Mintha az egyik balkéz nem tudná a másik kézról, bal-e. Vagy jobb.

uusagirooo.png

Amióta az un "újságírói" munka is lerohadt a könnyű, otthonról végezhető internetes munka kategóriájába, még az a mókás szituáció is előfordulhat, hogy egy sajtószlengben külsős -nek nevezett nemigazi, rendes, bevett munkatárs egykülsőssel készít "riportot" a faszbúkon.

A magyar televíziók riportjai már mióta -Istenem!- készülnek előre megírt forgatókönyv szerint. [-> A Tiszabői Patkányügy]Természetesen, ha a riport felvételén véletlenül nem az előre megírt forgatókönyv szerinti szereplők bukkannának föl és nem azt mondanák, amit a forgatókönyvírók szeretnének, akkor az a figura vagy jelenete megy a vágóasztal alá.

Hőhalovaim,  Bëtyár és Csillag !- maradjunk csak a külsős definiálásában annál a szótári pontnál, ami nem csupán ismeretlen, de sajtószakmai körökben még a geci faszt-t sem érdekli,nemhogy a számítóostobapicsa kategóriát.

kernerzsoltalakuak.png

 

A netokratív spekulalista gazdaság egyik legáltalánosabb jellemzője az embertől, a tömegtől való mélységes undor.

Az antikapitalista spekulalista abban a pillanatban, amikor már annyi munkatársat kéne foglalkoztatnia, hogy ehhez HR-osztályt is kéne alapítania,inkább eladja a kócerájt.

A XIX. században "rabszolgatartó"-nak cimkézett óegyiptomi társadalomban a parasztok és építőmunkások nem undorodtak annyira  az értelmes hasznos munkára még az életük árán sem fogható asszír hadifoglyoktól, amennyire egy mai modern,korszerű, jövőbevezető netokrata undorodni képes a neki csicskázótól. A klasszikuskapitalista, nem lévén ideje gyakran élni sem, ha férfi volt, néha az irodája egy meghitt sarkában letérdepeltette valamelyik hű bizalmasát és megszopatván a hűséges alkalmazottat, a szájüregébe eregetvén a konkrét fizikaiondóját akár még húsvér egynél több szereplős szexuáliskicsapongásra is hajlamos volt  -ilyesmi a netokratával még akkor sem fordulhat elő, ha a HR feladatokat is ellátó főmunkatársa történetesen a fasszopó szuka kategóriája is.

A netokratív picsatársadalomban az ember általános kockázatitényező, akadály,

kerülendő és főleg pedig a termelés folyamtaiból lehetőleg és még azon túl is  kiiktatandó. Egyelőre azonban a foglalkoztatás még jócskán lemarad olyan húzóágazataitól az elpicsásításnak,mint a kommunikáció.

A netokrata nem ismer emberi értéket és nem ismer értékes munkaerőt sem.

Mivel az alap, de legalábbis vivőközeg általában az IT, a netokrata valahogyan IT-snek tekinthető, főleg azokban nem bízik meg, akik IT-sek. Minden IT-sben őtlehúzni,lenyúlni,kifosztani,a hátán felkapaszkodni szándékozó hasonszőrűt lát. Akkor érzi vállalkozását biztonságban, ha mindenkinek kizárólag részfeladatokat ad ki és un "betanított [nem szakmunka] kategóriában" . Bármely papírt végzettségről ugyan leszar, viszont ha mégis a papírjaival dicsekedne az álláshirdetésére jelentkező, az már gyanús neki.

"Betanított alumíniumhegesztőket felveszünk"

A picsatársadalom nemdolgozás alapú.

Az elpicsásodó társadalomban először a fizikai, fárasztó [szak]munkáktól menekül a jólétitársadalom, majd szorosan, szinte egyszerre a kereskedelmi-és szolgáltató ágazatokban az olyan munkáktól, amikben közvetlenül más emberekkel érintkezni kell.

Jellegzetesen nemzetikereszténykőkonzervatív társadalmakban az egykék, pedig az öröklésben már semmi konkurrencia, még haláluk előtt igyekeznek megszabadulni a szüleik aggkori betegségeikben való gusztustalanápolásától. Fejlett picsatársadalmak tagjai meghatározó nagyszázalékban olcsó, a Nemzeti Éhbér töredékéért gályázó ápolószemélyzet nagyjábóli leszarásai közepette szenvednek ki. Az a műfaj,amit a magyar proletár öregezésnek nevez, cigányaink kedvelt jövedelem-és vagyonszerzési móccere Fejlettisztán területein.

Európa egyik legpicsább társadalma a belga, a hajnali brüsszeli utcákat róva hahotáztam azon, hogy az un "munkanélküliség sújtotta" Malbeek városrészben is kiköpött belgák kapaszkodnak a kukásautók sarkain.

A picsatársadalomban még a szemétkezelés is kívánatosabb munka a más emberekkel való foglalkozásnál.

Magyarországon külsősnek a betanítottmunkás foglalkoztatásban a kölcsönzött, nem saját lepapírozású munkaerőt nevezik.

Ha lennének még húsvér riporterek,akiknek annyira azbesztből valóak a belei, hogy nem tennék ki a taccsot a vaskos emberszagtól, csak egy fotőjbe kéne leülniük egy un "multi" üzemi terében egy próbanapon [felvételre jelentkező munkások első "munkanapja"] és különösebb társadalmi vagy szociológiai ismeretek nélkül és az "emberbűz" miatt akár gázálarcban is elkülönböztetnék a kihaló  munkásosztály alsószegmenseit a növekvő büszke és a lényegében a semmire rátarti  proletáriátus tagjaitól.

"Eén-e-je? nem ehhez szoktam eén a Szamszúngokná' !"

"Miért? Mennyit dolgoztál  a Samsung-ban?"

Eén-e? Három napot!"

/proletár egy olyan próbanak koradélelőttjén, amikor is a szokásosnál hamarabb tuzdta kibaszatni magát/

 

A proletárt még nem is látjuk, amikor már feltűnő a hangoskodó hőbörgése: Őelőtte a leendő foglalkoztató essen hasra és kinyalhatja neki, mert ő kegyeskedett leereszkedni dolgozni ebbe a kócerájba. Imádom azokat a 44+-os jeleneteket, amikben proletárnők először találkoznak 27-42 éves HR-es kislányokkal.

A proletárok két legkedveltebb kapaszkodója a próbanapról való mielőbbi kibaszattatásban a dohányzás korlátozása és az oksotelefontilalom. Mi jaz, hogy eű a fészbókoss telefonját nem viheti be? Nincsen az óbbáfiktórrnak az a cigány gecifasza, aminek a kedvéjér eűűű ha rája ír a csalággya a fészen, ne azonnal írjon vissza rájuk !

  Ha ennyiből még nem értene az előmunkás vagy sorvezető, akkor gyorsan rágyújtanak, majd a másik kezükbe okostelefont ragadva már csipogtatják is az értesítőhangjaikat, e, neje, lessé, fasz, geci,picsa!

A 444 alóli első kitiltásom előtt két olyan HR-es kislány is csak azért regisztrált a disquson, hogy a kommentembe  foglalt mikroriportomhoz gratuláljon: Végre valaki, ha komment dögkút fortyogó mélyén is,de merészelt ilyen banálisan megszokott, unalmasan hétköznapi jeleneteket megosztani.

A munkásosztály tagjai szerények. Igyekvők annyira, hogy sokszor már a saját lábukban is hasraesnek. A proletár "jelentkező", ha nem sikerül már az bejárat és a HJR-folyosója kötzötti szakaszon kibaszatni magát a próbanapról és eljut odáig, hogy az öltözőbe belépjen, először is félrelökdösi a már bevett,pl évek óta a cégnél dolgozókat és elkezd nyitva talált szekrényekben rámolni azzal, hogy azok pont neki megfelelőek. A munkásosztály tagjainak a belsősük már könyörögnek, hogy ne a sarokban toporogjanak a szatyraikkal, hanem pakoljanak csak bátran a sor üres szekrénybe.

A kurva anyád, baszom a szád, a faszomat és a szívd ki belőlem a véres gecit, a picsámba már és hasonló kurjantások állandó mondatrészek. Tapasztalatom szerint a HR-eseket azért az etimológia annyira nem érdekli, hogy amikor a proletár nő a "Kisfaszom nem kéne? Heee"-t kurjantja, ne azt hinné, hogy egyrészt nem is lehet kisfasza a proletárnőnek,meg az a rendes igazi fasz lenne képletesen. Hát még akkor, amikor a proletárnő a pëcke kiszíjjására szólítja fel a HR-es kislányt.

Természetesen egy olyan termelőüzemben, ami még kénytelen húsvér betanított fizikaimunkaerőt is alkalmazni, néhány tucat próbanap után már viszonylagos tolerancia alakul ki a proletáriátussal szemben. Bár olyan HR-essel még nem sikerült találkoznom, aki csak a pecek alternatív&valódi jelentését ismerné.

Külsős a betanított szalagmunka ágazatában az a "dolgozó" akire nem kell felelősségteljes , pontos, személyes képességeket igénylő munkát bízni.

 

A műszakvezetők, mű- és sorvezetők egy-egy fontosabb munkafázist csak az ott dolgozó nevével képesek biztosított-nak látni. Ha azt látjuk, hogy a mű- vagy sorvezető, esetleg egy előmunkás a nyakát nyújtogatva konkrét Lacit, Pistát, Ibolya nénit vagy Arankát keres a bevonulók között, az csakis belsős lehet, akit elvárnak egy komplikált munkafázishoz. Elavult kapitalista kizsákmányolót onnan ismerünk meg, hogy vállalatigazgatói minőségében is az üzemi területen egy-egy fontosabb belsőshöz odamegy,kezet fog vele, a családjáról érdeklődik. [Szuzuki Személyzeti Módszer] A Magyar Kitántorgás korai időszakában, a múlt század'90-es éveiben a München-i BMW headquarters-ben a legfelsőbb menedzsment is név szerint ismert fontos dolgozókat A Takarító-k A Karbantartók A Megbízható Sofőrök kategóriájában. "Der Unkoorische Joschi " A Csőszerelő. A BMW egyik üzemvezetője, amikor Unkooorische Jani-nak a munkavállalói moratórium idején lejárt az engedélye [2008-ban] parancsba adta ki, hogy Arbeitspolizei ide, munkajogi előírások és a nemigazi másodosztályú újonan csatlakozott "tagállamiság" meg a picsába: Hozassák vissza Unkoorische Joschi-t, mert nélküle nincsen Nagy Karbantartás. Netokrata spekulalista kényszerfoglalkoztatóval ilyen érzelgősség nem eshet meg. Tőle osztán akkor is elmehet a vérbe a szinte pótolhatatlan dolgozó, ha ez konkrét termeléskieséssel is fenyegetne. EWrre tartja a művezetőt,majd jól kibassza a cégtől a skandallum miatt. Persze akkor is, ha ő a művezetés utolsó algonkinja.

A külsős az a munkaerő, aki nagyjából mindegy, hogy kicsoda, aznap volt kedve munkába jönni és felkelt, nem számít, milyen hangulatban, a fázis egyszerű, fejben számolást nem igényel 100-as számkörben sem, különösebb kézügyességet vagy hozzáértést sem. Ebben a fázisban jóformán bárki akárkire is lecserélhető. Nicsak! -akár az internetes tudatmódosítás, agymosás, pl a politikai agitáció területein is :D .

A leggyakoribb foglalkoztatási formákban, az   ipari sávokban   az erősen fluktuálódó alsószegmensekbe munkaerő kölcsönző cégek biztosítják a szükséges létszámot.

A Dolgozói Mag pedig olyan, az általában 30 napos próbaidőszak alatt bevált és a vállalathoz átpapírozott, felvett értékesebb dolgozókból áll, akik pl képesek értékelni egy vagy kéthetes időintervallumon túli pénzbeni juttatásokat és jutalmakat.

