Szerintem a legérdemesebb a következményekre tekintettel okoskodni.

Eddigre már eléggé beiszaposodott ez a népszavazási cirkusz. Jó előre mindenoldal meghozta a döntését. A magyar jók és igazak a geci cigányt szidván aszonták: "Minek is mennék el, el van döntve a dolog, jól itthonmaradunk oszt ha szerencsénk lesz, jó kevesen mennek el szavazni és beégnek a rojatt cigányfajtájék!" Most viszont a cucc alaposan fölmérgeli a magyar Jók és Igazak-at , tutti biztosra veszik hogy a cigányék bandája csináta diregt a provokációt.

Pedig szerintem egy eléggé szokásos és szokványos szélsőbalos antifás biliben a viharkeltés. A szélsőbalos antifák a zsernyákokat amúgy is útálják.

És jól be is jött nekik, nem? Mind a Jók és Igazaink vagy a cigányékat sziggyák vagy a rendőrséget vagy az összeset.

Jó sokan a Jók és Igazak közül ezért fölhorgadnak és majd elmennek igennel szavazni, dafke. Innen aztán, -eéntüllem oszt baánom eén44!4!- akár egy habonyisztikus propötlet is lehetett -akkor meg újra jól öntökönrúgták magukat Orbánék.

28 komment

Címkék: divergók

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1011744161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.26. 19:02:22

nincsenek nálunk harcos antifák
egy vármegyés cirkusz valószínűbb

vagy egy önjáró "leöntöm a pofád sósavval" bácsi házi barkácscucca...

ki tudja
Mindenesetre olvastad a levelem. Hogy is mondtad pár hónapja..."lujza, csak nem képzeled, hogy LESZ valami.." Hát képzeltem. Bár ne lett volna igazam.

Mikor volt az ezelőtti utolsó bombás akció? Aranykéz utca...kb kilencvenes évek közepe?? Nagyjából. Ja meg PONT most. Hmmm..

2016.09.28. 10:16:31

Külföldön voltam, ,most találkoztam a hírrel. három betűt látok lelki szemeim előtt: itt egy K-t, egy B-t meg egy G-t.

2016.09.28. 10:18:37

@nagyjoco: Csak nem ebben a sorrendben :D

Frick László Intézet 2016.09.28. 11:28:37

@nagyjoco: @Lujza S.: Szinte aláírták a munkájukat.
Jocó, ezt nem nagyszolgálat szakemberei csinálták. Ez anarchista akció volt Lujzám, te csak "magyar"-ban tudsz ugye gondolkodni, pedig szerinem ez jópofáskodó német anarchista iatalok viccelődése volt, ezért választottak "zsernyákokat" célpontul. Basztak a térfigyelő kamerákra, A bulinegyedből könnyen kirándultak felderítésre, az akció után megittak egy sört és aztán irány a FranzLiszt... azóta is repedtre nevetik a hasukat akárha az elvbarátaik a NégynegyvennégyPontHu-ban.
Az euroanarchisták szerint a polgáriasodásba rohadt Aéjraópa ezt érdemli... proletárjai a fejletteknek nincsenek és a minéltöbbmigráns a szerintük annáljobb. Ott vannak minden kilométerkőnél, dógoznak "gyuri bácsi"-nak azaz a NAgy Brada Szakszolgálatainak.. tájékoztatnak, biztatnak... és most kavartak egy jót az unkoorische scheißesuppe-n...
És te Lujzácxska azt is csinálod, ami a céljuk volt a te viselkedésed "véleményed" az amit céloztak kiváltani

2016.09.28. 15:25:33

@Frick László Intézet: A horgászsapka árulkodó nyom. Áderjani, nem? :D

Egy ilyen robbantásnak nem sok értelme van, ha nem jelentkezik semmilyen szervezet, hogy ő volt.
Besörözött német anarchista fiatal előbb tesz magában kárt, mint hogy ilyen nyugodtan kivárja a pillanatot.

2016.09.28. 15:48:23

@Frick László Intézet: nem volt az annyira amatőr, mint amennyire te azt láttatni akarod. Amatőrnek álcázott annál inkább.

2016.09.29. 10:11:08

@Frick László Intézet: Magyarul tökéletesen beszélő német fiatal robbantott...

2016.09.29. 14:42:59

@Frick László Intézet: Idézet tőled 2012-ből:

"A kis gerillák meg így móccerolnak!
És ez lesz, ha nem 2014-től, akkor 2016-tól vagy 2018-tól a jövő. És még csak nem is a választókon múlik, hanem azon, hogy a csődöt, amibe bajnaiék ügyesen belekormányoztak, mikor és hogyan konszolidálják, mihelyst megvan a pénz, már folytatja is az abbahagyott kormányzás Gordi a friss "benzinnel" .. Ha nem lesz konszlidációspénz 2014-ig, akkor majd ezekre mutogatva bojkottálják a választást és akkor ezek már nem csak a buta ennlábaikban, de még a kezeikben is hasra fognak esni és akkor a Jobbik 2.0-ra (ami Zseniális Ferenc fejlesztés) sajnáltam pazarolni a karaktert..."

Ehhez képest hol vna Bajnai. Meg Cukiék támogatottsága.

Frick László Intézet 2016.09.29. 16:58:01

@nagyjoco: Intézetünk még nem dógozott 2012-ben. Egyébként szerintem Bajnait tájékoztatták a FejlettUsákok az új (Európa-szétbaszós) doktrinájukról. 2012-ben az 'Arab Tavasz' volt a nyitány... Nem csudálkozom hogy Bajnai nem akart semmit. Éskülönben A Jók és Igazak meg a Gáncstalanok sem akarnak semmit de főleg nem kormányozni. Számodra nem érdekes, hogy a mai ellenzékben nincsen egy "épkézláb"? Esze ágába nem áll egyik gecinek se a kormányzás [felelőssége]. Csak tekints a bezzegisztáni fejletteket, jókat és igazakat. Csuda, hogy nem húgyoznak a konnektorba, Egy éve a fejlettek még azt pofáz[tat]ták, hogy hűdebefogadóak és gyöhetnek csőstül a nem is illegálisak. Most meg százezerszám akólbólítanák a szerintük menekültségre nem érdemeseket. Ép ésszel nehéz azonosulni a politikaiöngyijükre a nyálukat verő fejlettnyugati jókkalésigazakkl. Magyarországon kétmillió ember tűzönvízenát és mindenáron segélyből óhajt élni... Nincs aljasgecibb és szemforgatóbb szenteskedés annál amit most a magyar szájjalliberálisok meg fasszalse] balódaliak előadnak.
Ilyen balfasz ellenzék utoljára Horn Gyula miniszterelnöksége alatt volt, csak akkor ugye úgy született az az ellenzék, kábé annyi tellett tőlük. De a mostani ellenzék elvileg és önképe szerint is Magyarország legokosabbjai... Ezt érdemeljük. Gondolj csak a szegedi pógármesterre, mennyire tettetett sértődöttséggel menekült vissza a kis pocsolyája langyába. Márpedig ő politikailag tízszer ambiciózusabb, mint Bajnai.

Az imposztorok (Ferkó és Gordi) a lényegi céljukat elérték, innen már ki-ki hobbyja szerint, Gordi a csöndes munkálódást szereti, Ferkó meg ugye, mint Goebbels-tanítvány szerepelni szeret. De Ferkónak sincs semmi komoly szándéka.
Mert szerinted Martin Schulznak van?? Alig várja,, hogy rendesen belemerülhessen az idültalkoholizmusba.

Frick László Intézet 2016.09.29. 17:01:06

@Lujza S.: Annakidején még köcsög Dudkó próbált rámutatni arra, hogy Bezzegnémetországban tényleg vannak neonácik és rendesen antifák is. (Anarchisták). Magyarországon olyan... fejbenrepülős... szájjalcsinálós... billentyűzetbe meg tabletbevert nejlonanarchisták vannak, mint Bedéék, a DeDi... meg effélék... de tevőleges?
Egy rendes budapesti neonáci felvonuláshoz is mindig Bezzegnémetországból jöttek neonácik...

2016.09.30. 13:49:27

@Frick László Intézet: ebben a kérdésben egyetértünk. Az meg külön történet, hogy ajrópát idültalkeszek vezetik - ami a naga nemében vna olyan veszélyes, mint a migrantak.

2016.09.30. 15:29:45

@Frick László Intézet:

.."Esze ágába nem áll egyik gecinek se a kormányzás [felelőssége]..."

