mottó: "Mégis csak a Mindenség kiválasztott népe lehetünk, ha az Úr ilyen csürhe kezébe adja a világot."

/Dzsingisz kán, miután végigtekintett a leshelyéről a 12szeres túlerőben lévő ellenséget húsravágván mészárló seregén, XIII.sz./

 

 

 

 

 

feudális [rab]sajtó:

POLITIKA + SAJTÓ -> TÖMEGEK

szocialista [rab] sajtó: 

POLITIKA -> SAJTÓ -> TÖMEGEK

 

 

 

 http://southernperlo.files.wordpress.com/2010/11/workers.jpg?w=226&h=223

 

 

 

 

 

 

 

félpolgári/felfejlődő polgári

POLITIKA <-> SAJTÓ <-> TÖMEGEK

 

 

 

 

 

liberális képlet

azaz:  amerikaisajtóképlet:
       alternatívsajtó             SAJTÓ     alternatívsajtó
                        l                     l
                   TÖMEG-<-> SAJTÓ <-> POLITIKA
                          l                     l
                  bulvársajtó       
SAJTÓ     sub-sajtó

Tudom, hogy nehéz elképzelni, ezért a harmadik képlethez fűzök ide magyarázatot. Tehát előszöris, ami lehetetlen, próbáljunk a sajtóban föggetlen [orvosiértelmeb vett:] képleteket elképzelni. Tehát egy nem ilyen index -et, ami van hanem egy függetlent. És még aláfölé-és és mellé más indexeket. Eddig megvan? Folytatom: éstehát ezek az indexek (és MÁS sajtóképletek] egymás pofájáról is leszedik a bűrt. Ha kell-És ha nem kell, csak pusztán sportból is.

Tehát nem egy (1) Szily László van, aki leszedi Gyémánt László arcát is, mert ha már, akkor ne végezzünk részmunkát,  aggyuk meg a pofájának mindnek! -hanem egy másik indexben ülne egy másik szililászló és ő meg leszedné ennek a Szily Lászlónak a bájos arcáról a bűrt, mert tahó volt Gyémánt Lászlóval és elfelejtette megnézni Gyémánt képének az 1/4  részét. Pl efféle bonyolultsajtóképletben egy MÁSIK indexből elmagyaráznák nekünka bizony a hangyafasznyinál nagyobb különbségeket Révai József, Aczél György és pl Kerényi Imre között, kezdve a relativizálásnak az olyan veszélyeivel, miszerint mi lesz, ha a tanulóifjúség a fasza kis napiérdekű relativizálásaink folytán eccerű bojóccnak gondolja Révait vagy Aczélt. "És akkor Radnóti költőbácsinak télleg fiatalkorában egy ilyen tulok baráttya volt, mint ez a Kerényi?"

 

http://www.diningguide.hu/_Images/hirek/000006494_szinben_passzoltak_-_tamas_bence_gaspar_az_index.hu_munkatarsa_es_malackaraj.jpg.jpg

28 komment

Címkék: sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr203428028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.01. 07:37:23

Kis pénz, kis sajtó

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 08:06:51

@ifsz: Nemtudom, a Magyar [SZabad] Sajtóban olyan nagyasszonyok vannak, akik 1986-ban (legszebb 40-es éveiknek legelején) fiatal alanyiköltő fiúk [vagy lányok] combjai között melengették mosatlan fagyos kis sajtszagú lábikójukat egy terézvárosi redves fürdőszobanélküli albérletben s ma még a Szpáhi utcára is LEFELÉ néznek a A Dombon.
Ha az ember elnézdegéli a Magyar Sajtómunkásság tehetségesebbjét,, kistafírozott 2-3 feleség, fölfuttatott fiúkák, vidéki tanya zümmögő méhesében dédelgetett VW emlék-Käferek, bungalow valamelyik horváth szigeten, minden évben egyszer érintkezés közvetlenül a nép fiaiaval (pl pecázás ekkerjoz-zal vagy rókakergetés és taccsdobóverseny a túrkevei birkagulyásfesztivál faggyúba és páéinkás merevrészegsébe fúló alkonyán) Átkelés a kompon Nagykörűnél bapszemüvegben meg ilyesmi. A teljesítményzhez képest szerintem a Magyar Sajtómunkásság első ezere* busásan meg van fizetve. Főleg, ha azt számolom, hogy a jószándékukkal van lekövezve az idevezető út.

*Ebből 24 fő rosszoldali

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 08:10:58

@ifsz: Tamás Bence Gáspár outfitjét is, ha elnézem, hát mehetne Ötödik Tag-nak a Rocktenors trióba az évvégi Ikszfaktorbulin.

Akkor már nem is maradt a takonypépesre rítt 100-as csomag papírzsebkómból az előrehozott választásokig Dél-Amerikában hawájjzó Bede művészurat sajnálni agyon.

Az a Marie-Antoinettezés afölött, hogy a zistenatta nép a fasza karikatúráit paint-ben készítette el, helyett, hogy valami üdcsi kis tableten!

2011.12.01. 09:45:03

@magyar-magyar szótár: Tudom, Új Péterről is nem rég olvastam egy blogbejegyzést, hogy hánytízezer forintos a legdrágább napszemüvege - szerintem azért csak ennyi, mert sóher, hogy valami rendeset vegyen. A kispénzt úgy értem, hogy kis piac. Amerikában a nyomtatott sajtó aranykorában egy helyi, ráadásul réteglap annyi előfizetőt volt képes toborozni, amiről itt egy országos lap sem álmodozhatott és ez a net esetében sincs másképp. Erre azért már lehet változatos (inkább változatosabb) sajtót alapozni. Ha jól megnézzük ott is van max 2-3 nagy médiabirodalom, akik nem csak sajtóból élnek, van tévéjük, kábelhálózatuk, netszolgáltatójuk, meg ki tudja még mi.

Fenehorizont 667 2011.12.01. 10:43:41

@ifsz:
viszont cserébe pl popsztárból, szar magyar együttesekből dunát lehetne rekeszteni. szar magyar filmből szintén.
a kis sajtó sem igaz, mert próbáltam már belinkelni ide az azon rinyálóknak blog- és onlájn hírportál-linkeket (természetesen független, objektív...), akik még mindig nem veszik észre magukat, és még mindig azon sírnak, h szótárúr nem elégíti ki a napi gyűlöletszükségletüket matolcsy-, lázár- és orbánfikával.
csak nem engedte elküldeni a hozzászólást. fejből egy huszas listát írtam, és sztem egyszerűen megkattant tőle a blogmotor.

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 14:23:07

@ifsz: Előfizetőt itt senki nem akar vtoborozni. Valamint volt egy jó kis hónap, amikor egy ügyes trükkel valamennyi papírlap előfizetői létszámát megcsappantották 10-15%-kal. A papírmédiások, hagyományosmédiások nem mernek nagyon pofázni, de magánban nagyon ki vannak akadva az "internetes suttyókra" talán a sztárnetesek kivételével. Nagyon későn jött bve hozzánk az internet és pont a BOOOMJA söpört be. Még mielőtt kialakulhatott vpolna egy "minőségi interbetező akár fizetni is hajlandó" réteg. A becsalikorszak INGYEN mindene a bóvli(bulvár) ingyen korszakkal egyszerre mosott bele a magyar médiába pusztítóan.

Most létezik ilyen marketingdöntés, miszerint a magamfajta elavult vén szaroknak hagynak blogoszférát, de ugye mi a 47-és halál közötti nemzedék fogyasztószegmensben is a legajjjajjajjaa vagyunk.

Sokkal nagyobb problémának látom azt, hogy a politika pénzzel és súlyosan avatkozott be többször is a médiába. Ezeket a beavatkozásokat nyögi az internetes és az éppen agonizáló "televíziózás" . Szép hattyúdfal az m1-é.. és akkor hogyan diktálja a fogadtatását a győztesmédia? Őrjöngó örömmel az elsőhéti (alig mozduló) mutatókon és kukuló haéégatással a fellendülő mutatókról.

De nézd meg: a média bunkóként beszél a fogyasztóiról -miközben bunkóságba nyomja le őket. A taplóság már a legmagasabb fokon is természetes. nem ám a késő Matulás undorgrund, hanem a türhő taplóság...

Azt nem értik meg a sajtómunkások, hogy nekik nem királyt kell csinálni, hanem kontollálni. Olyanok a sajtómunkásaink, mint az orvosaink is: Egymást kimossák az etikai vétségekből is, nem csak a szakmaiakból. A Búrzsójjá orvos felelős, nem a hierarchia csúcsa, hanem az, aki gyógyít, az a felelős is.
Nálunk a sajtóban is így van, nincs felelpős, a "beosztott bármit megtehet" és a "főorvos úr a zisten" majd kimossák magukat vagy egymást.

A média ÖNkontrollt is gyakorol (naná, hiszen az ÁLLAM felől szabad)

Negyakorol önkontrollt.. és csudálkozik hogy az üresenhagyott kontrollpultba valakik beülnek.
Kontroll nélküli média noincsen.
De nálunk ilyen nincsen: nem korrektúráznak egymásnak.

és mára már a stiláris különbségek is eltűntek. A HVG még 2 éve legalább az elfogulatlanság látszatára ügyelt...

REz a ciucc, most bejött, hogy "nemszabadok".. ám az a kérdés, hogy a váltás után menyire lesznek szabadok. Mint 2008-ban? Vagy végig, 2004-2009 között, ahogy magyarázták a mechanizmust?

Steinmann Lujza 2011.12.01. 15:04:54

namost van egy olyan dolog, hogy szükségletet nem lehet teremteni, csak megtalálni a módját, hogyan elégítsük ki a versenytársaknál jobban. Maimarketing.
Tehát miután ....hogyismondtad? felkentd az összes csillámló fikád a zindekszre, gondolkozzunk el rajra közösen, mit tud ez a médium, amit más nem, vagy nem ilyen jól. Mondhatnánk, hogy nagy pénzt nyomtak bele, ez igaz is nyilván, de ha nem találná meg, mi kell a népnek, akkor nem olvasnák. Szóval szidhatjuk, meg cseszegethetjük, de olyan mint az olcsó kurva, ha nem lenne rá kereslet, akkor hiába ácsorogna az út szélén.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.01. 15:09:14

@Steinmann grófnő: zenetévék és kereskedelmi rádiók ezrei cáfolják bármikor az elméletet, hogy szükséglet nem teremthető. De mondok egy más példát, máshonnan:

Kis csíra koromban derült ki a környék egyik boltosáról, aki elektronikai kütyüket, mindenféle villamossági dolgot árult, például a felmerülő igény és a köz nyomását kielégítendő, olcsó és drágább autóriasztókat, lakásriasztókat, biztonsági eszközöket is, szval kiderült, hogy bezony aktívan pénzelt ifjú huligánokat, hogy a környéken "felszökjön" az autófeltörések, lakásfeltörések, garázs- és kertfeltörések száma.

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 15:17:09

@Steinmann grófnő: Ja. Egy csomóminden különben nem kell a népnek, de fent van. Az internetesmédiában már egy csomnóminden kamu.. bár kamureklámok papíron is voltak. Nagy titkok lappanganak ám a copy-fashion-portfólió-blogokban meg a kriptopayola blogokban. nem mindegyik akkora bót, mint aminek látszik, de a kattogásmarketing nem az én területem. De lásdf a vitákat, hogy a millások mindjárt megnézem mennyi bruttókattogása valójában mennyi nettó:

492.969
ennyi. Azaz mihelyst a médianyomás kimegy alóla, nudli. És ebbe termelt a Mandiner vagy 50ezret és én 4-et.
És hány aktivista kattogtatta mint álatt!

debizony és a portfólióblogoknál is így van
Meg a "slágerek"-nél, amiket anyiraaaa kérnek a hallhgatók* (az ő filofaXXXUK, jaz!)

*van betelefonáló, aki az egyből választhat

Steinmann Lujza 2011.12.01. 15:26:23

@vészmadár (pica pica): nem egészen értem, hoyg a zenetévé hogy cáfolja ezt
a trendvadászat komoly szakma, nem arról van szó, hogy a zenetévé nyomja rád, hogy mit szeressél, hanem arról, hogy az lesz a sikeres, aki nagyon beletalál, éppen mi kéne

@magyar-magyar szótár: igen, egy csomó minden fenn van, de máshol is fenn van csomó minden, és az olvasó dönt, hogy hová kattan
a fogyasztó valamilyen szinte befolyásolható, de ez marhasokba kerül, sokkal egyszerűbb rájönni, mit akar, és azt nyomni neki

Fenehorizont 667 2011.12.01. 16:00:48

@Steinmann grófnő:
hogyne lehetne megteremteni a szükségletet...vazze, erről szól a fogyasztói társadalom. a semmiből olyan szükségleteid "teremtődnek", hogyha egy hétre cserélned kéne velem, akkor lehet bediliznél, mer pl énolyan kevés dolgot használok a mindennapi életemben.
jó, nem ismerlek, lehet, te nem diliznél be, de sztem a körülöttem lévő emberek (próbálok nagyságrendben helyesen tippelni) 65,43%-a tuti bedilizne.
az régen rossz szöveg, h azé népszerű, mert erre van igény. faszt. az igényt marketineszközökkel srófolják fölfele. de sztem a megteremtődésében se sok szerepe magának az igénnyel bíró alanynak.

Fenehorizont 667 2011.12.01. 16:21:05

@Steinmann grófnő:
abba, hogy valaki mit akar, elég jelentős szerepe van a külső hatásoknak, amik addigi élete során érték. és az elég jelentős az enyhe...inkább kurvára jelentős:)
namármost, ha azok a bizonyos szegmensei az embernek, amit egy adott, "igénytípus", vagy igényfajta, vagy igénycsomag vagy mi a rák (pl "zenei ízlés") tud kielégíteni, már addig is olyan külső hatások által formálódtak, amilyen külső hatásokat korábban is marketingeszközökkel toltak az emberek arcába -és ez egy régi fogyasztói társadalomnál nyilván így van; nálunk még csak olyan 20 éve-, akkor megint oda jutunk, hogy nem a rádiónál találgatják, hogy mi a szart is akar a csóka, hanem a trendek között variálnak, hogyakkor most mit fog kapni, és azt, amit kap, azt NE KÖPJE KI!

magyarul: a befolyásolt fogyasztóról azt döntik el, hogyan befolyásolják tovább.

spájdernecc 2011.12.01. 16:38:07

még jóval a felhasználónál okosabb mobilok megjelenése előtt az egyik jólmenő ismerősöm leánykája / apuciszemefénye, mindent megkap / verte ki a hisztit, hogy neki fényképküldős telefon kell.
Apuci, a valós igényt felmérve csak ennyit válaszolt:
Rendben, Ibolyka. De ki a faszomnak tudsz te fényképet küldeni?

Steinmann Lujza 2011.12.01. 16:44:02

@kchkscak: ez igaz, van befolyásolás, meg a fogyasztóra hat is a befolyásolás, de abba próbáljatok beletörődni, ha egy netes oldal NEM találja meg a hangot, nem találja meg a témákat, a rovatokat, stílust, amire harapnak a fogyasztók, akkor nem tudod őket rávenni, hogy tartósan olvassák
egy egyszerű példa: volt tamagocsid? persze, két hónapig mindenkinek volt (nekem nem:D) vagy volt gondozni való tevéd? (nekem az sem:D) tehát egy ideig marketingeszközökkel rá lehetett venni az embereket, hogy tamagocsizzanak, meg virtuális tevézzenek, de 10 éven át nem tudod rávenni őket. Vagy emlékszel a vaniliás kólára? hiába ment nagyban a marketingje, NEM kellett a fogyasztónak, leálltak vele, minek kurvanagy pénzeket ölni abba, hogy ízlést próbáljunk megváltoztatni, nem olcsóbb megtalálni, hogy mi az emberek ízlése, és azt kiszolgálni? A marketinget mindenki úgy képzeli, hogy ész nélkül költik a pénzt a befolyásolásra. Hát nem. Hatékonyság.
pl. ha az indeksznél úgy látták volna,hogy nem vevők a Dudi által matuluista-fikaista stílusra, akkor nem váltottak volna pillanatok alatt stílust?

Steinmann Lujza 2011.12.01. 16:47:10

@spájdernecc: ez a túlfejlesztés, a vevők a funkciók nagy részét nem használják. Minek is akkor bele?
Hát, ezeket a termékeket hívják státusszimbolumnak, ilyen egyszerű:)
mint régen a bazinagy ékszer a fejedelmen, vagy az ellenség levágott füle az övedre fűzve, ma az az überokos telefon. És valós igényt elégit ki - a proccolás igényét:D Nem a telefonosok keltették ezt az igényt, hogy látsszak különbnek, ez már évezredek óta megvan egyes emberekben, csak most épp az okotelo az igénykielégítés eszköze.

Fenehorizont 667 2011.12.01. 17:10:05

@Steinmann grófnő:
figyi. sztem az index: fujjfidesz, pina, csöcs, geci, fasz. bulvár.
a politika is bulvárosan tárolva: figyelemfelkeltő címekkel, amik után ha kattintasz, egyszerűen nem azt kapod, amit gondoltál. balhé. jönnek a nácik. az ország csődbe megy, végünk van. pina, fasz. FIKA bármely random, népszerű dologról, amit az emberek kedvelnek, mer arra rákattintanak, és idegesek lesznek. szar a magyar, mer arra is rákattintanak, hogy idegesek legyenek. vmi buzikról szóló cikk, mer arra harap az előítéletes magyar. megin pina. cigányokról szóló cikk, mer a hülye magyar utálja őket, és rakattint. meg amúgyis: mi szociálisan érzékenyek vagyunk. természetesen a cigányokat a magyarok és orbán nyomja el. nesze! pina. FIKA orbánnak és matolcsynak. drogosokról szóló cikk, meg szegény hajléktalanokról, csak hogy adjunk a látszatnak, h mi még mindig szociálisan érzékeny baloldaliak vagyunk. a hajléktalanokat természetesen orbán nyomja el, mer a harc a Jó Ügyért fontos. FIKA a fidesznek. megin pina, megin csöcs. orgazmus. leminősítés, végünk lesz, rajtunk röhög a világ. csöcs. szar a magyar. filmes "blogok", trendizenés "blogok". 10-es lista, 50-es lista. pina. FIKA.

az index egy nagy blikk. persze, hogy népszerű.

és a reklámozók az interneten PI-alapján fizetnek!!

Steinmann Lujza 2011.12.01. 17:26:37

@kchkscak: én nem is olvasom, mert sznob vagyok:D
nem azt mondtam, hogy jó az indeksz, azt mondtam én is, tömegigényt elégít ki
te is ezt mondod

Fenehorizont 667 2011.12.02. 14:13:42

@Steinmann grófnő:
ja, ezt. meg azt, hogy nincsen ebben semmi különös. azt pedzegetted, hogy csak tudnak valamit a srácok, ha népszerű. ja, azt tudják, mint minden tömegtermék előállítói. semmi különöset.

Steinmann Lujza 2011.12.02. 18:46:54

@kchkscak: ebben tévedsz
nem olyan egyszerű népizlést minden szempontból kiszolgáló tömegterméket gyártani
de tudod mit, próbáld ki, indíts egy új blogot, tegyél bele mindent, ami a népnek kell, nézzük meg 3 hónap múlva, van-e száz állandó olvasód
ez olyan, mint a mai bestsellerek, fikázzák őket, hogy milyen egy fejőséva könyv, és igazuk is van, mert olyan, de miért van mégis a toplista legfelső polcán a libriben? és ha olyan könnyű lenne egy ilyet összedobni, akkor miért nem ír más is ilyen könyvet?

Fenehorizont 667 2011.12.02. 19:27:52

@Steinmann grófnő:
nem azt írtam, hogy egyszerű, hanem hogy nem különös.
biztos nem egyszerű népszerű dolgot előállítani, de igaziból le is szarom, h mennyire nem az :D

Steinmann Lujza 2011.12.02. 20:04:28

@kchkscak: érdekes, ahogy egy vitán belül is többször képes vagy a felnőttből simán lemenni kamaszba, majd vissza felnőttbe
olvasásra javaslom: Berne: emberi játszmák

magyar-magyar szótár 2011.12.03. 03:56:39

@Steinmann grófnő: Nem egészen @kchkscak: védelmére mondom, de ismerek egy finom budai úrinőt, alkalomadtán majd összeücsiztetlek vele egy kávácskára valami ódon sütiszagú kis budai presszóba, aki játszadozásra hivatkozván érvelt egy bizonyos vitában arról, hogy támogatni érdemes-e az index bloghú leányvállalatának akkori kvázi "közösségi blog" kattogásmarketing (és ingyenes agyleszívási) akcióját. Aminek pl a Ki'tam 101%-ban megfelelt.

Az ember valójában már nem annyira gyermek 9 évesen, mint amennyire még nem felnőtt 67 évesen. Tömegesen találkoztam ugyanis 67 éves nőkkel, akik ideges kamaszcsitriként üvöltöztek 87 éves anyukájuk kakilási szokásain, nem gondolva arra, hogy már egy 67 évesre is bármikor lecsaphat a kecsap.

Fenehorizont 667 2011.12.03. 06:24:03

@Steinmann grófnő:
én magát a vitát se vettem észre...:D

Steinmann Lujza 2011.12.03. 07:18:31

@kchkscak: akkor beszélgetés, csacsogás, bármi. A szavakon való kötözködés is serdülő dolog ám:D

@magyar-magyar szótár: nagyjából leszarom, hogy hány kattintást jelentettük volna
én meg ismerek egy matrózpólós örökgyereket, akinek csak akkor baszta a csőrét az indeksz kattogásmarketingje, ha a barátainak a közösségi blogjában kellett volna kattogásra alkalmas anyagot gyártani, ugyanezek az erkölcsi kérdések, hogy termeljük-e a cégnek a kattogást, MÁS blogban, pl. kinyaltam, vagy a sajátja, kurvára nem zavarják

amikor a 67 éves nő ordít az anyukájával, az is tökéletesen benne van Berne könyvében, a felettes (felnőtt én) és a gyerekén összecsapása, ahol a 67 éves gyerek a felettes és a 87 éves anya a gyerek.

magyar-magyar szótár 2011.12.03. 08:35:33

@Steinmann grófnő: Ha már sül a kitokozott kacsa, gyere ide, mert olyan sültgalambot leltem a nyomütő botommal, hogy a Hírszarda kapja a másikat annyira, hogy még Levéltáros Gedeon is büszke lehet.

Steinmann Lujza 2011.12.03. 08:44:30

@magyar-magyar szótár: az ignorálásnak az is egy formája, hogy valaki kommentel valamit, és a megszólított ugyan neki címezve válaszol, de valami tökmás témában
TE dobtad fel a problémát a kattogásról, akkor ne terelj

magyar-magyar szótár 2011.12.03. 09:10:22

@Steinmann grófnő: Az egyik komoly lett volna, már úgy értem, tartalmas. A másikban meg akkor van esetleg tartalom, ha az agyvérzsírjuk feltolul a politikán idegességükbe és mán írniuk kell valamit, ami jól odabasz ezeknek. Illetve Levéltáros ugyanezt komolyan, humor nélkül valósítja meg. Egyébként "semmi sem komoly"

De majd, mondom, ha már jól sül a kacsa és kikapcsolhatod a sütőt, nézd meg, mi élesedik délre itt és majd alatta folytatjuk, hogy mit érdemes és miért. és hogyan.

2011.12.04. 10:16:02

Ez egy korrekt cikk:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_szabadsag_ara_.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201112

Kezdik csöpögtetni a híveknek, hogy mégsem oké minden ezzel a kormánnyal.
süti beállítások módosítása