Csak a pásztorelméleti hasonlatomat tudom szajkózni:


Csürhének kondás csürhés való.

kondasszalontaiakkal.jpg

Ezen a romantikus képen szalontai-sertés konda látható kondással. A konda leginkább fajtatiszta vagy szakszerű tenyésztésben kialakított keverékfajta sertések szervezett, szakszerűen tenyésztett csoportja.

A csürhe alkalmi gyülevész társulat, falusiak, hogy annyit ne kelljen etetni takarmánnyal, csürhést fogadnak s abba kiverik az állataikat, van a csürhében mindenféle sertevés, ha kint fialt meg véletlen a koca, akkor még malacok is, de süldők, surdányok, ártányok, emsék, igen ritkán esetleg fiatal-még-süldőféle kanok is. Disznó, a disznó mindenféle, vegyes, életkortól függően. A malac, az soha nem süldő, pláne nem malac az ártány vagy a kifejlett bármi' ivarérett.

csurhess.jpg

A csürhe összeverődéséből kifolyóan sokkal nehezebben kezelhető, mint a konda, azért ügyes csürhés, mint az alábbi illusztráción látható, többre mehet sertéssel a hátát ággal jelképesen, mint husánggal éri'-érintgetvén, mint a nyalka gulasch a fiatal bikák hókonnyomására való ólmos botjával.

A rajz kissé anachronisztikusan bájos, miközben arányai elbaszottak, hiszen a konda tagjai túl kicsik a kifejllett testarányaikhoz képest, valamint a róbertgida alakú csürhés öltözete szinte autentikus, viszont a sertések istállózó állattenyésztésre kitenyésztett húshibridek a XX. sz. második feléből. Gyanúm szerint ez a rajzocska tipikus kelet-osztrák kitsch.

És bármi bájosan, kellemmel és lesprézve illatosan beszélnek a nemesebb pásztornépek, tehát a tschikosch, a gulasch
meg a Furthwängler juhász, aki pedig bár a legtudósabb orvosember pásztorféle, senki nem gondolja róla azt (amíg a csikós lova igazán meg nem betegszik s végre a számadó után a juhászember állatorvosi tudományára szorul)

azért amikor a Nyalka Népek voltak hatalmon, a kétségtelenül műűűveltebbek, tisztábbkörműek, illatoslábúak és Fábry-féle vonalkódok nélküli bugyikban

akkor ott volt előttük a lehetőség és kétféle hibákat (hibacsoportokat) vétettek:
-egyrészt a csürhéket elegant tschikosch-gulasch stílusban hitték pásztorolni, tehát fényes csizmákban, seggeik alatt főlovak, pompás szűrök és bőgatyák, sarkantyúk és a nyájakat nem fülszám szerint lopták, hanem mindjárt már takarékkal nyájszámra

másrészt a csürhe természete a tólig-terülés, a csörtetés, a dagonya, a szóra nem hajlás, sőt, a csürhés kutyája sem lehet sinka vagy efféle kis cuki pásztorkutya, mert pl egy 2-3-szor már lefialt koca kb úgy bánik vele, mint orca a fókabébivel és ugyanúgy keresztbe is harapva. (Nem csak a medve nem játék, de az anyakoca sem: vannak csürhések, akik a vegyes mangalica-duroc-és erdei vaddisznó keverék csürhékből a vágásra kijelölt sertevéseket golyós fegyverrel kilövik, az elletők meg elméletiek és az ilyen csürhe csürhése úgy van vele, inkább legyen egy almon 7-8 kismalac, minthogy 12 kismalac úgy, hogy neki a fél karját a fialó koca leharapta)

Csürhében az elúrhodott, a helyét nem tudó disznót kizárólag jól  orrbavágni (pofánbaszni) érdemes, abból talán ért. Szép példa erre Lázár János a FIDESZ-ben, akinek pedig eleinte szépen mondták.

Lovakat, marhákat lehet szóval is terelni, még kocsihajtásban is van, aki a szárat és ustort, főleg utóbbit csak jelzésszerűen használja. A disznó bár a kínaiak szerint az egyik legokosabb háziállat és szerintem is legalább annyi emberi szót ért, mint a ló, szót fogadni ritkán. Tenyészállat, azaz tenyész kan vagy koca van, példáik a gyűjteményemben, sőt, magamnak is volt szelíd szóra kezes nagyon anyakocám.

A Rencervátás óta pompásan szórakozom az elméletiszakembereken, akik nem tudják, hol élnek és kb annyira nincsenek képben erről az országról, mint Lujza alapvetően már Budapestet sem ismeri, nemhogy Magyarországról fingja sincsen.