EZEK sem kormányoznak, kizárólag lopnak.:D
A felelősség: mutass nekem bárkit a kormányból, akit bármilyen elbaszásért felelősségre vontak, úgy ténylegesen.
Hülyeséget hülyeségre halmoznak, majd kedélyesen közlik "túltoltuk a biciklit".
Szórják ki a haveroknak a milliárdokat, és ha lebuknak, akkor sincs semmi, akkor jön, hogy "migrnács, gyúúúrcsány, brüsszel".

Kormányzás felelőssége :DDDD
Kormányzás nincs, és felelősségvállalás sincs.
Nézd meg sorban a szaros ügyeiket, mindenhol veszteség, csőd, nyilvánvaló haveri lenyúlások. Még csak vizsgálat sincs soha. Nemhogy felelősség. Ugyanmár.
Egyetlen egy intézkedést mutass, amit kormányzásnak nevezel az utóbbi egy évben. Ne kommunikációt, intézkedést.
És egyetlenegy kebelbeli alakot mutass, akit EZEK ténylegesen felelősségre vontak bármiért.

2016.09.30. 15:31:06

@Frick László Intézet: szokásos smonca válasz nem kell. Feleslegesen ne gépelj.

Frick László Intézet 2016.09.30. 18:37:29

@Lujza S.: Én megelégszem olyan kicsinyslgekkel, mint pl az, hogy Magyarorswzág nincsen a tíz legcsődveszélyesebb ország között a világon, de még a húszban sem. Aztán az is valami, hogy máma már munkaerőhiány van ( a kétmillió proletár nem is fog dolgozni soha, talán csak te vagy a Jók és Igazak & Gáncstalanoktudnának valamit kitalálni a munkábaállításukra)
Soha nem volt ilyen jóélet ebben az országban, mint most az utakon mozdulni se lehet az autóktól, vásárolnak az emberek... az idén nyaraltak csőstül
-----
hogy mi a smonca? ... mert te nem smoncákat szajkózol

Én azt látom, túl nagy indokolatlanul nagy itt ebben az országban a jólét. Túl könnyű az élet itt. És ezt fizikailag is tartani lehetetlen.

A jók és Igazak a Gáncstalanok kormányzása alatt minden jól ment. Magyarország legokosabbjai hatalmon voltak vagy nagyon-nagyon meg voltak elégedve a hatalommal.

A negatívprop az megvan most, hogy ezek mennyitlóóópnak, hóóógylopnak, sat. De tovább? Hogyan lehet az hogy a Jók és Igazak és Gáncstalanok TENNI semmit. Egy épkézláb ötletet nem olvastam még jóoldalitól. De ha egy jóoédali véletlenül ÉSZ-szel merészelne nyilatkozni rögtön megkapja hogy fideszes bérenc.

Nem látom az alternatívát. Lejön az úrnak angyala és élvezésedre a picsába kűdi EZEKET. De aztán? Tyúkész miszerint "ezeknél bárki is jobb?" Tudod, hogy az arkangyik humora milyen: idetesznek nektek bárkit akkor.
De meg is érdemlitek :D

2016.09.30. 20:11:37

@Frick László Intézet: mindig megbánom, hogy szóbaállok veled, "TI" vagyok...

hasonló stílusban: az olyan orbánfasszopók, mint TI, rendesen gazdaságinaivák.
Az ország államadóssága egyetlen fillérrel nem lett kevesebb, pedig beforgatták rá a magánnyugdíjvagyont.

Autó és nyaralás: a világgazdaság épp a hullámvasút felfelé menő szárán van, ennek semmi köze a hazai gazdaság teljesítményéhez, globális folyamat.

A munkaerőhiány: a ratkógyerekek elmentek nyugdíjba, a most munkaképes korba kerülő korosztály létszáma egyszerűen kisebb, mint a hatvanéveseké 1990-ben kevesebb gyerek született, mint 1952-ben. Ennyi. Továbbá alsó hangon számolva is félmillióan külföldön dolgoznak. Nem alsó hangon számolva még többen.

Egyetlen kormányzati intézkedést mondj, ami előrevitte az országot. Iletve mondjatok TI orbánfasszopók. Nem tudsz ilyet. Az utóbbi években propagandán és lopáson kívül semmi sem történt.

