http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/INRktkqTURBXy8yZmVhYTliMjg2OGE1OTc5MmVkOTFjNWRjNDZjY2Q2NS5qcGVnkpUDAArNA-jNAjKTBc0DFM0BvA

ha valaki nekem valakire azt mondja, hogy bajszos szar
akkor azonnal ebbe a pöcegödör és szemétláda fejembe beugranak a világtörténelem összes bajszos szarai. Meg még a "bajszos szar"-ai is.

Áderre sok mindent lehet mondani, de az, hogy bajszos szar, nem Áderről mond valamit, hanem azokról, akiknek ennyit sikerült kiizzadniuk a karakterrombolására.


Sokszor elmondtam már, hogy a Matulista Fikaizmus a Trefort gyakorlógimi fiúvécéinek levegőjéből desztillálódott.
És a bajszos szar.. nem Áder szaga... hanem a Matulista Fikaizmusé. [-> szúszperkiánus gecizmus]

A rosszcsontoké, akik a budiban el-elrántanak egy blázt, lerejszolják az éppen feltörekvő filmsztár Julia Roberts címlapfotóit, faszákat rajzolnak a budi csempéjére vagy megoldóképleteket,mert jónak kell lenni matekból is.

Viszont az iskolai büszkeségei már diákkorukban is, a maóista igazgatóbácsi kedvencei és jaj, annyira kreatívok, de hát nem is akárkik kerülhetnek be egy ilyen mintagimibe

rosszcsont kópék :D

amúgy meg már a sólyomfikázás divatja idejében is többet beszéltem erreől a jellegzetesen magyar deákos szaroskodásról, ami Sólyom Lászlót is annyira méltatlanul érte, mert az a magyar deákot mit se zavarná, hogy még igazságtalanul is

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6614530932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2019.01.03. 12:21:39

Ö, a háttérben a szivárvány színeiben pompázó fal csak véletlen?

2019.01.03. 13:33:39

@lac1: Nicsenek véletlenek.

lac1 2019.01.03. 17:25:22

@nagyjoco:

Ezek szerint akkor megnácultam ha ezt észrevettem.

Frick László Intézet 2019.01.04. 05:39:12

@lac1: Így volt a pasztás tálban is, ahonnan kopiltam. Szerintem egy eléggé színes korban élünk. Még a fekete fehér történelmi dokumentumfilmeket is megszinezik, ahogy a lőréket a nőknek, hátha úgy képesek meginni egy száraz bort. Túl sokat láttat bele mindenben veled a maimédiareflex.

2019.01.04. 09:39:07

@lac1: Akit hetente legalább egyszer nem faisszátznak/náciznak le, valamit nagyon rosszul csinál.

Frick László Intézet 2019.01.04. 10:08:27

@nagyjoco: Azt figyelem, hogy mióta az Eső Után Forgasd a Köpönyeged Pragmatice
-Népront felállt, mintha jóval kevesebbet nackóznának meg faszkóznának. Mintha a Jógyerek APo egyeztetett volna ezügyben.

Frick László Intézet 2019.01.04. 10:09:36

@nagyjoco: Egy biztos, egy ideje a Jobbik vagy pl a Nemzeti Jobboldal személyes dísze Márki-Zay nem tud hibázni.

Frick László Intézet 2019.01.04. 10:10:43

@nagyjoco: Szerintem ha Dúró Dóra bikiniben fetrengene a hóban, az se tudna ma már még Szily László recskatányérja se lenni

lac1 2019.01.04. 14:43:13

@Frick László Intézet:

Szerintem meg éppen nem színeznek, mert már így is túlszínezett, inkább megpróbálják átértékeltetni a színességet.
Vagy helyesen értelmezni a színeket? Ezt még nem tudom eldönteni, de nem is kell, mert mind a kettő nekem idegen.
Nekem a piros az piros és nem mályva, a buzi meg buzi. Lehet homoszekszuálisak nevezni, de akkor is buzi.

lac1 2019.01.04. 14:44:51

@nagyjoco:

Akkor az ilyen-olyan blogban tucatnyi náculással vádolással hetekre ki vagyok elégítve.
Ha nem hónapokra.

lac1 2019.01.04. 14:47:28

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy ezen háttér nézegetésekor mindig az itteni szóhasználatban elvártak szerint jóoldali bölcsészvégzett megmondóemberek sokszor könyvespolccal a háttérben fotózkodnak.
Miért is?

leander.blogstar.hu/pages/leander/contents/blog/38977/pics/lead_800x600.jpg

2019.01.05. 01:29:45

@lac1: TGM olvasottsága valóban kitűnő. Azt mondják, ezer könyv alatt alulolvasott vagy. TGM olvasottsgáa ennek sokszorosa. Az, hogy ennyi könvy elolvasása után ő kommunizmusban hisz, számomra a legmeggyőzőbb bízonyítéka annak: olvasni élettapasztalat nélkül nem érdemes.

Frick László Intézet 2019.01.05. 06:21:22

@nagyjoco: Ismered Mao tanítását az olvasottságról?

Frick László Intézet 2019.01.05. 06:32:03

@lac1: Nagyon szerencsés a magyar... nem véletlenül Weöres Sándor és Arany János népéről beszélünk,mert egy kifejezés a magyarban, legyen bármilyen alakú és a buzi ilyen, hiszen jassz-tolvajnyelv-börtönszlengből ered
a buzi-ja valaminek és a buzulás több, mint szexuális, aztán ezzel a melléktartalmával megtőőőőtvén gyorsan visszatőőőőt az eredetibe is.

Elképesztően sok és szagos levegőt szívtam HHHHH gyerekekkel.Írtam is erről eleget, még túl sokat is, az elrabolt gyerekkorú emberekről, pl 10 éves nőkről, bár a gyűjteményemben a legfiatalabb nő 7 esztendős.

Nos, a lényeg, azt figyeltem meg, hogy a szeretethez... érzelemmegynyilvánuláshoz.. jóformán éltében még 1 azaz egy jó szóhoz sem szokott emberek,amikor egy másik ember óvatlanul megsimogatná vagy félváll magához ölelné oldalvást, pl egy 7 éves nőt egy 8 éves nő... az húszkörömmel kapara le magáról bőnyállal ordéjjással. "Ne buzújjá, nem vagyok búzzíí"
Termésszetesen egy olyan kolléganő, afféle, akiről a geci kapcsán már írtam, ilyenkor arra kérdez rá flegmán, hogy honnan tudná egy 7 éves kislány, mi a buzi, természetesen ilyen esetben a 7 éves nő igencsak részletekbe menő, mégiscsak párszavas definícióban fogja meg neki.

Én ezért szoktam a buzit buzinak nevezni. A magyar nyelv poetikus nyelv és a buzi szavunk kifejezésként annyira gazdag, hogy a nyálas stréber gecik gizdáskodhatnak, pl cigány striciknek a szokása ez, egy nagyobb szövegösszefüggésben elhagyja a számat, cigány, azonnal lecsap rám, hogy rasszista vagyok, a romák ----

Tehát amikor engem valami ér, mert ki mertem mondani vagy leírni, hogy buzi... megnézem először, ki mondja és... eddig még kizárólag heteró stréber seggnyaló aljadék karrierista tettető, röviden indexiánus kötött belém effélével (vagy moderált szó nélkül, jellegzetes sunyin)

Frick László Intézet 2019.01.05. 06:38:29

@lac1: (folytatás)
Amikor a 7-8 éves embert a szokatlan gesztus éri... megborzong, mert olyant érez, amit eddig csak önszeretgetés közben érzett. Furcsa a számára, hogy más ér hozzá.. arra már nem emlékszik, amikor az anyja csecset adott neki és ösztönszerűen vagy amikor az anyja a szájába köpte az előrerágott fokhagymáskóbászt a kinyérrel, pláne,mert akkor még 21 napos volt.

Az ő teste.. az ő vára és eddig bármi érte, az támadás volt, pl amikor a tizenvalahány éves bátyja a faszát a ----
Jó is ez a bizseri... de szégyenli is... kifelé is mutatnia kell ellenállást.. még akkor is, ha valóságosan-titkosan... belülről vette a lapot.

Külön nehezíti ezt a szituációt az, hogy 4-5-6-7-8 esztendős emberben, ha HHHHHHHHH... attól még...maradhatnak gyermekcse foszlányok, pl gyermekségérzés, apát vagy anyát lát bele még annyi csalódása ellenére is a nagyobba a felnőttbe... de már.. nem akar még egy ilyent. Miközben mégis akarná.

Frick László Intézet 2019.01.05. 09:03:36

@lac1: A könyvespolcpornó Woodman-je vagyok. Egyszerűen könyves szobában képtelen vagyok kultúremberként viselkedni, felállok, túrok, szaglászok, belelapozok. Engedély nélkül bemegyek könyves szobába. Természetesen ilyen körülmények között már loptam is könyvet.
Tehát TGM könyvespolcairól azt vettem azonnal észre, hogy szokott olvasni és csak úgy, ahogyan én is, aztán csak felülre bedugdosni.

De hát ezt jól tudod rólam, mármint a vélemélnyemet tgm-ről, hogy ő egy Gáspár Győző szerű tudatosan magát építő figura és vállalkozó. Győzővel én pont úgy vagyok, mint a komolyabb cigány ismerőseimmel, a stricikkel, egy kőmüves meg pár "munkaerőkölcsönző' vállalkozóval. Egyszerűen... én nem vagyok képes másnak látni Győzőt, mint igen komoly, számottevő temetkezési-húsipari, sertéstenyésztő öregekotthonás és média vállalkozót, a közimsert "show"-ja az nekem a médiavállalkozó Győző egyik komoly vállakozása, külön szórakoztat az, ahogy jól megszopatta a Retek Klub kameramögöttijeit.
Tgm-mel pont így vagyok, egy régivágású erdélyi műűvész igazi férfi... mint a nagyváradi kabarettista, Krúdy és Ady haverja Nagy Endre. cultura.hu/wp-content/uploads/2017/02/nagy-endre-head.jpg

Szerintem... lehet, hogy én a pár tucat ember közé tartozom, akik értik és ismerik Gyurcsány Ferencet, de hogy TGM-et rajtam kívül féltucatnyian sem látják jól: annak: ami

az biztos

lac1 2019.01.05. 10:17:44

@nagyjoco:

Szerintem nekem az életem során bőven megvan az 1000 könyv, amúgy tgm csak példa volt.
Szerintem meg ha már tgm-nél tartunk, szerintem az ő világképe csak nyomokban tartalmaz kommunizmust.

Frick László Intézet 2019.01.05. 10:33:12

@lac1: Ja. Szerintem TGM konzervatívliberális.Egyébként. Meg a magyar filozófia győzikéje.

lac1 2019.01.05. 10:47:05

@Frick László Intézet:

Van igazság abban amit írsz, de a valóságot érdemes szofisztikáltabban értelmezni. Az valóban jó és igaz, hogy a buzi szó valóban egy argó kifejezés. Én viszont a saját környezetemben úgy látom, hogy akire ezt mondják, annak a viselkedése, erkölcse, megjelenése, megnyilvánulási okot adnak arra, hogy ő "a" buzi legyen. Ha azok, akik úgy élnék a saját szexuális életüket, ahogy általában ebben a kultúrkörben és történelmi múlttal rendelkező közegben szokás, szerintem más lenne a megítélése "a" buziknak. Biztosan dehonesztáló tartalommal bírna még úgy is, de általánosságban jobb lenne a helyzetük, legalábbis ami a megítélésüket illeti.
Ez egy ezerszer kitárgyalt probléma, énszerintem az a buzi, akik miatt az a megítélésük ami, azoknál más probléma is található mentálisan, mondom ez úgy, hogy jelzem előre (mint becsületes vitapartner) nem vagyok képzett és tanult szakembere ennek.
De azért a megélt 51 évem alapján van tapasztalatom, van jogom és élek is vele, hogy akár ezzel, akár mással a véleményemet kinyilvánítsam.
Van olyan több évtizedes barátságom, akinek az apja "állítólag"* az, de én soha nem tapasztaltam pedig volt idő amikor rettenet sokat jártam hozzájuk, és soha nem tapasztaltam jelét, ahogy élt elfogadtam (na, nem mintha bármit is tehettem volna ellene vagy mellette) és ezt tisztelve a számon soha nem csúszott ki vele kapcsolatban soha egy rossz szó.
Az, hogy szép lassan oda korcsosul a világ, hogy minden jó szó elveszti az értékét, a rosszak még jobban megrosszulnak, ez nagy probléma. Az említett gyerekek rossz helyen szocializálódtak, nekik még "olyanabb" gyerekeik lesznek.
Nem szeretnék a saját gyerekem lenni, pláne nem unokám. Igaz, lehet nekik ez jó világ, mert nem látják (értik) önnön elkorcsosulásukat.

lac1 2019.01.05. 10:49:40

@Frick László Intézet:

Az azon korabeli "gyermeki" érzés szerintem nem más, mint még mindig a génekben lapuló állati örökség. Melegre, biztonságra, ételre vágyakozás. Ez a mai világban nyilván nem egy barlang mélyében materializálódik, de a lényegét tekintve még mindig a fán lakozik az illető.

lac1 2019.01.05. 11:00:39

@Frick László Intézet:

Tgm intellektuális nagyságát nem szándékozom erodálni, én úgy gondolom, hogy ő ugyanabba a hibába esik, amit a lehető legegyszerűbben mondva a teljes érthetőség miatt az lenne, hogy nem érti meg, de még pontosabban fogalmazva nem akarja elfogadni, hogy az elmélet és a gyakorlat nem... ööö... ööö... elméletet nem lehet átültetni teljes egészében gyakorlatba. Mindig fel lehet állítani egy egyenletet, csak abból mindig kihagynak egy nem számszerűsíthető alkotót, az embert, aminek a számosságát nem lehet konkrétan meghatározni, ezáltal csak a szerencsén múlik, hogy az elmélet eredményéhez a gyakorlati eredmény mennyire lesz hasonló.

Tgm meg szerintem a viszonylagos létbiztonságából fakadó naiv lélek. Ha egy lenne az általad említett HHHHH réteg egyik eleme, nem lenne tgm.

lac1 2019.01.05. 11:02:09

@Frick László Intézet:

Erre fentebb írtam az utolsó sortban megfogalmazottjaimat. Ha nagyon hunyorítva nézem, én úgy gondolom, én sem járok messze attól, aminek te látod.

Frick László Intézet 2019.01.06. 07:33:40

@lac1: Un 'elmaradott" környezetben élek. Régebben még voltak budapesti fejlettismerőseim.. szüntelenül hőköltek azon, hogyan lehet itt, ebben a semmiben egyáltalán élni.

snitt

blogocholizmusom korai szakaszában egy blogbarátomnak két igazi buzi húsvér barátja is volt.

snitt

A buzulással is úgy vagyok, mint a pank-kal vagy pl a művészi élettel. Életemben nagy szerencsémnek tartom azt, hogy lehetett szerencsém igazi művészekhez és valóban szellem-embereihez.

A minap a FORTEPAN on időbuszozva láttam azt, hogy Markos József is annak a szinháznak a buszmegállójában áll, ahol a nagyszerű fotós már előtte számtalan színészt lekapott, mindegyik autogramot osztogatván meg fürödve a felismertség gyönyöreiben.
Markost le se fittyentik. Az arcába gyalogolnak és nem ismerik föl, de Markos is nyugodt.

snitt
Megosztottam már élményemet Bergendy istvánról a Második hajógyári sziget-ről: a "szalonzenekarával" a hír után kellett fellépnie, miszerint vége a Beatricének. 5000 pank tombolta végig a koncertet, mire a végén előreküzdöttem magam, többszáz pank próbálta legalább a felkarját megérinteni "Ne haragudj Pista!" Bergendy a koncert után AZONNAL lement a gyerekek közé

Szóval.. hogy is mutassam...
a valódi nagyságnak nincsen szüksége tüntetésre

ez olyan, mint Medveczky Ilona a piacon.. igen ritkán... nem ismerik fől és akkor a fülébe hat:
"Nijed már az a kikent-kifent vén..presszóskurvát, de ismerős" nem minden héten fordul ez elő, de mondjuk havonta.

Frick László Intézet 2019.01.06. 07:40:52

@lac1: Egy művész nem lehet tekintettel semmire. Faassbinder mondjuk...ö... biszexuális volt, mert létezett olyan nő, akit buzi korában is megbaszott még... de alapvetően buzi volt.
Amikor azonban filmrendező volt, akkor filmrendező és tudott úgy buzikat ábrázolni, mintha nem buzi ábrázolná őket de nem is hetero, hanem.. hogy érzékeltessem, szóval... filmrendező, filmes.

Én... áállíítólag kurvára elmaradott világban élek... több buzival is kapcsolatban,, rendesen, nyilvánosan, a falu előtt élnek házasságszerűen ezek a buzik és... nincsen, egyszerűen nem merül föl bennük az, hogy most ez a buziság valami szubkalcs vagy kirívás vagy nemtommi lehetne... Vannak iugye a koncsíták, a mi falunkban kettő, van, amelyikben csak egy koncsíta van, viszont egy másikban meg 14.

Nézem a tévét, amiben beszél a Fejlett Ember.. egyszerűen... látni az arcán a felelősség mélyérzetét, ahogy áll a fejletlen ország fejletlentársadalma elé azzal ki, hogy Magyarországon korszerű, új, jövőbe vezető családformák
M E G I S M E R É S É R E lenne szükség.. ezt..olvasta ez a fasz kis geci valami dolgozatban.. és látni, ahogy könnybe lábad a szeme a súlyos felelősségérzetben, hogy ő most annyira pank volt és jövőbemutató egy súlyos elmaradottországban, ahol

már ivarérettek és gyereket csinálnak olyan emberek, akik oooolyan krszerű új jövőbevezető családformába születtek mondjuk... 2003-ban vagy 2005-ben...

Frick László Intézet 2019.01.06. 07:48:53

@lac1: Mint Győzikétől sem szoktam igazán komolyan venni semmit,úgy TGM-től sem. Győzike is csinálja a show-t meg TGM ugyanúgy. Gáspár Zsolti szerint a show 40%-a sem igazm ez szerintem TGM-nél a 10%-ot sem éri el. TGM fő célja az volt, hogy valamiféle nyűgöző robotba ne kelljen áldoznia a napjait.. és ez... szerintem összejött neki, pl Gyurcsány 300ezer/hó kamuállást fizetett neki.

Szerintem Gyurcsányon kívül.. ismerek egy volt pógármesert 80-as IQ-val, talán őneki volt még annyira zseniálisan jó érzéke a magyar értelmiségihez:

Ha vezető vagy, kissé oldalt fordított fejjel és jegyzetelvén meg kell hallgatnbod a magyar értelmiségit. Azt kell hazudnod neki, hogy valami ötletét beveszed, jónak tartod, felhasználod. Ha tudsz, idézz is ettől az okos embertől. Valamint fizess neki, de jól. Pénzért és némi elismerésért cserébe az értelmiségi melléd áll még akkor is, ha csimpánzbanda vezéralakja is vagy.

Ferenc, amikor hatalamora került, csakis nálánál okosabb emberektől kért és vásárolt tanácsot.

Orbán "a téeszelnök fia" ebben is. Orbán csak nálánál ostobbbaktól kér és ráadásul ingyen tanácsot. Persze fizet is Orbán, de soha nem azoknak fizet, akiknek kéne, hanem azoknak, akik a számára olyannak tűnnek, mint akikben megbízhat.

A többit már ismered :D

Frick László Intézet 2019.01.06. 07:52:00

@lac1: Ha Dr Antallban elemi, minimális politikai érzék van, akkor egybetartja az ellenzéket bármiáron és nem engedi el szabadjára az MSZP-t azzal a lelegyintéssel, hogy amíg fosztogatnak, nem foglalkoznak a politikával. nem volt pénze Dr Antallnak, de annyi, amiből kifizethette volna az Ész Tokjait, annyi volt neki. Rögtön, azonnal, ilyenekne, mint TGM kurvasok lóvét nyomtam volna, hogy eleinte ne is tudjanak vele mit kezdeni, annyit.

lac1 2019.01.06. 09:41:29

@Frick László Intézet:

Ilyen történetem nekem is van, amikor kicsivel több, mint évtizedig szerelt a vállalkozásom antennarendszert, csuda helyeken jártak a jómunkásemberek és jó párszor én is a két véglet között.
Ugye most az alja az érdekes, amikor szocmunkás HP* azt mondta, az nem is úgy van, ahogy láttam, amúgy meg szerinte ez egy (az) rasszista megközelítés ahogy én őszerinte nem is láttam.
Számomra innét az inger, hogy az összes szocmunkást és kitanítóját a gulágra kellene száműzi hetedíziglen.

snitt

Erről a régi, egyszeri filoszemita megnyilvánulás olvasása jut az eszembe, amikor a "jóoldali" megmondóember úgy kezdte a vélt megnácultak ekezését, hogy az igazi antiszemita azzal kezdi a kijelentését, hogy "van neki egy zsidó barátja is, de...". Én speciel senkiről nem tudom a szexuális beállítottságát, csak valószínűsíteni.

Az élményeidet viszont csak olvasom, véleményem erről nincs, mert nem is lehet.
De most el kell mennem kis időre a haverhoz egy kávéra.

lac1 2019.01.06. 12:50:54

@lac1:

Ja, *
A feleségem a Wesley-n tanult, azt hitte, hogy a "jóoldali" iványi majd jól jövedelmező, de közben csak pofarázó álláshoz juttatja. Hát ez mondjuk nem jött be amúgy, de közben azért volt lehetőségem és alkalmam kissé belelátni a rendszerbe.

:-D

lac1 2019.01.06. 13:03:45

@Frick László Intézet:

Ó, hát az ilyen úgynevezett szerecsenmosdatásokat én is ismerem. Hallomásból persze. Ami most elsőre az eszembe jut, az a faludy esete, amikor a feleségénél (fanny) a faludy buziságára kérdeztek rá, és az egy rendkívül izzadtságszagú kitérő választ tudtak csak kicsiholni, mégpedig azt, hogy ő - mármint a faludy - nem buzi meg nem heteró meg nem semmi földi huncutság, hanem "szeretett egy embert".
Mondjuk én, ha agyonvernének sem tudnák ennyire frappáns mellébeszélést produkálni azon ültő helyemben, így számomra csak az a magyarázat, hogy a nő helyesen érzékelve az őt körülvevő világ értékrendjét és tudva, hogy úgy is rákérdeznek, előre kifundálta azt a választ, hogy mondott is valamit, de nem is hazudik, de nem is mond kellemetlent.
A problémád azonban bennem már régen munkál, én azt állítom, hogy a korcsosulások között a buzulás a vezető elfajzottság (gondolom már leesett mindenkinek, hogy én azért szembehelyezkedem ezzel), és a nagy számok törvénye alapján a politikusok és a médiákban szerepet kapó, nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező emberek között is a buzulás található legnagyobb számmal a kilengések között.
Tehát a buzulás növekvő kényszeres elfogadottsága is innen eredeztethető.

lac1 2019.01.06. 13:14:19

@Frick László Intézet:

Én nem venném egy halmazba a két személyt, tgm-et és a cigányt.
Vagy vehetjük, de eléggé tág halmazba, de akkor meg már mások is ott lesznek velük.
De azt örömmel látom, hogy egyetértünk akkor, amikor tgm-et megélhetési (még ha csak nem is teljes egészében) médiaszereplőnek gondolom. Az nyilvánvaló, hogy enni kell, a gázt is ki kell pengetni, de ami miatt megvetem ezt a fajtát, az az, hogy ő a partvonalról kiabál a pályára. Amikor ütni tudnék, az az, amikor ez a fajta esetleg így a pályára kiabálva követelőzik.
A gyurcsány-Orbán párhuzam érdekes, én egyelőre azt látom, hogy Orbánnak (ennek ellenére) csak jobban szalad a szekér. Ha figyelembe vesszük, hogy honnét indultak, akkor meg pláne. Nem biztos, hogy így van, nem biztos, hogy jól látom, de nekem most még ez jön le. Persze majd 2050-ben megint vegyük elő ezt és akkor meglátjuk az időben visszatekintve, hogy hogyan is volt.
Én azt szeretem magamban, hogy én hajlandó vagyok fel- és beismerni a hibáimat, valamint fel- és beismerem a elfogultságomat. A kettő nem ugyanaz. Az Orbán miatt elfogult vagyok, de nem a jóságát illetően, hanem mert őt gondolom a kisebbik rossznak. A sokkal kisebb rossznak. Most.

lac1 2019.01.06. 13:21:45

@Frick László Intézet:

Nem tudok erre mit mondani, ezernyi szcenárió volt lehetséges akkor. A magyar társadalom, benne a magyar "elit" az elmúlt pár évtized alatt annyira elkényelmesedett a kézi vezérlés miatt (gondolkodás, cselekvőképesség), hogy akik ezt tagadják még azk sem tudták mi-merre.
Utólag mindenki tudja mit kéne, én is, be abban a milliőben szerintem nem volt jó megoldás.
Itt a komcsik fő bűne, az, hogy kineveltek egy olyan lusta és semmirekellő 2-3 nemzedéket, akik idelökték az országot és a nemzetet, ahol van. Hogy Moszkvába gurították a dollárokat az egy dolog. De, hogy rendkívül milliónyi sok ember, generációk hangoztatják, hogy nekik ez- meg az "jár", az megbocsáthatatlan.

Frick László Intézet 2019.01.07. 05:05:08

@lac1: A Faludy esete is rávilágít egy tényre a buzulással kapcsolatban. Amit senki sem szeretne, de kb egyformán a homofóbok a buzikkal, nem szeretnének látni.

Itt nemrészletezendő szituációban a szülő szembesül azzal, hogy a gyereke buzi. Nem tudom, van-e gyereked... de egy szülőnél alap attitüd az, hogy a gyerekét felesleges köröktől szeretné megkímélni, tehát pl ha alkoholista voltam, ráadásul még az irodalomban is szakterletem az alkohol és Hemingwayt, Hajnczy Pétert meg Dovlatovot keresztül-kasul olvastam ezügyben és nekem még bRazíliába se kellett elutaznom, mint Bede Mártonnak, hogy reveláljak.. tehát amikor az ember észreveszi, hogy a gyereke alkoholista let és.. nem születhet mindenki Frank Zappának, na. TUDOM, hogy Frank Zappa hogyan csinálná... csak nekem nincsen olyan kampós nagyorrom meg erős szakállam.

Szóval Faludy is csak biszexuális volt.

Általában az a véleményem, hogy filmrendezésről filmrendezőt, és a Beatles együttesről nem Ungvári Tamást vagy Benedek Szabolcsot, hanem inkább valamelyik beatle-t jó megkérdezni.

George Michael-t már az alkonyán megkérdezteék a buzulásról, azt mondta, hogy ő ugyan csontbuzi.. de bevallja őszintén, hogy néha egy-egy nő... annyira kedvesen nyomul, bájosan törtet, hogy csak meg-megbassza, na. Egyszerűen némelyik nő annyira kedves, hogy nem tud ellenállni. Mármint sajátmagának.

Nemolyan régen, vagy két éve a méltatlanul elfeledett nagy filozófusunk, aki megmentette a magyar ifjúságot a neuraszténiától azzal, hogy nem fordította le nekünk, hanem magyarra alkalmazta a Winnie The Pooh-t, Karinthy Frigyes ezt mondotta: "Kétségtelenül vannak bennem női vonások, hiszen anyám nő volt."

Egyszerűen arról van szó, hogy az ember, mint lény, a DNS-ében kb 400 CD-nyi adatemléket hordoz őseiről éspersze ezek arányosan nők ésvagy férfiak meg gondolom, hogy valamennyire arányosan buzik vagy biszexuálisak.

Szerintem a mai fiatalemberek egyre terjedő buzulása több, egymástól független eszmeigalaxis titkos gravitációs módosítóhatásának együttese.

Egyszer megkérdeztem egy kamionost, milyen szerinte Franciaország, ezzel a mondattal intézte el: "Eléggé bonyolult, a nők férfiaknak,a férfiak nőknek látszanak ott."

Szerintem a buzulás azzal kezdődik, hogy a gyermek, az újszülött teher a szüleje számára és személyes szabadsága korlátozását, a következő 20-30 év rabságát látja a gyermekében. Egyfajta fejlettudatú laissez faire-nek képzeli el a gyerekével való totális nemfoglalkozást és ráhagyást. Az emberkében, amikor ébred, ami ébred... a mintákon túl.. ugye... milyenek a minták.. anyu felcsatol magának egy műfaszt, apu négykézlábra áll neki és odakínálja a segglyukát, anyu meg megbassza azzal a szíjas izével és apu nyög.. az, hogy érzékeny területek "viszketnek" vagy csiklandanak... természetszerű, hogy a szeretetttelen magányos gyermek is akar valamit a kis testében feltermelni, ami de genetice, evolúciós kódban a szülei, főleg az anyja érintéseitől támadna.

Úgy kezdődik az élet, hogy az iszamos kis újszülöttet az anyja a mellére veszi és az érintéstől mindkettőjükben feniletilamin termelődik, ez a kódenzime a szerelemnek és szeretetnek.

A mai fiatalok még..meg gyerekek...óhatatlanul minták közé keverednek.. Magyarországon tabu a maszturbálásról beszélni, míg pl angolszász, germanoangloszaxo kultúrákban az anya a lányával vagy baricsajszik szépen megbeszélik és kitárgyalják a merrőlhánymétereket.

A férfiak alapvetően is súlyosan el vannak maradva a nőktől,úgy saccolom,kb 5000 év. 25000 éve még nem volt nemek közti munkamegosztás, egyformák voltak a tagok, lábak és praclik. Tehát a nők ezeket az édes kiskacsócskákat, finom ujjackákat édesz pici lábikókat csak pár jégkorszak óta szedték össze.

Szerintem ma a buzipárok félig meddig kényszerből is vetődnek össze. Ma már a minimális-elégséges toleranciára sincsenek rászorulva az egyedek. Mindnnek AZONNAL kell jónak lennie, cipőnek, farmernadrágnak, autónak, lakásnak, állásnak.

Felveszek egy jó szakember fiatalt, aki stresszel az új munka miatt, izzad a tenyere és viszonylag rosszul alszik, ezért már a 3. napon nem akar bejönni dolgozni. Próbálom megközelíteni azzal, hogy ez minden újban így van, sokkal több erőt meg erőfeszítést visz bele az ember, aztán, ha megszokja, huszonötöd ennyire sem fárad el: "Adj... ne nekem.. magadnak két hetet ebben a munkában, hogy megismerd!" -könyörgöm De nem: AZONNAL fel kell mondania, nem ad esélyt és... nem érti meg, amit mondok, a szemében egy hülye szenilis vén geci fasz vagyok csak.

Szóval.. szerintem a motívumok sokkal-sokkal alacsonyabban vannak és a buzi fiúk azt tapasztalják, hogy két férfi sokkal kényelmesebben él együtt mint heteró párok esetében. Sokkal kompromisszumkészebbek. Amikor egy lánnyal szeretkezik,,, már mindenki tudja a haveri körben, hogy nemjól nyal pinát, de ő még nem tudja,mert a lány nem mondja meg neki. A kávéfőzős csajszinak a sarki bisztróban már megmondta.

Frick László Intézet 2019.01.07. 05:34:59

@lac1: (folytatás) Amikor kétfiú kúr, az éppen segglyukat tartó úgy érzi, rászól a másikra, hogy több nyálat kenjen már a faszára, na. Ha egy mai heteró pár elmennek világkörüli útra, a fiú a lányt már a reptéren cipelheti csomagostul a hátán.

Én már... semmirevaló öregember vagyok huszonhét korszakkal ezelőtt egy más világban, más társadalomban lettem ivarérett. De későkamaszkoromban, amikor a haverommal építkezéseken talicskáuztuk a sódert, homokot, a maltert meg betont 16 órákban, a rágyújtásokkor azon agyaltunk, hogyan baszhatnánk át a termelőszövetkezet vezetését és szereznén ingyen telket, hogy oda valami házalapot eszkábáljunk a miből ugyan, hogy OTP kölcsömnt kaphassunk házépítésre.

Eközben a leány kortársaink életterve kb az volt, hogy hozzámennek a Lacihoz, Pistához vagy Józsihoz.. meglesz a napi biztos rendszeres orgazmusuk oszt.. a többivel majd lesz valami. Húsz korombeli csajból egy nem tudott egy ételt megfőzni vagy egy kibaszott gombot megvarrni. Amikor katona voltam,óriási nagy marakodás ment a mosáshoz a melegvízért, a mosógépekért meg a centrifugákért. A lánykollégiumban, ahová fel-felszöktünk dugni, a mosószobába senki nem mert bemenni se a pókhálók miatt és a mosógépet meg a centrifugát valami furcsaa.. síkos por lepte belül. A csajok sportszatyrokban hordták haza a szennyest. Pedig akkoriban a legtöbb bugyi meg zokni műszálas volt ám! A bugyik szivecskések vagy macisak.

A motívumok mindig alacsonyabban vannak. A buzulással kapcsolatban ma az alterség, a kúl szubkalcs, a menőség, fejlett társadalmakban is sokat buzulnak .. nem tudsz megnézni egy kibaszott tévéműsort.. még Gordon Ramsay-nak is kötelező legalább egy buzit behúznia a karácsonyi főzőműsorába. Az ikszfaktorok palimadárvadász különítményei közé egy külön buzikutató csoportot is beszerveznek.

Valójában azonban a legtöbb férfibuzi pár esetében a fő motívum a férfiakra jellemző nyugalmivágy.

A lányok imádják a rumlit, a haajcibát, a sikoltozásokat és zokogós cirkuszokat, a könnyeket és újszülöttkoruktól kezdve abba szocializálódnak, hogy egy nő megengedheti magának azt, hogy semmi se legyen jó és az ellenkezője sem. Ha elöl lett hely a repülőn, az a baj, ha középen az és ha hátul, akkor meg az. Azonnal felszállás után pisilni kell és hogy mer ez a sok picsa itt mind sort állni a pisilésért? Délen túl meleg van viszketős és fertőző, északon vagy mindig süt a nap, túl világos van és a szúnyogok,erről nem beszélt senki és nincs egy kibaszott toi-toi, hová pisiljen?