 

Viszont az MSZP-ben minden megvolt:

Jó HR-esek, azaz főnökök, értenek a személyzetimunkához, első náluk a szakértelem és értik is, minden óriásvéllalatunk vezetése a rencervátás után vérszocialista volt, őrjöngő üvöltözések közepette szitták a Rohatt Cigányt Dunaújvárosban, Székesfehérvárott és mindenütt.

A szocialisták építettek 102 km fantom, senkinek nem kellő nemhasznált autópályát az alagúthéjra úgy ráhordott lösszel csak azért, hogy a FIDESZ-szel kibasszanak. A baloldal és a "liberálisok" voltak képesek hatékony listákat fejben tartani, soha le nem írni, nem publikálni, de aki rákerült arra a listára, annak annyi lett, mint Grandpierre Attilának, akibek a Vágtázó halottkémek zenekarát ősmagyarnak, tehát szélsőjobboldalinak hívén úgy indexre tették, hogy nem is csoda, hogy az USÁ-ban legjobban ismert és szerte még sima hörgősrokk körökben is tisztelt zenészünket itthon semmilyen fesztiválra nem hívják meg, mert ezeknek undorgrund, a Jó és Igazaknak meg nemzethyessrokk

Itt volt a lehetőség... egy egész nagy könyvet tudnék írni az MSZP és az SZDSZ jótulajdonságairól és mennyivel különb és jobb embereiről.

Két dolog derült ki:
-csürhét terelvén a nyalka tschikosch, az ojropeér, nevetséges burleszk a lovával az utcai gömbakácok, az árkok, az árkokba hány háztartásiszemét, a dűlőutak mentén a háztartásiszemetes zsákba rejtett állatitetemek (ezek csak úgy bontogatják a csürhében terelhetetlen anyakocák) között... ésbizony, a többi nyalka is, hát a fényes rámáscsizma nem csürhésnek való, talán, ha kondásnak, de a konda, a szervezett nagyüzemi forma.

Orbánnak vannak olyan ábrándjai a csürhéjéról, hogy az konda is lehetne.

 

Ide azt fűzném Voltaire és a történelemelőtti filozófiák ismeretében, különös tekintettel az óind kultúrákra és tanításaikra Buddháig, hogy egy jó bakter pompás emberi tulajdonságokkal is rendelkezik, amíg bakter, a postás, amíg postás és a villamoskalauz, amíg villamoskalauz marad. De ezek alacsony emberek, a magasság daimón-ja csak szédíti őket, elúrhodnak, kurváznak, a kurva kiszopja az ondójukat és megnyelvezi a seggük lukát indulás előtt, hogy az elúrhodott ember bugyiján ne legyenek Fábry-féle vonalkódok és gyakori cipő- meg zokniváltást javall neki, hogy a lába annyira ne legyen büdös és kipucolja a körmeit. De a kurvák ősi törvénye szerint AZTÁN a számlákat csak benyújtják, funkció kell a kurvának, és akkor sem áll le a kurva, amikor a felkapaszkodott felesége is tudja már, mert addigra mégtöbb zsarolásra alkalmasat tud a kurva. És ilyenkor még a legjószívűbb szende bakternek, postásnak, rendőrnek vagy vasutasnak is meg kell veszekednie, itt gusztustalan jelenetek következnek, kinyírja A Párt leghűbb káposzta őriző kutyáit, hogy az ideológiailag frigid, politikailag ostoba és egyébként műveletlen kurva avagy ija-fija is kecskeként káposztaőr lehessen. Az Nagy Péter orosz cár volt az ő saját veleszületett, majd belénevelt, majd saját maga által is fejlesztett tulajdonságaival, hogy tudott emberek között járni, akár bőr ácskötényben kócosan, testőrök nélkül és akkor a muzsik, amikor meglátta, csak odaköszönt egy Isten megálgya Cár Atyuska!-t. De egy postás vagy villamoskalauz már csak alacsony magasságokban is szédül, úrhatnám és proccccccccccccccccccccccc, vérnősző és intrikus lesz, mert a lopás viszonmt, az veleszületett tulajdonsága.

A társadalomnak (azaz a csürhének) vannak alapvető bajai és ezek az alapvető bajok 1945. után keletkeztek, a szocializmusban keletkeztek, ahhoz kötődtek.

 

Szindromatikusan együthat a velünk élő feudalizmus -amiről a Jók- és Igazak többségének fingja se nincsen. Elkezdték az Állam-ot apprehendálni olyan történelmibeágyazottságban, amiben az állam, mint fogalmo sem tisztázott és azok a téveszmék, amik az "Állam" a csürhe tekintetében, a szocializmusban, azaz egy -off Állami Rablólovag Hűbéri feudalista rencerbe'je alakultak ki. A jótanulók meg 500 éve stabil, 200 éve demokratikus 200 éve nagyjából ÁLLAM-szerűen működő országok "jópáldáit" kopírozták vajpapíron, mint saját okosságaikat.

Nem a konkrét helyzet konkrét elemzéséből indultak ki a Nyalka Pásztorok sem.

Ezért leestek a magas lóról, besározták a gatyáikat, nem birtak a csürhével, tökön vagy picsán harapta őket az anyakoca, elmarta a csikósparipa marját a kandisznó... elfelejtették sokszor az alaptörvényt, amiszerint:
"Mindig lökj valamit a disznóknak". Másrészt a Jók és Igazak is egymással, mint a disznók, az MSZP-ben zsidózták az "SZDSZ" prominenseit és bőnyállal cigányoztak, az "SZDSZ"-nek pedig már annyira semmi köze nem volt a liberálishoz, hogy nyíltan posztmaóista nagypofájúságokban törtek ki, mintpl a népnevelésben [szájbarágó rovat az index.hu-n]

Elintézték a disznóknak lökést azzal, hogy a fasszopó, csiklónyelvező seggnyaló semmirevaló újságírótársadalmunknak löktek valamit.

És óvodapedagóiailag is nem a csürhe hibáztatható a csürheségért, mert a csürhe természete az, hogy csürhe legyen.

Nem azt vitatom, hogy az MSZP és a régi, az igazi SZDSZ emberei nem voltak szebbek és illatosak, kurváik odaadóbbak és innovatívabbak, miközben művelt kékharisnyák is. Azt vitatom, hogy gyűlölködni kellett, vidékizni kellett, cigányozni kellett és Budapestre kellett koncentrálni, azt vitatom, hogy statisztikai adatokban kellett volna búvárkodni az életbe, pl az országba lemenés helyett. A gyűlölet a politikában, a sakkban és az ökölvívásban vesztésbe visz. Nem a FIDESZ volt jobb, hanem a Jók és Igazak megveszekedtek már a gyűlölségtől. Ennyi.

Lehet, hogy egy csürhésnek tűzött-fűzött bocskora van, de az a praktikus, a bocskorszíj leköti a gatyáját, nem tud belekapni a támadó surdány.

Mindenféle korcs, nemtúlokos, de pótolható nagyobb testű harapós kutyája van a jó, az alkalmas csürgésnek. A puli és pumi meg a sinka a legkiválóbb pásztorkutyák a nemölős fajtákból, de csürhéhez vétek befogni őket.

Szerintem eleget írtam már a csürhéről.

Most pedig tánc:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1614101709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myzza N. Trop 2018.07.11. 19:54:23

Tessék mondani, merre van az Astoria? :D

2018.07.12. 21:08:27

Ezt sosem értettem. A VHK világszínonalú, döbbenetes őerejű zenéjét Németroszágban mindenki ismerte, amikor 1996-ban elősözr voltam kint cserediákként.

Frick László Intézet 2018.07.26. 14:18:05

@nagyjoco: Egy szó akusztikája, jut eszembe, ma miért is jelentkeztem be

Számunkra más akusztikája van a hunoknak, az ősmagyaroknak, az ősöknek meg efféle, ugye, jobbos, szélsőjobbos, ez olyan, mint a közhelyesség, miszerint Wagner muzsikája az a kis Dolfili Hitler fogantatási masírzenéje

Vagy: szeretem Bartókot és a hajam éhnek áll Richard Strauss-tól, egyszerűen nem viselem el , Bartók belőle nőtt (ki)

2018.07.26. 21:29:15

@Frick László Intézet: Érdekes ez az ősmagyar=szélsőjobb képlet. Néztem egy viszonylag friss beszélgetést Kassai Lajossal, kérdezték migrációról, genderről, és hát nem éppen a szélsőjobbosnak titulált válaszokat adta. Csalódott is volt a kérdező.

Frick László Intézet 2018.07.27. 07:05:57

@nagyjoco: Aminek nálunk szélsőjobbos stich-je volt a VHK-val kapcsolatban, az Nyugaton organikus biodinamikus életérzésbe számított, ősfolk, E-szám mentesen. Grandpierre politikailag nem megfelelő lett és jó példa arra, hogy a listát nem írni kell, csak működtetni és kész is. Sokan nem értik, hogy Lovasi mért énekelteti falusi mariann-t a szinpadán, nos a politikai jólmegfelelőségért, ma nem mindegy, hogy az emberről mit gondolnak politikailag és arra, hogy Orbánék mit gondolnak rólunk, szarhatunk vastagon, de arra nem, hogy az Íratlan Listázók mit, azzal vigyázni kell.

ism.: A Hajós példám

2018.07.30. 20:39:07

@Frick László Intézet: Grandpierre amúgy egy láthatóan egyre elborultabb elméjű pszichopata.

Frick László Intézet 2018.07.31. 05:47:26

@nagyjoco: Az idiokrácia terjedésével egyre klasszabb Csurka-Lakat T. szituációk figyelhetőek meg. Ugye, az internetesújságíró, a legmenőbbmédia munkatársa, nincsenek ellenfelek, mindenki maradi, ócska és fatengelyes, találkozik egy 70 éves öregnénivel, interneten utánanéz a portfóliójának J. M. rajzfilmművész dramaturgja meg ilyesmi "jobbos=buta". Jó, akkor most könnyen be fogja ugratni egy buzizásra a "hírhedt" buzi A.R. kapcsán. Erre a néni közli, hogy a mondott buzi a kedvence és lényegében a fogadott fia. (Én is nagyon birom A.R-et. )

Frick László Intézet 2018.07.31. 05:48:01

@nagyjoco: Grandpierre szerintem csak infantilis.

2018.07.31. 11:27:58

@Frick László Intézet: Hallottad már a nagy felfedézésről, miszerint a Nap és többi bolygó is élőlény, beszélni? Az szerintem több, mint infantilizmus.

Frick László Intézet 2018.08.03. 06:43:45

@nagyjoco: Ez az ötlet sem eredeti: Lem: Solaris.

És.. egyébként, ha belegondolunk, A Föld is élőként viselkedik. Immunrendszere most az embert kezdi el rühelleni -de ez is mára már női picsamagazinos izzzgi...

2018.08.03. 09:50:57

@Frick László Intézet: Na jó, de ő tudományosan bizonyította a Nép elő voltát- szerinte.

2018.08.04. 00:47:30

@Frick László Intézet: Nem az embert kezdi kirühellni - hanem az ember mai változatát - minden eddiginél túlfejletttebb balfélteke és semmi jobbfélteke. Lerágott csont, de attól mg igaz: a nehéz idők kemény embereket hoznak, a kemény emberek jó időket hoznak, a jó idők puhány embereket hoznak, a puhány emberek rossz időket hoznak. Ma a puhány emberek jó időben korszakát éljük -az imsert világtörténelem legjobb idejében az ismert világtörténelem legpuhányabb emberei az ismert világtörténelem legnehezebb időjét hozz most éppen el. Viva la túlfogyasztás napja.

2018.08.04. 12:43:42

@Frick László Intézet: hja. India és Kína ezzel tisztában van. Eljött újra az ő idejük, a végtelen lineáris fejlődésről álmodó Nyugatnak meg szembe kell néznie a hanyatlással,ami a progresszív gondolkodás szerint ugyebár el sem jöhetne.

2018.08.04. 12:45:49

@nagyjoco: másrészt a világ legnehezebb korszaka kitermeli a legkeményebb embert is. Na azt nem hinném, hogy fehér lenne a bőre a tulélőknek.

Frick László Intézet 2018.08.05. 07:31:57

@nagyjoco: Szerintem a Tökéletes Ember a fekete-afrikai.. esetleg még a mongoloidok között, ha.
Szerintem nem az egodeizmus a helyes világnézet, hanem az, ha az ember TUDJA az Univerzumban a helyét. Szerintem a fejlett ember elnézést kér Medve Testvér lelkétől, mert megölte és a Mindenható-nak köszöni. Majd persze már a törzsi szálláson dicsekszik a fogakkal meg karmokkal.

A múltkor láttam egy "mai témájú" szenegáli filmet, elképesztő a fehér picsatársadalom pusztító hatása ott. Minden, ami beteg, pusztító, mérgező, rohadmányos és szemét meg aljas, az europid. Ezt ne valami romantikának értsd, hiszen a fekete afrikai is csak ember és mint ilyen, a legvérengzőbb majomféle. Csak... vektorálisan az eleve is vérengző alap attitüd egyesül a civilizátor, magát mindenben felsőbbrendűnek érző ojropid civilizátor attitüdökkel.

A francia társadalomban meg külön is van valami picsaság a Felhomályosulás óta tenyész...

2018.08.06. 09:57:45

@Frick László Intézet: Itt a hindu bölcselettel értek egyet_ a fejlődés az egy pozitív-negatív dolog. Az minden ősi egység szétesik, bomlik, a részek is bomlanak - hogy a legvégén ismét egybe álljon minden és kezdődjön az egész előről. A Felvilágosodásnak nevezett folyamat hajszolta bele az embert oda, ahol most van - a tudomány rémuralmába, az ostoba milliméterdemokráciába, a bal félteke terorjába. Mindamellett sok jót is hozott - ezt nem vitatom.

