A ~ a szélsőbalos ateista, de EGYÉBKÉNT messianisztikus  gondolatok nemzethyességben.  

 

 

A maóista életének is két fő része van, a forradalmi fölfejlődésben a direkt morál jellemzi, míg győzelme után a rossz lelkiismeret.

A maósita nem egészen ideálista, tehát realista annyiban, hogy tudja, a megfelelően ateista népnek is kellenek zsebben is elférős tanítások. Tehát fog taósita vagy konfúciánus grammatikai és mondattani kaptafákat és ezekre huzigálja rá  gondolatait. Az européer nyilván Montaigne-esztergát meg Wittgenstein-szerű filográfot alkalmaz.

  

Valamint, ahogy a múlt század 60-as éveiben Európába fölránduló III./IV. osztályú rishi-ket is [Sri Ravalminda Hanimani őszencsége] jellemezte ez, ugye legfőbbőszencsége tudatát a szerzésvágy daimóna nem szédítheti meg, tehát a baktalányokat minden nap dughatja és a Rollys Royce csak annyi neki, mintha Ford Anglia lenne... tehát a maóista vezető dúskálhat burzsoá javakban, úgymint autók, különvonatok luxuskupéi, válogatott szajhák és valamilyen drága tárgyak gyűjteménye meg effélék. Azonban outfit-jét  leginkább a military zsávoly jellemzi.

[Nyugat-]Európa egykori maóistának szép életéről nem is szaporítanám itt a szót, aki akarja, tanulmányozza Daniel Cohn-Bandit tanulságos életét és teljes munkásságát.

 

A hazai  piacon igen gyér a kínálat ~ból, nálunk a posztmaoisták is már a dicső múlt halkés-ektől csillámló homályában vesznek el. Nem hinném, hogy hazai egyetemeinken még politológ nebulóknak is mernészelnének afféle bonyodalmakról csak szemmináriumi órákon is beszélni, hogyan csinált az SZDSZ posztmaóista szárnya utolsójapán harcolókatona szerű figurákat az ős SZDSZ híveiből... Ezúton jelentem, hogy vidéken legalábbis máig, egy-egy jobb presszóban [faházkocsmában] vagy pub*-ban, ha az ember egy kicsit beljebb bátorkodik, fog látni hallani egy magát dagadtra sörözött, kopaszadó, ám valamilyen  szakállas-pulóveres szemüveges figurát, aki még ma is az ős SZDSZ [legutoljára demszkyánus] álláspontjait védi, főleg jobbikos faszistákkal szemben . akik azt hiszik, a "tanár úr" részegségében hablatyol össze vissza, pedig csak Tamás Gáspár Miklós korai tanításaiból idéz. Ha esetleg valakit érdekelne nem kókiánus, nem posztmaóista, hanem tényleg is SZDSZ-es figura... https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/Haraszti.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Jelentem, pl ilyen messzi helyeken, mint Nyíregyháza, van pub...

 

 

7 komment

Címkék: maóista

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr333485068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.12.22. 07:52:42

hogy a lényegre reagáljak, a pub itt már lefutott, a neonfényesben:))

na, csak nem beindul a történelmi vitakör az aktuálpolitikai mellett?

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 08:03:06

@Budai Hella: Hát lehet, hogy lefutott, de én még nemrég is láttam pub-ot. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a Fényesfővárosban hol lelni ősSZDSZ-esekre. Vagy csak vidéken taláni belőlük itt-ott,

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.12.22. 08:08:58

@magyar-magyar szótár: fogalmam sincs, én valószínűleg nem járok olyan helyekre, ahol még fellelhetők
nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs már pub, csakhogy lefutóban, most a fusion étterem a menő, meg a japppán kaja
alternatívoknak meg a romkocsma

spájdernecc 2011.12.22. 08:52:31

hogy hol vannak azz "ősi" SzDSzesek?
szélrózsaszerte
Itt nálunk / dunántúli kisváros / többlépcsős erodálódás ment végbe.
A négyigenes választás után jött az alapítókhoz néhány fő, lettünk így 50-60 fő körül. A 90-es ogy választás után jöttek még vagy huszan, helyi üzemek vezetői, másodvonalbeli aktatologatók, akik mindig is ellenálltak a kommunista önkénynek, és nekiálltak könyökölni az Ök válsztás előtt a képviselői helyekért.
Ekkor léptem én is a színről, de nagyobb fogyást a munkástagozat komplett kiválása jelentette. A munkás szó szerint értendő, rendes bányászok, akik aztán eékezdtek inkább munkástanácsost, meg Ligást játszani. Egy részük a Kisgazdákhoz igazolt, némelyikük feltűnt később a MIÉP házatáján, mi ifjú titánok meg csináltunk fideszt.
A második nagy hullám a 94-es pucsításnál mondta be az unalmast, merthogy a helyi küldöttet koala elleni vokssal küldték el szavazni, aztán ez a szavazat Bicske és Pest között valahogyan igen-re deformálódott.
No, maradtak vagy nyolcan, elég szépen szerepeltek az Ök választáson.
a három egyéni mandátum elnyerője 98-ban már nem nyert, egyikük listán azért még bejutott, másikuk függetlenként, a harmadik fidesz támogatottsággal bukott.
Azóta gyakorlatilag szervezetként nem mérhető.
Az a néhány hithű szadeszos, akivel időnként összefutok sajnos a fizikai és szellemi leépülés szélén van. És ebben a húsz évben azért a kaszás is suhintott néhányat.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 07:43:45

@spájdernecc: Az egysik tanítóm járt így. Repkedtenek a gyűlölet süvöltésében a nyálas süteménymorzsák, "A kurva anyját a rohatt tetű cigánnyának, cigány a zapja is! a vidéki tapló! Koremámnyőrökkel vereti a kölykei tanárait!" stb, a szokásos, Magyarország legszebb és legokosabb koponyái szabadidejükben... .. És ekkor a tanítómat megkérdezték ravaszul, párttag-e. és a tanítóm ekkor nagyobb bátorságra adott példát, mint bárki haladó jóoldali politikai megfelelő. nemhiába! Ezt mondotta:
"Az SzDSz tagja vagyok, de 199X óta nem fizetem a tagdíjat" Ezzel a mondattal megoldotta, hogy ne kelljen segget nyalnia. Ugyan gyanakodva néztek rá és nem szerzett túl sok rossz pontot, de legalább egy nyálas jópontot se.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 07:46:24

@spájdernecc: Vidéken 1994. nyarán borzalmas volt, gondolj bele egy vidéki gimnáziumi tanár sorsába. azoknak kellett volna koalában oboázni, akik 7 év! Nem több!! = évvel azelőtt még üldözték, nyírták, letették napközis tnítónak, azt is állandó helyettesként stb. Ilyen emberek voltak a vidéki MSZP nagyemberei, azok is, gondolhatod, hogy buillegett a protkójuk, amikor a "szakállas ricsés zsidó"-val kellett csak kezet fogniuk. Ezek a jelenetek sincsenek persze a szép politikatörténeti tankönyvekben.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 07:47:09

@spájdernecc: ami viszont padlóra vágott: vérdzsobbikos lett egy ilyen utolóseszddéeszes... ez fáj.
süti beállítások módosítása