Sport 115

Fél éve volt olimpia, szétrohad a Maracana

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán hoaxxxfotó

bértollnok. 2017. 02. 10. 21:52

"A demagóg nem megoldja a problémát, hanem egy másik problémára cseréli"

/ősi kínai bölcsesség/

A problémák dzsollidzsókere= Orbán Viktor."

Eszi az enyészet és rongálják a vandálok: ez lett az összes riói olimpiai létesítmény sorsa. Na, ezért nem akarnak sokan olimpiát.

 

Traktoroshó akarsz hozzájamenni, kislyányom? -hát nem hallottál még erről, csak megyen azzal a triki-traka-torral, oszt behajt az árokba, felburúú, meghal itt neked, oszt lehetsz özvegy 22 éves létedre!

Saffőrhöz menné kislyányom? -annak fél lába a sírba, másikféllába a bőtönybe van!

Bornyaút venné, fijam? -hát minek kínlódnál, ganajazó' osz' a lábadra lép, vírmérgezíst kapsz oszt meghalsz itt nekem, annyit nem ér!

Oszt minek járnál föl azzal a busszal Pestre daógozni fiam, hát nem hallod a hírekben, minden nap meghal valaki az M+-ason! Itteg maracc közmunkára, oszt mink is kipótojjuk neked inkább azt a kis pízëd.

Örülünk kislyányom a papírodnak, de szó se lehet arrú, hogy te kórházban idegenyek alúl hurcobájjad azokat a teleszart micsodákat meg szaroslepedőkkel kínlaóggyá, a doktorok is milyenek, csak felcsinájják az ember lyányát oszt maradhacc csúfjára a világnak. Majd szépen bemegy apád a hivatalba a pógármesterhez oszt nézünk neked valami szép irodai munkát, ha a Tóthéknak az a pulykaképű Ibolyájának tudtak valami helyet csinálni, csak összegyön neked is, keresztapám fija a paógármesterr.

Minek meszejjem meg a házat, amikor itten koncsorog föl-alá az a sok kölök, a saras kezükkel összefogdosnak mindent, tapasztani is kéne, de úgyis lemállik a fal, tavasszal odaadjuk a tetőt ZUoliéknak oszt majd ad a hivatal másik házat, van a Zrínyi úton egy tisztára új, most döglött ki belűle a paraszt!

Eddig is megvótunk a kútrú hordott vízzel, ezel a kisidőre mán csak elleszünk, 40 éve mosom lavaórba a picsámat osz' mégse haltam meg, oszt a Ráczék lyányának is milyen ura lett, osz áztathatta pedig a picsáját a kádba!

Detroit is hogy járt az autóiparral. Minek ide ez a sok autóipari befektető, majd úgy járunk, mint Detroit, pusztulás és nyomor, ha megzuhan az autóipar teljesítőképessége.

Mementók, hogy miért ne rendezzen Budapest olimpiát. A budapestieknek 4 napja maradt, hogy aláírják a népszavazásos ívet.

Mutatunk néhány fotót arról, hogyan néznek most a régebbi olimpia-helyszínek. És ismét hangsúlyozzuk: 4 nap maradt arra, hogy összegyűljön elég aláírás egy népszavazáshoz az olimpiával kapcsolatban.

Szarajevó, 1984, téli olimpia, a műlesikló pálya maradéka:

olimpia_sarajevo2.jpg

Szarajevóban a legtöbb olimpiai épületet a hadsereg használja; a bobpályát például a tüzérség vette birtokba a tíz évvel később kezdődött háborúban. 

 

A Költő is megmondta:

Ne szűlj rabot, te szűz!

Anya: ne szoptass csecsemőt!

 

 

Itt valaha virágző mezőségek, erdős ligetek, dús vadállatállomány tenyészett!

Minek művelni a kertet, amikor gyön a globális felmelegedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5412248364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Betonmandala 2017.02.14. 10:21:12

"Javítottál" a CSS-en? Totál olvashatatlan lett a blog.

Amúgy a cik színigaz. Minek bármit is építeni, ha semmi azonnali?

Betonmandala 2017.02.14. 11:26:53

Ja, az a baromu hosszú képhivatkozás vágja gallyra.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2017.02.18. 01:37:42

nem hogy a 888-at, de az ún magyar időket is alulmúlod demagógiában és csúsztatásban

ők legalább pénzt kapnak érte - neked mi a mentséged?

Frick László Intézet 2017.02.18. 08:07:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Karikázd már be kérlek a demagógiát... már persze nem az olimpia ellen bogromozó demagógiát, mert az a számodra igazságharc. ÉN és HOL ÉN és EBBEN a bejegyzésemben hol vagyok demagóg?
Prop-szakmailag Molnár úr olimpiaellenes cikke múlja alul a 888-at meg a M i-et.
Én, ha olyan Jó és Igaz és Gáncstalan lehetnék, mint te és mondjuk annyira szakembere a netes propnak, én magam lennék felháborodva. Ha én Szabó Timcsi lennék, kikérném ezt a "Molnár úr" -féle gammbánnyolást. Ennyire nem lehetnek rászorilva a Jók és Igazak ilyen nyomorult és szánalmas hülyítésre. Szarajevó, bazdmeg, Szarajevó! -ezt nem ÉN hanem a Jó és Igaz "Molnár" úr paláverezi demagóg módon.

Hanni: Ez rutin nálad, a 888 meg M i lenézés. Azonban a Jók és Igazak propja újabban kb ugyanolyan szánalmas ... de főleg, ami meglepő: kontár is.

2011-ben is voltak már nyomorultságok ("Gyöjjenek a zemrikaiak és rúgják nekünk picsán Orbánt, ha már az EU nem rúgja... meg Olasz Móccer és Görög Móccer utáni könyörgések

Szóval fogd a jelölőfilcet és karikázzzál

Steinmann a grófnő 2017.02.18. 08:14:13

@Frick László Intézet: kezdődik a címmel...hogyan nem tudjuk megoldani..aztán folytatódik a példákkal a kishitűségről, gyáva alulvállalásokról, amikor valaki NEM mert feljebb lépni tovább jutni.
Csakhogy az olimpia esetén NEM erről van szó.

Steinmann a grófnő 2017.02.18. 08:21:19

@Frick László Intézet: igen, ha akarnánk, lehetne olimpia. Csak éppen a bp-i lakosok pontosan látják, hogy

1. Bármi nagyobb volumenú építkezés van, akkor csakis pénztáros lőricn nyerheti
2. ötszörösen túlárazott lesz
3. felesleges látványberuházások lennének, láasd várkertbazár
az úgy van elbaszva, ahogy a nagykönyvben
funkciótlan, nem kapcsolódik szervesen sem a dunaparhoz, sem a várhoz...stb

vagy megyek tovább, fonódó villamos
egész óbuda ezen közlekedik, ellenben egy jó hosszú szakaszon az autók a sinre vannak rávezetve, rendszeresen áll a villamos a dugóban, és százmilliárdokba került, hogy lassabban juss be Óbudáról a városba, mint előtte

Szóval igen, meg tudnánk az olimpiát csinálni, de nem szeretnénk mi fővárosiak, hogy ilyesmire basszák el a befizetett adónkat
szerintem te is furcsán néznél, ha lemennél a lidlibe, és azt mondaná a pénztáros, hogy uram, Ön adott 5 ezer forintot, de nem tejet, kenyeret, zöldséget tud venni érte, hanem itt van egy 10 ezer forintos csillámpóni, vigye el, és még tartozik 5 ezer forinttal.
Nem szeretnénk kurvadrága csillámpónit Pénztáros Lőrinc és habonyművek kivitelezésében, tízszeresen túlárazva. Ha már úgyis ellopják a pénzt, akkor legalább valami hasznos készüljön belőle, metrofelújítás, hozzák rendbe az aluljárókat, tatarozzanak belőle kórházakat, iskolákat...stb.

Steinmann a grófnő 2017.02.18. 08:27:48

@Frick László Intézet: és itt van bekarikázva a demagógiád, hogy NEM merik a fővárosiak. De merjük. Pontosan tudod, hogy a bp-i ember magabiztos, nagy a mellénye, bátran belevág dolgokba. AMiről te írsz, hogy mit nem merünk...az rád jellemző, nem a fővárosiak többségére. Mernénk, de NEM akarjuk. El akarjuk dönteni, mire basszák el tízszeres áron a befizetett adónkat. A csillámpónit nem kérjük. Na, szóval demagóg vagy, ahogy Hanni mondja. Nem arról van szó, hogy nem merünk nagyokat álmodni :D hanem merünk, csak éppen a mi álmunk egy város, ami nincs lerohadva, nem omlik, nem koszos, nem fekszenek mindenhol homelessek, nem gyulladnak ki a metro meg a buszok naponta...stb. Menjél kisvasutazni :D az való neked :D meg a fűtött focigyep. Az, hogy vidéken nem mernek szólni a helyiek, hogy ne tessék már elbaszni ilyesmire a pénzt, lenne annak jobb helye....MI, büszke :D fővárosiak mertünk szólni. És pont ezért demagógia, hogy gyávának állítasz be minket. Pont mi nem voltuk gyávák, ellentétben a letarolt vidékkel, ahol készülnek sorban az orbán-piramisok fűthető gyeppel.

Steinmann a grófnő 2017.02.18. 08:37:48

@Frick László Intézet: amúgy meg, ha orbán és klán szeretne olimpiát, akkor adják össze a pénzt, mint annak idején Széchenyi a magánvagyonából.
ja, ha nem keres rajta, akkor már nem nemzeti ügy :D
Egyébként tudjuk mi, BÜSZKE fővárosiak, hogy kurvanagy pofon lesz miatta, mármint az aláírás gyűjtés miatt, de már csak ilyenek vagyunk :D

Egyébként sem értem, miért is baj, ha valakinek van véleménye, és hangot ad neki? Ez a demokrácia, nem? Milyen kurvára fel lennél háborodva, ha fatornyos kis falucskádban mondjuk a meglévő pénzből nem a csatornázást oldanák meg, vagy az utat javítanák, hanem mondjuk vennének 20 darab csillámpónit.

vagy dehogy is lennél felháborodva, hiszen már megtörtént nálatok a környéken, lásd kisvasút, stadion...és a helyiek kussoltak (amit meg is értek vidéken, pofázik, akkor elüti az autó, oszt jónapot)

Frick László Intézet 2017.02.19. 06:38:14

@Steinmann a grófnő: Ez a probléma a Kettőig Elszámolós Algebrával:
Ha nem okádom nagyjából azokat a smoncákat a kurva orbánrezsimekekre, mint amiket te itt szajkózol, akkor már más nem lehet hátra, mint az, hogy Mélyszaros Lórincnek ügynökölök á gámbánny.

Tekintsük át az olimpiai ötlet rövid történetét:

Még a Jók és Igazak Becsületkormányzása, az Üde és Bájosarcú Gáncstalan Demszky idejében elkezdett ez pedződni.

Volt egy konszenzusos szakasza, amidőn is a Fényesfőváros Nemes Ellenzéke, A Gáncstalanok &Szakértők is támogatták.

Ebből az egészből nemrég arra kerekedett, hogy Kurva Nagy Pofont Kapna az Orbán Rezsimekek, ha nem lenne olimpia.

Elkezdődött egy kampány az olimpia ellen -sziveskedtél ideföl idézni az ellenkampány lózungjait. Úgyis el lenne lopva, úgyis Mélyszaros, tóvajj gazemberek, lópmnakk stb.

Ezt az egészet -és ebben én teveled meg még @A Hannibal Lektűr-attitűd: nénivel is tökéletesen egyet értve- tehát ezt az egészet ott baszták el Orbánék, hogy azonnal népszavazásra kellett volna bocsájtani. Méghozzá olyan népszavazásra, aminek a kérdését nem ők teszik föl, mert annyi nem elég, hogy legyen-e Budapesten olimpia. Akármennyire is budapesti ügynek látszik, azért egy ilyen kisméretű ország esetében országos ügy is, a költségvetés méretét tekintve.

A lényeg az az olimpia esetében, hogy nehogy a büdös cigányék politikailag jól tudjanak kijönni.

Tehát az olimpia elé és mögé ...................... -okat képzelve el. A lényeg az, hogy a nép olyat szavazhasson, hogy abból Orbánéknak pofon legyen.

Ezért zárjuk teljesen rövidre a kérdést. Tökminedgy hogyan (mert ugye ezek, ha a népet kérdezik az a baj, ha nem a népet kérdezik, akkor meg az, ugyanezzel az elánnal lehetne pl azon rugózni, hogy nem szokás olimpiarendező országokban erről népszavazást kiírni és föl lehet sorolni, össze lehet szedni vagy 10-15 meghiúsult pályázatot, amibe a népszavaztatás VALAMILYEN formába beleköpött.

Igazából , amit mind a ketten tudunk, te is, meg én is, az az, hogy itt (is) maga az Ügy teljesen mellékes, a lényeg az, hogy Orbán, és Pofont kapjon... és itt jön az én kérdésem:
Kap Orbán Rezsumje egy jó nagy büdöspofont a.. én nagyvonalúan megengedem, A Néptől kapja azt a kurvanagy pofont.

És ne emlékezzünk arra, hogy 2008-ban egy népszavazás kapcsán milyen precedens teremtődött -szemben az európai demokratikus szokásokkal... Általában ugyanis Európábaan egy elbukott népszavi iszi a kormányt is... de 2008-ban mkiderült, hogy elbukott népszavi esetében meg lehet magyarázni a mecjhanizmus és ki lehet röhögni a népszavit, mint olyant- ..

De ezt is hagyjuk, ne emlékezzünk rá: A lényeges sor:
1. Legyen népszavi olimpia ügyben.
2. Ha a népszavi elbuktatja az olimpiát, azzal:
3. Bukjanak Orbánék...

Kedves grófnőm, te valami kurvanagy tévedésben vagy felőlem:

Emlékeztetlek jogelődöm véleményére, miszerint ő Orbánt és pl Kövér Lászlót Új Zéladon és szőlőbányabirtokosnak képzelte el.

Vagyis:
Éntőlem oszt úgy takarodik Orbán, ahogy te akarod, a bandájával együtt

Ne legyen olimpia. Én, mint a Fényesfőváros Budapestország nagy útálója, egyszerűen a belem fordul ki A Város-tól és tokkal vonóval útálom... jó, egys pontjait, Albertfalva, Óbuda, Budafok csíom... Tehát az én szívemet nyugalommal az tölti meg, ha nem lesz olimpia. Ne legyen.

Frick László Intézet 2017.02.19. 06:41:15

@Steinmann a grófnő: Látsz te itt felháborodást a vélemény nyilvánítása ellen? Én nem a vélemény miatt tiltakozom, hanem a véleménybefolyásolás nyomorult, demagóg, siralmas és a Kétfarkú Kutya Párt kardéljére hányni való elbaszott ellengammbány SZÍNVONALÁN vagyok kiakadva. Azon, hogy ilyen Mplnár úr féle cikkekre szorul ez az Igaz és Jó Ügy. Nálam akkor fogyott el a cérna, amikor Szarajevó-hoz eljutottam a cikkben. ne bassza már meg a Jóisten, hogy Szarajevó is ütős jó ellenpéda ahhoz, hogy miért ne legyen olimpia Budapesten.

Erre varrjál gombot, de felvilágoszult, haladóat!

Steinmann a grófnő 2017.02.19. 07:42:18

@Frick László Intézet:

."..Én nem a vélemény miatt tiltakozom, hanem a véleménybefolyásolás nyomorult, demagóg, siralmas és a Kétfarkú Kutya Párt kardéljére hányni való elbaszott ellengammbány SZÍNVONALÁN vagyok kiakadva..."..

Moatanáig mindig az volt a szöveged, hogy pol. KOMM-on nem vitázunk, mert az lényegtelen. Számos témát azzal söpörtél le, hogy az nem politika, CSAK kommunikáció. Most akkor lényeges a polkom. vagy nem lényeges? :D

Frick László Intézet 2017.02.21. 05:47:58

@Steinmann a grófnő: Hát ezt a vágást is elcseszted, nem talált. Ugyanis szó nincsen arról, hogy mostmeg a polkomm lenne a fontos. Amin ki vagyok akadva, hogy egy taktikaitávú napipolkomm rizsázás (plusz a Momentum szerintem tök fölösleges és széjjelforgácsolós bannolása) megért ilyen VALÓSÁGOS tartóshatást, amiben az összmagyarokról sír le már megint a szokásos.

Steinmann a grófnő 2017.02.21. 06:28:00

@Frick László Intézet: akkor ahogy Ripők is kérte a másik cikknél, írd már le, TE mint politikailag fűűdefejlett és okos, mégis mit tennél, hogy szavazókat mozgósíts, ha nem valami húzótémával, mint az olimpia
meséld már el, hogy lehetne a kb 40% politikailag passzívat bemozgatni?
Mivel a pol. aktív orbánhívő (mint te, pl) SOHA nem fog átszavazni, olyan ez nálatok, mint az istenhit, minél szarabb, annál inkább kapaszkodtok belé. Mivel mozgatnád be a fiatalokat, akik szarnak magasról a politikára, ha nem valami ilyen érthető, egyszerű témával, mint az olimpia?

Frick László Intézet 2017.02.21. 08:34:50

@Steinmann a grófnő: A Nolimpia, az nem mozgósítás, az pillanatnyi haszonmaximalizáció.
A Nolimpia nem mozgósít, hanem vágykiélés.

Képzelj el egy fiúvécét, ahová kitesznek egy keretet
"Máma erre rejszoljatok fiúk!" És minden nap más címlaplány arc vág "rúzsreklám pofit"
A mai ügyeletes a Nolimpia, holnap meg más lesz.

A komoly szándék az úgy néz ki, hogy félreteszünk minden Hogyannemtudjuk ezt megoldani-t és a hogyan tudjuk megoldani-t vesszük.
vagyis az MSZP egymilliós stabil bázisát.

Ezzel szemben akik most a Nolimpián tapsikolnak, szabadidejükben MSZP-t basznaak és Botkát basznak.

Botkát riportozzák, de olyan hangnemben kérdezik, mint egy Mészáros Lőrincet.,

Gyurcsányom rugóznak, amikor politikaiszakmailag Gyurcsányra semmi szükség, csak árt és Gyurcsány egyenlő szétforgácsolódás.

A Nolimpiás elitnek nem elég a puszta Nolimpia győzelem, elkezdenek még minősííteni is. Itt van az LMP, seholse, necces -de azért úgy pofáznak, mintha szavazóbázist képviselnének.

Bázissal lehet nyerni, pofázással nem. Az a 2002
-es választás, a 2000-es évek taktikája és egy viszonylag kiegyenlített erőviszonyban tette meg, hogy jó gecizéssel meg karakterrombolással a célegyenesben nyerünk.

Olyan fokú a napi gecizés megf szarozás, hogy ezt már nem lehet fokozni.

Minden nap van ilyen becsali cím: "Nagy pofont kapott Trump!"
Na-oszT???

Engem ez a mai ellenzék azokra a sikeres autókereskedőkre emlékeztet, akik azt mondták 2004-ben, hogy nekik a szakmában már nincs mit tanulniuk és ha eddig elboldogultak, most már minden jó lesz.

A Trump Fiaskó bebizonyította, hogy a puszta karakterbaszás ma már kevés. EWgy nullakaraktert (Hillary) nem lehet felhozni aa másik karaktere agyonbaszásával.

A másik: Orbán karaktere már annyira agyonbaszott, hogy tkp -úgy látszik- minden egyes baszás erősííti.

Addig mindenkinek megy az élvezés, a pornó, hogy basszuk Orbánt.

Ez... egy pozitív kép? Ebből megtudjuk, hogy ki kell nekünk?
Ez üzenet?
"Szavazzatok ránk és akkor Basszuk Együtt Orbánt.
Ez országvezető program? Ez alternatíva??

És ami félelmetes: Semmit nem kéne tennem, nem kell ide goindolkodni, nem kell kreativitás, ha semmi mást nem csinálnék, csak kopipasztáznám a pornót, amire te élvezel, akkor jóbarát lennék és cuki, meg humoros.. és ami a legsiralmasabb: még bátor is..

Frick László Intézet 2017.02.21. 08:36:17

@Steinmann a grófnő: A pornó nagyon jó hasonlat volt, ezt is ellőttem. Olyan vagy, mint egy pornófüggő, neked az élet nem kell, csak a szokásos mesterkélt befejezés. Ha a végén a baszó nem rántja ki a csövet és nem evickél a baszott arcához, már nem elég jó.

Félelmetes ez a helyzet -és nem az én bajom. Nem én vagyok beteg, nem az én álláspontom a beteg.

Betonmandala 2017.02.21. 09:42:48

@Frick László Intézet: Áthidalhatlan a mentális szakadék, ami a főváros és az alvárosok között van. Olyanokkal akarod láttatni azt, amit láttatni akarsz, akiknek erre nincs belső szemük. Hiába van neked egy teáskannányi mondanivalód, ha a befogadóképesség egy kávéscsészényi. Öntöd, öntöd, aztán csodálkozol, hogy melléfolyik.

Frick László Intézet 2017.02.22. 06:27:52

@Betonmandala: Sokat összeirkáltam erről is ebben a blogban. A bajok gyökere a Nagy-Budapest összeerőszakolása. A Város egy konglomerátum, teljesen különböző városokból áll. Rámutattam arra a tragédiára, hogy még ferge Zsuzsa néni is bedőlt a tanseg-jeinek és elhiszi, hogy A Város belsőhatárai megszüntek.
Sőt, annyira nem szüntek meg, hogy 300 méterrel kell arrébparkolnod, túl a határon, hogy ne rúgják le a tükröd és ne szöggel karcolván sétáljanak el mellette.

Sőt, annyira más, hogy ha egy pékáru terítő sofőrt, aki megszokta a III. kerületi közlekedést, áthelyeznek Kőbányára, koccanást szenved az első héten.

Pl Budapest Lakótelepeinek Népéről egységesen beszélnek, pedig teljesen más Őrmező, mint a Havanna és más Békás- meg Káposztásmegyer.

Óbudai 10emeletesben a nejlonotthonkás mamóka úgy köszön előre neked, idegennek, mint egy budai hg-béli kis faluban is. Az Ifjúmunkás utcába meg le se fittyent.

Ilyen konglomerátumot hogyan lehetne közben A Város és az Ország Fő-jeként kezelni? A XIV. kerület is sakkozott, több világból áll.

Betonmandala 2017.02.22. 08:56:02

@Frick László Intézet: tényleg jó tisztázni, ki mit ért a szavak jelentése alatt. Én a Főváros alatt az igazit értem, nem a hivatalos közigazgatási határokat. Emelett a fővárosiakra jellemző gondolkodás nem féltétlenül Budapest-központú, lehet hasonlóval találkozni akár a pécsi egyetemen vagy a debreceni sznob kerületekben is. A lényeg: nincs híd az ő világuk és a többi világ között, bármennyi karaktert is írsz ide vagy bárhová máshová.

Frick László Intézet 2017.02.22. 15:38:37

@Betonmandala: Magyaroersztág 1945. utánb három -ráadásul soha el nem végelt- településrendezést ért meg. Össza-vissza cibálták az embereket. Annyira édesek voltak a szocialistáink Gyurcsány Üdvkormányzása alatt, amidőn bezzegausztriáztak. Egy olyan államon bezzegeltek, ami közútálatnak örvend az Ónióban. Protekcionista, minden Óniós előírást oldalbafütyül, pl egy Biullában az áruk 80% Östereichise Ergezeugnis, még az olasz tészta, még az Ungarische Graurind Salami is osztrák gyártmány, természetesen a Mangalitza Fleisch und BioFett szintén. És Ausztriában nincsen eladó föld és 500 éves tanyák kapaszkodnak a hegyoldalakon a völgyek fölött.
Úgy, ahogy a mindenkori magyar értelmisegg fogta és belefabrikált, mindig valamiféle haladó, reformista lózungokkal, a településszerkezetünkbe, az Bezzegisztánban teljesen példátlan.

Nagyx_Budapest összeerőszakolásának fő célja a budapesti pogárság széjjelverése volt. Az elsőgenerációs, vidékről felvándorló budapesti beszél budapesti tájszólással, mond oilyant, hogy Én a Tízkerületbee-eee lakok ésígytovább, ő vidékiz, vidékiparasztoz, ő tesz megjegyzést az én (vidékies) akcentusomra ésígytovább, nem az őspesti, nem az ősbudai polgár(i leszármazott)

A magyar tanyavilággal nem mindenütt birtak. És ahol megmaradt, Bácxs-Kiskunban, bizony bezzegelhető, gyönyörű Kert-Magyarországos romantikus fótok vannak, olyan nyúl meg tyúktenyésztő telepekkel, hogy Svéciában sincsen különb. De persze jóról hazulról soha nem szabad bezzegelni. Ami itt van, azt okádani kell lefelé.

Odaát a Tiszán túl, Csongrád megyében viszont a tanyák veszélyben vannak, rablók járják - a tévedések elkerülése végett hiabos/palfingeres darus teherautókkal.

Nem csak Budapest mozaikossága erősödött, de a Vidéki Magyarországé is. Egy megyén belül néhány kilométer világokat választ el. Vagy pl a Tisza. A Jászság nagyon elment, a Közép-Tisza gödörben. Békés megye suttyomban egész jól feljött -persze ha a népét kérded, ríjj, nyavajog, panaszkodik.

A Budapesttől való távolság nem határoz. Szarvas messzebb van Budapesttől, mint Törökszentmiklós, mégis Törökszentmiklós sokkal rosszabbul áll. Hát még mentálisan...

Vathy Zsuzsa írta annakidején [az Ezredforduló táján] : Tamási, ami messzebb fekszik Budapesttől, jobban áll, többre futotta, mint a szocializmusban fejlesztettebb Simontornya.

Frick László Intézet 2017.02.22. 15:41:05

@Betonmandala: A Pógárvárosok, mint Kecskemét, Hódmezővásárhely, Makó, Szeged, Debrecen, túlélték, átélték a Törökmagyarországot és mareadt törzsökös polgárságuk. És még az Alföldön is maradt pár mocsárszigetben olyan falu, ahová a deftert nyíllal lőtték be és a falucska népe úgy vitte ki rejtekfolyáson ladikon az adót a töröknek. Az ilyen települések máig másik. Kivéve persze azokat, amiket a szocializmusban "kulákozás" címén kinyírtak.

Betonmandala 2017.02.22. 16:32:22

@Frick László Intézet: hajdú szabadnemesek lecsúszott utódainak és hortobágy környéki tanyán élők keveréke vagyok, kis Nagyvárad közeli vérfrisítéssel. Kikutattam, az egyik ősöm a nánási címerhez hasonlóan levágott török fejjel díszített címerrel büszkélkedett:

hu.wikipedia.org/wiki/Hajd%C3%BAn%C3%A1n%C3%A1s#/media/File:HUN_Hajd%C3%BAn%C3%A1n%C3%A1s.C%C3%ADmer.svg

Számomra az igazi budapesti vegán-paleó sznobságban kínlódó egygenerációs özönfaj.
Szemléltető példa a gondolkodására: büszke rá, hogy nem ismer egyetlen cigányt sem, és nagyon tudja, ők milyenek és a kirekesztésük miatt van az és hogyan kellene megoldani a felzárkózatásukat. Programozást kell tanítani a cigánygyerekeknek - ez lesz a Kiút. Az igazi budapestinek olyan elképzelései vannak az országról, mint amilyeneket a kocsmákban hallottam részeg rokkantnyugdíjasoktól Japánról.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2017.02.22. 16:49:57

@Betonmandala: A cserdi polgármester, Bogdán László és a cserdi példa nem lehet megoldás, vagy legalább remény a megoldásra? Mármint a cigány munkanélküliség problémájára.

A programozás tanítás tényleg elég durva, szerintem elég kevés ember van, akinek van agya a témához (próbáltam autodidaktaként tanulni, de valahol a hash-mapeknél meg a model-view-controller keretnél feladtam :-))

Betonmandala 2017.02.22. 17:24:10

@Dinamuki: Nem hinném, hogy tudna kezdeni valamit a lakótelepi cigánysággal a Bogdán László.

Amúgy a belpestieket rohadtul nem érdekli, mi van a cigánysággal, csak olyan divatos aggódni értük. Elárulom, engem sem izggat különösebben, mi lesz velük, akiket ismerek, azokért felesleges is lenne. Olyanok,m int a macska, mindig talpra esnek.

Steinmann a grófnő 2017.02.22. 19:26:12

@Frick László Intézet: @Betonmandala:
azt tudom mondani nektek, hogy borzasztóan egysíkú, leegyszerüsítő a gondolkodásotok...ilyen a pesti, olyan a pesti, amolyan a budafoki, de emilyen a rákoskereszttúri...

röhejesek vagytok
Én pl egy olyan házban élek, ahol van mondjuk nem több, mint 25-30 lakó, de a költözések, lakáseladások miatt eddig kb 50 szomszédom volt a házban, sok lakásban többször is cserélődtek a lakók
két egy forma család vagy két egyforma ember nem volt közöttük, és ez csak egyetlen ház a sok közül
Nézzétek már meg, milyen röhejes, mikor valaki "bezzeg a fiatalok" meg "bezzeg az öregek" szófordulattal él

De ajánlok magamnál okosabb embert, aki pl. olvassatok bele a trendinspiráció oldalba, ami tisztán a fogyasztás felől, mint célcsoportok közelíti meg az embereket, és láthatjátok, mennyiféle, és milyen gyorsan változó csoportok vannak
Persze, nyilván vannak általánosságok, hogy aki jómódu, nem fog leragadni a Havannán, de pl. mit mondanátok a nyóckerről? Mert vannak már nagyon pöpec részei...szóval, eléggé előítéletes, meg összemosó ez a budapestizés.
Amúgy semmi másról nem szól, minthogy különbnek hiszitek magatokat a fővárosiaknál, de kb. olyan kisiskolás szinten, hogy én B osztályos vagyok,akkor az A osztályba járók mind hülyék.

Frick László Intézet 2017.02.23. 06:17:43

@Dinamuki: @Betonmandala: Többször kifejtettük ezt itt ebben a blogban:
A cigányság gyűjtő-népnév. Pl , mintha azt mondanám, európai ember. És mondjuk lenne egy szép példa svédekkel -ami nem működik albánokkal.

Az Összevonások korát éljük. Mindent a lehető legkevesebb verzióra szeretnének leredukálni.

Szerintem én Magyarország egyik legmagasabb fokú cigány tudora vagyok. Ismerek "helyi megoldásokat" . Tisztában vagyok azzal -most fantázianevek következnek- hogy ha ismerem a tiszakanyari cigányokat, attól méhg a kúntekeressi cigányiskolában a pofám, a nagy és arrogáns alapállásban és kuss és figyel és kérdez és meghallgat és szemlélődik.

Az alföld egyik leghírhedtebb cigánytelepülése Tiszakanyar. Nem túl messze fekszik tőle Drogosvárajja. Ezen a vidéken magyar és cigány telipofával sziggya a tiszakanyari cigányokat, milyenek. Pedig már nagyon régen a Drogosvárajjai cigányokkal van inkább baj.

Ez tényleg így van, pl egy megyeszékhely cigány slum-jében semmire se menni tiszakanyari, rozsályi vagy kúntekeressi tapasztalatokkal

Rozsályon is szép példát taláni cigányok dolgoztatására..

Ahogy már többször kifejtettem: Az Indiák 4 Ege alól több korszakban sokféle népek ágasbogas utakon indultak föl Európába.
A magyarországi első betelepülő cigányok pl jelentősen, abban különböztek a mai migránsoktól, hogy az ő túlélési taktikájukhoz a vallási azonosulás tartozott. Ez az egyiptomi fölvándorlási ágazat és ezért itt Magyarországon egyiptomi kopt őskeresztényeknek vallotta magát és László-nak egy vajdaa, akinek sikerült Zsigmond királyunk elé eljuttatnia menlevél kérelmét."Honnan is, kérelmük elolvasása nélkül engedélyezzük" -azaz Zsigmond fütyült a kérelemben összehordottakra és egy legyintéssel az egész Német-Római birodalomba szabad járást engedett nekik.
László vajda népe valószínű, nem is maradt Magyarországon, de pl a törökökkel feljövő, az indiai kasztjaikat megtartó kézműves cigányok igen. A rézművesek, a téglaégetők stb-k)

Éshát ahogy ma is Bangladesh-ből a dalitok, dalitok miondig is nekivágtak a Hosszú Útnak, mert a daalitok az Indiák összes egei alatt folyamatosan üldöztetésnek vannak kitéve.

A dalit nem dolgozhat. Nincs is mestersége -ha a kurválkodást vagy tolvajlást nem számítom.

A kasztbéli cigány anyanyelvű cigány nem is engedi a gyerekeit keveredni a dalitokkal -ez az egyik, amiről a magyar szájjalcsináló képmutató aljasok nem mernek beszélni: a cigány-cigány szegregáció.

Nagyon fontos a kasztoknál és a különféle cigány népeknél egységes hozzáállás: a népból-kasztból felkapaaszkodott, a kilépő nem térhet vissza.
Erre többször rámutattam, amikor a szájjalcsinálók hamis párhuzamokat erőltetnek az amerikai négerkérdéssel: A fleszabadult négerek dollárcentjeiket összeadván saját értelmiséget taníttattak ki, először tiszteleteseket, orvosokat, ügyvédeket, tanítókat. A cigány lemeztelenííti a seggét a közüle fölemelkedett diplomásra és felszólítja, hogy nyalja ki.
A magyar cigánybiblia íróját, Lakatos Menyhértet 100-szor fogadták így cigányok "Nyald ki a seggem, hoztá pízet, a pízrű beszéjjé Majompofa [a szakálla miatt]"

Tehát hiába van egy jó példa egy településen, szinte lehetetlen azt onnan importálni (exportálni) "Éngemet nem írdekelnek a tiszakaanyariak, kapják be, eén, eén kúntekeressi vagyok!"

A Máltai Szeretetszolgálat, Kozma Imre atya több településen sikereket ért el cigányokkal, de ők sem azzal operálnak egy új helyen, hogy "Ez már a monori cigányoknál bevált, kövessétek a példájukat"

Ismerem pl azt a települést, ahol József Attila Pista volt. A cigányok rossz népnévadása szerint "olájcigányok" lakják. A romongró dalit cigány az "olájcigány"-t lenézi, mert barnásabb (dohányszín) bőrű, feketébb, még indiaiasabb a hangképzése és cigány anyanyelvű. "NyégerŰ beszíl!" A dalitoknál a napszámra szervező az rabszógáztató és ő maga nem végez fizikai munkát. Csak dirigál, nagypofájúskodik és lehúzza a szegényeket. A dalitok az ilyet becsülik. Amikor aztán olájcigányok közé keveredik a munkában, az olájcigány 100milliomos nagybanda nagygazdát lenézi, mert százmilliomos létére szerszámot fog, beáll címerezni, dógozik, izzad. Nem ám alsóhangon, hanem rögtön a dalit lenyégerezi, régebben kuntakintézte is, belgázza és kiröhögi az olájcigányt.

Áll a dalit a faluban, ahol JA Pista volt és csudálkozik, hogy a pékbót már 4-kor nyit. Nem érti, minek. Hátugye.. az olájcigány már nyáron 4-kor indul a munkába. Az egész olájcigány had márciustól mikulásig dolgozik, keményen. Fókszvágenypasszáttal mennek ki a dűlőkre. A dalit nem érti: valaaki ilyen gazdag, hogy passzátkocsija van és dolgozik?

A dalit nem felnéz a passzátosra, hanem lenézi.

Európában a népek a Felhomályosulás óta konglomeráltabban élnek. Ezért nehéz megérteni az indiai tíípusú nép-és országberendezkedést, amiben 10000 négyzetkilométerek 44 nép élt három országban 6 alapnyelvet beszélvén, , tehát 3 országban, melyek összterülete 17000 négyzetkilométer.

Frick László Intézet 2017.02.23. 06:29:04

@Steinmann a grófnő: @Betonmandala: @Dinamuki:
A proletár kifejezés eredeti értelmébe visszahelyezése a megoldás. Teljesen fölösleges lakótelepi cigányságról beszélni. A "panelproli" pedig nem csak elkoptatott, de gusztustalan és pontatlan is.

A proletár címszó alatt többször is írtam e kérdésről.

A cigánysággal kapcsolatban az egyik alaptételem:
"Tekintsd a mai cigánnyt és a 100-150 évvel ezelőtti magyart látod.

A proletárok között a magyar és a cigány proletár között nüansznyiak a különbségek. A magyar proletár egy kicsit többet szellőzteti a lakását. A magyar proletárasszony nem tud olyan szépen fehéret mosni, mint a cigány.

Vásárlói-piacszegmentációs szempontból a cigányok innovatívabbak. A magyar proletár megveszi a Dosia óccsómosóport, a Surf-öt meg ilyesmit. A cigány asszony inkább kinyittatjaa a mosógéles dobozt és darabjára veszi meg az apró csomagocskákat. Cigány nem vesz, csak Nescafe 3:1-ben kávét, a magyar proletár megveszi a hamis vacakokat. A cigány azonnal javítja a helytelen vásárlási döntését, a magyar büszkén meg is koncepcionálja és kitart a végsőkig a pl Óccó Kisz Cuzzúkija mellett. A cigány KÉRDEZ -ez a legalapvetőbb különbség.
A cigány tudja, hogy én autóbuzi vagyok, odajön hozzám, felvázolja, mi kéne neki és mondjam már az ótót, ami annak megfelel. A magyar nem kérdez: "Majd eén túúúúdom, mit akarok" A cigány odamegy a másik cigányhoz" Te Varas! -milyen ez a Micu Icsikocsi? Jaó e?" És akkor a cigány elmondja a cigánynak, hogy jó, óccsón el lehet szakítani a hülyemagyartól, inkább úrinépek veszik, szép tiszta ápolt ótók és elmegyen olajcsere nélkül ez iss 70000-et, mire vasba lehet vágni" A magyar nem közösködik.
A magyar nem közösködik, a cigány proletár egy nagy család öt tagja literjével összeadják a bérzintre a pízet és közösen bemennek a nagyvárosi lidlikbe fosonyokba óccsónvásárolni. A magyar proletár nem közösködik, majd ű egyedül, ű nem ül össze a testvérivel se.

de ezek nüanszok, tényleg. Amúgy a magyar proletárnak is, meg a cigánynak is van egy kedves gyereke, aki mindent megkap, a többi elől meg kieszi a hűtőből a jó ételt aztán lelakatolja előlük, ki ne zabájják. A szájávaal él-hal mindegyik a gyerekéért, bejárnak az iskolába tanárt verni meg fenyegetni, de egyébként a legtöbb gyereküket éheztetik, veszélyeztetik, erőszaakoskodnak velük és nem folytatom, miket meg nem csinálnak azzal a gyerekükkel, akire a hülye iroditsa előtt annyira teszik a fejüket, hogy pl a "szívüket eleventen tépnék ki érte" ja, csaak a gyerek alultáplált, ők meg vastagon elhízottak----
süti beállítások módosítása