Frick László Intézet 2018.08.08. 08:17:29

@nagyjoco: Erről beszélünk folyamatosan: Miszerint a világ pulzál... mindenkihez azon a nyelven kell szólni, amin ért, tehát a móókszisták mechanikusmaterialistának hiszik magukat, tudod, a "hyperpozitivista mélabú" miközben a világ pulzál, ... de ezt a mechanikus materialistának úgy mondd, hogy "szív, sűrít, gyújt, kipufog..."
A hinduk.. Ahogy Indiában is az Industrial Pollution pusztít, jó és jobbmódú indiai túristacsordákat láthatsz... és... ránézésre nem tudom, gyanítom sok a pandzsabi, tehát inkább mohamedán, de mindenesetre annyira elpicsáodott indiaiakat látok, mintha anglia 2-3-ik generációsok lennének...

Szerintem van egy "természetes fordulatszám" a szív, sűrít, gyújt és kipufogban, amit lehet tartani.. de itt.. most.. a maimarketing, a koznumpicsásodás és egyebek miatt sok sok egymástkövető szív közben már gyújt és szívás helyett is kipufog. Kipufogás közben meg sűríti a nincs is mit.
Az Európai Civilizáció hatását jóformán mindenütt rohadásnak látom, pl Indiában vagy Afrikában, de Japánban meg főleg. Talán Kínának szerencséje lesz a "kommunizmus" miatt, de még 20-30 év és mindenki megörökli a nagyszüleitől-szüleitől a 10millió-30millió yüan közötti értékű lakást, szelvényvagdosóvá válik... nem tudom, megúszhatják-e azt, amit szerintem Japán nem.

2018.08.08. 08:44:31

@Frick László Intézet: A természetes fordulatszám az jóval lassabb a keleti hagyományok szerint. Egy folyamatosan romló rendszer a világ (vö. entrópia) - és ennek a legromlottabb állapotának a kezdetén vagyunk. És ha már minden összeomlott, jöhet az új aranykor, ami újra süllyedésbe is kezd.

2018.08.08. 11:30:42

@Frick László Intézet: Persze a tény, hogy ma 32 fokot mértek az északi-sarkon, jelezheti, hogy a fordulat fájdalmasabb és gyorsabb lesz, mint azt a legtöbben gondolnák.

Frick László Intézet 2018.08.08. 12:05:29

@nagyjoco: Fahrenheitben mérték ? -remélem.
Egyébként úgy 10 évvel ezelőtt az USA és a Szov.. vagyis Oroszország megegyeztek az északi-sarki jég nyári elolvadásakor majd keletkező rövid hajóút jogainak felosztásáról. Ugye, milyen jellegzetesen XIX. századi imperialista ojropidság? Oszt még én nyavajgok, hogy ez a kurva XX. sz. nem akar végetérni.

Frick László Intézet 2018.08.08. 12:10:37

@nagyjoco: A koraihinduk nem vették figyelembe a gombák, különösen a penészgombafélék booomját. Persze nekik nem volt gázsütőjük, hogy jól rádöbbenjenek, mennyire szarik a penészgomba pl a 180-225 Celsius fokra. A fuzáriumos , sikértelen talarmánybúzát megörlik kenyérlisztnek, adalékolják sikérpótlóval és penészes lesz az így kisült kenyér 2-3 nap múlva. A nem-fuzáriumos kenyérbúza liszből sütött meg nem lesz penészes.

Mi lesz, ha a penészgombafélék gondolnak egyet és mondjuk New York vagy Peking nagyságú telepeket hoznak létre?

Közben meg a maradék néhányszázmilliós emberiség az Új Aranykor-ban visszaréved a kő- és fakorszaki ember türelmébe. Szegények biogazdálkodnának, a Penész Hegyek meg ellepnek mindent.

2018.08.08. 12:22:40

@Frick László Intézet: jellegzetesen európéer gondolkodást követsz itt el. A hinduk majd felveszik a panteonba a Penészgomba Istenét és az OM PENÉSZGOMBA SZVATA HARI HÚZZ A FENÉBE SHA mantra egymilliárd elismétlésével rendbe hoznak mindent.

2018.08.08. 12:33:20

@Frick László Intézet: Másrészt az új aranykor picit messze van még, kiváló hindu vallástudósok kiszámolták, hogy a káli júga 5000 éve kezdődött és 432 000 évig tart - bölcsességüket és számításai pontosságát pedig senki nem kérdőjelezi meg arrafelé.

2018.08.08. 12:41:44

@Frick László Intézet: Hát nem, celziuszban mérték egy ponton, de átlagban azért még mindig csak 1 fok van (minúsz húsznak kellene lennie...).
Vicces dolog ez, a kiváló geográfus ismerősöm úgy tanítja, hogy a tudomány szerint a jégkorszak akkor ér véget, amikor nincs egybefüggő jégtakaró egyik póluson sem. Olyan, hogy mind a déli, mind az északi pólus be volt fagyva, kétszer fordult elő a földtörténetben.

