Magyaroszágon ma (jan.1. óta) nincs sajtószabadság

véleményszabadság se sok

 

Aki csak annyit mond, hogy Orbánnak el se kellett volna kezdenie és miért nem nyitott szőlőbányát már 2008-ban Új Zélandon Kövér szomszéddal, az Orbán-fan.

Önkritikát gyakorolok, eddig Orbán-fan voltam , de ettől kezdve javuló tendenciát mutatok majd. Kevés az, hogy azt mondtam, Orbán mondjon le, ez még ma, ebben a vélemény-nemszabadságban és sajtó nemszabadságban vikifanizmus. Ezért latolgatni fogom  a hernyótalpas vidéki kúnnyája kifejezés használatát és elmegyek pszichiáterhez, hogy kigyógyuljak facebookfélelmeimből.

Magyarországon a sajtószabadság szintje , a szintje olyan, mint Fehéroroszországé. Rezsim van, Orbán egyenlő Lukasenko, Bangladesh már Miskolcon van. Orbán csak azért nemegyenlő Khadafi, mert még nem ott van, ahol Khadafi, úgyhogy egyelőre ott tart, ahol Asszad Szíriában, egyenlő vele. 

 

DSCF3395.JPG

Példaképeim: Levéltáros Gedeon,  Walter Melone és mavohttp://b-oldal.hu/images/b-oldal-mavo.jpg jókisfiú a B-ből.

 

 

 

Az én szemináriumom ezentúl: Török Gábor Elemez> Örülünk, Vincent> Varánusz, Hírcsárda/Piroslapok/MichaelKnight > Proszektúra, Sárdobáló > Kettős Mérce> Egyenlítő tévé semleges, elfogulatlan, hiteles blogok.

Zsaküzz: Bevallom, hogy a jobboldali reakció, a Mandiner blog láncoskutyáinak hatása alá kerülve toltam az Rákosista Orbán Banda szekerét! Akik  olvassák a Mandinert, tudják, hogy szemben a jóoldali romboló, pusztító és megsemmisítő kritikákkal, ők a titóistákra jellemző építőkritikákkal illetik Orbánékat PFÚJJ!

Gyerkek, ilyen volt az elnyomás, a diktatúra, a Rákosi korszak, Rákosi tök olyan volt, mint Orbán és Orbánnak Kádár-vonásai vannak! Törpe is, mint Rákosi és a szája szép, mint Kádárnak.  Engedtem a klerikális-vallásos reakciónak (miközben ugye Rákosi Orbán) aközben a Mindszentysta Ármánynak. Mint vikifan, odáig süllyedtem, hogy rá mertem mutatni Orbánék egyik olyan hibájára, amire a jóoldali elnyomott és rabságban tartott sajtó soha nem mert a fehérorosz rettegésben, ti. hogy Orbánék, ha el is csesznek mindent, de úgy gondolják, hogy legalább a komonistákat jól felidegesítették. Jó, akkor nem mondok ilyent, megvárjuk, amíg Török Gábor Elemez megírja és majd csak utána ismételgetem! Ugyanis nem az információ birtoklása az okosság, hanem az, hogy abból mit osztok meg.

ÉS ugye igaz az, amit hallunk/látunk/olvasunk -amit nemhallunk/nemlátunk/nemolvasunk, az nemigaz és nincs. És ahol sajtórabság van, ott a rabsajtó azt írja, amit a rabtartója akar, hogy írjon. Tehát ha Magyarországon nincs sajtószabadság, akkor a sajtó azt írja, amit a kormány rezsim akar, hogy írjon!

 

SZABADÍTSUK KI A BÖRTÖNÉBŐL A HÍRCSÁRDÁT [Like This 15000]

 

Önkritikát gyakorolok. A Kádárista-Rákosista klikk, az Orbán-Lázár-Rogán-Tarlós reakciós banda hatása alá kerültem és megadtam magam a kulturterrornak. Nem tettem meg mindent azért, hogy Index Anyu felszabaduljon a kormányelnyomás alól. Le a kapitalistákkal, előre a Fejlett Netokratív Spekulalzmus Utjan!

zene rákosistaaesztrád a Rákosi korszakból: https://www.youtube.com/watch?v=tWua60hs9mk

festmény mázolmány a Rákosi korszakból:http://4.bp.blogspot.com/_5dpdiUOe2to/Sk2bFxdxzwI/AAAAAAAACOM/blaiGZ2vNuQ/s400/Csernus+Tibor+H%C3%A1rom+lektor+(Vajda+Mikl%C3%B3s,+Domokos+M%C3%A1ty%C3%A1s,+R%C3%A9z+P%C3%A1l).jpg

 

 

 

 

Mozgalom: Vásároljuk meg a Kormány rezsimtól az Indexet és szabadítsuk fel! Legyen a miénk! Olyan sokan vagyunk, hogy kifizetjük a jobbos kapitalista gecit, aki rabságban tartja az indexet és beleszól a lapstruktúrába, mint a fene! Csak szólok, hogy van ám az index igazgatótanácsában beépített emberünk! Ő!

Nem tiltakoztam, egységben más blogtársaimmal, eléggé  Matolcsy szélkakasgazdaságpolitikája ellen. Mert áááá, soha nem volt itt szélkakasgazdaságpolitika, mindig ellene mondottunk a külsőhatásoknak és 2002-2009. között is Egyének vezettek bennünket Az egyéni Nemszélkakas Ut-on! Még Bezzeg Ausztriánál is kevésbé volt szélkakasgazdaságpolitikánk!

De Matolcsy elbaszta, ahelyett, hogy jól előre kiszámítható gazdaságpolitikával kövezte volne le jóelőre a netokratív spekulalizmus ut-jat!

FREE UJ FREE TOTA FREE BEDE

De igérem, fejlődök és mindent megetszek a továbbiakban azért, hogy Népünk A Nemszabad, a fehéroroszok, az elnyomott arabok szintjéről felszabaduljon, előre a vadiúj Köztársoságért!

LOVE FACEBOOK THX FOR THE SHARIJA! 

ARABISCHE FRÜLING !- danke faßbuch, danke SCHARIJA!

 Jó leszek már én is, igérem. Utolsóként fogok a sorbaállni, de leghamarabb szépen!

 http://images.uncyc.org/hu/2/26/%C3%9Att%C3%B6r%C5%91.jpg

 

 

végmottó: "Mégis csak a Mindenség kiválasztott népe lehetünk, ha az Úr ilyen csürhe kezébe adja a világot."

/Dzsingisz kán, miután végigtekintett a leshelyéről a 12szeres túlerőben lévő ellenséget húsravágván mészárló seregén, XIII.sz./

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr493423768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.11.30. 04:04:31

a népek a magas kockázatnál csak a bizonytalan kockázatot szeretik kevésbé: ha egy valamit, hát ezt meg lehetett volna tanulni matolcsynak a válság közepette.
nem az a baj, hogy amit csinálnak, az eredendően rossz, hanem hogy csak a felét sikerül mindennek most is csak :-(

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 04:45:11

@bs395: Te is akkor jössz olvasni, amikorra kiöncenzúráztam a politikailag nemmegfelelő írásaimat.
Amit itt mondtál, azt úgy folytattam: "...ésbár tudják, hogy ezt is elcseszték, de úgy vannak vele, sebaj, de legalább felidegesedtek a kommunisták" És más hasonló kijelentéseimmel kiérdemeltem a vikiFAN címet.
De mától ez véget ér, beállok a sorba és dalolom, hogy "Stadionra költik az EVA emelést!" ui ezt írja az újság.

spájdernecc 2011.11.30. 05:23:44

én ugyan hajlamoos vagyok az önvédelmi cinizmuzra, és félprofi státuszig vittem benne, de most meg kell hajolnom a Mester előtt,

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 05:46:20

@spájdernecc: Nem azt mondom, az is fasza volt, amikor Bede Malycika meg Uj és mások az agitációspropagandaosztályról elkezdtek erőltetvén túllőni a célon a Pijolós Joli Nénnye móccerá*val és egy "bakelit" analógtelefonnal a kézben rájátszani arra, hogy nekik is vezetékes K-vonalon szólnak le, mint Lakatos Marci apukájának, de én máég szerintem itt rajtuk is túl tettem azzal, hogy ráadásul nekem igazam is van - nem azért, hogy magamat dicsérjem, de faszán sikerült.

Pijolós Joli nyénnye egyszer annyira bebaszott, hogy a falakon kúszva kerítésekbe kapaszkodva behúgyozva mászott kétláb haza. Másnap, hogy elejét vegye a pletykáknak, tóóódítván csatlakozott a piacsarkon gyűlő falurággyókhoz imígyen:
"He lyányok, a zeste úgy bebasztam, hogy négykézláb másztam haza és úgy pisáltam, mint a kutyák.Persze erre a barátnők elkezdték vígasztalni,m hogy ádehogy, meg megin hülyéskecc te lyány.

Pedig nem kellett K-vonal, minek! -a büfébe? Amikor ráadásul szavak nélkül is megértették már egymást a végén másik büfében sortállván is..

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 05:59:58

@bs395: Ezt az okosságot arról, hogy állnak a népek a kockázathoz, a banki szféra tankönyveiben lehet olvasni. Mondjuk ahhoz képest, hpogy hányszoros túlbiztosítást még kockázatnak neveznek a bankoknál és zha az elvárt 10 rész nyereség helyett csak 3 rész6 nyereség van, akkor a hét részt, ha a sajtónak úgy tetszik, elnevezi a bankok veszteségének.

Ehhez képest pl analfabéta iskolázatlan, százas számkörben algebraikész büdös parasztok pl szántanak, vetnek, bornyút nevelnek hátha tehen lesz meg ilyesmi. Pl ma munkavállalók százezrei könyörögnek munkáért és eljárnak dógozni azért, hogy vagy kifizetik őket a jövő hónapban vagys azután se. Magyar vállakozók dolgoznak olyan fővállalkozóknak, akiknek gyanusabban ártatlan a pofija, mint Bajnai Gordonnak, pedig egy falusi önkormányzati szegénymunkás, amikor meglát a polgármesteri hivatal előtt egy 10 éves A8-asből kiszáni ilyen gyerekképűeket odaszól a polginak: "He Jozsókám, mán megint valami pestijek gyönnek átbaszni téged a fördővel, hee!

Szóval jól hangzik, amit írsz erről a kockázatizéről de elmardott vidékiparasztok 8az a pár barom, amelyik még tehenet tart) sokkal kockázattűrőbb, mint az az okos közgazdaságiszociológus, aki ezt a bölcsességet kiszopta a golyóstollából 1981-ben. Pl hordja minden nap a tejet az átvevőhöz, a maitejét majd márciusban fizetik ki és mégis hordja a barom .

Szart volna a nép nagyonvastagon arra, mit csinált Matolcsy, megfelelő interpretáció nélkül. Most is csak aztata népet jizgassaja micsinál Matolcsy, akik olvassák az újságban. Mert a zújság megmagarázza nekik, hogy ércsék, hogy az EVA többletből lesz majd a Puskás Stadjonny. Mit értene abbú a barom, hogy hiv a költségvetésihiány csökkentésébe lesz bekönvelve. De így, ha a sajtó hozzárajzolja nekik a Puskás stadjonnyot, akkor megértik.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.30. 06:48:29

Nahát! A tömeg zúg, kétharmaduk tiszta hangon kiáltja: "Názáreti!", de a sok fejből egyetlen arc lett és kajánul vigyorogva bömböli bűzös szájüregéből: "Barabbás!", mintha azt hörögné: "Nemteccik a rencer!"

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.11.30. 06:51:21

@magyar-magyar szótár:
ez a dolog másik fele, hogy szarhatnánk mink magasról a hitelminősítőkre, kockázatokray meg ilyenekre, nevelhetnénk szépen csendben tehenet, ha nem kéne a mások pénze - de kell.

spájdernecc 2011.11.30. 06:53:26

@magyar-magyar szótár:
megeszi a fene az egészet
az önmagukat liberálisnak valló jelenlegi sajtószabasdágharcosok abban a percben váltak hiteltelenné, még jóval a diktatúra előtt, amikor Tóta elkezdta előmoderálni a "blogot"

Lujzanéni 2011.11.30. 06:58:54

Én is önkritikát gyakorlok. A népek nem azért járnak ide, hogy az én fantasztikusan elmés, örökigazságokat tartalmazó hozzászólásaimat olvassák, hanem hogy Dudit. Mivel a törlésben félig én vagyok a hunyó, és félig Hanni sara, a magam részéről megígérem, NEM politizálok többet itt. Kizárólag az autós és zenés bejegyzéseknél fogok okoskodni, és kizárolag apolitikus megjegyzéseim lesznek.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 07:11:59

@ripők: A nemteccik a rendszer szintiszta marketing az összes szakszerű tervezéssel meg minden. Olyan, mint Ceausescu medvevadászata volt. Csak itt a medve lö[vik] oszt a tömeget hajcsák eléje-e-je. Lókutyagyerek, neves személyiségek pékdájja. Iskolába' tganíccsák. Te bevetted? Elég volt Kínai és Trágár uraknak nem a díszletek felől közelítenie, hanem benne lennie a tömegben meg az oldalánál és a vége felé.
A tömeg elég régen ott tart hogy
MINDENKINEK A KURVA ANNYÁT ÉS ÚTÁLOM MINDET

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 07:16:18

@bs395: Pont a mások pénze a kulcs. Debbezzeg ugye máma már az a műsor, hogy a Moody's egész Európát le akarja minősíteni. (Hátha nem emlékszik a büdösparaszttya, hogy 10 napja még azt írtuk, csak hazaiügy, csak orbánmatolcsy a kétganajak ügye) Obama szerint meg az Európaiak ügye az Európaiaké, de az, hogy az ő szar dollárjuk továbbra is kelljen all around the World, meg a szardollárjukat még hígíccsák jis és ehheőő jaztata a trükköt alkalmazzák, hogy agyonbasszák az €-t... kinek a pénze kell?

