Az orbánizmus újabb áldozata a geci szó után a politikailag inkorrekt..

 

Ugyanis a jóoldali, politikailag megfelelő újságírók a gecigate-ig elsősorban gecinek,

majdpedig a 2-oik sortól lefelé rögtön & képmutatóan politikailag inkorrektnek mutogálták

legszivesebben magukat, a geci az stimmelt is mindig, csak a political incorrect-ség nem

in memoriam Political Incorrect, www.poinc.blogter.hu

A politika a történelem elhazudozása a valóságból -és még szerencse, ha csak réthorikai eszközökkel.

Tehát

a politikailag korrekt beszéd a lényegében hazudozás és a ~ magatartás pedig ennek a permanens hazudozásnak a szolgálata.

Különben részigazságokból is lehet egy jó nagy hazugságrendszert pecsvörkölni, ennek a technikának az újkori netovábbja Dr Josef Goebbels volt, aki ügyesen elintézte, hogy a nácifikázás java ne őrá, hanem harcostársára Adolf Hitlerre hulljon. A sok kis igazságból mozaikolt nagy hazudozással Kádár János majdnem hatékonyan dógozott , Gyurcsány Ferenc pedig mindeneddigiekben a legnagyobb tökéllyel munkálkodik máig is.

Újabban és egyre, egyre, egyrekönnyebb dolga van a politikát elemző politikabuziknak, ugyanis ma már ebben a sávban sem kell tovább számolni kettőnél. A Magyar Politikaiélet összesen két oldalból áll, a népszerű (és persze hibás/helytelen) "jobb/bal" felosztást soha nem fogadom el, az egyik legnagyobb történelmi tévedésnek tartom a magyar politikára un "tudományos" klisék nyomkorászását, úgymint szocialista, baloldali, liberális, konzervatív. Magyarország még ma is alapvetően mezőgazdasági ország akkor is, ha egyébként ez már se a GDP/GNI latjába nem nyom sokat és még a vidékiparasztság is ugarban hagyja házikertjeit is. Ugye, egy ilyen "parasztországban" a parasztpolitikának talán kéne fölmutatnia valami sikert... nevezzek meg két jellegzetes parasztpárti politikusunkat, a naív, őszinte, egyenes Bibó Istvánt, akinek szegénynek még a Jóoldali Értelmiségijeink Arczképcsarnokában sem sikerült a maga helyét elfoglalnia. A másik emblematikus név a renegát kriptokommunista, gyakorlatilag árulóvá lett Erdei Ferenc...

"Ma újra nem mindegy, mit gondolnak az emberől politikailag."

Ördög Zoltán [Bakulya, az Őlydög, egy gfg-arcú polblogger, 2006.

A magyar emberfia két időtávban választhat, ha politikai megfeleléssel kívánja fixálni jó előremenetelét, magyarul karrierjét. Választhatja a magyar politikai jóoldalt vagy pedig a rosszoldalt. Nincsen olyan szempont, aminek metszéségen a rosszoldalt választani hosszútávú haszonnal kecsegtető jó üzlet lenne.

Azb oldaliság választása még a MaiMagyarországon is kizárólag praktikus, pragmatikus és haszonelvű. Az igazán okos ember stratégiaitávon választ és persze a jó oldalt, a kevésbé okos meg a rossz oldalt választja. A rendszerváltás utáni első demokratikus választások után nem telt el fél év és máris új oldaltörés keletkezett. Már október végén a régi, az ország és Állam csődközeliségéért felelős politikai erők sajtosztó róka szerepében egy könnyed mozdulattal megtörték az addig pragmatice "egységes" ellenzéküket. A Dr Antall -féle koörmány "hazudott" (rosszul... azaz ki-nem-tudja -könnyen leleplezhetően) az ellenzék egy része "zűrzavart" gerjesztvén örült, és az MSZP máris a Nyugodt Erő, a Kiegyensúlyozó, a Politikai Profi és Konszenzus Kereső jóságos szakértőbácsi képében oldotta meg azt a problémát amit még ők okoztak 1990. előtt azzal, hogy mesterségesen olcsóbb-an adták az üzemanyagokat, mint azt a világpiaci ár indokolta volna. Nagy Sándor MSZP-s szakszervezeti vezér vezette, pompás réthorikus és rögtönző, a kiegyensúlyozó tárgyalásokat és azóta az ÁFOR/MOL a csepegtető ármozgatást míveli. Jellemző, hogy a Magyar Politikai Jóoldal negyedszázada egyik eredeti és legkorábbi hőstetteként ünnepli Az Új Oldaltörést... naná...

