mottó: Van erre esély a jelenlegi állampapír-piaci környezetben, amikor nemcsak a magyar papírok*, de már a német kötvények** sem mindig kapósak?

/Fekete Emese jókislány kérdezi Róna Péter közgazdászt, 2011. Mikulás/

Dudi: Emese, lehet-e kérdezve hazudni?

Emese: Hát hogy a faszomba ne lehetne!

Dudi: Köszönjük, Emese!

 

*Jegyzés napján kelnek el, pl a Moody's csapás után is 2,5-szörös túljegyzésben.

** Pangás, hetek alatt 50%-a sem kel el...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr423447159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkell 2011.12.08. 13:37:24

Ezt most rosszkor lőtted el.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/08/tovabb_dragult_az_adossag_finanszirozasa/

És hát sajnos Emese korrektül kérdezett:"sem mindig kapósak" -mondta ő, és ez teljesen megfelel a valóságnak.

2011.12.08. 14:34:15

Persze,vittek,mint a cukrot.Mekkora is a kamat?Prostitualt bazinagy.

magyar-magyar szótár 2011.12.08. 15:00:11

@kikoránkell: Mikuláskor készült az interjú, de inkább 4-5. körül. És ebben a netokratív gyorsulásos tempóban a délután már a déelőtti ákllás avas ám! A Mocskos Kéthétben egy délelőtt 2 ME jelöltet is agyonfikáztak az index vezényletével...
És a professzor úr is pompásan hazudozik -ezt nevezik egyébként történelemcsinálásnak. Történelmi napokat élünk, ugye. Pl amikor a prodfesszor úr azt hazudja, hogy Gyurcsány helyett Bajnait KÉRTÉK a[ fejlettnyugatikokok befektetjőeke]k. A Mocskos Kéthét -ben elemztem a menetet (sőt követtem napról-napra) Azzal indult a kör, hogy Bajnai semmiképpen sem. És miután lefikáztattak 50 arcot, más nem maradt, mint Bajnai. Előtte azért A Sokatérő még kinyírta a listáról Bokrost (akinek a neve talán mondott valamit pár befektetőnek)
Ugyebár szemrebbenés nélkül fogalmaz úgy a professzorúr, hogy csak belsőokok vannak, mert rosszul reagáltak a válságra. Majd biztosan, ha "jól reagálnak" akkor mára a S& P's kihagyja Magyarországot a leminősítésből azzal, hogy "kivéve a szakszerűen reagáló Hungary)

Inkább politikai szempontból ér valamit a professzorúr "interjúja", mégpedig agymosási szempontból, ezzel már Gordonkának alapoznak elő, ugye már sikerült teljesen bemosni a jógyerektudatokba azt, hogy Bajnai nemegyenlő Gyurcsány. (Lassan úgy jár Bajnai, mint "szegény Kádár": kiretusálódik a Gyurcsány kormányból és Gyurcsány kamarillájából, az Igazgatótanács-ból. Mintha Bajnai Fülest fejtett volna 2005-2008. között és nem a 2. ember lett volna a Kamarillában. (ugye Kádár kiretusálódott a Nagy Imre és a Rákosi kormányból is, egészem mennybőlazangyalszerűen nov.4-re tették a "fölbukkanását" a "semmiből"
Namost a professzorúr, meg az ügyes Eemese ennek ágyaznak elő ("a piacok megint a jólbevált Gordont [= strómanját] fogják kérni.

Történelmileg tekintve: Az amerikaiak, miután a válságukból Európa fejetetejére lépve (bocsjav: szétbaszva Európát) följebb kerekednek, ahol tudnak bábkormányt alakíttatnak, Gordonka nem véletlenül lobbiz május óta az USÁ-ban.

mert nem felel ám meg e g y é b k é n t a többi ellenzékinek egy külsős [olasz típusú] szakértői kormány, viszont addig, amíg a Piszkos Munka be nem végeződik
(gondolod, tegnap Merkel kedéééélyesen társalgott Obamával???) tehát amíg széjjel nem basszák az amerikaiak az Eu-t, addig jók lesznek ezek is kormányon, nem törödnek szegény Emese meeg @nagyjoco: zsigeri állapotaival...

De ha már ilyen durván beleava5tkozott a politikába a hazudozásaival a pürofesszor úr,elárulhatta volna a titkot, hogy miközben a "civilek" Ferencnek dolgoznak, ők hogy képzelik azt, hogy Gordonka és az LMP fog jól kijönni. Amikor az LMP gyak. már kapálhatja el szépen magát... Gordonka többirányú terveiben szerintem már inkább az Új "Civilek" a súlyozottabbak.

magyar-magyar szótár 2011.12.08. 15:21:54

@kikoránkell: Jenő idejében Lujza "az ooolvaaastaaa" az újságban. Most meg már Lujzaaa nem is olvas újságot, ámde írjaaa [nazálisaan aa].

Lujzanéni 2011.12.08. 16:03:26

hát ugye, a kötvény. Mint olyan. Az nem véletlenül azt jelenti, hogy adós vagyok valakinek? szóval amolyan hitelfelvétel...

Kíváncsi vagyok, majd pár év múlva lesz-e vizsgálóbizottság, hogy a mostani kormány miért ezt a drága finanszírozási formát erőltette.

kikoránkell 2011.12.08. 16:50:48

@magyar-magyar szótár: Nézd, nekem mint vállalkozónak, akinek nem megy jól és ez engem a Jobbik felé taszogat teszerinted(be is baszna!), az a véleményem, hogy tűzoltáshoz olyan főcsővezető kell, akinek nem kell előre kifizetnie a felhasználandó vizet, esetleg még dízelt is kap a szerhez! Ha ez OV, akkor locsoljon ő, ha BG, akkor meg ő. Nem érdekel a múltja, amikor ég a ház. Csak oltsa már el!

Lujzanéni 2011.12.08. 16:56:32

@kikoránkell: alapvetően én is úgy gondolom, hogy nem elég csődbe menni, attól még nem lesz valaki nackó-faszkó
ehhez egy sajátságos lelki alkat kell

PesszimPista 2011.12.08. 19:29:34

@nagyjoco: Tényleg te egyszarvú . . akinek a szarva folyton egy irányba mutat.
Miért is?
Megígértem, hogy nem .. és nem is . . egyrészt mert . . másrészt mert sohasemnem . . .
Milyen szél is fúj???
Csak nem éppen az EGÉSZ ajró zónát tolják éppen egyirányba? (Persze, ha az ejus csúcs megfelelő irányba hozza majd a dóóóggokat, akkor ereszt szorításán az eszendpí.)
Ezt sem akarnám soha leírni, mert már kinőttem belőle, de hát kihozd belőlem az állatot :-DDD
Egyszerűnek lenni jó/kényelmes!? Vagy van valami más (nagy ) titok, amiről nem tudok?
Mesélj! (Legalább te, mert én már ugye . . . ha a gyerekeknek megígértem)

PesszimPista 2011.12.08. 19:36:10

A "kérdezvehazudnira" meg csak annyi:
PREJUDKÁCIÓ
Ez a mai szavunk. (és az újságíró halála . . mármint a valódié)
A szimatmókus, aki már tudja, hogy kit és hol kell megtalálnia, ezért nem is fárad semmivel.
NYOMOR!

kikoránkell 2011.12.08. 21:32:39

@magyar-magyar szótár:
Dudi, mekkorát indexkedtél, hallod! :D
Csak most néztem meg, mi volt annak az ominózus "prejudikatív" kérdésnek az előzménye. Hát ez:

"- Mit javasolna a magyar delegáció tagjainak?
Például, hogy próbálják meg elérni azt, hogy a magyar államkötvényeket az Európai Központi Bank (EKB) befogadja fedezetként akkor, amikor hirtelen likviditási gondjai támadnak az országnak. Ezt már 2008-ban is kérte a Magyar Nemzeti Bank, de akkor az EKB német és francia támogatással elutasította, arra hivatkozva, hogy Magyarország nem tagja az eurózónának, és az EKB csak az eurós tagországok kötvényeit fogadhatja be ilyen módon. Ez persze igaz, de azért az EKB és az Unió feladata és felelőssége ennél szélesebb. Ez egy lényeges kérdés, most is fel lehetne vetni, úgy, hogy milyen IMF-garanciák mellett hajlandóak a magyar papírok befogadására. A hirtelen fellépő, átmeneti likviditási gondok enyhítésére ugyanis ez sokkal kedvezőbb és olcsóbb lenne, mintha lehívnánk a valutaalap hitelét.

- Van erre esély a jelenlegi állampapír-piaci környezetben, amikor nemcsak a magyar papírok, de már a német kötvények sem mindig kapósak?"

Röviden: Van-e esély arra, hogy a magyar államkötvényeket az Európai Központi Bank befogadja fedezetként,annak ellenére, hogy az EKB csak az eurós tagországok kötvényeit fogadhatja be ilyen módon?

Vigyázni kell veled, neked sincs szükséged OKJ-papírra manipulációból!

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 02:52:43

@kikoránkell: Fejszenyélfaragáshoz kéznél az mkínaidekopírfűrész ( powered byindex )
ugye, milyen csípós VISSZAFELÉ alkalmazva? és akkor gondolj bele, így kochol és uszít minden nap az index, még ígyebbül. Feltét egy hazug cím hazug konklúzióval, majd azért, ha már ilyen hatalmas a TERORRO és a sajtónemszabadság, azért csak megírkák az igazat is.
De most komolyra: Az egész cíkk (tehát nem a mazsolázott részletei, hanem az egész) egybevág az LMP hiv. álláspontjával. Mondhatni, a jelenlegi választási kampányban az index és Róna professzorúr az LMPO-nek kampányol, csak vesd össze OkoskaBagoly LMP szóvivő tegnapi megnyilatkozását ezzel a "riport"-tal és meglátod.

A professzor úr annyira politikus, hogybár bnem értek hozzá, de az se biztos, hogy minden szakmainak tűmnő meglátása meglátás és nem láttatás, ha érzed a különbséget.

TÉNY: HAZUDNAK: az állampapírok jól mentek, csak nem volt hír.
TÉNY: nem csak Magyarországgal, az egészz EU_val megteszik azt az amerikaiak, hogy még tárgyalások és érdemi döntés előtt soietve odaBASZatnak a lehetséges megoldásnak. csak mutatom neked, hogy szűk száz éve ilyen világszituáció háborús helyzetet teremtett, persze a népetetésnek akkor is volt egy fedő sávja már...

és azért ne hasonlítsál már engem , légy szives, egy Köszönjük Emesé-hez

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 02:53:15

@Lujzanéni: Alapból nem emlékszel az álláspontomra a kommunistázásról

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 02:57:06

@kikoránkell: Mért nézel engem analógtechnikájú jógyereknek. természetesen a csődfelé tendáló vállakozóból nem automaticce lesz Jobbikos. Már eleve a zenei ízlés is korlátozza az embert abban, hogy romapop sémájú, de hard hangzású Kárpátiárt bömböltessen, hát még a Kárpátia zámbójimmi hatású szövegei. Aztán itt vannak az ilyen zsidó és cigánnyalóak, mint én.. hogy is hívják a zsidók a hozzájuk törleszkedő [=szivélyes, baráti, nemüldöző] gójt, na olyanok.

kikoránkell 2011.12.09. 06:38:54

@Lujzanéni: de nem lesznek nackók ám, csak olyan jó dolog egyszerű válaszokat kapni!
meg főleg a hit, hogy "ők" majd nekünk adják a megrendeléseket, francba a versennyel, piaccal, eccerélünk! kkv barátom mondta, elrévülve a söre fölött: " Istenem, ha én egyszer monopólium lehetnék!" :D aztán kicsit józanabbul hozzátette: "vagy legalább tudnám kit kell lefizetni"
olyan mértékben átszőtt mindent a korrupció, hogy azt már gazdaságfilozófiának lehetne nevezni.

kikoránkell 2011.12.09. 06:49:52

@magyar-magyar szótár: a zenei ízlés mint politikai attitűd jól hangzik, bár vannak kétségeim. Schuster Lóri, hmm?

Nemtom mi az LMP hivatalos álláspontya, őszintén szólva az MSZP-é sem érdekel, a mai helyzetben csak a kormányé meg az ájemeffé számít.
A Tény meg az, amit szelektíven kezelnek.
Te is.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 07:04:03

@kikoránkell: Hát ezen folyik a vita a barátaimmal, hogy én is mért nem azt válogatom le nekik szelektíve, ami jól is esik nekik meg amikkel már tudatmódosítva vannak.
Szerinted mi a jobb? Adni egy kicsit abból is, ami "vééééletlenül" a szelekcióból kimarad, vagy ha már megzsokták a jóoldali leválogatást akkor csak a jóoldalit...

Schuster Lóránt? - a n é h a i rockmenedzserre gondolsz, aki azon a hangszeren tudott, amin a mothers of Invention legendás Velúröltönyös Srácca?

2011.12.09. 07:07:45

@PesszimPista: az tisztan latszik,hogy a penzugyekhez bem ertesz, de gondolkozz egy picit...amikor a gorogok nagyon magas kamatot igertek,rogton tuljegyzes volt,ez meg nem indikatora annak,hogy a gorogoknel monden oke.Hasonlitsuk ossze a kovetkezo 12 honap jegyzeseit a nemetekevel-tuljegyzes,futamido,kamat,cds - utana vonjunk le kovetkezteteseket.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 07:09:00

@kikoránkell: Spekulalizmusnak neveztem el. A gyorskommunikációsat meg netokratív spekulalizmusnak. És persze ez a netokratív spekulalisták harcimarrcciss antikapitalizmussa a lujzákat is megtéveszti meg a Bástya Nyugdíjas Sakk kört is. És a poen: a faszkók [helytelenül nackók, a nackó az tótáuil van, mert Tóta képtelen a fasciot, azaz a halálos rémbohózatot a techno jellegű Tiszta Ész nácizmustól elkülönböztetni] szóval a faszkók is antikapitalisták.

Csak az a baj, hogy a netokrácia száz-és százmilliós szakmunkástömegheket segédmunkásokat meg öt-fölösleges-diplomásokat nem tud eltartani. Kell egy pár gépész néhány dizájnör, párszáz nagyon gyöngén fizetett payola és kész is... celebek, de többse...

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 07:10:52

@kikoránkell: Ne haragudj, de ezt nem szeretem, amikor csak úgy minden ízlésdolga. A foszene nem ízlásdolga. Ha Mario bekapja a Varázsló faszát, az nem ízlésdóga. Minden nem ízlésdóga és ami mákonyos fos azt nem ízlésdóga leszólni, hanem kötelesség. Nem ízlésdóga leszólni a PE-csészébe markecolt tejberizsát.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 07:19:10

@Lujzanéni: Kösz a linket. Tudom, hogy elkeserítő a számodra, de az "úútálatoss" témájától eltekintve sajnos maga a festmény kurvajó, Csernus Tibor szintje-szinte, persze a műűűvész[-e] nő többi képét is meg kéne nézbi hozzá, de 50ezer Ft majdnem csak a festék ára szinte meg egy gyönge órabér.

Lujzanéni 2011.12.09. 07:24:42

@magyar-magyar szótár: én vagyok a hülye, hogy leállok veled csacsogni
odaírom, egyébként nem rossz a kép

erre te közlöd, hogy ne örömködjek, mert jó a kép
tudom, egyszerűbb lenne, ha PONT azt írnám, amit cikizni tudsz, de sajnos nem azt írom

kikoránkell 2011.12.09. 08:06:12

@magyar-magyar szótár: elnézést, ha nem mindig értem a szimbolikádat, de úgy vettem le, mintha azt írtad volna, hogy jó ízlésű ember nem hallgat Kárpátiát, ergo nem lesz faszkó. Lóri ízlése elég hasonló a miénkhez(Zepp, Stones, Zappa stb), ettől még tolta Csurka szekerét rendesen.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 08:17:25

@kikoránkell: Nem a Kárpátiahallgatástól lesz jobbikos, de ha már jobbikos, akkor illik egy kis Kárpátiát... legalábbis pofarángás nélkül végiszenvednie. Sajnos a faszkók tele vannak ám deviánsokkal, még MÉZ hallgató faszkó is lehet. Igen elgondolkodtatott most egy régi ismerősöm, aki... tudod, idelent vidéken minden kocsmasarokban találhatsz utolsóharcolójapánkatonaszerű ős-SZDSZ-eseket (ezek teljesen elavult, 1994. előtti tudatállapotúak a régi liberális SZDSZ-ből) szóval őbelőle egyszercsak jobbikos lett. Majd megpróbálom a lakatlanszigetén becserkészni, hátha nem lő le és elárulja, miért lett...

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 08:23:40

@kikoránkell: Ilyen bajok vannak Dörnerrel is egyébként. Ráadásul Csurka is.. huhajjjj. Azt hiszem, a fasszkósodásnak van egy fázisa, a pillanatnyi elmebaj, konkrétan az őrjöngés a zsidók ellen. Szükség van valami önhazugságra és az adott elmeállapotban a zsidózás esik neki kézre, innen a zsidóösszeesküvés elmélete és már klattty, önmagába is zárult.
Mindenesetre a magyar pusztán 50 kilométereket elmehetsz, mire egy másik embert találsz, aki Zappát hallgat.

Gondolj bele, hogy Csurka még 25 éve Komnráddal meg Kardos G-vel rendszeresen vacsorált... Schuster Lórinak is, ha utánanéznénk, hogy mikor dobott be valami Zappát.
Olyan ez, mint az Esterházy olvasás. Azt mondja nekem egy pinkharisnya: "Én szűntelen Esterházyt oolvasoook ááám!" -de már a HC-ről is csak hallott. Végre több keresztkérdésből kiderül, hogy a Holmiban olvasta még az elefántcsonttornyokat meg a Hrabal könyvét és kifútt, már 20 éve nem olvas semmit a Mesther-től.
süti beállítások módosítása