Ez nonszensz. Mi az, hogy barrikád oldalról, Hát elég balfasz egy barrikád az, ami nem faltólfalig ér. De nézzük csak:

Én a barrikád oldalánál állok, az Andrássy kiszolgáló útján békésen, ahogy rajtam kívül mind a 3000 csürhetúrista, békésen legelésző újságíró és a kis jóindulattal sietős-nek mondható léptű rendőrök, mind az öt, akik után lohol egy újdondász a kamerával: "Kezdődik a rendőrroham!" A Nyugati pu felől állunk, a túloldalt detto 3000  békésen rémüldöző csürhetúrista. Maga a barrikád sem tölti be keresztben a főallét, 2-2 méter oldalt szabad, 72 szál deszka 42 cm magasan ég, előtte térdelnek és hasalnak a fotósok a fenyegetőbb perspektíváért, azt fölvenni... - ez a barrikád túloldala (a jóoldala).

 

ez itt éppen egy másik párszáldeszkás "barrikád", ilyenkor mindig mesterem Tokfalvi jut az eszembe a "méret nem számít"-jával... neki, ha jól tudom, ez a bizonyítóerejű kedvenc barrikádja... Kicsi is a barrikád, békésen el lehet sétálni mellette nézdegélvén, tanképpen pár csürhetúrista lepisilvén is elolthatná a tüzét, dehát ápoljuk má' rémeinket, ápoljuk má (azóta köszönik is szépen!)...

Másnap majd kezdődik a szemenszedés: Általában, ha itt az allén van valami, pl buzifelvonulás, nem illik arról beszámolni, hogy a szemétszedés mennyibe került a  [minőségjelző] vonulók után, de ekkor majd még az elégett kukákat is felszámítják.

Máma felvonulások is lesznek, fel kell vonulni, tehát a felvonulóknak és ez ráadásul még csak kicsit jobb Dotrottyácska ominőz fos kis klipecskéjénél azok közül, amik több szót érdemelnének:

24 komment

Címkék: barrikád

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr323297168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2011.10.23. 12:05:05

nem úszom meg a pirosodást
ha nem hallgatom a Tilos-adást

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 13:37:13

Én a tévében néztem annakidején. Világosan emlékszem, hogy melegszendvicset ropogtattam és az újhagyma zöldjét haraptam mellé. (Nemnagyon szeretem a paradicsomot) Aztán üzekedtünk.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:19:38

@ripők: Én néztem, mint a birka és eszembe se jutott, hogy felvegyem, amit látok, nem gondoltam volna pl, hogy soha-soha nem veszik elő azt, amikor Kruzslicz Dávid egyenesben közvetítette, hogyan nyomta bele a csürrhét az Astoriá-ba a lovasrendőrroham. Azóta is haladójóoldali búbánatossak leösszeesküvéselmétetesezik a feltételezést is, hogy lett na ilyen. Az is fasza volt, amikor a két tucat zoknibombagyárossal 9-től 12-13 óráig kb 300 méteren fociztak a rendőrök, ki is zavarták őket a térről, de ki se engedték őket. Kb attól hergelődtek föl, hogy 14 órakor már elvonási tüneteik voltak... Egy csomó pompás képanyag egyetlen egyszer és utoljára ment le, ami meg smakkolt a jóoldali agitpropnak, az aztán hakellett, hanem, már csapágyasra kopott a winchester...
Pl amikor a provók ostromolták a tévét, volt az a lány, aki eléjük álllt a képcső tetején széttárt karokkal. Senki nem emlékszik rá, ami nem is csuda, a jóoldaliak nem akarják a saját legendjüket megzavarni, a csürhe meg ugye tahó és nekik se illik a kép-ükbe. Hogy milyen istoba vót a hírtévé, a magyar média egyik gyalázata volt az a "közvetítés" Persze a HÍR TV-nek se smakkolt a csürhét pár mp-re visszatartó lány. Naná, hogy riporterek se keresték meg aztán.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:20:46

@budai zöld: A Tiloson jó zenék mentek, de Nagybudapesten se lehetett mindenütt fogni, Hátmég Budapest V. körében (Soroksár-Érd-Alsó)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 15:39:36

@magyar-magyar szótár: Hm. Nemtom, mi az igazság. Speciel (Modor Tibi kösz a címlapot) akkortájt a Hírtévén töltényhüvelyt mutogattak, emberhalál is benne volt a pakliban.
Rányomták a tömeget, ja. Délután. A dzsembori meg este volt, a lámpák is égtek. A kisnyugdíjas bácsi még napvilágnál rodeózott a tankkal. Osztakkor a hülyerendőrök mondták, hogy tessék hazamenni.
Jó, láttam én is a fejberúgott srácot meg a vicsorba torzult viperásokat. Nem csőcselékezek, de hogy' van az, hogy minden sértett pont csak haza akart menni, amikor bántalmazták?
A széttárt karú nőre nem emlékszem, csak egy Alekosz-fecskében domborító elmebetegre. Remélem, meghűlt a rohadék.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:43:07

@ripők: Milyen címlapot köszönsz Az Örökös Aranymellény Díjas Tibornak?

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:44:04

@ripők: Az semmi, egy csomóan sehová se akartak menni, pl külföldi túristák kapualjban vagy kocsmaudvaron.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 15:47:31

@magyar-magyar szótár: Hajj-hajj. Remélem, hogy ezt nem komolyan... még az idegenforgalomnak is odabasztak?

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:47:47

@ripők: Egy kicsit értek a fegyverhasználat szabályihoz, de egy fegyvert nem láttam lefelécvélzottan, csakis fejmagassábba célzóan. Volt szerencsém egyébként rendőrt is megkrdezni, aki ért a szolgszabhoz. Amit válaszolt, azt a bíróság nagyon sokat hallotta, viszont a magyar sajtóból kb úgy marad ki, mint a rendőrök nyugdíjbamenetelével kapcsolatos szabályok, teháthogy NEM JÁR a nyugdíj annak, aki xidőt lehúzott, hanem kaphatja, ha nagyon beteg. Persze aztán ezek a nagyonbetegek biztonságiőrök, örzővédők meg kidobóemberek nyugdíjasként.

Nagyon fontosak a szelektívténykezelés szabályai.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:49:48

@ripők: Például azt se veri nagydobra a sajtó, hogy ezek még a szerencsétlen szakszervezetek vezetői apparátusaitól is elvettek mindent, nem kapják az állami támogatást, alig jut benzinre meg fénymásolópapírra a szakszervezeti vezérkaroknál. Hitelből kel élniük az előrehozott [2012-es] választási győzelemig, őnekik oszt mindegy, melyik népfrontos párt győz, csak adják az apanázst.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:51:18

@ripők: Az, hoyg a zavargások odabasztak az idegenforgalomnak, az benne vót a jótévékben és a megfelelőoldali jóújságokban csak az nem, hogy pofánvertek pár angolt, akik visszaugattak nekik a kapualjakban. A kocsmánál meg úgy volt, hogy kihajtották a sok nyüves beszart angolt a kocsmaudvarra és ott vegzálták őket.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 15:55:42

@magyar-magyar szótár: Nekem rendőr a sógorom. Nincs pisztolya, mert eladta.
Rengeteg rendőrviccet tudok.
És nem védem a szarcsimbókokat, de megmosolyogtat, hogy szituációtól függően szabadságharcosok oder provokatőrök a címszereplők.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 15:55:49

@ripők: Betyár egy rendőrségünk volt akkor, az ember nem is értette, mert pl a náculóknak szép sorfalakat is álltak a Vár-ban és a Gárda elleni bírósági eljárás kb abban a lassítófokozatban folyt, amiben csak milliárdos tételű (tehát nem százezres) gazdasági ügyeket szoktak szivárogni hagyni... Valami novembertől augusztusig tartott az elsőkanyar... Amikor a náculók a vöröslő, de mégh napsütéses augusztusi alkonyban nem akartak xcsürhülni eléggé, akkor a retek Klub hiradóban régi éjszakai csürhüléseket vágtak be szinezésre. Hol sütött a nap a beszámolón, hol meg éccaka volt. Ja és az éjszakai felvételeken persze a Parlament környéki utcák, az alkonyin meg a Vár... Valóságos modern filmművészeti alkotás keletkezett így, antonionii asszociatív megoldásokkal (-> Nagyítás)

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 16:00:08

@ripők: Én nem emlékszem egy szabadságharcosra se. A szabadságharcos terminust a kurucinfosban és más olyan helyeken használnak, ahová csak perverz jógyerekek meg témaínségben és ihletpunnyadásban szenvedő jóoldali stréber újságírók látogatnak, glosszintani meg tárcáznivalóért. (Ezért fosnak annyira, hogy lesz valami a kurucinfossal)
Én nem emlékszem egy szabadságharcosra se, de pl nemrég egy angol néni az esernyőjével négy ékszerrablót futamított meg. Viszont amikor 6 nácinak öltözött proó az a fasza kis kék Fabiá-t felborította, alig fértek a kocsihoz a bámész 800 csürhetúristától.Olyan szorosan álltak a veszélyes hatfős csürhe és a kis Fabia mellett, hogy alig akart az autó felborulni, úgy kellett arréb-háétra lépnie 18 egyenként 80 kilós férfinek, akik zsebredugott kézzel háborogtak a látványon

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 16:03:45

@ripők: Berlinben, ahol nem 67-293 provó, hanem rendesen vagy 6000 neonáci szokott csürhülni, ott vannak igazi baloldali gyerekek is, akik odamennek, pl 4600-an és jól pofánverik a 6000-et.

De nálunk a Húgyszagú Kossuth teret annyi haladóbaloldali nyugger meg nejlonliberális vátesz, jelentősművész és jóoldali sajtós állta körbe, hogy a szájszaguk időnként elnyomta a húgyszagot. Ja és ne feledkezzünk el arról, hogy akkor jóoldali kormányzás volt és persze jórendőrök meg jóminden. Ráadásul a Húgyszagú kossuth tér úgy este 20 óra körül rendszerint már megtért a Kóma c. film forgatására: merevrészeg volt az összes alkesz, pár delíriumos obégatott, ha éppen nem volt valami műsor külsősökkel. (Jelentős szélsőbalos művészek, akik persze WC-be pisiltek..)

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 16:05:04

@ripők: Nem válazsoltál Modorra! A melyik címlaposat? A tiédet köszönöd neki? Jóba van a Bogival, mi? Lapogatja a kordgatyós seggét: "Na, mi a nagy helyzet?!?"

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 16:07:29

@magyar-magyar szótár: Ritikül volt az, nem esernyő.
Egyébként igazad van, felnagyították, körbejárták, szavaztattak emeltdíjon, rettegtettek.
Ugyanakkor - a 2D jegyében - szívesen olvasnék itt azokról az index videókról is, amik a komenyisták nagygyűlésein készülnek és csupa kirohadt fogsor, banyatank és micisapka az elálló fülek mögé gyűrve. Az úgymond ellenzék.

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 16:09:06

@ripők: Úgy értem, hogy jónagyokat kíván neki.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 16:11:57

@magyar-magyar szótár: Posztjaim túlnyomó része politikaimegfelelő. Én is az vagyok. Bogit meg tolnám, ha huszonéves.
Zsoltot nem. Őt dragon.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.23. 16:47:32

@magyar-magyar szótár: Olcsó dolog belekapaszkodni a "szabadságharcos"-ba. Refrazeálva : provokatőrök illetőleg a városligetből pont akkor hazaérő nagycsaládosok.
Írtam egy rohadtgeci bekezdést, de kitöröltem. Nem keresem a bajt.

magyar-magyar szótár 2011.10.24. 03:16:18

@ripők: Sajnos ez van, a komenyisták naggyűlésein nem kellett projektálnia az ebben is gyakorlottgeci indexes operatőröknek. Néhány onoka szinezékül. Butch csajoknak bejövős a Vadai Ági.

Én szabadságharcost egyet se láttam, szabadságharcos nem csinál olyanokat. De most tényleg, 600 ember lesi, mint a bornyű, hogy az érthetőség kedvéért nyilasházmestersapkás szabadságharcosok, ugye fóradalom, follyon a vér meg a benzin

Hát előszöris kezdjük ott, hogy a szabadságharcoos tud (képes) molotovkoktélt készíteni. A provokatőr meg nem szarozik, nem ér arra rá az operatór.

Az se semmi lenne, hallani, ahogy az operatőrök instruálják a szabadságharcost.
Szabadságharcos elé aztán nem merészelne letérdelni 1,5 méterre az operatőr, honnan tudná, hogy a kispolszki ablakát fogja berúgni vagy az ő fogsorát ki.

Hemingway-ék nagyon bátrak voltak, kb 3-5 km-re is megközelítették néha Madridban a szabadságharcosok vonalait.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.24. 13:47:55

Ludditák ezzel indultak

és nem hagyom őket bántani!, nemkicsit voltak jobbak (pálfinorbert - vele párszor dolgoztam még reklámosként vagy 10 éve - ide vagy jónástamás oda...)

magyar-magyar szótár 2011.10.24. 13:53:22

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A ludditák nagyonjobban, nálam kamón nagyon, kamelom őket, igen és nyelvileg? hajaj, sokkaljobbak! És lesz még, lesz még az a fasza kurvadal!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.24. 14:13:56

@magyar-magyar szótár: az utolsó rendes igazi valódi cd, amit boltban megvettem magamnak (vagyis nem ajándék vagy mese vagy ilyesmi), az a Ludditák dupla volt, a Tizenegyes
süti beállítások módosítása