A proletárok és a vélük antagonisztikus ellentétben álló munkásosztály alsószéle-közepe ma már nemigen hajlandó havifizetésért dolgozni és kötöttebb munkaidőben. Olyan nincsen, hogy ő, amikor kedve szottyan, ne gyújthasson rá és ha a fészen ráírnak, nincs az az Isten, hogy ő a telókája nélkül melókázni menjen, természetesen munkaidő alatt is azonnal visszaír. 30 év alatti nő képtelen egy munkahetet végigdolgozni, a jó eset az, ha előreszólás nélkül hétfőn vagy pénteken nem megy be dolgozni, de gyakori, hogy egy szabadpéntekes vagy hétfős munkahét közepére is beiktat egy szabadnapot.

A jelenléti bónuszt e jelenség tompítására találták ki, ez az 1-ik funkciója, az kapja a  ~-t, aki az elvileg munkanapjain a  valóságban is megjelent és töltötte a munkaidőt.

Még egy funkciója van a jelenléti bónusznak, a munkába állás időszakában előre, még meg se jelent annyit, hogy annak a munkájának 30000-nyi bére legyen de kecsegtető előlegként megkapja, különösen a nyári, mezőgazdasági napszámos időszakban.

Hátránya a ~-nak ugyanaz, mint a hétvégi munka kézbe fizetős kp-s azonnali kifizetésének: Ha megkapja a pénzt, másnap még talál belőle a buksztrácában, akkor nem megy ki a munkásbuszhoz, nem megy be dolgozni.

A gyakorlatban a 40 mínuszos korosztály szarik rá a ~-ra, őt azzal még nem csábítják rá hétfőn, szerdán vagy pénteken, hogy bemenjen. A szüleivel élő gyermekréteg, a 28 éves kisfiúk és a 37 éves kislányok meg eleve is megelégszenek kb 100ezres kp fizetéssel per hó, az elég a hétvégékre, a többit meg anyuék fedezik.

Történelmileg: Olyan az iskolarendszerünk, amiben a tanárok azon kívül is, hogy nem tanítanak valójában és mégis fizetést kapnak, az érdemjegyeket nem érdemjegyként kezelik, hanem cuki és korbi-szerűen jutalmaznak meg fegyelmeznek az érdemjegyekkel, ezért egy gyerek, ha rájön, hogy tudnia semmit nem kell, teljesítenie sem, de ha szépen csendben ül vagy az órát[csendet-rendet]  nemzavaróan csinál bármit, kap rá és az éppen adott tantárgyból  jójegyet és így valahogy aztán az iskola végén papírt is, a rosszgyerek pedig, ha különben tudni tud és tehetséges és jobbat érdemelne, mert magatartása rossz, közepes érdemjegyeket kap és nem talál ezért újkihívásokat a tanulásban. A közepes, az begyön osz' annyi. Annyit még, hogy Fejlettisztánban ez a jelenség is fejlettebb már az állami alapiksoláknál, pl New York-ban komplet analfabéta osztályok kerülnek ki a rendszer végéről.

Densz!

Határtalan lehetőségeket látok a jelenléti bónuszban, mint olyanban:

-Lovasi András, Beck Zoltán és Likó Marcell költők is kapják meg a jelenléti bónuszt, ha hajlandóak nem makirészegen beállva fellépni és koncertet adni és ha még gitározni is tudnak, akkor gitározási bónuszt.

-tanárok, ha tanítanak is órán, kapjanak tanítási bónuszt

-orvosok orvoslásért

-ápolók ápolásért

-Horváth Kristóf, az Esti Kornél zenekar gitárosa, ha a koncertjükön a kisvonata nem romlik el vagy egyszerűen hagyja a picsába és egy kombóra egyszerűen egy fuzzpedal-t meg mondjuk egy alap Boss DS-1-et ráköt és azt küldi ki mikrofonnal, akkor

-a proszektúrákon és halottégetőkben, ahol a végtisztesség, mint olyan, számlai tétel, tehát ha meg is adják azt a végtisztességet [ez általában a halott megmosdatása, borotválása és felöltöztetése meg nagyjából a kinézetére adás, hogy a hullazsába ne Munch Sikolya szerű verziójába a Laokoon csoportnak fagyjon bele, végtisztességi bónuszt adjanak

-a pultosnak, ha kávét kér a vendég és valóban kávéból főzi neki, kávéfőzési bónuszt

-egy falu lakossága, ha megszavazza fészen a falunapra a Punany Massif-ot, a paógármester meg még nemhogy kifizeti, de a catering-et is, 'szt a falu lakossága mégis baszna kimenni, akkor, ha mégis, aki kimegy, akkor az ingyenesség mellé 1000-1000 Ft bónuszt is kaphasson [ez a 7 millió Ft + catering-hez képest már csak 200-300000 Ft lenne]

-az útszéli kurva, ha fasszopást igér és nem a gumírozott tagon kézimunkáz, akkor

-újságíró, ha újságot ír is

-Uj Péter ujkihívásonként 50 millió Ft 177k USD-t

-a szülészorvosok minden elavult, mert pinás-szülésre. Csökkenne a császározások növekvése (amivel az egykézés is).

-magyar élelmiszeripari üzemben, ahol alap a ~ , kapjanak a dógozók mosakodási bónuszokat is, kézmosások 500 Ft, felsőtest lemosásával 1000, hozzá altest mosása is 1500 Ft. Napi tiszta alsónemű 700 Ft.

-élőnek hirdetett koncerten, ha a zenészek aztán tényleg is élőben játszanak, élő-bónuszt [live! bonus]

-Kasza Tibor, bár kurvasokat kér azért, amit művel, ha még amellé tud nem annyira rohadt nagyképű és indokolatlanul beképzelt is lenni, akkor kapjon emberség-bónuszként 100000 Ft-ot.

-Jónás Vera előadóművész minden olyan koncertjén, ahol képes visszafogni magát s így tud nemtáncolni is, 10000...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5214101989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása