A mai myugat-ázsiai-arab-kisázsiai válság egyik fő oka a Fehér Civilizátor Fejlettember: a Nagy-Brit'-ek elkezdtek térképországokat konstruálni a XX. század elején Szíriától Nyugat-Indiáig [ a mai Pakisztán-ig]. Aztán azóta még jó sokat rombolva bukfencezett is a Fehér Civilizátor az egyeduralmából lefelé. 

El kell ücsörögni pár napot a Dohai reptéren és ... még egy jóllakottóvodásnak öltözött tésztahúsú és agyú amerikai nyuggernek is kezd gyanús lenni ez a cucc. Amikor ez az ötlet kipuruttyálódott, akkor Egy Nagy Hatalom volt a világon, A White Anglo-Saxo Peoples .. az angolszász összefogás... ö... hát nem mondom, az Obama után következő mcnamaraiánusok biztos azt hiszik, hogy a WASP a régi fehér egyeduralkodó faj lehet... Csak az a baj, hogy időközben a Kétosztatú Világkép, a kapitálimpérialista USA és a szociálimpérialista Szovjetúnió alkotta dualista világ is elbukott.

Ebben a pillanatban 4 Nagy Hatalom uralja a világot, Kína, India... és az USA meg az Oroszország... A logika az europidok összefogását diktálná, azaz angolszász-EU- orosz összefogást. Erre az USA 90-es évek eleji kémfilmek színvonalának megfelelő orosz képpel hülyíti oroszellenességre az embereket, mertugye "relatíve" egy nemismert Szovjetaúnió-alakúra elhazudott Oroszországhoz képest az USA még menő . Az orosz középosztálynak ki van fizetve a háza és ki van fizetve az autója és évente nyaral, meg még 1-2 alkalommal fejletlenországokba utazik. Az USA polgár, az aktív munkásosztály majd csak nyugdíjaskorában tud világutazni. Úgyhogy az amerikai középosztálybelivel, aki a hosszúhétvégékhez hozzácsaphatja az évi 4-6 nap szabadságát s meghet Hawaii-ra vagy Floridába... milyen világképe lehet.

A fehérek most egy egész kontinenst, Afrikát elbukták. A White faj-nak... jó lenne egy kis önmérséklet és realitásérzék és körülnézni Keleten, mi újság.

Oszd meg és uralkodj? Az europidok széjjel-testvérmarakodják egymást, mire a kínaiak meg indiaiak csak vállat se rántanak: betelt a mértéke a fehéreknek és kész, megfizetnek a köbükunokák a civilizátor szépapáik bűneiért. .

Kínában a fehér az ördög színe. A fehéreket pedig csak Fehér Ördögök-nek nevezik . Ami itt folyik most Jementől fel a Brexit-ig, semmi más, csak egy kis ördögmarakodás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr578487574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.16. 19:29:37

Az milyen hírek alapján teccett kigondolni, hogy a világ negyedik ura India? Lehetne éppen, de nem érdeklik a globális hatalmi játékok. Kínával ellentétben.
Lehet elmúltszázévezni, csak hát ugye minek. Az arab világ válságának fő oka nem az idegen behatolás - hanem az iszlám maga. Az iszlám fogja vissza a gazdaságot, a tudományt, a művészeteket, a normális emberi jogokat a nők számára. Az iszlám szállítja a vallási magyarázatot a hódításra és a jihadra és az öngyilkos merényletekre. Emelett az iszlám szépen elfoglalta Afrika szívét és ennek világszinten katasztrofális következményei lesznek.
Persze lehet azt mondani, hogy a gonosz fehéremberek tolták meg a radikális iszlámot - csak ez önmagában kevés. Ahhoz hogy arassunk, vetőmagra van szükség, termőföldre - no meg napfényre, esőre, és csak azután jöhet aratás.

Jönnek most a Trumpok meg az AfD-k,itthon a jobbikok és egyéb állatfajták, és őket aztán főleg nem fogja érdekelni az elmúltszázév. A háborúban -amit az iszlám kezdett ellenünk - itt az ideje az ellencsapásnak.

2016.03.16. 19:31:34

A számot köszi, nagy kedvenc.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.03.16. 23:58:13

Az angolszász logika egész mást kíván, mint Európával összefogni. Katonailag, technológiában és gazdaságilag egyelőre ők vannak topon és ott is akarnak maradni mindenáron. Az ő szempontjukból semmi értelme összefogni Európával, inkább teljes gőzzel igyekeznek háttérbe szorítani Európát és összeugrasztani az oroszokkal.
Abban teljesen igazad van, hogy riasztó az a durva oroszellenes propaganda, ami a nyugati sajtóban megy.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2016.03.17. 03:02:12

@nagyjoco:
a közel kelet baja az, hogy még soha nem hagyták nekik egymást agyonverni (most se hagyják, de erről később). a "fejlett világ" vallások, népek és nemzedékek kiirtásával jött létre - azok maradtak, akiket nem vertek agyon.
ott emberemlékezet óta mindig jött valami nagyhatalom, és húzott egy vonalat a homokba, és közölte, hogy kuss van. most is az öböl menti országok radikalizmusexportja hajtja a hiriget, amit még a szaudiak kezdtek el, amikor az őket hatalomra juttató berber törzseket legéppuskáztatták az amerikaikkal meg a britekkel. azóta rengeteg pénz áldoznak arra, hogy a világon mindenfele iszlamista iskolákat hozzanak létre, és a saját hardcore dzsihadistáik inkább ott éljék ki a világjobbító ábrándjaikat, mint otthon (a nagyobb öböl menti városokban vannak no-go zónák, ahova nem a bevándorlók miatt ódzkodik bemenni a rendőrség vagy a hadsereg, hanem az őslakosok miatt) .
szíriában a szírek vagy a kormány oldalán harcolnak, vagy helyi miliciákban próbálják megvédeni a falujukat, esetleg elszedni a szomszéd falutól, amilyük van. a bombázók, de az iszlám állam meg az al nuszra is főként külföldi, és főként egyszerű zsoldos. ha a pénzért el kell játszani, hogy saria van, na bumm. addig is tarthat rabszolgát, meg elszedheti az arra járóktól, ami megtetszik neki.
ugyanez ment boszniában, csecsenföldön, afganisztánban, irakban, szudánban, jemenben, líbiában, nigériában, és így tovább. amíg olaj van, lesz radikális iszlám, mert lesz rá pénz és kereslet.

Frick László Intézet 2016.03.17. 11:57:28

@nagyjoco: Úgy, klasszikus impérialista módon Kínát sem érdeklik a globális játékok. India nem klasszikus civilizátor katonásdi leigázósdi útján lesz nagy, hanem egyszerűen gazdasági nagyhatalom és kész. Bevezetik az adózást.. már egy hong-kongi típusú faékegyszerű adózás is roppant erőt hord össze. Pont ez a lényeg, hogy az USA képtelen a kapitálimpérializmusról leszokni. És az utolsó értelmes elnök távozása után szabadul csak el igazán ez a deal...

Frick László Intézet 2016.03.17. 12:01:01

@Dinamuki: Lófasz az anglo-saxo top. A top ma a Távol-Keleten van. Az angolszászok jól tennék, ha megkérdeznék a harmadosztályú tahóknak lenézett aussie testvéreiket erről. Már Ausztrália se megy nagyon messzire befektetni. Csúnyán elment Kína, Indokína, Malajzia és Indonézia. Új Zélandon is anyanyelvi körben tájékozódhatnának az WASP-ek.

Frick László Intézet 2016.03.17. 12:12:40

@bs395: Amerikai társadalomkritikus filmeket vagy vacsoracsatákat nézvén többször pattantam már föl Allah Akbar!!! kiáltással a tévénéző szofámról.

A moszlím vallás testvériségalapú. Több tucat moszlímmal beszélgettem már. Nagyjából mindenben egyetértettünk -a súlyos antiszemitizmuson és izraelellenességen kívül. Alig találltam moszlímot, aki a zsidókat (ahogy Mohamed pedig tervezte) testvérnek nevezte volna. A moszlím szerint amit látunk, az politika.. és a politika mocskos...

