HírCsárda "olvasóinak kérdései"-re A Mozgalom arca válaszolt:.

 

Mi a kedvenc pozíciód? (Peti44)
Amikor mindenki egyenlő:) Tudom, hogy lehetetlenül hangzik, de tényleg ez a legjobb.

A múlt század '70-es éveinek a végére már úgy nagyjából torkig voltunk az un Létező Szocializmus fantázianévre hallgató késő-szocio-feudális rendszer egyenlősdijével, a mai is közhelyszerűen hangzó >>Mindeki egyenlő, de egyesek egyenlőbbek!<<-kel. Minden munkás egyenlő volt, de ugyanaz az esztergályos, ha ugyanazt az Ikarusz buszalkatrészt egy vidéki termelőszövetkezet vidéki melléküzemágában esztergálta, nem azt a darabbért kapta, amit a budapesti ipari üzem esztergályosa. Indoklása is volt ennek az egyenlőbbségnek, mégpedig az, hogy a munkás osztályöntudata magasabb , mint a paraszté. Erre látott föl csak igazán a vidéki termelőszövetkezet esztergályosa, hiszen mi a lufasz más is lett vóna ő, mint munkás. Hiszen azért is iratkozott be az ipari szakmunkásképző intézetbe esztergályosnak, hogy ne a tehén faránál legyen vagy ne gumicsizmában gyalogmunkás a téeszben. Erre a válasz az volt, hogy a szövetkezet fejletlenebb gazdasági forma, mint a szocialista ipari termelőüzem. [ui. a szövetkezet elvileg nem, csak a termelőszövetkezeti tagság tudatában volt állami tulajdon már úgy a 70-es évek második felétől)

 

Természetesen az un átlagember számára a legnagyobb sértés is, ha őtet egyenlővé teszik mással. A pincér óriási emberismerő és amikor a vendég a műbűrkabátjában és műbűrkalapjában fellépdel az Aranyhíd vendéglő lépcsején, már készíti is a hideg zöldbányait és int a cigánynak [szintetizátoros csóka] a szemöldökével, mindjárt kezdődik a birkanyírás.

 

Az átlagember meg van győződve fántássztikkus egyediségéről és senkimáshoz nemhasonlíthatóságáról. De máig is, ha szalagmunkára állítják, ugyanazt a bért követeli, amit ott a szalagon a véle egyenlőnek tekintet másik munkás is. Egyik okoz napjában 10ezer Ft kárt és ezért levonnak neki 500-at, a másik többet termel az átlagosnál és ezért kap háromszázzal többet. De ne kapjon, mire kap, egyenlőség van, vagy mindenki kap 100-at vagy senki ne kapjon 300-at!

 

>>Nem ülhet be az autóba! Maga ittas és be fog hányni nekem!<<

>>Minek néz maga engem? Engem ne rakjon össze más részegekkel, én én vagyok és sosehányok! Márpedig az a részeg, aki hány, én sose vótam részeg!<<<

...

>>Miért ilyen lassan haladunk? Ennyi idő alatt már másik takszis régen hazaért vélem!<<

>>Másik taxis, más időben, más autóval, más forgalomban!<<

...

>>Mért kéne nekem annyit fizetni a takszijér', mint másnak? Én kérem dógozó munkásember vagyok, szegény ember, otthon a sok gyerek...<<

>>Piára bezzeg vót pénze, bassza meg!<<

 

>>Maga ne foglalkozon az én buksztárcámmal, én pénzem, én daógom mire kőtöm! Én gyerekem!<<

>>Maga is ugyanolyan utas, mint más, ezt mutatja az óra, fizessen, vagy hívom a rendőrséget meg a kollégákat!<<

>> Híjjod te a kurvanyádat, nesze!<<

nyassz------------------------------------------

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr593344083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.11.06. 10:40:28

