Mimmehalunk. Kitántorgunk és szomorúan bólintva maradunk itthon elnézve a jóravaló fiatal párt a szomszád házból, ők se jönnek vissza, sohamár. A képen kígyózú U alakú sor végéről készítettem ezt a felvételt azokról az embertársainkról, akiktől minden hónapban a Pénztáros Lőrinc ellópikk 170000 Ft-ot, már persze, ha Rogán hagy neki miből. nyomor_orszaga.jpg

Igazából szivesen a Retek Klub Házon kívül c. agitációs & propaganda műsorának a készítőit láttam volna itt -és persze munkában nyakig.

Amúgy csak szólok, hogy még okosvásárlók is voltak, ők még délután, amikor nem volt akció, előre kiválogatták az akciós cuccokat és eltétették a személyzettel. (A Vidéki Büdösparaszt kategória, az csak fogta és beakasztgatta más, a töltelékáru kategóriájába tartozó veszélyes iparihulladékok közé. Aztán nyitás után félórával ballagtak be az okosak és akkor vitték a pénztárhoz a zsákmányt, amikor még nem kígyóztak ott ugyanilyen sorok, kétpercenkét egy-egy vásárló 40-200000 Ft-ot fizetett, pl a Boss ingeket a nyomorgók 6-8-asával felkarolva vitték 18000 Ft/db áron. 

A legeslegokosabb nyomorgók viszont diszkontrepcsivel lerepültek Szófiába, mert ott az alapár 30%-kal olcsóbb e budapesti társüzleténél és abból engedték el még ráadásul a 20%-ot. Nembeszélve arról, hogy a taxi a reptértől a P&C-ig 7 leva, azaz 1100 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr214046952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 09:50:05

Hazug geci vagy.
A hádának (most számoltam le a honlapon) 26 üzlete van Budapesten.
A creamnak kb 7-8.
És akkor a maci kilós turkáló, vagy garderobe second hand és hasonlókból ki tudja mennyi (úgy százas nagyságrendben csak Budapesten)

Senki nem mondja, hogy nincs egy viszonylag szűk, magas jövedelmű réteg (nagyrészt egyedülálló, multicégnél dolgozó fiatalok, akik magukra költhetik a havi fizut, mivel mamahotelesek)
De ez nem imádott vezérednek, hanem a IMB meg Exxon és hasonló cégeknek köszönhető, akik Bp-re költöztették az adminisztrációs központjukat, havi fizu kezdő 350-400 ezer, gyakorlott ügyfélszolgálatos, vagy betanított könyvelő 400-500 ezer plusz cafetéria (angol vagy más nyelv kiváló ismerete a követelmény)
Ehhez semmi köze imádott gecidnek, ezek a sokat szidott multik
de attól Peek and cloppenburg EGY van az egész országban EGY
míg háda, cream százas nagyságrendben, és árucserénél bizony ott is sor van....
sikerült a rákosi - propaganda szintjénél is mélyebbre süllyedned

Myzza N. Trop 2018.06.14. 09:51:16

ja, és párszor én is benéztem PC-hoz, nagyrészt japcsi turisták shoppingoltak, meg oroszok

2018.06.14. 10:01:15

Elegendő végigvezetni a nyomorgó országon egy 8-as főút, M7, M0, M3 szakaszon, vagy csak ránézni az ingatlanárakra, összehasonlítani a két hónappal ezelőttivel, és nagyjából képet kapunk, mennyire kirabolt, kizsigerelt közmunkásnépek lakják Kurvaországot.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 10:41:37

@nagyjoco: ohh micsoda jólét. Es ha ekkora a gazdagság akkor miert nettó 120t keres egy kezdő óvónő vagy tanító nő?

Myzza N. Trop 2018.06.14. 10:42:36

@nagyjoco: tudom nem valaszolsz nekem. Kenyelmetlen szembesülni az irl világgal.

2018.06.14. 11:21:43

@Myzza N. Trop: Akár beszélgethetnnék is, de te olyat idáig nem produkáltál. Ezt a helyzetet vette át a Szörnykormány:

eduline.hu/kozoktatas/2010/6/22/20100622_tanari_fizetesek_brutto_berek

Azóta volt egy adócsökkentés, meg valamennyi emelés. Különöseeben azért nem hatnak meg a pedagógusi bérek, mert a tanároknak közel sem kell annyit dolgozni, mint egy multinál, így eleve nem is érdemes összehasonlítani a béreket, másrészt minden általam ismert tanárnak komoly magántanári bevétele van, jórészt adózatlanul. A kapitalista gonodlkodás lényege: én, mint egyén megoldom a problémáimat, nem az állam csecsén lógva akarok élni. Ha kevés a pénz, hagyd ott, keress mást, vagy keress másodállást, de ne sírjál, ne rinyálj, és legfőképpen ne hazudd azt, hogy az Orbán--kormány tette tönkre a pedagógusi bértáblát, mert ez egyszerűen nem igaz.

