Azafajta "öko", amit a jógyerekek szoktak a kommunikációs céljaik elérésére -egyébként kurvára szakszerűen is- behasználni, sose kop' el: rothadhatatlan polietilénből való ugyanis. És benettonzöld.  -NEM BENETTONZÖLD (MERT ABBAN TÖBB A KÉK) ... (MERT EZ NAPFÉNYTŐL ÁTVILÁGÍTOTT ZÖLDLEVÉL-KLOROFILLZÖLD)...

ILL:

@magyar-magyar szótár: nincs igazad, vagy csak nem rejszoltál mér avokádópürével telefröcskölt szilikoncicire, mert az pont ilyen zöld lesz, nature (remélem kattogásmarketing-szempontból kielégítő példát sikerült találnom)

18 komment

Címkék: politződ

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr933362435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RomBold! (törölt) 2011.11.10. 08:39:09

Pedig a Benetton az nem is zöld.

United colours of Benetton.

Egyrészt:
4.bp.blogspot.com/-Fedul7vM4HA/TWGB7GOsi4I/AAAAAAAAAP0/Y5dDzSYQcL8/s1600/ad-benetton-racism-white-black-yellow-hearts.jpg

Másrészt:
1.bp.blogspot.com/-mpSMZZJdZyk/TiIayhwykoI/AAAAAAAAA1c/v0JIiAnMMy8/s1600/benetton.JPG

És mégis benettonzöld.
Én csak azt nem tudom, hogy azért zöld, mert azt eszik az emberek, vagy azért azt eszik az emberek, mert zöldet kapnak.
Szóval értem én, hogy Escher hangyás mőbiusz-létrájaként a kereslet megy a kínálat után és viszont, de szeretném látni az ecsetet, meg a kezet.

Fenehorizont 667 2011.11.10. 09:52:29

@RomBold!:
ha foglalkoznál hivatásszerűen dizájnnal, akkor tudnád, hogy ez a fajta zöldszín már évek óta nagyon trendi.
és cool :)
www.photocase.com/stock-photos/76437-stock-photo-green-colour-wall-building-architecture-modern-corner.jpg
valószínű, az lmp arculatát is egy ilyen menő dizájncég tervezte (természetesen haverok), és azok javasolták, hogy ne fűzöldetmárbazmeg, há az hogynézki.

Fenehorizont 667 2011.11.10. 10:07:15

@RomBold!:
egyébként, meg azért ezt eszik az emberek, mert ezt kapják. a dizájnerség is egyfajta bolsevizmus: a dizájner tudja, mi a jó a népnek, és kész. ki van képezve ebből, a hülyenép meg nincsen. szal kuss, és nézed ennek a fajta zöldnek a különböző árnyalatait! :)

mi a suliban el is neveztük _____zöldnek anno. a ____ helye a volt tanárunk nevének helye, aki óvatosan vezetett rá mindenkit, hogyha zöldről van szó, akkor egy modern építész ilyenben gondolkodik, vagy mehet a picsába makoveckedni.

RomBold! (törölt) 2011.11.10. 10:24:44

Nem fogok besérülni, ha most tök empatikusan körberöhögsz:

Én annyira alfabéka vagyaok ehhez, hogy pl azt hittem, hogy makovezkedni még mindig nagyon cool, csak vannak hangos dilettánsfaszok, akik sarazzák a makoveckedést, mer nem érik föl ésszel.

És biztos én is buta vagyok, hogy az egyik makoveces templomban együtt sírtam a hangosítóval, mert nem bírta úgy beállítani a mikrofonokat, hogy a miséről készült felvételen elviselhető minőségben rögzüljön a hang...

Fenehorizont 667 2011.11.10. 10:54:45

@RomBold!:
természetesen nem röhöglek körbe. reméltem, h kiérződik azé némi gúny a hozzászólásaimból, amit ponthogy nem neked szántam.
néha már a belem fordul ezektől az erőltetett, trendi, mindig nagyon egyedi, mindig modern és formabontó szarságoktól. ha érvényesülni akarsz, ezt csinálod, különben el lehet menni, ha nem tetszik. persze ezek a cool dolgok kb annyira egyediek és formabontóak, hogy az égvilágon semennyire. tök egyformák. egyformák a cégfeliratok, egyformák a plakátok, egyformák a házak, egyforma a belsejük.
egyetlen lényegük, hogy az "avíttas szokásokkal" ellentétes legyen. más kérdés, hogy ebben a szakmában annyira nincsen már "avíttas", hogy kurvára nem lehet minek ellenmenni. :D csak ezt nem veszik észre.

és a makovecz az nem, az kurvára nem trendi. egy valamirevaló építész kistanár és fiatal, feltörekvő építész ott köpi le gúnyos mosollyal, ahol csak tudja. gondolj már bele... minden megvan makoveczben, amit lehet csulázni: saját bevallása szerint is életművében hagyományokat követett és tisztelt, valamint jobbos is volt. ez már elég. kész, puff. szevasz. az ilyen ember nemhogy az építészetben, de semmilyen, dizájnnal kapcsolatos téren nem tud érvényesülni, mert a "szakma" egyszerűen kiveti magából.
egy ilyenről tudok, aki létrehozhatott egy nagyobb, nem modern és haladó felfogásban csinált projektet, és az a nemzeti színház volt.
de arról egyrészt tudnék mesélni, hogyan nyerte meg a pályázatot (fideszes nyomásra), plusz amit összefikázták már azt az épületet...hááát, nem örömmel teszi bele a portfóliójába a nő, az tuti. nemtom, azóta mi van vele, de sztem családi házakat tervez, vagy zombiként költségvetéseket számol valahol.
(mondjuk a nemzeti színház szerintem is egy rakás fos, de most nem ez a lényeg:D)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 11:12:21

igen hasznos volt valami építészblogon olvasgatni, ahogy egymásnak feszültek a középosztályos proccok meg az építészek. Kedvenceim: az építész aki szerint e megrendelőnek a 20-120-260 millió forintjáért annyi jár, hogy kussolhat és csodálhatja a tájbaillesztéstől a művészi összhatásig kurvakompetens építészt, és miazhogyspájz, köcsög, majdazténjobbantudom, a másik a pénzes hülye, aki szerint az építész ennyi pénzért rajzolja át az ő agyábanlévő házat, hogy hivatalosnak tűnjön, és nyomja át a hivatalon. És ha gipszangyalokat akar a saját víztoronyba oltott polietilén gombaházában, akkor legyen az.

vicces volt, nah...

RomBold! (törölt) 2011.11.10. 11:13:41

Jujj, most mondtál valamit, ami nem is volt lényeges, és nekem eszembe jutott valami, ami meg nagyon nem idevág...
Szóval nekem még gyerekkoromban nagy álmom volt, hogy olyan bácsi legyek, aki pici, otthonos, praktikus kis házakat tervez csóró hülyéknek, akik falura születtek, és ott is akarnak megöregedni.
(hogy az életemet hol és hogyan basztam el többször is, az egy más kérdés)
Építészeknél látok egy olyan dolgot, hogy mindenki valami lenyűgözőt akar tervezni, valamit, ami olyan _ i g a z i a l k o t á s _
Léteznek olyanok, amilyen én szerettem volna lenni rövidnadrágos koromban? Olyanok, akik jól érzik magukat miközben egyszerű feladatokat oldanak meg, de azt legalább jól csinálják? El lehet tartani egy családot abból, ha valaki csak telkeket mér be, statikát számol, és jól bevált, ezerszer ismételt sablonok közül választ rajzokat nimandoknak?

RomBold! (törölt) 2011.11.10. 11:16:45

@vészmadár (pica pica): Mer a szélsőségek, meg a bögrefül rugalmassága :D

Amúgy szerintem a gombaházálmodók is megtalálják a nekik való építészt, és a hűdemodern építészek is megtalálják a pénzes megrendelőiket.
blogon meg mindig nagyobb a vihar, mint a valóságban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 11:17:07

@RomBold!: a nagyja abból él, csak közben Ybl Miklósi értékeket érez magában, ebből kifolyólag unottan végzi a munkáját és gyakran hangoztatja, hogy "ezeknek".

zenészben még gyakoribb, mint építészben, majd Dudi mesél erről:)

RomBold! (törölt) 2011.11.10. 11:27:10

@vészmadár (pica pica): Oké, sokan ebből élnek, eddig értem. De vajon a keserűségüket az táplálja, hogy tényleg szarul élnek (mondjuk mint egy iskolaigazgató, höhö, aki havonta majdnem annyi pénzből él, mint amit néhány tanítványa hétvégén bulira költ).
És akad olyan, aki ebből él, és közben elégedett az életével?
Zenészek közt én már találkoztam olyannal, akit nagy nevek is számon tartottak, hogy "ha kiesik a csapatból a rendes basszeros, akkor neki lehet szólni, mert megbízható beugró" és közben abból élt, hogy lelkes tiniknek tanítgatott 3 akkordos bravúrstikliket, amivel tök jól lehet házibulikban menőzni. Sajnos pár éve egy kosármeccs után meghalt a pálya szélén egy padon...
De amíg élt, én boldognak, és elégedettnek láttam. Tudott annak is örülni, hogy fakezű, fafülü jocókának megtanította, hogyan lehet olyat imitálni, mint a mariachi-banderas a desperadoban, a félfogú Gyuszika meg sztár lett egy bivalybasznádi falunapra összeállt alkalmi punk groupban

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 11:42:15

@RomBold!: ez már nem szakmai kérdés. Van, akiben van ambíció, van, akiben nincs. Én tanár vagyok, bennem nincs ambíció, én spec. boldog tudok lenni úgy, ahogy te írtad. Az öcsém, az enyémnél nem sokkal kevesebb ésszel az ország egyik legjobb biztonsági szakembere, mert abból él jól és ő ETTŐl boldog, mert ambiciózus, és neki a pénz az ambíciója. Valaki meg szakmailag ambiciózus. Ez utóbbi kettő nem lehet boldog...

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 12:17:12

@vészmadár (pica pica):
250 millióm is lenne, csak olyan házat építenék, amit én magam, mi-ne-dene-nenettt magam

Ha mégis építésszel, akkor a negyedmilliárdomér rajzoljon olyat, ami 5 év múlva nem fog eldobnivaló múltszemetének kinézni. Pont ettől az összes here-m out az "integritív" [FASZ]építészettől ,rajzol egy MÁMA trendicseket, ami még újszagú lesz, amikor hányingertkeltően múltbaragadt. Ócskább a kinézete egy 1967-ben épült kultúrháznak, mint egy 77 éves későszecessziós giccsnek. Még elő lehetne rángatni, némelyik építész csak 70 éves és metgkérdezni tőle, hogy az a kutyaszaros cipősdoboznak látszó láványszennyezés, az mitől is vót ávángárr 1978-ban?

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 12:20:07

@RomBold!: @kchkscak:
A feketén, a fehéren, meg talán a sárgán kívül a benettonszíbek lényeg a nemtermészetes, a természetben-nemelőforduló árnyalat. Azt hiszem, a benettonsárga az kénsárga.
Az LMP dizájnere a gyalogosok zőődlámpazőggyét szerette vóna... szegény. Ezért jó az, ha a fántássztikkus őötletek benne maradnak a blogjukban, a Gyerekszoba blog fántássztikusságai is ott vannak jóhelyen a nullszériákban...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 15:40:46

@magyar-magyar szótár: nincs igazad, vagy csak nem rejszoltál mér avokádópürével telefröcskölt szilikoncicire, mert az pont ilyen zöld lesz, nature (remélem kattogásmarketing-szempontból kielégítő példát sikerült találnom)

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 16:07:59

@vészmadár (pica pica): Kijavítottam és címbetettem a megfelelőzöldet, esetleg egy angolos átnézhetné

Egyébként a magazinok elején mitsesejtve bájmosolygó címlaplányok portréit preferálom, persze nagyon fontos, hogy az illető nőnek erre alkalmas disznó pofája legyen, tehát pl Huszárik Kata vagy Nagy-Kálózy Eszter szóba se jöhet, viszont Liptay Claudiásakat vagy Soma-Mama Gésásokat legmagasabb napiáron [20Ft/db] föl is vásárolok. Lendvai Ildikóshoz sem volt még szerencsém

gabriel syme · http://magyarido.blog.hu 2011.11.10. 22:57:31

Én viszonylagos ismerőse vagyok egy elempés prominensnek (gyerekkori barátságból kifolyólag) és emiatt csodálkozom azon, hogy sehol nem említed a naívitást. Nem abban az értelemben, persze, hogy tényleg lehet más a politika, hanem ,hogy valaki még hihette aztat.
Bár elég érdekfeszítőek a tények amiket pl. Fábián Juli hajfesték-használati szokásairól vagy a tizenhárom éves cigánylányok geci-ismereteiről közölz, szerintem nem szabadna a nyájas olvasóközönséget bizonytalanságban tartani. Fel is teszek pár kérdést, hátha kapok választ.
- Miért veszed biztosra, hogy 2012-ben előrehozott választások lesznek? (Akkora olyan jó lesz a helyzet, hogy érdemes lesz AZOKNAK kormányra kerülni?)
- Kik azok akik az ún. osztozkodásból már az MSZP-t is ki akarják hagyni?
- Kb. 10 éves Opel Astrat ún. "DIT" motorral szabad venni? Úgy értem, hogy ennek a technológiának vannak olyan rákfenéi mint a kettős tömegű lendkerékkel szerelteknek? (Bár el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet egy lendkeréknek két tömege)

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 03:13:38

@gabriel syme: -nem veszed észre, hogy megkezdődött a választási kampány? van két új 2.0-ás faszbúkpártkezdemény (és LMP kikukázva) Bajnai lobbiz' az USÁ-ban. Bajnai, mimnt az elfogadható Közös Nevező. Aranyszájú Ferenc pártneve. Az MSZP lenyúlja az LMP kampányötletét, ami egy nóta a Jobbikéval (ezt tapsoljuk meg külön!) Én kb 2009. óta szajkózom a 2012-es előrehozott választásokat, bár nem egy Tokfalvi vagyok, aki mindenáron tud örülni annak, ha jól megmondta (tutta!!tuttaa!!) előre...
-Az MSZP ki van kukázva, mert sok-sok a vidéki MSZP szimpatizáns földbirtokos, ráadásul a maradék nagy mezgazerték menedzsnetje ősi vérszocialista, alapítóatya meg ilyesmi Az MSZP sokkal inkább úőtban van azért, mert abban vannak még olyanok, akik értenek is a politikához, az MSZP-n kívül csak különböző állású (balrateszi el, jobbra teszi el, középen próbálja tartani) balfaszok vannak, ugye a jobbkezes embernek balra fekszik el....
titok, de elárulom, hogy a mai helyzetben pénzmenekítésre a földnél jobb ötlet nincsen... Mindenki útban van, akinek földje van és olyan ostoba állat, hogy szarakodik a művelésével...

- Nem a 10 éves Opel Astra (Opel bármi) hanem a 2 éves is egy FOS. A DIT motor egy túró. A kettőstömegű lendkerék találmányának a lénege a büdösparaszt szervízbe kényszerítése. Külön szoktam röhögni azokon, akik az elmúlt valhányévben Saab-ot vettek azzal, hogy az mégis egy svéd autzó és a SZARTSEÉRŐ Opel motorkat tehát ráadásul vezérműlánccal vették meg, amit -ez példátlabn a vezérműláncos vezérléshajtás történetében!!- állítólag 150ezer km-ként kell cserélni. Egy vacakabb ladamotor elkophatott 150ezer km-en, de a láncot meg a lánckereket simán visszarakta rá a kókány mekkmester "felújítás után"

Dízelben vagy a legeslegújabb (amikbe már nem a vékony olajat kell tőtögetni 3-5000 km-ként egy litert, hanem amik, mint a régiek, egy olajcsere intervallumot eljárnak az 5w-30-assal... V.A.G. [magyar] motorokat lehet megvenni, vagy az ember keres egy maxx 600-700ezret futott régi TDi-t.

Az, aki máma egymilliónál drágább autót vesz, vagy kőgazdag vagy hülye. Máma olyan autókat kapni, ha van nálad egymilla, amit fizikaicce fel tudsz mutatni és a pofád golyóállóan vastagbőrű

Nemfeltétlenül kell ráadásul dízel autót venni. Válaszolj te nekem arra, minek vegyek meg egy 7 liter gázolajat evő Opel DIT-et (hozzá egy öreg dízel szervízelése...), ha egy v.A.G. 1.8T benzines eljár magyarbenzinnel 6 l/100, osztrák benizzel 5 l/100-zal?? meg is nézheted az 1.8 T-k piaci árait, egymillióért nem kapsz értelmeset...
süti beállítások módosítása