A fiúk nagyjából szexelés közben is ezt tapasztalják, pl amikor 11-12 éves korukban megkapják az első meghívót a szexbulira, már minden osztálytárs csajszi, aki ott van, annyira tapasztalt és dirigálnak. A fiúk igyekeznek megfelelni, de folyamatos aa cancogás, most mért nem így van, zokniban, hogy gondolta, na, ez fáj, ez húz, így viszont túl csiklandós. Mondják ezt azok a lányok, akiknek valahogy túl sok foga van és ha a faszukhoz nyúlnak, az száz tű, húz és fáj.. most... ezt így kell? Cacogás, vihogás és nevetgélés, mesterkélten lemélyített hangok,megannyi kis Drú Berimúr. A fiúk arra döbbennek rá, hogy ennél még az is jobb, ha otthon kifejik maguknak.

Ráadásul a pinaszag ki ment a divatból, minden teljesen sterilre és szagtalanra sikálva, illetve a leölt hüvelyiflóra és fauna miatt hagymaszagúlesz, akkor mégtöbbet sikálja. Nyálasan meg nem szabad, mert az unhygcsi és gusztustalan, mármint a nyál.

Pedig a pinaszagnak is funkciója van, egy csomó enzim meg jutalomhormon és effélék, ezek teljesen kiesnek a mai fiatalság, a mindkét nem érintkezéseiből.

Gondolj bele ötvenesként abba, hogy most egy olyan generációt császorznak ki a világra, akiben nem fog feniletilamin termelődni az anyjukkal való elsőérintkezésre. Új , korszerű, jövőbevezető családformákba "születnek" ezek a gyerekek, öt helavult, régiformájú ócskaházasságből négy odalesz az első ötéven belül és ez az elmaradott Orbanisztán statisztikája, a fejlettisztáni adatok mégjövőbevivőbbek.

A közvetlen környezetemben a 15-25 éves férfiak úgy nőttek föl, hogy beágyazott és rendberakott szobát.. ashztalt terítve ételekkel... a konyhában, a sütőből kivett... mondjuk egy kibaszott piskótát megkenve bolti műlekvárral.. nem láttak, ötféle ételt ismernek, a bundáskenyeret, a sűthússsokat, pörkötteket meg a fasirtot. A nagymamájuk még csinált töltöttképosztát meg paradicsomos úsgombócot, amikor kicsik voltak és főzött pudingot, amibe kekszet aprított.

És egy ilyen15-25 éves fiatal férfit kifog magának egy 13-15 éves cigány nő. Amikor elkezdi pinázni.. furcsa nedveset érez az ujján, megszagolja és.. erős pézsmaillatot érez, persze fingja se lehet a feromonokról,mert biológia órán a tanár természetfilmes CD-ket tett a lejátszóba.

Amikor szopatja a cigány csajt, az is nagyon furcsa... minha nem lennének fogai és minden jaj annyira síkos és szív erősen. És amikor kezd jólenni neki, nem állítja meg, sőt, nyugtatgatja a kezével, kussoljon.
És aztán, amikor együttélnek, a kis szobakonyha kitakarítva, rendben

Frick László Intézet 2019.01.07. 05:48:34

@lac1: (folytatás) mindenhová kis szines tüllfüggönyök felrajzszögezve és a kis nő rétest nyújt az asztalon és a tőzhelyen fő a tejszínes csirke meg ilyesmi. Borsóleves (igaz, fagyasztott borsó, meg leveskocka, de valami furcsa izé, ami az iskolai menzán ha volt, de persze csak hasonló)

Fejlett nyugatisztáni buzik is szoktak így járni Thaiföldön, amikor kiderül, hogy a seggbekúrás kategóriájában biztonságosabb egy kiscsajt vásárolni havi 11000 Bath-ért mint kisfiúkkal kezdeni. Telnek-múlnak a hónapok és a buzikám már azon veszi magát észre, hogy elől a felesége, hátul meg az anyósa kapaszkodik a 125 ccm-es Yamaha robogón. Persze nem arról van szó, az asszony néha elnézi, ha a ladyboy uncsitesót valami családi összejövetelen leszopja a férje a régi szépidők emlékére, de alapvetően

csak ismételni tudom: a motívumok sokkal alacsonyabban vannak.

Én sem értettem sokáig Fannyt meg Faludyt, pedig már "nagyfiú" voltam.

Most az, hogy Faludy biszexuális volt, annyira nem számít. A női annyit tud a saját testéről, mint mondjuk egy gordonka vagy Stenway zongora tudhat. Vagy Fender Stratocaster.

Komolyzenészek szoktak arról beszélni, hogy egy-egy ajándék hangszerrel milyen a viszonyuk. A laikus azt hiszi, hogy valami műűűvészieskedő affektálás az,amit hall. VCannak esetek, amikor özvegy valami fiatal tehetségnek adja a mesterhangszert... de az a mesterhangszer nem adja magát az Ifjú Mesternek vagy az ifjú mesternek nincsen türelme magához igazítania.

A motívumok mindig... nagyon.. nagyon alacsonyan vannak. Szwerintem Faludy azon nyomban, amikor a fiatal lány megadta neki magát, azonnal a lány segge vájatába fúrta az arcát és amit a legjobban szomjazott: jó alaposan kinyaalta Fanny ánuszát, ameddig csak a nyelvét bele tudta tolni az öreg.

Ez egyébként a cigány stricik módszere is, ha új húst akarnak fogni.

A begyepesedett fafejűek feszt Faludy töpörödött pisilőjére, a már semmi nedvet nem termelő mirigyeire gondoltak, kontra a mohó lánypinára, ami, ha olyan fázisban van, napi tíz orgazmusra is csak peckeskedik viszketőn tovább.

Senkinek nem jutott eszébe, hogy a szerelmesek.. el képesek élvezni azon, ha egymás ujjait szopogatják vagy sikálják egymáss ujjbegyét.

És Faludy..úgy belemagyarázta a szerelmét Fannykába, ahogy ezt csak a költő és azok közül is csak Háy János volt képes jól megragadni:

Faludy egy életre szerelme betegévé tette Fannykát, szegény azóta is öreg faszikkal kínlódik, hogy legalább haloványan olyat tudjon élvezni....

Frick László Intézet 2019.01.07. 06:05:40

@lac1: Én a Fortepan Pont Hu-n szoktam időbuszozni. Ha te is megteszed, beláthatod, hogy még a 70-es évek elején is.. nem annyira volt így, ahogy mutatod. Én a 70-es években kezdtem az ipart.. gondolj bele:
A Vásárcxsarnok mögött a zugban 7 Ft volt egy szál vágott szegfű november 5-én nullaóra tízkor 1970-ben.. és 1983-ban is. Moszkva? :D Moszkva túl messze volt. Kiváltságosoknak.

A 80-as éveben kombi Volvo-k és Mercedes-ek.. a sok büdösparaszt Csongrád megyéből Nysák-kal meg AROkal,álszövetkezeti IFÁ-kkal összefogva hordták fel a szegfűt. Már előző nap koradélután óta gályáztak.

Az igazi úriembereknek meghozták Ferihegyról a holland szegfűt.. a holland szegfűgyárás November 7-re a Szocialista Blokknak a mosatlan betyárgatya alapszínű és szagú "szegfű"-ből legyártotta a pirosat: A kavicságyba belenyomtak valami vegyianyagot e szín elérésére.

A magyar szekfűtermesztőlk meg elmehettek a vidéki kurva anyjukba.

Az üzletág alsó szegmensét a kurvák képviselték, azt a szegfűt, amit ölszámra szedtek ki a kukákból, fejtörötteket (azaz koszorúkba pont alkalmasakat) megdrótozták, egy ilyen kukából ingyen kiszedett szegfűt az aluljáróban 20 Ft-értlehetett eladni.

A büdösparaszt bukott minden szegfűn 1 Ft-ot, az ügyes pesti meg nyert minden holland szegfűn 2-3-5 Ft-ot. Plusz leverte a büdösparasztok árait, aztán a SASAD-on bérelt hűtőházi fachban letárolta

Ezek az ügyes emberek még virágüzletet sem tartottak, minek. Akkor feküdtek le aludni, amikor egy virágüzletet ki kellett volna nyitni. A kurvák árulták a szegfűt, így nem tudta letartóztatni őket a rendőr, aztán ha csak 20-30 szegfűt el tudtak adni, kerestek vele egy Ady-t... plusz, amit a szopással.

Mutass már nekem ebben a szisztémában "politikai motívumot" :D

Ezt nem érti a Nyugat máig nem, Moszkvábal kapcsolatban. nem értik sem az oroszokat, sem a kínaiakat és kevés ehhez az, hogy műveletlenek a nyugatiak és tahó bunkók meg tudatlanok is, viszont beképzeltek.

Csak annyit mondok neked: A Nyugat meg "a szájjalliberálisok" nem ismernek mást, mint a moszkvázást.

Hogyan lehetséges a mai Oroszországról okoskodni Szentpétervár kihagyásával???

Moszkva, az nem olyan Oroszországnak, mint Magyarországnak Budapest. Még olyan sem, mint Ausztriának Bécs.

Annakidején Yves Montande francia kommunista tüntetően a Szovjetúnióba utazott. Hruscsov látta vendégül. Leült a vacsorához Montande és kereste a tolmácsot. Nem volt tolmács: az asztalnál minden szovjet beszélt franciául.

Frick László Intézet 2019.01.07. 06:23:10

@lac1: Orbán soha nem volt jobb politikus a közepesnél. Viszont a többi EKÁ-s spokkal-sokkal rosszabb képességű volt politikusnak.
Fiatal vérmes ember voltam és öklöztem a tenyremet az élvezésben, hogy ez a sok büdöslábű ganyé (MSZP-s) most megkapja.

Azonban az Illetékes Elvtárs -on, Koltai Róbert figuráján nemigazán tudtam röhögni.
Az egyik legzseniálisabb korai felimserésem az volt, hogy Berecz János direkt azért növesztette azt a tahó bajuszát, hogy még fokozza is a tévedését az EKÁ-nak a felsőbbrendűségükbe, az okosabbságukba meg a fejlettebbségükben.

Már akkor, kortársként láttam, hogy ez a nagyképűásége és beképzeltsége az EKA nagyjainak... sokba fog nekünk kerülni.

A fiatal orbánékban még volt humor. Márpedig a humor sokat-sokat lendített. Emlékszem,mennyire imponált nekem Pető Iván beképzelt nagypofájúsága.. és most visszaemlékezve mennyire nagy ostobaság... oktondipocokság volt ez Petőtől.

A gyűlöletbeteg barátaimat, mint Lujza nénit is, arra szoktam inteni, hogy a mai orbán bizony közös munka. A Gólem. 25éve megy a gyűlöletmarketing és ma már ennyir ráhordott szargól és geciből, ami már inkább páncélozza... nem tudhatjuk,mennyi a spontán sajttulajdonság,mennyit játszik rá direkt bosszantásivágyból és mennyi ebből az öregemberes túlbizakodottság, a realitástól elszakadás.

Az az elképzelése Orbánnak, hogy "a parasztjai" megszedik magukat és egy az MSZP-s tolvajbandával felérő Új Elit lesz belőlük.. ez sajnos..Orbán legdrágább tévedése. Pont úgy fog járni ezzel az elitjével, ahogy Hunyadi Mátyás járt a kivakart paraszt báróival, mondjuk a Zapoljék-kal.

Frick László Intézet 2019.01.07. 06:39:47

@lac1: Nem látom pontosan, milyen véhge lesz majd Orbánnak, de hogy ha elmúlik és rápihen az akkorra teljesen nyugati elpicsásodott társadalmunk,kultusza lesz. Mint ma akármelyik falunkban egy régi paógárt,esternek is.

Hunyadi Mátyás kora általánosan gyűlölt figurája volt, senki,még a parasztok, még a szegények sem szerették. Nem értették a háborúcsinálást és akkor sem számoltak már jó fejben, hogy egy arany háromszor is beszedve az több adó, mint másfél arany, viszont jólkiszámíthatóan és csak egyszer beszedve.

Hunyadi csupa szaralakkal, ganyéládával, bűnözővel és vérnősző barmokkal volt körülvéve és a legundorítóbbak a bizalmi közeli emberei voltak. Kevés népnek volt ekkora geci, senkiházi ganyé főnemessége, mint a magyarnak, de Mátyás kivakart felkapaszkodottjai még azokon is túltettek. Kinizsi Pál pl egy rablóvezér lett fénykorára.

A parasztokkal is nagyon elszaladt a ló: A Dózsa György nevére tévesen elnevezett zsírosparaszti vérnősző gyilkos anarchia volt a csúcs.

A török meg itt ólálkodott.
Alig találsz méltó embert a XVI. század elejének Magyarországán. Csupa gecik, aljadékok rohadékok gyülevészei. Kipécézünk figurákat, pl Szapolyaiét, akiket szapulunk, de Szapolyai semmivel sem volt nagyobb ganyé, mint Lajos király.

A pápa egymillió aranyat gyűjtött össze, amikor leesett neki, kit akart a pápaiherceg Janko Hunadeoul kölyke, az a Matykó. A magyar urak mind elsikkasztoták a pápai gyűjtés aranyait és a négyszeglet váraink maradtak három falakkal valóan. Ez volt a se pénz se posztó kora, amikor a végvári katonák puszta hazaszeretetből, fizettség és tel nélkül, a feleségeikről leszedett ruhákban álltak ki a vártákra. Alig találtáligaz embert, de hogy az állami hivatalos politikában, a gazdagparasztok, meg a nemesek közt egyet sem, az biztos!

Most.. egy kicsit hasonló ez a kor: Ennek a kornak az embere az anyja szemit kibassza 2 Ft-ért. Senki nem akar dolgozni és mindenki azt várja el a másik embertől, amit ő viszont cserében baszik megadni. Odabassza eléd, mint szart, a szafaládét a kis picsa aboltban,fizethetsz te neki havi 777777 Ft-ot is, akkor is így tesz, de ha megbetegszik, akkor a nővér bánjon vele rendesen.

Az anyja vaginálisan akar szülni, a hentes berendeli a terhessége egyik utolsó nyugodt napján, semmi jele hétfőn még annak a szülésnek,ami jövő szerdán következne el. Lehülyepicsázzák a kismamát, bekötnek egy infúziót, elkezdenek hókuszpókuszolni:
"tetszik látni, mégse akar tágulni, kénytelenek leszünk császározni!"

Mitől tágulna? -eszébe nem jut a kimmamucilinak.. titokban ő is császár"t remél, mert az "nem fáj".

és tudod, aztán ez a hetntes elviszi a 28 millás autóját a szervízbe, ahol hátraviszik..ma már az olajszűrőt se kell fényesre törölni és nincs olajpálca se, hogy .. mondjuk egy öreg elavult fastzi lebuktassa a szervízt... Hozzá se nyúlnak a kocsijához, de beikszelnek neki egy 328140 Ft-os kis-szervíz számlát és
ilyenkor boldognak kéne lennem, hogy a hentest is szopatják

körbeszopatja egymást a magyar

lac1 2019.01.07. 17:18:17

@Frick László Intézet:

Három gyerekem van.
A biszexuális nálam buzi. Nincs kicsit, nincs nagyon, buzi van. Bizonyos esetek kapcsán kétbites a véleményem, bizonyosokéban meg olyan szélsőségesen liberális, hogy sokan szélsőjobbos náci rasszista kirekesztőnek.
Az elvek szerintem minden esetben elvek, a gyerek esetében is, lehet természetesen a rokoni kapcsolatra vonatkozóan ettől eltérni, csak akkor már nem elvek. Ugye egy nagyon hülye és szélsőséges példával élve, meddig nem lépem át az elveimet a saját gyerekemmel szemben? Mondjuk ha gyilkos lenne vagy pedofil? Eddig számít, attól meg már nem?
A rendező problémájában viszont eltérő a véleményem. A rendező rendezhet önmagának filmet, rendezhet a közönségnek, ez akár eshet egybe is, de előbbi esetben ugyanarról van szó, mint amikor családi fotóalbumot készítek. A két példád erősen eltérő, nehezen tudok róla egy menetben gondolkodni, mert a filmrendezés egy nagy-nagy halmaz, míg a Beatles pedig egy jóval szűkebb dacára a rajongótábornak.
Szereted a fagyit? Vagy szereted a csokifagyit amit a Kovács cukrászdában készítenek? George michael is addig volt számomra olyan előadó, akinek szívesen hallgattam a zenéjét, amíg az általam megvetett módon nem lett buzi:

www.hirextra.hu/2010/04/09/george-michael-legcikibb-botranya/

Én a buzik számának a növekvését nem tudom a génekben rejlő emlékek és kőbevésettségeknek betudni. Tökéletes párhuzamot látok a szarrá varrt emberek száma, a facebookon olvasható milyen kullantottam ma reggel és hogyan néz a pinanyaló kutyám-féle posztok növekvő száma között. Egyszerűen degenerálódik az ember. Hogy ez most a buzulásban jelenik meg vagy a fenti posztok valamelyikében, az már részletkérdés. Én igyekszem az általam elfogadható emberképnek megfelelő módon élni, és ami a legfőbb, hiszem is, ha valaki a korcsosulást túléli, az az énfajtám lesz, ha nem is én.
Lehet magyarázni, hogy rossz a szocializáció, és az legyen akár a munkahelyre betagozódás vagy a szexuális életben való (helyes) viselkedés, én nem tudom, nem akarom és nincs is lehetőségem semmilyen kicsi mértékben is a megváltoztatása, ezért én meg sem kísérlem, de a tőlem idegentől irtózattal való távolságtartás kényszere bennem van. Lehet, ez is a 400 CD-nyi génben van.
Egyszer csináltak kísérletet, egy amúgy szép fiatal hölgynek az arcára festettek egy baszom nagy anyajegyet és úgy utazott a buszon. Na meg anyajegy nélkül. Mérték azt, hogy hányan ültek mellé a dupla székre így és úgy. Nyilván előre lehet tudni, hogy lényegesen sokkal többen amikor "egészséges" kinézete volt. Hát én úgy gondolom, az egészséges (figyelem, nálam most tetten érhető az egészséges szóhasználattal az, hogy miként gondolok a buzikra!) ember így nem ül le az mellé aki buzi.
(Az "ül mellé" természetesen átvitt értelemben értendő.)
De hogy a véleményemnek nyomatékot adjak, szerintem egyszerűen meg kell nézni bármelyik társadalomban a nagyvárosokban fellelhető buzitömeget egy mondjuk aprófalvas országrésszel, az iskolázottság tekintetében szintén érdekesség derülne ki, esetleg fejlett-fejlődő országok esetében látnák kitárgyalni
valót.
És ha van különbség, akkor szerintem az azt jelenti, hogy ezek nem örökölt tulajdonságok...
A női-férfi párhuzamban igazat adok neked, a takarítónők szerint a női wc-k mindig sokkal jobban okádékabbak.
A cigányokat sajnos kb. annyira kerülendő fajzatnak tartom mint a buzikat, ezért én velük kapcsolatban nem szándékozom még negatív töltetű véleményre. Biztosan van nem egy és nem kettő követésre alkalmas cigány, sőt, nekem nem esik nehezemre azt sem kijelenteni, hogy nem vágnám fel az ereimet ha kiderülne, hogy a legmagasabb IQ-val rendelkező ember a földön egy cigány vagy a legtöbbet adakozó, tehát nem eleve elrendeltetett módon alkotok róluk véleményt, de ezzel együtt sem vagyok őket a mérleg azon táljába helyezni őket, amiben az "ember" feliratú egyedeket mérik.
Amúgy meg motorosként mondom, ha 125-ös robival hárman mennek, akkor meg is érdemli a sorsát a kis buzija.
:-)
A faludy és a nője egyébként megérdemelte egymást, kilehetne beszélni, hogy hogyan dolgozták fel, hogy hiába játszották a süketséget el, hiába tettek úgy, hogy nem hallották a hátuk mögötti sugdolózást és a kacajokat, a szemükbe néha-néha csak bele kellett néni, ha máskor nem, akkor amikor a sarki közértben a visszajáróért nyújtotta a markát és a pénztárosnő tekintetében benne volt a megvetés.
Tudok én még ilyent, tudsz te is ha akarsz, ott van a szász endre esete.
Dettó. Ja, hogy ott is vagyon körül megy a háború? Hát az öregség be nem ismerése és a könnyen szerezhető (remélt) vagyon egymással történő összeházasítása nem várt bonyodalmakat szülhet.

lac1 2019.01.07. 17:34:34

@Frick László Intézet:

www.neb.hu/hu/moszkvaba-gurultak-a-forintok

Én erre a guruló dollárokra gondoltam.
A kereskedelmet én nem igazán tudom kárhoztatni, amit írsz. Én a haszonra szerződöm és nem szociális foglalkoztatása. El lehet ítélni azt, hogy nem a helyi termelőtől veszem az árut, hanem akitől nagyobb lesz a hasznom. látod, itt én már eleve nem hazafiatlanságról teszek tanúbizonyosságot, nem holmi összeesküvésről (tönkretenni a hazai ágazatot holmi kozmopolita eszmeiség miatt) egyszerűen a haszon az első. ha a helyitől van nagyobb hasznom, akkor attól fogom megvenni nyilván. Lehet mondani, hogy nemzettudat, meg távlatokban való gondolkodás, meg izé, de ez a kormány feladata szerintem. Én kereskedőként a haszon maximalizálásban hiszek, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy a másikon átgázolok és legyen az a másik akár alkalmazott akár a konkurencia. Ezért nem szabad bántani a kereskedőt.
Ezzel már próbálkoztak nálam, mindig azt a példát szoktam ilyenkor felhozni, hogy beteg a gyerek, vagy veszek gyengébb hatásfokú hazai gyógyszert, vagy a a tutibbat de külföldit? melyiket választod? nyilván mindenki a jobbat szeretné és természetesen ez így is helyes. De itt is akkor előjön a már említett, hol a határ, ahol még nemzetben gondolkodom és hol a határ, amin túl már az egyéni érdek a nyerő?
Műveletlen nyugat? Hát erre csak egy példával tudok szolgálni, amikor még egy megyei Művelődés Központban dolgoztam és rendezvényeket videóztam és hangosítottam, jött egy svéd gyerekcsapat, hogy egy várost képviseltek vagy vagy egy iskolát az most teljesen lényegtelen.
Kulturális bemutatkozó est volt, tudod mi volt a fő vonulat? Hát az ABBA együttes coverje. Én meg azt hittem, majd táncolnak vagy népzene csendül fel.
De nem. Azóta mindig kétkedéssel fogadok mindent, amik a nyugati kultúráról szól.
De hát én valószínűleg egy vaskalapos hülye vagyok.

lac1 2019.01.07. 17:52:11

Jól van, a buzi blog az "áramsünet" felirattal és egy rajzolt sünnel az egész kurva litániámat kiküldte az űrbe. Rohadjanak meg.

Frick László Intézet 2019.01.09. 05:01:47

@lac1: Köszönöm,hogy felidézted -én már elfelejtettem ezt a gurulóforintos sztorit.

Most a Kádár hét napja című könyv kapcsán szeppentemmeg: Nemrég kellett elkönyvelnünk,ahogy az utolsó felnőtt tanúk lassan meghalnak, hogy az 1944-50-51-es időszakról is nagyjából a mókszista hamisításmarad meg a történelemkönyvekben, mint már a teljes Horthy korszakról. A lújzák annyit látnak, hogy a mocskos lovasadmirális pofájában ott maradt a sok fostos recska és ez mennyire remek... viszont az egész magyar munkásmozgalom, a szakszervezeti meg a szövetkezeti mozgalom is ugyanabban a lecsóban summad,meg a Harmadikutasok és ez... annyira már nem fasza szerintem.

Mondjuk,amióta megvan a fortepan-pont-hu sokat időbuszozom, időgépnek használom s megyek bele az időbe, azért az AIR -ben egészen más Budapest... pl a budapesti felsőpolgárság gyerekeinek... Medve kortársai az 'Iskolából' szélkás, hosszú izomzatuk van, amilyent ma csak prooletár gyerekeken láthatsz.. úrileányok testedzenek.. evezés, az evezés nagyon ment.. elitgimnázium leányainak hasizmai meg izmos vádlijai vannak és a testtömegindexek... Vagy a Budapesti utca.. ebédlőasztal tisztaságú, egy eldobott csikk nincsen. És a szemek,a tekintetek, hogy csillognak, vidámak,pl a kurva szétbombázott Budapesten a hullékkal fortyogó pincézetű házromok napsütötte felén hat fiatal 200 foggal nevet bele a koratavaszi napsütésbe, vagy pl a holokauszt, 1946, egy orthodox zsidó óvoda a zsinagóga mögött, tele gyerekkel, szülővel, esküvői sereglet egy hüpe alatt és környékén, tele a zsidó lakadalmasokkal az utca. Igen,és a rongyos gyerekek,akiket Márai öccse Radványi a Valahol Európában ban mutatott meg.
1957-es képek,mostmár rengeteg van fent, külön kedvencem 1957 május 1-je, a felvonulók a mellékutcákban. A rommá lőtt felső-Üllői út. A kedvenc templomom, ahová gyakran beülök imádkozni és közben Krúdyra gondolok,mert az öreg ravaszdi is szivesen beült kikeresztelkedni szándékozó zsidónő szagokat beszívni... Krúdy idejében még simán az ember bevallhatta, ugye ez a hóttifaszista éra, hogy kamelja a zsidó nőket, ha szúrósbajszos a csókjuk is.

És ahogy így megy velünk a busz befelé... vagyis idefelé... egyre több a zsír, a slamp, az áporodottság, a hájak, a búvalbaszott unottarcok, a zsíros haj, a mitesszerek, a tramplik, az egybederekú lányok, a pressszóajtóban támaszkodik a kávéfőző meg a felszolgálólány és azzal a mérhetetlenül unott frigid pofával lesnek lefelé a lencsébe.
Részeredmények vannak, egy kócos, szemüveges srác egy szines fotón Riga-12 mopeden.

Ahogy kúszik be a busz azokba az időkbe, amiket már én is fényképeztem,meg láttam szinesben.. pont azokban a büdös, húgyos pestilépcsőház a lucskoskáposztagőzben novemberben: Ilyen volt az egész nyár 1979-ben például. Szitált a szürt napfény a Szürke ég alól és az ember előhívatta a drága színes tekercseket és minden szürke-fekete-fehér volt ezeken a képeken.

Az egyik képen Barta Tamás kucorog Somlóval a.. ez Lengyelország lehet, a backstage-ben, a következő képen Somló támadóállás-nagyterpeszben a basszusgitárral, jóformán a sziluett és az emberbe belehasít megint, de egy hülye volt ez a Barta mégis, mit gondolt, strandra fürdőkádnak? De közben.. megjelenik egy elveszett film, ez szupernyolcas, fekete fehér ,súlyos depresszió gyötört akkoriban, hogy soha se lesz csajom, az egyik gyerek, aki már fogott pinát, kettétört nekem egy lekváros, akarommondani Sztalin-szalonnával tőőtött buktát, hogy a középső ujjamat dugjam bele a buktába és mozgassam meg, olyan a pina, nem akartam neki elhinni, aztán évekkel később kiderült a számomra, hogy az a srác, az a sok pina, amiben pinázott,mind érdektelen, unatkozó, frigid egy pina volt.

És akkor már annyira nem bántam, hogy annyira későn jutottam igazi... viszont boldog, vidám, jókedvű pinához.

Gyártottam én erre tudományos magyarázatot,miszerint a XX.század elsőfelében a középosztály meg a felsőközéposztály jutott fotóapparáthoz, de még így sem jött össze, hogy egy 17 éves úrilány.. meg a cselédlány, a konyhában... pucolják a zöldséget és mi ez a bratyi? Jóhogynemmár az úrileány szorosan odasimul a cselédlányhoz, hogy a füléből egy fürtöt ki és a fülbevalóját pedig megigazítsa.

Vagy például volt Weöresnek az a csaja, a "betegágyas" aki azokat a fülledt levélkéket irogatta neki pinás ujjakkal unalmában a lázas betegágyából és tessék, robog az időbusz és... nem ez a csaj, de egy pontilyen van lefényképezve és karikás és mennyire tüzes egy tekintettel, ez több, mint láz.

Néha egy robogás egy fél élet, kéttucat kép, egy járműgyártó kisüzem, a kizsákmányoló meg a kizsákmányoltak, az egyik segéd beül a főnöki íróasztal mögé pózolni, az előző képen pedig ő fényképezte a főnököt ott, most ez a helycsere, aztán a kizsákmányolótól elvették az üözemét,viszont lehetett mérnök 25 évvel későbben egy szocialista nagyüzemben, valamivel kevesebb haja ugyanúgy sisakszerűen hátrasimul és a mosolya... alig korrodált... pedig rezsim van meg diktatúra és antidmokrácia meg elnyomás...

Frick László Intézet 2019.01.09. 05:05:10

@lac1: Más. Azt mondták nekem arról, "a világ legszebb tájai egyike" teljesen valószerűtlen színek között egy.. hú, nagyon ismerős, az egész világon ilyen antennatornyok.. nagy sűrűségben... kicsit úgyéreztem magam, mint Bécsben, amikor az Engelsplatz környékén egyszercsak egy jegenyenyár bakkant elő a távolban egy sivár utca végéről. Egy telefonátjátszótorony volt piros, fehér színekben. Aztán a boy is megerősítette ezt, mutatta a tornyot, egy hungarian építette.

Frick László Intézet 2019.01.09. 05:35:18

@lac1: A kereskedelemben sokáig a versenyfeltételek valamennyire fair alakultak. Az Állam embersokaságot jelent és egy egészséges Állam-ban a különböző embersokaságokmegélnek a foglalt területen. Helyi-helyzetielőnyben vannak, szakosodnak, a kovács megpatkolja a lovat és előtte a ló patáját is rendbeteszi, meg ha már ennyire benne van, akkor a tehén körmeit is. A felesége meg jó sok túrót készít a tejből, friss a tej is meg a túró is,sok a túró, eladja a piacon és lesz belőle túrós kalács meg ilyesmi.

Gyerekkoromban sokat röhögtem is kedvencemen, Danika uraságon,mert olyan... begyepesedett patópálosnak hangzott az ágálása a vásárok meg piacok ellen.

Onnantól nem OK a dolog a kereskedelemmel meg a törvényszerűségeivel, amikortól a biciklisták hirdetik meg a futóversenyt.

Friss kedvencem ebben a témakörben a pinásszülés esete a császármetszéssel. Nem annyira régen.. tíz éven belül valamikor.. hirtelen.. egymástól függetlenül is meg össze is beszélve úgy döntött a szülészorvosi kollégium, hogy egyrészt a bábák pofáját végképpen befogja az anyagi vitákról, másrészt nem vacakolnak a műhibaperekkel, szarakodni annyit a műfogásokkal, vitázni a spontán repedések esetein a gátmetszésekkel, ráadásul generációszám nem rendelkeznek már nők szülőúti izomzattal, csak ami van, az tudna tágulni, feszt nyomkorászni kifelé a gyereket a renyhe "izomzatú" anyákból, ráadásul mind el van hízva, 100 kismamából 98-nak a megengedettnél több, a felének kétszerese a ráhízás (csipsz és kóla generáció) nem szarakodnak itt, császár és avanti.

Tehát nekem onnantól necces, amikor először a kereskedő dönt, majd a lezavart marketing végén a piacnak kell szégyellnie magát azzal, hogy +"ti szavaztatok a kapitalizmjusra, basszátok meg, 1990-ben, akkor kellett volna gondolkodni."

Csakhogy ezek a "cinikusak" nem kapitalisták.mIgaz, nem is cinikusok.

Teljesen igazad van abban,amit mondasz, csaak egész sávokra nem igaz egyébként, vegyük a paradicsomnak látszó tárgyak gyártását.

A holland agráripar, amikor felfedezte, hogy nemhogy trágya nem kell, de talaj sem a termesztéshez, sőt, a kavicságyat felhozzuk ide vállmagasságba , hogy ne kelljen hajladozni,versenybe vitte ki a termékét, pl a paradicsomnak látszó tárgyat. A kereskedelem azonnal ráharapott, mert a gumikutya ízű.. gumilabda szerű őaradicsmnak látszóizésokkal jobban szállíthatóés tárolható, rakosgálható a gondolákban, akkor sem romlik meg, ha egy ládávalkiborítasz és szertegurul. A korai szakaszban, amikor még volt a piacon igazi paradicsom is... a vásárlói oldalon,pl a profi felhasználásban egy darabig, mondjuk egy szakács bevásárlókuktája inkább többet fizetett a valódi paradicsomért, ne ordítsa már le a séf a fejét... de kb elég volt egy fél genberáció és ma már senki nem kifogásolja a piacon a paradicsomnak látszó tárgy gumikutya szerű tulajdonságait, mert nincsen kontroll, nem jut hozzá igazi paradicsomhoz, ha meg Dél-Olaszországban jár, már azt hiszi, hogy az a lédús tömény ízletes valami, az egy valami más... gyümölcs vagy zöldség vagy miafasz.

A tejjel ugyanez történt. A tejipar addig-addig trükközött a növényolajipari törekkel, a savóvalmeg a melaminnal ragaszgált tejmolekula maradványokkal és az ízfokozókkal, hogy még a Maly Gazda szlovák joghurtgyár is kezd visszasunnyogni a mesterséges kocsonyásítók és ízfokozók világába.

Veszel egy vajling 4,2%-os extratejet.. literje 150 Ft ( 100-at se ad érte a kereskedő) csinálsz belőle igazi túrót és hányingerrel köpködi ki a gyereked a túrós kőttkalácsot, mi ez a szar benne.

Az "egy pohár tej" kategóriában ma 60 évesnélfiatalabb emberrel csak mesterséges, természetazonos LÁTVÁNYÚműtejet tudsz megitatni.

A nyugati fejlett tejgyártásban.. a szarvasmarha... csak muszáj tartani, mert egyelőre a tejsavóhoz még csak kell a tehén.. Nos, ezeket a teheneket ipari körülmények között, állatvédelmi szempontból ausviccokban tartják. A modern angol, dán és német szarvasmarhatenyésztés az intézményesített kegyetlenkedés az állatokkal, a granultum,amivel etetik az állatokat.. megengedet mértékben (persze!! azon jóval felül!4!!44) tartalmaz nejlonzsák meg nejlonszatyor aprítékot és szárított romlott marhahúst meg csirkebelet is, minden van benne, csak kukoricadara (azaz a tejhez szükséges abraktakarmány) nincsen.

Magyarországon a magyar kereskedelmi törvények miatt a műtejre nem írhatod rá, hogy tej, a műtejföl az szó+föl képzővel cimkézendő, de pl ha Bezzeg Szlovákiában dobozolják a melaminos savóból hamisított műátejet,akkor Milch/Mleko felirattal .. a te általad ismertetett szabályoknak megfelelően dózerolja lefelé a magyar igazi tej maradékait is a polcokról.

Ezt értem én a futóvrsenyen,amit biciklisták hirdetnek meg.

Frick László Intézet 2019.01.09. 05:37:06

@lac1: (folytatás)
És persze évekkel későbben a szülészi kollégium titkos döntéssorozatai után ma már a piac meg van győződve arról, hogy a császármetszés kellemes, hasznos és üdvös, kinek nincsen ismerőse, aki négyszer császároztatott már ( 127518 kétszer császozottból tud egy még egyet vállalni és 2871 háromszor császározott-ból EGY tud annyit fizetni, hogy bizonyos feltételek mellett egy császármetsző zseni, ha az előző 3-at is ő csinálta, elvégezheti a negyediket)

Végmottó:
+"Nem az a baj, hogy automata mosógéped van.A kérdés az,mit csinálsz az így megtakarított időddel.

Lábjegyzet:
A bezzeganya blogból úgy kibasztak a császár-ról valóvéleményemmiatt, mintha liberálisok lennének.

Frick László Intézet 2019.01.09. 06:05:30

@lac1: Azzal a bizonyos esettel kapcsolatban, amiben George Michael lebukott, nekem annyiban volt szerencsém, hogy a buzi Fassbinder, mint .. a lehető legmesszemenőbbekig független szabadgondolkodó filmművész,úgy értem, hogy amikor filmet rendezett, még a buzikon sem könyörült, ha a valóság és a buzik önképei között kellett volna vacillálni.

Fassbindernél ez úgy néz ki, hogy áll a buzi,látja, hogy egy helyes srác megy a WC-re, feláll neki.. szóval... be.. rágorombul a friss húsra, az orrába csap az a kakiszag a nyálas, ahogy frissen egy kicsit kihúzza az ééppen aktuális végbeléből, erre ugye a reflexek dőlnek be sorba, mint a világ tőzsdéi, ha nagy a Krach... szóval utánamegy a srácnak és.. azt látjukmég, hogy egy jó nagyot köp a markába, hogy bekenje a faszát, amit majd hátul bever a srácnak..

Fassbinder jó vágó is volt, biztos, hogy végigülte a vágás minden nyeszetét, nem hagyta rá egy papírra vetett vázlatra meg a mesternegatív sterinte.. előjelzéseire. Kurvajól vágott is Fassbinder.

Nem véletlen, hogy a buzimozgalmárok rettenetesen kussolnak Fassbinderről...mert... nem lehet hozzá mit mondani.. nem esik kézre a mozgalomnak...de a buzigyűlölőknek sem.

Egyszerűen ez olyan téma,mint az önkielégítés. A nők sokkal bonyodalmasabbak,hajlamosak is maguknak bármit az autóvezetéstől a sminkelésig, a levesfőzéstől a nagymosásig megbonyolítani és nem innovatívak.

Egyszer egy nagyon édes, kedves bájos aranyos csajszival indultunk volna valahová,én már felöltöztem, de ő még ott vacakolt a maszturbálással. Vagy másfél milliárd férfi ábrándozik ilyesmiről, mert fingja se lehet, hogy igaziból, ha nem pénzért játszák el, mennyire szomorú. Nézem a csajt, ahogy igyekszik,kínlódik,koncentrál nem akarom zavarni, de mégis, egy kedves ember, az ember jót akar neki:
"Mért nem nyúlsz föl közben magadnak? Csodálkozol, hogy férfivel még nem volt orgazmusod, hát ezt a tempót, amit a csiklódon művelsz, ki férfi tudja tartani? Próbálj átszokni a hüvelyi orgazmusra, lehet már fasza dildo-kat kapni..átmenetileg csiklózol is meg döfölsz s.. egyszercsak... azon kapod magad, hogy már úgy is tudsz éélvezni, rendesen, faszon, mint bármelyik felnőtt nő."
Erre ingerülten leugat, hogy mit értek én ehhez, már 20 éve így csinálja, neki így a jó, ez tetszik, menjek már a picsába, majd mindjárt végez.

Szóval.. az ember a rendszerességet szereti, ezt pofázom hiába fiatal anyáknaak. Hogy a kisbaba... egy kis jószág, mint az aranyhörcsöge volt vagy a kis VW Lupo-ja. Rendszresség kell az embernek,percre pontosan minden nap ugyanaz.
Viszont néha a megszokás nem annyira jó. Nem az a baj, ha valaki maszturbál, hanem ha szertartás lesz és fétises. Az nem baj, ha valaki bugyi nyergén át lélegezve veri ki magának, a baj onnantólkezdődik, amikor ebből rendszer lesz.

Jó sok buzit megsértettem már ezzel, amikor rámutattam, hogy a szubkalcs szűkösségben... tkp... arról van shzó, hogy egy szerelem történetétle lehet zavarni déli féltizenkettő és este fél hét között.

Meg még, amivel nagyon fel tudom baszni az agyukat a Sörgyári hasonlat, hogy a sörgyári dolgozók bort lopatnak be a sofőrökkel, míg a borgyárban még inkább a tiszta szszt hígítják desztillált vizzel, a fajborok meg tőlük ott rohadhatnak, annyira únják.

A Lakatos Márk esetével szoktak példálózni, minden 47819-ik buzi született csontbuzi, akinek a pina soha az életben nem járt az eszében.

PéldáulLakatos Márkkal nincs is bajom, mivel született csontbuzi, nem szorul rá arra, hogy megjátsza magát, nem teszi a fejét,mennyire szubkalcs, nem alterkodik ott.. természetes tud lenni, tud viselkedni nőkkel, egészen emberi velük, mintha plkereskedő lenne és el akarna adni egy kabátot vagy cipőt.

George Michael esetét akkoriban élesben "másnap" vettem és nem háborodtam fel, de nem azért,mert ennyire született egy okos vagyok, hanem szerencsém volt Fassbinderhez.

Semmi különös nem volt GM lebukásában, egy szokásos sztori egy szokásos rendőri fogás, van erre egy rutin az angolszász rendőrségnél kábósok meg pedofilok és ember meg fegyverkereskedők lebuktatására.

Ne feledd, hogy egy olyan birodalomról beszélünk, ahol tilos közterülegten, letartóztatás terhe mellett vizelni, viszont a túszejtőt, amikor kilép a túszejtés helyéről felemelt kézzel, kb 24 mesterlövész lövi azonnal szitává, ennek ellenére évtizedek óta többszázmillió angolszász nem érti, hogy a faszban lehet ennyi lövöldözéses mészárlás. És New York elővárosaitól befelé a higway-ek mellékén milliószám a félig telepisált kidobált ice-teás üveg a húggyal, még óriásplakátokkalis próbálkoznak,meg birságolni térfigyelő kamerák felvételei szerint.

Érted, a kettőskereszt-mítúú mozgalom hazája,ahol, ha egy nő meg akar baszni téged, odalép hozzád és meghív vacsorázni és ha elfogadtad, már benne vagy a buliban és ha hazaviszed és megáll a lépcsőn és behív egy italra, ez a kód, hogy meg is kell basznod.

Aztán ha reggel arra ébred, hogy megbaszott, jó,de ha meg negyedóra múlva inkább arra vél, hogy megerőszakoltad, akkor megszoptad és véged.

Frick László Intézet 2019.01.09. 06:08:59

@lac1: Dead End_ Viszont az esetek 99,978 %-ban marad annál, hogy jó volt és reggelinél a baricsajszijának az angolra jellemző hatólagossággal dicsekszik, hogy az éjjel megbaszott egy pasit és jólsikerült.

hat -nyolcévenként viszont a baricsajszi ebben a szakaszban beszéli rá, hogy inkább gondolja úgy, hogy erőszak volt.

Vannak precedensek.

És még ez a hozzád-szólásom is a kereskedelemről szól, vagyis az ügyvédi diplomák tóltermeléséről és hatásairól a precedensjogon keresztül az agyonperelista picsatársadalom kialakulására.

Tudod, amelyikben már az autók visszapillantóira is figyelmeztetést kell gravírozni.

lac1 2019.01.09. 17:52:54

@Frick László Intézet:

A történelemhamisítás ellen egyet lehet tenni, én is későn kapcsoltam ezzel kapcsolatban. El kell kezdeni a dokumentumok gyűjtését, én, amikor ennek a jelentőségét felismertem, hogy mert a szemem láttára egyik nap arra ébredtem, hogy így másnap meg úgy, az egy dolog, de hogy az elmém felismerje ennek a jelentőségét, már szinte mindegy is volt.
Szóval dokumentálni, dokumentálni é dokumentálni.
De... jaaaaj, kinek? Az énutánami generáció olyan magasról lesajnálja az egészet, hogy nincs rá szavam. Az azok utáni meg... nem lesajnálja, hanem nem is érti miről van szó. Mostani? Azok meg már csak vegetálnak.
Nézegetem én is néha a régi képeket, de én a gyerekkoromtól egy vidéki városban tengődöm ahol szinte akkor sem és most sem nem történik semmi említésre méltó, énfelettem is elszáguldott az idő. Nyilván vannak kedves és nem annyira kedves emlékeim, de errefelé sem hírességek, sem események nem voltak, meleg húgy volt mondhatni.
Nem volt tüntetés, nem volt szarrá lőtt ház, nem volt sújtólégrobbanás, a vályogházak ledőltek, az emeletesek felépültek. persze, akinek van szeme rá, az látja egykori tűztorony kémlelőablakát a műemlék (-jellegű) épületen meg egyéb ilyen csuda dolgok.
Ráadásul nem szerettem már gyerekkorban sem a csoportosulásokat, taszítottak a nálam alacsonyabbnak gondolt egyedek közelségei, legyen ez még akkor is így, ha még én sem vagyok olyan magasan elhelyezkedve mint gondolom.
Most sem szeretem, rendkívül válogatós vagyok. Nincs facebookom, sem twitter, sem semmi.
Szóval én csak érdeklődve olvasom a mások történeteit. Viszont volt év gyerekkoromban, amikor a megyei könyvtárban én voltam magasan a legtöbbet olvasó gyerek a nyilvántartás szerint. Hát... kinek ez a csúcs, kinek meg az, hogy hány sört tud meginni.

lac1 2019.01.09. 17:59:32

@Frick László Intézet:

Nekem is van hasonló, de csak hasonló élményem az osztrák tesóknál történt látogatásaim egyikéről.
Megyek Bécs akármelyik utcáján, kiáltják a nevemet, azt hittem rosszul hallok, és a szomszédom volt a túloldalon.
De ugyanez megtörtént a horvát tengerparton is, Lopar strandján, ott a munkatársam jött szembe.

lac1 2019.01.09. 20:02:21

@Frick László Intézet:

Vágom a modern haszonnövelésedről írt eszmefuttatásod lényegét.
A paradicsom meg a tej.
Mondhatnám, hogy nem értek egyet, de ami tény az a tény. Persze vitatkozhatnánk, hogy ez a jelenség a profit miatt jelent meg a termelésben, vagy van-e más oka.
Én gondolok más okot is. Szerintem lehetséges az, hogy egyszerűen a mennyiség jelentette korlátot akarják átugrani? Egy földön egyszer szüretelek. Nem gondolom, nem hiszem, hogy egy termelő szándékosan akar szart termelni legyen az bármi is.
és.
Ez a jelenség megteremt egy új felvevőpiacot, vagy inkább egy létező piacot újrakonfigurál, jelesül a minőségre vágyók kielégítését. Kapható "valódi" paradicsom? Kapható. Elfogy? El. Az egyik kereskedő elkezd morfondírozni, hogyan adjam el az amúgy átlagos paradicsomot extra áron? Növeljem a minőségét? Hát nem lehet egyszerű egy növény esetén és nem is biztos az eredmény. Akkor? Árasszam el a piacot gyengébb termékkel is, azt adjam a szokott áron, míg az addig normál árú, de eredeti recept alapján készült terméket meg extraprofittal? Ez jónak tűnik.
A jelenség ismert és nemcsak az élelmiszerek piacán, hanem szinte mindenhol. A nyers CD lemezeknél kiválogatják a kevesebb hibával rendelkező egyedeket, azt eladják a világcégnek, a kevéssé sikerülteket meg mindenféle fantázianéven garázscégek veszik meg és átcímkézve továbbadják. A kijelzőknél dettó. Az autógyárak a kiöregedett gépsort eladják Koreának, ott még pár millió autót végignyomnak belőlük más néven. Logikus és működik, vagy minőséget gyártok drágábbért, csak azt nem annyian lesznek képesek megfizetni, vagy a minőségi korlátot szorítom lejjebb, elhitetve a vásárlókkal, hogy én extra minőséget adok az addig átlagossal is.
Persze akadnak ügyeskedők is, erről jut az eszembe. Ifjonc koromban már tudtuk, hogy amikor a PC processzorok gyártása során az un. waferek belső részén gyártott processzorok jobban sikerültek, ez a jobb tuningpotenciálban jelentkezett. A processzormagok nem egyesével készültek, hanem volt egy relatíve nagy lemez, azon egyszerre készítettek el mondjuk 100 procimagot, amiket a gyártás vége felé szétvagdostak önálló magokra és úgy tették őket bele egy-egy processzorházba. Ez egy nagyon leegyszerűsített magyarázat. A lemez közepén kialakított magok jobban tuningolhatóak voltak mint a szélén, ez a gyártástechnológia sajátosságai miatt volt így. Teljesen random volt, hogy amikor bementél a boltba és vettél egy procit, akkor mit kapsz, jól tuningolhatót vagy csak egy olyant, ami éppen elviszi a gyári értéket, de azt mondjuk jól de semmit több. A proci tuningolás az pont ugyanaz, mint az autó-motor tuningolása, mindig jobb a gyorsabb és erősebb. Na, akinek volt kapcsolata, de csak kicsi a boltban, annak odaadtak egy tálca procit és a rajtuk levő sorozatszám alapján neten keringő információk alapján kiválogathatták, ami elvileg jobb sorozat volt és azt fizették ki. A nagyon jó kapcsolattal rendelkezők meg bemehettek hátra műhelybe, összedobtak egy deszkamodellt, vagyis egy komplett gépet csak doboz nélkül, és elkezdték bennük cserélgetni a procit, a BIOS-ban meg elkezdték a tuningot. Ami szar volt az lefagyott de nem ment tönkre, ami jó volt, az akár 50%-al is nagyobb teljesítményre volt képes, természetesen megfelelő hűtés mellett. A normál vevő örült, hogy ugyanazon árért vehetett egy olyan processzort, ami esetleg egy drágább processzor teljesítményével vetekedett, a buzi rafkós meg kiválasztotta a "jó" procikat és amennyire pénze volt annyit megvett és utána mint tuningprocit felárral árulta.
De megjelentek a szorzózáras processzorok és vége lett ennek a fajta elfoglaltságnak. Ez a szorzózár persze a procimagban rejtőzik, a gyártás során szándékosan beállítják ezt. Mit csinál azért az Intel? Plusz pénzért ad ettől mentes procit is plusz delláért.

prohardver.hu/teszt/intel_tuning_processzor_core_i5-655_i7-875/intel_processzorok_tuningra.html

Hát ez van.

lac1 2019.01.09. 20:27:08

@Frick László Intézet:

1.
Gyorsan utánaolvastam Fassbindernek, mert habár a nevét már hallottam, de általában én rendkívül kritikus vagyok a "modern" művészekkel. A régi munkahelyemen a művészettörténész kolléganőt a sírba vittem mindig, amikor minden kiállításon közöltem vele, hogy nekem csak az a művészet amit én nem tudok megcsinálni, illetve miért akar ő minden szart megérteni és lehetségesen soha bele nem épített vagy festett hátsó gondolatokat keresgélni a művekben. Miért nem nézi a csak a színek kavalkádját, a formákat, miért keresi mindenhol a "művész elvágyódását" és hasonló. A faszom sem akarja megérteni egy madár énekét, lehet, hogy éppen az is valami kurva ocsmányságot mond madárul. Egyszerűen csak élvezze a pillanatot, a kubista lakótelep mértani pontosságát, ne a formán gondolkodjon az üvegművész alkotása előtt hanem egyszerűen gondolkodjon el, hogy a fenébe csinálta azt a valamit, hogy közben nem égette össze a képit?
Na, Fassbinder.
Nekem szent meggyőződésem, hogy a buzik általában más mentális betegséggel is küzdenek. Az egoista, nárcisztikus, a magamutogató buzik meg pláne. Egyszer egy kisebb genetikai betegséggel született kisgyermek szüleivel törtét beszélgetésemkor elmondták, hogy ezek a dolgok általában párosával vannak, az említett kisgyereknek pl. az egyik lábán a két kisebbik ujj össze volt nőve, de amúgy semmi hatása nincs az életére. csakhogy... ott a másik, még nem ismert probléma. Elkezdték keresni a gyereken, hogy mi a rendellenes és meg is lett, a nyelve alatt az a vastag ér valamihez közel nőtt és vigyázni kell, nehogy elharapja a nyelvét vagy megsérüljön valahol-valahogy, mert neki ez kár végzetes is lehet.
Szóval a Fassbinderre visszatérve én a művészfilmektől általában nem vagyok elájulva, ezen nem segít az általam belterjesnek mondott filmgálák művészdíjai sem. Mondhatnám a valódi mérce a filmnézők száma, de manapság ebben a "picsatársadalomban" már ez sem a valódi érték fokmérője.
Szóval azt nem tudom mi alapján jó film a jó film, azt az egyet tudom, számomra mi nem.
De hogy adjak példát arra, hogy nekem mi a jó film a gyerekoromra (mint fiú és technokrata) rendkívüli hatással bíró Star Wars-on kívül, akkor az a Doktor Zsivágó.
Igaz, az is kapott pár filszemle-díjat, de az még a békebeli értékrendek alapján adatott meg neki és nem érdemtelenül.

lac1 2019.01.09. 20:30:54

@Frick László Intézet:

Igen tudom, amiben ráírják, hogy a tárgyak nagyobbak annál, mint ami a tükörben látszódik.
Erre csak egyet tudok írni, aki okos, ügyes, ebből jó hasznot tud realizálni, mert ebben a világban ahol ez a felirat a tükör szélén egy valódi problémát jelez, az okos-és ügyes nagyon könnyen jól megélhet az adottságaival.
Persze morálisan felmerül a kérdés, szabad-e gyengébben sikerült embertársainkon nyerészkedni?
...vagy hagyjam meghalni őket?

Frick László Intézet 2019.01.10. 06:54:52

@lac1: Ivarérésem idejét egy igen különleges magyar kisvárosban éltem meg. Akkor is már ez a kisváros akkora volt,mint Budapest egy jobbnak számító kerülete, de kevesebb,mint tizedannyi lakossal. És erre a kevesebb,mint tizedannyi lakosra kétszer annyi medikus esett, mint egy budapesti kkerületben és kétszerannyi tehetséges zenész. egyszerűen.. két rajztanárom is volt, de az egyikben jelentősebb művész veszett el, mint a másikban. Zszezsegett a zseniktől az a hely és a kontraszelekció ellenére is.. Dr Czeizel számítása szerint a zsenik 93%-a megy a lecsóba, ez igaz volt erre a kisvárosra is,de a 7% viszont megfelelt egy budapesti kerület termelésének...

Frick László Intézet 2019.01.10. 07:12:11

@lac1: A paradicsomhoz egy érdekesség.

A bolgárok megoldották. Ez a Rozovi Paradicsom vannak variációi méretben és tömegben, a lényege az, hogy kellően halványpiros,mégis ízletes, nem ANNYIRA kemény,mint a paradicsomnak látszó, VISZONT mégis jól állja a tárolást, a gondolákban pakolászást a mosatlan békahideg kezű nénik nyomkorászásait.

Amikor a holland elhatározza, hogy lehúzza és átveri a piacot valami látszattal, akkor az elhatározásában ez a részlet, hogy ez majd egy szar lesz,amit a barmoknak elad, nem szerepel.Egyszerűen.. nem gondol bele. Őneki van egy sróf az agyában,ami erre jár. Nincs fekete tulipán, de ha ez kell a népeknek,megoldjuk.

Nincsen trágyánk a kertészkedéshez,földünk se,meg nincs az a pénz, amiért találjunk (azóta van: az afrikaiak) összekeverje a trágyát, a komposztot meg a talajt. Ráadásul van ez a szegfű, ami divat, Hogyan lehetne minél kisebb költséggel minél rugaalmasabbnak lenni a piacon,pl van a kommunistáknak ez a November hetedikéje,amikoris egymillió koszorú készül ötvenmillió szál vörös szekfű csak a koszorúkba kell.

ezért a holland agrárgyártó kitalálta a piszkos férfi vászon alsógatya színűés szagú "fehér" alapszegfűt. Ez.. hát... nem a legszebb szegfű, gyenge közepes a fejmérete és tényleg,inkább hámnyinger ránézni.

Volt már a hollandnak tapaasztalata nemlétező tulipánszínek előállításában,ezt átplántálta a rosszulmosottgatyaszínű alap szegfűre

1973-88 között minden november elején a holland szegfűgyártó tarolt a szocialista piacon, telerepcsiztette a Vasfüggöny Mögét "vörös" szegfűkkel.
Közben a sok barom elmaradott,akikmég igazi szegfűt termeltek,izgultak, hogy a vörösnek palántázott nyílván tényleg vörös lesz-e,meg ilyesmi.

A holland nem izgult: belenyomta a festő anyagot a kavicságyba és a mosatlangatya szín "vörös"-re váltott. A minőség többi részét pedig megoldotta az árral, aláment a valódi szegfűnek 20%-kal és kész.

A holland kreatív.
Pl H. Essers kamionos vállakozó eseti már országos diplomáciai magasságokba hatottak. A lennon-szemüveges, bőrnadrágos hózentrógeres sofőrjei videóra állított kivont mobiltelefonokkal támadtak a társikat (egyébként jogosan, hóótt ittas ámokfutás miatt) vegzáló társukat igazoltató rendőrre.

Akkoriban teherautósofőr voltam és a szemem sem rebbent, amikor a baltöóükörben megláttam a beláthatatlan kanyarba telepített vasúti felüljáró kaptatóján a Centrrumos kamionost. gyorsan megnéztem, hogy van-emöhgöttem valaki, áruborulásig egy nagyot fékeztem és nem gondoltam atrra, hogy mi lesz, ha egy másik Centrum-os meg szemben kaaptat föl.

Gyakorlatilag a Centrum kamionvállalat sofőrjei még a szlovén kamionosoknál is tahóbbaak voltak, a 10% holland nemzetiségű sofőr mentalitása átrahadt a 90% román,románmagyar és dél- meg nyugatiszláv sofőrre. Durvák, erőszakosak és a szó büntetőjogi értelmében gyilkosaak voltak.

H.Essers megoldotta:
Nem kis költséggel a cég nevet és logó-t változtatott, a CENTRUM helyett a tulajdonos H. Essers nevét felvéve (azért egy fél földgömb-szerűséget belecsempészve a logóba :D )
Közben a maradék hollandok nyugdíjba mentek, bár egy-két 70éves gyilkost látok néha.
A többi sofőr meg a nemzetközi miskulanciából ma már inkább a nagyátlaghoz közelít.

Európa fejlett kultúr igazi, genetikusandemokratikus mintanépei közül csak a holland tudja megoldani azt, hogy 13 éves cigány prostitulált nők legálisan üzletszerűen,kirakaatba ülve, egyben túrista látványosságként is üzletszerűen kéjeleghessenek.
És a cafe shopokra már a legyintést szánom

Frick László Intézet 2019.01.10. 08:31:38

@lac1: Biztos vannak olyan gyártók, akiknek eleve terve és célja a fosgyártás, a ppcséktermék.
Az a félelmem azonban, hogy A Krém.. a felsőbb szegmensek nem szándékosak aa pocséktermékgyártásban.
Egyszerűen ezt adja ki A Gép. Vektorálisan a teljesen különböző másszándékok adják ki a pocsékterméket.

A K csoport a jókora nagy ++++++ -ok sorazától nem látja az F-et és viszont ...Nincs gyártás,minden bérmunka meg kiadás, csak a FEJ van, de az jó nagy. Team-ek vannak, mint a tudományban, egodeisták között elvész a felelősség.Mindenki részeredményekre koncentrál és a többit le se szarja.

Mondjuk a Toyota több, mint tíz éve eteti a piacot a kamu hybridjeivel.Szerintem ma már úők is tudják, hogy hazugság az egész, de kialakult a Toyota Hybrid körül egy imázs, elismeri a piac, az "innovatívok" egy része még mindig visszatér, megtalálja a vevő a számítását mert ha mást nem, a hybridnek járó kedvezményeket kihasználja,a többit leszarja. Vannak kockázatok,mert aki Toyota Hybrid hívő egyszer vett egy Hyundai Ionic-ot, az már nem fog még Lexus emblémával jobbat sem megvenni a Toyota Hybridnél.De az átverés működik.. Így gondolkodhatnak az indexnél, a 444-nél vagy a 888-nál.Szar, amit csinálunk, de valahogy benyalja a piac,megfizetik,a többi nem a mi dolgunk.

Persze Minden Mozog és ebből a sok kis piaci Momentumból vektorálisan is lesz egy nagy zsezsegés..összeadódások és nemvárteredmények.
10 éven át írjuk, hogy "Jövőre összeomlik a Kínai gazdaság" 10 éve az exportérdekeltség volt a bizonyíték, majd ha Kína már nem tud mit kint eladni, közben támadt egy óóóóriási, egy felbecsülhetetlen belsőpiac..

Eljósolgatják itt az Orbán rezsim végét is már 2010. óta, aaaz utolsó jelentősebb komplex marketing döntés ezügyben a csődbemegyünk, meghalunk és Olasz/Görög Móccer után 2012-ben alakult ki, ezt 7 éve nyomják. Változatlanul. Ven ez a Kohézis Pénzek megvonása, még két évet kell átaludni és 2021-ben már nem lesznek Kohéziós Pénzek és hátha akkor lesz igazunk, ha nem, akkor tovább nyomjuk, az már majd a 2023-as év baja lesz.

Ez általános:nem látni tovább az éves tervszámoknál, a jövő évi tervszámok pedig majd a jövő év baja lesz.

A Toyotánál tudják, hogy a Hybrid-jük átverés, viszont nem látják érdemesnek nagyon ugrálni, mert ez az egész elektromosautózás egy nagy átverés, hátha történik valami, valaki mások költségén a reveláció, addig jól van így.

Frick László Intézet 2019.01.10. 08:35:07

@lac1: Nem érzem, hogy Fassbinder különösebben művészieskedne a filmjein vagy ~vel vagy allürjei lennének.

Ezt néha én is így gondolom, ha én meg tudom csinálni, akkor az ,még annyira nem kiemelkedő.

Az írásra nem tudom ezt elmondani. Itt viszont valami másommal van baj, a mesterem szerint élhetetlen vagyok.

Frick László Intézet 2019.01.10. 08:47:34

@lac1: A buzulás margójára. Az egyik gyanúm szerint vagy 30-40 felmenönk genetikailagkódolt emlékezetét cepeljük.Az emberi elme működése, az "átsülések" és szikrázások, a bevillanó gondolatok és asszociációk,kinek mennyire, vannak emberek, akik folyamatos agymenéssel vannak megátkozva, mássok, mint az iszap mélyén a sulyom. Beágyazottan a vegetációjukba.

Az ember megy a lépcsőházban, rohan ele valaki ésátvillan az agyán, hogy akkor most ezt a faszit fogja és ledobja a lépcsőház torkán és odalent ploatty, de nem.

Ránézek egy nő seggére, demegkúrnám, de persze nem.

Ránézek egy trampli nőre, tudod, az a fajta, akinek a felsőmérete olasz 38-as az alsómérete meg német 44-es : "Ekkora trampli lennék, ha nő."

Dőlsz a hajókorlátnak és mi lenne, ha leugornál a elképesztően tintakékhabokba, nincs is ilyen szín, lehet a mélység 1200 vagy 4000?

De persze nem ugrasz.

Fekszik John lennon egy bulin egy nő alatt és a klitortiszát szívogatja, amikor a nő vaginájából fehér habos-iszamosan egy eléggé szép nagy fasz kipattan és neki egyrészt az orrába a pinaszaft illata, ez biokémia, feromonok, gyümölcsízek, ezt a biológia nem képes követni és a pinaszaft alapvetően még gyümölcsevő majmok elhódítására készül és akkor John Lennon leszopja a faszt, de éppen,pontosan csak ezt a gusztusos habot.

Véltozat: Jihn Lennon az ilyen habos faszát kihúzza egy grúpiból és éppen arra hajol egy másik grúpi, aki élete első és egyben utolsó nagy lehetőségét látja abban, hogy aztán ne merje el senkinek elmondani, hogy szopta ő is John Lennont. Igen, de tiszta pinaszaft a Lennon fasza, erre a grúpi fázósan behúzza a nyakát, hát, azért ez mégis a Lennon fasza.

Ezek az eseteek, amiket felvázoltam nyíltvégű ügyletek, nem tudjuk,mi lett belőlük.

"Mick Jaggert azért nem rúgnám ki az ágyamból" -ez egy jellegzetes heteró férfipoen a hippikorszak alkonyáról.

2019.01.10. 08:49:04

@Frick László Intézet: Ha nekem ezt mondta volna a mesterem, faképnél hagytam volna. Mondjuk, hogy lusta vagyok, azt mondta. Elnézve a kommenteléssel elbaszott perceimet, van is ebben valami.

Frick László Intézet 2019.01.10. 09:33:06

@nagyjoco: A mesterem szerint egy jellegzetesen levakarhatatlan tipikus vidéki is voltam. A pestieknek volt régen egy fogása, amikor még nem lehetet sm-sre vagy fészbúkra hagyni. Ha valakinek únták a pofáját, csajnak, pasinak vagy barátnak, adtak egy találkozót és nemmentek el vagy 20 percet késtek, mert pesti esetleg ha negyedórát vár.

Megcsinálta velem ezt a mesterem és még ettől sem koptam le,mert hát.. tudtam,magamról, hogy vidéki vagyok és azt is, hogy a pestiek tudják, hogy egy vidéki pofáján mennyire vastag tud lenni a bőr, nem képesek észrevenni magukat.
Úgy voltam vele, hogy na, akkor én se veszem észre magam :D

Frick László Intézet 2019.01.10. 09:34:31

@nagyjoco: Nagyjából két napja már, Lujza, Etelka lac1 Wildhunt meg ki tudja ki, Dinamuki kivételével ebben a két napban szerintem egy féléves OKJ tanfolyamra valót épültünk a kommentelésekben.

lac1 2019.01.10. 17:11:02

@Frick László Intézet:

Én becsületesen bevallom, hogy későn érő típus vagyok, későn csodálkoztam rá az engem körülvevő világra.
Ha azonban másképpen nézem akkor későn bolondultam meg.
Az utolsó kb. 15 évemig nem igazán érdekelt sem a politika, sem pedig semmi olyan, amiért nem kapok kenyeret a boltban, igazi mucsai voltam. Nyilván ez így nem teljesen igaz, elveim mindig is voltak és remélem, mindig leszek olyan helyzetben, hogy ne kelljen feladnom azokat. Nálunk helyi mértékkel mérve mindig is voltak kiemelkedő képességű emberek. De akik már országos szinten is kiemelkedőt alkottak, azok elpályáztak innét a világvégéről, legyen az sportoló, művész, bárki. Mondjuk nem is, van akár világhírű itt született és itt is élt, de azt asszem egy ujjamon megszámolom. Amikor a város hírességei között azt olvasni, hogy kétszer itt járt Ady, arra azért nem vagyok büszke, igaz, hátránya sem nagyon van az elmaradt Oscar-díjaknak.
Aztán mint egykoron a Skynet, öntudatra ébredtem de most ott vagyok, hogy az öntudatra ébredés után átlényegültem, felismerni vélem azt, hogy nem azért akarnám még jobban megismerni az embert, hogy megértsem, hanem csak azért, mert úgy sem tudom megváltoztatni (itt téved sok "gondolkodó") hanem a rám leselkedő veszélytől kellene megóvnom a jövőmet. Tehát a megismerés is öncélú nálam. nem akarok kinyilatkoztatni, egyszer az érdekel, hogy egy adott szituációban hogyan fognak reagálni az emberek.
Hogyan is jön ez a szülővároshoz? Sehogy, csak elkalandoztam.

lac1 2019.01.10. 17:25:32

@Frick László Intézet:

Nyilván a hollandok ebben ügyesek. A jenkik meg abban, hogy végiglövöldözzék a világot önnön érdekeik megsegítésében.
Én már régóta tudom, hogy a világban/életben a jó minőségű boldoguláshoz csupán az IQ roppant kevés.
Kell egymillió más dolog is, akár genetikusan, akár szocializációban. Az állhatatosság, szorgalom és ilyesfélére gondolok, valamint a nem publikus tulajdonságok, mint a cél érdekében a geciség, a sumákolás, rafkóság, pofátlanság, hazugság.
És azért egy valamit ki ne hagyjak, a hosszú távú célok elérésének vágya. Magyarországon szerintem sok megvan ezekből, én egyet nem látok, mégpedig azt, hogy a nemzettudattól vezérelve helyes hosszútávú célokat jelöljünk ki és azt politikai elkötelezettségtől mentesen és akár vért hugyozva is teljesítsük.

lac1 2019.01.10. 17:46:11

@Frick László Intézet:

Én ezzel úgy vagyok, hogy tudva a kereskedelemhez való csekélyke profizmusom azt, hogy sokszor tűnik tudatos tervezésnek egy cég vagy egy cég valamelyik termékének a minősége, én még mindig hiszek a vállalatvezetők, tulajdonosok paraszti józan eszében úgy, hogy az értetlenségem ellenére biztosan van oka annak a terméknek, hogy úgy készült ahogy. Most nem a garázscégekre gondolok.
Nemhogy nem értem, továbbmegyek és azt gondolom, hogy ez ellenkezik a józan ésszel, de felismertem, hogy azért lehet oka annak, hogy úgy történnek dolgok ahogy, és az jó. Mondhatom a Fiat Multipla keletkezését példának?
A formaterve miatt nem ez volt a személyautó gyártás darabszám szerinti csúcsa. Ha így nézem jó döntés volt a Fiat részéről a gyártása? Valószínűleg nem. De ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy a pénzben nem kifejezhető értékű egyéb információhoz jutottak, hogy a vásárlóközösség mennyire vevő a rendhagyó formaterveke, akkor igen. Vagy legalábbis nem veszteséges az egész projekt.
Ilyenekre gondolok, amikor azt írom, hogy az értelmetlen dolgok egy másik értékrendszerben bizonyosan értelmesek. Így vagyok a hibrid rendszerrel is, az én hozzáértésemmel is az jön ki a matekból, hogy nem biztos az eredmény, de hosszútávon nézve valószínűleg azzá válik.

2020-től kezdve pedig valóban elválik a szar a májtól, de nemcsak nálunk. nemcsak a kohéziós pénzek miatt, hanem a földalapú támogatások miatt is.

lac1 2019.01.10. 17:55:40

@Frick László Intézet:

A "ha meg tudom csinálni"-ban van azért kis átverés is, mert az egyenletben van egy olyan is, hogy a nagy-nak gondolt művészek, akiknek az alkotásait megcsinálnám én is

new-link.org/images/Moderne-Skulpturen-franz-C3-B6sische-K-C3-BCnstler-Gilbert-Legrand-3d-kunst.jpg

azok körül sokan évtizedekig, állandóan és/vagy javuló minőségben teszik ezt meg. Festhetsz te vagy én egy frankó kubista akvarellt, de de 20 éven át a rád jellemző minőséget, motívumkincset, folyamatosan fejlődve már nem biztos. ezért nem lesz akármilyen jó kézügyességű emberből művész.

lac1 2019.01.10. 18:31:32

@Frick László Intézet:

nem tudom, hogy van-e genetikai emlékezés, és ha van is mennyire mély és részletgazdag. Mert ugye az sem elhanyagolható, ha van valamink, az mennyire használható. Ráadásul ha tényleg 30-40 felmenő emléke lenne a fejemben digitálisan kódolva, akkor valószínűleg egy tenyeres-talpas parasztlányra gerjednék, de nem.
Mick Jaggert meg valószínűleg agyonütném. És ennek azért örülök, hogy így gondolom, ebben látom biztosítékát annak, hogy a személyt és a hozzá kapcsolható valamit képes vagyok egymástól elválasztani. Én igyekszem a valamit az elsődleges célja szerint osztályozni. Szerintem az egyszerű dolgok a szépek, a kalapács tökéletes a maga nemében.

Frick László Intézet 2019.01.11. 06:35:16

@lac1: A magyarokkal egy nagyon érdekes történt,volt ez a magyar nép és a legtöbb népmeg népség,akikmegismerték őket,rokonszenvesnek találták, asszimiláódtak szivesen,még un "nagy népek" fiai is.

Vegyes nemzetiségű..és eléggé archaikus körülmények között, un nemzetiségi béke foszlányaiban szocializálódtam,pl volt egy ismerős zsidó család,akikrőlfelnőtt koromban kellett megtudnom, hogy nem is rokonok és senki nem szólt, ahogy tanították,magyarosan puszival köszöntem szépen mindegyiküknek.

Mentünk az utcán a szülőföldön,aholez a régi, divatjamúlt archaikus nemzetiségibéke még a levegőben volt és be lehetett lélegezniés jött szembe egy micisapkás idősebb,de azért magát jól tartó izmos,magas erős férfi,meglátta a nénémet és felzokogott, ölelgették,puszilgatták egymást, a faszi a néném kezeit is csókolgatta, nagyon sírt, aztán nevetett, nem értettem semmit,mert a faszi anyanyelvén karattyoltak.

Mondta a néném, hogy ez a faszi volt az egyik,aki feljelentette és lógerba juttatta őket és utána ment a házhoz fosztogatni.
Stefón Steingassner az egyik kedvenc íróm ma is, Ziegler Géza már messze nem annyira, mint régen.

Általában azt tapasztalom népeknél, hogy olyasmi,ami az egyénnél mondjuk egy kicsit több,mint önérzet, de még nem az undorítónagyképűség... szóval...olyan...nemzettudatosak.

Alapvetően nemmagyar vagyok,a mi népségünknélaz a szokás családon belül, hogy ha valakinek baja van,megmondja és ha véleménye, azt is. A gyerekeket még tanítgatják is vélemény kialakítására, bármilyen családi döntésben, ahogy anyu megengedi, hogy tésztagyúráskor a kislánya a frunclikákkal szórakozzon,a gyerekek véleményére is kíváncsiak.

Ugye, a magyroknálásziai a rend, asszonyasztal gyerekasztal, a gyereknek felnőttdolgába kuss.

Kisgyerekkoromban feszt bajbakerültem emiatt, mert a magyaroknakminden szar, ami magyar, de ha meg megjegyzést merek tenni a magyarra, nyílik a bicska.Ezt... nehéz volt nekem mindig úgy.. előre kitalálni,hogy a két rossz küzül melyikért vernek nem annyira pofán.

A mai korban mindenki nagyon cukinak tartja az amishokat meg a hutteritákat, azzal a Kevinfosneres filmmel mondjuk jól oda is basztak az amishoknak. Nem azt mondom, hogy annyira... de... titokban eléggé archaikus... a XVIII. században megrekedt családi viszonyokban is élhettem, kurvanagy szerencsém ez.

XVIII.százdia nő és XVIII.századi férfi. ilyen házasságban.. család, gyerekek,munkamegosztás satöbbi.

lac1 2019.01.11. 11:06:08

@Frick László Intézet:

A "gyereknek kuss" szituáció szerintem onnét eredeztethető, és látok is benne logikát, hogy a gyerek nem tud disztingválni, ami a fejében az a száján is, akarva-akaratlanul is mond olyant, amit amit nem kéne. Nem tilos, nem hazugság, csak kellemetlenséget okoz.
Tehát lehet szoktatni a gyereket a saját véleményre vagy éppen gondolkodás nélküli engedelmességre, de a szituációk kezelését nem lehet tanítani. Mondjuk ez a mai társadalmon meg is látszik kétségbeejtő ódon, mertén azt látom, hogy mindenki tartsa meg a véleményét, mert ha akarom akkor buzi vagyok, ha akarom akkor dagadt zsírdisznó, sőt, konkrét példából merítve a szülés (legyen az pinás vagy császár) után hetekkel az akármilyen okból történt nádszálkarcsúság önmutogatása bűn, mert depressziósok lesznek azok a nők, akik tehenek maradnak kurva nagy seggel.
Speciel ehhez azért hozzátenném, hogy a koromból fakadóan nem értem azt, hogy ha nyilvánossá teszek egy képet amit normális esetben nem szoktak és arra bármilyen reakció jön amit nem szeretnék látni, mi a rákot hisztiznek a hülye ribancok?

Frick László Intézet 2019.01.12. 08:53:49

@lac1: Azt nem érted, hogy a 2D síklogika korában mindenbőlkettő van. Reakcióból is. Tehát ha a képet közzé teszi és arra más reakció is van

gondolj az internet feljövetelének korszakára, amikor Amatőr Költők és Írók társaságai gyülekeztek honlapokon

fórumozó házmesterfilozófusok, brendelmátyás alakú attejjistákokokkok

ne ez megy kicsiben és nagyon sekélyben a szaósölmédián

2 van mindenből, ha az 1-ik nem a nyál a cukoly, a pussy,a lájk a lavva, már csak az a másik 1 marad, a szörnyű trolltámadása büdös,a nem akaromlátni,a nem nézek rá és nem lesz (ott)

A nőesetében mindig azt a nőt lásd magad előtt, akinek V-re ványasztotta már szexuálisan aktív korára is a seggét a csípőnaci és a sok hájat feltolta gusztustalan úszógumiba a derekára, a hasa,mintha hatot szült volna hájjal fittyed le a semmire a méhe fölötti alhasszakaszon.De ő diafdaalittasan emeli a "tenyérnyi bugyikáját" milyen pici van neki és a nadrágja is cuki, a seggrésze csinos,kicsi.
Amikor felveszi, gusztustalanul betottyad a seggén, de ezt nemlátja.

az egészet nem látja,mint a pasija,amikor megveszi a fogyasztásnövelő 19"-os alufelniket a paraszt középkategóriás autójára és...léptelen összenézni, hogy most melegítőhöz vett csukaorrú fehér krokodilbőrcipőt arany sarokpánttal,nem látja "össze" a kerekeket az autóval.

A nőmeg az "édesz pici bugyikáját" a gusztustalan vérágas hájas hasgurigájával.. de a tokáját sem látja meg azt sem, hogy 28 éves létére a nyaka olyan,mintha három terhességében dobhatta volna már oda a gyeplőket a zabálásvágya ötösfogatai közé

Az igazság öl.Az ember nem csak egy nővel... e néha... egy társadalommalis ilyen kell legyen.

Vállalkozó voltam és egy ÁFÉSZ főnök,aki egész életében a szövetkezeti meg a szocialista vagyont lopkodta, nagyon irigyelte ezt a vállalkozást.Az emberek a szexelésüket kiadják, de a jövedelmeiket nem.Odahívtam a faszit a pulthoz,könyvelőként fosztogatott, értett a számokhoz,mutattam neki a szállítóleveleket, számlákat, utalásokat, jutalékokat a szerződéseket mind és az egész főkönyvet is mindent.
És ez az ember, aki egész életében egy tolvaj vérnősző barom volt és nem mosta meg a reggel a feleségébőlkihőúzott faszát, amikor szopatta a kontírozócsajt

ez az ember felzokogott az igazság láttán.Mert ő már elképzelte,mennyire dögre keresem magam és ő kicsinál ebből az üzletből, hogy a fiának legyen.

Igen szép vagy drágám és csinos,kell hazudnia a férfinek,mert vannak valahol annak a nőnek értékei, ha már így összesodródtak.

lac1 2019.01.12. 09:33:23

@Frick László Intézet:

"Az igazság öl."

Az annyira tetszik, hogy már most kinevezem a 2019-es év legfőbb igazságának.

Az, hogy kétdimenziós a világ, azon nem csodálkozom, azon inkább, és ezt akartam egyel előrébb kifejezésre juttatni, hogy ami nekem nem tetszik, oda nem megyek. Tehát ha tudom, hogy negatív lesz a megnyilvánulás és azt nem akarom látni vagy nem tudom elviselni, akkor nem rakom közszemlére. Ez számomra olyan... mazochistás. Bár aki az, az meg úgy is szereti, tehát lehet, mégis megvan a válasz, és csak nekem kellemetlen az ilyen picsogások olvasása?
A történeted során nekem csak az merült fel, hogy reakciója azonban csak annak van (sírás) akiben van még szégyenérzet, ergo még akárhacsak is de van tisztességérzet. Lehet, hogy csak tudat alatt elnyomva, de van.
Egyszer olvastam egy filozófiát a "valódi" pokolról és meghalásról és a végső jutalom elnyeréséről.
Az emberben gyárilag bele van kódolva a jó- és a helyes erkölcs. A gonosz emberek azt elnyomják, vagy nem vesznek róla tudomást, ezért vérfertőznek, lopnak, ölnek, és lépnek a fűre a parkokban. Amikor meghal az illető, akkor halálpontosan abban a pillanatban megáll számra az idő (a lelkének, 21 gr.) és újra éli SZÁMTALANSZOR az összes cselekményét, de úgy, hogy az elnyomott lelkiismerete felszabadul és az összes rossz cselekedet, gondolatát újra éli, de a lelkiismeret miatt azt a rossz érzéssel, amit általában éreznek a jellemes emberek, amikor olyant követnek el valami kényszer hatására, amikor nem látnak jobb megoldást másikra. Tehát 1 milliárdszor 1 milliárd évig tartó üvöltő lelkiismerettel éled újra a gyerekkori csokilopást, amikor átkémleltél az iskolában a lányöltözőbe, gyorsan hajtottál, vagy a szomszéd feleségére vetettél szemet bűnös gondolattal az altestét illetően.
Most lehet ezen nevetni, de akkor...!
:-)

Frick László Intézet 2019.01.13. 09:39:27

@lac1:
Az öntudatos nő, aki az összes hagyományos feladatot annyira leveti, hogy a puszta életvitelét tekintve önállóéletre alkalmatlan, csak a magas önálló jövedelemszerző képesége az,ami miatt valahogy elvergődik, ételt hozat, ruhát vagy kidob vagy ha a szivéhez nőtt,mosat, takaríttat, nem mikróz föl fagyasztottkaját, férfiellenes, korszerű, új,modern,jövőbevezető nőmodell

Egy cigány úgy oldja meg az ilyen szituációt, hogy előveszi a faszát és egy kicsit így oldalt fordulva a gecit lefeji a padlóra, aztán lecsapja az ujjairólaa maradékot. (amúgy ez egy elavult, múltbavezető házassági formában a férfi részéről a válás-házasság bontásának rítusa egyben.

Gyakorlatilag a pinája van a nőnek összesen... egy pinakozmetikai szerekkel sterilizált,órosan száraz és mesterséges hidratálóval valahogy elviselhetővé tett zokni.

Viszont pozitívdiszkriminációt nem követel, hanem jár neki.

133 éves lenne az az egykori nő,akinek egyébként a jogán.

Frick László Intézet 2019.01.13. 09:40:07

@lac1: Egyenlőségről beszél
de.. egyáltalán ki akarna tőle bármit?

lac1 2019.01.13. 13:10:35

@Frick László Intézet:

A chanel nevű nőnek egy szerencséje volt, hogy a vagyona folytán a szingliségből fakadó öregkori hátrányokat nem szenvedte el.
Én a kárörvendő fajtából való vagyok, amúgy is azt mondják, hogy a kárörvendés a legtisztább öröm, mert nincs mögötte hátsó szándék, én speciel örülök, amikor tegnap-ma öregkorba érő, és a szingliség első sorában haladó nőknek senki veszi le a függönyét kimosni, nem viszi fel az emeletre a teszkós szatyrot, nem kérdi meg, hogy mi a helyzet veled anyám?
És ahogy kitalálták az egyre tökéletesebb robot szexnőt, egyre jobban tudnak a ribancok az altestükkel visszaélni.
És így van ez jól.

lac1 2019.01.13. 13:19:03

@Frick László Intézet:

Ez (ha gondolom amit írsz) ez már a vészforgatókönyv alapján kikívánkozó reakció. Vannak egyedek, akik jól felépítik a stratégiájukat minden élethelyzetre, de sajnos csak egy, és abból is rövid lépésre előre futja. Amikor nem úgy alakul, egyszerűen képtelenek alternatívákra, újratervezni, vagy alakulni. Persze a legjobb lenne a tapasztalatok alapján helyes stratégiát felvázolni és nem lenne csalódás. Amikor aztán a rendkívül alacsony megvalósulási tényező mentén megalkotott terv csődöt mond, jön a hiszti, a hazugság, a valódi butaságnál még butábbnak való mutatkozás, "de hát én csak egy gyenge nő vagyok".
Nem tudja feldolgozni, hogy a partvonalon kívülre szorul.

Frick László Intézet 2019.01.14. 09:42:45

@lac1: Függöny, ezt szeretem. A Jövőbevezető Modern Korszerű nőiség nagyjából a saját termelésű pinaszaft-tal egyidőben dobta a Múlt Sötét Kukájába az olyant ki,mint függöny.

Meg ablakmosás. Azt a nagyanyja csinálta.

Így a soha nem mosott ablakra a városi szmog és a füstzsírok vonnak hártyát, rábverődik az eső,szulfitkristályok csapódnak ki ée egy idő után annyira nem átlátható az üveg.

Frick László Intézet 2019.01.14. 09:49:43

@lac1: Gyakorlatilag nincs karizma. A karcsontján bizonyos érdekes strukturájú háj van, zsír.