Amikor a pannon puma kómába esett 2006 őszén, napi 70km-t ingáztam egy szar minimálbéres gyári munkáért, diplomával, két nyelvet beszélve. Aztán lett jobb, most meg kifejezetten jó. Dolgozni kell, menni előre, a nyavalygást meg hagyjuk meg a vénasszonyoknak.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 14:51:14

@nagyjoco: na elmész te a picsába... Nem állami milliárdokat kapunk senki által nem olvasott lapokban könyördij hirdetesi penzt meg cöfike támogatast es tao lerabolt milliárdokat hanem munkabért. Amugy dolgoztam multinal ismerem az ottani "őrult tempot". Leszarom mit vettek át azota eltelt 9 ev. Sőt ha azt nézem h europan mit er egy tanári fizetes.... Ertem en h egy kurrens szakmaban te most viszonylag jol elvagy de attol meg egy nagy rakas szar ami itthon van.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 14:55:55

@nagyjoco: ostoba vagy mint a komcsi szüleid csak te orbant szopod be. Te vagy az az ostoba alattvalo aki barkinek tapsikol aki hatalmon van. Olyan vagy mint a leepülr nyugger a termekbemutaton. Barmit beszopsz ami marketingduma. Mennyi is most az euro arfolyam? Es mennyi volt 9 eve3

2018.06.14. 14:59:35

@Myzza N. Trop: Majd ha egyszer felnősz - talán - rájössz, hogy az országot nem a Nyugathoz kell hasonlítgatni, hanem önmagához. És ha egy picit is tárgyilagos akarnál lenni, akkor az Orbán-kormány teljsítményét a 2010-es nyitóállapothoz hasonlítanád. Lehet, hogy nem az ország egy rakás szar, hanem a te látásmódod az. A magyar nép döntött: kétharmaddal küldte el a rakásszarozó "ellenzékieket" a picsába.
És ha ennyit tudtok továbbra is, akkor 2022-ben is nagoyt fog csattani Valóság Nagybácsi kétharmados pofona.
Sajno továbbra sem sikeürlt elérned a vitaképesség legalsó szintjét, így továbbra sincs miről beszélgessek veled.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 16:27:47

@nagyjoco: A 2010-es állapot egy gazdasági VILÁGválság utáni állapot, ahol mellesleg 230 forint volt az eur, most 330.
Ha olyan jól teljesít, hogy csúszott így el.

Kétharmad :DDDD
nálunk pl. a gecik vitték el a körzetet, 38%-kal. Vagyis 62% NEM kérte őket.
Így is csak a szavazatok 49%-t szerezték meg. Ez a kétharmad :D tele ukrán és hasonló "magyarok" szavazatával. Reálisan van kb 2,5 millió hívük, amiből négy év múlva sajnos már jó 6-8 ezer nem lesz az élők sorában, mert nyolcvanplusszos már most is.
Az állami pénzen lógáshoz még: mennyit is nyomnak bele a saját médiahálozatukba? Mennyi megy el cöfikére, focikára, haverok "vállalkozásaira" ?
A Duna aréna 130 milliárd forintnál tart. 130 milliárd. Állami lóvéból. Felfogod a nagyságrendet?
Valóban, nem az ország a rakás szar, hanem az a szar, amennyit simán ellopnak , amihez te tapsikolsz. És nem a nyugathoz hasonlítom, hanem pl. Szlovákiához. MItől is húztak el mellettünk az utóbbi néhány évben? Talán, hogy valamivel kevesebbet lopnak ott a kormánytagok? Ott is lopnak, csak nem ilyen mértékben.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 16:29:21

@nagyjoco: meséld már el, hogy a balti állomok, Szlovákia, Csehország hogy tudott így elhúzni mellettünk az utóbbi 10 évben, ami szerinted sikertörténet.
Mitől 330 forint az euró? Ferike alatt 230 volt. Hogy is van ez?

Myzza N. Trop 2018.06.14. 16:34:17

Dudinak: a képpel inkább azt illusztráltad, hogy lassan banánköztársasági szinte jutunk el társadalmi igazság terén.
Van egy darab PC üzlet az egész országban, ahol ....hűűűűha.....éppen 200-an vásárolnak. Sétálj ki az arénábaól, és látod, hogy sokkal többen fetrengenek a keleti aluljáróban, mint ahányan a PC-ban vásárolnak.
Egyáltalán, menj be a keletibe, ótvar, omlik, retkes, szakadt az egész. Ha akkora a jólét, miért nem pofozzák helyre. Nézd meg a nemzetközi pénztárat, ahol a külfüldiek állnak sorban vonatjegyért. Rühellke féle országimázs :DDD Nem reklámfilmre kéne költeni, hanem kicsit kultúráltabbá tenni a keletit, az aluljárót, meg a nemzetközi pénztárt. A boss ingeiddel sétálj már át oda is, riportozz le pár külföldi diákot, mit gondolnak a keletit meg a pénztárat látva....az aluljáróról már nem is beszélek..szippans bele a levegőbe :DDD

Myzza N. Trop 2018.06.14. 16:38:38

Ja, és kezdek roppant jól szórakozni. Megjelent az origon két cikkcsi, hogy így a BIgbus, meg úgy a bigbus. Ezt az üzletágat a vejkó meg Rühellke rég szeretné lenyúlni magának, de a Bigbus túl nagy falat. Ráadásul kiderült, hogy többen is kinézték maguknak a túrista városnéző buszoztatást geciék csapatából, és most belharc van. Remélem fotelből nézhetjük, ahogy tönkrevágják egymást a fideszesek :DD
Most a homeless témára repültek rá, érdekes, 9 éve leszarják, hogy a budapestiek milyen körülmények között tömegközlekednek. Jön az önkori választás, rögtön fontosak lettek a fővárosi higiénés állapotok :D

2018.06.14. 20:55:27

@Myzza N. Trop: Kétharmad van, cica. A hozzád hasonló szerencsétlen, vén károgó öregasszonyok meg szépen csorognak a lefolyó felé, a szánalmasan gyengén muzsikáló "ellenzéki" pártjaitokkal együtt. Nem kár értetek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.14. 21:15:57

Turizmus terén tényleg volna még mit csinálni, és ami bosszantó, hogy aránylag kis befektetéssel csomó dolgot lehetne csinálni, amitől a turisták tényleg jobban éreznék magukat, pl. ingyenes információs pontok mondjuk 10 helyre a városban, fizetős, de cserébe patyolattisztán tartott vécék mondjuk 15 helyre a belvárosban, sokkal keményebb fellépés a lehúzós éttermek és bárok ellen (akár az árak maximálásával) stb.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 21:35:08

@nagyjoco: most olvastam,hogy a népesség IQ-ja 10-zel alacsonyabb mint 10-20 éve volt, a fiatalabbak valahogy hülyébbek. Itt vagy kiváló példának te :D lelkesen jársz ide, tapsikolsz, és azt sem veszed észre, mikor Dudi a picsaságról meg marketingbekajálásról ír....hát, az olyanokra gondol, mint te.
Ja, kétharmad. Kádárnak meg 95%-a volt, igaz, ti családilag annak is örültetek :D Tudom, nekem is könnyebb volna az életem, ha bekapcsolnám az M1-t, aztán elhinném amit ott mondanak, de mi már csak ilyenek vagyunk, hogy kételkedünk.
Mondd Jocó, te tényleg elhiszed, hogy a mostani kormányzat a nép jólétéért és Magyarország felemelkedésért teszi, amit tesz? Néha sem merül fel benned a kisördög, hogy talán sokkal inkább magukat képviselik, mint téged? Mindig azt hittem, hogy ezeket a polkomm, roppant primitív, átlátszó, közhelyes fasságokat csak a nagyon buta emberek szopják be.

@Dinamuki: volna. Hogyne volna. De attól, hogy Rühellke körei lenyúlják a bigbust, nem lesznek tisztábbak a wc-k.

Myzza N. Trop 2018.06.14. 21:42:16

@nagyjoco: arra sem válaszoltál, mitól is jobb most nekünk, hogy nem 230 hanem 330 az árfolyam.
És ha akkora a jólét, miért van 26 HÁDA üzlet Budapesten, plusz 8 cream turi, plusz még sok-sok kis second hand üzlet. Miért nem jár mindenki a PC-ba az arénába shoppingolni? (amúgy szar a kínálat, meg sem közelíti a bécsi PC üzletet). A zarának van kb 5 üzlete Bp-en. A mangónak sem több. De háda az rengeteg van. Vajjon mi lehet az oka?
www.hada.hu/
tessék, számold csak le, hány üzletük van a fővárosban...25? 26? És hány PC üzlet...EGY

Frick László Intézet 2018.06.15. 06:39:51

@Myzza N. Trop: Csodálatos magyarázatokat tudnék neked seggszájgéppel a kasnyik alakú agitátorok rendjétől idézni a Portfolio.Hu -ról arról, hogy valójában az árfojamnak 380-nak kéne lennie.
Egyébként tájékoztatlak, hogy kormányfüggetlen hagyomány Magyarországon Aratás és Túristaszezon előtt az üzemanyag és Ojró árfolyamemelés, utazik a magyar, boldog-boldogtalan nagy a kereslet Ojróra, a szír pénzváltó a Vigadó utcájában nem olvas magyar politikát, csak emel és kész. És a bankok is.

Frick László Intézet 2018.06.15. 07:29:21

@Myzza N. Trop: Önképed szerint te egy tünci-bünci, takaros kis tiszta Budai Úrhölgy vagy, aki derűsen szemlélődik a Potrohásékon. valójában azonban a gecik úgy játszanak a tudatoddal, mint cicccááák a gombolyaggal, pl a Kitántorgás!!! agitátorai újabban valóságelemeket is felhasználnak, merészelnek már írni a mesés 1500 ojrós jövedelmekről is, amiből csak a lakás (=ágybérlet) 700 ojró. És a munkaidő meg 12-13 óra. Nemsokára ugyanis kibukik a kabuki és a Kitántorgás!!! agitátorainak a seggszájgéppel leleplezése könnyebb, mint a portfoli.hu-ból előkeresőkrosszozni a 380 Ft-os reális ojróárfolyam szükségességéről való Róna Rémuszbácsi meséi-t :D

Majd most a gecik azt fogják hazudni, hogy ők soha nem tántorogtattak ki és mindig csak az igazat írták, különben is, azokat a szövegeket a fészbúkpályázatra a Kitántorgóóók!!! küldték be

Frick László Intézet 2018.06.15. 07:38:06

@Dinamuki: @Myzza N. Trop: A Váci utca legjobb presszója, ahol a személyzet hozza egy közepes külkerületi szófiai kávéház személyzeti színvonalát. Két tea, egy fagyi és egy jegestea 7400 Ft. Kint az utcán egy rövudnadrágos fekete zsírhajú "hajléktalan" szólingatja le a magányos túristanőket.
Mondjuk ez a presszó egyben nyilvánosWC is és nincsen kód a budiajtón.
Tavalyi élményem, hajnali 12ó40kor a reggeli nyitóértekezletet tartó Tulajdonosi Réteg már képtelen volt elviselni, mekkora egy tetű felszolhálókat alkalmaz és kb 40 perces várakjoztatás után fölálltak és inkább ők maguk hozták ki a cuccokat.

Nem tudom, én sokfelé jártam a világban, de kevés ilyen undorítóan ALJAS hely van, mint Budapest.

A helyzet azonban pl a taxify fellépésével kuala-lumpurizálódik, a telefonos applikációs előre kikalkulálós megoldás miatt a negyed-über szisztémában a tipikus pesti aljasgeci, akit nem mernék taxisnak mondani már csak azért sem, mert ma már a taxik kétharmadát vezetni alig képes mazsola hajtja... akikben a sárgaság még valami érthetetlen önbizalmat is táplál, azt hiszik, hogy a taxi megjelenés taxis vezetni tudást hitet el bárkivel. Rendesen még geci sem tud lenni a vezetésben, akkora balfasz.

Frick László Intézet 2018.06.15. 07:41:51

@Myzza N. Trop: @Dinamuki: A butikkonglomerátum a lehúzós napra pincéreket is felfogadott, meg a legaljasabb nyóckeres fasszopó kurvákból kettőt összeszedni az üres gönygöleget. A kaja 4/5-öd részét a személyzet nem vitte ki a büdösparasztoknak az eladótérbe.A fasszopók azt zabálták 2 órahosszáig, majd kartondobozokkal kimetek összeszedni 2-3 üres üveget és teliszájjal röhögték a picsa eladókat meg a pincéreket, hogy mekkora köcsögök már, hogy helyettük szedegélték az üresüvegeket. Nem öltöztek föl persze rendesen, csak úgy, ahogy a Tömő utcában le szoktak szaladni a kisközibe cukcsi őszibari, mogyi, kuki meg ilyesmikért.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 07:45:31

@Frick László Intézet: valuta - deviza ügyben magyarázatomat lásd a következő propaganda cikkednél, grafikonokkal. Ki kell, hogy ábrándítsalak, nem a szír pénzváltó veri itt a ritmust, hanem a nemzetközi valutapiac, amihez a MNB középárfolyamot hirdet. 380-nak kéne lennie? Ez bizony a romló teljesítményt és az elmaradást vetíti előre - miért is ér egyre kevesebbet a forint, ha olyan jól teljesít a magyar gazdaság? Talán csak nem arról van szó, hogy a látszólagos és viszonylagos jólétet az MNB teljesítmény és fedezet nélküli forint piacra ömlesztésével oldja meg?
És mitől vannak az egekben az ingatlanárak? Hogy a pénznek NINCS értéke.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 07:48:49

@Frick László Intézet: ismered a mondást, az a szép nő a kurva, aki veled nem dug. Így vagy te Budapesttel is, na ugorjunk, irigység,vidéki - kisebbrendűség, stb, kétezerszer átszálaztuk már.
Arra továbbra sem válaszolsz, hogyha olyan nagy a jólét, miért EGY PC üzlet van, és 5 zara, 5 mango, és 25 HÁDA, meg 8 cream turi, és többszáz kis macilaci kilós áru és elegánsabb garderobe second hand...miért vesznek tömegek nyugatról levetett használt ruhát.
Miért EGY PC vagy szemben a száz turkálóval budapesten?

Frick László Intézet 2018.06.15. 07:48:52

@Myzza N. Trop: Az idiokrácia egyik fő motorja pont az internet. Az intelligenciacsökkenésnek is. A 3D síklogika. Büszke arra a 30 éves pultos kislány, hogy nem csak azt nem tudja, ki volt Jackie Kennedy, de Kennedy elnököt se tudja és aki ilyesmiket beszél, az köcsög barom, kiröhögi. 2-3 milliós használt autókat vesznek az emberek meg úgy, hogy körbejárják és esetleg a motort, ha beindítják. Előre utal 500000 Ft-ot egy kamuképes autóhirdetésben, a hirdető hozza el neki az autót. Persze baszik, sika kasza léc. Maga az autók marketinhje 5-10-20 milliókkal veszi le hülyére a parasztot.

@nagyjoco: Odatartja a picsa leráspolyoztatni a természetes magakörmét, felragasztat rá cuki szarokat és ezzel belehajtja a fejét az igába. Kitetováltatja a pofáját, előtte a kacsaszájú picsa szépen elmonmdja neki, hogy 2-3 napig nem fog tudni enni meg saszt szopni, egy marketingdumát ad elő és minden pontnál megkérdezi a picsát, felfogta-e. Este megcsinálja a kolléganője száját, aki ezeket a tetováltató picsákat ugyanezzel a szöveggel tájékoztatja. Reggel ordítva bőgve jön a tetováló picsa, a kacsaszája, mint a majom segge, úgy néz ki, fáj. Erre elmondja neki a kolléganő, amit ez a picsa is elmond az áldozatoknak. Aztán tetoválnak egész nap. Persze a frissen tetovált két parasztra levétel között ordéjjva bőg a fájdalomtól.

Lujzám! -ez is orbánék?

Myzza N. Trop 2018.06.15. 07:53:15

@Frick László Intézet: továbbra is várom a választ. MIért csak EGY PC van a fene nagy jólétben, és 100 turkáló, lásd pl HÁDA honlapja, csak ez az egy hálózat vagy 25 üzletet működtet Bp-en. És akkor még ott a cream, stb...stb...Bécsben miért nem látsz ilyesmi üzletet, vagy ha van is, az kizárólag vintage, márkás cuccokat árul, multba révedő divatbuziknak, nem idén levetett olcsó, múszálas angol konfekciót, mázsaszám.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 07:54:51

@Frick László Intézet: ne terelj, a fő téma a jólét és a PC-nél a tömeg. MIért van egy PC üzlet, és többszáz turáló, levetett műszálas angol konfekciótermékekből,ha olyan nagy a jólét.