Egyetlen hatásos intézkedést mondj, ami nem gyúúúrcsány, meg migráncs és óriásplakát, meg kaszinóslopás. Egyetlen hasznos intézkedést. Várok rátok, mit tudtok írni :D Semmit :D

2016.10.08. 09:37:16

@Frick László Intézet: várom a remek cikket az érvénytelen népszavazásról :D

mit szólsz ehhez a nyilasházmester tempóhoz?
index.hu/belfold/2016/10/07/jobbikos_javaslatra_832_ezer_forintra_buntette_az_nvb_a_ketfarku_kutyakat/

2016.10.08. 09:59:25

@Frick László Intézet: meg is érdemeljük, így van. Betiltották a népszabót, sem papíron, sem neten nem elérhető. Minek.
NE POFÁZZON AZ ELLENZÉK, KUSS LEGYEN NEKIK.
Gratulálok a szemellenzős látásmódodhoz, hogy EZEK milyen jól vezetik az országot, bezzeg azok ugye, elmútnyócév, öszödi beszéd....és mert gyúúúrcsány...
most összekalapáltak nektek egy klassz kis diktatúrát, és a számomra az a legszomorúbb, hogy te vagy akkora faszkalap, hogy tapsolsz is hozzá, és jólérzed magad benne. TILCSÁK BE aki pofázik, oszt jónapot. És neked ez tetszik. Seggfej.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.13. 13:23:00

@Lujza S.: "Egyetlen kormányzati intézkedést mondj, ami előrevitte az országot"

nemrég jelent meg a Pénzügyi Szemlében (nem Orbánszócső) egy cikk a 2010 óta követett gazdaságpolitika eredményeiről:
"A magyar gazdaságot jellemző
magas külső eladósodás és belső egyensúlytalanság tette szükségszerűvé a 2010 utáni stratégiai irányváltást. A stratégiai változtatásoknak
köszönhetően a következő eredményeket tudja felmutatni a magyar gazdaságpolitika. A belső egyensúlytalanság csökkentése:
a foglalkoztatási ráta 9 százalékponttal nőtt; a kkv-k teljes adóterhelése 9,1 százalékponttal csökkent; a bérhányad növekedett a
szektorális adók terhére végrehajtott béradókedvezmények következtében; részben az adószerkezeti átalakításnak köszönhetően a
nettó bérek és a nettó minimálbér 10 és 14 százalékkal növekedtek 2010–2015 között. A külső sebezhetőség csökkenése: a nettó
külső tartozásállomány 40 százalékkal csökkent GDP arányosan 2010–2015 között; az államadósság külföldi fizetőeszközben denominált
aránya 49 százalékról 30 százalékra mérséklődött; az állam részesedése a működő vagyonból a GDP mintegy 5 százalékával
növekedett 2010 és 2014 között, többnyire közművek és a kritikus infrastruktúrához tartozó oligopol és monopol piaci vállalkozások
megvásárlásával."

www.asz.hu/storage/files/files/penzugyiszemle/2016/gyorgy_2016_3.pdf

2016.10.13. 14:50:17

@Dinamuki:
foglalkoztatási ráta: te tudtad, hogy a közmunka is beleszámít a munkába?

Nettó bérek növekedése....és a vásárlóerőparitás? És hogy növekedett, melyik jövedelem decilisben? A felsőben, ahol nem voltak igazán rászorulva, vagy az alsó decilisekben? Na? (ne keress utána, a felsőben, lásd egykulcsos szja)

Az államadósság ÖSSZESSÉGÉBEN nem csökkent, a beforgatott nyugdíjvagyon ellenére
Az állam részesedésének növekedése....hát...biztos hogy ez jó nekünk? Ez pozitív változás? Nem inkább haveri lenyúlások történtek? Bizonyos szektorok ésszerűtlen leállamosítása?

Plusz egyet ne felejts el
2008 a világgazdasági válság éve volt. Még a német gazdaság is belereccsent egy kicsit. Teljesen véletlen, hogy 2010-ben volt a kormányváltás és a világgazdaság megindulása is. Nem összefüggő tények. A magyar gazdaság, méreteinél fogva nyitott gazdaság, tehát az itteni történéseket kb 70%-ban a világgazdaság állapota befolyásolja.

Én inkább elcseszett lehetőségeket látok, az EU idenyomott egy csomó pénzt, amit hülyeségekre költöttek el, vagy egyszerűen túlárazott és kamu beszerzéseken át ellopták a haverok. Tanárként én is voltam olyan továbbképzésen, ahol a képzés minimális volt, ellenben a négycsillagos wellness biztosított volt. Persze, tök jó volt, de ha engem kérdeznek, lehet, abból a pénzből inkább wellness nélkül egy tartalmasabb, drágább képzést kérek inkább. De nem lehetett választani.

és sorolhatnám....a metró romokban, de nyomjuk a betont a stadionokba..stb
papíron ugyanúgy nő a nemzeti vagyon, meg a gdp és szárnyal az építőipar...csakhát
vagy lásd cigánypénzek elsikkasztása
és azt se felejtsük el, az energiahordozók bizony külföldről jönnek...euróért...dollárért...ami Ferike elkúrt királysága alatt 270 Ft Eur volt...most 312?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.13. 15:46:59

@Lujza S.: jó, oké, az államadósság valóban nagy kolonc, de végül is Feri alatt szárnyalt felfelé igazán, jóval a válság előtt, állítólag nagyrészt ebbe bukott bele, nem tudom, ezt mondják az okosok.
De szerintem jobb, ha az államadósság egy része a külföldi befektetőktől áttevődött a belföldi megtakarítókhoz, mert ez azt jelenti, hogy a vagyon (remélhetőleg) a "háziasszonyoknál" marad, az Index írt erről a minap cikket, és nem a BlackRock Investment vagy mittudomén melyik külföldi alapnál.
Plusz a kkv-k adókönnyítése is fontos lépés szerintem. Plusz a fizetési mérleg javulása, és ehhez kellettek az ágazati különadók is...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.13. 15:48:06

@Lujza S.:...az EU-s pénzek felhasználásának meg vannak feltételei, ha egyszer csak játszótérre lehet igényelni, akkor arra fogják, akkor is ha nincs gyerek a faluban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.13. 20:29:05

@Lujza S.: amúgy tényleg ajánlom az egész cikk elolvasását, mivel ez tényleg nem kormánypropaganda, és nagyjából objektívnak tűnik.

"amennyiben egy mondatban kellene össze- foglalni a második orbán-kormány legfon- tosabb gazdaságpolitikai feladatát, akkor azt mondhatnánk, hogy a cél átállítani egy külső erőforrásokra épülő „debt-fare” gazdaságot egy belső erőforrásokra, munkára és megtakarítá- sokra23 épülő „work-fare” gazdasággá. Ehhez szükséges a gazdaságszerkezet elmozdítására a szuperkapitalizmustól a piacgazdaság irá- nyában, ami értelmezésünkben egyet jelent a hazai és külföldi tulajdon közötti egészséges egyensúly megteremtésével és a kkv-k verseny- feltételeinek javításával, a versenyfeltételek ki- egyenlítésével.
Ez az új, munkaalapú, „work-fare” gazdaság két gazdaságpolitikai stratégiai feladat köré szerveződik.
unövelni szükséges az aktivitást és foglal- koztatást, valamint a belső megtakarításokat és demográfiai fordulatot kell végrehajtani a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.
vCsökkenteni szükséges a külső pénzügyi sebezhetőséget és növelni a gazdaságpolitika szuverenitását:

2016.10.13. 22:11:58

@Dinamuki: ja persze pl. A demografiai fordulatot is sikerült végrehajtani. Nem munkaalapu hanem tudás alapú gazdaságra kéne átàllni. A magyar vállalkozók hekyzetbehozasa pedig a haveri kör helyzetbe hozasat jelenti. Szerinted egy olyan gazdadagban ahol előre borítékolható melyik kozbeszerzest ki nyeri, melyik haver arra valóban mondhatjuk h a teljes vallalkozoi kört helyzetbe hozza? Nem szivugyem simicska de nezd meg eleinte mindent nyert most meg semmit. Akkor ki is van itt helyzetbe hozva?

2016.10.13. 23:34:12

@Dinamuki: belepislantottam
2. számú ábra
szerinted jelentősen csökkent az állam eladósodottsága?
és ha beleolvasol, akkor írja is, hogy a minimális csökkenés annak köszönhető,hogy eltapsikolták rá a nyugdíjvagyont

Hidd el, sajnos semmilyen áttörés nem történt. Az állam pont annyira eladósodott, nem indultak be olyan, tudásra, modern techonológiára alapuló iparágak, amik felfelé húznák a gazdaságot.
Plusz még egy dolgot ne felejt el. A kormány nem csak a gazdaságért, hanem az ország általános állapotáért is felel, Pillanatnyilag gengszterek és kurvák vannak hatalmon. A fiatalság menekül az országból. Rossz az emberek közérzete pl. ilyen húzások miatt, mint a népszabó bezárása. Tényleg, arról mi a véleményed?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.14. 08:47:17

@Lujza S.: jó de ahogy írtam, tényleg nem mindegy hogy a magyar háztartások (és igen, biztos az oligarchák is) kezében vannak-e a magyar államkötvények, vagy a Blackrock Ltd kezében, mivel az állam ekkor a magyaroknak fogja visszafizetni a pénzt, akik itt költik el (legalább egy részét).
Az se mindegy, hogy mennyire kkv-barát a kormány.
Az se mindegy, hogy a bankrendszer mekkora hányada van magyar kézben, és ebben semmi nacionalizmus nincs: a németek is most jöttek rá, hogy hiba volt a Deutsche Banknál éveken át külföldieket, akik mondjuk angolszász mintára gondolkoznak, vezező pozícióba engedni. Ez a múlt szombati Frankfurter Allgemeine vezércikkében volt, ezt a lapot nem nagyon lehet nacionalizmussal vádolni.
A Népszabiról fent írtam a véleményem: sajnálom ha megszűnik, de erről szvsz a szoci oligarchák is tehetnek, akik évek óta hagyták vesződni, nem segítettek rajta.

2016.10.14. 10:50:06

@Dinamuki: ezek szerint minden rendben a gazdaságban, a demokrácia állapota is kiváló. Akkor most tapsoljunk. Ja ha jol tudom , te valamiert külföldön élsz.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.14. 12:31:55

@Lujza S.: nyilván nem. Olyan kormányzati intézkedéseket kértél, amik előrevitték az országot. A fenti, nem Orbán-talpnyalók által írt cikkben ilyenek vannak.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.10.16. 13:25:07

@Lujza S.: meg az, hogy jobb nyugaton - most csak hadd írjam le a saját szempontomat. Igen, sok szempontból jobb, kényelmesebb, és k-európainak lenne kicsit azt is jelenti, hogy az embernek van egy jókora "batyuja", ami egy nyugatinak nincsen, amiben benne van pl. hogy még a viszonylagos anyagi biztonság sem adott és meg kell érte küzdeni.
Ukrán, orosz, magyar lányok tízezrei próbálnak nyugati pasit fogni, nem azért mert rohadék anyagiasak, hanem mert nyugodt életet szeretnének. És persze lehet azt választani, hogy kimész, és az unokáid már nem is fognak tudni magyarul. Ezer szempontból függő és alárendelt viszonyban vagyunk velük. Egy sikeres gazdaságpolitikában benne van nem csak az, hogy a függő helyzetből minél jobban kijöjjünk, hanem hogy valamennyi önállóságot legalább visszaszerezzünk - ez nem "nacionalizmus", vagy ha igen, akkor az USA messze a legnagyobb nacionalista. Én egyébként nem is azt fájlalom a leginkább, hogy anyagilag alattuk vagyunk, hanem hogy az intellektuáls, művészi életünk olyan, amilyen, - de ez nem csak magyar jelenség, mindenütt ilyen - és erről tényleg nem az Orbán kormány tehet, még csak a szoci se. Többször kellett kijönnöm pl. magyar színházi előadásról, ami egyébként telt házzal ment, mert annyira ócska volt a darab, hogy nem bírtam. Mert ami modern, annak mindjárt közönségesnek kell lennie, meg vulgárisnak. Vagy ha próza, akkor a vulgárison kívül még fárasztóan intellektuálisnak. El kell fogadni, hogy ahogy a német áruházak polcain a Pick szalámi meg a lecsópaprika meg a pirosarany az egyetlen magyar exportcikkek, úgy zenében Bartók, irodalomban meg Márai, akik azért jóval régebbiek, azok, akik tényleg számítanak. Filozófiában meg Lukács valami hülye elméletével a regényről. Kertész meg Krasznahorkai szerintem messze nem annyira jók. Nádas idegesítő sznobtáp. Szóval voltaképp nincs semmi.
süti beállítások módosítása