Igérhetsz te egy proletárnak 3 milla havifizetést:

A proletár számra a havi fizetés beláthatatlan, mint a zistenfasza vagy a kurvageci. Legszivesebben napibérezésben dolgozna az alábbi séma szerint:

Ű főő nem kelne, ha nem igérnek legalább 10000 Ft napibért. Teljesítménybérezésben, akkordban nem hajlandó. Őt órabérbe fizesssék [Ezt is a munkaerőkölcsönző avagy bandagazda képes megoldani,aki a munkaadóval közösen egy elvárt teeljesítményre kifizetett összeget a munkaminőségre tekintet nélkül egyenlően oszt el a brigád tagjai között.] Akik aztán, pár 100-as számkörben a számtani képességeik erősen korlátosak, az órabérüket annyira, bankjegyekben elképzelve tudják követni, hogy viszont azonnal leüljenek, ha elérték a 3500-7000 Ft-ot.

A kukoricacímerezés, ami az un "szocializmusban" úttörők és KISZ tagok által végzett lényegében könnyű gyerekmunkába számított pl építőtábor kereteiben, ma már jellemzően proletármunka. Itt a munkásosztály leszakadó rétegeit déltájban figyelhetjük meg,amikor ugyanis a proletárok gázolnak a munkásbuszok vagy autókonvojaik irányába, mert "este van"... a munkás még delet lát és ő úgy számolt, hogy a teljesítménybér, azaz az akkor alapján 15000 Ft-ot fog keresni. Még a földtulajdonos is kineveti őket, ennyi ember kedvéért nem fog kint maradni a táblánál. A proletárnak  még napszámban sem kell a 15000, ha fele annyit kell dolgoznia 7000-ért.

Ott tart a magyar napszámos munkáltatás, hogy ha a mezőgazdasági napszám kategóriájában szeretne pl egy adott fázist elvégeztetni az agrár-vállalkozó, akkor Európa valóban is szegény, mélyszegények által lakott régióiból, Ukrajnából vagy Olténiából kell tényleg dolgozni is hajlandóakat buszoztatnia. Jellemzően ugyanazon norma alapján az ukrán vagy román napszámos legalább a kétszeresét keresi meg a magyar proletár napszámjának. Ha egy gyümölcsös vagy szőlőültetvény tulajdonosnak nincsen annyi rokona meg családtagja, akkor már csakis külföldről hozatott napszámos munkaerővel szüreteltethet. Az utolsó egykori téesz asszonybrigádok 75-és a halálközötti asszonyai sokkal alkalmasabb munkaerők még a munkásosztály 25-35 éves, csipszen és kólán szocializálódott rétegeinél. Meggyet és almát lassan már csak géppel lehet szüretelni, mert nincsen, aki értene a szüreteléséhez -ha esetleg a szorgalma meg is lenne...

Ipari ágazatokban detto: A sajtószakma külsősei,a hírzabálók a Lúúújzák Úúúság-jai maradék olvasói még havifizetésben számolnak. Egy hónap elvárható munkanapjaiban.

A fészbúkriporter politikaifasszopó picsa,   amikor a fészbúkon a véleményrácsa segítségével igyekszik kiszűrni a rabszolgatörvény sújtotta "rabszolgákat" meg nem gondolná, hogy a véleményrács által kiadott potenciális riportalanyok maximális fizetési időtávja a két hét.

Ezt a fizetési formát is a munkaerőkölcsönző képes megoldani. A proletár és a proletáriátusba leszakadozó munkásosztály aljanépe színre még mintha hajlandó is lenne havifizetésért dolgozni, azonban kétheti előleget követelve. Ez az egyre szükülő dolgozói réteg egy félhavi fizetést nagyjából két hétre tud a képzeletében felosztani és  nem ritka, hogy a kétheti fizetését majdnem egy hétre be is képes osztani.