A XX. századi nő, különösen a fiatal picsák óóóóóriásinagy szaGértője, J.D. Salinger dolgozta fel a motívumot:
themuttonclub.com/wp-content/uploads/woman-power-e1471462558249.png
Az amerikai egyetemista, a dolgozó lány, a felső másfélmilliólányai... akik a háborúba volnult férfiak helyére léptek kapszlit kapdosni gyárakba.

Onnan származik ez a jucikendős kép.. ez mnár egy kb hatszor elkopírt változata.

Mindig jól szórakozom az orosz feminista pankzenekaron meg a FEMEN -en.

Ugyanis Oroszországban, ha pl egy fiatal fasuz túlzásba viszi a geciskedést és...mondjuk cserben hagyja a megbecstelenített lányt, akkor az a szokás, hogy egy autóra való lány elkapja,megkötözik.. beautóznak az erdő farkas és medvejárta rengetegéve, ez ma olyan 100-120 km a vadonba be...
Kikötik a faszit letolt gatyával egy fához, valamelyik felszopja a faszát és gyorsan elköti jó szorosan a tövénél madzaggal, aztán sorban,de csak éppen, jezés-szerűen ráhúzzak a pinájukat a faszi faszára.. majd kidurran, a rengeteg vér beleszorul, a gecije meg nem tud kitörni

aztán jólotthagyják és a medve meg farkas testvérek befejezik a cuccot.

Érted.. "FEMEN"

rúzzsal összefirkált sziszkók, ki orosz nő nem szarja le...

Frick László Intézet 2019.01.14. 09:57:57

@lac1: Az USÁ-ba a világ összes lehetséges börtön-variációja előfordul. Férfiak börtönében nők is szolgálnak. Jó, hát konkrétan, amikor a dokumentum riportot forgatják, akkor más előírásokat is betartanak, ha a börtönőr nő nem ragaszkodik hozzá, hogy nejlonkesztyűben kotorásszon a rab valagában, akkor a kamerák előtt előírásosan ennél a fázisnál egy kicsit oldalra elfordul.

Van még Z ÁLLVAPISILÉS, E BLOG KORAI SZAKASZÁBAN FOGLALKOZTAM VELE, EZ A MARKETING CUCC A PAPÍRTÖLCSÉREKKEL.

nAMOST 1942-BEN egy amerikai hajógyárban a váz hegesztésén, a bordázaton dolgozó nő..nem kezdett el lemászkálni, hogy a mosdóba menjen, 470 nőre jutott hat WC csésze meg hat piszoár.

Fogta, az öltözékét előkészítette, két-két újjal erősen hátrahúzta a csiklójáróla fitymácskát annyira, hogy a kis duzmója a pisilő lukával felszabaduljon és előre nézzen és lepisált a sójatérre, ahogy a férfiak, állva.

És ezek a nénik még 20éve 80 évesek voltak. Szerinted... ? Én, ha fiatal netokrata nőmozgalmár vagyok, csak papírzacskóval a fejemen mernék a nagynyilvánosság elé lépni, hiszen tudod, hogy az USÁ-ban nem ritka a 98-102 éves ember. Simán élnek még, akik hegesztőlányok voltak hajógyárakban 1942-46 között.

Frick László Intézet 2019.01.14. 10:29:10

@lac1: Hú, te, ezt véletlenül találtam WomanPower kategóriában
elég 1:34 mp-től hallgatnod, mert addig a szokásos részegen pofázik feleslegesen a drágám, de aztán adja nekik, nagyon mókás, nem éri utól az a sok ostoba fasz a zenekarából :D
www.youtube.com/watch?v=skYfPirQHbY

lac1 2019.01.14. 16:54:03

@Frick László Intézet:

Igen, de ez csak a mai szinglik üvege, a mai nyuggerek, akik hajdanán voltak szinglik, azok még csak-csak leverették vízzel az ablakot.
De a leírásod alapján a az ablakmosás tökéletes szinonimája a mai társadalomnak.

lac1 2019.01.14. 17:03:52

@Frick László Intézet:

Amiről írsz, az az úgynevezett integetőháj. Ezért van az, hogy úgy integetnek ha nők, hogy a feltartott karjuk mozdulatlan, csak a csuklójukon keresztül a kézfejüket forgatják, így nem látszik az integetőháj mozgása. Annyira.
A femen-es őrültek meg csak a sok fővárosi lankadton tudnak baszkolódni, mert a vidéken egy igaz orosz paraszt előbb-utóbb úgy leverné a fejüket, hogy azt sem tudnák, mi-merre. Jól tudják ezt ők is, próbálna meg egy ilyen semmirekellő nő mondjuk itt feltűnést kelteni:

https://www.google.hu/maps/@64.1832815,41.6712172,3a,60y,269.14h,75.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4qQHVa-jL-yOw8q2dPGfZw!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

lac1 2019.01.14. 17:09:09

@Frick László Intézet:

Ó, ezért nem kell olyan messze menni. Amikor kislánykoromban azt hittem, hogy villanyszerelőként csuda dolgom lesz a világban, az építkezésen nem egyszer rám is jutott az amúgy mindenkire jutó darukezelő vizeletéből. Meg a tervrajzra, meg a szerszámokra, meg a mindenre.
Értem, nőként másképp éli meg az ember, vagyis azt, ha ezt egy nő csinálja, de én már tudom, az egyed mindig hozzáalakul az őt körülvevő közösséghez. Minél kisebb, minél szűkebb, annál több a közös vonás. Olyan mint a mágnes, közeledve hozzá sűrűsödnek az erővonalak.

lac1 2019.01.14. 17:26:04

@Frick László Intézet:

Nekem nem jön be. Eleve előítéletes vagyok a bármilyen bódulatot okozó szerekkel szemben és a cigarettázókkal is.
A zenéjük sem tetszik, én amikor az emberekben a zenei ízlés alakul, akkor éppen mindig a lányok után a diszkókba mentem, a 80-as évek italo diszkó zenéje örökre beleégett a dobhártyámba, mindig - most is - az szól az internet rádión.
Minden zenét meghallgatok, majdnem 20 évig technikusként egyik rendezvényről a másikra menten, ahol vagy hangosítottam vagy videóztam, így a népzenétől kezdve a fuvola minősítőn át (az nagyon szar)a modern zenéig minden volt már. A volt kollégám lánya templomi orgonákra ír (végzett is már talán a Liszten) darabokat, amikor náluk voltam akkor állandóan azt hallgattam.
Szóval úgy gondolom ezen a téren nagy a tapasztalatom ha a hozzáértésem nem is nagyobb, mint az átlagé. De ez akkor sem jön be, ezzel együtt akár el is ismerhetném a tehetségét, ha nem látnám-tudnám, hogy hogyan él(-t). És ez nálam vízválasztó, hogy egyáltalán esélyt adjak az elismerésre. Nem neki, nem a zenében, hanem bárkinek, bármire.
Viszont jellemes (de nem kellemes) embernek tartva magamat, nem is minősítem sehogy. Azt azonban tudom, ha nem úgy élt volna ahogy, akkor lehetségesen nem lett volna ilyen ismert a neve (de hát viszont én hallottam énekelni egy Tina Turner nevű hölgyet is...), viszont nem 27 éves koráig élt volna, gyerek, unoka. Bár, ha itt visszagondolok pár sorral feljebbre, jelesül az ablakmosásra, akkor már nem is értetlenkedek. A szingliség nem "akkor" lett kitalálva, hanem egyszerűen csak akkor vágták a társadalom képébe, hogy én az vagyok, a pofa lapos, de ezek szerint már előtte is fel lett találva.
Vagy én vagyok a hülye, hogy csak a hasonló megjelenési forma miatt hiszem, hogy a kettő jelenség ugyanaz.

lac1 2019.01.14. 17:56:08

@lac1:

...amúgy mostanában a The voice c. műsort nézem a youtube-n. Meglepően tehetséges embereket hallok, persze mint régebben említettem, majd elválik, ezek közül ki lesz eladható, mert nem az énektudás az első és legfontosabb manapság szórakoztatóiparban, persze ha valaki eladható és egyúttal még tehetsége is van, az a jó.
Na, és ha eladható is, még nagyobb kérdés, aki ezt a teljesítményt folyamatosan hozza, abból lesz az új Tina Turner vagy éppen a Tom Jones.
Akár a Sean Paul.

lac1 2019.01.14. 18:06:49

@lac1:

De mindenkinek javaslom, menjen élőzenét hallgatni. Bármit. Bármit. Bármit.
Az élőzenének, az élőzenében van valami plusz, ami a legtökéletesebb csilliódolláros szarban sincs benne.
Amikor megy a katonazenekar és az ütős odabasz egyet a bőrre, és a dinamikától a parasztnak még a pöcsi is feláll, na, az az az érzés.
Vagy amikor népzenét hangosítottam egy falusi többnapos fesztiválon és a műsor előtt a hármas testvérek, akik amúgy mind zenélnek csak az életük máshová vitte őket de itt összejöttek és játszottak egyet, de nem kellett hangosítanom, úgyhogy nem volt a zenében a mikrofon karakterisztikája benne, meg a hangfal sávhatároltsága sem, a hangosító miatt a zene egyensúlya sem borult fel, na, az volt az igazi.

Frick László Intézet 2019.01.15. 10:06:21

@lac1: Rétegenként más-és-más. Vannak rétegek,akik csak olyan riprtokban tudnak megjelenni, amikben valaki az internbeten, statisztikábólkikeres egy tökéletesen a FIDESZ-re szavazó falut, odamegy és.. szóval ezt élőben kéne látni. Ezért szoktam a proletároknak a Kaminos Móccert javasolni: Amikor jön az újságíró, elő a telefonokat és videóra állítani.

Az a félelemmel vegyes undor, a fel-felböffenő hányinger, ami a riportert a proletár faluban elfogja, de már megvan a forgatókönyv, ez olyan,mint aamikor beírják a tudósítónak a forgatókönyvbe, hogy gumicsiznában bele kell állni az áradás 4 fokos vizébe.És benne áll már 20 perce és nincs jó kapcsolat.

De akinek nincsen gusztusa emberek közémenni, elég ha a boltjukban néz körül. Mit nem kell tartani ma egy proletárfalu boltjában.

Pl 1990 Ft/doboz műsüteményt, amiből szobai levegő hatására elpárolog a.. korpapor vagy nem tudom mi,sikértelen takarmánybúzaliszt, keményítő, 47 E-betűs, fogalmam sincs, a "sütemények" ha nem eszed meg, 24 óra alatt a tűző napon szétporló szárított teveszarra emlékeztetnek.Na ezt kell tartani, de pllevelestésztát, réteslapot vagy műpiskótát "tortának" azt nem. Húsárú gazdagon parizer meg virsli csirkebőrből és bélből, de pl a darálthúsnak való az lehet közepes minőségű.
A darálthúst nem tömegre veszik, hanem Ft-ra. 200 Ft-ért darálthúst vagy 2000-ért, attól függ, a valamilyen jövedelem napjátó való távolságtól.

Extra joghurot érdemes tartani mert két jövedelem napja közti időszakban eláll a hűtőben, a jövedelem napján meg kipucolják, mint a gumikutya ízű holland ipari "paradicsom"-ot.

Frick László Intézet 2019.01.15. 10:09:44

@lac1: Az orosz nők nagyon bejönnek nekem.
Különösen az olyanok, akik olyan FEMEN.. feminista karikatúrákba illő fallokraták, zsírmájú kétméteres kanállat, az agyát teljesen elitta... tudod, hogy gyakorlatilag egy pávián banda vezérkanjából lehetne akár egy falu pógármesterét is megcsinálni némi szakértelemmel. A kis orsz nő meg.. filligrán takaros,ő a főkönyvelő a cégnél. A svédasztal nemzetközi közönsége egyszerűen ledöbben, hogy a kétméteres orosz kanállat egyáltalán... Homo Sapiens-e vagy valami ural-altaji jetiféle?

Frick László Intézet 2019.01.15. 10:12:17

@lac1: GTina Turner idejébe.. még Jimi Hendrix feljövetelekor is nagyjából a Tom Parker féle mese Elvis-ről dívot, felugrani a szimpadra és a bekapcsolva felejtett mikrofon vagy gitár vagy Ike Turner egyszercsak hogy járt, a szokásos felengedett kiscsajok közülaz egyik énekelt.
Hú,én Ike atyót a Jazz Viennán láttam,eléggé geci volt az öreg, egy Tina hasonmást mutatott, hogy ilyen minden kazaltövén terem kettő

Frick László Intézet 2019.01.15. 10:15:30

@lac1: Nagyon sokat árt a zenének meg az élőbeszédnek a hangosítás: emeli a tömeg pofázásának az alapzaját. Teszemazt közép-európa egyik legjobb szaxofonosa teremben, befújnáa termet a szaxofon és 40 éve még be is engedték fújatni,de ma kihangosítják és mennyiért?

Az Omega együttes egy Roburral meg egy VW mikrobusszal, variáció három VW mikrobusszal járt és akkor is az egész faluban hallani lehetett meg most is, csak most a Kárpátia az.

Ma már a szobákban is hangosítanak egy 12 fős mítinget és akik éppen nem adnak elő, túlpofáuzzák azt, aki kihangosítva beszél 1000 watton.

Frick László Intézet 2019.01.15. 10:29:25

@lac1: Most.. lehet hogy értetlen vagyok,konkrétan ez az integetőháj az, amire a mikultúránkban még van férfi, aki beindul és nőknek is összefut nyál a szájukban csak letagadják.. és ..hát.. én még csecsszopó voltam életem első 9 hónapjában, az?

lac1 2019.01.15. 17:56:18

@Frick László Intézet:

Szerintem ez másképpen van. Vagy van másképpen is. Amikor a határon voltam és a megmaradt ellátmányt nem volt szívem kidobni a kukába, elmentem a falu vezető bölcséhez, hogy lenne minden nap valamennyi maradék, hol kevesebb hol több, nyilván fordított arányban a mennyiség és az ínyencség skáláján elfoglalt hely.
Az irodában a hölgyek tökre örültek a szétoszthatónak, mert hogy úgy is jön a választás. Persze ha a saját értékrendbeli "jóoldali" polgár lettem volna, megnéztem volna, hogy milyen pártról is van szó és annak tükrében lett volna a kalória elszállítása, de én persze erre nem is gondolván csak vittem és vittem.
Meg kéne néznem, hogy mi is lett a választás eredménye, persze nem pártpreferencia függvényében, hanem simán úgy, hogy ugyanazon pártbéli lett-e előtte-utána. Persze ha független, akkor el kéne gondolkodnom, hogy ezt hogyan helyezzem el a világomban.

lac1 2019.01.15. 18:01:24

@Frick László Intézet:

Ilyen általánosító meglátásom nekem is van, pl. a bojlertestű angol nők. A szláv nők azonban valóban bejövősek, de abban is biztos vagyok, hogy egy főkönyvelő nő nem lehet ama bizonyos femen-es nő.
Biztos van kivétel, akár kettő is, de szerintem egy magára valamit is adó nő (mentálisan és optikai tuning szerint is) nem adja bármihez a személyiségét.
Bár... ahogy nézem a világból a képeket, a nők sokkal állatabbak lesznek ha berúgnak mint a férfiak.
Vagy csak én vagyok az elfogult.

lac1 2019.01.15. 18:09:03

@Frick László Intézet:

Hát erre most én semmit érdekeset nem bírok írni, én ugye mint írtam egyszer. full gépzenét nevelkedtem. Persze voltam Első Emelet koncerten, fel is baszarintottam a színpadra egy banánt, nem sejtve, hogy pár évvel, évtizeddel később ennek következményei lehettek volna egy másik helyszínen.
:-)
Mondhatni megelőztem a koromat, bár erre azér' nem vagyok büszke, igaz, nem is szégyenkezem.

lac1 2019.01.15. 18:19:00

@Frick László Intézet:

A legnagyobb bajt ott látom, hogy a legtöbb technikus műszaki-szakmai szemmel profi, de a zenéhez már kevésbé konyítanak. A sok éves tapasztalat sokat segít, de azt sem nevezném tudásnak.
Általában a népzenével az a baj, hogy a táncosok ha énekelnek vagy dobognak, azt elnyomja a hangosítás. Én amikor tehettem soha nem két hangfallal, pontosabban két pontból verettem a nagyérdeműt, hanem lehetőséghez képest négyből, de a színháztermünkben 10 (5 pár) volt körbe a nézőtér körül, plusz a kontrol, de az nem is számítom soha. Így az első sor pont úgy hallgatta, mint a leghátsó. És nem kellett üvöltetni a zenét. És hallani lehetett az éneket.
Aztán volt fenntartóváltás, az új igazgató szerint amikor nincs rendezvény, jó lettem volna teremőrnek a múzeumban.
Amikor kimásoltam a buzinak a munkaszerződésre vonatkozó passzust az MT-ből, mellé írva, hogy ne is erőlködjön és lehetőleg hagyjon dolgozni, akkor kirúgott. Akkor bántam, de most már nem. A bíróságon el lett verve rajta a por, aztán az összes iratot lemásolva elküldtem minden volt kollégának, hogy mindenki a tények alapján tudjon elgondolkodni a dolgon.
süti beállítások módosítása