Frick László Intézet 2018.08.08. 12:43:05

@nagyjoco: Nem a hinduk mantrázásának hatásaiban kételkedem. Szerintem képtelenek voltak modellezni ezt a jövőt, ami a jelenünk. Mi már tudjuk, hogy egyrészt az idő nem is létezik, másrészt segédfogalom, harmadrészt pedig "görbül", mint "tér". A 430000 éves számítás Euklidészi Geometrikus haladvány, egyenes.

Mi pedig már még azt is tudjuk, hogy Mőbiusz Szalag szerű görbület

Marxéknak is ez volt a baja, hogy a koordinátarendszerben képzetes egyenest álmodtak

Tart ez az "idó" a 430000-hez, de ahogy elnézem, örüljünk, ha közelíteni fog a további 1000-hez...

Mint már említettem, az a szerencsénk, hogy Istenke még ennyire türelmes csupaszállú kölök.

2018.08.08. 13:30:57

@Frick László Intézet: Hja, csillagászati számítás.

Frick László Intézet 2018.08.08. 16:42:20

@nagyjoco: Ez... úgy igaz, hogy a pólusok nem ott voltak :D

A jégkorszak mindössze tengeráramlatok változásán múlik.. és valamennyire a két jégsapka sorsa is.

A kisjégkorszakokat ma vulkáni tevékenységgel magyarázzák ( Az Erzsébet-korabeli Londonban a Temze vize télen 40 cm-re fagyott be s a Brughelek képeinek sarkában nincs ott a hőmérséklet, de a parasztok a csatornák 20-30-40 centis jegén korcsolyáznak.

Olyan nüanszok, mint a görög szigetvilág, ciprus Rhodosz őstölgyeseinek tarravágása (=emberi tevékenység) még ÉSzak-Afrika éghajlatára is kihatott, nemhogy a görög szigetekére.

Nem véletlenül a törtéelemhajnali ó-ó-ó(még nem is)görögök azt, aki nem emberültette (tehát ős)tölgyet vágott ki, azon fejsze általi halállal sújtotta, amivel kivágta.
Velence cölöpei Ciprus tarravágásából származnak , kb 700 - 500 éves cucc.

Szerintem, amivel foglalkozni kellene most, az a repülés-booom miatti súlyos környezet (és ózonpajzs) károsodás, de erről kussol mindenki szépen, az robbanómotoros autókra kenegélik.

Állítólag ez minden idők legokosabb emberisége..
Újfent mutatom, hogy amikor kiderült, 20 év alatt elolvad az Arktiksz jege, az USA és oroszország összes esze annyira terjedt, hogy a hajózútvonalról megegyezzenek. Ez a "minden idők legokosabb emberisége" :D Ezért van hányingerem a germano-anglo-saxo pofáktól.

Frick László Intézet 2018.08.08. 16:44:51

@nagyjoco: A technikai fejlődés megállíthatatlan lesz, viszont egyetlen generáció alatt 4-et fognak visszabutulni az ojropidok. A ruszkik is.
Az ipari forradalom óta az a baj, hogy nem érett az emberiség a találmányaira. Ez most köb-a-köbön sebességre kapcsolt.. butuló ojropidok mellett.

Frick László Intézet 2018.08.09. 11:00:54

@nagyjoco: Értelek én. Az utolsó fenntarthatóan fejlődő társadalom az óegyiptomi volt, titkos fémkorszaki ismeretekkel, de hivatalosan a kőkorszakot nem lépték át. Az óegypitomiak a történetüket 30000 évesnek gondolták, ebből azonban az utolsó 2-3000 évben túlsággal begyorsultak. Kb az asszír tudományos eredmények felvásárlása tette be nekik a kaput, de az asszír csillagászat okosította ám a z ősvédikus bölcseket is (hiszen ők nem sokat csillagászkodtak az ő éghajlati viszonyaik közepette.

Általában a normális emberi robogás mértéke a hajak lobogása:
"Robogjunk, robogjunk, hagy lobogjon a hajunk!"

Csak... ez a robogás, ahogy Romhányi József filozófus a Mézga Aladár különös kalandjai c. művében a telhetetlen és oktondi Mézgáékkal szemlélteti, annyi tudást kapziskodtak össze, olyan fejlettechnikát, ami e robogás közben szétszedte őket, mint gyorsvonat az ökörnyálat a pusztán, oszt.. roboghattak :D

Egyszerűen valamely tudáshoz, felfedezéshez Új Eszköz -höz felelős gondolkodásnak is kéne tartoznia. Azt megérti a tudós, hogy nem kéne engednie a kölykét vezetni a Tesla versenyautóját, ennyi leesik neki. de pl amikor a találmányát publikálja és esetleg kérdések merülnek föl, azzal vonja a vállát, hogy az egy másik fejezet és egy másik mérnöki-tudós team feladata lesz megoldani. Namost.. ilyenkor a Titkos Valóságos Legfőbb Tudós egyiptomi pap faszkorbácsokat hozatott és agyonverette a gecit.(ez abban a korban igen kegyes és kíméletes kivégzési mód volt ám!)
De máma... nép demokrácia van, jujujj, emberi jogai vannak a fasznak, sőt, még ki is fizetik a félmunkáját.

