"Ezek a diégós fiúk!"

/reklámszlogen, 2000-es évek eleje/

 

Ezek a 444-es jolók! Minden napra valami jógyerek geciség. vagy kettő is vagy több, attól függ.

Máma azzal a jolósággal gyöttek -meghalt közben minden idők egyik legnagyobb magyarjolója Jancsó Miklós, Isten nyugossza- , hogy A Világot [mint olyant, ugye] az érdekli a magyarokról,

mért ilyen szegények.

Hátugye, ez tőből véve is már hazugság, mert az, hogy kinek hunnan van-mibű van, mennyivót, az nagyjából a magyarokon kívül e világban a faszt se érdekli. Speciálisan a magyarokat érdekli, de mindig és főleg az, hogy másoknak mennyije van és ha nincsen, mért nincsen és ha van, hunnan van és mibű telletett rája.

Hogy mennyire is komolyan gondolják a gecókák, jelzi ez a térképmelléklet is, amin pl a franciák nem szegények, hanem per buzik.

http://444.hu/assets/poor_hungary.jpg

Amúgy, ha jobban megnézzük a térképet, akkor a nyugati picsaember sztereotipiáinak karikatúrája, jolóság és aki elhiszi [beveszi :D], az xoló. Talán az osztrákokról annyit módosítanék, hogy egyébként inkább disgusting-ok a sztereotipiákban, kivéve talán a németeknél, akik szerint schaißaßa schwainahund-ok.

Bezzegelnek  is persze a gecik, pl a bezzegosztrákoknak, akiknek az egyfőre eső dzsídipíje [jó régen már GNI-t számolnak a szakemberek] so-óóóó-kkaltöbb, mint a miénk.

Szün.: Bezzeg a lengyelek viszont, annak ellenére, hogy az emigránsipart már 40 éve űzik, azaz 36 évvel régebben, mint mink , tavaly kevesebb külföldipé'zeket talyigáltak haza, mint a magyarok. Hogy lehet ez, amikor milliónyival több lengyel dolgozik és csencsel Nyugaton, ráadásul sokkal életrevalóbban és élelmesebben, mint a közismerten balfasz magyarok.

Vagyis a magyarok nagyon erősek a jövedelemeltitkolásban, de bezzeg a lengyelek mégerősebbek!

Azaz a fasz se tuggya, hogy a magyaroknak mennyi is lehet a GNI/GDP-je igazából. De a  joló gecik, azok igen, ők tudják. Azt írta ugyanis az újság. Mármint az az újság, amelyik híre smakkol nekik. [-> jógyerekműveletek -> szelektív ténykeresés]

A magyar bármiről, a napi szara állagáról , mennyire vályogos vagy nem a menstruációsvére , de akár a szexuális életéről is szivesebben és nyíltabban beszél, mint a jövedelméről.

 

Namost a jolók angolul tették föl a cikket és rögtön véleményezik is, a véleményeiket persze tök fölösleges elolvasni, jólismert schlagwortokban a következő, a nemzethyeskedés, a múltbanvájkálás, az elmaradt rendszerváltás, burkoltan ezek, valamint a 444 díszcigányának van egy csak magyar fordításban érdekes véleménye , miszerint a magyarok nem produkálnak eléggé, hát igen. Ebben tök igaza van Botos pajtásnak, a magyarok nem csinálnak gyereket, ezért szegények. És ezzel, hogy részben egodeizmusból és puszta önzésből, részben mert gyávák, nem csinálnak gyereket, tehát az eőjjdemagyar szebbjövőnek kb kaput is.

Itt szeretném elismételni, hogy viszont a magyar cigányok szegmensében valakit szegénynek [szánni/sajnálnivalónak] mondani leszólás, sértés és eléggé durva is. A cigányaink a magyarokat tartják szegénynek, főleg a munkásosztály tagjait, akik még a "munka világában" igyekeznének megkapaszkodni. És annyi eszük sincsen, hájszen vasba nem flex-szel vágunk széjjel ótót, hanem csákánnyal. [A magyarnak 20Ft/kg fizeti a roncsótót a vasszedő, a cigánynak 40Ft/kila, ugyanis a magyarnak annyi esze sincsen, hogy kicsontozza az ótót és összevágja leadás előtt.] A cigány általában is joló, a magyarok pedig főleg xolók. A magyarok túl sokat foglalkoznak a múltjukkal meg a jövőjükkel, ezért szegények [itt: sajnálnivalóak].

Tulajdonképpen a 44-es fiúk, bár a magyarokról írnak, de szart se tudnak a magyarokról, ám szerencsére ez a nemtudás különösebben nem zavarja őket, ez ugyanis a joló geciség lényege, úgyis minden relatív és az győz, aki  kommunikációban [meg kattogásmarketingben, pl a maimodern fészbúkizációban] erősebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr745791315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.31. 15:08:57

Olvastam a cikket még délelőtt. Tudtam, hogy tetszeni fog. Olyan kis lfott, tuddhogyértsd cikk, a 444 hamisíthatlan humorával fűszerezve.

2014.01.31. 15:56:24

"[jó régen már GNI-t számolnak a szakemberek]"

Attól függ, mit akarnak kiszámolni. Az nem úgy van, hogy GDP sucks, GNI rulez.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.01.31. 20:26:39

Hadd szóljak hozzá a leglényegtelenebb részéhez az egésznek: olvastam egyszer egy francia memoárt Buchenwaldról, amiben az volt, hogy az orosz barakkokból azok a rabok menekültek át a franciákhoz, akiknek elegük volt a "melegedésből", és nyugton akartak lenni, már amennyire ugye... szóval nem értem, honnét ez a "buzifranciák" ügy.

magyar-magyar szótár 2014.02.01. 03:43:03

@Dinamuki: Ez egy sztereotipia, miszerint a franciák buzik. Más sztereotipiák szerint ("felmérések bizonyítják") a franciák a legkevesbbet mosakodó európai nép a cigányok után. Egy átlagos francia értelmiségi lábat hetente négy alkalommal mos: Még a segge lyukát se mossa ki mind a francia, pedig a bidet szó francia. Na, ez a gay France kb ez, elég nehéz lehet a francia buzik élete ennyi nemmosott segglyukkal.
Ugye e térkép "völkische" változatában Ireland az nem green, hanem drunk. Ez a térkép überebb a völkischénél.

magyar-magyar szótár 2014.02.01. 03:48:00

@Dinamuki: Másrészt a nyugati, ha idejön, mindig és nagyon csudálkozik, hogy nekünk ez is van és még ez is és ilyen is? Én ebben nyőttem föl gyöttek a fejlettrokonyok és csak csudálkozva: elkezdett villogni 1977-ben a Koyak-órájával erre Fedr Franzl előkapta a quartz fütyülősét. Sőt, hát a koraivadzöldek hülyerékázva álmélkodtak a náluk még piacibevezetés előtt álló udvari budin

magyar-magyar szótár 2014.02.01. 03:51:09

@nagyjoco: Ahogy a számok a polkomm martalékai lesznek, tehát ebben is a relativizmus tombol. Most pl nektek nyami a juróárfolyam, de persze trendből kivetten. Ha előlapozom a juróárfolyamos huhogásokat meg a polkomm archívumból azokat az érveléseket, amikkel a nyolc Év Ártatlan keze alatt fogadtattak egy-egy juróárfolyamemelkedést 8akkor az volt a sláger, hogyaszongyaja még ez is kevés, egy 330-as juróárfolyam lenne a reális)

2014.02.01. 08:18:01

@magyar-magyar szótár: a gazdaságok kozotti teljesitmenyt hezve igen, 330ft kenne a realisabb. Csakhogy a jobberek szerint erosvorszag egyenlo eros penz, gyenge orszag, gyenge penz. Gyenge orszag meg azert, nert gyenge a kormany, kiveve, ha fidesz van hatalmon, mert akkor kulso okok.

magyar-magyar szótár 2014.02.01. 08:21:53

@nagyjoco: Bár én is lajosskuss vagyok pü-i témában, nagy tanítóimra Steinmann Aztírjaazúság Lújzára és Ripők pajtásra szoktam figyelni tanulás közben, de annyit sejtek, hogy ez az "erős az a pénz, amelyikbeű kevesset kell a nagyvalutájír fizëtni... jezb tejjesen sűttparaszt elképzelés. Viszont a választó sűttparaszt és ahogy elnézem, a jóoldaliak se az ÉSZ EMBEREI-re gyűrnak hanem a paraszti zsigerekre.
Ugye, a jolók panaszlják, hogy csak az örgek szavaznak, közben meg pont ők a lelgludasabbak a fiatalok elvadításában a politikától.

Natasa Grekova 2014.02.01. 08:28:01

@magyar-magyar szótár: nő a kereskedelmi forgalom, hasít a gazdaság - Matolcs egy zseni!
Bezuhan a forint - külső okok, törökök. Nem kell ide közg. végzettség, ilyen egyszerű ez.

magyar-magyar szótár 2014.02.01. 08:33:39

@Natasa Grekova: Hiába vered itt a nyálad. Vedd elő a 2011-es cuccokat, amikre akkoriban beindultál olvasd már el, hogy a 2011-es uszítások szerint most minek kéne lennie már. És ahhoz képest mi van. Lehet sorbanállni Matolcsy seggénél és kinyalni neki.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.01. 08:38:28

@Natasa Grekova: Az ok nem mindig magyarázat. Ok a török és a FED, magyarázat meg mindig, ami konveniális.
Kormányszínezettől függ azonban, hogy "DUDI"-nál (Dudenbuch w/o Dilemma Intézet) hogy mikor méék. A régió országaiban nem hatottak ennyire a külső okok, de ide pont passzol egy nemzetközi összeesküvés-elmélet, szal nemértyük.

Natasa Grekova 2014.02.01. 08:40:17

@magyar-magyar szótár: pár napja átküldtem neked egy ksh statisztikát, hogy nézd meg, mondjuk 2010 májusának adatait, lásd ksh fő lapja, fontosabb adatok táblázat középen. Lehet Bajnainak kinyalni :D
a forint meg most persze a törökök miatt zuhan. A kereskedelem Matolcs miatt javul. A munkanélküliségi adatok pedig meg mert csalnak a statisztikával :D
Kerényi dugja Anikó asszonyt, és ezért államtitkár lehet, hogy teljen drágább óvszerre is.

Natasa Grekova 2014.02.01. 08:44:08

@ripők: dehogy nemértyük. Amiről sikerült összecsalni egy jó statisztikát, az HAJRÁ magyarország, hajrá magyarok. Amiról nem lehet statisztikát csalni, mint pl. az árfolyam, az külső ok. Csimpánzkísérletben is meg lehet tanítani, mikor kell a kék vagy piros gombot nyomni. Banán? kék gomb. kaktusz? piros gomb. Romlik? piros gomb. Javul? Kék gomb. Annyira banális, hogy már cirkuszban sem lehet egy ilyen majommal fellépni. De leszavazni még elmehet, ikszelni tud.

magyar-magyar szótár 2014.02.01. 08:50:00

@Natasa Grekova: Én meg beszéltem már mennyit neked az adatok relativizálhatóságáról. Le lehet válogatni az adatokat úgy is, hogy közelít a tél (megint) és úgy is, hogy tavaszodik. Ha a trendjét nézzük a hömérsékletnek: melegszik. De egyébként mi tapad meg az emberekben? a nagy hidegek, rendkívüli farkasordítóak. Ugyanezt csinálod a gazdaságiadatokkal, szelektíve leválogatsz úgy, hogy a zsigereidnek smakkoljanak. De pl ha jóoldali forrsát akkor hallgatsz, amikor szakembereknek (Millás reggeli) beszél a szakmai hirnevével semmi áron szórakozni nem vágyó szakember, akkor MOST bizony csak hujjogatni tudja a reménykedőket, az ilyen kérdére" Mégis, lehet valami remény 35-os vagy nagyobb hiányra?" Erre ezt tudta válaszolni: "Még a legpesszimistább számítások szerint, ha mindenből a legnegatívabbat vesszük is, kb 2,7 % az, ami a legmagasabb, de (sajnost nem MOND KI A SZÁJÁN csak a hangja hajlik lemondóba) úgy néz ki, hogy még a 2,4% is reális lehet. Szint hallani a stúdióban, ahogy görcsbe rándulnak e "rossz hír" hallatára a belek.
2010-ben csődben volt az ország, most meg nincsen. Ehhez képest aztán úgy relativizálsz meg szelektálgatsz,ahogy akarsz. És úgy másztunk ki a csődből, hogy nem kellett semmiféle Móccer. Se Olasz Móccer nem lett, se görög móccer se Spanyol Móccer se semmi.
Namost ugye megútálták jól Orbánt, de ha vígasztal, nehogy azt hidd, ahogy a többi magyart nem útálják. Ez az egész valami gyanús zigeuner wirtschaft nekik, ha most pedig megnézik, hogy mi az alternatíva.. NEKIK Mr Bajtschany-t nem kell bemutatni. Hiszen Gyurcsány leváltádsát 8rajnai prof közlése) az IMF [és a Zónió kérte] bajnaira na és tudják ők már, amit bajnairól is tudnui kell. Mesterházyt meg annyiba se nézik, mint majd a magyar választók fogják. A "zöld párt"-ot meg ki veszi be, tök komolytalanok [zöld]szakmailag. És a magyar igatzizöldeknek régi igazikapcsolatai vannaz az EU valóbanzöldjeivel.

Natasa Grekova 2014.02.01. 08:57:21

@magyar-magyar szótár: nem válogatok le, azt mondtam, nézd meg a KSH főlapjának nyitótábláját, ahol évekre visszamenőleg fenn vannak az adatok. Tehát a ksh MOST jó adatokat közöl, hogy növekedés van. És visszamenőleg csal, mikor 2010-ből is ezt közli. Én már belekavarodtam, de lehet egyszüsíteni azzal a kék és piros gombbal, amit előbb javasoltam, ha valami kedvező, akkor kék gomb, ha nem akkor piros gomb, hazugság. Ja jól hangzik, akkor igaz, kék gomb. Lásd csimpánz, és a ner :D meg a cöftagok. Két gombot még ők is meg tudnak különböztetni. A választási törvényt meg úgy kell változtatni, hogy az ellenzéki jelültek mellett NE IS LEGYEN négyzet, ahová ikszelni lehet.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.01. 08:57:43

@magyar-magyar szótár: Vedd ki a képletből a magánnyugdíjamat. Most nézd meg a hiányt.

Natasa Grekova 2014.02.01. 08:59:33

a plakátbohócról :D Láttad az AZ című filmet? beszarás
.....A csatornák mélyéről kapaszkodik fel... Ártatlan gyermekekre vadászik... Pontosan tudja, hogy mitől lesz úrrá rajtunk a jeges rémület, és mindig a nyomunkban van... Valami, az emberi értelmet meghaladó sötét erő övezi Pennywise, a bohóc kedves figuráját, aki harminc évenként felébred álmából, hogy halálra rémissze a kis új angliai város, Derry lakóit. Hét gyereknek azonban sikerül legyőznie a gonoszt, de ő pontosan harminc év múlva visszatér, hogy bosszút álljon. A megmagyarázhatatlan félelem átértelmezi a valóságot, és életre kelti hetük legvadabb rémálmait.....

Natasa Grekova 2014.02.01. 09:01:30

@ripők: Dudi diszkalkuliás, ezt már nem képes értelmezni, mivel úgy kéne kivonni, hogy több művelet is van, ugye, -hiány + magánnyugdíj vagyon és egyéb tartalékok - itt ugye pozitív és negatív számokat kéne összeadni neki, az már nem megy.

PesszimPista 2014.02.01. 23:04:49

@ripők: Ripők koma! A jóisten áldjon meg téged a mindannyi kezével!
Amiről te beszélsz, az a KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztári sarzsi "államosítása". Akkor most hagy' magyarázzam el.
Horn koma alatt háromosztatúvá tették a nyugdíjrendszert, mert ez egyes szereplőknek így volt jó. Lett hát az állami pillér, lett a kötelező pillér, és született még az önkéntes pillér.
Eladdig volt a felosztó kiróvó rendszer, miszerint is amit az aktívak befizettek, azt osztogatták a nyuggereknek. Amikor belépett a háromosztatú, a nyuggeres alapból a kötelező nyugdíjpénztári befizetéseket kivonták a rendszerből, de a priváti cégek nem vitték magukkal az ehhez tartozó nyuggerköveteléseket.
Ez lenne az alapprobléma. A zseton balra el (a privát szektorba), míg a nyugdíjkifizetés állami kötelezettsége ugyanúgy megmaradt, mint addig is volt.
A költségvetésben az a7%-nyi "elrekvirált", kötelező nyudgíjpénztári befizetésként nevesített járulék igen érzékeny rést ütött, de nem csak most, hanem a korábbi kormányok alatt is. Csak a szocik, nem akartak ezzel érdemben foglalkozni. (végső soron érthető)
A Fityisz meg visszarakta a "kötelező" befizetéseket oda, ahonnan annó kidzsimbizték.
Akinek az öngondoskodás a legfőbb óhaja, annak ott van az önkéntes láb a mai napig.
Arról meg külön vitát nyithatnánk, hogy a kötelező és az önkéntes láb hozamszintjei, még a konzervatív befektetésnek számító görgetett államkötvény befektetés hozamszintjét is lényegesen alulmúlták. Bízd a kötelező nyugdíjpénzed a hozzáértőkre!
Kikre is?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.02. 00:23:21

@PesszimPista: Tökre ügyesen elsajátítottad a lekommot, csakcsupán ott a hézag, hogy nem ez volt a kérdés. Mellesleg 10 volt az a hét, de nem akadok fenn ezen. Rövid és közép távon valóban hiány keletkezett, a tizensok év alatt háromezer Mrd. Ami privát tőke lett eközben és az én békés, nyugdíjas hortyogásomat lett volna hivatott szolgálni, ha megérem. Ha lett volna türelmetek kivárni, és nem rövidtávú jófejkedésben gondolkodtok, akkor rám már nem kelletett volna a felosztó-kirovóból felosztani. És kiróni sem énmiattam.
És csak a kedvemért nézz már reálhozamot azoknál, akiktől még nem mentette meg az a csorbafogú ribanc a zsét és vesd össze az egyéb megtakarítási formákkal. Neidegejjémáfel.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.02. 00:42:12

@PesszimPista: Node, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, a hiányról volt szó. Hogy milyen ügyesen alacsonyan tartották. Nesze, bazmeg háromezer-milliárd, ki tudnád tódozni-fótozni a büdzsét, amit elügyetlenkedett a Bajnai? Kis erőfeszítéssel talán. A fiúknak sem volt könnyű, de sikerült.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.02. 03:16:58

@PesszimPista: Még mindig azon hüledezek, hogy annak tapsol a nép, hogy a napocskát nyelvhegykidugva kanyarító közmunkás fenanszérozza a lúdlábtortát meg a hawaii utazást a megérdemelt pihenőidő alatt a felosztó-kirovóban...

magyar-magyar szótár 2014.02.02. 06:54:07

@ripők: Ez duma. A lényeg az, hogy most a proletárnak választania kell a fehér-papíros rendes állandó, időhöz kötött munka és a segélyen élés között. Ha segélyen akar élni, élhet, de pl olyan megalázó hülyeségeket kell neki csinálni, mint írni-olvasni tanulni. Konkréte pl sok proletárral az a baj, hogy a gyári munkában, ha neki kell a kisérőcetliket, okmányokat etiketteket kitölteni vagy pl számokat írni, hát ugye... nem megy. Különösan magas a tényleg-különben-analfabéták száma a mínusz35-ös korosztéylban
Ezu a goönd a szelektív ténykezeléssel, hogy minden zsíroskenyeret először a jögyerekek pofával lefelé basznak a fődhöz AZTÁN mutatják, hogy nem zsíros a kinyér

magyar-magyar szótár 2014.02.02. 07:06:40

@PesszimPista: @ripők: A biztosítási piacunk majdnem kikabukizott 2007. júniusának utolsó csütörtökjén. ÁLTALÁBAN nagy a baj a magyar össz-biztosítási piaccal, a lakás vagy a gépjárműbiztosításokkal is. A csalás olyan fokú, hogy tkpő a biztosítók nagyban ugyanazt csinálják, mint a benzinkutasok. Egy közepes benzinkútról naponta 3-4 telitankos autó lép meg fizetés nélkül, Az így hiányzó pénzeket aztán az oktondi butaparasztok lehúzásán szedik vissza. Azaz a biztosítási PIACON egy kisrakás ember hawájzz a biztosítási csalásokkal, egy nagyrakás butaparasztot meg lehúznak.
Másrészt a bankok és biztosítók látták azt, hogy itt messzibb lehet elmenni. [lásd pl a devizahitelezés bulijait]