A fehérek nélkül nem lennének jelentősebb torzsalkodások. Nem tudsz olyan hadakozásra mutatni,, amiben valahogy ne az europid civilizátorok kavarták volna a szart. nem mondom, némi mordálydurrogtatás... nomád viszonyok között nem sok értelme van a testvérharcnak. Én még igazi siíta-szunnita ellentétet se látok. Ami feltűnt idegen egek alatt, hogy az állítólagos irániak, akik fundamentalisták, europid cuccokban engedik nyaralni a nőiket, akik cigizhetnek is. míg a szaúdiaknál a férfiaknak szabad amerikai kosárlabdaszerkóban, atlettatrikóban, fedetlen fővel amerikázni, a nők viszont csak szeparékban ehetnek normálisan. Kifejezetten kellemes sport pakisztáni mohamedán vagy iráni mohamedán éttermébe khaurként beülni, ahol olyan... amerikai nagypofájútúristát megjátszva hőbörög a szaúdi a szeparéért, mertugye az asszonya tökfátyolban és a szeparában, spanyolfal mögött tudna enni. és ahogy a pakisztáni mohamedán, az iráni mohamedán odakacsint hozzám a szemével, mert ugye a fejlettszaúdi úgy beszél vele, ahogy egy amerikai túrista valami balkáni pincérrel...
A6z a lényeg, ha világutazol, semmi olyat nem tapasztalsz a világban, mint amit a New York Times-ban, a Financial Times-ban vagy a 444.hu -n olvashatsz. Az USA polgár világutazni csak nyugger korában tud. És egy nyugger már mit lát [be].
Én azt látom: nagyon nagy bajban van a civilizátor europid és az elmúlt 500 év bűneiért a hipszter joló , aki globalistának hiszi magát, fog megfizetni.

Én jéziánus vagyok -azaz a moszlím tekintetében nem egy hitetlen kutya. Hiszen Mária fia Jézus a Korán szerint tisztelendő próféta volt. De pl a jézusfikázó hipszter joló, a borotváltheréjű kertitörpeszakállas semmibenhívő mindenfikaista, az hitetlen kutya is :D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2016.03.17. 13:49:51

@Frick László Intézet:
a muszlimok úgy testvérek, mint a feketék: ha van a szobában fehér ember, akkor mi mind fivérek vagyunk, de ha nincs, akkor bloods vs cribs, és lelövik egymást a nyílt utcán.
ahogy a fehér ember is sokkal több fehér embert ölt meg a történelem folyamán, mint az összes többiből együtvéve, úgy a muzulmánt se az foglalkoztatja leginkább, hogy mit csinál a zsidó, a keresztény vagy a zoroasztrista, hanem hogy a szomszéd muszlim, az kicsoda?
minden nap robbantgatják egymást - nem az amerikai jár a bagdadi piacra vagy a mecsetbe, hanem a helyiek, aki lehet, hogy pont úgy szunnita, mint aki megöli. párizsban odament a lövöldöző a sérült muszlim rendőrhöz, és közvetlen közelről fejbe lőtte. nem azért, mert rendőr volt, hanem mert muszlim. ha fehér lett volna, ott hagyják.

2016.03.17. 13:58:17

@Frick László Intézet:

A zsidóság és a kereszténység nekik nem barátaik:

5:51 Ó, kik hisznek! Ne vegyétek a zsidókat
és keresztényeket oltalmazónak! Ők egymás oltalmazói. Ki feléjük fordul
közületek, hát ő közülük való (lesz).

„Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel,
akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután
nagy rontást tettetek bennük, akkor
szorosan kötözzétek meg őket; és utána
vagy [gyakoroljatok] nagylelkűséget, vagy
[kérjetek] értük váltságdíjat─amíg a há-
borúság véget nem ér. … Akik Allah útján
öletnek meg, azoknak ő nem hagyja, hogy
tetteik célt ne érjenek.”
Korán 47:4

Ez utóbbi alapján dolgozik az tiszta iszlámot követő ISIS is. Meg a Boko Haram, meg a többiek.

2016.03.17. 14:01:07

@Frick László Intézet: "Én még igazi siíta-szunnita ellentétet se látok"

A síták és a szunniták annál inkább.

Frick László Intézet 2016.03.17. 15:07:51

@nagyjoco:
Nem szeretem az Írás-okban való mazsolázást. Moszlím hittudósok szerint azok a baromságok, amiket a Korán nevében a Sharíja örvén elkövetnek, újságok és bálványimádó szélsőségek. I. Mohamed alatt a bölcs kádi megjegyezte, hogy ugyan szó van a házasságtörök megkövezéséről a Koránban, de ezer év alatt a gyakorlatban még nem volt rá példa.
Tessék Rabbi Abba tanítása
Rabbi Abba pedig magyarázatát a következő mondattal kezdte:

– Ugyan kicsoda az, aki az emberek lelkét ismeri, hogy az fölfelé száll, avagy pedig, mint az állaté, a föld felé, lefelé süllyed?