2018.08.09. 11:29:42

@Frick László Intézet: na igen, csak hogy felelős gondolkodás csak felnőttek társadalmában képzelhető el. A mai nyugati társadalom viszont ovóda - Európát pedig egy óriási babaházként és homokozóként működtetik. Ken babának csinálunk elektromos ótót meg okosbabaházat- azmilyencukimár.

2018.08.09. 11:48:08

@Frick László Intézet: Amúgy miért ne lehetne igaz, hogy 30 ezer éves az egyiptomiak története?

2018.08.09. 11:49:01

@nagyjoco: főleg annak a tükrében, hogy a hipermodern számítógépes számítások szerint a szfinksz szobra az olyan 12 000 éves.

Frick László Intézet 2018.08.09. 12:53:43

@nagyjoco:
217.: New Yorkban, a Central parkban a legmenőbb helyen betonozott játszótér van, a mi gyerekkorunkbeli szintű játszóeszközök, apadok nagyjából táglalap alakúra törött betonlapokból összerakva. Egy olysn birodalomban, ahol ügyvédi irodák ezrei élnek agyonperelista picsaságokból :D

3029.: A C14-es vizsgálatok korszakában gondolták a Szfinx farigcsálásait 12000 évesnek. Most a legújabb kormeghatározás szerint az első emberi kéznyomok 30000 évesek.
A Líbiai sivatag fél-kövület fatörzsei tölgyfák és a XIX. században még mesebeli görög hülyeségnek tartott líbiai tavakat környűllő tölgyrengetegek
fosszíl maradékai.
A "modern tudomány" sorra utal vissza a valóságba olyan leírásokat, amiket a XIX. sz. végén mesés hülye kitalációknak szóltak le.

A német fatemplom építő kultúráról már beszéltem -bár az istennek se tudok használható szövegeket előguglizni. Mindenesetre az új műholdas talajrétegvizsgálatok lelték meg ennek az erdőirtásos [magamban fakorszakinak nevezem :D ] kultúrának a többezer év alatt É-Ny - Dk irányban húzódó nyomait, főleg az építmények tölgycölöpei maradtak meg örök-nedves mélységekben.

43.:A gyöp egy év alatt egy cm réteget rak a jelnre, tehát a gyerekkorom Cica-Mica milyen színt kérsz játékos "meredk árkai ma sekélyek már, 45-50 cm alatt. A római kor ( Jézus utáni) szakaszai kb 10-12 méteres fedőréteg alatt.

607.: A piramisok félig homok alatt voltak, a stfinx sokáig és koronkint teljesen is.

Nagyon ritkán fordul velem elő az az élmény, hogy valami nevezetes helyen élőben semmit nem látok olyannak, mint a képeken. A piramisok környezete ilyen. Sem film, sem fotó sem semmi nem adja vissza az Élő Látványt.

Az Egyiptomi Múzeum kincseinek az ablakfelöli oldal tárolóiból, a Hétköznapi Apróságok, játékszerek csecsebecsék szekciójából jóformán goglizn sem tudsz, mert az embereket a "kincsek" meg "aranyak" drágaságok, e múzeumban a fénytől védett Sötét Oldal érdeklik.

Ezt is mutattam már:
Számomra az ó-[igazi]egyiptomi ember és társadalma fő jelképe az, hogy fáraó és rabszolga fogait ugyanaz a durva ["teljes"] kiörlésű lepénykenyér koptatta. Pedig elvileg nulláslisztet is őrölhettek volna. Ugyanazt a kenyérfélét rágta fáraó és rabszolga.

És még egy, ezt is ismétlem: A piramisépítés szórakozás, a bevont parasztoknak buli és unaloműző tevékenység volt a 3 henye hónapban.
Egy unalmat nem ismerő munka és tudás alapú társadalom. Az ész, a tehetség embere számára fölfelé korlátlanul nyitott, vagyontól függetlenül.

Az írás-sal, mint olyannal, erős gyanúperrel éltek.

Ahogy nekünk kellett volna a 'ámítástechnikával szemben.

Frick László Intézet 2018.08.09. 13:10:10

@nagyjoco: Heyerdahl "fantazmagóriája" szerint A Vörös Emberek a ma Dél-Amerikának cimkézett kontinensről hajóztak át. Heyerdal korában a mongoloidok első "Észak-Amerikába lépését" a két utolsó jégkorszak közé datálták.
Erre a minap (kb 10 éve) 20000 éves emberi lábnyomot találtak egy mexikói barlangban.

