(szöveg nélkül)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr653405155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RomBold! (törölt) 2011.11.24. 16:25:25

Még mindig gyönyörű, és még mindig lyányka.
Attól, hogy elrabolták a gyermekkorát, attól még nem érik nővé, csak kisemmizett, porig égetett gyermek marad. Sőt, talán sokkal később fog igazán nővé érni, mint az, akinek volt gyermekkora és kamaszkora is.

RomBold! (törölt) 2011.11.24. 16:28:12

másként: Ha egy háznak még építkezés alatt ellopod a tégláit, és a hülye kőműves ráteszi a tetőt a beton alapra, attól az még nem lesz ház! Sőt, baromi nehéz lesz belőle lakható kunyhót alakítani.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 06:29:49

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: Egy tipikus kicsköcsög ócskapoenoldalon találtam. namost mi a megoldás. Aki készítette (Szlovákiában vagy Romániában) az tudta, mit akar. A kis geci, akinek meg ez egy cigányellenes poen, ganajka. Most adjam meg a linket a poenra, amiben ráadásul, a képbe be van barmolva az álforrás? Hátha jelentkezne a szociofotós, aki készítette. Ez a kép.. hat oldal
szövegemnél többet ér. hat oldalt tunék írni erről a nőről, meg az elrabolt gyerekkoráról és annyit se érne, mint a balszeme pillantása.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 06:36:40

@RomBold!: Ez a kisemizett és porigégett.. ez bizony a felzárkóztatásiak logikája. ne tudd meg, de én élőszóban cigány felzárkóztatásira hoztam rá a sírógörcsöt, amikor bebizonytottam hogy ő bizony nő. Nem , még persze nem a nőiség minden "rendes" állomásával, de ez csak súlyosbító tény!

Amikor egy értelmiseggi picsa a korai mindenttudás terhével... mondjuk jószándékkal persze.. tönkreteszi a leánya pszichéjét.. az se piskolta... Ugye, a legjobb barátnők, még büszke is erre a viszonyra. De AKKOR még a gyermek önvédelme működik. ki fogsz nevetni, de egy gyereknek lelkifülei meg lelkiszemei CSUKHATÓAK és amikor kell (egészséges) be tudja csukni.
De ez a 9 éves nő olyan súlyos-súlyos erőszaknak van ÁLLANDÓAN kitéve, hogy az ezt a védelmet is elpusztítja.

menthető... minden ember menthető szinte... de a sérülései-csonkulásai (ha nem valami szekta protéziseit alkalmazom) pótolhatatlanok.

És még élnek cigányaszonyok, az utolsók halnak meg éppen tüdejüket kiköpvén, akik még el tudnák mondani a vádbeszédet. Mert ez a régi cigányok idejében nem létezhetett! Ez új dolog, fiatal félszázados jelenség!

RomBold! (törölt) 2011.11.25. 07:05:30

@magyar-magyar szótár: Ó, most amit gondoltam rólad, azt inkább lenyeltem. Nem bogozom a szándékaidat, és a trükkjeidet...

Azt viszont szeretném elmondani, hogy most nagyon bináris vagy. Mert ugye ha nem gyermek, mert ledózerolták a gyermekkorát, akkor csakis nő lehet mi? Vagy a te világodban a nőiesség első ismérve nem a kiteljesedett felnőtt személyiség, hanem a reménytelenség, a totális kiszolgáltatottság, a testi/szellemi/lelki nyomor?

Most komolyan le kell festenem, hogy egy gyermekből hogyan lesz nő?

Ja, persze, mert egy gyermeknek vannak védelmi mechanizmusai... persze, de egy kisgyerek védelmi vonalai normális esetben akkor szívódnak fel, amikor már felépült a nagyobb gyerek védelme, és az is halványodik, ha felépül a kamasz védelem, és végül az teret enged a fiatalság védfelmi trükkjeinek, és végül mire felnő, tehát nővé vagy férfivá érik egy gyerek, addigra van legalább három védelmi vonala, és kettő másik lesüllyedt a tudatalattijába.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 09:51:24

@RomBold!: Teljesen félreérted az egészet,l de talán jobb, ha nem is tudod, miért. Ezek szerint nem kellett még szembesülnöd ezzel a kérdéssel.

Illyésék járták a 30-as évek derekán magyar falvakat és 9-12 éves gyerekeket kérdeztek vágyaikról. Előzöleg ugyanezt a lekérdezést megcsinálták Budapesten, proletár környezetbben. A proletár gyerekeknek gyermek vágyaik voltak, puska [dugós, játék] labda cukor, sütemény, vurstli stb, jó ruha, cipő. "Míg a cukrot szopogatnám, új ruhámat mutogatnám) Ugyanezt a felvételt elkészítették a Dunántúl nyomorgó falvaiban. A 9-11 évesek: "Vellás lszek,, pénzt keresek kelengyét veszek fírjhő menek Két ökröt veszek szántok ppénzt keresek
teljesen felnőtt vágyak se játék, se cukorka, se semmi csak racionalitás.

Én 7-9 éves férfiakkal találkoztam. van más is, az apa meghal és a 12 éves fiú (tanyasi) amikor az anyja az 1500-as ladával a dűlő torkához ér: "Na, tedd arrébb a picsád, én vezetek, mer te jitten elakacc nekem!" És így beszél a cselédekkel, a szógákkal, a napszámosokkal. Rágyút.. az apja mozdulatait utánozza, az anyját megveri 8az apaja is verte) A fődúton ő hajt mindenüvé a ladával, sőt megcsináltaja az apja régi Moszkvicsát és ha a z anyja elviszi a városra az 1500-ast, akkor azzal járja a libahodályokat meg a legelőt. Ez is felvétel, nem én tanálom most ki.
Ha van kedved, nézd meg Kamondi filmjét www.kamondi.hu/. nem lehet mindent .. mindent nem lehet , mert meg kell alkudni. Kamondi mindent tud -és nagyra becsülöm, mert ennyit fel mert és tudott hozni az ismeretlenből. De többet.. aligha viselne el a néző.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 09:52:29

@RomBold!: Ha kicserélem a nőt felnőttre, úgy jó? (jobb?) Mi más marad neki, nem "lebeghet"

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 09:56:01

@RomBold!: Szociológusok, akik megrendülnek a felvételkor, gyorsan rajzoltatnak velük és akkor a gyerekes rajzokon próbálják elmagyarázni affelé, ami számodra is elfogadhatóbb. Az a gond. hogy a laktanyákban.. börtönökben... tátott szájjal néznek gyermek matinékat a tévékben. Lehet efféle felvételekkel finomítani az összképet, meglelni a "megmaradt gyermek" emlékeit. Láttam én ilyent, hogy a menyhelyes asszony, miután kézzel, törekes sárral betapasztotta a szilikátos falat és egészen ügyesen simára tapicskolta, megmeszelte egy részét és 2m50 cm-s Miki Egeret festett rá. A szakemberek röhögtek, én sírtam.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 10:49:37

@RomBold!: Ne kelljen már elismételnem neked a gyűjtésemből azt a történetet, amikor a kolléganőm mit kérdezett egy hétéves nő*től és az mit válaszolt neki színreszagraállagra pontosan és mekkorasírógörcsöt kapott az oktondi-meggondolatlanul föntről lefelébeszélő nagyarcú kolléganő és mennyi papírzsebkendőnket sírta tele katarzisában.

*nő -tegyem hozzá, hogy akkoriban abban a közösségben valaki asszonyra azt mondani, hogy te nő, nagyobb sértésbe számított a lekurvázásnál ("Mijaa, ki vagy má festve, mint egy nő, hogy nézel ki?" vagy csak megvetően: "Te, te.. te NŐ!" [jó ruhában van, leszólják:] Mi van mán, te, de nőnek őtözté, mit magyarkodó, tee!)

RomBold! (törölt) 2011.11.25. 10:51:48

@magyar-magyar szótár: Gyerek. Pszichésen sérült, és félreszocializálódott gyerek. Nem felnőtt.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 11:04:26

@RomBold!: Igen. Vannak ilyen gyerekek, elviszik őket intézetbe vagy valamilyen pőedagógiaprogramon [bogromon] futtatáják őket, iskoláztatják, örökbeadják nevelőszülőknek, akik sajátjukként nevelik szeretik

Vannak ilyen esetek ige. Szerencsére jó sok.

Itt nem félreszocializálódásról, befejezett folamatról van szó. A háborúban sok-sok 11-12 éves férfi meg nő volt, pl a partizánok között. Eléggé giccses az Iván gyermekkora, de olvasd el, ki van szineve, retusálva, de azért van valóságalapja. Súlyosabb ez annál, hogy a félreszocializálódás meg pszichés sérülés. Itt: csonkolás-ról van szó, valamit elvettek ezektől az emberektől, jó, akkor elszajkózom a kedvedért. Lehet: mondjuk a gyülike vagy a krisnások tudnák protézissel helyettesíteni 8de kösz szépen azt) és az is csak addig használhat5ó, amíg a közösségban van.

nagyon sokan az államigondozottak közül "sikeres pedagógiai program, helyreállított szocializáció" stb-stb szakmaiságok után kikerültek az életbe és... kb 2 év alatt a sohanemlátot szüleik életébe zuhantak, azt ismételték meg!! Tölékeletsem akcentus nélkül, tájszólás nélkül, Arany János szavaival felel a vallató vizzsgálótiszt kérdéseire. Udvariassági formuklákat használ, van szókincse, ennyit ért el az intézeti nevelés. De a történeét ez nem befolyásolja. és ILYENKO és ITT megáll a pszicholakémia.. meg a tankönyvekbőlokos szakemberek.

Én... én 30 éve agyalok ezen, 30 éve. És beszéltem sokatmegélt tanítókkal és nevelőkkel, akiket senki nem kérdez, akikre senki nem kíváncsi.
Egy 7 éves férfivel semmire nem mégy a terepen, ha félreszocializálódott gyermek -ként kezeled meg "pszichés sérültként". Csak, ha mint férfivel beszélsz vele, az ő normáira apellálva.

Rengeteg olyan esetet láttam, amikor kis maugliknak "a nagy ragyogó szeme" valamiféle belga giccskoldusgyermekcse rajzikáknak nézték őket. Aztán jó nagyot csudálkoztak és amikor visszahozták a kikunyorált hétvégéről, ordéjjottak, hogy ez? ez? ez nem ember, állat? szőőnyteggg, verjék agyon!
Ugyan miért is ütném meg? Mivel üssem? Tornapaddal? Biciklilánccal verték a fejét, krumplira van verve a feje. egy kolléganőm így verte meg: A mutató pálcájával a vállát megérintette jelképesen" És ez Emberséges Ember válla előreesett és sírva fakadt: "Nem szeret tanárnéni?" nem nyálazta a könnyeit, tényleg sírt.

magyar-magyar szótár 2011.11.25. 11:07:01

@RomBold!: A mai pedagógiatudomány ott tart a fejlődésben, hogy Makarenko-t nem érti. Makarenko tanítása pedig örök, örök szabályokat állapított meg: a legfőbb pedig: Nincs lefektethető szabály! Mindig és mindenkor tanítandó Makarenko. Akkor mit várok én, a több mint félreszocializálódott, a nem sérült, hanem CSONKOLT emberek megértésében...

budai zöld 2011.11.25. 18:56:15

+1 szavazat, hogy akinek ott fejezodott be a szocializacioja, hogy szar a vilag, minden ferfi geci / minden no kurva, nincs mit tenni - az nem felnott, akar 9 akar 47 eves. Mert nem tanult meg onallo felelos szemelyisegkent elni.

Alternativ valasz: megiscsak felnott, mert igenis megtanult felelosen elni - csak eppen egy olyan alternativ valosagban, aminek egy rendes vilagban nem lenne szabad leteznie.

magyar-magyar szótár 2011.11.26. 02:58:53

@budai zöld: Sőt, önnálló felelős személyiségként él. A képen látható emberre egy egész nagy családot rá lehet bízni, míg pl a 24 éves Rékuccra a msoógépet nem lehetne bízni, arra nem képes, hogy a szennyeskosárba találjon bele a tegnapibugyijával.

A képen látható ember tud pl világosságot, ha se villany, se gyertya, se petró.
Tud főzni, ha SEMMI sincs csak edény meg víz, talál belevalót és megfőzi. Már ha lisztet adsz neki, "lakomát".
Bár itt eléggé koszosnak látszik (ezt nem szeretném itt részletezni, mért ilyen retkes)ha adsz neki 100 mFt-ot "lemos" az egész családról.
Ha adsz neki 10000 Ft-ot, akkor tökéletesen vásárol be annak a családnak, tökéletesebben, mint a biológiaia édesjó szülő anyja!

Ha leülteted és kikérdezed a Helyes Élet -ről, elmondja neked, hányszor kell fogat mosni, mik a hygiénés szabályok.
Ha még birod zokogás nélkül, meghetsz tovább, ,pl hogy milyen háza lenne, azt hogy rendezné be.

Ha Rékuccal ledobnak a sivatagba, akkor 4 órán belül a hátadon kell vinned.

Ha ővele, akkor este tűz van és kaja.

budai zöld 2011.11.28. 09:49:50

@magyar-magyar szótár:
Arra is kíváncsi lennék, hogy ha ledobnának a sivatagba, akkor nekem mit kéne tennem, hogy nekem is hozzon vizet 20 km-ről (hagyományos társadalmakban női szerep), tüzet tegyen, vacsorát főzzön a semmiből - ne pedig belőlem (azaz kit és miért fogad el embernek).

Van-e vagy lesz-e arról szócikk, amire utaltál, hogy ez max. 50 éve kialakult jelenség, öregasszonyok emlékeznek még, hogy ez hagyományosan még nem így volt?

Vagy már nem 2008 van és már kiírtad magadból az etnococojológiját?

_andris 2011.12.05. 11:26:54

Én egyet értek a posztolóval, kifelező címet adott a képnek. Aki ezt nem érti: olyanról hallottak már, hogy "túl gyorsan kellett felnőnie?" ismerik azt, hogy "muszáj"?

magyar-magyar szótár 2011.12.06. 07:10:05

@budai zöld: Férfiasan, azaz nem asszonyemberként kell viselkedned, kb ennyi.

Az öreg mamók szerint a szeretet hiánya és az állandóüóan a pénz-szerzésen agyalás mételyezte meg az egészet. Régente a Nagy Család esténként azon agyalt, hogyan kerülhetne másnap tyúkhús, kinyér az asztalra. az utóbbi évtizedekben meg csak a pénzeken való agyalás megyen. De egyébként panaszolták ezt azon az ötödénél abbahagyott és nemfolytatott (egyébként zseniális szocio)riportsorozatban, amit indexes jógyerekek készítettek a Médelyákoktól Elkoptatott newvű Faluban. Maguk a királycsávók megmondták, hogy a cocpoloztatás/kamatolás óta oda a nagy testvériség 8a nagy családok is elemeikre bomlanak a PÍZ miatt) 20-25 éve a cigánylányok még archaikusan készültek maguknak kifogni az embert. Racionális döntések sorozatában 8miközben akár szerelmesek is lehettek másba) kiválasztottak maguknak egy fiút, aki emberük lett. A rítus szerint (tehát ők KIFOGTÁK maguknak a fiúőt, de az "megszöktette" őket... Ezeknek a rítusoknak vége, az elmúlt évtizedben megszaporodtak a válások. Fiatal csajok már meglett nős embereket akarnak kifogni maguknak, akiknek a nagyobbik lánya az anyjuk lehetne (ugye 14 éveskori elsőszülést számítva) Egyidős az újházasságbéli babája az 58 éves kispapának egy-egy unokájával, Sőt. dédunokájával!

Nem tudom az indexes gyerekekkel leállíttaták vagy öncenzúra miatt nem folytatták az indavideón a sorozatukat...
süti beállítások módosítása