Az is indok volt a tsz munkás kisebb fizetésére, hogy Ő kap háztájit, meg termelhet kaját, lophat fát. Amíg meg nem jelent a pesti szakállas a bides trabantján védeni a környezetet, miszerint a parasztok kivágják a 40 éves akácot. (ami vágásérett egyébként)

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 06:03:35

@hajdul: Ja, csak a téeszdógozó munkaideje (az ipariágazatbban is) 10 óra volt, mert a téeszvezetőség nem akart viaskodni a dógozótömegekkel, hogy mija, hogy az ipari üzemágból már du 3-kor haza lehet menni, nekik is ki kellett húzni ötig. Aztán meg a lopások, a gyári lakónegyedben is ha mindennek lábanyőttt vóna (lábanyőne) a mezgazgépgyárakból származó kerítéseknek... egyes ipari dógozóknál ottho a disznók atomerőművi alkatrészekből "kimaradt" ill "selejt"vályukat borogattak.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.11.07. 07:12:15

@magyar-magyar szótár: A tsz tagoknak volt kötelezően teljesítendő munkaórájuk éves szinten, hogy meglegyen az illetményföld. Ha az megvolt akár bemenni sem volt kötelező. A tsz alkalmazottaknak volt "kötelező" a napi 8 órájuk. A napi 8 óra vagy annál több csakis idénymunkákban volt jellemző, azon túl volt, hogy napokig csak melegedni jártunk be, meg pofavizitre. Szóval egyébként tsz tag, alkalmazott napi ugyanannyit dolgozott, s az a napi 8 órának felelt meg. Szezonban több, azon kívül kevesebb.

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 08:23:29

@hajdul: A termelőszövetkezetek szépidejének 3 korszaka volt.
Abból az elsőben voltak olyan termelőszövetkezeti rangra csak törekvő alacsonyabszintű csoportok, amikben (-> kuláktéeszek) lehetett így trükközni. Pl nem is szántották egybe a földeket (-> dány tépussuú szövetkezet, amilyet a termelőszövetkezetesítés előtt akart pár kulák, benelux mintára... etttől rettegnek kortól függetlenül 110 éve mindig, hogy a büdösparaszt valódi szövetkezeteket alapít...

Az első korszakban még fris volt minden... a második volt a "Lenini Demokratikus átszervezés: 1962-ben ennek jegyében a szart is kiverték abból, aki nem akart belépni, már a KB kénytelenkedett foglalkozni a vidéki elftársak stréber tzúlszervezéseivel, de "késő volt" A '70-es évekre mindenki tag lett, pl az új ugrómókus, a fris diplomás 500 ft-ért váltott tagságot, majd a következő zárszámadásban a főnöki hierarchia legalján csupán a tízszeresét kapta annak zárszámadási pénznek, amit az akkor még aktív, alapító tag, aki a legtöbbmindennel "lépett be". Már a 3. korszakban az alapítótagságot ezek a téeswzfőnökök kifosztották a tagi vagyonukból. 1952-ben még hatásos fenyegetésbe számított a tagi viszony megszüntetése. 1977-ben, ha a traktoros-ágazatvezető tagi viszony megszüntetésével fenyegette a 3. generációs tagot, az a fasza bekapását is felajánlotta egy vállrándítással. A 70-es évekre a tagság már állami vagyonként kezelte, pusztította sokszor, lopta-húzta, ahol érte, a "szövetkezeti vagyont". Már ekkora "munkaidő" volt, trükköztek a brigádvezetők kicsit, a nyári 12órázásokból átcsaltak a téli kolbászolásokra órákat.
Sok-sokfajta téesz volt, a Nyírségbe lement egy miniszteriális fejes varánap, keresi a téeszvezetőséget, hol vannak, a válasz: "misén". "No de a titkáreltás csak nem?" "Dehogynem, ű is!" -ez ment Rákosi alatt. De Kádárék bekeményítettek rendesen.

Hejh, amikor az Astoriában téeszelnökök húzatták a cigánnyal! Volt olyan téesz, aminek akkora székháza volt, mimnt a járási tanács és olyan is, amelyiknek még 1986-ban is a nagygazda tőzsérház vót az irodája. (maszekolós téeszek)

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 08:26:13

@hajdul: A magasfokú értelmise3ggjeink és a sajtómunkásságunk mindig egyfajta, a saját szájaízének megfelelő téeszt képzelt csak el. 1993-ban még Almási Miklós eszteta is jobban tudta, mi van az akkori termelőszövetkezetek körül, mint mondjuk egy (ex)téeszelnök vagy extéeszpárttitkár vagy ex-káefté tag, épen munkanélkülire vetetkezvén. Biztos vagyok abban, hogy ma is pl az ÉS valamkely jeles őspesti újságírója jobban tudja a téeszek végnapjainak a történetét egy extéeszelnöknél is, pedig az extéeszelnök diktálta az MSZP akkori ÉSZgóriéinak a sok-sok hazugságot e témában.

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 13:50:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nemegészen, mert a rosszulegyenlőjjek aszonygyák "Tik!" viszont az egyenlőbbek , a nemkirekesztőek csak annyit mondanak: Mi. Teháthogy mi egyenlőbbek vagyunk -de szabad fejlődnie hozzánk másoknak is. Nyiljék minden virág, főleg, ha olyan szagú, amit szeretünk. Vagy nevezze magát Tagetes Patulának.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.07. 14:06:58

@magyar-magyar szótár: ez a fajta 'Mi' meg 'Ti' ezisolyan hejjdemogyoró (aka dögőjjön meg a szomszéd tehene is)

persze a kínaiparaszt az nem úgy paraszt, mint pl a magyarparaszt (pedig de), a bezzegholland se
az amerikaiparazst meg ahány állam, annyiféle

(paraszt itt nem feltétlenül 'földből élő' értelemben)

szíves figyelmedbe a kommenteket:
alkoholista.blog.hu/2011/11/06/hogyan_isznak_a_kinaiak

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 02:13:22

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Egyébként erről se én tehetek, hogy a jógyerekeink is, bármennyire nem szeretnék, de azok az igazi jó magyarfajták. Szerepelnek már Arany János A nagyidai cigányok -jában is, azt se én írtam :D

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 02:14:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az a fajta önellenható ostobaság, ami bbjnick úrnál is megfigyelhető: "Akkor jaó a kommenyista, ha jidegess!" Ideges a faszom, nem is kommunisták és persze csak röhögnek ezeken a nejlonparasztokon

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.13. 20:12:22

@magyar-magyar szótár:

Link? Hol ellenhattam én ilyet?

Tudnék róla, ha így gondolnám, de nem így gondolom és így tudok róla, hogy nem így gondolom. Szerintem: "Akkor jaó a kommenyista, ha nincsen!"

ü
bbjnick

magyar-magyar szótár 2011.11.14. 06:35:42

@bbjnick: Tehát szerinted van és akkor ámmenny! Minek adjak linket arra a baromkodásra, ami nálad rutin, felbaszni a jóoldaliak agyát azzal (amit élveznek különben, ebben az amfetaminos korszakban mindenkinek inkább stimulálja a maradék amfetamintartamát az idegesítés) hogy te ránézésre tudod, ki a magyar. Hát én mélyebbenmagyarabbat még ennél a Karsay kislánynak látszó, hát hogymondjam, engem inkább ez foglalkoztat, hogy a videón asex 15 éves gyereknelk látszó lány, hogy fogalmazzak pontosan, olyan érett töltött galambocska a riportokban, eddig másra nem jutottam, minthogy a videó óta hízott 15 kilót vagy azóta szed fogamzásgátlót vagy ilyesmi... . Mert arra gondolni se merek, hogy a videó 2009-es...
süti beállítások módosítása