Heyerdahl első "édenkert" fantazmagóriájához keresett viszonylag érintetlen szigetet. Már 80 évvel ezelőtt ipari túrizmus meg picvsaemberek szennyezték Óceániát is Fatu Hiván talált.. frnacia gyarmatosító tetvektől megrontott embereket és kis kompromisszummal elfogadható érintetlenségget. Kb azokban az években a magyar Skulkowsky mérnök a haverjával körbe oldalkocsimotórzta a világot, persze Borneon is aszfaltutakon. Egyedül Dél-Amerikában találtak úttalan utakat. Jó vicc volt, amikor egy járhatónak monddott útról utólag az derült ki, hogy azért számít kényelmes jó útnak, mert csak 2 kilométert kell úszni benne.

Az idén a magyaralföldön találtak egy 7500 éves kutat, ez lejárós kút volt, tölgy deszkákkal kibélelve, a deszkák vízzel lepte részei maradtak fönt. Az "időjárás" a legértékesebb, a lakott felszín 30 centijét legyalulta, de a kút aljában mardtak cserepek.

Igazából, ha belemerészel valaki abba gondolni, hogy a mai Német-Lengyel jégkorszak gyalulta sóderfelszínében a kavicsok hegyek maradékainak kövön-kövei.. mi maradhatott egy erdőirtásos fakorszaki kultúrából?

Olyasmi szituáció ez, mint a magyar irodalomtörténetünké: Szerintem a mai europicsoid történészek úgy vannak vele, hogy nem fognak tán valami szaros új kormeghatározási eljárás eredményei miatt mindent újra tanulni meg tanítani. Eközben Kínában ------------------------------------------------------------

Frick László Intézet 2018.08.09. 13:14:29

@nagyjoco: Heyerdahl nádhajó kisérletei kudarcosnak vannak elkönyvelve... de hát,, az ős-nádhajósokat 1000 vagy 5000 év tapasztalata segítette, Heyerdahlékat meg megrontott, félcivilizált, már csak félig tudó kontárok, nádat sem találhattak megfelelőt.

Frick László Intézet 2018.08.09. 13:24:19

@nagyjoco: Egyiptomban eljutottak oda, hogy építettek egy kőtömb (a külső fehér mészkőburkolat) szállítására szolgáló fahajót, az óegyiptomiak 20 követ vittek át ilyennel, ők 1-gyel csak alig, szinte nem tudják irányítani.
Az én szememben Heyerdahl igazolta a feltételezéseit.

Én még bontottam olyan búboskermencét, amiben egy picsa lakó száraz tűzifával 4 télen át fűtött és egy hajszálrepedés nem keletkezett rajta. Most is sokan építgetnek ilyen kemencéket, de nem láttam még olyat, ami ne repedezne, ne kéne feszt tapasztgatni. Ezen, amit le kellett bontanom, a szobafestő meszelése-hengerezése épen, hiba nélkül állt 30 évet, nemhogy a tapasztás.
Hogyan lehet olyan picsákkal megértetni azt, 5000 évvel ezelőtt hogyan-smint készültek tárgyak, akik idegösszeropit kapnak, ha a gépükben a prg nem tőt be 10 mp alatt.

A kínaik'ban csak kínaiak eszenk normális ételt, a kínai konyha villámgyors, de nem találsz embert, aki szánna időt 15 perc várakozásra, bezabálja a szart a Nammama Konyhája c. vállakozásnál, a kész töreket, mert arra nem kell várnia.
Na, és hová siet? Mit csinál a picsamber azzal a kurvára értékes idejével?
"Itt vagyok az Ósönbe a kínainál, kajálok" -közvetíti a szaros életét a fészen :D "Most adták ki, csirke, nyami" várja hogy ráírjanak, közben beleeszik a szarba. Pling, végre valaki ráírt. Mi az? Egy szmályli :D
Amikor 30-40 életévet, ha éltek emberek, akkor nem siettek ??? :D

2018.08.09. 13:41:58

@Frick László Intézet: Sehova nem sietnek, maga a rohanás az életük. A webprogramozóknál már régóta elvárás, hogy a honlap max. 1mp alatt be kell töltsön, többet lassú fosnak éreznek az emberek.
Az okostelefon mocsok gyorssá teszi az életet. Meg könnyebbé. 12 órát használják, hogy könnyebb legyen az életük. Ez a tevékenység az életük.

Frick László Intézet 2018.08.12. 05:46:58

@nagyjoco: Régen a telefonszex-hez távolélő párok esetében szövegelni kellett. Ma pár applikáció meg okoseszköz az okostelefonra Kék Fog-gal osz' tavasz. rtner feldugja a műfaszt magának, aztán izgatottan várja, hogy fejforgásra vagy pulzáló rezgésre indul-e,
süti beállítások módosítása