Most a kurzíve kommancs életbe’ oszt tényleg, a +18-karikát ki kéne raknom? Tisztelt Hatóság, olvassák má’ el és össze is a lényeg összefüggéseivel, köszönöm!

 

>> Kodály Országában csak az lehet tanító, aki tud [képes!] szolmizálni és persze [kész']a gyermekek hangmagasságában dalolni is!<<

/Husznay Mária, 1985./

aztán persze az egykori pocaklakók zeneinevelését folytatni is kell, a gyakorlatban ugyan nem nézhet ki minden anyu annyiraédesen, mint  a Wieden Kriszta

http://thn5.iwiw.net/0502/user/00/00/08/35/0/user_8350_1309423966395_profile

 

bár

Nem mindenki ismeri az eredeti klipet, azért tessék ebbe is belepislantani

 A költő verse arról szól, hogy egy ügyes értelmiségi nő kijátszva az egyenesen  "gyere basszál meg!" &"gyere, leszoplak!" stílusban felkínálkozó picsákat  a  jelentősművész [lakókocsijá]be hatol  mézeskalácsbanyóként mintegy becsempészi a jelentősművészt a karafiáthorsolyaszagú albérletébe és bár az ott érdeklődést tettetve ődöng, a csaj próbálja meg kifirtatni azt, hogy a költőben van-e szándék, van-e szándék, van-e szándék [szándék van!] megbaszni őt.  Szinte korunk Dénes Duka Zsófiája ez a nő, csak ugye az eredeti verziónak még a kis csók-csukákat úgy kellett lerúgdalnia Ady fiákeréről.

 

A költő ért a marketinghez és tudja, hogy mennyire fontos a zsűriben róla élő imázs ápolása, ezért a címbenfoglalt kérdésre a választ csaknem lebegteti, miközben annyiratermészetes tud lenni, szinte hétköznapian. Csodálatos az a motívum is, amiben a nő mintegy mellékesen kérdezi meg, hogy miben játszik a költő majd édesen utal a Veszt Balkán [szün.] Zöld Pardonban  átélt koncertélményére és elkezd küzdeni a  textillel, ami konkréte egy kihízott csípőnaci, hogy feltárja az ágyékra a ribancrendszám helyére tetovált játékos delfineket és nem azt mondja csúnyán, hanem szépen így: " úsznál-e  " [versa: "Ússzál le!"]. Szándék az van -de a költőbácsi itt balladai félhomályt micsinál és ezzel vége a dalnak. Így a költőbácsi azt már nem írta bele ebbe a csudálatos kis életképébe, hogy az ő legnagyobb szándéka kiütésig jól berúgni majd, ha ettől a nőtől végre elhúzhat a vér'be.

 

Azt szeretném apróbetűsben, de nemmelékesen megjegyezni, hogy a nőiszegmens és az anyucik újabban már sokallják a sok fasz és más trágár szavak gyakorítását a Kossuth-díjas költő bácsi  műveiben, de ez is az idültalkoholizmus leépülésbe vezető útjának a fázisa, ahogy a költőbácsi szája egyre beljebbszívódik arcába Muppet-Puppet-szerűen, amiből a szexualicce egyébként egyre érdektelenebb és tehetetlenebb költő a trágár szavak tourette' jellegű szaporításával egészen a dementív leépülésre jellemzően tör ki, mint a Hajnóczy Péter a lényegében haláloságyán, a balatonfüredi szívkórházban írt utolsó drámatöredékében is. A rajongók számára vigaszt jelenthet, hogy a költő bácsi leginkább minőségi termelőibort iszik, amivel az újabb kutatások szerint akár 86 88 éves koráig is kihúzhatja a korpusza, bár az majdnem mindegy, hogy a maradék agysejtszámát tekintve minek . Ugyanis a férfiak tényleg dugnak a van-nekik-mi-vel és a jófej  költőbácsiknak hiába jelentős a nyelviereje, és kézügyesek is, a nők mégiscsak attól elégülnek ki rendesen, ha jól tele timi-tömik nekik a micsodájukat és ha nem, akkor előbb utóbb elégedetlenek lesznek , ez rémes idegeskedésekben és hisztikben fejeződik ki náluk és egyre jobban gyűlölik a jelentős ember szájából feszt gőzöldő áporodott piabűzt a rothadó mája gázgomolyagaival.

>>Tudja tanárnő, anyámnak ez az ember végülis egy pasi, ha megúnja, beadhatja a válást és kész. De én nem választhatok, nekem az apám, és hiába tudom, hogy mennyire jófej, de nekem addig kell szagolnom a szájából a részegszagot, azt az undorító bűzt, amíg meg nem hal.<<

 

 

képmelléklet:

Dénes Zsófia:

https://lh6.googleusercontent.com/-lAF2WTCgVT4/TXSQYmOLWnI/AAAAAAAAMGQ/DEgI6lnnHZQ/D%25C3%2589NESZS%25C3%2593FIA.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr744530944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.05.22. 15:17:02

Nagyon magasan nagyon ritka a levegő, a kis szesz is nagyot üt (a sok meg pláne), palack nélkül nehezül a lét(ezés), a legjobb seggrepacsis bulik sem tartanak örökké, és ha a nők már nem mondják a micsodára hogy 'de szép nagy', ugyan marad-e valami értékelhető, úgy nagy egyáltalában?

magyar-magyar szótár 2012.05.22. 15:34:54

@Memento Mori: szerintem az a pár év szenvedés megéri, rádöbbeni, palack nélkül mennyire jó

az is egy szép, tiszta száraz érzés, amikor az ember tizenhatéven át nem lehel részegpofával a gyereke arcába s aztán a gyereke hóttrészeg korpuszát meg a hátán cipeli a hajnali árnyas parkon át [Gárdony, 2002.] és akkor az szépen lehányja körömlakkal, "na kislyányom, a böfid nem volt ilyen vastag"

És r e m é n y mindig van, és sokkal több [ -> A női nem szégyenei ]

és "én" meghalok és a remény még soká nem

FilcTroll 2012.05.22. 20:36:16

Ritka unalmas az, hogy mindenki csak a baszàsról énekel, amit húszévesen értek, de negyven fölötti szerzőknek már csak eszébe juthatna ez-az a pinán kívül. Lovasinak régebben még szokott volt, de mostanra egyre sekèlyebb.

Az emberszív egy olajoshordó?!

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.05.22. 22:48:32

épp múlt héten olvastam végig Dénes Zs. memoárját. Vajon melyik volt, volt-e "igazi" nője Adynak, akivel jól kijött, Lédáról DZS azt írja, "fogalma se volt az irodalomról", Csinszka se tűnik annak. Vagy mind a kettő az volt, vagy ne kutakodjak a magánéletükben.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 03:35:06

@Chanyi: Az ital volt Ady mindene, a szeszesital. Idült alkoholista volt. Ha jó felvételt akarsz látni, olvasd el Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című összeállítását. Krúdy is idült alkoholista volt, de az ő hatalmas szerencséje az lett, hogy erre már 18 éves korában rádöbbent. 18 évesen írta egy barátjának, hogy úgy érzi, hamarosan elpusztul, már minden nap iszonyúan berúg. Krúdy fegyelmezte magát, kidolgozott egy szisztemet, előszöris a mindennapi munka.. aztán meg hatalmas, nagydarab izmos erős ember volt Krúdy, nem olyan penye, mint a móriczzsigmondi izomzattal rendelkező Ady. Krúdy munka előtt éppen annyit ivott rá az előző (ugyanazon napi) , szintén szabályozott, de töméntelen piára, amennyi az ihlete stimulálására volt szükséges. Teháthogy egy kicsit feldobja, pezsdítvén, de ne üssön. majd sietett az első adagokat benyomni és aztán a szintet beállítva -ez az, amit a nemalkoholista közérzetnek nevez, tehát egy NORMÁLIS állapot, még javított vagy írt pár tárcát. De aztán nekiveselkedett a piálásnak, amiben éjjel valamikor 1-2 órát csak úgy megpilledt, aludt. még 3-4 óra ivászat, majd következett a reggel fél-hét-fél tizenegy közötti háromórás hosszúalvása. utána meló aztán rohanni benyomni az első adagokat majd ebéd, majd a délutáni írogatás az estipiálás az éjszakaivedelés ésígytovább.

Adynak ez nem ment. Ő "bulizós" tapusú alkoholista volt, dühöngő, őrjöngő. Amikor Lédával Itáliában voltak, Ady kéthetes dzsimmorizonoskodásokat rendezett, 2-3 nap alatt tudota magát észvesztésig leinni. Az iklyen idültalkoholista már jócskán be van állva, amikor csak a legközelebbi ismerősei döbbennek még rá, mennyire részeg. (Hajbóczy is írt a fokozatos berúgás módszertanról) . Sokan nem értik, mit hisztiz' az idültalkoholista felesége, miért marja le őrjöngve az arcát és rohan a tisztaszbába ÁLLATÁLATT!!! fesikoltással, ők nem látnak semmit az urán, aki jópofa haver enyhe, kellemes szeszillat lengi körbe, mert az idült alkoholista megtanul korán jól kilélegezni. Ettől a szakszerű kilégzéstől, persze olyan fogsor is kell hozzá azért, alakul ki az a Muppet -pofa, ami már Lovasi Andrásnak lett. Akinek nem olyan a fogsora, annak is pengeszája lesz és furcsán, befelészedve a levegőt beszél, amikor már a kigyúlásig felgyűlt a bendőjében a pia.

A Tehetséges Idült Alkoholista tragédiája az, hogy pia nélkül már nincsen stimuláció, ahhoz, hogy az imázsát hozza, szinten kell tartani magát.

Innen a pusztulás útján a szervek döntenek, a szerencséseknek széjjelmegy a mája vagy a veséje vagy szívbajosak lesznek vagy mindezösszesen, plusz a gyomorbetegség. Akiki nagyon jól bírják, azokat a jellegzetes nyelőscső-gyomorvérzés viszi el, Akiknek még a gyomra meg a nyelőcsöve is bírja, azokra vár a legiszonyúbb vég, az elhülyülés: folyóssá válik az agyszövetük. Hígagyúak lesznek. Meg kell érniük a zseiális személyiségük pusztulását. elenkázni kell őket, mint Elvis Presleyt vagy Keef Richardsot, akik ugyan drágább cuccal anyagoztak, nem piával... Végül úgy gebed meg nyomorultul, hogy a véglény féregként saját piszkában fetrengve a múltjából sem emlékszik semmire, még éltében megsemmisül. Persze A Mű fönnmarad. Csak ő belülről, a szubjektum, még búcsúpillantást sem vethet rá.

Ady számára az lehetett a legborzalmasabb, a két baromarcú ápolóNŐt látni a szanatóriumban, ahogy undorodva néznek pisiltetéskor a maradványokra és az elevenen rothadó korpuszára. Móricz Zsigmopnd zseniális dramaturgként nagyon szép HELYREÁLLÍTÁST végzett, egy 12 órás búcsúsót rendezett Ady kiterített teteme körül, Ady arca egészen használható maradt.

Ja, a nőkről és Adyról kérdeztél ??? :D
Ady alig becsülte a nőket valamire, Lédával úgy bánt, mint baszos szukával. Úgy tudjuk, Kaffka Margitot becsülte pl, olyan núőket, akiknek a feje nem csak nyaki nemiszervként vagy evésre szolgált. Kaffkát tegezte és a férfiasztalhoz vezete irodalmi körökben és még pár koraifeminista újságírónő lehetett talán szerencsés, Duka néni meg ugye kései szüfrazsett volt. tehát nem azért rógdalhatta le épphogyérett exgimnazista lányként a jólszopó kis csukákat a fiákerről, mert mégjobban tudott szopni. Hanem bent, a koponyaűrében volt Duka néninek valami, ami a kis csukáknak nemnagyon.

Krúdy egy ilyen okos nőt időben jó-ifjontan feleségül vett egy fél-szüfrazsettet és ebből a házasságból nem csupán gyermekek kéltek, de Krúdy írásművészetének használt, mert a nő jól írt és néhány alapfogást megmutatott az akkor még ösztönös őstehetség Krúdynak.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 03:49:41

@FilcTroll: Például a posztmodern irodalom szépnapjaiban a szopás volt a sláger, mert a múlt század 70-es-90-es éveinek női nm szoptak. Akkor sem, ha egyébként a nyál erre a szájukban összefutott. Ezért fő témája a szopáss -ami nem volt. Hajnóczy még egy nagyon régi, a 20-as évekből származó dzsentri anekdotát is esterházyizált, a szopással nyitó zsidó leány anekdotáját.

Most azért a baszás és a fasz a főtéme, mert ez nincsen.

James Joyce és Krúdy Európájában a nők, elsősorban fogamzásgátlási okokból a szopással nyitottak és egyben zártak is, Krúdy-Kosztolányi idejében egyszerű korzózó cselédlánykák 1P-1P50f -ért szoptak kapualjban (amidőn egy kávé 4 P volt azokban a kávéházakban, egy cselédlány 15 P kp havibért kapott és 300 P összegyűjtése rendes falusi stafír/hozományba számított-
Akkoriban egy rendesen, vaginális ejakulációval befejezett koitusz volt a vágy.

A jelentős művész a csiki-csuki szorításában, tehát ha nem stimulál az idültalkoholitzmusában tkp már csak a norműális élet-közérzet-hez szükséges piamennyiségen egy picit fölül a pözsiért, nem tud alkotni, nincsen pénz a pl a 12-24 milliós lakóautó bérletére vagy törlesztésére. Ha megpróbál normálisan élni, azt tapasztalja, hogy a világ egy rakás kőszikla és ő vizsszerűen szüremlik át.. szúrós az élet... nem jut eszébe semmi, a régi akkordjai sem.

És persze nem áll föl, az idültalkoholizmusnak már a koraifázisában tartós impotencia jelentkezik annyira, hogy sokszor a két ujja közül alig tud kihúgyozni a picijével. Ot sasolnak a Kis Csukák a Jelentős Férfi melett ilyenkor is, és felszopnák neki, de ő már ettől is útálkozik. Itt a korszerűségben mutatkozik a kokain, ami egyébként Kosztolányiék idejében még féllegális-legális volt, 1924-ben képes lapban reklámoztak nőknek migrén ellen kokainos cseppeket és kokainos cseppeket akármelyik gyóygszerész segéd is készítet, Krúdy is körbeírja ezt a témát. Nélküle szegényház a világ -írt erről Kosztolányi, ő is nazálisan cseppekben vette magához.

Innen már egészen hősi színben tűnik föl az a jelentősművész, aki fölismeri -amit Ady is fölismert csak későn- hogy még mindig jobb tiszta, jóminőségű bort inni.

Ám erről meg Jack Kerouac-nak volt meg a véleménye.
Ő viszont a töménytől meg a drogoktól idióta lett.

Nem, az emberiszív káposztáskád vagy sonkapác-dézsa

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 03:53:29

@FilcTroll: Érdekes lenne még Téreyról írni, remélem, használ neki a kispapaság, én szorítok neki nagyon. Gyulai Csabának pl nem használt. Életem egyik legborzalmasabb élményee, amikor megláttam Gyulai Csaba nagy-marúszjaszemű menyasszonyát sírni, ahogy ránézett a piával átittatott élőtetemre csorgó könnyektől ázott pofikával.

budai zöld 2012.05.23. 09:20:21

Most komolyan, mi másról szóljon egy 1 perc 51 másodperc hosszú pankszám?

Egyébként szerintem arról szól, hogy a költő szülőként és öregedő rokkerként némileg elszörnyűlködik a mai fiatalokon. És amúgy elég jól hangulatfesti nyelvileg a maifiatal testi-lelki-szellemi éretlenségét.

Idültség ide vagy oda, igaziirodalmi lyukgeneráció oda vagy ide, ez a szám jó, és már karaokéztam is, de a gyerekeimmel nem énekeltetném még pár évig.

mert szerintem tényleg tökszép lett
az Ady vs. Krúdys hosszúkomment is

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 12:58:43

@budai zöld: Mint minden komoly költő komoly verse esetében is, Lovasi költeményében minden szó számít. Általában, ha egy köültő előadja versét, újat és többet tudunk meg, Lovasi esetében ez viszont egyre kevésbé igaz -igazán, legalább a stúdióban ne lenne részeg.
Nagy a rendetlenség, ne nagyon nézzél szét, hogy azok kik? Anyámék.
Az ott az apám a képen, az anyám, a tesóm, én nem éltem még, a vécét
Balra találod, de mit is mondtál, hogy hol játszol, Kiscsillag?
Aha, ja, azt vágom, voltunk rajta nyáron, West Balkán, vagy Zöld Pardon

Figyelj és az milyen, tudod, hogy jönnek az ilyen kiscsajok, biztos sok
Ilyen csaj megy hozzád, hogy jól körberajongják a Nagy Bálványt, szánalmas
De tényleg, ugye nem gondolod, hogy ilyen csaj vagyok, mer' télleg nem
Lécci fordulj el, még küzdök a textillel, igen az egy piercing

Meg azért ezt nézd meg mert szerintem tényleg tök szép lett, két delfin
Arra gondolok, az egyik én vagyok a másik te és úsznál le

Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék?
Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék?
A boldogság hívószó, azt dobom fel én
Van-e szándék, szándék van.

Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék?
Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e, van-e, van-e szándék, van.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 13:02:44

@budai zöld: SZóval:
Figyelj és az milyen, tudod, hogy jönnek az ilyen kiscsajok

A kiscsajok a kulcs-szó. Abban igazad van, Lovasi lányos apa ...khrm... és ismerjük Zana Zoltán zenei előadóművész véleményét, mint ugye lányosapáét is.

Namost ez a felvétel a másik eset, a 32 éves [ráadásul gyakran műűvész!] kislány, eddig 34 pasival összesen 307 alkalommal dugott. Érted, ez 17 év alatt jött neki össze. vagyis nagyon erős a pasifogásban, de a megtartásban, ...ö... khrmmm... szóval éretlen és már 32. Már asszonyos ragyák vannak a hájain, deugye a delfinek meg a pirszing, ám FENTről lefelé beszél az "ilyen kiscsajok"-ról.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 13:03:57

@budai zöld: Már majdnem kész az Ady országa, Hajnóczy Perzsiája -dolgozat ...ehmmm... pénteken lesz fönt
süti beállítások módosítása