A legfrissebb népnyelviségek az internetes hirdetésekben terjednek. Ilyen a megkímélt [belső] szót váltó megvigyázott [belső]  is.

A szaknyelvi helytelenségben ~ a szakácsnyelvi megtálalt párja.

 

Ami még lenyűgöz az alábbi terjedelmes szövegben, az az, hogy ezt kereskedő írja. Nyilván engem is, meg mindenkit idegesítenek a telefonon az árat előre lefaragóü, majd a helyszínen ázsiai ravaszsággal még alkudozó ügyes emberek... ...nadehát egy kis kiruccanás Pestország három nagy Autóvárosába, Szigetszentmiklósra [főleg lopott és gyanús, montázsolt autók] Soroksár-Kispest. Üzemanyagköltség, idő és egyebek, persze, hogy odatelefonálok előtte. Egyre idegesebbek a magyarok, a politikai és kereskedelmi kommunikáció egyik fő operatíveszköze a tömegtudat felbaszása és az ingerküszöb egyre magasabb. Az emberek frusztráltak, idegesek, felcsattannak, különösen a szolgáltatóágazatoknak azon területein, ahol emberekkel kell érintkezni. Azt már több szaGcikkemben említettem, hogy az autókereskedők leginkább buzinak vagy parasztnak nevezik egymás közt a reménybeli vevőt, szóba jöhet még a köcsög vagy a picsa is. Tudok ellenpéldákat és becsületes neppereket, kereskedőket, akiket telefonon le lehet kérdezni, hát nyilván kiveszi a kérdéseimből, hogy szaktárs vagyok, elmondja az ábrát "Vidékről jönne? -ez nem az az autó, amiért érdemes 170 km-t vándlizni, uram!" Szigoruan magázódom és anélkül nem indulok el, hogy a papírozottságát az autónak ne tisztázzam, főleg, ha a "tulaj kínálja" -akiről majd 222 km autózás után fog kiderülni, hogy az autó igazából nem is az ő nevén van, hanem "külföldön dolgozó barátjá"-én.

 

Most pedig a  gyűjtésem:

Szép a belseje, megvigyázott, kulturált. Szervókormánnyal, távos riasztós centrálzárral, vonóhoroggal szerelt változat. 2 db új akkumlátorral! Futóműve, váltója hibátlan. Rögtön, napi szinten használható. Autóbeszámítás érdekel. Átveszünk sérült-bontásra szánt autokat adás-vételi szerződéssel [Vagyis nem bontóspapírt adnak a parasztnak, hanem a neki vasáron fizetett autót még fortgalomba szánva új felhasználónak adják el] . Kérem tekintse meg további járműveinket! El kell jönni, meg kell nézni, ki kell próbálni. Kis értékű autóink nem új autók, ezzel legyen mindenki tisztában, ennek tudatában keressen minket, Garanciát kereső vevőinknek, ezen értékü és esztétikai autók nem ajánlottak, festékmérő készűlék mellézőse ajánlatos. Sem minőségi sem szavatossági, sem kilométer garanciát nem tudunk adni a beszámított autóinkra. Mivel nem mi használtuk az autót ezidáig. Ebből kifolyólag vissza- nem áll módunkba vásárolni az autókat. Eredetvizsgában, műszaki vizsgában tudunk segíteni bármikor. A hirdetés csak tájékoztató jellegű, ajánlat -tételre allkalmas, de fölösleges kérdésekre csak megtekintés után tudunk nyilatkozni, mivel beszámított autók. Kérjük a telefonon való alkudozást mellőzni sziveskedjenek. Alku csak a kocsi mellett, pénzzel a zsebben. A tévedés és elírás oka [sic!] fenntartva a kereskedés javára. A nyitva- tartás elözetes telefonon való egyeztetés után, bármikor lehetséges. Köszönöm hogy elolvasta hirdetésünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr677184931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2015.02.18. 12:51:10

off
nem-e tudsz-e pesten megbízható szerelőt és/vagy bontót
(főleg karosszéria munka lenne)
süti beállítások módosítása