mottó: Út  a napfényes Belize-ből a szürke börtöncellába.

/Retek klub stréber, Minőségi újságírás díjjal mózerarankázott  nyálmagazinjának  becsalimondata/

KÁROSULTAK EGYESÜLETÉNEK VEZETŐJE Itt sose nevezte őt senki Bróker Marcsinak. Se brókernek nem hívták, se Marcsinak.

"RIPORTER" Ö... hát akkor.. hogy nevezték?

K. E. V. Hát Marika néninek!

Ja, egyébként pont az útról semmit se tudhattunk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1612101009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.01.09. 05:58:19

Ezek a mai "ujságíró/riporter" halmaz borzalmas egy matéria. Mint a társadalmunk, fasza tükörkép!!!

Frick László Intézet 2017.01.09. 11:39:43

@Burgermeister: Annak idején, 32 nick-kel ezelőtt a Tiszabői Patkányügyön szemléltettem a sajtómunkásság pártoktól és politikától független geciségét.
Egy sátortetős kockaházban, szegényes, de tiszta körülmények között élő háromgyerekes pár kisgyermekének megharapta a patkány az ujját, a túlbuzgó gyermekgyógyász követelésére a sebész amputált egy perecet. Ebből lett a Patkány leette a kezét! sáv.
A faluba a hiradóstábok forgatókönyvvel érkeztek. A szerkesztőségben odafönt Pesten előre megírták a riport forgatókönyvét. Egy patkányirtó kisiparos ráharapott a cuccra és vállalta az ingyenreklámért az ingyen patkányirtást. A riportokban a család elhagyott, régi putriszerű házát mutatták, mintha ott történt volna az eset, persze a lakatlan putrit jól le is pusztították lakatlansága óta. De a takaros ház, ahol valójában megtörtént au eset, nem mutatott volna jól.
Egy ügyes ember kutyája ogott egy patkányt: ezt a riporter stáboknak 15000 Ft-ért engedte lefilmezni a patkánytulajdonos. A Magyar televízió stábját 100 km-ről visszaküldték vágóképet fölvenni a fagyott mutogatós patkányról.
A TV2 akkori stábja forgatókönyvének a 7. pontja: "Közös patkányégetés" Mivel csak egy patkány volt, a fagyott mutogatós, azt akarták elégetni a kamerák előtt. persze a patkánytulajnak hiába igértek dupla pénzt, többet meg nem merészeltek. (A patkányok a kihelyezett mérget fiatal kontrollcsoporttal próba-etettetik... legalább 40 nap, mire a patkányok tömegesen döglenek,, ez a riporterjárás meg 10-12 nappal később végetért...)

Igen gyakori az, látni, hogy a riporter ott rugózik, nem merészel eltérni a szerkesztőségi utasításoktól.
Magyarul és röviden: a riporter sokszor olyan gépies eszköz, mint a mikrofonja.

A legcukibb az volt, amikor 2006. október 23-án a Retek Klub riportere Kruzslicz Dávid élő egyenesben közvetítette, persze véletlenül, a csürhét az Astoria felé szorító lovasrohamot. Ez ugye súlyos történelmi jelenet, aminek a megtörténtét utolsó vérig tagadják a Jók és Igazak. Nem is vetítették többé soha, én már igen befolyásos médiagurut is ráuszítottam a témára, próbálja meg befolyása bevetésével előkeríteni a jelenetet. Kruzsklicz riporterként ekkor szart utoljára. Kameramögé tolták, majd szerkesztő lett.

Tavalyi kedvencem: Nyakó István a blokkolóautomatának dőlve ad riportot a Retek Klub riporternőjének. A buta riporternő száján ki uis szalad a kérdés: "Nyakó úr, akkor most mért megy hátra?" Ugyanebben a riportban az EGÉSZ jelenetet megmutatták. tehát Nyakó több kopőaszon át hátra-oldalt vonult az esélytelenbe. Egyszercsak befutott egy telefonhívás: Nyakót hívták a Kúriáról a döntéssel. Nyakó meg sem mozdult, elvette a telefont a füléről és eltette. Ekkor hívták a verőemberek főnökét, Nyakó mozdulatllan. A Verőember a telefonból értesülve azonnal elindul blokkolnik szépen leblokkol és a vissza-mozdulatakor indul el Nyakó blokkolni.
Persze a jógyereksajtó nem az egész jelenetet, csak azt mutatta, ahogy Nyakó elindul a blokkoló felé és bár egy kar elé kerül, de le is ereszkedik, végülis már tökmiondegy, hiszen Nyakó MEGVÁRTA, amig a kopaszék leblokkolnak.
Ismétlem: a blokkolóautomatáénak dőlve nyilatkozott.

A politikusokat felesleges köpködni, kár a nyálért. A patkjány természete a patkányság, a politikus meg ugye politikus.
A baj az, hogy a bármely sajtó pénzért vagy szívbéli felindulásból, de politikai szolgálatokat tesz. nem azt mondom, hogy a vén banyya meg a kopaszok nem voltak rohadék aljasak, hanem azt, hogy Nyakó Az automatának támaszkodva riportot adott és még a picsa riporternő se értette, mért vonul hátra hátrányba. Ja, hogy a testi épsége? Ugyan már...

2017.01.09. 21:10:50

Eldöntöttem, hogy végignézem HD-ben, 5.1 DS-ben a teljes Nibelung-ciklust, esténként egy előadást, úgy, ahogy azt a Mester eredetileg elképzelte. Ma jön a Valkűr. A csatornamunkásoknak jó munkát kívánok, és bízom benne, hogy egyszer valami hasznossal is fognak foglalkozni, jelenleg nem éri el a bensőmet a szennyük.

Frick László Intézet 2017.01.10. 09:05:39

@nagyjoco: Iszonyú sokat változott a zenei ízlésem még az utolsó élethetedemben is, de Wagnerrel valahogy nem boldogulok Biztos van valami jelentősége Wagner-nek. szerintem jó száz évvel megelőzte a korát művészetimarketingben.. de .. alig birom magam ráerőszakolni...

2017.01.10. 16:15:01

@Frick László Intézet: Pozsonyi Ádám szerint onnan tudható, hogy Hitler egy szörnyű ember lehetett, hogy a kedvence Wagner volt. A jelentősége abban áll, hogy mélyen katartikus élményt ad azoknak, akik szeretik.

Frick László Intézet 2017.01.11. 06:02:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem kedvelem Wagnert -de senkit nem lehet a magakorából kiszakítani, amiben szerves. Wagner a Gesamtkunst föltalálásával (amit ha nem ő talál föl akkor feltalál más, pl a Wagner-nél több szakmai útáló által piszkált Berlioz-nak is voltak ötletei) igen korszerű volt. Egyes wagneri ötletek hasznosak. Wagner fő hasznát abban látom,, hogy a fiatal Debussy rajongott érte. A fiatal Bartók-ra Richard Strauss is hatott, hát ő meg Wagner alapú. Wagnernek sokat ártott a náci behasználása. Nadehát egy olyan országban beszélünk erről, ahol nem lehet Maxim Gorkij orosz író műveit olvasni, mert "komonyista" vót.

Lásd még: Daniel Barenboim Wagner bemutatója Tel Aviv-ban.

Frick László Intézet 2017.01.11. 06:04:18

@nagyjoco: Hitler lehet hogy hallgatta, de nemigen érthette Wagnert. Szerintem nagyjából a csindradatták tetszhettek neki.
Ráadásul mindig csak Hitlert basztatják, holott a nácizmus agytrösztje és a ő kommunikátor A Doktor volt. Na ő lehet, hogy értette is Wagnert.
süti beállítások módosítása