurva kölykök zabáltatásához, hogy rohattak vóna az anyjukba. Büdösek, szarosak:minélértelmiségibb a kölyök,annál pelenkásabb még 4 évesen is. Hol vannak azok a boldog ősidők, 2010. előtt,amikor még felvételi szempont lehetett a szobatisztaság.

Sőt,hát a dadusok is preferálják ezt, a fejlett KorszerűJövőbevezető Moidern fejlettcsaládiforma kölyke szarjon csak a pelenkájába,mert ha szobatiszta lenne, akkor a dadusnak
IDEGEN KÖLYKÖK SZAROS SEGGIT KÉNE DÜRŰNIJEE!

Nyáron természetesen minimum hathetes Karbantartási Szünet, ha a sok rohatt tanár hawájzzhat vakációóó címén,akkor a szintén pedagógus óvónő is.

Mivelminden faluban vannak fontos emberek, akikkel nem lehet úgy beszélni,mint mondjuk egy sötétben bujkáló kútmérgező fidesznyik kurva nénikéjével, tehát ember-sállatorvosnék, a kozmetikus csaj, pár nagyhatalmú sündísznőcske A Hivatalból,akiknek kölykeik vannak és nem fogják elbaszni a nyarat azzal, hogy otthon kotlanak a kölykük fölött, ha az anyjuk nem ér rávigyázni,ezért is még a Vidéki Falvak-ban is van ügyeletes óvoda, forgóban, ha több óvoda volna és a bennfentesek ezekbe hordhatják össze a büdös-szaros mocskos kölykeiket.

Ennekköszönhetően, ahogy halmozódik a tüke a vidéki falvakban, egyre több vállalkozó ront rá a Szabad Szegmensre A Piaci Rés-re és JÁTSZÓHÁZ-at nyit. A játszóházban legálisan folyik az,ami az óvodákban csak úgy informálisan, vagyis a gyerekmegőrzés Nulla Foglakozás mellett.

Gyűjteményem éke az a tönkrement autókereskedés,aminek a volt autószaalonjában nyílott a JÁTSZÓHÁZ és a szalontulajdonos fasszopó kurvái a gyermekmegörzéssel foglalkozó csajok. Ők hajlandóak megcsinálni azt 170000-ért, amit az óvónők 220000-ért sem,elvégre ők diplomások lennének, ugye.

De arra a Google-ban kéne rákeresniük, ha meg merném kérdezni tőlük, hogy óvónőszakmailag mit jelent a Játék Kezdeményezése címszó.

Frick László Intézet 2019.04.02. 06:42:35

@Lujza S.: Vagyis az, amikor az óvónők játékidőben az óvoda napos oldalánál pletyizve cigiznek, a dadusok az előkéysztőkonyhában sziggyák a fasszopó kurva geci óvónőket meg még az anyjukpicsáját is, a pógármestert, a cigányokat, arohatt kurva románokat,akika csirkegyárat ennyire meglepték már, de majd nemsokára a gyümölcsösöket is,állítólag pedig a városra már ukrajnából hozassák a munkásokat

Szóval amikor a hülye laikus azt hiszi, hogy az óvónők játékidőalatt lényegében legálisan taartózkodnak a gyerekek látókörein kívüla Napos Oldalon, akkor valójában dolgozniukkéne,deúgy, hogy a gyerekek azt ne érzékeljék:Ez a Játék Kezdeményezése c. óvónői feladatkör szerintem előtted is ismeretlen fejezete.
süti beállítások módosítása