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 07:20:44

@bs395: Ki a faszomnak kellet a sok szar autó nullabefizetésre, meg az, hogy a bankok szemethúnytak afölött, hogy meglévő házra vettek föl hitelt családonbelüli kamuadásvételre meg meglévó autóra. Ki a kisfaszomnak kellett egy szartseérő fostajiga nullkilométeres autó, amikor egy 15 éves 3050 ezret futott elmegy szrizelés, még olajcserenélkül is hat év alatt 35 ezret, amennyit egy átlagmagyar megyen, még műszakin uis átmegy 3x kétévenkénti 14000 Km-rel!
Mért volt jó a bulgároknak az "összes szar ócskanyugatiótó?," Lett valami baja a bocskoros büdösbolgárnak attól, hogy megvett egy 200 €-s "roncsautót" 1cm vastag féktárcsákkal, 5mm vastag fékbetétekkel, 5mm mintázatú gumival, tökéletes gyári CO -val úgy, hogy 10ezer km-en se kel utánatölteni fél liter olajat?
Kinek kellett ez?
A pénz a kineka pénze a mire?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.30. 07:26:31

@magyar-magyar szótár: Sokkal kevesebb dolgot nyalok be, mint amennyit feltételezel. És ezt nem dicsekvésnek szánom.
A mindenkinek a kurvannyátot viszont mintha a számból vetted volna ki. Kétségtelen, hogy kimosták az agyamat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.30. 07:35:15

@spájdernecc: ők ezt trollszűrésnek érzik. Magyarázat mindig van, és nem és nem értik meg, hogy ennél egyszerűbb képlet nincs a demokratikus és liberális blogoszférában: NEM moderálunk. Soha. Semmiért. Egyszer sem. Nem. Nincs de, akkorha és amennyiben. Soha.

Sztem ez egyszerű alapelv.

spájdernecc 2011.11.30. 07:53:15

@vészmadár (pica pica):
na ja
az indoklást értem, de nem értek vele egyet
azt nem értem, hogy a GONDOLAT hogy fordult meg a fejében.
ha már mindig az agg francúzt idézik

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 07:54:31

@vészmadár (pica pica): szótár lenne ez, ugye. namost én többször kipróbáltam ezt a trollszűrést és azt tapasztaltam, hogy a zsidózó kurvaanyázást bennehagyják, az ütőskritikát meg vagy ignorálják vagy törlik

Kb az az etikus, ha valaki, úgy, mint a Venszan jókislányai , valamiféleképpen jelzik,l hogy itt volt ugyan egy komment, de már nincsen ("buzizás miatt töröltelek te buzi!")

De semmi bajm csak akkor ki kell írni, hogy a fogadóóra nem permanens és nincs szemtelenkedés.

Súlyozó nagyátlagra igaz az, hogy a blogcélkitűzés és jelmondat a jógyerekblogokban szögesellentétben áll a gyakorlatban. tehát az EgyenlítóTV az északisarkkörön "egyenlít" és a kettős mérce is kb a tótai arányokkal dógozik.( 10 viplafogas húskifalásra- harapásra egy gyöngéd ajakazásos harika [tkp hard sex csókféle])

ui&ja, ha ráérsz, dobj neme egy @t, levelezzünj, jó?

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 07:59:03

@vészmadár (pica pica): Nem tudom mióta követed a blogoholizmusomat, de nálam igazán nagy balhé sose volt. Tán egyszer, amikor kiderült, hogy nem rohadó májától bűzlő pofájú kövérkopasz alkoholista vagyok a nagygenerációból.
Nézd meg: nagyjócóval mennyire ellentéteseket vallunk ésugye "sértőeket vágtunk egymás fejéhez".
Legtöbbet a saját kommentemet keleltt törölnöm és magamon kívül mégvalakit, akinek a nevét nem fösteném most falra.

És számtalanszor viadaloztam Magas Fokú Értelmiségiek speciális kommentnickjével (amit akkor szoktak Neves Bloggerek alkalmazni, ha nem akarják a bejáratott nickjüket égőzni a vidéki büdösparaszttal való polemiákban)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.30. 08:06:44

@magyar-magyar szótár: ment mail az indamailes szótárcímedre, az én valódimailem adataival.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.30. 08:10:53

@magyar-magyar szótár: a keskenylevelű fűz-piréz analógia volt az első cikk, akkor kapcsolódtam be, aztán visszafelé elolvastam lassacskán az összeset:)

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 08:11:48

@bs395: @spájdernecc: @ripők: @Lujzanéni:

Az jutott még eszembe, hogy matolcsynak (a titkárjának, ha van ráérőideje) semmi mást nem kellett volna csinálnia, mint összeszedni a reá zúduló BEZZEG SZAKSZERŰ kritikákat, kb a szélkakaspolitikától lezdve.
Amikor ebben a gazdasági háborúban a reagálás kb olyan gyors, mint amilyen gyorsan a Moody's megnyomta a gombot a magyar állampapírokra.

A gazdaságpoltika, mint pl a hadtörténet is, ÓRIÁSIÓRIÓSIÓRIÁSINAGYIDŐŐŐT felölelő tudomány és akkor idézek bármit akárhonnan akármire és az ellenkezőjére, amikor akarok. Ha villámháború (Blitzkrieg) van, azonban az üres lapokkal sárguló elavult filofaXXXomra mán, nehogy már valaki Doberdo, Piave meg ódon ardenneki csaták rizsáival példálózzon!

Nem az a tanulságos, hogy matolcsy hogy és hogyan vallott kudarcot. hanem a matolcsy ELLEN összehordott tengersok BALFASZÁG! Azok a kurvára nagy szobaszakértők, aakik lujzaként az újságban olvasták.
Hát én akjkor kadtam ki teljesen, amikor Hannibal a LEGYŐZÉSEMRE szakkcikk gyanánt beélinkelt egy BLOGbejegyzést, amiben egy kis takony köcsög közgázdiplomáős csókácska osztotta az eszet, publicisztikát akarván írni és ez JUTOTT az eszébe, hogy Matolcsy szélkakaspolitikája. Kurvaélet, hát az volt itt 22 éve szélkakaspolitika! Oldal és kormányfüggetlenül, bassza meg! Matolcsy politikájának szarsáhgáról kb 80 oldalt TUDNÉK ÉN összírni, de nem szorulnék rá a szélkakaspolitika szó használatára. Azt mondaná a kis köcsög okostóbiás, hogy jaj, ő nem a szélkakaspolitikát akarta írni EZT (a szót) rosszul választotta meg, de különben igaza van, nem? Csakhogy a jogban vagy pl a gazdaságban 8egy banki szerződésben) nem lehet csak úgy egy szavacskát de kötőszót se téveszteni!

Tehát, ha Matolcsynak esze van, ő maga olvas föl az őt érintő kritikákból Török Vidor ügyességével összeütköztethetőeket! Csak Matolcsynak vagy esze nincs erre 8ezzel nektek kedveskedek) vagy lehet, hogy ideje sincs effélére (erre viszont azt momndom, fizessen titkárt: 250ezer Ft-ért egy frissenvégzett médiasulis két5nyelvizsgás jókislány még a VV_villába is beköltözik neki má
ma a népszaGáért)

és most azt írják az újságok a lujzáknak, hogy sajnálnunk kell a bankokat, mert 10 rész eévár nyereség helyett 3 rész nyereségük lesz.
űDe neghogy kiszótárazzam már, hogy a 7 rész nem-meglett-nyereség az nem VESZTESÉG rovat!

Szóval az a lényeg, hogy csak aszelektívténykezelés lehet és nem lehet nüansznyi, lábjegyzetnyi, margóra firkantott ELLENvélemény sem. (a többi a főszövegben)
jojszakát.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 08:17:20

@spájdernecc: @vészmadár (pica pica):
Tóta, amikor időnként megpihen a szenzsüsztködésben, azzal szokott rinyálni, hogy sok midejét is lekötik a trollok, a veszkődés velük. Olyan szellemi nagyságok, mint György Péter esztea bácsi, úgy tudják, hogy a szomorú bús, de bátor fiú náci [troll]hordákkal ütközik meg napmintnap keményen.
Én csak azt nem értem, hogy ha a TARTALMI (sőt szemtelen, de ütős) kommentet ignorálással a kásahegyben dögölmni hagyja. Akkor, ahogy ez a pár liberális sohanemmoderált és sohanemtörölt kommentoszlopú(mert ilyen is van) blogban megfigyelhető módszerrel, ui addig szarnak a náci trollra, amíg el nem únja... szóval miért is kell fáradnia [ spec.: a szegény blogtündérnek] a moderálásokkal(törlésekkel)?

Lujzanéni 2011.11.30. 08:28:26

@magyar-magyar szótár: törölted a pol. bejegyzéseidet. Merthogy vége a politizálásnak. Én is önkritikát gyakoroltam, hogy soha többé egy szót sem politikáról. Te már most nem tudod tartani, olvasd el a saját hozzászólásaidat:D

Lujzanéni 2011.11.30. 08:29:56

@magyar-magyar szótár: egyébként hol van Hanni, mert ő mintha átaludta volna az egész "viharabiliben" cirkuszt itt tegnap

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 08:40:14

@Lujzanéni: Hanni úriember módjára már csak levelez, így tudtam meg a rákosista ármányt, miszerint az EVA-többletet nem úgy tervezik ezek a dögök elkölteni, hogy a 2012-es deficitet csökkentik vele, hanem STADINOT építenek, miközben gyerekek éheznek az országban vagy fuldokolnak lélegeztetőgépek nélkül. Az újságban olvasta, onnan tudja-. Biztos örül majd ennek a tételnek a költségvetésben, amikor megnézi, hogyaszongya:
22 Mrd Ft EVA pluszbevétel, cél: Stadionépítés. majd jól lebasszák őket!

Hanni ugyanis nem hajlandó megbocsátani a vikifan elfogultságomat, mert olyant mertem neki írni, anélkül, hogy a Lujz Magyarországból olvastam volna, hogyszondja, nem biztos, hogy egy komplet nemzetgadaságot el lehet baszni röpke másfél-két év alatt. (Bár visszabaszni meg 15 évvel lehet, mint az olvastam , írta az újság).

Sajnos az újság azt írta, hogy az új államkötvények is 2,5 szörös jegyzéssel egynap alatt eélmentek, nyilván azért, mert a sok baromállat, akik, ahelyett, hogy hallgattak volna a népfelvilágosító rabsajtóra és rájöttek volna, hogy milyen rosszul járnak, mégis megvették, a seggek. Pedig hogy imádkoztunk,, patkány!-patkány bűvöltünk, hogy ne kelljen el. Nem hallottak ezek a barmok még a Moody'sról.
Szerencsére azonban az MNB nekünk dógozik és odabaszott a Eltolcsy növekedési terveinek, dojó!

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 08:41:35

@Lujzanéni: Figyelmeztetlen, hogy dec 1-jén kezdődik az újélet. De már máma is tanusítottam jóoldaliságomat, önkritikát is gyakoroltam (lásd a főszövegben)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.30. 09:00:08

@magyar-magyar szótár: @Lujzanéni: azt hiszem nem véletlen, hogy sosem fogadkozom. Ígérni is csak ritkán, általában azt is megbánom.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.11.30. 09:22:09

@magyar-magyar szótár:
nem csak kinek a pénze, hanem kihez került? melyik autónepper nyert hallgatólagos adómentességet, melyik jólfekvő építési vállakozó kapott ingyér belterületté minősítést, melyik párt lett újraválasztva? a közbenjárók eltették a maguk részét, és köszönik, de most már inkább földet vennének, a bank meg ott áll a zemberekkel együtt, hogy hé, nem erről volt szó!

Fenehorizont 667 2011.11.30. 10:30:19

arra gondosan ügyelt a rajzoló, h a faszi fején lévő csákón orbán cigánynak nézzen ki.

Fenehorizont 667 2011.11.30. 10:33:27

még kadhafinál is jóval sötétebb az árnyalata, pedig kadhafi sárgás-kekis arcszíne fekete-fehérben szintén szürkés kéne legyen.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 10:40:38

@kchkscak: Gadaffi az arabvilág cigánnyaihó, a beduinokhó tartozott. Orbánnak meg az a szerencséje, hogy csak cigány. ugye, gundújjung beléje, ha zsidó lenne oszt akkor a karikatúristának nem a szokásos cigánny ábrózolásba kellett vóna kitörnijee, hanem kapósorrot meg pájueszot meg sábeszdeklit raj6zókkort vóna nek a derék becsületes alulróljövő ember.

ugye ezt ugatnám hogy egynépnek egy a szaga (pörkőtt, tőtöttkápuszta)

Csúnyákat kajabáltak is a spontánulalúrrúgyüvőjekeknek a műveltebbjei Kínaiékra, hogy hogy merték lefényképezni azt, amit láttak, mért nem azt látták, amit a jónénik meg jóbácsik láthattak előlrű a szinpad felől.
Van ám mindenréteg , kötöttsapkás néni is!

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 10:53:02

@bs395: Autónepper?

Ez volt a képlet: Jóhírű Bank alapíttatott egy leánycéget a szar hiteleinek meg a geci apróbetűseinek a közvetítésére. Majd ennek a "pénzügyi szolgáltató ZRt"-nek a menedzsmentje alapított egy céget a "banki visszavett autók" értékesítésére. De sokszor egy hitelközvetítő ügynükcég maga az autóértékesítő cég volt.

Nepper? ne haragudj bs395, de ma ott tartunk, hogy a nepperek a legmegbízhatóbbak: ma már csak az a nepper marad fönt, magánban adok neked forrást, majd küldöm. Felhívod és úgy írja le neked az autót, ahogy van, itt lyukas, ott füstöl, ezze lóg. Ma már a legnagyobb gecik .. várj, van egy FIGURA regényt kéne írni róla. Sírkövesként kezdte... Hobetűvel kezdődik a neve és ványbetű a vége, b'meg, az akkora [KHRCSKKRWQKJNHL] hooogy...
Szóval ott tartottunk, hogy a hitelközvetítő ügynök, mint "kereskedő" rálőcsölte a parasztra a meglévő 450ezer érő autójára a "Schwacke katalógusérték szerinti" 900ezres hitelt. Majd "a bank" visszavette az autó és persze a "szerződörtt partner" a hitelköz7vetítő intázet ijafija és sógorjóbarátja dosszié-irósztal (laptop) "kereskeedése vette meg menekülésiáron 250-ért, majd eladta már fizikailag létezőnek 350-ért. De faszák az V"autóárveréses" megoldások.És mindez a jókormányzás alatt, a "gazdaság élénkítése" és a "szakszerű mérlegjavítás" örvén!!! A PSZÁF hol volt?? Muchachos!
De amikor ezek mentek, akkor a szabadsajtónak tetszetős pofik csinálták, ezért mindent szépen tetszetősen lekommunikáltak nekik.

Olvastál olyant a jóoldalon, hogy veresizmus? Umbuldatív pénzügypolitika? Be-becsúszott egy nyugati forrásból, hogy hitelből élnek jól a magyarok, de ezt megkoncepcionálta azonnal nekik a sajtójuk! A szabadsajtójuk, ugye,

Szép példa volt, amikor Sokatérő Ferenc ÜRES mentőatókat adott át 2007. jan elején és egy sajtómunkás se akart beléje kukkantani a flottába, hogy mi van a kifestett de belül üres autókban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.11.30. 10:59:16

@magyar-magyar szótár:
tán nem a kereskedő (telephely tulaja) kapta kézbe egyből a teljes jutalékot? tán 3-4 év alatt, részletekbe fizették ki neki? tán nem úgy volt a konstrukció, hogy enged a 3.5 millás autóból 300 ezret, és még mindig röhög, mert neki mindegy, mit visz a parasztja?
tán az építtetők (fővállalkozók) nem keresték hülyére magukat? tán a hitelfolyósító ügynökök nem ugyanúgy, mint az autkereskedő?
ez a kádári alku: veres csinál egymaga egymilliárdot, másik egymillió csinál fejenként ezer forintot - nem mernek ugrálni, mert akkor tőlik is elveszik az ezrest.
veres is meglépett, meg a középemberek is, amikor arról volt szó, hogy nem ilyen lovat akartunk.

Lujzanéni 2011.11.30. 12:14:26

@magyar-magyar szótár: az elhatározásoknak, legyen az a "sportolni fogok" vagy "nem zabálok annyit" van egy alapszabálya. MOST kell kezdeni, az olyanok, hogy dec 1-től majd fogyozóm, semmi mást nem jelent, mint hogy ma még betömök két tábla csokit.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:20:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Semmi se ronthatja a jógyerekek örömét.Most majd az a tamtamozás fog követkiezni, hogy már nem lehet visszaszívni és úgyis mmegvan a kegyelmendöfés, hiszen megindul az öngerjesztőfolyamat, az MNB--nek kamatot kell emelnie, az visszahúzza a növekedést... beindúúl a motóór. Ja és minden devizahiteles 7M befizetése ma 2,3 M-at ér meg ilyesmi. Amiben (t[udni]i[llik]. a devizahitelesek helyzetéért a húsz elsősorban ezek felelősek (az ártatlan bankok, akik az elvárt 10 rész nyereség helyett csak 3 rész nyereséget kaszálhatnak, tehát a 7 rész nembekaszált nyereség az VESZTESÉG (és köszönik a sajtómunkásságnak a támogatást :D )
a további 11 sorban felelősök maguk a devizahitótelesek és a Myolc Év-ről ne beszéljünk, az, hogy felfújható Pannon Pumát jártottak ferikék (mérlegjaví5tásra használták a hitelpénzt, aminek at árát MOST kell törleszteni) az ugye smafu,erről nembeszélünk

Mint ahogy arról sem, hogy az EVA többlet n NEM stadionra van tervezve. (, faszom már ebbe a kurva stadionba tényleg, hogy ezeknek ennyi esze nincs, hogy lefújják és téglajegyet szedjenek. Ha akar a magyar stadiont vesz téglajegyet... persze ekkor majd a jógyereksajtó kitalálja, hogy az Ezüst hajó kft fo9gja építeni a stadiont a téglajegyekből,. Akkor ne legyen stadion, engem úgyse érdekel a foci..)
[olvasd csak el, mit írtam bs395-nek az autóhitelezéssel kapcs, bár neked is írtam már, de ugye a tízsszeres ismétlés: igaz az, amit tízszer is hallottál és nem igaz, amit egyszer se hallottál [szelektív ténykezelés]

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:23:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azt jóslom, hogy meg lesz magyarázva, a S&P's nemkomoly, már sokszor tévedett (köcsögök)
(ekkor, nem úgy, mint a Moody's francia bakijánál, amit elhallgattak előled és más lujzák elöl ekkor tételesen a S&P's összes tévedése, mind a 13-és fél föl lesz sorolva. meg már mindegy, az első rögzül, bóvlik vagyunk és kész.
Nehogy már elmerje valaki venni ezt a nehezen várt és végre meglett bóvlit a nagyidai cigfányoktól!

spájdernecc 2011.11.30. 15:25:57

a téglajegy a sohamegnemvalósuló álmok önkéntes adója
@magyar-magyar szótár, te emlékezhetsz a Gobbi féle mozgalomra a Nemzeti felépítéséért, meg arra is, hogy a bevétel szőrén-szálán tűnt el

Lujzanéni 2011.11.30. 15:28:52

@magyar-magyar szótár: ha holnaptól úgysem lesz itt politika, akkor javasolnám a gyereknevelés és recept-konyha rovat beindítását
mert hát használt autókkal mégsem lehet egy blogot megtölteni, és a youtubról lekapott számokból sem jön össze azért a szellemi maszturbálnivaló

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:32:27

@bs395: Megosztott árréses a szisztem. Amikor a hitelbooom volt, akkor sok autót "padlón" nyomtak el. A használtautópiac volt az, ahol nagyban lehetett zavarposban halászni. Teljesen banális volt az ingatlanra szóló jelzálogszerződés. Az 1,8 millás autóra 2,3 millió hitelt vetettett föl, 3 cm vastag paksamétát vitt a hülyegyerek a szülőkkel aláíratni.

Ezek a szereplők, a kereskedők, a htelközvetítők és a bank meg a közvetlen hitelközvetítők közötti Pézügyi Szolg ZRT-k EGYÁLTALÁN nem szerepelnek a jógyereksajtó bűnöslistáján rajtam kívül még egy mukkot nem írt ezekről a búűnszervezetekről senki, pedig Rajnai Attila dologftalanul húzgálja a fastzát az ÉS szerkesztőségében, mert 7 éve nincsen mit feltárni ebben az országban tény. De azért Rajnai fizetett állásban pállasztja a seggét.

Az index mindenüvé odatolja a kamerát, megkérdezzük a zuccaemberét blog van idebaszva a blogú belsőcímlapra. megkérdeznek mindennt, csak a lényeget nem. A médiáktól elkoptatott nevű faluról való riportból meg a videán fostak föltenni ötnél több részt. A bátrak, érted!

A tehetséges NYírségi Szinesfémkereskedőt nem basztatta senki. Úgy javítottak itelpénzből mérleget, ahogy akartak.
Előhalásztam egy cikket, 2009. februárból, valami Inczédi vagy ki a filofaXXXom Írta az ING eélemzője, mindjárt idemásolol neked a következő kommentbe, olvasd el. 2009. februárjában még TÉNYLEG ha pénzügy[politikai] téma, akkor elemzést olvashattál, most meg még a HVG is olyan, mintha Őrjöngjünk venszanék írnák. Már a látszatra se adnak nemhogy publicisztikai, de egyenesen fórumozós[beteg] stílusban írják az "elemzéseket.

Oszt csudálkozunk, hogy sok Lujza, aki szerint azt írta a zúúújság, idegbeteg.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:33:33

@Lujzanéni: dehogynem, már mikuláson túl járok és az össze bejegyzésben nicsen együttvéve 300 karakter bötü.

Lujzanéni 2011.11.30. 15:36:15

@magyar-magyar szótár: és szerinted ki fog hozzád járni, hogy remek (senki másnak nem tetszik) videoklippeket sasolhasson? :D
akkor inkább mondd azt, hogy bezár a bazár, az úgy korrektebb lenne szerintem

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:36:45

@spájdernecc: Egyszer eltűnt. Nadehát Kádárénak szabad volt a totáluis útalapot meg az egfész nyugdíjrendszert is behasználni "reformkommunizmus címén" (nem ilyen morzsákról vót szó, mint a minapi MaNYuPé)Kétszer is eltűnt. De mégis lett Nemzeti Szinház.(Lásd a jógyereksajtót ott-akkorivan)

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:40:35

@bs395: Olvasd el, érdemes. 2009-ben ilyen cikkek is voltak még az indexen:

Lehet devizaválság Magyarországon?

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2009/02/19/1251279/
2009.02.19. 13:39 - Benczédi Balázs, vezérigazgató, ING Befektetési Alapkezelő Zrt.

|

Véleményem megírására alapvetően két ok sarkallt. Az egyik az, hogy az elmúlt napokban, hetekben egyre többen írnak a devizaválságról, mint az eljövő Armageddonról és „dobnak be" a köztudatba, szinte egymást felüllicitálva nagyobbnál nagyobb számokat, de annak magyarázata nélkül, hogy miért is kerülhet oda az árfolyam. A másik ok az volt, hogy úgy érzem, nem mérjük fel a fenti lehetőség kockázatát. Ne gondoljuk azt, hogy ha a forint tényleg lejtőre kerül és 100-200%-kal leértékelődik, majd eltelik néhány rossz hónap - talán év - és visszakerül minden a régi kerékvágásba. Nem, nem fog, sőt meg merem kockáztatni, hogy a gazdasági hatáson túl elsősorban társadalmi feszültségeket okoz majd, amit nem fogunk kiheverni az elkövetkező 30 évben.

Ahhoz, hogy képünk legyen arról, hogy hogyan tudunk ebbe az állapotba eljutni, vizsgáljunk meg olyan példákat, amikből tanulhatunk.

Nem muszáj időben messzire mennünk. A '90-es évek végén Ázsiában végigsöpört egy nagyon komoly devizaválság. Ennek hatására az ázsiai országok devizái nominálisan átlagosan 120-140%-ot értékelődtek le. Először hasonlítsuk össze az akkori ázsiai adatokat a jelenlegi magyarországi helyzettel, majd vegyük számba a lehetséges forgatókönyveket!
Alapvető tények, Ázsia 1997-98 vs. Magyarország 2008

1. Szemben Magyarországgal, az ázsiai gazdaságokra gyors növekedés volt jellemző a '90-es évek elején.

2. Ráadásul a GDP-hez mért befektetési arány sokkal magasabb, sok esetben másfél-kétszerese volt.

3. Az államháztartás egyenlege is sokkal kedvezőbb volt.

4. Az elmúlt években Magyarország a kereskedelem tekintetében sokkal nyitottabb országgá vált [ezt lefordítom magyarról magyarra: azt is exportáljuk, amit importálhatnánk], mint jó néhány ázsiai ország a 1997-98-as krízist megelőzően volt.
Gyenge pontjaink

1. A hazai megtakarítási hajlandóság nagyon alacsony [magyarról magyarra m-m-sz fordítás: a megtakarítások elköltése, betétkivétek a hitelfelkapdosások mellé, a gagyihitelhez a nagymamabetétje volt az önrész ], a GDP viszonylatában 16,5%. Ázsiában ez a szám átlagosan 30% körül volt.

2. Magyarországon a nem fizető vagy rosszul fizető hitelek aránya még mindig alacsony: 3,5% volt a tavalyi év első félévében, de egy esetleges forintkrízis következtében jelentős mértékben nőhet a „hitel bedőlések" száma.

3. A bankszektor hitelmutatója a lakosság felé nem tűnik túl magasnak (59%), de a növekedés dinamikája aggasztó (+5%/év).

4. Az egyik legnagyobb problémánk - az IMF hitele előtt -, hogy a deviza tartalékaink nem voltak elegendőek a stabilitás megőrzésére. Per definíció, a deviza tartalékoknak fedezniük kell a 3 havi import mértékét. Majdnem az összes ázsiai ország megfelelt ennek a kritériumnak a '90-es évek végén. Magyarország devizatartaléka azonban 2008 októberében az 2,7 havi import fedezetére volt elegendő.

5. Ugyancsak problémát jelent az ország rövid lejáratú adóssága. 2008-ban ez jóval meghaladta a devizatartalékainkat (148%).

[És most milyenek az MNB devizatartalékai az "elbaszott Matolcsy" miatt (én hozzáteszem, hogy is...)?? DUPLAANNYI A TARTALÉK!!]

De a legnagyobb problémát a reál effektív árfolyam (REER) tekintetében
erősen felértékelődött forint jelenti,

ami nagy mértékben rontja Magyarország külső egyensúlyát.
Mi is az az Ázsia példa?

1997-98-ban az ázsiai országok többségének (a válságot megelőzően) a valutája dollárhoz volt kötve. Mivel országukban az infláció magasabb volt, mint az USA-ban, ár alapú reál effektív árfolyamuk jelentősen felértékelődött a '90-es évek folyamán, pont úgy, ahogy most Magyarország esetében is.

Az alábbi grafikon [hiányzik már a cikkből!!!!] azt mutatja, hogy a főbb közép-kelet európai valuták erősen túlértékeltek. A lengyel zloty még a legkevésbé az, de mind a cseh korona, mind a magyar forint erősen túlértékeltnek tűnik olyan reál effektív árfolyammal, mint amilyen az indonéziai és a thaiföldi valuta volt az ázsiai válságot megelőzően. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a közép-kelet-európai valuták esetében nincs árfolyamrögzítés - most lehetünk hálásak igazán, hogy feladtuk az árfolyamsávot, hiszen a korábbi, 324 forintnál lévő gyenge sávszél mágnesként vonzaná a spekulánsokat.
Reál effektív árfolyamok, zloty, korona, forint

Mindezek ellenére nem állítom, hogy a forint el fogja érni
a 100-as reál effektív árfolyamot, amely már a kritikus 370/euró szintet jelenti.

Mivel a közép-európai országok lebegtetik valutáikat, nincs árfolyamrögzítés (mint az ázsiai országok esetében volt), így nincs sávszél sem, amelynek megtámadása közvetlen profitszerzési lehetőséget biztosítana a piaci szereplők számára. A lebegő árfolyamrendszerek lehetővé teszik az árfolyam fokozatos alkalmazkodását. Tekintve, hogy a 130 fölötti REER értékeket tekinthetjük erősen túlértékeltnek, a 120-130-as sávba való visszatérés már szignifikáns korrekciónak számít. Meglátásom szerint az a tény is ezt támasztja alá, hogy előbb-utóbb a közép-európai országok csatlakozni fognak az eurózónához, és a „konvergencia-sztori" hosszabb távon, továbbra is élni fog.
Mire számíthatunk? Forgatókönyvek

1. A 120-130 közötti reál effektív árfolyam jelenleg nagyjából 290-320-as nominális árfolyamnak felel meg: e cikk megírásának idején a forint már ebben a sávban tartózkodik. Mindemellett várható, hogy a Nemzeti Bank 320 forint környékén be fog avatkozni, mert a túlságosan gyenge forint káros hatással van a gazdaságra a fenti említett okok miatt. Mégis, a REER alapú megközelítés azt sugallja, hogy a forint nem valószínű, hogy jelentős mértékben erősödni fog rövid- és középtávon. Ennek értelmében meglátásom szerint a forint tartósan a jelenlegi gyenge szinteken fog maradni: ennek a folyamatnak 70%-os valószínűséget adok. (Úgy néz ki, eddig túlárazták a konvergencia-sztorit.)

2. A magyar tartalékokkal kapcsolatos problémák megoldódni látszanak az IMF-hitelkeretből lehívott pénzekkel, legalábbis a 3 havi import/tartalékok szabály alapján.
Ide tartozik még, hogy jelenleg [2009.január vége]Magyarország jobbára rövid lejáratú állampapírok kibocsátásával finanszírozznáa magát.

A múltbeli tapasztalatok azt mutatják, hogy az adósságválság esélye megnő, ha az állam az adósságát jelentősebb ill. növekvő részt rövid lejáratú kibocsátásokból finanszírozza.

Ezért a rövid lejáratú papírokkal történő finanszírozás miatt hazánkban is van némi halvány esélye az államcsődnek, még az IMF-hitelkerettel a hátunk mögött is, ami megmutatkozik az ország adósságaira kötött CDS-ek spread-jein (az ország csődkockázatával szemben védő biztosítás díja), valamint néhány nemzetközi bankház Magyarországra vonatkozó ajánlásán is.

Akár egy, a finanszírozással kapcsolatos negatív hír, akár a forint bármilyen más okból 320-330 környékére történő jelentős, tartósabb gyengülése elindíthatja az önbeteljesítő folyamatot. Ebben az esetben pedig hasonló lesz a helyzet, mint 1997-ben Ázsiában, illetve 1998-ban Oroszországban volt. Véleményem szerint ez az önbeteljesítő szcenárió 320-330-as árfolyam fölött valósulhat meg, ennek bekövetkeztére 10% esélyt látok.

3. A harmadik lehetséges irány pedig az, hogy egy hirtelen pozitív fordulat következik be a globális piaci hangulatban, [dojó, deérdekes, hogy ekkor még volt a jógyermekszótárban ilyen, mint globális piaci környezet!!]és mindemellett hirtelen visszatér a bizalom Magyarország iránt is. Egy ilyen pozitív változás javítaná a finanszírozási pozíciónkat, részben a forinterősödésen (csökkenő hitelállomány forintban kifejezve), részben a kötvénypiacra visszatérő vételi érdeklődés és növekvő likviditáson keresztül.

Mivel ez a verzió - mint említettem - nemcsak a nemzetközi hangulat javulását, de a Magyarország iránti bizalom teljes visszatérését is feltételezi (amely fundamentális változtatásokat, strukturális reformok bevezetését feltételezi kormányunktól), sajnos nem látok 20%-nál több esélyt ennek a bekövetkezésére.

Egy dologban azonban 100%-ban biztos vagyok.
Bármilyen krízis legyen - gazdasági, társadalmi - nem áll meg az országhatáron belül. [Ekkor még a csóka azt hiszi, hogy spoec. magyar válságról lehet szó, ui az, ami most van az EU-ban, ekkor még a fasorbnan tollászkodott...]Ha bajban leszünk, bajban lesznek a csehek és a lengyelek is. Sőt egész Európa. Márpedig azt kötve hiszem, hogy az ERM2 előszobájában az EU elengedné a kezünket, már csak saját, jól felfogott érdeke miatt sem.

Mert bármilyen furcsa: A NAGY TESTVÉR - ÚJRA - FIGYEL. Remélem.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 15:51:51

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem tudom, hová akarsz kijukadni a kérdéseddel. A szerintem frenetikusan jólsikerült (hagy legyek már neszerény ilyen színvonal fölött magasan, mint Levéltáros Gedeon meg a Hírcsárda munkássága incl Brendel Mátyás) ez a réggi szovjetorosz [bolsevik] újságírás módszere : megfogja a szépen zsinórbaírt fakígyószerűségeket és össze-szemberáncigálja. Régi játékom ez, pl amikor Orbán Összes Nevét egybefűztem. mert ugye Ügyes Béla, meg Tüni Krisztike mindig vagy csak Napóleon-nak írta Orbánt vagy csak Hitlernek. REgy cikken belül (5-ös volt történelembnől) nem bírja leírni, hpogy Orbán olyan Kádár, aki Rákosi. namost csak annyit kell tenned, hogy a sok okos jógyerek cuccait szépen összefűzöd, megrántod a madzagot és CSinn-BUMMM!
Ugyaíngy az összes lujzáknak írt újság nagy okosságait, ha nem egy Török Vidor féle szeletívkeresővel, hanem, mint egy kutyafejű tatár, összefűzöd, pl egyetlen monumentális, kb kolumnás újságcikkbee The Best of Jelleggel MINDENT (de mindent) megírni , amit matolcsyról írtak, akkor a sok okos jógyerek egymást cáfolja agyon. És akkor ehhez veddd hozzá azokat a konyhatündéreket, akik 25 éve lektorált makrogazdasági tankönyvekből tanulván követelnek 2-3 vagy 5 éves tervet! (Emlékezz arra, mekkora balhé volt,. amikor ezek 2éves tervet csináltak! akkor a hosszútávú előretervezés volt a baj! )

Különben itt van, bs395-nek tettem föl mkommentben az ING-s faszi cikke 2009-ból, olvasd el. Már csak szövegelméletileg, mint TE!XTőra is érdekes, így írtak akkor. Amikor ez a RAkás SZar már ki volt nyomva az üde rósás lukincákból
csak nem derült még ki.

magyar-magyar szótár 2011.11.30. 16:00:45

@Lujzanéni: Mért zárna be? Igyekszek frappáns, rövid twitteroid lenni. Mert szerinted pl ezt itt, ezt a főszöveget hányan olvasták el? Vagy pl a KOMOLY marketingelemzést, amit az Új Köztársaság Címeréről készítettem, pedig az TÖKKOMOLY (volt). (politmarketing)

De a politikát hagyom, mert itt más vélemény nem lehet, csak a tiétek,. Ha nem azt és úgy mondom csúnyán Orbánra, akkor vikifan vagyok (lásd a főszöveget)

De jön még rátok dér, mert elpocsékolájátok a sok üde csillámlóflitteres illatos fikátokat Orbánra meg Matolcsyra, oszt akkor Lázárra mi marad? :DDD

Megint oktondipocok a jógyerektársadalom, mert észnélkül nyomja. Holott (írtam eleget a jógyerekekről) egy jógyerek az szeriőz. Az nem GÖRCSÖL fikahabos orral, vöröslő arccal nem nyomja. A jógyerek kacag, nevet. Egyszerűen nem képesek elhinni, hogy hosszútávon ők a jók, a győztesek, az üdék. És ez baj. Ha már még a jógyerekek is őrjöngenek és nincsenek észnél.

Elcsúfoltál te is mindennek és összesen az a baj, hogy Orbánékat nem a szmináriumon lediktált kifejezésekkel meg passzusokkal fikázom, hanem másfélékkel
Lehet más vélemény, mint a tiétek (mármint amit az úőjságban olvastatok?) nem.
Akkor moineók a szó?
FELLAZÍTANI a ledöngölt agyagalapi mondatpokat. Ezt tudnod kéne, vizsgáztál belőkle, bna jó dialektikus gondolkodást egy 30 éves lujzáról nem feltételezhetek, de a marketingkommunikáció is ismer ilyent, hogy "másnézőpont"[ból megvizsgálni a terméket, pl a versenytársak felől, hogy 35 éves tankönyvre mutassak má' naa).

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.30. 16:10:40

@magyar-magyar szótár: és ha már akkor tudták az okosak, miért nem hallgattak rá (azok se, ugye, de ezek se)?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.11.30. 22:31:45

@magyar-magyar szótár:
az újság sokmindent megír. jó pár éve megírta a hvg papír alapon, hogy a zöldenergiás projektek pályázatait strómanokon keresztül az eon nyeri, hogy ne készüljenek el (a pofátlanabbja még le is lép a pályázati támogatásokkal). azóta volt két kormányváltás. tudod, mi történt? semmi. annyi különbség, hogy most a fidesz alatt se ír róla az újság.

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 05:11:52

@bs395: Igen, ez pl az egyik. Az EU-s pályáztatási rendszer miatt hagyták megépíteni a szélerőműveket, az villamosenergialobby "csupán" az engedélyeztetésbe nyúlt bele, azzal a gatyarohasztóan átlátszó kifogással, hogy az egyébként fékkel ellátott és megállítható szélerőművek ciklikus túltermelése miatt az atomerőművet kéne ISZONYATOS ÖSSZEGEK& HALÁLVESZÉLY fennforgásával fékezni.
ÉS BEVETTÜK! Csummára!

Hát most nincsen mindenre ideje a sajtónak. Minden szerkesztőségben habzó szájjal szidják ezek kurva CIGÁNY [tetves, náci, vidékigumnicsizmás stb-stb, kurva)anyját (klasszikus haladóbaloldal, a liberálisoknál nem a cigányságot domborítják) és minden nap úgy ébrednek, hogy ez a harc lesz a végső, ma megbuktatjuk őket. Minden VALAMIREVALÓ szerkesztőségben ma a Hírcsárda küldetéstuda-szerű a fűtés.

Ha megnézed az index címlap napi bloghú kiajánlósorát (vagy elég benyitnod a Hírcsárdába) ezt a tömény izzadságszagot érzed, forró a levegő, mint a Putyilov gépgyár mellékén a kocsmákban. Én a Hírcsárdát szeretem, mert állatorvosilószerű az ábra, 15000 lájk. Ebből 9000 lájk azt hitte, hogy egy online Ludas Matyi-ra lájkolt. 3000 lájkot maguk generáltak a dógozók egy régi korai blogkorszakból származó trükkel. Vannak halmazmatematikai átfedések, mert pl az ezeket gyűlölök is kb 10-11 ezren vannak.
Namost a Hírcsárdában a humor szerepe az, ami a cukrosbácsi kezében a cukorkáé. Olyan is ez a "humor", kicsi és ragacsos, olvadékony. De nem nedves, hanem töpörödött. Bementünk, gyülöltünk egy jót, gondolkodni nem kellett (olvasni se sokat) gyerünk tovább.
süti beállítások módosítása