A rendszerváltás Magyarországon kellő bársonyossággal vér, verejték és lényegében könnyek nélkül bonyolódott. 

"Tetszettek volna forradalmat csinálni!"

/Dr Antall, az elbizakodott és oktondi "jobboldali konzervatív" kormányzás fémjelző-je/

Az öndefiníciója szerint szocialitsa, dumaszinten a kommunizmus fölépítéséről handabandázó szociálfeudalista erők 1956. után a múlt század 80-as éveire másodjára (1982)  majd nagyongyorsan harmadjára is (1986) szinte csődbevitték az országot. A második csőd után összeszedte magát az ország valódi, titkos belső fölsővezetése, az agyi dementiában szenvedő Kádár már mitseszámított, a kádárista-konzervatív szociálfeudálista Grószt leszerelték és 1988-ban megnyitották a rekapitalizáció két legfontosabb kapuját. Nem "jobboldali" emberek, nem "polgárok" nem a nép, hanem un szocialista embertípusok, szocialisták, a hamarosan megalakuló MSZP alapító tagjai, akik dumaszinten, magyarul hazudozásban, vagyis politikai lózungszerűen megtartották az efféléket, mint szociális érzékenység, miközben a munkanélküliség lehetőségének nyílt törvényi legalizálásával gyakorlatilag lehetővé tették a munkásosztály közép- és alsórétegeinek számára a proeltárizálódást. Az addig kamu munkákkal fizetett munkahelyen tétlenkedő proletáriátusnak ettől kezdve szabad volt otthon maradnia és segélyből megélnie.

Az 1988-89-es politikai vezetésnek kapóra jöttek az un "ellenzékiek", akiknek akkor még az EKÁ-ban tömörülő társaságát gazdagon telepakolták ügynökeikkel, akik között voltak  elhivatottak és csak sima kétkulacsos fajták is. Annakidején huszonéveim végén, mint fiatal politikabuzi, én is benyaltam a látványt arról, hogy a Szakállas Pulóveres bácsik eőjjdee megfincogtatják a tárgyalóasztaloknál a Múlt Rendszer örököseit... Ma már azt csodálom, hogy nem pukkadt ki a röhögés a "szocialisták"-ból, amikor A Kis Budai Presszókban Okoskodó Agyérelmeszesedéses  Nyug. Gimn. Tanárok szenilitásaival vetekedő Dr Antallék, meg a liberálisok (Pető Iván és Orbán Viktor) ott arcoskodtak nekik oktondian. Szerintem a  szocialisták  WC-be szöktek ki időnként jól kiröhögni magukat.

A "rendszerváltás" éveinek politikai roulette-elemzésébe most nem mennék bele, a lényeget mutatom: Az öndefiníciója és a rámondások szerint "jobboldal" 1990-1994. között elvégezte azt a piszkos munkát, amire a szocialisták kisérletezgetései miatt szorult az ország.

A rosszoldali politikaimegitélést olyan gazdagon tárgyalja, rajzolja tovább és túl, nagyítja és szinezi hamisítja és tódítja a jóoldaliolitikailag megfelelő gecimédia, hogy azt ide bekopipasztáznom feleseges is lenne. Ha egy "jobboldali" balfaszpolitikus egyet fingik is, aztár a jóoldali stréber nyalnokok "Gáztámadás a sajószögedi Ypernél!4!44!" címezik föl.

Egy jóoldali politikaikorrekt gecizőmotor készítésével gyak. az egész jóoldali politikaiújságírás feleslegessé tehető, ennek a motornak a tölcsérébe a bármit, amit a rosszoldali politikus mond, beletöltöm és alul az ellenkezője jön ki, legújabban pl, hogy a Buda-Cash brókerei ártatlanok és az MNB a hibás.