Ennek a mondatnak igen sokféle értelme van. De így van ez a Tóra minden szavával. Mindegyiknek sok-sok értelme van, és mindegyik megfelel saját értelmének. Mert az egész Tóra hetvenszeres: hetven arca van és hetven oldala és hetven elágazása és így van ez a Tóra minden egyes szavával is. És mindaz, ami minden egyes mondatból származik, az ismét minden oldalra ágazik el.

Így most jegyezd meg a következőt: Ha az ember az igazság útján jár, akkor jobb felé halad és magas Szent Szellemet vonz magához, aki akaratával mindig fölfelé törekszik, hogy a felsőbbekkel egyesüljön és a legmagasabb szentséget elérje, hogy azt soha el ne hagyja.

Ha azonban az ember a gonosz útját járja, a lefelé vezető utat, akkor bal oldaláról sötét szellemet vonz magához. Mert így szól az írás: „Ne keveredjetek el velük, hogy ne legyetek tisztátalanok. Mert aki a tisztátalanok közé megy, az tisztátalanná válik.”

De ezt is jegyezd meg jól: Ha az ember az igazság útját járja, és magas szent szellemet vonz magához és azzal magát egybeköti, akkor fia is, akit nemzeni fog, ilyen magas Szent Szellemet fog magához vonzani és ő is részesedik a szentségben. Mint ahogy az írás szól: „Törekedjetek arra, hogy szentek legyetek és váljatok szentekké.”

Ha azonban a bal oldali utat járja és a sötét szellemet vonzza magához, akkor fia is, aki tőle származik, a sötét szellemet fogja magához vonzani. Mert ahogy az írás mondja: „Ugyan kicsoda az, aki az ember lelkét ismeri, hogy fölfelé száll, avagy...”

Ha az ember a jobb oldal felé tart, lelke fölemelkedik, ha azonban a bal felé, akkor a sötét szellem lehúzza, tanyát üt ebben az emberben, és nem hagyja el, és a fiú, akit nevel, szintén ilyen sötét szellemet kap.

Így volt Ádám esetében is, aki sötét szellemmel kapcsolódott össze, de felesége még nála is korábban tette ezt, aki ezt a sötét szellemet a bűn és a gyalázat és a tisztátalanság elemeitől kapta, és így szülte meg fiát. Így született két fiú: az egyik a sötét szellemtől, és a másik Ádámtól, amikor Ádám megrettenve visszafordult. Az egyik fiú sötét lett, másik a világos.

Frick László Intézet 2016.03.17. 15:19:17

@bs395: Ezt nem látom. A moszlím odamegy a moszlímhoz és kézzellábbal elmagyarázza neki:
Te Mama Merkel kedvelt népe vagy, én meg pástu. Kérlek, testvérem, tégy úgy, mintha a családodba tartozó lennék és így menekíts át a határon. És a szír átmenekíti.
Én olyan gusztustalan mohóságot, undorító felsőbbrendűsködést mint amit fehér, de főleg angolszász tud tanusítaani, nem láttam. Még a németek se akkora nagypofájúak. Keleti emberek között tartózkodván a reptéren majdnem leokádtam az első angol párt, aki elém toppant.
A6z a bajod, hogy te nem nézel olyan filmeposzokat, mint az Agymenők.

A muzulmán vallás testvériségalapú -tehát olyan, mint amit Jézus szeretett volna. Pál AZONNAL szembe ment Jézus hagyományával és politikát csinált a vallásból és egyházat alapított. Nem merészelték meghamisítani Jézus cselekedeteinek történetét és azokban egyértelmű, az utolsó vacsora erre kötés: Testvériséget akart Jézus. A zsidók is így éltek eredetileg. A moszlímnak moszlím a testvére és segíti. A civil önsegélyezés még sehol se volt a jéziánusoknál, esetleg valahol távol, az Orosz Birodalomban, ha. Amikor már a moszlímok testvériségben, civil önsegélyezésben éltek. Amire hivatkoztok, politika. A konvisztádor5ok. politika. A vérnősző apácakúró pápák: politika. Semmit nem tudtok mutatni, ami a vallásokból fakad és nem csak örvözet a politikai mahináción a vallás. Ez olyan, mint a demokrácia nevében rámenni egy államra.

Jézus azt tanította: ENGEDJÉTEK hozzám a gyermekeket.
Nem pedig "A nevemben menjetek rája a gyerekikreee!!" -ezutóbbi klerikális politikai hazudozás.
Szinte:
"Engedjétek a dempokráciába az embereket!"
Nem pedig:
"Eredjetek rája a demokrácia nevében az emberekre!"

