in memoriam Lovasi András

A politika a hazudás művészete, a hazudozás egyik csúcsa.

 

Az igazmondó politikus nonszensz.

 

Nem lehet kormányozni embereket igazmondással.

 

Ha zárt térben  tűz keletkezik és kell ikszidő a zsúfolt tér kiürítésére, nem lehet azzal kezdeni, hogy tűz van, őrizzük meg a nyugalmunkat.

A politika nem a jelen történelme, hanem éppenséggel a jelen történelmének az elhazudozása a valóságból -és még szerencse, ha csak a réthorika [műűvészi] eszközeivel. S nem történelemkönyvírás kereteiben [-> mókszista történelemhamisítás,ill "nemzethy romantika" , mint "történelem" (-> Rákóczi, kuruc kor) ]

Ha csődben van egy vállalkozás, az még kezelhető,de csak akkor, ha valahogy ez titok [ a csőd] elhazudva  marad [=búncselekmény]. Ez érvényes országcsődök eseteire is. Ha nem vallom be,sőt,elhazudom a csődöt, akkor akár úgy is meg lehet menekülni, hogy még a csődből is kikerülünk.

Ahogy a banki vagy autóértékesítői munka vagy a bordélyvezetés egy idő után lealjasítja az embert,úgy természetesen a politikusi munka is.

Az alkohol+ember lepróbálja a személyiséget. Ebben a verzióban csakis az alkohol győzhet. Az embernek marad a hazugság. Igen mókás az, ha alkoholista ember bírál politikusokat, miközben saját magát csakis "politikusan" azaz önhazugságokkal tudja kezelni.

Mutattam már a paraszt alkoholistát,aki,midőn először ébred összeszarván magát, szépen kimosakszik, fog egy kötelet és felköti magát.

Bizonyos kultúrákban (Dél-Koreában pl) a politikusok százezreléke is ezt teszi.Megbukott, elnézést kér, majd végez magával.

Bassza kurvannyát az alkoholista politikus.Ez egy kép helye.De amikor az embernek a kedvenc költője az idult alkoholista, húgyszagú tottyos nadrágjában lép már föl, látta már részegnek az ember [-> bebaszva élvezni] ,általában a backstege-ben már alig beszélni képes részegségéből, ha fellép a színpadra a profi idültalkoholisták koncentrálóképességeinek köszönhetően nem téveszt szöveget és viszonylag énekel.Nagyjából a gitározni tudása a titkos mérce. A mélypont pedig az, amikor a gitármestere oda guggorász és kikapcsolja a kisvonatját. Annyira rosszul játszik már, hogy leveszik a hangot a gitárjáról.És a kedvenc költőnk, nemaddig a'! az idült alkoholisták csontjózan maradt makacs öregemberes konokságával leguggol, csavarássza a kisvonatot,már eddig is minden melléfogását a pedig agyonjól hangolt gitárja elhangolódására fogta és nem arra, hogy már nem bir a kezével, annyira be van állva. Az ember ott áll, néz fel kedvenc költőjére és szégyelli, nagyon szégyelli magát e szánalmas sorson, ami a kedvenc költőjéé.

 

És még nincsen vége.

 

Tovább is van.Nem...-vagyis, de,hogynelenne,volt is családjamár,egyet leamortizált, van új asszonyúj gyerekkel,mint egy álomban,mindenki zseni,cuki,fényes,segíti,jól  halad, valamint úgy vannak vele, hogy aköltő zsenialitásának a fenntartólényege a piálás. Őmaga is errehivatkozik,őmár alkoholista,ezt elkelfogadni,mert az alkoholtól tud őlenni,tőlemeg a zsenialitása és annak köszönhetően a költészete.

 

A cigány szülő is ezt mutatom, amikor a súlyos alkoholista 12éves fiát:"Jez a terészettye neki. Micsinájak."

 

És még verset is ír errőla szituációrólaköltő,amiben a lehetőségek a kisbárányok,akiket sorra elfalmellőle a toportyán

 

  fírëg

Lehet bírálni a politikát, de izgalmas az, amikor ezt alkoholista ember teszi.

Még ennélis izgalmasabb,amikor a jógyerek aputának munkát szerez és aputa áll Tusványoson, hogy a két idültal koholista sztárzenész közülmelyikbe kössőn bele azért,mert Orbán falunapján játszott.  Latolgatja, hogy Lovasi András vagy Kiss Tibor. Persze, hogy aputának pont arra van ámesze,ami egy politikusnak is:a gyengébb pont felé tör,aki azt hiszi, hogy aputa a "liberális oldal" valaminthogy "lehet és érdemes velevitatkozni". Kiss Tibor csak jól pofánbaszta volna és kész.

Akinek 24 éves korában az üde, fiatal felesége a vállairól már lecsúszott, két szemei két nagy hatalmas gyönyerő vajling-nagy Marúszja-szemek, zokogva a térdére, a két gyerek, a szerelem, a fiatal nő mézes teste, a boldog órák és a többi,amit úgy nagyjából A Családi Kör eseteiben tudok tárgyalni a lába kélő valamennyi röggel, zúgó éjibogarakkal és alkonyi ó diófaillattal augusztusi, kánikulából enyhülős szőlő-és őszibarackízú estéken át... Az alkoholistában az éppen aktuális piaszint beállítására az alkohol nyomja a gombot,ereggy inni és lerúgja magáról a lábszárába kapaszkodó asszonyt és a piálást választja.

VIGYÁZZÁ ! NEM IHATÓL!

/idült alkoholisták egymást figyelmeztető felirata a II.Rákóczi MGTSZ lakatosműhelyében a szondáztatás bevezetésétől a kft-vé alakulásig 1976-1991./

Aztán 15 évvel később Mogyeszt Muszorgkszkij arccal megsemmisítő végsőérvként gúnyolódik azon, hogy nekem bezzeg van családom,ami biztos háttér.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9314300227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása