A vonó körberajzolós föstése annak a sunyi sejtetésnek, valakiben  hány-mennyi százalék cigány vagy más népvér búgyorog. XIX-XX. századi eredetű eufémia, a faszról van ugyanis szó és arról, ahogy az a vaginában mozogván, mintegy vonószerűen fenődvén így-s-úgy, tehát a "megtáncoltatnám a vonómat a nagybőgőjében" persze brácsa és 3/4-es tanulóhegedű méretek is, de ezekről a fáma sem beszél.

 

 

http://bolthely.hu/kepek/zovanyi/18406.jpg

 

A vonó váltóegysége a pendítés [pizzicato] de erről gyűjtéseimben: n.a. 24 pizzicato egy vonó.

példamondatok:

"Van ebbe ja súkárcsávvaóba, he, vagy húszvonó olájcigány, hiába teszi a sárgalábú fejit"

"Ja, a kevi cigányokba jaósok vonaó  kupec van meg paraszt is, azír magyarkodnak annyira!"

"Lehet, hogy tisztára az anyja is ez a K'iszti lyány, de mégis így ódalrul ha elnézed, hát csak tett jabba a zágazatvezetőeltás is nemkevés egy vonókkal, ha balkézre is fogvást, de igen nyirettyűzte!"

 

játékos feladat! Az alábbiakban Dr Kövér László [képünkön, forrás http://www.mkogy.hu/eu2011/sites/all/themes/parlament/images/dr_kover_laszlo_2.jpg]vonó-vonásait aprózom, kérem a játékoskedvűeket, latolgassák ki, hogy ilyen vonósszekció melymennyire is kelt már éltében félelmet a valchokban vagyis öndefinitív népelnevezésük szerint románokban, amit ugye főleg tehát udvariasságból használ az ember (de pl a ruszkik ebben kivételek meg a polyákok is) vagyis nem szabad oláhozni a valachokat.

 

Tehát a nagyarányoktól a pizzicato-k felé:

24 vonó magyar, 18 vonó német [7 vonó sváb, 3 osztrák sok-sok pizzicato egyébnémet, pl bajor], 8 szlovák, 7 vonó12 p askenázizsidó, 7 román, 6 vonó cigány , 6 szerbhorvát, 4 türk, 1vonó 12 pizzicato perzsa, 1 vonó lengyel 1 vonó ruszin , 20 pizzicato cseh, 18 vallon,  12 p jász, 10 lombárd, 10 egyébtalján, 8p svékus, 8p mongol, 6p krímitatár, 4p arab, 2p orosz, 2p ibér, 1p szefárdzsidó, 1p angol, 1p görög, , besenyő 1p egyiptomi[nemarab], 1p finnugor [ebből egy lószőrsuhanat manysi] 1-1 cseremisz, takze, itén, halub, kóhem, banyác, csecsenc, csimaz, pirez, tokvel [nem hegyi takvel és nem síki tugvela],  1p taku, 1p dnyala, 1p mdengoo , 1p uhari, 1p nyenyec, 1p ogi-ogi, 1p han, 1p skong, 1p ludagh, 1p ravli, 1p uxetlagh, 1p lldanau, 1p jokil, 1p csavu-sikas, 1p okembu-szati, 1p tiodze, 1p hegyi ahuru, 1p völgyi ahure.. 1-1 shuntag, hehóm, iballa, özden, nyakul, ivarrah, llódegh, eua, auki, hökke, omahu, amahú, isket, bórelg, qxatzeptu, jikhal, senidez

 

Büszke lehet az a nemzet, amelyiknek a halottjaitól is félnek.

/Dr Kövér László minapi povokációjából/

 

20 Ft-ért Nyírő József vonó & pizzicato kottáját is kiszopom a kisujjamból.

Ennsirját ásó busulónép az, amelyik még provokálni is úgy képes más népeket, hogy azok legnagyobb kínja az önellenható ostobaságon való röhögésüket felháborodásnak látszóan elmímelni. És akkor még ez oktalanul büszke nép sajátnyelvi tolmácsaira rá se mutattam... /szerző megjegyzése/

18 komment

Címkék: vonó

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr434552030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkell 2012.05.29. 13:20:09

Ejjólesett! :D
Spec szerintem a Jobbiktól akarnak szavazatot nyerni, erről szólt a dolog.
Nyirő= kicsi i-vel, amúgy székelyest.

magyar-magyar szótár 2012.05.29. 14:01:52

@kikoránkell: Kettőről is túlmagoss műveletet feltételezel:
-ezekről, hogy ilyen politikaimíveleti műűvésziességekbe törnének ki, hamintha egy Tukacs István képességeivel rendelkezhetnének

-jobbikosokról [ a koczkázott belsőségek A Gömböcz-ben meg a tökeszőre ilyesmi]olyant feltételezni, hogy a zsi előképzőt ennyivel eltávolítanák és visszapártolnának (az ugye MSZP-vel is kokettálókhoz)

Hannibal mester régen ennyit szólt csak ilyen túlságokra:

ádehogy

kikoránkell 2012.05.29. 18:25:18

@magyar-magyar szótár: a jobbik rémes tagsága nem zsigeri zsi-fóbiás, legalábbis egy számottevő része nem az.
nem erre a rizsára vevők, ez amolyan forgács a bárdoláskor.
jó eséllyel adom, hogy a jobbik minimum a harmadik párt, amire szavaztak eddig, és a korábbiak nem voltak zsi-mániások. még ci sem.
pont olyan sodródók mint a 8 milla szavazóból legalább 5.

magyar-magyar szótár 2012.05.30. 05:51:36

@kikoránkell: A virtuálantiszemitizmnus mókás és lengyel jellegű. Viszont a cigányoktól való félelem az dógozik, rendesen és mélyen. Ernyedt, érdekérvényesítésre képtelen, szüöntelenül a hogyan nem tudjuk ezt megoldani népe lett a magyar és ezt a pesszimizmnust táplálja a jópoldali sajtó -ez viszont Lengyelországban nincsen meg, ott a szocialista mniniszterelnök bizonyos kérdésekből nem csinál politikait. A poznani vasútállomás felépült 10 hónap alatt és ellenérdekek összefogásában, ez nálunk nem megy, lásd az Ághassi féle geciséget, így működik, nem kell a jó se, ha a rosszoildal reánéz, az ő szemeik sugara ne érjen olyant, akkor mi jóoldaliak azt rosznbak mondjuk! Ez a magyar virtus, ezért nem szeretem, ha a bunkó jobbikosok zsidózzák a jóoldali úőjságírókat, mert ez gyalázása a zsidóknak, ugyanis zsidó újságíró ilyent nem csinál, ez magyar mindenoldali spec.

magyar-magyar szótár 2012.05.30. 06:00:49

@kikoránkell: Amit irtt felmondtál, ez olyan tárki-riportozás eredményeinek az öszefoglalója. Ez a baj, hogy SPEKULÁLNAK ki felvételekből ilyesmit és közben egész más történik!!
Falu-.szinten kispeklálják, hogy a pógármester meg Ismeretlen Vállalkozók ÍTELEPÍTETTÉK BE a cigányokat. Holott az ok prózaibb: a cigány életéhes, érdekérvényesítésre képes, innovatív, pozitívgondolkodású, azonnal megkérdezi a sógort, nem széhyelli, a sógor hogyan csinálta. A cigány hallgat az okos szóra, odamegy és megkérdezi, hogy a jobb. A magyar nem kérdez, hanem forr magában és oktondin agyal, hogy majd ő kiokoskoggya hogy oszt
egyszerre jut mindenki ugyanarra a nagyhatalmas okosságra, pl senki nem beszéli meg és mindenki hagymát duggat a főggyébe. A cigány asszony terhes lesz, nem akarja az ura KÉNYSZERÍTI erőszakolja tuszakolja bele a gyerket, ő magyarletet akar, maxx 3 gyereket. De.. maj lesz valahogy! Lesz a gyerekbű egy kis píz is.

Ezzel nem emr szembenézni a magyar, hogy depresziós, ernyewdt, nem életéhes és képtelen az érdekeit érvényesíteni. Ehhez jön még az a síklogika,. ami szerint ugye, a jóoldali beállításban, a magyar érdek az náci kifejezés.

magyar-magyar szótár 2012.05.30. 06:04:05

@kikoránkell: És aztán a fogyó magyar cugánygyűlölettel kompenzálja mimndenoldali impotenciáját. Az ormánsági fogyómagyar meg a svábot gyűlölte [-> magyar fasizmus] és okolta

magyar-magyar szótár 2012.05.30. 06:08:08

@kikoránkell: Nagyon is féélsült, keletlen és elfuserált a jóoldali Jobbik-elemzés és ehhez még vegyük azt hozzá, hogy a Jobbik 2.0 Gyurcsány fejlesztése (ha nem is csinálmánya, ahogy Kövér sejtette) teháét a tragikus, hogy a Jobbiknak funkciója van, a Jobbik szükséges a FIDESZ agyonbaszásához a Második menetben. A csiki-csuki: Jobbik nélkül is bukik a FIDESZ de Jobbikkal méginkább -nem zseniális?? Közben meg egy rakás jóoldali naíva azonnal megszüntetné a jobbikot, pl te is.

magyar-magyar szótár 2012.05.30. 06:13:58

@kikoránkell: Antiszemitizmus a Horn-vonalban is van [!!!! ] meg cigányelleneség nyiltan is (az MSZP-ben)

2012.05.30. 13:02:24

@magyar-magyar szótár: Kérnék valami magyarázó ábrát erre a Jobbik GyF-csinálmánya munkacímű nészerűjobbantkonteóra.

2012.05.30. 13:03:20

@magyar-magyar szótár: a fideszben meg mégsokkaltöbb van, sőt, magyarellenesség is van. Meg nyuggergyűlölet is.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 05:34:43

@nagyjoco: Nagyon egyszerű:
a Jobbik 1.0 azért nem jött be, mert nem volt hozzá gárda. A Magyar Gárda felengedése egyértelmű Gyurcsány praktika, az a bírósági lassúmenet, amiben akár az idültalkoholista Für Lajost is egy hét alatt gfyorsítotteljárásban lehetett volna fenékenbillenteni, ez az bírósági szakasz úgy 10 hónapon át tartott. Aztán pedig a jóoldali sajtómunkásság letérdelése és a Madár fejű Lajóssok első ötvenjének 300-as sereggé széjjelfényképezése. A buta magyar legény azt látta, hogy a "zsidók rettegnek a gárdátóé!" meg hpogy "a cigányoik rettegnek a gárdától" ugyanis levették a hangot, amikor a korai gárda "elrettentésül" vonult és cigány lurkók csúfolódva kacagtak rajtuk. Végigmehetnébnk ezen szépen és akkor a jóoldali sajtómunkás a munkája KÉSŐBBI EREDMÉNYÉT mint alapos koari indokot csúsztatná elénk. Kedvenc példám a tiszafüredi gárdatoborzó, amire még a gárdaaktivisták se mind mentek el, 19 aktivista volt ott, ötven sajtómunkás és érdeklődő egy se. Úgy oldották meg tehját a sajtómunkások a veszélyesbeállítást, hogy az operatőröklefeküdtek a padlóra és premierben sok bokát vettek le. Ugye elég lett volna egy nagytotál fentről, a terem sarkából, de ilyen nem volt. Lehetett volna pl a magyarral beszélni arrókl, hogy ha ő nem csinál gyereket a cigány meg csinál, akkor előbb utóbb többen lesznek a cigányok, de a magyar a hazugságot szereti hallani, ti. azt, hogy a pógármester [gazdag vállakozó, vagy a FIDESZ] hozta be a cigányokat.

Hazudott végig, szándékosan és bűnösen a jóoldali sajtómunkásságh és ezek a felvételek, nagyítások kameraperspektívák segítették föl a Magyar Gárdát, ez pedig zseniális ferenc célja volt és be is jött neki. és a Jobbik 2.0-nál nincsen nincs alkalmasabb dolog vagy agyonvágni a FIDESZT vagy széjjelrothasztani. Dr Vágó bácsi el is árulta ezt, nyíltan beszélte ki Zseniális Ferenc elképzelését arról, hogy a magyarnak még a harmadikmegoldás, azaz totális Jobbik kormány lenne a legigazibb móres. OIlyan móres, ami után az a butanép könyörögné magát Igasságos Ferenc kebelére vissza.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.06.01. 05:52:07

most én vagyok teljesen hülye, vagy valóban eltünt innen pár tegnapi-tegnapelőtti cikkcsi?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 06:47:57

@magyar-magyar szótár:
Érzésem szerint időnként te is kevered a politikát a kommunikációval.
Kiválóan beleillik a kirakósodba, hogy a Jobbik megerősödése pusztán Gyurcsán mesterkedésének vagy szándékos félrenézésének az eredménye, de nem mondasz semmit a Mozgalom megszületésének körülményeiről.
Azt meg zseniálisan elhallgatod, hogy a reformok embere gyakorlatilag 2006 óta béna kacsa volt, olyan általános felháborodás kísérte minden megnyilvánulását, hogy ha akarta sem tudott volna érdemi lépéseket tenni.
Lehet, hogy Ferenc volt az operatőr, de az ötletgazda, a rendező, a díszlettervező, a dramaturg és szerintem a producer is a másik oldalon állt. A forgatókönyvet viszont mindannyian írják/írjuk. Ha kasszasiker lesz, abban az ördöngös patásnak is vaskos szerepe lesz.

2012.06.01. 07:42:41

@magyar-magyar szótár: Azért a Jobbik korai ülésén éppen Ovika mondott nagyonszépbeszédet - és Vona Gabcsi bácsi pedig Ovival együtt rótta a polgári köröket, szóval ez a jobbik = GyF csinálmány leegyszerűsítés, ami tények kihagyássán alapul.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 08:13:13

@nagyjoco: Pont a legzseniálisabb motívumára mutattál rá a Jobbik 2.0-ás fejlesztésnek. Soha nem mondtam azt, amit Kövér állít, hogy Ferenc a kétkezével csinálta. Miét kellett volna hozzányúlnia. Az Apple termékeket se Steve Jobs csinálta a kétkezével, ő prezentált és a kultuisz őt emeli. Ferenc nem hívta föl az újságírókat, hogy feküdjenek le a Magyar Gárda lábai elé és alulról felfelé néző objektívekkel vegyék hűdeveszélyesalakúra a madárfejű Lajóssokat vagy éppen Uszticsot. Hanem Feri ÉRT a kommunikációhoz és TUIDTA hogy ez így fog működni.
Feri azt is tudta, hogy ha 2007-ben elkerülik a csődöt az önkormányzatok, akkor egyenként olyan "zsenbiális" húzást fognak kitalálni, az egy lehetségesből a legzseniálisabb egyet kiválasztva , ami legfüöljebb elodázza a csődjüket. 2009-ben jól tudták, hogy a sok FIDESZ-es önkormányzat a FIDESZ-kormánytól fogja kérni a segélyt az eltoltcsőd kibekkelésére
és azt is tudták, hogy az ország csődjével egyszerre fog akkor cslaffanni és ez a MÁSIK megoldás ugyan mitől lett volna nekik roszabb. De a kezével nem nyúlt bele, nem ő CSINÁLTA (= vette föl a hiteleket vagy bocsátotta ki a kötvényeket)

csak ismételni, ismételni tudom: a gyönge sakkozó csak GONDOLJA, hogy amit lépni akar, azt ő találta ki. dehogy fogja meg a rosszsakkozó bábuját a zseniális sakkozó , az nem lenne szabályos! fejét tenyerébe hajtja és csak nézi, ahogy azt lépi a tehetelen barom, amit ő kigondolt.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 08:24:26

@ripők: Sőt, 2006. őszétől volt csak igazán Aktív Hattyú! Fikázták? megengedték neki a Goebbels -paródiát 2007. szeptember 17-én. Ferenc rendszeresen, 2-3 havonta ellenőrizte egy-eg efféle prpovokáccióvakl, engedik-e még. És elengedték neki mindet, még a benzinespalacdobáltatást is! Ráközelített a veszélytelen lobbal elvillanó benzinespalck alig kormos helyére a kamera és hujjogtattak molotovkotéldobálásról.. A korszakban, amikor a festék elemzéséből a gyártás napját, tehát a boltbéli kiszállírtási dátumokat is kielemzik, máig nem tudja senki, ki szórakozott a Kádár-sír gyalázásával. Máig nem tűnik föl senkinek, hogy az Igazságbeszéd alatt egyetlen "a te jó kurva anyádat azt, Ferikém!" se hangzik föl. Nyomozói szaknyelven nem életszerű elemek vannak az Igazságbeszéd körüli legendában. Semmi sem bizonyítja, hogy ott hangzott el ez a beszéd, elhangozhatott a Szemlőhegy utcában is gyakorlásképp. A másik verzoió se jobb, miszerint a mikrofon csak 20-30 cm-ről vett. ha olyan messziről vett, hogy (és a kazettát meg kellett fordítani -> Népszabadsáég szövegkönyv) életszerű az, hogy egy vakkantás nélkül ezt a legyalázást végighallgatták az MSZP-s főségek?

És ez csak egy a százból.

Még most sem béna kacsa, még most is ő hat és alkot. Nem mondom, az index powerelte a Béna Kacsa képet (a fodrászso cucc 2009. május vége-június elejéről) de csak a Fuvolahangú Hattyú BájFiúka kedvéért.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 08:58:50

@magyar-magyar szótár: Nem tartom kizártnak, hogy az igazságbeszédről igazad van. Csakhogy rosszul kalkulált a zseni, kétlem, hogy ilyen eredményre számított. Vagy pedig előre tudta, hogy csődközelbe fogják juttatni az országot és direkt akart a legelutasítottabb politikus lenni.
Tényleg nem értem ezt a folyamatos visszautalgatást nálad. Feriék mutogálhatnának Megyóra, ő a 2002-es kampány Fideszes ígéretáradatára, ahogy Orbiék az átkozott Bokros-csomagra, azok az antalli dilettantizmusra, majd a komenisták, majd a nácik és végestelen végig busonghatunk az elődeink elbaszásain. Mentségkeresés és ujjal mutogálás van mindig, soha, senki nem hibás.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 10:00:47

@ripők: Ez a legnagyobb tévedésetek, azt hiszitek, hogy ISSZAFELÉ mutogatok, ódehogy. használja balfék Olivér a gépét, amire 2006-ban egy rakás mittoménmi, toolbar kófasz települt és azok DÓGOZNAK. Ha én arra mutatok rá, hogy ezek a toolbarok DÓGOZNAK és Oliver ezért BALFASZ a gépével, képtelen a szinte béna géppel dógozni, akkor nem 2006-ra mutogatok vissza a toolbar máma IS DÓGOZIK és még holnap IS dógotzik és részben dógozni fog 2014 után, hiszen a Jobbik 2.0 még alszzik és dógozni csak igaztán 2014-től fog.

Olyan ez, mint a vízkormámnzás: ülönk lent a malomoknál, az egyik vízumalomnak jár a kereke, ömloik a víz a másik malom papatkja száraz.

De fönt a hegyoldalban járnak a vízmegadók, akiket nem ismersz és ők kormányozzák a vizet, vízkormnányzók. A paraszt mind a mónárokról beszélget: de fönt a hegyoldalak erdettalaqjszivacsaiból eredő erek vizeit deszkapalánkokkal a vítzkormányzók igazítják.
Ha van víz. őröl a mónár, ha nincsen víz, akkor DUMÁL. Szóval tartja a büdösparasztot, hátha pl esni kezd...
süti beállítások módosítása