Azb amerikaiak elcsudálkoztak az "első demokratikus iraki választásokon" hogy egymással nomád ősi vérbosszú-viszonyban marakodó klánok egyszerre és ugyanarra szavaztakl. mert a törzs, amihez tartoztak, a törzs vénei döntöttek, kire kell szavazni. Ennyit ér a "felülről terjesztett" a móresre tanított demokrácia.

Arthur Rimbaid:
Demokrácia
"Szennyes táj felé indul a lobogó, tájszólásunk elnyomja a dobszót.

A központokban a legcinikusabb prostitúciót fogjuk táplálni. Lemészároljuk a logikus lázadásokat.

A borstáblákra és a felázott földekre! - a legszörnyűbb ipari vagy katonai kizsákmányolások szolgálatába.

Viszontlátásra itt, akárhol. Jóakaratú újoncoknak szilaj lesz a filozófiánk; tudatlanok vagyunk a tudomány, minden hájjal megkentek a kényelem számára, pukkadjon meg a világ. Ez az igazi induló. Előre, rajta!"

KARDOS LÁSZLÓ FORDÍTÁSA

-ez a Fehér Ember "demokrácia terjesztése"

Frick László Intézet 2016.03.17. 15:21:58

@bs395:
tudatlanok vagyunk a tudomány, minden hájjal megkentek a kényelem számára

Az angolul törve beszélő, a zöldkártyáért és az USA álompolgárságért elszegődött tudatlan latino katonák. A szinte tudatlan kőbuta amerikai katonák. A konyha luxuskajái, az utolsó járőr érkezéséig a konyha minden ételből 12-12 adagot lefőzve tart, készenlétben.. aztán a maradék megy a szennygödörbe. ledől egy raklap kóla: megy a szennygödörbe. [Irak, 2004.]

2016.03.17. 15:45:32

@Frick László Intézet: az én iszlám vallástudósaim pedig azt állapították meg, hogy minden, amit az ISIS csinál, valódi iszlám, a Korán és Mohamed példájának mai helyes értelmezése.
Mohamed hódító volt, élete végére egész Arábiát leigázta. Tíz év alatt 150 követőt talált, a bolt akkor indult be, amikor hadúr lett.

Ebben a sorrendben olvasd el a Koránt:
https://wikiislam.net/wiki/Chronological_Order_of_the_Qur'an

Ezt olvassák ők is. Éppen most zajlik az ismert és Koránban is bemutatott hódító technika - elözönléses támadás, tipikus iszlám láthatatlan háború.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2016.03.17. 21:04:23

@Frick László Intézet:
a fehér ember ne szóljon bele. ennyi a muszlim testvériség.
amint nincs ott a fehér ember, a lányokat-asszonyokat partiba vágják, a fiatalokat, gyengéket, betegeket kirabolják, a más felekezetit meg megkéselik. úton, táborban, sikátorban, ugyanez megy a világ minden részén, minden vallásában és népében.
a muszlim is csak olyan állat, mint a többi: ha a határon szétválasztják őket, akkor a szíreket nem engedi oda a többi az átkelőhöz; ha beállsz a sorba (nemek szerint szigorúan elkülítve), és nem ugyanazt a dialektust beszéled, mint a többi nő, addig vernek, amíg be nem látod, hogy tulajdonképp nem is vagy éhes; ha nincsen pénzed a következő etapra, ott dögölsz meg az árokparton.
csak a fehér ember ne szóljon bele: a rendőr ne szóljon bele a cigányok dolgába, a börtönőr a rabokéba, a fehér meg a barnáéba.
amit a pincében csinálsz, azt nem látja allah.

2016.03.18. 09:46:00

@bs395: mély élettapsztalat sugárzik ebből a hozzászólásból. Köszönöm.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.03.18. 21:27:29

azért ez még tőled is egy elég erős részlet:

"Erre az USA 90-es évek eleji kémfilmek színvonalának megfelelő orosz képpel hülyíti oroszellenességre az embereket, mertugye "relatíve" egy nemismert Szovjetaúnió-alakúra elhazudott Oroszországhoz képest az USA még menő . Az orosz középosztálynak ki van fizetve a háza és ki van fizetve az autója és évente nyaral, meg még 1-2 alkalommal fejletlenországokba utazik. Az USA polgár, az aktív munkásosztály majd csak nyugdíjaskorában tud világutazni."

viszont megint olyat hazudsz - igen, hazudsz - ami egyszerűen érthetetlen

apró kis hiba csak az orosz középosztályt az amerikai munkásosztállyal összevetni