Frick László Intézet 2018.06.15. 08:01:42

@Myzza N. Trop: A turkálás egy máfaj, pl bobo-k is turkálnak, aztán vadzüld környezetvédők, hogy a celeb outfit-nél maradjak, Brad Pitt és exe Angelina 10 éve turkálóból öltöznek. Én azért is vásárolok turkálóból, mert 20-30 éve még természtes valódi anyag volt az, aminek a cimkéje Reine Baumwolle. A turkálás szenvedély, aki belesik, sokszor fel sem veszi aztán a cuccokat.

Frick László Intézet 2018.06.15. 08:03:49

@Myzza N. Trop: Bécsben is ugyanez, csak 1-gyel feljebb. A másik az, hogy ott telibb a szekrény. Márt megint elfelejted, hogy az én első bugyim is nyugati volt "levetett cuccokban" nőttem föl.
Jössz ezzel a Bécs-csel úgy, hogy a magyaroknak megközelítő halvány fogalma nincsen az osztrák spórolós életről. Mibe került az osztrák népnek ez a látszat :D

Frick László Intézet 2018.06.15. 08:04:45

@Myzza N. Trop: Szerintem pont fordítva vagy, te vagy a faszi, aki simán dug a kurvával, nem nem ismeri a piszkos titkait.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 08:06:20

@Frick László Intézet: sőt, én is szoktam, és nagynéha kihúzok valami extra cuccot...de a turkálók kb. 5%-a környezetvédő vagy különlegességre vadászó divatbuzi, mint én, a hádába soha nem megyek, mert ott tényleg LEhasznált minden
szóval továbbra is várom a magyarázatot
az a néhány lelkes környezetvédő, vagy extra fogást kereső mint én nem tudná eltartani a HÁDÁ-t...ott bizony masszívan használt, MŰSZÁLAS olcsó angol áru van

Myzza N. Trop 2018.06.15. 08:08:10

@Frick László Intézet: Róma is tele kis használt bőrárussal, de azok MÁRKÁS, drága cuccok..te is tudod, nem erről beszélek, hanem a tömegével jelen lévő háda, humana, kilós turi, stb üzletekről, ahol műszálás, olcsó, láthatóan lehasznált angol áru van tonnaszám, és bizony veszik...

Frick László Intézet 2018.06.15. 08:08:17

@Myzza N. Trop: Most komolyan, vizsgáéztatsz, hogy a Harmadik Világ Szegényeinek ingyen leadott, a rongy-gyújtókből vendégmunkásokkal átturkáltatott Használt Ruha hierarchális útja hogyan kacskaringózik attól a bobo butiktól, ahová az az Eredeti vitorlavászon, az igazi indigótól szinte feketekék "büdös" Levi's farmernadrág, amit én a hatszori áttúrás és lehalászsá miatt a bp-i HáDá-kban már hogy találhatnék meg, a kisfalusi piacokig, ahol ingyenéletbe reménykedő proletárasszonyok próbálnak turkaruha árulásból meggazdagoni.
Fingod sincsen erről a műfajról sem, csak közhelyeket tünciskedel az Potrohás CigányGYűlölők faszbúkcsoportja legendáriomaiból D

Myzza N. Trop 2018.06.15. 08:12:20

@Frick László Intézet: ja és maradva a témánál, nem elég, hogy a többszáz turkálóra 5 zara jut, pl. a váci utcaiban a vevők 95%-a külföldi...szóval, még az 5 üzletet sem bp lakossága tartja el...mangóval szintén ez a helyzet

Myzza N. Trop 2018.06.15. 08:14:58

@Frick László Intézet: én nem erről beszélek, hanem továbbra is várom a választ,te dobtad fel a témát, olyan nagy a jólét, hogy leárazáskor sor van a PC-nál. Mire én rákérdeztem, hogy akkora a jólét, hogy lehet, hogy az EGY darab (országosan) PC üzlettel szemben csak Bp-en százas nagyságrendeben vannak turkálók.
Erre továbbra sem kaptam választ.
Angelian meg a reine baumvolle magyarázatot adna 4-5 üzletre, nem többszázra, országosan gondolom többezerre. Lesz válasz, vagy csak terelsz megint?

Frick László Intézet 2018.06.15. 08:19:17

@Myzza N. Trop: Most komolyn, egy képzett marketingesnek meséljem el, mennyire jóltervezett és profi marketing van az ilyen "akciók"-ban? Az emberek szeretnek nyerni. Surányi Györgyöt is láttam már ilyen akciós napon. Annyi, hogy Bizonyos Emberek, vezető menedzserek úgy szokták, hogy még délután odamennek és a nagyül Boss inget odalökik a személyzetnek, hogy majd jönnek érte aabban a pillanatban, amikor a bejáratnál már nem és a kasszáknál még nem kell várni. De már kínai néniket találnak maguk előtt. Pszichlógia ez is, mint ahogy a te gyűlöletbetegséged gerjesztése sajtó útján.. azt hiszed, hogy a te gondolatod, amit fújsz, közben csak agymosás.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 08:25:37

@Frick László Intézet: ez továbbra sem magyarázat, hogy az 1 pc üzletre miért jut országosan többezer turkáéló, ha fene nagy a jólét
te dobtad itt fel cikkcsiben a témát

Emlékszem, egyetemista koromban még jártam a SZU végnapjaiban Moszkvában, akkor az volt az erasmus program :D
Na, és ott egy üzemlátogatáson előadták,hogy van utazási lehetőség náluk is, EGY darad kiválaszott munkásnő (a többezerből) egyszer volt valami pár napos külföldi tanulmányúton
nekünk meg az egyik csoportkísérőnk még szentpéterváára sem jöhetett velünk, mivel nem volt belső útlevele, amiből Moszkvából elmozdulhatott volna....és ez volt a 99%
na, ilyen a te PC üzleti sorod
országosan EGY üzlet a többezer turkálóra
tényleg a szovjet propaganda szintjén mozogsz egy ideje

2018.06.15. 09:03:09

@Myzza N. Trop: "ost olvastam,hogy a népesség IQ-ja 10-zel alacsonyabb mint 10-20 éve volt,"

Akkor rosszul készítették el a tesztet.

wikpédia: "Az intelligenciát tesztekkel/ kérdőívekkel mérik. A teszteket úgy hitelesítik/ kalibrálják, hogy az átlag 100 pont körül legyen, és az emberek közel 68%-ának 85-115 pontot mérjen. A tesztek eloszlása normális eloszlással közelíthető, ahol a várható érték 100 IQ/ Intelligencia Quocines(hányados), a szórás 15 föl/le."

Ha az átlag nem 100, rossz volt a módszer.

2018.06.15. 09:07:24

@Myzza N. Trop: itt van a pontos valutárfolyam a második Orbán-kormány megalakulása előtti napról:

napiarfolyam.hu/2010-05-28/

Sajnos nem 230F, te kis hazug demagóg.

2018.06.15. 09:10:58

@Myzza N. Trop: A HÁDA olcsóbb, az olcsóbb boltból pedig több van, mert a MENNYISÉGI eladás az üzleti modelljük lényege. Elemi mikroökönómia.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 09:24:47

@nagyjoco: a hádás cuccok az INFERIOR javak közé tartoznak, elemi mikroökonómia.

Azok az olcsó, szar minőségű cuccok az inferior javak, amiből csökken az eladott mennyiség, ahogy a lakosság jövedelme nő.
Elemi mikroökonómia :DDD

hu.wikipedia.org/wiki/Inferior_javak
úgy látom, csupa kis "közgazdaságtudományok doktora" kommentel itt nekem, Jocó, az elméleti közgazdaságtan doktora, Dudi, az árfolyam szaGértő :D

2018.06.15. 09:44:34

@Myzza N. Trop: Kimaradt a könyvszagú modelledből a kelet-európai rafkóság, jópár ember - éppen azok, akiknek lenne a annyi pénzük, hogy átbasszák őket a Zarában - vásárol turiból. Ügyvédek, orvosok, egyetemi tanárok - vagy azok feleségei a férjüknek.

A 230Ft-os euró árfolyamos marhaságodat sikerült már kiverni a fejedből (linkeltem az igazságot a kormányváltás leőttről ) vagy teljes sötétségben kívánod továbbra isé lni az életed?
Amúgy leszarlak, rinyálós hülye pedagógus picsa vagy, nem pazarlom a ohzás hasolnó sötét segglyukakra az értékes időmet.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 10:06:47

@nagyjoco: te hoztad fel a mikroökonómát nem én. Ja, belvárosi ügyvédek a hádában vásárolnak :DDDD

Persze, ez a végső érv, hogy picsa. Pont olyan ostoba sötét fasz vagy, mint imádott vezéred, aki szerint a nők másodrendűek.

Egy ostoba, beképzelt orbánfasszopó vagy, azért imádod, mert azt mondja, amit hallani akarsz, hogy a fehér férfi felsőbbrendű a pedagógus picsánál. Nem vagy semmi, csak egy sötét suttyó tahó kis redneck, komcsi szülőkkel, és hatalmas frusztrációkkal, mert félsz a városi értelmiségi nőktől, akik ugye, picsák. Igazából még antiszemita is vagy, csak azt már tudod, hogy Dudinál nem illik mondani, mert mérges érte. :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.15. 10:16:18

további életképek: 2 éve a Kapolcsi fesztiválon csinos, aranyos fiatal pár ődöng, nem vesznek napijegyet, csak az ingyenes programokra mennek be. Nincs fejenként 4000 ft-juk arra, hogy megvegyék azt a rohadt jegyet, szégyen.
További életkép: 40-en túli pár, korábbi házasságból származó gyerekeikkel nyaralni mennek a csodásnyugatra: az idő egy részét azzal töltik, hogy nézegetik az éttermek menüit, hová MERJENEK beülni.
További életkép: metróutazás a Keletitől a Nyugatiig, lepukkant, igénytelen ruhában ücsörgő utasok... sajnos ez van, egyelőre.

Nyugaton ezek a dolgok elképzelhetetlenek, picsaság vagy nem.

2018.06.15. 10:33:45

@Dinamuki: Lehet ilyen éleetképeket találni. A nettó bér 2010 tavaszán volt 124 nettó, most meg 226 nettó. Lehet azt mondani, hogy az Orbán-kormány miért nem tett többet, miért nem lett 400 nettó, vagy 4 millió nettó, de szerintem ez a bérnövekedés vállalható és jó eredmény.

2018.06.15. 10:38:54

@Myzza N. Trop: A belvárosiakaat (gonmodlom, budapesti belvárosra gondolsz) a "parasztok" nagyon csúnyán szokták átbaszni. 350 ezerért csinálnak nekik tisztasági festést (én meg lefestem magma ugyanabban a minőségben), 300 ezret kérnek egy márkaszervízben olyan munkáért, amit megcisnálnak máshol 30-40 ezerért, persze, hogy átbasszák őket a ruhákkal is.

2018.06.15. 14:28:33

@Myzza N. Trop: Kihagytad, hogy látens homokos vagyok, azért vagyok homofób. Meg azt is, hogy cigány/arab/nigger gyűlölő vagyok. A lényeg, hogy nem vagy előítéletes, nem gondolkodsz skatulyákban, ellentétben velem :D

Sikerült-e már szembenézni a ténnyel, hogy a 230Ft-os euór árfolyam az 2010 tavaszán, amikor a Diktárorbán átvette a hatalmat, az nem 230Ft volt, hanem hát... több. Vagiys az elméleted, miszerint a 230Ft-os euróból cisnáltak 300 fortinsoat, ezért is szar az orbánkormány, hogyismondjam, téves alapokon nyugszik.

Myzza N. Trop 2018.06.15. 18:22:46

@Dinamuki: @nagyjoco: @Frick László Intézet:

és az economistban is fővárosi hülyepicsa tanárnők írják a cikkeket a demokrácia haláláról, egy lapon említve a törököket és mr orbánt....
Jó, rendben, Jocó eccerű mint a faék, és ostoba, de Dudi állítólag politika buzi - érdemes utána olvasni a demokrácia leépítése 4 lépésben cikknek...mi a 3. és 4. fokozat között billegünk még
MÉG nem 4. fokozat, mint a törököknél, de már rálépett a geci az útra.
Azt sem értem, hogy Dudi, aki azért diktatúrában szocializálódott, hogy nem ismeri fel, hogy NINCS már rég demokrácia.
költői a kérdés, nem várok választ

Myzza N. Trop 2018.06.15. 18:24:29

Amúgy meg, az eredeti témához...legócskább rákosi propaganda a fotó, hogy van 200 ember, aki PC-nél shoppingol, másik többszázezer meg ...hagyjuk
kezd undorítóvá válni ez a blog

Frick László Intézet 2018.06.16. 07:28:10

@Myzza N. Trop: Hát a valóság tényleg eléggé undorító tud lenni, ugyanis ebben a blogban azt mutatom meg, hogy "mind2" "oldal" már a legócskább politikaiagitációt folytatja. namost az természetes, hogy ha te az agyadat az 1ik féle agitációval hagyod mosatni, akkor csak a lehetséges még1-másik féle (ugyanolyan ócska, csak még kontár-rosszul kivitelezett, átlátszóbb és leleplezhetőbb) az undorító a számodra... meg unalmas...

te azt és úgy szeretnéd látni, hogy a gyűlölt ellenségeid cvsődbe víve az országot minden összeomlik és mehhalunk. A "piac" pedig veled szemben vagy növekvő keresetett tapasztal vagy pedig prognosztizál és ezért nyomják föl az árakat.

A gazdasághoz nem értő háziasszonyok pl a Ft árfolyam romlásocskájában az összeomlás jeleit látják, míg a Termelő Szféra örül neki a jobb exportesélyek miatt.

Frick László Intézet 2018.06.16. 07:30:49

@Myzza N. Trop: Az ekonomisztba kapcsolati tőkéken keresztül diktált hülyítések kerülnek. Jól láéthatóan viszont a "piac" szarik az ekonomisztra. Másrészt nektek, lujzáknak csak azokat a "cikk"-eket szokták visszalinkelni, amiknek az alapjait ők küldték át a Piruschka von Horvath-féléknek.

A FT 10 éve MINDEN NAP arról cikkez, hogyan fog jövőre már majd, hála istennek, összedőlni a kínai gazdaság.

Lezuhan egy maláj gép, az FT-ben rózsaszín reményes ujjongás, hátha nedőlnek az ázsiai légitársaságok.

Frick László Intézet 2018.06.16. 07:31:45

@Dinamuki: Égő ma a Gucci, Wonderlandban is az a botrány, hogy katalin má megin Zara cuccban jelent meg.

Frick László Intézet 2018.06.16. 07:34:10

@nagyjoco: @Myzza N. Trop: Buda és Pest 2 külön világ. Pl a Leroy ugyanaz a frencsiz, de a pesti löroly- katasztrófa, meg a Buddha bárok is. Budán polgári odaadás, szakszerű pincérek, jó szakácsok, hogy van ez, Budán többet fizetnek?
Budán, ha kiteszem az indexet, mint Pekingben, engednek annyit, hogy átférjek, Pesten gázt adnak, nehogymá.

Myzza N. Trop 2018.06.16. 09:44:50

@Frick László Intézet: nahát, jó az exportnak. És az összes importált energiahordozó meg kurvadrága :D
Oktass még :D

Ki a tököm jár már leroyba, pénzes vidékiek, akik azt hiszik, hogy plázában enni menő :DD
Egyébként én évekkel ezelőtt búcsúztam el a leroytól, pont a budai mammutban, na, ezt ennyiért...közepes kaja túlszámlázva
Szomorú történet, a leroy alapító volt az, aki megrokkant a saját szülinapi buliján, aztán eladta az egész kócerájt és vidékre költözött, már sok éve. Na, az a srác még tudott valamit...
Ha mindenáron jót akarsz enni plázában :)))

akkor westend séf asztala
egyébként fővárosi csak időszorításban, kényszerből kajál plázában..mindenki tudja, hogy nem törekszenek minőségre, mivel az ott csámborgó shoppingolókból lesz elég vendég
óvakodj a plázás éttermektől, közepes minőség drágán, vagy egy kalap szar közepes áron
Humus bárba menj, és ne plázásba, pl. corvin sétány, KINN a plázából

Myzza N. Trop 2018.06.16. 09:48:44

@Frick László Intézet: figyu, nem kell bennfentesnek látszanod, tudjuk,hogy vidéki vagy, és ezt ne szégyelld, hogy nem ismered, és nem is ismerheted annyira a fővárost, mint egy itt élő
a város nem egy statikus valami, hanem élő, lélegző lény, ami naponta átalakul
lehet, hogy 5 éve még menő volt a leroy, ma már nem az
a fiatalok helyei meg számomra is követhetetlenek

Myzza N. Trop 2018.06.16. 09:49:57

pizzát pl. sokszor olyan helyen esznek, amit nézel, milyen tré, de a pizza remek
pizzica

ha jót akarsz enni...na majd kiokosítalak

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.18. 15:48:09

Csak csöndben jegyezném meg, hogy Ózdon (ami állítólag a mélyszegénység legsötétebb bugyra) van egy Tesco és egy Interspar hipermarket, Lidl, Aldi, Penny Market, több autókereskedés és emellett még a kisebb üzletláncok (CBA, magánvállalkozók). Most szombaton olyan forgalom volt az utcán mint Budapesten. Ha ilyen az ország mélyszegény helye, milyen lehet a gazdag...?

Frick László Intézet 2018.08.03. 06:50:20

@Sipi81: Csendes. Budaőrs nagyon csöndes hely. Leszámítva az autópályazajt. Olyan óvónőt láttam óvodában, csak videóra kellett volna vennem, amit csinált és óvónőképzőben a "játék kezdeményezése" műfajra iskolapélda, egy tündér, egy édes, szép is, okos is, kellemes is.

Aztán eszembe jutott, hogy 17ó17-kor még mit a faszt keres óvodás gyermek óvodában...

Frick László Intézet 2018.08.03. 06:54:24

@Myzza N. Trop: Ö... mit mondjak erre. Ami tavaly erdőkerülő út volt, ma dugókban áll be... 2010-ben a kétharmada nem létezett még a zsidónegyed cukifiatalok által vezetett-nek tűnő cukiéttermeiben, de nem ismered te a Dópeman alakúak rendjét, akik pl becsicxskáztatták Tibi atyát. Tibi atyáéknak nincsen befektetési tőkéje, rájuk is rátelepedtek a Dópeman Alakúak és becsicskáztatták őket. A pesti stricik nem csak a Kitántorgás!!! üzletágban fektetnek be illetve az ott összehordott tőkét most vendéglátásba helyezik ki. Márpedig a pénz szinte mindenre megoldás.

Mondjuk a zsidónegyedbéli Jaime Olivier egy katasztrófa, főleg a személyzet.

Lehet, hogy Jaime nem nyóckeres strici? :D

Frick László Intézet 2018.08.03. 06:57:48

@Myzza N. Trop: Pizzát Nápolyban eszem. Én ugyan nem állom ki a sort, négy órás várakozás és a sor 200-300m, de abban az utcában van egy pesti kinézetű és modern pizzéria, ahol Nápoly és egész Itália 2. legjobb pizzája készül. Be lehet ülni és nézni, ahogy a napoletanók türelmesen állják a sort a kékszürke ajtó előtt.

Aki Budapesten pizzát eszik, tök hülye.
Én pl kínait a Jegnye utcában szeretek újabban, vietnámit meg az Ázsia Center-ben.

Törököt a Deák térnél (közel a Madách'hoz ettem, nem tudom, meg van-e még.

Frick László Intézet 2018.08.03. 07:00:42

@Myzza N. Trop: Van egy bizonyos nemzetközi túrista siserehad, aki az egész világon mindenütt fish 'n chips-et, hamburgert, hot dogot meg "pizzá"-t esznek. Fut még : dören kebab
Street food-ban Európa globálisan a faszba se nincsen Távol-Kelet-Ázsiához.

Az USA streetfood pedig emberiség elleni bűntett kateg.

2018.08.03. 11:08:40

@Frick László Intézet: "Aki Budapesten pizzát eszik, tök hülye."
Andrássyin van egy olaszok által üzemeltett pizzéria. Az például szerintem jó.

Frick László Intézet 2018.08.05. 07:47:02

@nagyjoco: Nekem mondod? :D a pizzából legjobban a szélét szeretm, amin még nincs feltét :D. A pizza ott kezdődik, hogy liszt sincsen hozzá. Kínai szakácsok szerint a magyar liszt az teljesen külön fogalom.

A leghíresebb magyar malmot elbaszták azzal, hogy belga malmi gépgyár kilóra megvette a menedzsmentet és a belga malom képtelen jól őrölni a magyar búzát. A kínaiak kínainak lisztes terméket idegen, hozatott lisztből csinálnak.

A pizzával is ez a helyzet. A pizza a liszttel kezdődik és magyar BL 55-ösből ugyan mitől is lehetne nápolyi szintű pizza.

Aztán a tojásos tészták, az olaszoknál sok a durum-tészta.
De ha a tészta tojásos: a magyar tojástojó tyúk a Tojó Ósvicc-ban is kap kukoricadarát valamennyit.
Kukoricadarát jószág csk Magyarországon kap. Pl a jó sertéshús alapja a kukoricadara, ilyet francia, holland vagy brit sertés, a dán, nem is szagol!
Tehán abrak lényege, a jó tej alapja, hogy a tehén kukoricadara abrakot is kapjon.

Most hallom, hogy Voralberg magasabb legelőire az ájszterájhiss bójer ivóvizet kénytelen fellajtozni, mert az is úgy oldotta meg eddig, hogy a tehén a hajlali harmattal, amit legelt, az volt az ivóvize is, most meg az éghajlatváltozás miatt nincsen harmat.

Nálunk meg csordakút van.

Szénától nem lesz tej sem meg marhahús sem, abrak kell ahhoz, annak meg a lényege a kukoricadara

vagy szürkemarha
süti beállítások módosítása