Természetes volt a nyugdíjbiztosítók magatartása, és a manyupipénzek történetéből mindig kifelejtődik az, hogy bajnaiék offshoreizálttá szerették volna tenni és a búcsúzó "SZDSZ" tett ebben is keresztbe nekik.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.02. 09:57:54

@magyar-magyar szótár: Nem vagy igyiot, csak becsaptak. És lelkesen szajkózod, amit mondtak neked, nem is gondolsz utána.
Azt tudod-e, hogy miért neveztette át Vuittóni járulékról adóra a nyugdíjkasszát megillető befizetéseket?! Ha tudod, akkor azt is mondd már el, hogy ez miért jó nekünk!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.02.02. 10:12:03

élőben az ónosesőharc harcálláspontjáról:

www.facebook.com/photo.php?v=10152198971186093&set=vb.298090296092

olvass el néhány kommentet...!!!

:))))
...
:(((((

2014.02.02. 21:15:58

@magyar-magyar szótár: már hogyne lett volna módszer. Sima, mezei megszorítás, nemes egyszerűséggel elvontak egy csomó pénzt az oktatástól, az egészségügytől, a szociális kiadásokból. A másik módszer az adóemelés volt:

adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.02. 21:49:35

@nagyjoco: Viszont házilag főzhetnék egy csomó pálinkát a panelba', ha akarnák.

PesszimPista 2014.02.02. 22:18:42

@ripők: No azért, hogy helyre is tegyem . . .
Nekem -jelen formájában- egyáltalán nem fájint a felosztó-kiróvó rendszer. Jómagam is szeretném inkább nevesítve látni azt, hogy meddig ér a takaróm. A kötelező einstandolását azonban nem látom akkora hibának, mint azt, hogy a nevesített számlából végül nem lett semmi. Ez már baj.
Nekem (korábbi hivatásomból fakadóan) van olyan (márnemistudomkiaz) ismerősöm, aki bizony belső körből mondta el, hogy hogyan is tolják -a vonatkozó szabályozások teljes betartása mellett- kifele a lovettát az ilyen " alapokból". Volt olyan bank, aki a teljes saját fiókhálózatát, és annak kiépítési költségeit betolta egy ingatlanalapon keresztül a kötelező nyuggeralapba. Irdatlan coki lett volna belőle, ha a kredikrancs okán értékén kellet volna elszámolni a kötelező nyuggerekkel. Értem én az általad leírtak mögötti indíttatást, csak a rendszer ezeknek sem innen, sem onnan nem felel meg. (és sajna nem is látom azt a jövőbeni pillanatot amikor meg fog)
Én szeretnék egy állami lábat, de nevesítettet, és egy önkéntes lábat, számonkérhetőt. Végtére is álmodozni szabad . . . nem?
ps.: Sztem ez nem (/sem) volt lekkommolva, mert ezt én így sehol nem kaptam a kis arcomba. De komm ide, komm oda, azért az alapvetések tények, indíttatástól és oldaltól függetlenül. Egyszerű könyvelési próblema, semmi több.

2014.02.03. 09:26:36

@ripők: Egy panelproli ehhez baromi lusta.

Sátraké a jövő 2014.02.03. 22:51:47

Az első Polgár Judit-Magnus Carlsen (a jelenlegi világbajnok) sakkjátszma mélyreható elemzése a chessgames.com-tól:

"Ok let's stop feeding the trolls and get down to some serious analysis about todays game.
Carlsen the MACHO MAN completely DOMINATED this inferior woman who has NO idea how to DOMINATE an opponent. She will NEVER be remembered and so should quit chess altogether before any more embarrassments.

She is a woman, and her natural tendency was to be too kind to Magnus. If fate would have worked in her favour and she was born a MACHO MAN, then she could have applied a little more DOMINANCE.

Carlsen today destroyed Polgar's 'BLOATED EGO' and further increased his 'BLOATED EGO' to stratospheric levels."

:-) lájk
süti beállítások módosítása