és igen, van egy igen gazdag, de igen szűk orosz elit
mondom, igen szűk elit

viszont én nem sajtóból meg kémfilmekből informálodom, hanem első kézből

úgyhogy ezt ismét beszoptad

(egyik legjobb barátom külkereskedő, és orosz (valamint két évvel ezelőttig) ukrán partnerei vannak/voltak)

kb havonta tölt kint néhány napot

és igen, putyinisztán olyan, sőt még olyanabb

miért járatod le magad ilyen szánalmas faszságokkal:(((

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.03.20. 11:07:41

Én is write-onlyba, illetve szabad elmélkedésbe kapcsolok... A fehér ember "adu ásza" a kereszténység, aminek azonban az trükkje, hogy nem "a világ" szabályai szerint játszik. Az ellentmondás nyilván az, hogy valószínűleg egy egész állam, amiben nagy számmal keresztény emberek is laknak, nem mondhatja azt magáról, hogy keresztény vagyok, egyrészt, mert a keresztény ember nem utasíthatja el a nem keresztény polgártársait, másrészt egy államnak valamennyire "a világ" elég szadista szabályai szerint kell játszania. A saját életében a keresztény ember is nyilván valamennyire a világ elég szadista szabályai szerint játszik, miközben képviselni próbál valami mást, de ezt nem lehet automatikusan átvinni az államra, mivel a kereszténység elsősorban az egyén és Jézus közti teljesen személyes, közvetlen kapcsolat, csak ekkor van értelme. De nem lehet beszélni egy állam vagy népcsoport és Jézus közti közvetlen kapcsolatról, itt más szabályok érvényesülnek.
Erről azonban őszintén nem sok fogalmam van, mit jelent. Nyilván nem azt, amit Trump mond, hogy visszahozzuk a kínvallatást, a waterboardingot, sőt még rosszabbat. Nem tudom, értitek-e a problémát. Félreérteni iszonyú könnyű.

Go Jóska 2016.03.20. 12:39:29

A "fehér ördög" kifejezést nem Kínában használják előszeretettel, hanem Dél-Afrikában és Zimbabwében. És nem a távoli angolszászokra és más európaiakra vonatkozik, hanem a helyi, sok generáció óta ott élő fehérekre. És semmi más nincs e rasszista gyűlölet mögött, mint irigység, hogy a fehéreknek több van. Igaz, hogy ők dolgoznak is érte, hogy kb. ők viszik az említett országok mezőgazdaságát, és Zimbabwében azóta nyomorognak (a feketék), amióta a (fehér) farmerek nagyrészét kiirtották, vagy elűzték, "de akkor is a kurva annyát annak a fehér ördögnek, amiért van vagyona, a szegény feketének meg nincs".
A kifejezésnek köze nincs az "angolszász civilizátorokhoz".
A kínaiak meg nem gyűlölik a fehéreket.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.03.20. 21:53:04

@Dinamuki:

szerintem egyszerű:
egy állam nem lehet keresztény
(nem úgy értve, hogy nem szabad neki, hanem hogy ez értelmetlen, értelmezhetetlen)

támogathatja a kereszténységet, lehetnek többségében keresztények az állampolgárai, felléphet ún, keresztény értékek, érdekek mentén stb - de ennyi

vatikán más, szabályt erősítő kivétel
(sőt, a szabályt igazoló...:))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.03.20. 21:59:44

@Go Jóska:

igen, ez a kínai 'white devil' is erőst ...khmm forráshiányos

valószínűleg egy regény alapján gondolhatja dudi, hogy ez valami létező dolog lenne...:))

vagy erre gondolhatott: gweilo
en.wikipedia.org/wiki/Gweilo
?

2016.03.21. 10:23:53

@Dinamuki: Hát nem tudom, nem ismerem különösebben sem a történelmet, sem a kereszténységet. Annyi biztos, hogy a kereszténység képes volt felismerni az iszlám veszélyt és hatékonyan válaszolni ellene - lásd a dicsőséges első keresztes hadjárat sikerét. A kereszténytelenített juróp nem csak a világhatalmi státuszát vesztette el, hanem valami oknál fogva a barátot ellenségnek hiszi, az ellenséget barátnak. Én mernék összefüggéseket keresni a kereszténytelenítés és azon oktondi viselkedés között, ami egyre nagyobb eséllyel a juróp végzetét okozza.
süti beállítások módosítása