Viszont az un "jobboldali konzervatív" újságíróknak meg honnan lenne annyi esze, főleg pedig tehetsége, hogy a jógyerekek nyálas mintakövetéseit az eőjjdefejlettmár polikaiorrektségekben szépen csak ki is gyűjtsék?

A buzikérdés körüli  politikaikorrekt  nyálcsobogtatás még hagyján, de amikor a magyarországi cigánykérdéshez a jógyerekek az USA niggerkérdésével kapcsolatos áfiomokat és adoptálhatatlaszlagokat kopipasztázgatnak, az már  önmagában is annyira nevetséges. A jógyerek összerakható guminyomdaként használja a Médelyákoktól Elkoptatott Nevú Falu alkotóbetűit oszt ezzel már hűde el inézte, akkor még hébe-korba bangladesezik Borsod megyéről, oszt tavasz. Az index fiatal kezdő geciújságírói letájoltak ugyan a Médelyákoktól Elkopott Nevű Faluba és ott elkészített magyar sajtótörténet egyik legértékes videoriportját, de a rögzített anyagnak  még a politikaikorrektrágott nyálas fölvetését is cenzúrák valaki, pl az akkori pógármestert védő neves ügyvédi vállalat, ami cég egyik bojtárja különben napimuát végzett e pógármester mellett évekig. Tehát a riport harmada serült föl az indevideóra és még ott is sokáik belépőkóddal lehetett megnézni bizonyos részeket.

Ma nem lelni Magyarországon politikailag elkötezetlen hírforrást.

"A magyar sajtó politikai nyomás alatt dolgozik."

Mong Attila

Olyan veszélyes témákban, mint az orosz-ukrán konfliktus, összesen két típusú hírszórásból választhatunk, az egyik a kormánynak a Kállay-kettős alapján hangszerelt ősi magyaross tsárdássa, egyik nap oroszbarát, mási EU-hű szólamokkal. Erre mondolatként szintén hazug tálalást kapunk, egészen pontosan a leghivatalosabb USA -politikaikorrektségben a hiv. szöv. tám. amerikai verziót. A kritikátlan amerikanyalásban élen persze a politikailag legmegfelelőbb  444.hu geciládái járnak, köztük az eleven csendesamerikai Pete Hungarious-szal szorosan mögöttük pedig a Felhagyott Bánya, aminek meddőjén a másod-negyedosztályú indexesek maradtak burtyázni.

Egy magamfajta politikailag inkorrekt hírbuzinak minden nap úgy kell magyarról-magyarra fordítván, 40 éves technikákkal valamiféle "objektív" anyagot összemontázsolnia a kormány lakásajtójának olykor szinte már csasztuskaszínvonalú és nézhetetlen "híranyagaiból"... az m1 hiradó már fejűlhaladja a matulista-fikaista paródiák jizzelőinek legszebb reményeit is. Beültethetném Bede Mártont az m1 hiradó szerkesztőjének, ő se tudná nevetségesebbé tenni a hírszolgáltatást, amit az m1 hiradó művel.

Hát, hogy a magyar ember politikailag inkorrekt lenne, azt erősen vitatnám. Dehogyis, drága miniszterelnök uram! Sőt. A magyar igazodni szeretne, korrekt szeretne lenni végre, tartósan idomulni és mindhalálig követni végre! A magyar még mindig nem nőtte ki apakomplexusát és az LMP-n és a Jobbikon kívül nincsen jóformán olyan politikai párt, amelyik ne Apu Képé -vel kecsegtetné a magyart. Így aztán a magyar össze-vissza mindenfélét gondol a polikáról, addig volt jó neki, amíg Kádár élt , Gyurcsány fasza gyerek mert odabasz A Cigánynak, útájja a cigányt a magyar ezért ez a Kádár-nosztalgikus politikaikorrekt magyar ezrével szavaz önmányzati választáson Gyurcsány rajongóként a Jobbikra, mert az majd lerendezi a faluban a cigányokat. És ez csak egy fölvétel a hol-ide-hol oda, de mindenképpen korrektnek lenni-akaró magyarról... és van még itt a szó'árban száz...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr557227041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása