CSAK FELNŐTTEKNEK

!

>>A férfitoka ellen legjobb módszer a szopás!<<

/Truman Capote bölcsessége/

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/5/1/21/cikk_2050121/7_o__steiner.jpg

A Mi Kisz helycegünk! egy nem annyira édybabbu képcsikén

 

Az Egyesült Államok fennállását e világon egyedülállóan nagyszerű nemzet néhány bölcsessége, mint horizontális pillér segíti és ezek egyike a következő, ami a földimogyorós zacskókon olvasható (a másik bölcsesség az USA autóinak visszapillantótükrein ragyog)

"Először NYISD KI a zacskót MAJD AZUTÁN vedd ki a mogyorót és EZUTÁN  EDD MEG."

A könyvek ill. írottszövegek ugyanilyen természetűek: Van "egyfajta" [bocsánat] stílusuk, meg formájuk, ez a csomagolás. És a tartalom ezalatt vagy benne van... És nem mindig a csomagolás hibája az, ha nem tudjuk elfogyasztani a tartalmát

 

Zenénél ez mégegyértelműbb. Mi az a zene másnak, ami számomra meg vigasz vagy pl inspirál (lefordítva:) feldob.

 

Bár a Kisz helyceg-et én sem kedvelem.

 

Valamint az un. gyermekirodalomról is megvan a véleményem.

A Kisz helyceg könyvborítóira talán nem ártana odaírni

NEM GYERMEKIRODALOM

 

Jó lenne egyszer ezt végigtallózni, mert az un "gyermekirodalom" tele van perverz, szexuál'beteg emberek leguinkább csak maszturbinatív műveivel, ilyen pali volt Hans Christian Andersen vagy ki is írta az Alice Csodaországban-t? na az a csávó.

 

A Kis herceg FELNŐTTEKNEK VALÓ

 

Egy írástudó kétségbeesett kisérlete arra, hogy EGYBIZONYOS SZEMÉLYNEK olyan könyvet írjon, amit őkegye el is KÉPES olvasni , tehát sok benne a kép is, hogy hamarabb beteljen, ne kelljen annyit a betűkön rágódnia.

 

Elég sok a karikás szemű, a korai mindenttudás nyűgétől neurotikus, kialvatlan , a "kulturális sokszínűség" sokkhatásaitól gyötört, már koragyermekkorában nem embergyermeknek való életet élő gyermek, akik legnagyobb problémája az, hogy a szüleik zsenit akarnak nevelni belőlük.

 

Vagy Geréb művésznő megmutatta neki az anyu méhlepcsijét, ami hugit/öcsit táplálta.

 

A gyerekeknek a legjobb minőségű irodalmat kell a kezükbe adni.

 

Egy gyermeknek nem szükséges magyarázni Paul Klee képeit vagy Weöres Sándor verseit.

 

Felolvasom nekik [a szerző, mint mókamikibácsi, bruhham, bár tényleg! -a szerk. röh.] a kedvenc Jószef Attila versem [töredék...]:

Indiában, hol éjjel a vadak

 

-és jótevetnek.

 

A Kis hercegben súlyos, felnőttek számára is nehezen elhordozható gondolatok vannak. Olvasható prózában is, a címe: Az ember földje.

 

Beszéljek a svéd gyermekirodalomról? Anyám, az ország, ahol az öt éves gyereket pelenkázzák és nem tudom, mi fele meg svédben a mi ikesigéinkek, meg a gyerek egy kis mócár is, zsenivé és Nagy Arccá nevelve és a svéd ikes igéke etikettszerűségben alkalmazva kér iszta pelust a kétségtelenül műűvészi és kreatív anycitól

 

Felnőttek, ahogy cmentálódott szikár agyvelejükkel, a porcukorleptével elképzelik, hogy mitől lenne gyermeki a gyermekirodalom.

 

Ó, ne

 

Ó ne!

Még nem késő nem megvenni gyereknapra A kis herceget a gyerknek! 

 

Főleg, hogy már minden nap gyereknap.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr864542968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2012.05.27. 20:07:10

Taníttok, két tével, gimisek közt, hasonlókat mondok, mindig döbbent lány-tekintetek. Illetve döbbentnek tűnő lány-tekintetek. Illetve döbbentet játszó lány tekintetek.
A kis herceg.
Hát már hogy miért baj?

Az jó.
Jól csak a szívével lát az ember.
stb.
Szelidíts meg! stb.

Én rühellem Kis Herceget, és rühellem Andersen legtöbb önfényező, (féllábú ólomkatona) maszturbinatív (a rút kiskacsa - ahoj) ill. depi (Kis gyufaáruslány) művét.

Némelyik szörnyű.
Vagy még rosszabb.

Nagy tehetséggel megírt romboló művek.
Kb. Született gyilkosok.

Mondok mást.
Ma voltam Paloznakon, hol Boldizsár Ildikó meseterapeuta gyógyít ősi! népmesékkel.

Hej, ha Andersen odatévedt volna...
Lehet, hogy fel is tudta volna dolgozni másságát...

A népmesék, azok tudnak valmit...

magyar-magyar szótár 2012.05.28. 08:17:44

@heki: A népmesékben is három szövegszint van, három réteg, mint a vágykiélős perverzfelnőttek meséiben csak kettő általában.

Ugye egytető [barlang stb] alat a hordasopkaság összesfülei ugyanazt a szöveget hallották, a gyerkekenek szájtáti édesmese... bugyi az nem volt... szóval a felnőtteknek némi izzgi meg erotika meg krimi és egyébként törvénytétel[-> törvénykövyv] is, tehát e háromrétűt mindenki 3-ok és karikák nélkül hallhatta. Az átmeneti korosztályok kuncogásai (kamaszok) közepette.

Saint-Exupery könyve személyes, úgyértem egy embernek szól, aztánpedig a váza A Végső nagyhatalmas regény váza is, egy prózai kidolgozás-rész Az ember földje.
Andersen művére van egy képiillusztrációm, egy mai baba XIX. századi mesés buvár-fej-résszel a hóna alatt, a csupasz pináját a művésznő a babának kis anatómiai torzulatba felhozta a pinaszőre helyére. Korunktragédiája.Andersen úttörő volt abban, amit aztán a manga meg az anime nagyszériában tömegtermlékszerűen TOL.

dr Steinmann 2012.05.28. 08:39:13

A kisherceget unják a gyerekek, azt infantilis, harmincas-negyvenes szinglik imádják. Andersen borzasztó.
a lányom ezt imádta
moly.hu/polcok/marti-konyvek

a fiam meg a három kismalacot, meg különböző hasonló népmeséket, vannak ilyen gyűjtemények. Ja, meg Adrian Mole-t, ami zseniális, és HP-t, amit utálsz, de a gyerek mindet végigolvasta, többször is

magyar-magyar szótár 2012.05.29. 03:49:13

@dr Steinmann: A HP létezőmesék kollázsa. Meghintve enyhén korszerűséggel. Miértisne vennék be.

Igen, A kis herceg felnőttnek látszó néniknek készült kis enciklopédiácska

heki 2012.05.29. 22:42:01

@magyar-magyar szótár:
Különben a kis herceg olyan jól indul a kalap/elefánt a kígyóbannal,
az ember izgatott lesz, hogy na tényleg, gyerexem, meg iklyesmi.

Aztán arról győzködni próbál, hogy a kalap igazából mély elefánt ám pedig csak kalap szegény. Meg mellé rakva még egy kalap. Meg még egy.
És női szívek úgy elpárásulnak attól a búrás rózsától. Amire vigyázni kell de nagyon. Jaj, és minden nő magára gondol és picsog, gondolom.

Normális férfiember rühelli ezt a béna kisherceget, tűnjön már el ez a szerencsétlen, meghalt?, vagy még azt se tud? csak eldől a homokban.
Na végre vége.

magyar-magyar szótár 2012.05.30. 05:29:07

@heki: Nem, hát én is tapasztalom, hogy nőnek az igazat megmondani szinte lehetetlen, de fölösleges is. A nő elhatározza, hogy egy nagybüdös pofont fog tőlem kapni, vuiiszem neki a rózsát és sírógörcsöt kap, natessék, megmondta, hogy nagypofonnal gyövök és ekkor a barátnői felkarolják aláélt testét és odasúgnak, hogy kérjek elnézést a pofon miatt, mert ez így lovagias, értsem meg, hogy tegnap 4 töltelékkel több savi töltikapikát evett és a hasikója. Saint-Exupery sokkal jobban értett a nőkhöz, mint én, és éppen ezért kozmikomatematikai mennyiségben dugott meg nőket. Én meg óvoda középsőcsoportos számkört sem kitöltően.
süti beállítások módosítása