Most, hogy sokakban fölmerül a kérdés, miért kellett a "FIDESZ"-nek "széjjelbaszni az iskolákat" [eufemizálván ezt a töketlenkedést államosításnak szokták elhazudni, mert ez amúgy is bevett hívószó a jujgattatásban], azt hiszem, időszerű tisztázni a széjjelbaszás és az elbaszás fogalmát - kitekintve persze az elbaszottra is, mint az elfuserált, elbarkácsolt [széjjelnagyjázott -> a gerenda, amit addig barkácsoltak, míg fogpiszkálónak lett jó] szinonimje.

18.jpg

a linkekre mindenki a sajátfelelősségére kattintson rá!

elbaszott

széjjelbaszott

én szóltam!

1. Csak azt lehet széjjelbaszni, ami még nincsen széjjelbaszva.
Mintha azt kezdenék el tudakolni, hogy Egybartók Juci nénit mért kell szétbaszni a motorostalálkozón a hangár mögött a burgyinban, amikor már a lófasz se tud kárt tenni Juci néniben [granny slut kategória] és a bartók-ot mint olyant már mikor kivonták a forgalomból, nembeszéve arról, hogy egy bartók maipénzben legalább ötezer.

elbaszott autó

http://image.hotrod.com/f/featuredvehicles/17019391+w794/hrdp_0904_43_z+hot_rod_first_cars+1967_ford_mustang.jpg

széjjelbaszott autó

szétbaszottGolfII.jpg

2. A történet rémegyszerű és rémunalmas. Valamikor 20 éve kezdődött azzal, hogy az akkori un. "kormány" [az első "jobboldali" balfaszkormányzásban csetlőbotló Dr Antall féle úriember"kormány" -a szerk. gon. röh.] feszt Budapesttel és Demszkyvel (meg az SZDSZ-szel [ez a régi, még  igazi SZDSZ, amihez nincsen köze a Dr Kóka után maradt pszeudo"SZDSZ"-nek, de a politikához tökhülye és buta Fodor Bááboci Gábolykának se -a szerk. much.]) akart kibaszni és elkezdődött azon elbaszott kormányintézkedések sorozata, amikben mindig Demszkyvel akartak volna kibaszni, de egyébként ezeket a törekvéseket folyton az ország Budapesten kívüli része szopta meg.  DE MINDENEGYES KORMÁNY EZT MŰVELTE!!! 22 éven át: "basszunk ki a Demszkyvel meg az SZDSZ-szel"  vagy vidékiparaszt kormányok idejében: "basszunk oda Budapestnek!". Budapest szépen kilobbyzta meg húzta aztán minden esetben az ellene fortyantott merényekből (ez afféle sztori, mint ami a FIDESZ-szel a "járások" ügyében megesett, ami "reform"-ot a "FIDESZ" saját budapesti meg megyeijogúvárosi pógármesterei  basztak széjjel, ugye muchachos!)

Azt a mindenkori profi jóoldali ("haladóbaloldali" ill "liberális" öndefiníció szerinti) sajtómunkásság döntötte el, kiknek mit enged meg. "Gyurcsánynak tízszer annyit engedünk meg, mint Orbánnak" -szerintem a jóoldali sajtómunkásság néhány őszinte nyilatkozata közül ez fejezi ki a legfaszábban, hogy ez az öndefiníciójában "liberális" sajtómunkásság miként asszisztált az ország dolgainak végső elbaszásaihoz. Ugye Horn Gyulának megengedte a jóoldali sajtómunkásság a cigányozást, sőt az MSZP-ben, amikor az SZDSZ-esek kurva anyját szidalmazták, a szalonzsidózásnál hangyafaszniyval azért keményebben paszománytozták antiszemitaicce is a kiszólásaikat.

>>Hozzászólásod előzetes moderálás után jelenik meg.<<

-ez a kibaszott mondat az, amiről az elbaszottan szájjalliberális jógyerek töketlen blogját megismerni.



Folytatódik ott, hogy húsz éven át egyre több államifeladatot forrás nélkül pakoltak az önkormányzatok nyakába.

A magyar értelmiseggség, akár A Struktúrában (az államibürokrácia siserehada) akár a Jó akár a Rosszoldali médiában is, csak és kizárólag Budapestből képes kiindulni és csakis Budapestben tud gondolkodni. már eleve az önkormányzati finanszírozás kiagyalásában így ment ez. Így pont a leghátrányosabb területeire és legszegényebb településeknek egy ganyi vas nem jutott és az ország fejlődésbeli mozaikossága csak súlyosbodott e negyedszázad alatt.

A megyei intézményrendszert és ebben benne vannak az iskolák is, pl erősst finanszíroznák az illetékbevételekből. A nálam sokkal okosabbak, pl nagyonbuta nicknevű blogbarátom simán ki tudná saccolni, mi lett a gépjármű-vagyonszerzési illetékekkel meg az ingatlanvagyonszerzési illetékellel 2008. után, 2010 után pedig főleg!!

Egyszerűen még Az Ártatlan Nyolc Év alatt annyi államifeladatot pakoltak az önkormányzatok nyakába forrás nélkül vagy apadó forrással , hogy az önkormányzatok, pl a Szép Boldog Országjavító Bajnai Éra alatt is már úgy védekeztek, hogy csökkentették a tanári karok létszámát és nem Ilonkabácsit küldték el persze vagy Sanyinénit.

A Nagy Magyar Általános Elbaszás egyik fő oka a kontraszelekció. Csak a kishalak akadnak a hálóba. Szaros vidéki tajtparaszt bunkó birkapörköltzabáló ezerhektáros oligarchákat tálal föl manapság a magyar sajtómunkásság, de a leisztingerek, akik párszáz milliócskáért csak ócskavasértékben (és a földingatlanokra nem tekintettel) többmilliárdos értékekhez jutottak "szabályos tőzsdei műveletek" kereteiben, jóoldali gazdasági szaklapban pampoghattak ártatlanul. Olyan időszakban, amikor Magyarországon állítólag liberális beállítódású "kormány" működött, olyan fickó pofázhatott a bizonyítványát magyarázva, akit valóbanliberális országban az ott erre szakosodott erőszakszervezet, az FBI  konkrétfizikai kutyaláncon vezetett volna ki a tőzsdéről és az ottani valóbanliberáklis sajtó még a dél-connecticut-i kurva nénikéjéről is leszedte volna az ekkora geciládának keresztvizet. De Magyarországon a keszeget filézik, a harcsát meg elengedik.

Huszonötéve keresgéli a magyar sajtómunkásság az általános elbaszás és töketlenség főfelelőseit -pedig csak a tükörbe kéne nézniük. Huszonötéve volt talán néhány pillanat, ez emberiléptékben talán három év, amikor a magyar sajtómunkásság joggal is vehetett rész a politika csinálásában. Csak aztán erről képtelenek voltak leszokni. A legkirívóbban töketlen balfaszoknak, mit pl Lengyel Laci bácsinak már valaki elmagyarázta a merrőlhánymétert, de összességében nem látni azt, hogy az immár negyedszázados elbaszásból a magyar sajtómunkásság bármit is okult volna. Minden, a maihoz hasonló hűdevészes korszakban, amikor a magyar haladó sajtómunkásság ízlésének nem felel meg a politikai vezetés, hallani fogadkozásokat, miszerint jövőre, ha ezek megbuknak, na jövőre nem lesz kegyelem és jövőre osztán már tényleg azt csináljuk, ami a dógunk lenne (vagyis nem csinálni a politikát, hanem tudósítani, de főleg a tényekről meg történésekről és nem a politikaikommunikáció lózungjait beállítani történéseknek is.

Ez is az egyik fő baja A Nagymagyar Általános Elbaszásnak: Itt mindenkoron az un "gazdasági reformintézkedések közepette" minden fillért megfogtak, a Forintot meg számolatlanul engedték el az egyik Ónijó idejében a devizarúbeljával, a másik Ónijó esetében meg a jurójával...

Költői kérdés a mai "iskolaügy" margójára :Oszt mi az elavult hússzín bakelitházas kurzív COCOM-listás kibaszott telefaxxxombú is ugyan finanszírozták vaóna az amúgy is a csőd szélén tántorgó önkormányzatok az iskolákat? -mely csőd ugyebár még Zseniális Ferencék pompás tréfája lett volna a 2010-es FIDESZ-győzelem ellen, ti, az önkormányzatoknak Zseniális Ferencék eredeti tervei szerint 2008-ra kellett volna csődbemenniük és ezért a "FIDESZ"-t a lakÓság (szigorúan hosszú ÓÓÓ-val) 2010-ben büntizte volna meg. Csak ugye a pógármesterek megbaszták ezt a csőd-tervet hitelfelvételekkel és kötvénykibocsátásokkal, amik.. jaj de érdekes! hűdemeglepcsike! ... csak csődhelyzetek szaporodásait eredményezték mára! Mert vagy 1200 baógármesterr gondúta úgy 2008. táján, hogy majd a fideszgaórmánny kisegíti űköket a csődbeű 2010. után.

A jóoldali üde és ááártatlan politikai ízlésviágából szemlélve akár pompásan muchacházni is lehetne a magyar történeten, nem is tudom, mit görcsöltök :D


Az elbaszásra a legpompásabb példa az, amit a "FIDESZ" [A szerző nyilván Orbán kamarillájára gondolhat - a szerk. kieg.] az iskolaüggyel művelt.
  A pedagógusoknak nekimenni politikai ostobaság volt.
A helység kalapáccsainak ugye. Politikailag az egyetlen helyes és ésszerű megoldás az lett volna, ha :
1. nem nyúlnak az iskolákhoz. Ekkor azonban 2010. szeptember 1-jére kb 300-400 iskola fuccsolt volna be. Még 2011. szeptemberében is necces volt   vagy 100 iskola indulása, többszázban pedig a fűtés. Zseniális Feriék egyik legszórakoztatóbb húzásaként jópár iskolában a legmodernebb fűtési rendszer HITELTÖRLESZTÉSE mellett már arra nem volt pénz, hogy tüzelőanyagot is fizessenek... Ez is egy olyan vetemény volt, amit 2006-ban vetett6ek és 2010-2011-ben érett be a termése :D  Máig a legüdébb leküéletű és tökéletesen ártatlan-jóhiszemű jóoldali olvasóim se értik,  Ferencet miért gondolom az egyetlen igaz politikaizseninknek. Nem vagyok egyedül, mert dr Vágó bácsi is ugyanezt gondolja. Márpedig egymilliárd légy tévedhet, de Dr Vágó bácsi soha! 

A "FIDESZ"  un  kommunikáció -jára azt a szót használni, hogy elbaszott, szépítgetés lenne. Gyönyörű és szemléletes példa: Most ugye az átállásal kapcsolatba a jóoldali sajtómunkásság jóvoltából az egész ország előtt ismeretesek a tragikus események, nem egy [hanem négy] iskolában nem talált krétát a tanár, és több [2] helyen pedig a fénymásoló papírral voltak gondok. Természetesen ott, ahol nem talált a tanár a krétatartóban krétát, nem a tanáriasztal fiókját húzta ki vagy ment át a szomszéd terembe krétáért, hanem gyorsan föltelcsizte, fláne fölírt a fészbúkra, hogy jaj, nincsenkréta! Természetesen a jóoldali sajtómunkásság már előre tudta, hogy még ennél súlyosabb gondok is lesznek az átállással és szépen össze is gereblyézték az összes problémát. Például ugyanazok a tanárok, akik olvasták a fészbúkon, hogy nincsen kréta, nem tudák, hogy ki lesz a tankerfütyi. persze az túl egyszerű lett volna, ha megkérdezik az igazgatójukat, hogy ki a picsájuk lett a tankerfütyi, mert akkor az igazgatójuk megválaszolt volna pl, hogy Xaxx vagy Wxxy iskola igazgatója (illetve bizonyo esetekben pedig, minthogy a tankerfütyik zöme egyben iskolaigazgató is) egyszerűen rávágja, hogy "én". Ott pedig, ahol az önkormányzat szabálytalanul közhasznúakkal takaríttatta az iskolát , nem volt takarítás. Ezek a vérizzadva nagynehezen összegereblyézett és felfújt   tragikus események bizonyították az ország közvéleménye számára az átállás elbaszottságát. Azonban 2010-ben meg 2011-ben , ha ez az elbaszott oktatási és egyébkormányzat nem taná' ki valamit, vagy 300-400 iskola ki se nyitott volna. Erről azomnban még az elbaszott "sikerpropaganda2 szintjén sem történik említés sem.

Ma ott tartunk a magyar általános elbaszódottságban, hogy csak külnböző elbaszottságokból lehet választani. Egyik megoldás sem igazán jó. Lehet latolgatni, hogy egy megpoldással valami széjjelbaszódik-e vagy pedig csak elbaszódik. Esetleg még, aki talán ép eszénél lenne, elgondokodhatna, hogy töketlenül lehet-e még valamit széjjelbaszni vagy ami már széjjel van baszva azt lehet-e elbaszni. Lehet nyelvészkedni és pl a baszás helyett a pankosabban hangzó kúrást választani. Elkúrt,.. rákúrt, széjjelkúrt. A régimagyar és persze illedelmesen eufém gyak szó nem is igazán szó, csak gyakorítóképző és a baszási mozdulatsor fürgeségét érzékelteti. Elgyaktuk, rágyaktunk -mely szépek rímel a gyakorlat szó rövidülésére is! (ami végülis a gyak, mint szó, történetét összezárja gyűrű-szerűen!) Utólag már gyakhatjuk. (Vagyis pl mi a faxxxomat gyakoroljunk pl a faxoláson.)

Nem mellékszál, fősodor: A magyar három dologtól tud eszeveszetten viselkedni és ezek közül az egyik a gyereke [sorsa]. Ugyan ő maga nevelte [baszta el] úgy a gyerekét, hogy  nevelés helyett a KIBASZOTT tévé és a RO'ATT vidijó távirányítóját adta a kezébe, neje joszt nézzed a Kacsameséket a vidijaón! , itt a csipsz meg a kólya oszt űjjé a picsádon! - vagyis a mai félanalfabéta, pl ismeretlenszöveg néma-értő olvasásra már alig képes generációt az iskolák a szülökkel együtt szép közösmunkában hozták így össze. De egy országban, ahol szarnak, szemétnek, útszélre kitett fölöslegeskutyának meg rosszmunkának sincsen gazdája, elbaszásért ugyan ki vállalna felelősséget elbaszásért,

Úgy elbaszott a magyar iskolaügy immár 35 éve, ahogy van, az un "reformok" csat tetézték a gondokat. Már Bokrosék is, az egyetlen valamicskén sikeredett pénzügyi reform közben hogy jártak a magyar felsőöktatás ügyével, pedig akkor még nem kellett az államnak büfészakokat finanszíroznia szartseérő, a buta szülők meg a hülye keresztanyuk szemét kiszúró alibidiplomákhoz. És akkoriban az a kormányzat megfelelt a jóoldali sajtó ízlésvilágának, tehát az akkori sokkal finomabb formákban tiltakozó diákokat a jóoldali sajtó sokkal bunkóbbaknak állította be. A politikához teljesen buta Bokros meg, mint egyébként  jó tanár, ott idétlenkedett szegény a diákok előtt, mert senki nem okosította föl arról, hogy a jó tanári-kommunikációs képesség az nemegyenlő a poltikaikommunikációs képességgel.

2. Tehát:  Az egyetlen politikailag helyes és politikatudományilag szakszerű döntés az lett volna 2010. után is, ha TOVÁBBRA is számolatlan dűtik a pénzt az iskolaügybe bele.

3. A pedagógosok népszerűtlenek. Itt rögtön elkezdenek azok berzenkedni, akik ismerik a népszerűségi listát, ahol valahol a hős tűzoltóink mellett büszkélkedhetnének a pedagógusok. csakhogy a magyar általánosan és lassan már mindenkit útál és ez a társadalmi-elfogadottsági és népszerűségi lista is kb úgy működik, mint a politikusaink népszerűsége, ahol egy közömbös súlyozással már legnépszerűbb lehet egy politikus.  Tehát nincsen mese, a pedagógusok is népszerűtlenek... népszerűtlenebbek voltak  addig, amíg a "FIDESZ" el nem kezdte barkácsolni a magyar iskolaügyet, a magyar proletáriátus általában a kurva annyjukat szidta jaz összes tanaraknak, a HHHH-helyzetüeknek pedig szabad volt konkrétan is inzultálni is. 30 éve már azzal engedik a gyerekeiket a becsületesmagyarok iskolába: "Ha rosszat hallok tőled a tanárról, bemegyek oszt szíjjeligazíjjom a büdöspofáját!" "Szíjjat hasítok a tanár hátábú, ha rosszat mondasz rája"  Tehát alapvetően pedagógusellenes volt az országban a légkör 2010-ig. Az iskolák végső lezüllesztése ,ár 2007-ben meg 2008-ban is javában folyt, elsőként a más munkaterüeleten is alkalmas jó tanárok menekültek a pályáról. Már öt-hat éve folyamatosan és minden iskolában tanárilétszám leépítéssel próbltják szinten tartani a bérkeretet. és ismétlem: nem Ilonka bácsi húzta el a belét a megérdemelt nyugdíjába meg Sanyi néni, hanem még a jóoldali sajtómunkásság jujgattatásában nekünk kellett volna Sanyi nénit meg Ilonkabácsit sajnálni, amiért először a rasztafárihajú angol felsőfokúnyelvvizsgás zseniális matektanárcsajszit útálták ki az iskolából! A társadalmi szalámiban föleg a hivatalnokréteg és az egészségügyi dolgozók, beleértve az alulfizetett kórházi nővéri állományt is, habzó szájjal anyjapicsázták bocsjav, anyjukpicsázzák bőszen ma is, csak véééletlenül a sajtómunkások őket nem kérdezik... a pedagógusokat azzal, hogy az összes faszuk is tele már a dologtalan és feszt hawájjzó tanarak rinyálásával, akik , idézem a becsűűlettes bóletárrokat: "a nyári szünet három hónapjára kapnak annyi havifizetést, mint egy kórházi nővér egyébként."  (Az ágytálpénzről persze ilyenkor diszkréten hallgatnak a nővérkék és bóletárrok egyaránt.)

4. ebből következően a helyes politikai megoldás 2010. másodikfelében a pedagógusbérek 300000 Ft-ban való minimalizálása lett volna úgy, hogy az Ilonkabácsik meg Sanyinénik a 4 év, érettségit adó tanítóképzőre a 6 hónapos BME tanfolyammal (szakoktató papír) ne taníthassanak (és pusztíthassák a légkört) felsőtagozatban 66-68 évesen. A jóoldali sajtó is megkapta vona a koncát és sajnálhattuk volna agyon Ilonkabácsiékat (az én falumban Sanyinéniék a nyegyvenéves pályafutásik alatt összesen huszonnégy kezdő fiatal tanárt útáltattak ki az iskolából és üldöztettek el   )

5.Keretszámok. Vagy tíz éve már annak, hogy jogi "Dr" diplomás még ingyen bojtármunkára se tud elhelyezkedni. Mi a faszért kellett hozzányúlni a keretszámokhoz, miért vették el a családok jogát attól, hogy jogidoktort tanjíttassanak ki az állam millióin is a gyerekükből???  Az Aranykorban [100-120 éve] is fű , fa, bokor szerzett jogi diplomát, afféle plusz-gimnáziumba számított a jogi kar, parasztpolgárok szereztettek jogipapírt a gyerekeikkel... aztán, ha akart még tanulni a gyerek, szerzett olyan diplomát, amivel dolgozni is tudott.

Összefoglalva. Politikai szempontból amit a FIDESZ az iskolaüggyel művel, a balfaszságai óriásinagy kazlába utalható. Namost a baszás művészete vállfajokban gazdag, érdemes lenne pl a rábaszást, mint olyant kivesézni, de olyanra, hogy elbaszással valamit széjjelbaszni lehetne, még a legavangárabb terülteken se lelni precedenst. Töketlenül széjjelbaszni pedig: nonszensz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr35028183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ököruszály 2013.01.22. 06:50:02

Remélem, a 2018-ban választást nyerő politikai alakulat ügyesebben kommunikál majd, sokkal inkább lesz a progresszívbaloldali-liberális médiatúlsúly liblingje, mint ezek az alapvetően jószándékú, de sajnos ügyefogyott és gúzsbakötött balekok. Hogy mit tesznek, az voltaképp lényegtelen, elegendő visszamutogálni az elmúlt 28 évre. Mert a teljhatalom csak erre elegendő, ha ellenszél fú.

Maga tényleg tehetséges politikus lenne, már ami a valóság elhazudását illeti. Mert nem akarja látni.

Marie-Antoinette 2013.01.22. 13:49:21

Csak jelzem, hogy láttam, olvastam, és ígéretemet tartva NEM szólok hozzá érdemben, mert értelmetlennek látok bármilyen vitát, más felvetést. Nincs mondanivalóm oktatásügyben.

Fenehorizont 667 2013.01.23. 11:03:18

na, kezdődik. :D

hella: már megint politizálsz, meg jön a jógyerekezés. vedd már észre, hogy unalmas! olyan jól írna a dudi, ha nem politizálna mindig, és hagyná a jógyerekezést...
egyébként meg nem szólok hozzá, mert a közgazdaságtanhoz/makroökonómiához/oktatáshoz értek. sőt, megígérem, hoyg ezentúl soha nem fogok itt hozzászólni semmihez. ez egy hímsovén blog, maradok csendes nézőnek. ezzennel elbúcsúzom. sírjatok!

hannibál:

ez már megint nemhogy, pedig de! nemde?

látom, ismét dehogynem, pedig hogynehogy. az! viszont.

*cikknek a linkje*

*cikknek a linkje*

*cikknek a linkje*

EZT NEM A GYURCSÁNY BASZTA EL, HANEM ORBÁN! OTT VAN NI AZ ELBASZÁS! NÉZZED! ERRŐL NYILATKOZZÁL. EZT NEM FOGHATOD A GYURCSÁNYRA BAZD MEG!

szótár: nem tehetek róla, hogy politikai analfabéták vagytok, és nem látjátok azt, amit csak én csak Zseniális Ferenc lát. megvezetett kis jó gyermekek vagytok. a jósakkozólátjaelőrealépéseket. ti nem látjátok.

hella: látom, megint a könnyebb utat választottad, és leszedted a bejegyzéeket.
szótár: hogy lássátok, a szájjalliberális blogokkal ellentétben én hajlandó vagyok az önmoderációra, levettem a bejegyzéseket.

valaki: kár, hogy mostanában nincsenek bejegyzések, pedig jó kis blog ez.

hella: dudi éppen kacsát tokoz, ezt biztos forrásból tudom. ne türelmetlenkedj.

valaki: hol vanna az új bejegyzések?

autók autók autók autók zene zene zene zene. régi fénykép. mégegy régi fénykép. zene. fénykép. autók.

*időtelés*

jógyerek, nyolcév halott keze. ugye hanni? ugye nagyjocó? ugye nagyonbuta? cocom listás telefaxxomba baszná el ezt orbán? mondjátok már el, hogyan tudná ezt elbaszni az amatőrfidesz, harmadikliga? amatőr béna semmilyen fidesz, bénarosszoldal. jajde béna a rosszoldal. fú, de amatőrök, fú, a gyurcsány az meg. zseniálisferencláttaelőre. emútnyóccévhalottkeze. Minden Előre Meg Volt Tervezve, és ezt ti nem látjátok, csak én látom. sakkjátszma. láttaelőre. jógyerekek.

hella: már megint politizálsz, meg jön a jógyerekezés. vedd már észre, hogy unalmas! olyan jól írna a dudi, ha nem politizálna mindig...............

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.01.23. 14:19:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a cikkhez pár megjegyzés: azzal az iskolával alapban valami baj van, ahol már január elején sincs filctoll. Általában sehol nem lehet semmit vásárolni márciusig, hiszen az önkormányzati és a megyei önkormányzati (eddig ezek voltak jellemzően a fenntartók) költségvetések mindenhol csak márciusban készülnek el, ergo semmit nem kaptak eddig sem az iskolák a béreken és a nagyon-nagyon szükséges dolgokon túl. Vagyis mindenki eddig is tudta, hogy október-novemberben be kell spájzolni.

Másrészt: amit én most ebből látok, az az, hogy lett ilyen-olyan ügyekben 4-5 új hivatali "felettesem", illetve olyan új hivatal, aki diktálni akar. Ezzel még nem volna gondom, azzal viszont sokkal inkább, hogy elvileg átvette a feladatok egy részét az állam, gyakorlatilag meg nemhogy átvette, hanem még az eddig fenntartói szinten elvégzett dolgok egy részét is visszatolta ránk. Ha eddig 10 dolgot csináltam, most - csökkentve a feladataimat - 25-öt csinálok, a hat új hivatal HELYETT.

Marie-Antoinette 2013.01.23. 15:16:29

@ödönke666: hehe:D
Egyébként tényleg nem fogok már semmi ilyenhez érdemben hozzászólni, most már elvi kérdést csináltam belőle.
Ja, és hogy offoljak és dicsekedjek, 3 napja vezércikk vagyok nol-on:))
Mivel nem bagózok, mindig foglalkoztatott, hogy mennyire lehet nehéz leszokni róla. Nekem most ez lesz a saját kis "cigiről leszokásom" hogy kibírom, NEM, még oktatási vagy államháztartási témában sem vitatkozom a legégbekiáltóbb marhasággal sem:)

Marie-Antoinette 2013.01.23. 15:32:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ja, és hogy a címben szereplő dolgokról is mondjak valamit, ha meg valaki nagyon KI akar baszni Dudival, kiajánlja, mert ideges a címlaptrolloktól, : " mit szív a szerző" és hasonló elmés hozzászólások az agyára mennek:D
rendszeresen engem vádol a kiajánlással, ha valahogy címlapra kerül:)))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.01.23. 18:48:27

@Marie-Antoinette: a függés mértékétől függ. A nikotinról lejönni fizikailag durván 2 hét. Utána ugyan még 1-2 évvel is, egyre hosszabb lappangások után és egyre kisebb erővel, visszatérhetnek ilyen nikotinéhségi rohamok, de azokat már sima, hétköznapi akarattal is le lehet győzni. Az első 3 nap a kritikus, és az első két hét az, ami maga a pokol. Én 13 évig szívtam "csak" napi 1,5-2 dobozzal, de még nekem is voltak remegések, ízületi fájdalmak, izomfájdalom, ilyenek. Na most, ami ennél is nehezebb, az az egész "szertartástól" való pszichikai függés. Egyszerűen megáll két hétre az idő, egyfelől, mert nagyon sok időd felszabadul, komolyan, másfelől meg azért, mert semmivel nem tudsz foglalkozni, teljesen kitölti az életed az, hogy "nem gyújtok rá, nem gyújtok rá. Baszdmeg,, de rá akarok gyújtani" Éjjel, nappal, alvás helyett is, mindig.

Én le tudtam a cigiről jönni, letettem és soha nem vettem fel. Leadtam abban az évben 10 kilót, és azt sosem szedtem azóta még vissza. Ez utóbbira vagyok igazán büszke. Viszont számíts rá, hogy a dohányzás elhagyása maradandó személyiségváltozást okoz, én akkor lettem főállású kekec.

Fenehorizont 667 2013.01.23. 23:13:37

@Marie-Antoinette:
ne fogadkozz, az isten álgyon már meg! :D

az ex-dohányosoknak is az a legidegesítőbb és legbénább (értsd: hamar visszaszokik) fajtája, akik leteszik a cigit, és mondjuk 1 hónapja nem gyújtottak rá, és amikor cigizek, akkor így odapiszkálnak, h "no és mennyit szívsz egy nap?" és akkor elkezdenek moralizálni, meg így lenéző fejjel mondják, h ők már bizony letették a cigit!! és milyen ügyesek is! de közbe meg látom rajta, h annyira kurvára rágyújtana, azt röhögök, mikor slukkolok :D azt fél év múlva meg már újra cigivel a pofájában jön...

Marie-Antoinette 2013.01.24. 16:20:52

@ödönke666: már miért ne fogadkozhatnék?
Egyébként meg jól foglaltad össze, milyenek voltak itt a vitáink, amik eleinte még szórakoztatóak is voltak, de elég rég ugyanazokat a dolgokat gyűrtük, és unalmassá váltak. Az álláspontok nem közeledtek, viszont már röhögni sem tudtam rajta jó pár hónapja. Akkor meg minek?

Fenehorizont 667 2013.01.24. 21:07:19

@Marie-Antoinette:
néha már azt hittem, nem gondoljátok komolyan.

Marie-Antoinette 2013.01.24. 21:37:46

@ödönke666: Félig. A véleményemet komolyan gondoltam, ahogy itt vitatkoztunk beszólogatva, azt nyilván nem. Csak egy idő után, hogy is mondjam, szóval ha sokat játszol egy szerepet, egy idő után már bele is éled magad. Na, ezért van vége itt a szereplésemnek, abban a formában, amit megszoktatok.
Szerintem kicsit túlnőtt már rajtunk Dudival, ami itt folyott, és a végén tényleg összevesztünk, mert nem tudtunk kilépni ebből a hangnemből akkor sem, ha blogtól függetlenül dumcsiztunk.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.25. 04:33:30

@Ököruszály: Én azért az egész jóoldalt, tehát a Népfrontot nem merném baleknak nevezni. Az kétségtelen, hogy az 1990 után ivaréretté vált nemzedékek teljesen buták a politikához és alapvető politikai műveleteket nem értenek meg. Kb, mint ha valaki nem értené sakk-játszma kibicelés közben, hogy került oda a ló, ahol van. Még politológus diplomás gyereket is tudok, aki politikai félanalfabéta.

Inkább arra hívnám föl a figyelmét, hogy az új netokratív termék -és nemfizikaipiaci értékesítési trend fölhatolt a politikai szférába is a "klasszikus kapitalista" megoldás ugye az, hogy galádul összerabolom az első milliómat (itt: milliárdomat) majd elkezdem már gazdag polgárként afféle morális fensőbbségben forgatni magam, mint pl "Benne vagyok a legtöbbet adózók ezrében!".

A netokrata nem működtet céget.. vagyis a politikában is.. nem költ nagy tömegek mozgatására.. szinte ingyen faszbúkizáció és flashmobiánis twittero "önkéntességben" mozgat tömegeket. Az elavult demokráciában egy tömegpárthoz mnagyon sok pénz kell, és rengeteget föl is emész5t, apparátus... pártirodák... pártembereket fizetni, párt-autókat tartani, párt-titkárnőket öltöztetni, fizetnoi a saját sajtó embereit, effélék.

Barack Obama volt a világ egyik első nyiltan is ismert netokrata politikusa: a legtöbb pénzt gyűjtötte a kampányban és a legkevesebnbet használta föl. úgy lökött a "disznóknak egy kis moslékot" azaz az első megválsztása előtt fizetett tökfölöslegesen 8tehát adózva 8inkább) a hagyományosmédiának műsoridőket,. hogy jóban legyenek vele.

ha megnézi: Bajnainak szinte minden ingyen van, főleg ahhoz képest. Egyébként efféle netokrata párt az LMP is, szinte semmibe sem került. És most is nagyon óccsón üzemel. A flasmobiáns faszbúk jellegű közösségi háéózatokban ingyenbloggerek ingyen másolják és sokszorosítják a napiprammpramot. Csak ugye a blogolás műfaja elavult és magmaradt a magamfajt vén hibbantaknak, akik még tudnak olvasni.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.25. 04:35:57

@vészmadár (pica pica): szerintem a dohányzás elhagyásában az egyik legélvezetesebb jutalom a szaglás visszatérése. Pl a friss téli reggelilevegő íze...

Ököruszály 2013.01.25. 07:15:24

@Frick László Emlékzenekar: Ha engem kérdez, egy párt inkább ne is kerüljön semmibe.
De megint csak handabandázik, jön a leisztingerizáció, a sakkos példa, a baógárrmesterezés, a zseniál Ferenc meg a többi, huszonhatszor elpuffantott, amúgy egyedi kép, de a reálfolyamatok, a politikán túli világ mintha nem is létezne.
Szép dolog, hogy maga lenne inkább álkócos rossztanuló, mint "olyanalyanyoooszbisztossannemmlópik", csak közben a vigéckedéssel agyonvágják a kilábalás lehetőségét is.
És ezt nem akarja maga látni, mert finom a belének a kuruckodás. Magát kifizették egy gyurcsányahibással és azóta is azt döföli, pedig az ütések már máshonnan jönnek.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 08:23:36

@Ököruszály: Az új netokrata trend szerint terhesek a valódi tömeg-töltettel (réginevén tömegbázissal) rendelkező pártok. Maga a tömeg a teher. A párthívekkel csak a baj van. A flasmobiánus netokrata párt faszbúkiánusan másodpercek alatt tud tömegeket megmozgatni... aztán meg ejteni és ezek a netokratív testetlentömegek, ha ők nem akarják, nem is tudnak számonkérni semmit. Ennek tükrében egy tömeg-telen pártot ki pénzén lehetne működtetni? Faszbúkiánusan á paypal utalna mob össze fillérekből milliárdokat? Nem is hülyeség. De kíváncsi lennék, ha nem ingyen lehetne őrjöngeni, hanem mondjuk 10 Ft-tal kifejezni valamit, hogy annyit szánna-e a Nemes Mob. (mert a mi Mob-unk üde és illatos, az ellenséges mob pedig csürhe)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 08:27:34

@Ököruszály: Gyurcsány nem hibás. Ugyan miért lenne. Gyurcsány zseniális politikus és mindig azt tette, amit megengedtek neki,. Sőt. 2-3 havonta csekkolta, elmehet-e még és megengedték neki. És ő el is ment. "Gyurcsánynak tízszer többet engedünk meg, mint Orbánnak" ezt nem egy választópolgár mondta, hanem egy jóoldali újságíró! Hibás azért Gyurcsány, mert meg is tette, amit megengedtek neki?- Nem hibás. Hogyan lett a 2002-ben sportminiszterként politikai Miszter Bén-ből 2004-re a Reformok Oroszlánja? Kik adták a kezébe Magyarország 300 legokosabb emberének okos dolgozatait ? Amikből ő mindig oly okosnak is tűnt e 300 ember számára, hiszen: őket magukat idézte :D
süti beállítások módosítása