Az olyan munkaerőkölcsönző cégek, amik kizárólag a "mélyszegénység" rétegeiből csakis proletárokból válogathatnak, hetifizetéses [-> amerika] rendszert kénytelenek kialakítani. Településenként vagy városrészenként csoportvezetőket különdíjaznak, céges telefonnal felszerelve. A csoportvezető a munkanap végén lekérdezi a munkásbusz utasait arról, hogy lesz-e kedvük a következő műszakba is megjelenni -azzal összeírja őket. Ha már ilyenkor úgy tűnik, hogy nem lesz ki a létszám. A csoportvezető hazaérkezés után azonnal beveri a szunyát, mert majd éjfél és a munkásbusz indulása közötti időszakokban fogják az öregek megcsörgetni a telefonját vagy az aktívlakossági szegmensből a fészen rájukírni arról, hogy nem fognak ma felkelni a buszhaó'... Természetesen ez nem jelenti azt, hogy még páran egyszerűen majd kinyomják az ébresztőt és alszanak tovább buszinduláskor...

...iskolakezdés, azaz a beiskolázási segélyek időszakában, augusztus végén-szeptember elején a buszsofőr bejárja a körzetet (párszor, a füléhez nyőtt telefonnal, a csoportvezető a körzet ungait a berkeivel hatszor is koncsorogtatja vele, hátha valaki mégis hajlandó lenne kitántorogni a buszhoz, bemegy a dolgozó háza avagy lelakott putrija elé és húszperceket járatja a motort, hátha mégis felkelne az este még hajlandóságot mutató proletár)

...akkor feltelefonálgat olyanokat, akik talán mégis rákönyöröghetőek a munkákra, nemritkán a régi, még igazi munkásosztály nyugdíjas tagjai,akik nyugdíjkiegészítésként hajlandóak a feketemunkára havonta pár napra... nyáron vakáció idején  néha idősebb pedagógusok vagy a nyári nagyleállási szabadságukat Szarmagyarországon töltő kitántorgóóó-k is beállnak pár napra...

A munkaadók, szemben pl a külsős újságírókkal politikusokkal és más megélhetési  néphülyítőkkel, naprakész információkkal rendelkeznek a magyar munkaerőpiacról és nincsen idejük szobatársadalomkutatók statisztikák alapján összehordott sci-fi-jein szórakozniuk. Így pár éve azt találták ki, hogy jutalmazni kell azt a dolgozót, aki a munkahónapban a számára kijelölt valamennyi munkanapon meg is hajlandó jelenni.

Az a "dolgozó" akit a fészbúkriporter a "rabszolgatörvény" körüli hisztériakeltés kampányában "riportoz" természetesen baszik megjelenni a számára kijelölt munkanapokon.Felnőtt proletár "havi bérigénye" úgy nagyjából az, amire a szobatársadalomkutatók is beletrafáltak mitsesejtve s finguk híján is, azaz 120-150000 Ft.

Azaz a nyilatkozó proletár a saját (maximális) munkabérét hazudja hozzá egy belsős ledolgozható maximális munkaidejéhez.

Felnőtt proletár munkavállaló az adott munkahónapban már nem megy ki többé a munkásbuszhoz, ha elérte a 120-150000 Ft-os elvárt jövedelmet. Gyermeke, az otthonlakó fészbúkfüggő 22-38 éves gyermek úgy 80-90000 Ft-nál áll le. A proletároknál nem ritka, hogy az otthonlakó gyerekeiktől pénzt követelnek.. az ilyen gyerekeknél előfordulhat, hogy egy-egy hónapban annyira sok munkanapon sziveskednek megjelenni a munkahelyükönt, hogy valamivel a 100000 fölé is rúghat a jövedelmük.

A túlmunka un túlórás része a proletár számára nem értelmezhető, de ha korunk Móka Miki-je valamilyen játékos formában meg is értetné velük a lényegét., akkor le is szólnák balfasz picsa frigyesmeternek azt a stréber gecit, aki a geci munkaadónak meg a geci munkaerőkölcsönzőnek képeslenne a napi minimum munkaidőnél is többet áldozni.

A munkaerőkölcsönzők a túlmunkára is kitalálták már vagy 5-6 éve a jó megoldást:Az alsószegmensek foglalkoztatásában tapasztalt munkaadó szombati (ritkán még vasárnapi) munkanapra sűríti a [nem igényes, károkozásra kevésbé alkalmas] túlmunkát.

A magyar proletárnak a szombati túlmunkát még aznap este, legkésőbb a munkaidő lejárta után 10 perccel ki kell fizetnie,különben kurvajsteny!

Gyűjteményemben előfordul, hogy a munkaerőkölcsönző vállalkozó pénzt szállító autója balesetben az autópályán ragadván 20 percet késett a fizetéssel. Onnan sejtettem, hogy valami nem stimmelhet, a munkaidő vége után  a buszsofőrök buszaikkal katasztrófahelyzet szerűen menekültek a helyszínről.

A proletár nem kérdez, hanem üt. Megvan a píz? nincsen meg a píz, már fog is egy alkalmas eszközt és kezdi a vállalkozó vagy a munkáltatóval valamilyen összefüggésbe hozható bárki autóját átalakítani. Legkedveltebb műfaj az autóüvegtörés, főleg a szélvédő és az oldalüvegek,a visszapillantó tükrök és lámpák abban a végső utáni esetben, amikor a kifizetés már csúszott több, mint negyedórát.

Ha a proletár segélyezettségi szintje elég magas, van pl olyan hozzátartozója, akinek a nevére ápolási segélyt ["díj"-at] tud pályázni, akkor hetente csak annyi munkanapon hajlandó megjelenni, hogy a szombati túlmunkanapos brigádból ne basszák ki. Ez heti egy, esetleg kétmunkanap és a kézbe estefizetős szombati.

Igényesebb ipariágazatokban viszont a belsősök kasztja foglalja a hétvégi túlmunkanapokat. A belsős dolgozó inverz igyekszik kicselezni a munkáltatót a proletáriátussal szemben a lehetségeseknél több munkanapot vállal és belsőszabályzatellenesen nem csak a rendszeres szombati, de még hozzá akár a vasárnapi műszakot is kikavarja magának.

Belsős jövedelmi sémája egy magyarországi német vállalatnál:

Havi elérhető átlagfizetés: [hatnapos etapban 36órás bruttó munkaidő ] 270000 Ft 13-szor. Nyári szabadságolás előtti jutalom 130-170000 Ft. Szombati túlmunka 140%-on fizetve (a havifizetéshez számolva, a 13. havi bért nem érintően] vasárnapi túlmunka 170-190%-on fizetve.

Ebben a rendszerben külsősnek coki a túlmunka, még ha szeretné, sem kapna szombati vagy vasárnapi túlmunka-beosztást...meg aki idáig eljutott az olvasásban, tisztában is lehet azzal, hogy a proletáriátusból ki nem szar le egy havifizetéshez csapott túlmunkadíjat.

 

Amiről viszont létezhetetlen adatot gyűjteni, az az, hogy az újságírói "munkát" könnyű, otthonról végezhető internetes munka kereteiben "végző" slapaj,akit a szövegében onnan ismerünk meg [-> kernelzsolt alakúak rendje] hogy az ÚJSÁGÍRÓ-t csupa nagybetűvel írja a neve alá a cikk elején...mennyit kap a szobariporteri tevékenységéért.

Ismereteim az újságírói honoráriumokat illetően teljesen elavultak. Mint egy síkendre alakú szobatudós, csak bizonyos körülmények és szövegminőség alapján tudom megsaccolni, hogy a 10 évvel ezelőtti bakulya az őőlydöng-alakú polpancser önkéntes aktivista bloggerek szövegminőségét is vagy húsz fokozattal alulmúló fészbúkriportereket nagyjából úgy is fizetik, ahogy más könnyű, otthonról végzett internetes munkákat, főleg, ha számlaképesek is, ezzel a kontár agitátorkodással valahol a proletárok havijövedelmi sávjában basszák Isten drága napjait el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr414520050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása