Már az óvodában, nagyjából az 5-6 évesek korcsoportjában pompás politikai érzékkel rendelkezik az emberek többsége. Nyilván a legjobb politikusok a jógyerekek, a rossz politikusok a rosszgyerekek és vannak még a kis tesze-tosza sehideg-semeleg jó gyermekek... Sajnos azonban idővel... úgy látszik.. a politikai érzék lassan kikopik az emberekből, Régen a szocializmusban ezért a politika alapfokon tan-és oktatási meg képzési anyag volt, viszont a legújabb időben, ahogy a sajtmunkásokat elnézem, főleg az emberek legsötétebb politikaibutaságban tartása a cél -tapsoljuk meg az ebben élenjáró dolgozókat a 444.hu című férfiújságnál és a koedukált inde(x) magazinnál!

A minapi buzicsontcsinkómajszoltatás közepette egy igen gonosz tréfát ötlöttem ki: Mi lenne, ha Kerényi Imrének kb annyi politikai érzéke lenne, mint egy nagycsoportos óvodás jógyereknek , pl  faluhelyen az iskolaigazgató néni kisfiának vagy emberorvos csemetéjének .

Természetesen a buzizás kereteibe ágyazom a példabeszédem -még szép!

Kerényi Imrével játékon kívül ugyanis az a baj, hogy semmi politikai érzéke nincsen, ami a szivére, az gyün a száján is ki. Így van ő a buzikkal is. Ezért is lehet rá haragudni, hiszen ahelyett, hogy jó politikai érzékkel kussolna e véleményével, még hangoztatja is. Politikai károkat okoz ezzel a... kinek is? Hm. 

Ugyanis ha Kerényiben lenne egy fikarc politikai érzék is, akkor nemhogy bántaná a buzikat, de pl lenne a köreinek díszbuzija. Már valamivel combosabb politikai érzékkel kiáll Alföldi Róbert Nemzeti Szinház-igazgatósága mellett, de ha igazán profi, akkor elkezdi sminkelni magát és olyan kényeskedve, elváltoztatott hangon affektál, mint Lyakatosz Mályk.

És így néz ki:

kerényi.jpg

Már ekkor semmire se menne Mágenhejm doktor a miniszterelnöknek írt (tehát NEM Kerényi valódi főnökéhez beadott...) levelével Kerényi buzizásáról, de azért játszásiból tételezzük föl, hogy valamelyik bunkó kádéenpés mégis elkezdene hülye politikai érzéketlenséggel buzizni.

Ekkor Orbán Viktor -legyen tehát neki is játszásiból valamennnyi politikai érzéke- a következő levelet írja Mágenhejm doktornak, a közismert álbuzinak:

"Drága Doktor Úr!

Tudom, hogy hihetetlen ez az Ön számára, de  a FIDESZ plurális párt és mindenkinek lehet saját véleménye, hogy nézne már ki, ha én, a nagy autokrata véleményelnyomó hírében álló kis cigány napólejony elkezdeném a jól láthatóan politikaianalfabéta buta kádéenpés kollégának megszabni, hogy mit gondoljon, de főleg pedig mondjon is ki a buzikról !

Őszinte híve: Orbán Viktor

Ugye, gyerekek, mégis, milyen jó, hogy Kerényibe nulla és a miniszterelnökbe se sok politikai érzék szorult?

Melléklet:

Mágenhejm doktor egyik legutóbbi partnerével, aki élettársa is volt és persze dugtak is:

http://szinhaz.hu/images/aktualis/Barbi2/marcius/hat2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr586229886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.15. 09:04:13

Rácz Károly a fészbukkja szerént megbaszta Kerényi Imrét, popóba.
Eddig olvastam: "Szólj hozzá!" (Áthúznám, ha tudnám, hol a formázás.)

A Fidesz plurális párt, csuhajja.

kikoránkel 2014.06.15. 10:55:42

Azt mondja az újdonsült férj, az újdonsült menyecskének:
- Ha meglátod, lelkem, hogy jövök bé a lovaskocsival a kapun, sö olyan csálén áll a kalapom, há mennyésze be a szobába, mert dógom van veled.
Eltelik néhány nap, egyszer azt mondja a menyecske a férjének:
- Hallja-e kend! Mondanék én valamit magának. Ha maga jön bé a kapun a lovaskocsival, sö meglátja kend, hogy én itt állok a gangon, s csípőre van téve a kezem, hát meg ne aggya magának az a magosságos Úristen, hogy ne csálén álljon a kalapja!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.15. 12:45:44

@kikoránkel: Én eddig azt hittem, hogy immunis vagyok a viccekre, de ettől bazmeg teliszaladt a pofám.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.15. 14:41:54

Érdekes, végig vigyorgok, amíg meg nem magyarázod. Utána is, persze! :D

Frick László Intézet 2014.06.16. 02:36:54

@ripők: Méha beleborzongok, mennyire öreg vagyok már. Nemcsakhogy erre a plurális-ra, mint divatszóra emlékszem.. bár most sokan az általános beatzenei nosztalgia oldalvizében szoktak jaj, eltávolodunk így Aéjrapától és balkán!Balkán!-ozni is... szóval én még arra is emlékszem, amikor két liberális párt is volt A Nagyok között Magyarországon. És a másik az egyik "ifjúsági tagozatának" csúfoltatott a Felnőtt Bácsik-tól [-> szakállas pulóveres bácsik]

Frick László Intézet 2014.06.16. 02:43:24

@kikoránkel: Igen, ezt a hasonlatot már én ellőttem a politikaelmélet és a politikai gyakorlat viszonyára. Politikaelméletben sokan czomboskodnak, de aztán, amikor tenni, tenni,. tenni kell, akkor bizony sokmindenféle balesetek előfordulnak, pl a sokatigérő embërnek felet se szól a hétlövetűnek mondottja, de bizony a menyëcskéknél is vannak erre paralell problemák, csak ugye, ha egy nő valamicsodája szinte alkalmatlanul nemkész a gyakattatásra, abban még nem lepleződik le és utána lehet jó nagy szája, miszerint "Eenyi telletett kendteű, hee!" Bár régente nemhogy a preézlit nem vették baótba az emberek, de muschiflutsch gyanánt is csak fogta a pina érdektelenségében a vonóját az ember oszt egy jaó nagyot csulázva a markába, më'nyálazta vót, így oszt néha a macskának csárdássa közbë gyütt föl a rúghatnékja

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.17. 13:32:46

politikai érzéke csak Horngyulának volt
meg egy kicsi van Ferinek, tudjuk

Viszont most, hogy Orbán a vezér öt9öik éve, és ugye minden olyan jól megy az országban, tele az ósony parkolója, a népek közmunkálkodnak, meg lesznek mentve a devizahitelesek is, naaaaagy a közjó, a gazdagodás, szépülés, minden fasza, még a pitypang is nyílik

csak azt nem értem, hogy ez a sok-sok jó miért Orbán érdeme, ha szerinted Orbán nem felelős az embereiért:

Nem felelős Orbán Matolcsyért
Kerényiért
Lázáért
Pintérért
cöfért
nerért
komcsiirtó alap(talan)törvényért
rezsiszilárdért
a minisztereiért
szijjártó, rogán ésatöbbiért
az államtitkárokért
hoffmannrózsákért
paksért
stb stb
egyáltalán, semelyik hülyéért, semelyik elbaszott törvényért (hiszen egyéni képviselői indítvány mind!!!!)

vagyis értem, akik balfaszok, elbasznak, széjjelbasznak, elkúrnak, ámokfutnak, vagy csak simán gerinctelen, gátlástalan tolvajok, azok mind NEM Orbán emberei

És tulajdonképpen ennek ellenére - a saját emberei ellenére - száguld az ország Orbán vezetésével...

ugyanis kb ezt állítod

(száguld az, de hová, merre...?:(((

nem vagy orbánfan, ok
de akkor ezt így hogy?

2014.06.19. 00:56:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A felelős miniszterelnök fogalmát 1848-ban vezették be - köztársaságban a miniszterelnöké a végső felelősség...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.19. 10:41:31

@nagyjoco:

A ner, a fele se kétharmad és az alapförmedvény másképp gondolja:

Ami jó, sikeres, az ORBÁN
Ami nem jó, nem sikeres, az NEMORBÁN

pont

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:30:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mit hisztériázol?
Hogy kerül egyoszlopba Matolcsy vagy Kerényi
Én az életem kockáztatáésával direkt a kedvedért megkérdeztem, hogy lehet-e olyan funkció, hogy miniszterelnöknéi megbízott. Erre te baszol. Viszont Kerényit Matolcsy alá írod.
Ez olyan, mintha én Fásy Ádám bűnlajstromát összeírnám így:
Bunyós Pityu
Suzy és Jolly
Majsai Gábor

Pl Szijjártóval mi és olyan-e a baj, mint Kerényivel. Belemégy abba a játékba, amiszerint játszásiból Kerényi legyen olyan hatékony, mint Szijjártó vagy Matolcsy.

Most nagyon komoilyan kérdem:
Dr Prokopp Dóra annak idején KÉPVISELTE (reklámarcként) a korpátlanítósampont vagy GYÁRTOTTA. Kb akkora butaság Hoffman Rőzsát basztatni, mintha azt mondanám, hogy Dr Prokopp Dóra samponja faszt se ér.

Mit mondtam a kezdet kezdetén: -azt, hogy 2010-ben, szemben Bajcsányék kamarillisztikus kormányzásával, amiben a minisz6tereknek PR szerepe volt, most majd kamarillisztikus kormányzás fpog következni. (Ezeknek olyan kevés emberük van, hogy még egynémely miniszternek is konkrétan dolgoznia is kellett!]
Az a baj, hogy számodra a jelentörténelme mazsoláskalács és még nem is te szemenszeded ki a mazsolát a kalácsból.

A nevek KÜLÖNBÖZŐ funcióban vannak, az egyik név martalék nektek, basszátok-rágjátok alapon. és basztátok, rágtátok is szépen és az még semmi, de a sajtótok is tukmálta nektek rendesen. Én pl, ha liberális újságírónak szabana lennem, mondjuk vezetőpozícióban én pl egy bakfittyert ois sajnáltam volna Hoffman Rózsa nénire, minek. Az a sok hiába veretett jógyerekgeci! Beh kár volt a sok jó anyagért!

Szijjártót meg minél inkább basztatnád azon, hogy miket művelt, annál rosszabb lenne neked. Végigmennénk Szijjártó TETTEIN te magad vakarnád ki az oszlopból a nevét, mert polkomm' öngyi lenne.

SOHA nem mondtam olyant, hogy Orbán nem basz el (pl a káderkérdést következetesen és folytatólagosan)
ÖSSZESEN & CSAK[csupán] annyit mondtam, hogy a jóoldali újságírás bár tud, amit tud, de hallgat róla azért, mert szerintük (és ez egyébként a saját szempontjukból helyes is) jobb, ha Lázár munkálódásait is benyaljátok Orbán bűntetteihez, semmint azt, hogy Lázár valójában legveszélyesebb ellenlábasa Orbánnak. Azaz... hogy is mondjam.. klasszikusan békén hagyják a "belüölről" bomlasztó erőket.
Annyit állítottam, hogy tud-a-amit-tud a jóoldali újságírás, de nem látja itt az idejét annak, hogy megossza veled. Annyit áűllítottam, hogy a 444 kollektívája röhög a rosszoldalon.
De benneteket is kinevet, akik benyaljátok a húzásaikat. Rám még a mentaillatú üde liszterintől bacimentes nyálukat is sajnálják, ami röhögtükben kifrecsegnek (Ahogy bokszolnak a levegőbe, mennyire menők, nagyokj és előrevivők meg minden)

A rosszoldali jságírástól sose lesz jaj a jógyerekeknek. Pontosabban yay. Attól lenne yay a jógyerekenek, ha egyszer végre támadna egy VALÓBAN liberális hírforrás, ami TÉNYLEG pártatlan és VALÓBAN oda üt, ahová köll.

Ugyanis most nem az a kérdés, hogy orbán hogyan raszta-baszta-rattatta.
Most egy kérdés a fő: ki lesz Budapest főpolgármestere.
És attól, hogy basztatom Orbán meg a FOIDESZ-t
Kerényiért
Lázáért
Pintérért
cöfért
nerért
komcsiirtó alap(talan)törvényért
rezsiszilárdért
a minisztereiért
szijjártó, rogán ésatöbbiért
az államtitkárokért
hoffmannrózsákért
paksért
stb stb
egyáltalán, semelyik hülyéért, semelyik elbaszott törvényért (hiszen egyéni képviselői indítvány mind!!!!)
mindezektől még a főkérdés elsikkad.
Játékos feladat: a kezedben a kovács egyengetőüllő és most a felsoroltaknak mindnek, beleértve az összes egyéniképvisleőt is, ejtsd a fejére.
Lesz-e ettől számodra megfelelő ("bárkimás, csak tarlós ne") polgármestere Budapestnek.
Pőtkérdés:
lehet-e más főpolgjelölt ellenlábasa Tarlósnak, mint akit Ferenc diktál[t!!!4!44!!]
És még egy pótkérdés: EBBEN a pillanatban a 444 kollektívája tudja-e, ki a jelöltje Ferencnek?

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:35:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tudod Hanni, 1939. szeoptember 3-án nem az volt a fantasztikusan nagy politikaiérzékű koponya, aki ezt mondta:
"Hurrah!-most a nácik legázolják nekünk majd a komcsikat"
Hanem az volt a fantasztikusan nagy koponya, aki azt mondta [volna] hogy: "Keletre törvén a náciknak attól még nem lesz Nyugati Kapu-ja."

Te a jelentörténelem szemléletében odáig tudol eljutni, hogy mitisírt a hogyishíjják.

Érted, van egy Orbánellenes Koalíció, aminek a fő ereje érdekelt Orbán fennmaradásában. EZ egy lényeges kérdés, nem Hoffman blasztolása big lóddal.

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:37:23

@nagyjoco: Olyan Kali Juga legyen ezután mindig a Földön, mint Kerényié a magyar szinházéletben. Úgy szenvedje meg minden bátor ellenálló színészünk a rémesen vakmerő antigónéisztikus zsarnokellenességét, mint Pokorny Lia

Frick László Intézet 2014.06.21. 03:30:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Török Birodalom már mióta elmúlt és mkonkrétan bele lehetne verni az arcát a Török Birodalom máigható rohadmányaiba egy kételkedőnek. rendesen a valóságban ki lehet fényképezni, pl Görögországban, a Balkánon és még Magyarországon is a Török Birodalom pusztító idehatásait. Sőt: magában Törökországban is máig megvan a rohasztás. Sőt, Egyiptomon sokan csudálkoznak, ha az Arab Világot Marokkó felől kezdték Keletre haladólag megismerni, mi az a retek, redv, szenny és rothadás, ami Egyiptomot a többi é-afrikai arab államtól elkülönbözteti, hát ez: a török megszállás és elnyomás EREDMÉNYE.

Magyarországon MÁIG meg lehet húzni a Végvári Vonalat, ez kb a Szentgotthárd-Sátoraljaújhely vonal úgy, hogy emígy meg lehet messeni egy átmeneti hullámvonallal, amin BELÜL van Debrexen és Kecskemét (de egy kicsit Hódmezővásárhely és Szeged is, Pécs nem)
Másképpen pedig: Tételezzünk föl egy orbánváltást 2018-ban: akkor bezzeg majd lesz elmúltnyolcévezés.

Másképpen: Orbánék 1998-tól töretlenül folytatták a monetárisan fegyelmezett pénzügypolitikát és a stb-ket. EGYRÉSZT azonban ők hallgattak erről, másrészt viszont 2002. után volt elmúltnégyévezés, miközben akoik elmúltnégyéveztek, nagyon is jól tudták, hogy FOLYTATÓDOTT mibnden és szépen 1998. után.

CSak 2002. után nem folytatódott.

Ami azonban 2002. után folyt, az pl piaci liberalizációnak lett elhazudva.
"Tegyük ki szabadversenynek, döntse el a piac" De milyen az a piac, ami olyan vásárlógyenge, hogy az ÁR mindenekfelett első, második, nyolcadik és tizenhatodoik szempont és pl a MINŐség az kb 21-ik. Hány Suzuki Ignis-t lehetett eladni az egyébként ebben merész és innovatív Német Piacon??
Pl Bezzeg Ausztriában sose volt olyasmi, amit nálunk piacilberalizációnak hazudtak el, csakis nagyon csúnya, durva és szélsőséges NEMZETI PIACVÉDELEM volt, olyan erős, amiről még a Jobbik se mer beszélni. Noés Ausztriában is voltak politikai gondok, ellenfelek, óniósképviselők.. sőt volt egész náci tartománya Ausztriának (Karintia) Kérlek, válaszolj arra a kérdésemre, melyik óniós osztrák sáv szórakozott Brüsszelben a hazaiszennyes Euplenaritásban mosigálásával és teregetésével? (Terrrmésztesen pl orbánék az Ártatlan NYolc Év alatt igen.)

Frick László Intézet 2014.06.21. 03:34:52

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A st6atisztikákat tallózva pl az elmúlt négy év alatt az Ártatlan Nyolc Év előttire állt vissza a szarvasmarha vagy sertésállomány. És nem csak, nem csupán. Ez a földMŰVELŐ orbáncigányellenesnek jó hír: aóccsóbb a szervestrágya.
A földspekulánsnak, akit egyébként csak azért nem basznak ki a politikaiéletből, mert a szájával nagyon orbánellenes (de egyébként orbán a létfeltétele neki :D) rossz hír.. sőt... megsemmisítően rossz, annnyira, hogy már nem is éri meg neki frekventálnia magát
Természetesen te az összesennyiből Mészáros Lőrinc, Ökrös meg Nyerges és Csányi fődgyeit látod, nem azt, hogy a spekulánsoknak súlyosan oda lett baszva.

Frick László Intézet 2014.06.21. 03:36:22

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ugyanis neked egykutya Ökrös vagy a Scheißhammer Wien AGRO-Konsortium GMBH

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.06.21. 19:02:21

@Frick László Intézet: Akkor szted miért beszél Ángyán földmaffiáról? Feltűnési viszketegsége van, és saját magának akar keresztbe tenni?

Te engem itt folyton lejóoldalizol, de nekem is vannak vidéki "igaziparaszt" rokonaim, és azt látom, hogy folyton cserben vannak hagyva, a tanyák néptelenednek el stb. mert ez egy életforma lenne, és nem is kellene őket JOBBAN támogatni, mint a csányi féléket csak legalább ugyanannyira, hogy megfordujon a tendencia, de ezek szarnak rá, kérlek cáfold meg vmi konkrét dologgal, ha tudod.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.06.21. 19:13:48

.. arról nem beszélve, hogy a picsatársadalomnak csúfolt nyugaton tényleg minden hotelben ki van írva a falra, hogy a kaja hozzávalóit környékbeli családi gazdaságokból szerzik be, de még a bécsi Hyattben is bióból dolgoznak, úgy látszik, ez (is) a jövő, és ha olyan frankónak és unortodoxnak tartják magukat, akkor legalább a nyilvánvaló tendenciákat észrevehetnék... mangalicát kajálná minden Elvis frizurás bajor séf, ha volna elég. Szerencsétlen Ángyán is csak ennyit akart volna, igazán nem sok, dehát pénz beszél.

Frick László Intézet 2014.06.22. 08:03:31

@Dinamuki: Ánygán egy meghitt kis családikirándulás kereteiben a nagycenki fasorba' se szédelgett még, amikor én már Mezőhegyesen a parkban járván próbáltam érzékeltetni, mi a különbség aközött, ha a bunkómagyar tapló& tahaó feődbirtokos vagy umbuldátor románmódra IDEHAZA szórja el a pénzét lojárkastéjjra , mercédeszótókra, lakadalmakra vagy pl puszta jótékonyságból a szülőfalujába-ja az árelvitte híd helyére újat veret vagy a gyerekek 20ezressel vesz lángot a szivarjára gyërtyárú az onoka óvodaballagási buliján
és aközött, amikor a biodinamikus gondolkodású Franz kästner szépen az utolós jurócentig kiutalja a bevételeket.
SZERINTEM egy nagybirtokkal kapcsoltaban, amit vagy úgy vagy így, de mindenképpen pl helyitermeleőszövetkezetekből lopkodtak össze majd vissza s aztán szét 1989. óta, a következő a kérédés: Hány ember kap napszámot az így (tkp tökmindegy) milyen módon ellopkodott feődeken. Míg a magyar mentalitás az, hogy ha 3-4 helyi feődbirtokos KEZELI és GYARAPÍJJJA azt a lopotvagyont úgy, hogy 150 embernek állandóan tud munkát adni és még 500-nak pedig áprilistól októberig... viszont a magyar irigy és reggeltől estig azt kívánja, hogy a négy birtokos rojaggyon zsírjába.

vagy pedig egy banki konzorcium működtet gyönyörű nagy gabonatermesztőbirtokot úgy, hogy összesen 15 embernek ad munkát.
Viszont NEM LÁTSZIK a tulajdonos.

Egyszer jó lenne, ha elmagyarázná nekem az ostoiba begyepesedett tudatlan bunkóparasztnak, hogy mitől lenne NEKEM és NEKED is személyszerint jobb, ha Csányi meg Széles a zsírjába rohadna. Nyilván egyrészt, ha Csányi meg Széles meg se születik, akkor Hornyákot és Sófalvit útájjuk oly nagyon mer' rojattgazdagok.

vagy pl mért' akkor kezdünk el tudni valamit egy állítólagos bijjógazdaságról, ha politikailag lesz érdekes.

De pl még azt se magyarázta el nekem seni, pedig a pőolitikailag jóoldali az de genetice is fejlettebb egy magamfajta, ugye, orbánfasszopónál, hogy mik a liberális szabad piacgazdasági motívumkok abban, hogy a magyar lefölözött extratej tejsavójából napraforgóbéltörekkel és melaminnal hamisított áltejre, ha Szlovákiában vagy Németországban készül, akkor rá szabad írni, hogy Milch meg Mleko és Latte, de ha Magyarországon készül, akkor csak fantázianeveket szabad ennek a lének adni, úgymint Családi ital. És ilyenekkel révailexikon nagyságú Fehér Könyvet lehetne teleírni.

Olyan jó lenne, ha végre valaki már megtanítana engem arra, hogy a fideszmilliárdosok mitőkl szarnak büdösebbet vagy másszagút az olyan náluk ügyesebbeknél, akik egy ganyi vasat nem költenek a bevételeikből Magyarországon. Hol van abban "liberálispiacgazdaság" ha valaki futóversenyt hirdet és biciklivel áll a rajtvonalra.

Ángyán is egy FIDESZES meg Dr Fazekas Sándor is fideszes. Vessük már össze, hogy a két fideszes közül ki használt többet a magyar mezőgadaságnak?
és még egy fasza kérdés: Fejlettudtú budapestibarátaim sűrűn fifyelmeztetnek arra a bölcsességre, amit legszebben Dr Medgyesy, az ismert közgazdász, egyszer pedig miniszterelnökünk is gyönyörűen fogalmazott meg: "Mi ja faszér kell dotálni egy olyan ágazatot, ami a GDP 6%-át se adja." Ez megvan? -jó, és akkor kezdjük el a valóságot ODALENT a büdösben járni és azt kell látni, hogy ahol a helyimezőgazdálkodás jól áll, pl Dabason, Vecsésen, Gyálon, Kunszentmártontól le Szögedéig és Szögedétől föl megint pl Soltvadkertig, ott a helyimindenek, a települések, a helyicivilség, a falu és városkép és úgy általában is minden fejlettebbnek tűnik, mint ott, ahol "korszerűmodernipariórásmezőgazdaságivállalat" méretű (főleg külföldi tulajdonú) izék működnek. Mi lehet ennek az oka?
van ugye a paraszti ravaszság, a szőlőbirtokosok pl feszt ráfizetésről meg haszontalanságról beszélnek, miközben egyébként a szőlővidékek jelentősen gazdagabbak.. és pl 500 volt-vagy-jelenleg is parlamentiképviselőnek van számottevő szőlőbirtoka. (abban kezelve vagyoneleme.)

Hogyan maradhatott meg a Kádár-korszak vállalkozógyűlölete ennyire épen, miközben az emberek "ennyire munkát akarnak már". Ki a faszom más ad munkát a bólletárnak, mint a zsírgazdag szemétláda. "Gyöjjön le jaz állam és ípíccsen gyárat, hogy legyen munka" OK. legyen ilyen, de mit gyártsanak abban? "Mittomén! Űk tuggyák, a zókosak, csak telepíjjék ide a gyárat." -mondja a proletár, aki viszont nem akar:
-8 órás heti önpapos csak nappaliműszakban sem dolgozni
-csak napszámért akar dolgozni, már a hetifizetést is túl hosszú fizetetlenszakasznak tartja, hát akkor a kétheti fizetést? havifizetésről ne is beszéljünk
-kötetlenmunkarendet akar, azaz ha neki nincsen kedve, nem megy be dógozni -és ne rúgják ki ezért, ha nem is szól előre

És legalább egymillió ilyen "munkavállaló" van a munkaerőpiacon...
És két amerikai faszi ennek a helyzetnek az ÁBRÁZOLÁSÁÉRT kapott nóbelbonbont vagy négy éve.

Szépen kérlek, taníts: ki a felelős ennek az egymilliós masszív proletáriátusnak a kifejlődéséért??? Az ostoba buta, kőagyű elmaradott (szaros) jobboéldal vagy az eőjjdefejlett, ahjjdejuropéer "baloldal"??

Frick László Intézet 2014.06.22. 08:05:17

@Dinamuki: Hol néptelenednek el a tanyák? Él és virul a tanyavilág Soltvadkerttől le Bajáig és el Szegedig, föl Ceglédig. Újépítésű tanyák és szépen karbantartott régiek és még ebben a régióban lakik is pártízezer idetántorgott benelux meg német telepes

Frick László Intézet 2014.06.22. 08:07:16

@Dinamuki: A tanyavilág Csongrád megyében haldoklik a rablók miatt (rakodógépes teherautókkal gyűjtik a vasat) , meg följebb az alföldön, de ott még a "kommunisták" és "településreformerek" túlbuzgalma, nomeg a szocialista termellőszövetkezeti és államigazdaságimaffia (1960-1988) miatt.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.06.22. 16:38:42

@Frick László Intézet: nem az a bajom, hogy dúskálnak, hanem hogy ezek nem igazi gazdálkodók. Tudod, "gazda szeme hizlalja a jószágot". Csányinak, Nyergesnek ilyen értelemben nyilván semmi köze nincs ahhoz, ami az üzemeikben zajlik.
Azonkívül miért is jobb, az intenzív állattartás, ahol a disznókat ilyen szűk helyen tartják, ahogy Csányinál is, mint az extenzív mangalicás?
Az egyetlen érv a nagyüzem mellett az, hogy igaz, hogy szarabb minőség, de "hatékonyak", ha viszont így van, miért is szorul rá tízszer annyi állami támogatásra összesen a 3 első mezőg. oligarcha (Csányi Nyerges Leiszt.) , mint a tanyások?
Szerinted a '"biodinamikus gondolkodású Franz kästner " miért is utalná ki a jövedelmét, ha egyszer családostól ideköltözött? (És jól érzi magát, csak fájlalja, hogy az egyetlen évi közösségi esemény a faluban az augusztusi fánksütő fesztivál)
Lehet, hogy maradtak emberek a tanyán, a kormány politikája ellenére, de a vidéki közösségek megtartó szerepe, amiről amúgy egy csomó tisztességes jobboldali értelmiségi nem győzött eleget értekezni, az szétbomlik, nincs meg, én így látom.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.23. 14:31:21

@Frick László Intézet: "a magyar lefölözött extratej tejsavójából napraforgóbéltörekkel és melaminnal hamisított áltejre, ha Szlovákiában vagy Németországban készül, akkor rá szabad írni, hogy Milch meg Mleko és Latte, de ha Magyarországon készül, akkor csak fantázianeveket szabad ennek a lének adni"

Nem lehet. Ha nálunk kerül forgalomba, és tej van ráírva - és ha nálunk kerül forgalomba, akkor rá KELL írni magyarul IS - szval amire tej van írva, az tej, és nem lehet savó. Ez kibúvó nélküli és egyértelmű megfogalmazású a jogszabályban. Nem csak a Mo-on gyártott, hanem a Mo-on forgalomba kerülő dolgokra is vonatkozik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.23. 14:37:04

@Frick László Intézet:

-8 órás heti önpapos csak nappaliműszakban sem dolgozni
-csak napszámért akar dolgozni, már a hetifizetést is túl hosszú fizetetlenszakasznak tartja, hát akkor a kétheti fizetést? havifizetésről ne is beszéljünk
-kötetlenmunkarendet akar, azaz ha neki nincsen kedve, nem megy be dógozni -és ne rúgják ki ezért, ha nem is szól előre

Bocs, de ilyen munkarend meg nincs, ezek az emberek nem tudom, mit akarnak, de akkor nem dolgozni, az biztos.

Amúgy sztem nincs heti kifizetés sem, Komlón legalábbis LEGÁLIS, bejelentett munkahelyről nem tudok, ami ilyen paraméterekkel bír, eleve én nem is vagyok benne biztos, hogy heti bérezést lehetővé tesz ma a jogszabály, de ezt nem tudom.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.23. 16:08:50

@vészmadár (pica pica):

jössz itt jogszabályokkal...

a szakértelem bolsevista trükk

:D

kikoránkel 2014.06.23. 16:12:34

@Frick László Intézet:

"Míg a magyar mentalitás az, hogy ha 3-4 helyi feődbirtokos KEZELI és GYARAPÍJJJA azt a lopotvagyont úgy, hogy 150 embernek állandóan tud munkát adni és még 500-nak pedig áprilistól októberig...

vagy pedig egy banki konzorcium működtet gyönyörű nagy gabonatermesztőbirtokot úgy, hogy összesen 15 embernek ad munkát."

Szépen ábrázoltad a cocilista nagyüzem bekódolt piaci vereségét a feudális jellegű vs teljesítményelvű gondolkodás
között.

Aztán nem értjük, hogy miért lengyel a tej, holland a hús és kínai a fokhagyma.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.23. 16:14:13

@vészmadár (pica pica):

én gyerekkoromban (14+) jártam zsebpénzért az akkori patyolatba dolgozni

3 műszak volt, du asszem +20, éjjel +40% pótlék, ha jól emlékszem

műszak végén azonnal fizettek

a "lumpen" elemek azt csinálták, hogy dupla műszak (du + éjjel), majd de. aludtak a gyár előtt egy fa alatt, és újra dupla műszak, egész héten

nem tom, meddig bírták (a munka nem volt nehéz, kalandert etetni, vasalt ágyneműt válogatni, ilyesmi, és lehetett azért pihizni is... szocialista ipar!:), de szerintem egy intenzív héten megkeresték a havi pénzt

ezután egy hétig ittak, buliztak
majd ha elfogyott a pénz, jöttek újra...

régen minden jobb volt:DDDDDD

kikoránkel 2014.06.23. 16:16:42

@Dinamuki:
Mitől lenne gazdálkodó egy szolnoki ügyvéd vagy egy bátonyterenyei(vagy milyen) építőipari cég?

Ha nem lenne az eu-pénz, színüket se látnánk a agráriumban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.23. 16:36:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: persze, de akkor még a pénztárból fizették a béreket borítékba, meg az van, hogy bejelentett munkahelyen CSAK átutalás van, még a tanulók céges kihelyezésénél is, a diák az ösztöndíját csak átutalással kaphatja, amögé oda kell tenni egy teljesítésigazolást, azt számfejteni kell. Mondom, nem néztem utána, de sztem bejelentett munkából NINCS olyan, hogy hetibér.

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:37:28

@kikoránkel: Amidőn Sas Jóska mit énekelt a kárpótlásijegyekről, akkoron potomokért ezerhektárok volta összeszedhetőek és hol voltak az euspénzek

a fődben van a legtöbb píz
ez a legbutább értelmiseggi ábrándozás, hogyaszonygyaja a paraszt a támogatásbú íl[ë] mëg
tipikusan mélymagyarostoba irigység

nem tudom, a Bloomberg mit ír erről, de ha valaki az 1000 hektárját 20 évre bérbeadta összesen 1 (akkori) Ft-ért, annak lett MÁRA többje vagy annak, aki bérbevette?
Számoljál.

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:43:07

@vészmadár (pica pica): A hetibér kénytelenség: ez a leghosszabb idő, amit még vállal kétfizetés közt a proletár.
A gyakorlatban a vállalkzó ugyibár négyszer fizet EBBEN a hónapban és EZT a pénz augusztusban vagy szeptemberben FOGJA megkapni. Így is lázadás van most, mert itt a napszámosmunka évada és pl a címerezés vagy gyümölcsszedés napi-fizet. A gazdát majd a Pioneer decemberben fogja kifizetni, a kukoricát is majd 3 hét múlva fogadja el jólcímerezettnek, viszont fizetni minden nap kell a proletárt. Tehát meg kell előlegezni a bért. Ráadásul a termeltető feszt ellenőröket (pl nyithatótetejű kis Peugeot-val !!) küldözget és feszt az egész betárcsázásával fenyeget. A proletár viszont úgy számol a főcímerezés után, hogy több átjárás=több napszám, tehát igyekszik rosszul címerezni és felületesen átjárni

Valaha a címerezés gyerekmunka volt, de ma már nem találnál rá középiskolást
a chips'n cola generáció tízszer sem képes fölemelni vállmagasság fölé a hájkarját

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:44:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Régen nem Heineken sört ivott napszám után a proletár és nem magnum jégkrémet evett. Máma MINDEN ESTE is buli van
Sőt, a munkásbusz HAZAFELé a félórás utat 3 órahossza alatt teszi meg, mert a legtöbben bűribe' jigyekeznek hazavinni a napszámot

Frick László Intézet 2014.06.29. 09:09:52

@kikoránkel: 20XX-ben egy agrárvállakozás ónijóspályázaton kurvasok pénzt nyert egybizonyos növényimonokultúra termesztésére. Gyorsan vásároltak is menőterepjárót, stafírungot stb és költöttek persze a termesztésre, eszközökre. Ez a növény mokultúrásan vagy olyan mesterségeskörülmények között termelhető, mint Hollandiában (teljesen hibernetikusan zárt kavicságyas tápfolyadékáramoltatásos, emberaligérinti tech) vagy sehogy. A harmadik évben a szokásos vírusbetegség teljesen ellehetzetlenítette a termesztést, be kellett szántani mindent (a vázak alatt is) és gabonát termesztenek (szabálytalanul) ha lebuknak, annyi nekik, meg egy bambi. Vagyis támogatásból hozzáértés nélkül nem lehet megélni. Szakszerűen a vírustól úgy lehet megszabadulni, ha felperzselik a földet, az viszont lenullázza a mikroflórát és faunát is, azaz teljesen halottá teszi a földet .. nekik viszont a vállalás szerint A Bizonyos Növényt KELL termeszteni
és ha valaki "hagyományos sávokban" [gabona///ipari váltók]tevékenykedik, az csak sokszorosan bonyolítja a helyzetet és többszörözi a szakmaiiismeretek szükségességét.

Új trend a méhészkedés, hasonló nagyokossággal: a méz[hamisítás] dojó fizet.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.29. 09:52:22

@Frick László Intézet: tévedsz, a mi kölykeink egyik rendszeres nyári munkája a címerezés. Undok munka, arra emlékszem, én nem csinálnám újra:)

kikoránkel 2014.06.29. 09:56:54

@Frick László Intézet:

"ez a legbutább értelmiseggi ábrándozás, hogyaszonygyaja a paraszt a támogatásbú íl[ë] mëg"

És megint(természetesen) mellébeszélsz.
Mióta paraszt a szolnoki ügyvéd? Meg a felcsúti gázszerelő? Meg az építőipari vállalkozó?
Az uniós támogatás óta!
70 rongy ingyenpénz hektáronként?!
Nem ovit kéne az oltárra helyezni, hanem az uniót.

2021-től megszűnik a SAPS, onnantól látható lesz, ki a paraszt és ki volt csak NER-társ.

kikoránkel 2014.06.29. 10:47:44

@Frick László Intézet:

"Vagyis támogatásból hozzáértés nélkül nem lehet megélni."

Így is van, ha tényleg olyat csinálnak, amihez köll a tudás.
Csakhogy az álparaszt nem akar ilyet.
Sima, kombájnolható termesztés, extenzív gazdálkodás, semmi technológiai fejlesztés mer az pénzbe kerül, nameg úgyis kiadja bérbe, naná majd ő traktorozik!

Frick László Intézet 2014.07.01. 02:58:19

@kikoránkel: Jósokmindenben jelentős fölényedet ismerem el, nagyokosnak tartalak, de szerintem a mezőgazdálkodáshoz fingod se nincsen. Az agyvérzsírod bugyborékolása határozza meg, hogy mit osztasz le vissza a fejedből, amit úgy belenyomkorásztak.

A mezőgazdálkodásban lehetetlen úgy "merkantil módon" számolni, mint más szektorban.

Ha az országot járjuk, azt láthatjuk, hogy nem-Budapesten [itt Budapest összes szféráját tekintetbe veszem, tehát a Balcsííít is] ott mennek jól a dolgok, ahol a mezőgazdálkodás is. vagyis "volumenéhez képest" valamiért mégis jelentősebb...

Amit most okoskodtál, az főleg a mezőségeinkre vonatkozik, amik "szakmailag" főleg a nagytáblás gabona [vagy ipari'] termesztésére alkalmasak.

Ilyen, hogy álparaszt a mezőgazdálkodásban kb akkora nonszensz, mint az álméhész.
Pont a nagytáblás gabonatermesztés igényelte a legtöbbpénzbekerülős "technológiai fejlesztést" ... sok kisgazda ebbe ment tönre (a padlásról seperte össze a vetőmagot.. nem permetezett.. és tucatjával sem volt összesen annyi esze, hogy egy 40 milliós kombájn vásárlására holland/dán típusú szövetkezetet alapítson)

Az határozza meg a "véleményedet" (ami egyébként sajtótermék :D ) hogy ezek között vannak mezőgazdálkodó oligarchák ... tehát ez is egy sáv, amiben jaó oda lehet baszni ezeknek...

De azt érdekesnek tartom, hogy Mészárosnál sokkal jelentősebb és még kártékonyabb fideXXXoligarcháknak nem jut a szórásból

kikoránkel 2014.07.01. 12:22:57

@Frick László Intézet:

" Amit most okoskodtál, az főleg a mezőségeinkre vonatkozik, amik "szakmailag" főleg a nagytáblás gabona [vagy ipari'] termesztésére alkalmasak. "

A mezőgazdasági terület 80%-án szántóföldi növénytermesztés folyik.
A teljes vetésterület több mint 60%-án gabonát termesztenek.
Ne áltasd magad, az álparaszt nem fog tőkeigényes termelésbe invesztálni.

Az lehet, hogy én hülye vagyok a mezgazhoz, de az, hogy te azt hiszed, a fidesz-klientúra más szellemiségű mint a maszopé, az nem is szemellenző, hanem zacskó a fejeden.

Frick László Intézet 2014.07.02. 02:52:16

@kikoránkel: Sajnálom, hogy puszta oportónyizmusból annyira udvarias voltam veled, hogy abban a tévedésedben ringattalak tovább, neked különösebb sajátgondolataid lehetnének a mezőgazdálkodásról -pl ez a legutóbbi "bizonyításod" is frenetikus.

Jóoldalunk hiedelemvilágában a legtropikusabb szféra a mezőgazdálkodásal kapcsolatos, ül a csávó [pl te] abban a bizonyosban, mint Rozi a moziban és megnézi a statisztikai adatokat. Már többször rámutattam a tudományos módszerednek arra a lényegére, ami a nyalvhasonlításban is a fő csapásmérő, ezzel a móccerral gyött ki a jóoldali gondolkodóknak a Titkos nagy FIDESZ-MSZP összefogás c. rémtörténet.

A spekuláns (azaz álparaszt) akkor jár a legjobban, ha semmit nem tesz. A ti hiedelemvilágotok viszont tele van tevékenyrémekkel és munkálkodószörnyetegekkel.

Gabonát sokfélét lehet termeszteni és pl ha a "paraszt" nem ért hozzá, akkor annyit se hoz, amennyit elvetett, ha meg ért hozzá, akkor kaphat egy mázsa kukoricáért 34000 Ft-ot is.
Az az idea, amit most magadban déédelgetel, pl a téeszidőkben úgy nézett ki: "Az Állam dzsóbácsi és diregt támogassaja a téeszeket akik a támogatásbú élnek meg!" Közben pedig a rossz téeszek a jótéeszektől összezabrált KTA-ból éltek meg... és még asz Állam a jó téeszektől 16%os hitelkamatban (az OTP-n keresztül) sápot vett.

Mindegy, a lényeg az, hogy hozzád hasonlóan gondolkodtak azok a jóoldali politikusok, akik egy, a nyelvhasonlítás főmóccerével kivitelezett un "gondolatsor" végén arra a következtetésre jutottak, hogy ha széjjelbasszák a magyar mezőgazdálkodást, akkor azzal majd jól beteszik a kaput a FIDESZ (vagy más rosszoldaliakok) anyagibázisának [imígyen szenvdett tehát óriásinagy csapásokat az MSZP "vidéki téeszelnök tagozata" aminek aztán egészen kiszámíthatatlan, ma már történelmi következményei lettek].

Politikai okokból immár 70 éve szórakoznak a magyar mezőgazdálkodással, de nem igazán tudnék mutatni ezen a skálán olyan időszakot, amikor a szórakozók részéről tartós sikerrel is.

Nem hejába: "ravasz a paraszt"

Frick László Intézet 2014.07.02. 02:57:03

@kikoránkel: A klientúráról:
A paraszt, tudom, hogy ez hihetetlen, paraszt. Tehát amikor a paraszt paraszt, akkor nem fradis, nem dózsás, nem reformáta, nem pápista, hanem paraszt.
Csakúgy, aki "kliens"-ként tervezi a jövőjét, annak számára minden eszme is kb ua. Ez a legsúlyosabb tévedésetek a magyar korrupcióról, hogy vannak gólyalábvágók meg gólyalábgyógyítók, nem.

A kliensnek nincsen oldalisága -emiatt pl a leggyönyörűbb jeleneteket hagyjátok ki a mai pornóból az ÚjKétharmad miatti frusztrációtok ápolásában.

A kliens természete oolyan, hogy most a fideszesnek látszó pógármesterrnél benyalja magát fideszesnek tettetésben, aztán a nemzetidohánybaótjának szógáló kocsmájában lehúgyozza az orbánképet --ilyen frenetikus jelenetek maradnak ki nektek, sajnálom is :D

Frick László Intézet 2014.07.02. 10:54:32

@kikoránkel: Nincs politikaioldalfüggetlenebb és globálisabb, világiasabb a paraszti gondolkodásnál, a Felhomályosodás meg a Voltaire a fasorba se voltak még az összes enciklopeddistákokkal, amikor a paraszt már kúnnyájába kűtte a papokat.

A MekkDónácc nem olyan ultraglobális, mint a paraszti gondolkodás, két parasztnak a világ 180-foki sarkábú nyelv se kell, hogy megértsék egymást.

Egy pápua meg egy magyar disznókirály könnyebben megérti egymást, mint két magyar eőjjdefejlettmárértelmisegg a haladójóoldalon, mondjuk az Együtt-PM-ben.

Nem az számít egy gazdaságban, hogy annak a GDP-jébe mennyit pakol a mezőgazdálkodás. nem a paraszt jár jól, nem neki kell jóljárni, hanem annak, aki cserél a paraszttal. Ez a csere hasonlatos, mint amikor a konkvisztadorok üveggyőngyöket cseréltek aranyra.

Ha kinyírják egy gazdaság alól a parasztokat, más buta "bennszülötteknek" már nem lehet eladni az üveggyöngyöt.

Sok-sok végzetesen ostoba hiedelem támadt a magyar jóoldal köreiben, de ez volt a legvégzetesebb, miszerint a mezőgazdaság szétbaszása aláássa a rosszoldalt.

bezzegisztáőban nem véletlenül dotálják a mezőgazdálkodást és nem csak azért, mert ott volt éhezés, Magyarországon pedig soha. Itt éhínségbe az számított, hogy Tiszából-Duinából fűzfakosárral csak úgy kimeregetett halat kellett enni vagy pl vizát.

Gyönyörűen szemléltethető A SERTÉSHÚS-ÁGAZATBAN, MI A KÖVETKEZMÉNYE ANNAK, HA A POLITIKA RÁADÁSUL MÉG EGY KIS SZAKÉRTELEMMEL BASZ BELE A LECSÓBA. UGYE AZ OKOSKODÁS NEM VOLT ROSSZ, HA SZÉJJELBASSZÁK AZ ÁLLATTENYÉSZTÉS, AKKOR NEM LESZ TRÁGYÁJA A NÖVÉNYTERMESZTEÉSNEK ÉS AZ IS MEGGEBED.
cSAKHOGY A "PIACILIBERALIZÁCIÓ" KÖCVETKEZTÉBEN A VIZES IMPORTHÚSOK BEHASZNÁLÁSÁVAL PRÓBÁLTA KINYÍRNI A PARASZTOT [= maga alól a tenyésztést] a magyar húsipar. Az ír meg a holland paraszt Írországnak meg Hollandiának hozta a hasznot és még a húsnak jóindulattal se nevezhető mérgező szaruktól is meg tudtak szabadulni -és a "piacliberalizáció" kereteiben a magyar húsipar szépen megmarketingöngyizte magát.

Az a vágósertés, amit a maradék magyar büdösparaszt a zsírëszin még magátú elő tud állítani, a legtoddományosabb bezzegisztáni biogazdálkodónak se jöhet össze (egyszer már földobtam itt a blogban, a buta német bioparaszt mit hisz biokocatartásnak...)

"Torgyán a hibás" -meg azok, akik elhitték, hogy Torgyán valamiféle kisgazda politikus volt.
Torgyán úgy tett a politikai rulettben a kisgazda névre, ahogy a rendes rulettben a monk 15-re szoktak. Amikor tehát Torgyánéknak baszott oda a politika, azáltal a magyar paraszt kb úgy "kapott" mintha a 15-ös számot viselők, arra tevők, házszám alatt lakók ill rendszámúak is kaphatnának azért, mert ők 15-ösök.
Fúú, az a sok összeesküvéselmélet, ami a "különböző oldalak hasonlóalakújjan gondúkodó" paraszttyai miatt puruttyázódott a jóoldali főbb eszetokokban! Ezen az alapon akár titkos japán-magyar parasztpaktumot is ki lehetett volna összeesküvéselméletesezni.

kikoránkel 2014.07.02. 14:21:00

@Frick László Intézet:

Bármelyik informatikus megérteti magát a botokud infóssal, ahogy az orvosok, építészek, kőfaragók, balettáncosok, muzsikusok ésatöbbi. Szóval, blabla.

"Ez a csere hasonlatos, mint amikor a konkvisztadorok üveggyőngyöket cseréltek aranyra"
Hogyne, amennyiben a fidesz elképzelése valósul meg a 150 zsellérnek munkát és üveggyöngyöt adó földesúrról!
Ám ezenközben hanziswager 15 dolgozóval elkormányzott gazdasága nagyságrenddel jobb árat ér el a piacon, te meg kocholhatsz új elméletet arról, hogy mért is a lengyelek látják el tejjel Magyarországot.

Tettenérhető oviék ajjasgecisége, hogy mennyire basznak az ország jövőjére, mert a kvázidemokráciájukat nem sértené ha pl akár pinochet vagy dél-koreai módon megpróbálnának tenni a leszakadás ellen, dehát a zsebek megtömése mindent felülír náluk.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.07.03. 12:40:21

@Frick László Intézet:

és ismét előkerült a Lola T
az ÉRV, ami mindent visz

amivel bármit, mindent igazolni lehet
vagy cáfolni

ahogy tetszik

a legenda, a mítosz, az orbánképhugggyozó

* * *

ne már....

Frick László Intézet 2014.07.06. 06:08:46

@kikoránkel: Hansiswooger oosdrückt a pißili Fickstangliját a bevételbe. Nagyobb befektetői konzorciumok pl magát a tevékenységet az összes bevételével is szépen rája is hagyták a kästner-re, úgy bulizott, ahogy csak akart. Ha érdekel, én magam szivesen a saját költségemen elfuvarozlak egy 3000 hektáros efféle konzorciumi birtokot és történetét neked bemutatni.
Természetesen rendes hagyományosparasztok is bulizta a zigeunerhund-ok földjeivel. Alapvetően a schwoogeréknek ugyanis az volt a véleményük a magyarokról, hogy felelőtlen és lusta, ráadásul buta cigánynépség, akik groschenekért pocsékolják el a földjeiket. Ajszteraajchban még a kérdés is súlyosan sértő föld árát illetően, nemhogy egy konrét ajánlat.

Frick László Intézet 2014.07.06. 06:12:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerinted mi lehet az oka annak, hogy az irodaszékbe nyőve MTI anyagokat kopipasztáznak a jolók ahelyett, hogy fognák a tabletjüket és videóriportokat készítenének a proletáriátus köreiben élő Orbán-képről? Ahhoz képest ugye, hogy ez a Félelem és Rettegés országa. De föl se kell emelnie a pálott seggét a jolónak a székről, csak fészelni és találhat vagy harmincezer sajátnevén fészelőt, akinek a nickje ráadásul családi fotó (gyerekekkel) aki m"név-utca-házszám" küldik a cigánykurvannyába a viktátort.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.07.07. 01:26:30

@Frick László Intézet:

ravasz, nagyon ravasz

kérdésbe burkolt, többszörösen hamis állítás

bravó

taps taps taps

Frick László Intézet 2014.07.07. 03:54:58

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
1. Hamis az az állításom, miszerint a jolók basznak a valóságra és irodaszékbe nyőve (sőt, hát otthonról is lehet dolgoznni) szórakoznak?
2.Ahelyett, hogy pl lemennének a valóságba és bárkiemberekkel is riportokat készítenjének, én pl vállalom, hogy 300ezer Ft-ért az ucca proletárjával olyan orbánkurvanyázó riportot készítek, hogy a fal adja a másikat.
3. 50ezer Ft-ért regisztrálok a faszbúkra, hogy kb egy munkanap (8 óra) alatt 444 olyan sajátnevű felhasználót gyűjtsek, aki családifotós avatara alatt bassza orbánt frenetikusabban, mint Yngwie J. Malmsteen a gitárnyakat.

Most tapsójjá bazdmeg.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.07.07. 23:04:35

@Frick László Intézet:

ez max a te valóságod

a proletár, a paraszt (a stb stb., ne legyen népiurbánus vita) az semmi mást nem tud, csak anyázni

és sohase nem is tudott semmi mást

anyázni, akit éppen lehet
orbánt, gyúrcsányt, kádárt
mindegy, valaki mást, bárkit, aki nem ő maga

a szomszédot
a másik faluból a józsit
a pestieket
a zsidókat, a svábokat, a cigányokat

stb
stb
stb

faszomba

miről beszélsz te

mivel érvelsz

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

kikoránkel 2014.07.08. 08:52:41

@Frick László Intézet:

valóságfeltáró, orbánanyázó, vidéki uccaembere :D

www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ#t=13

méghogy nem mennek riportozni?!
NEM ADDIG A !!!

Frick László Intézet 2014.07.08. 16:49:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ya proletár, a paraszt
e kettő nincsen egy sorban

van a paraszt

és van a proletár

A paraszt NEM proletár, a proletár sose paraszt.
Laspozz bele a Nagy Hannibal Szótárba
Mást tud a paraszt és mást a proletár.
Már erről százéve ugattam, pl a Székely Gyürgy -féle lázadás kapcsán. Amiben NEM agrárproletárok lázadtak (szemben azzal, amit a mókszisták kitaláltak erről)

Frick László Intézet 2014.07.08. 16:50:49

@kikoránkel: Hát ez azért nem annyire élveztet el téged, ennél hardabb cuccokra gondoltam.
Bár az is szép, hogy a Retek "hiradó" készítői a magyar újságírás krémjének (ügyeleteseit) tudják képernyő elé kényszeríteni bátorharcukkal.

Frick László Intézet 2014.07.08. 16:53:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A zsidók és a svábok közt sok a paraszt

sőthát, zsidónak svábnak egy a hangja 8és tótnak és
a magyar az annyira nem szeret paraszt lenni, szabad, nomád pusztai nép, még a prasztójé-t is úgy 5tanulta el rusz menyecskéktől és a tótoktól, akik a parasztizálás alapjaira tanították (mutogatván, hogy toto, tota )

Frick László Intézet 2014.07.08. 16:55:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
a paraszt szivesen még magától is ad a hatalmasoknak, csak hagyják békit éshát okos hatalmas úgy is szokta, hogy ha a hatalma sok, akkor neki a hat alma nem sok, amit a parasztnak hagy

a proletár viszont adni nem, csak elvárni és semmi nem elég

most nagyon melléfogtál dühödben

Frick László Intézet 2014.07.10. 02:20:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Htugye ez a Nagy Hannibakl Szótár tanítáésa maga, miszerint:
proletár - az proletár

paraszt - az paraszt

és nem más, és semmi összemosás vagy kettőigszámolnitudás

Pl, hogy neked lehessen igazad, a paraszt oportónyista a hatalommal, ha békibe' hagyja. vatgy pl a paraszt "gerinctelen" mert 1944-ban a falun végighajtott BÁRMI transzportnak dobált krumplit, almát és vitt ki vizet, ha zsidó, ha ruszki, ha német stb... Ésígytovább.

kikoránkel 2014.07.10. 16:07:34

@Frick László Intézet:
"Ilyen, hogy álparaszt a mezőgazdálkodásban kb akkora nonszensz, mint az álméhész. "

Azt üzeni neked Heim Századvég Péter, hogy:
"Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e még más szektorban is különadó kivetése, a szakember úgy válaszolt: bizonyos mezőgazdasági nagyüzemek esetében szóba kerülhet a különadó, mivel itt extraprofit keletkezik a jelentős uniós forrásoknak köszönhetően, miközben fejlesztés nem történik."

Frick László Intézet 2014.07.13. 01:52:51

@ripők: Semmit nem kell tenni ma a játszma élveőinek (de ehhez olyan elvetemülten mély és gyógyíthatatlan politikabuzinak kell ám lenni, mint én vagyok) mint hátradőlni és mozoizni sztereóban a szegény, ámde okos Váradi juhász leromboltföldjétől el egészen a miskolci kérdéshez, miszerint romabűnözés-e , pl ajánlatos-e magyarparasztnak megállítania az üldözött raszizmussújtotta kisebbségit mondjuk hatodmagával az Avas árnyékában azzal, hogy hocissze jaztata a mobil[telefonyo]t. Teszemazt a kisebbséginek még futtában van ideje egy hívást megereszteni azza, hogy jösztöksógor, mettámadtak a magyarparasztok.. és akkor kialgebrázni, hogy a hat magyarparaszt támadó összessógora hány százalékáig ér föl a sugárcsávó felesógorságának, különös tekintettel arra a tényre, hogy a magyar proletáriátus slágerlistájának első öt helyét Kisgrofó, Suzy & Jolly, Bódi Csabi, Dj Miki és Nótár Mary kombinálja egymásközött, Csocsesz meg a ráadás +1.

Frick László Intézet 2014.07.13. 02:08:08

@kikoránkel: Ó, a magyar -ezt te, akinek kútfői között ott a Blumbördzsi eredetiben, tehát ekkora cocijálissérzékkel is- a magyar, a Délibábok Népe Európában a legnagyobb álmodozó nép. És mit nem szabad leginkább? - nem szabad az álmodozót magához téríteni a metsző igazság jegeces súgáriban! Az okos ember meghagyja az álmodozót álmodozásiban, mégha azok az álomképek rémesek is.

Az igazság dögunalom. Sivár. Tikkadt éhező szöcskenyájaktól ugrabugrált pusztaság az igazság s a felette lebegő ábrándok "vize" a hullámzó balcsipancsija néki.

Tegyük fel, hogy barátod epáje spongya már s rossz májával dagadó hasa hétakós hordó, a szikkatag igazsággal ábrándiból föl ne ébreszd, mégha a reál sokkal is szebb s kellemdedebb, mint a rémálmodozása.

Ragyás Pitta és Varnyas Lujó miért mindig csak ábrándoznak arról, hogy egyszer éccaka jis vissza kéne nézni a maszëktüzépes-dohánybaótos-vegyesbaótos Pirkó nyanyához, megkuckándozni a disznaóvágéjtakéssel a huncut tokáját a milljópézekért, kilaaranyas fukszokért, jurókötegekért? A háromszobás lojárkatéllyába?

Mainapság a zónijóspénzek a Magyar Délibáb tavának csábító szörfhullámai! Hogy mecsoda ónijóspénzeket tudott a baógárrmester a faluközpontszépítéstől kezdve most a szennyvíz beruházásig szépen eltenni.
Ugyi, mindenki a sajátfejibű összesen az arraszógálló két lyukon tud kitekinteni, arra nézi tehát a magyar a zónijósapparátust, hogy politúros irodabútorok között a piros műbőrszékeken nyélommbugyóba-ja pálasztja a picsáját osz' Fülest fejt a fijaókbú, miközben a ravasz magyar ott feji le a támogatásokat sajátzsebre, ahunt csak akarja.
süti beállítások módosítása