Kedves látogatók, nekem oly drága kommentelők! Igyekszem mindekinek válaszolni. Moderálás nem lesz, mert ez nem jógyerekblog, valamint a moderálás az nem a jógyerek-szokás szerinti törlés [dürüllés] , hanem valami más. De a fatengelyes blogmotor nem bir el ennyi kommenttel, hát még ha akkurát mindent szépen helyesírásellenőrzött ablakokból kopipasztáznék a kommentablakba... Lehet, hogy az unalmas miaszarez ezisímlap üres dugóspuskapuffogtatós szillogisztikus fikakommenteket majd csokrozom egyformánként , majd meglátjuk, hogy' győzöm, mert itt blogtündér sincsen, a fogadóóra valóban permanens és velem is lehet szemtelenkedni.

 

Az Örülünk Vincent bloggerinája zsazsu4, egy etalon jógyerekblogger, gondolom nem azért, mert buta lenne a szavak jelentésfelszíneihez és a rétegeltségükhöz meg az árnyalásukhoz, egyszerű kis címlapmarketing trükk kereteiben olyant tóóódít Csurka Isvtánról és Dörner Györgyről, ami nem igaz.

 

 

 

Gebedjetek meg![mármint ezek, akik kinevezték Csurkát és Dörnert] És adja a magasságos, hogy soha jobb darabokat ne lássatok, mint amiket az általatok kinevezett, tehetségetlen, talpnyaló senkik csinálnak.

 

Sok-sok rosszat lehet írni Csurka bácsiról a néhai drámaíró-ról. Dörnerről azért nem annyit, oly sokat, bár nagy orgánum, főleg szinkronszerepeiből kopott ki lassacskán. Dörnerről csak kevesebb rosszat, mégpedig két okból, az egyik az, amiért, tiltakozásul, Sinkó László sohamár nem akar szinkront vállalni és a másik meg a politikai nemmegfelelőség. Ettől függetlenül Dörnernek van orgánuma...

 

Lan Ji tan Kung Cse tan-t idézve a minap figyelmeztetett bennünket: Korunk legnagyobb problémája az, hogy a szavakat eltávolítjuk eredeti jelentésüktől.

Az [egyik] ok : a zsigeri élveztetés. Adva van valaki, lókötő gazember, kimegyünk a hortobágyszéli Western  kocsma elé és nem elkötötték a II-es Golfunkat? De és akkor azt mondom: A kurva anyját a bitangnak. Holott Joli nyénnye, a golfkötő bitang anyja minden más, csak nem kurva. Hogymondjam finomam, Joli nyénnye idült alkoholista. Rothadó májától bűzlő szája nem illatosabb a sosemosott seggénél. Más az italozáson kívül nem érdekli. A kurvaság sem. Jó lenne több piára több pénz, de eszébe se jut ez az ősilehetőség. Alsónyílásait ürítésre használja. Kb húszoladalas a bűnlajstroma Joli nyénnyének. Lop a boltokból. Tép a virágokat a hajnali temetőben, pusztít. Ráhúgyoz sírokra és választási plakátarcokat nagyívben lefos részeg ődöngéseiben. Éhendöglesztette a kutyáját. Például alkalmazza azt a fogást, amit Uj, Bede és más indexes urak , amidőn a fülükhöz emelt analóg telefonkészülékkel ökörködtek, hogy az a K-vonal, le a pártból. Sőt, Uj az újkihívásaival játszott a porban, amidőn, 1972-ben Joli használta ezt a trükköt, csak akkor még arról tóóódított, hogy a gépműhely összesférfidógozójával baszatta magát, hogy megkisebbítse a három főt, akivel ténylegesen is. Joli nyénnye meg azt mondja egy súlyosabb lerészegedés ráivással derített délelőttjén: "He csajok, az este úgy be voltam baszva, négykézláb mentem haza és úgy húgyoztam, mint a kutyák!" Erre mit tudnak mondani a barátnők, akik éppen azt tárgyalták, hogy Joli ugyan hazament a két lábán, de a gömbakácba kapaszkodva nagyterpeszben állva pisált, de fentfelejtett mackógatyában... "Jaj, hát Joli, te-teee, hát azért nem négykézláb, ne mongyá mmá óóólyant magadrú!" Azért tódít Joli nyényne magáról, hogy éppen a  falurággyóknak a magukszájával, a lepcsessel kelljen megkisebbíteni egy ugyanmár-ral... 

Tehát mindent el lehet mondani Joli nyénnyére, csak azt, hogy kurva, azt nem. E műfaj felől tök' árrtatlan.

Azonképpen:

Csurka és Dörner nem senkik, nem tehetségtelenek és nem talpnyalóak. Sokminden mások, de pont ez a három kifejezés nem igaz. Vagyis hamis. Az igaz, hogy zsigeri élveztetésre szolgál. Meg jó a címlapmarketinghez.

Rákfenéje ez a magyar sajtónak, ami az index-en keresztül miért is-miért is ne terjedne át a blog-leányvállalatra?

---van ebben a Felnőtt Újságíró Bácsik lenézéséből: Aszongya-ja a műűűvelt Felnőtt Bácsi, hogy ha ő most elkezdené elemezni Csurkát, micsoda, azt ki értené meg. Hülye taplónak néz le bennünket a Felnőtt Bácsi. Leérettségizett egy nemzedék, akiknek nem beszéltek az író Csurka Istvánról, nem tanították a néhai drámaíró és hagy tegyem hozzá, zseniális jó novellista irodalmi munkáit. [vö.: Mintha Henry Fordot bezzegamerikában kifelejtenék azért az amerikai autótörténelemből, mert náciérzelmű volt, mint pl Lindberg is, és Hitler volt Ford példaképe, mint Lindbergnek is.] 

Dörnernek meg hangja van, jó színész.

 Már monomániámnak tűnhet az, amikor példul százegyedjére panaszlom föl: Könyörgöm, Dr Josef Goebbels náci propagandafőnök nem tehetségtelen, hanem a maga műfajában akkora zseni volt, hogy fogásait (pl gyűlöletkeltés) máig alkalmazzák, pl a Tesco vagy az Auchan dolgozói összekovácsolásaiban. Izraelben, termékmarketing keretiben használják Goebbels fogásait.

-vagy pedig zsazsu4 jógyerekblogger is.

 

Hazudunk valamit, ami a (szemünkben tehát jeccerű, hisz elhiszi!) nép zsigereiben élvezethullámkat indít le a talpacskák és föl az ajakacskák irányába.

 

Azt is elmeséltem már párszor, hogy járt Lakat T. Károly a Napkelte stúdiójában Csurkával 2004-ben. Úgy járt, hogy ránézett az eléült[etett] Kövér Magyar Lö Penre és elkezdett vele úgy beszélni, föntről lefelé, bláz nem lógott a szájasarkából, mert stúdióban nemlóghat ma már, nem Abody Béla szépidejét éljük, mint egy löpen-nel kell, azaz hülyével. Csurka azonban sokmindenrossz,  de nem hülye. (és: vannak ám jó hülyék is...) És Lakat-té pórul is járt, mert Csurka derűsen majmot csinált belőle. Magam se tudom, valamiért akkor , abban a pillanatban Csurkát nem érdekelte a politika és egy régesrégi Csurkát hozott be a stúdióba, a kb 1972-1986-os Csurkát adta elő, derűs volt, humoros, néztem is, ki ez, ezt még én se ismerem...

 

A Síkbolygón lehetetlen árnyalni térben. hogyan ábrázoljak kiterjedésében egy rémet a Síkbolygó lakóinak? Hogyan lehet megértetni a náci propaganda lényegét, ami abból áll, hogy sok-sok kisigazságból mozaikolok, pecsvörkölök egy jóóó naaaagy hatalmas hazugságrendszert. [persze hazugságok is szövődnek az igazságpecsvörkbe, mondhatni lyukazzák...], de "lényegtelenek" azaz el lehet oktondi módon akár siklani is felettük!!)

Úgy képzelem el zsazsu4-et, mint más jógyerekbloggert is, nagyon meg van magával elégedve, a legjobbak közé sorolja magát, stílusa pompás, nem túldíszített és mégis egyedi. Napszemcsi föltolva a fejetetjére és a szája sarkából a bláz lóg lefelé, mint pl Mavo-nak is. Kép ez, ami nem azonos azzal amit ábrázol (tehát nem lehet érv az, hogy zsazsuccinak nincsen napszemcsije és nemlóg a bláz a sarkából, mint sok jógyerekblogger ávátára-képén...) Lányoknak nem annyira állna jól ez a kép... Valamint zsazsu4 korszerű is tmbrloid fejezi ki magát , "bejegyzése" nemtöbb egy sms-nyinél és nem terheli meg az olvasók olvasási képességeit, jól tagolt és egyszerű indulatok kiváltásával operál, nem kell újraolvasni benne szavakat.

Meg se kell kérdeznem én itt gyorsan magam-magamnak megindoklom, mért állít zsazsu4  üreshazugságokat Csurkáról és Dörnerről. Ahelyett hogy igaz tartalmicsúnyaságokat mondana róluk.

szünet: Azt  Tóta Wórlyuk , a tamagocsipublicisztikai bérmackó képzeli, hogy publicisztikában és mondani kell milyen féreg. Pedig nem mondani hanem ábrázolni! - nem a szájába kell gyomoszolni, hanem dramaturgiai indokból  á-t mondatni véle, hogy lássék. Hülyeség Schnitt ideiglenes köztársaságielnököt féregnek mondani, nem bátorság. Schnitt lényege a rövidség, az ideiglenesség és a bojóccjelleg, vö bohócdoktorok. Maga a Schnitt , mint névferdítés ötletesebb, mint a bőrizomtömlő [ez a Wórlyuk lyelyeménye]. 

folyt.: Már felnőtt egy nemzedék, akik nem tudják pl azt, hogy volt egy olyan Csurka is, aki Konrád Györggyel hetente vacsorált, de ám olyan filozófálós-életdógaimeghányós/vetős plátóni vacsorálások voltak ám ezek még más jeles zsidókkal is az asztalnál meg magyarokkal ésígytovább. És pl ezt a konszenzust baszta el Csurka és ebben bizony nagyon bűnös. Lehet, hogy aztán eszelős lett, de volt pár év lyuk, amikor MÉG valamennyire eszénél is volt, de már egyre fasizált... Ésígytovább, ésígytovább, hagy ne én tudjam már, hanem hagy tudná már egyszer valaki más, egy olyan jógyerekblogger, aki biztos, hogy többnek képzeli magát énnálam...

Az az újságíró, aki beáll a sorba, senki. [Vagy álruhás tényfeltáró, vö Walraff, Günter]

Az az újságíró, aki beáll a sorba, talpnyaló. 

Az az újságíró, aki beáll a sorba , tehetségtelen.

btw: -tényleg, de tényleg csak a valóban jó gyermekek kedvére: Azonnal talpnyaló lesz Dörner a Jobbik-kormány eskütétele percétől. Ha lesz Jobbik-kormány, mindenesetre túl sok eredő sodorja affelé a különben plug&play széjjelhulló Jobbik-ot. Már nem is lenne Jobbik, ha a mai "kormányzás" meg a jógyerekek ereje nem vectorálná össze kétoldalról...

Az az újságíró, aki olyant tud csak mondani, amit bár-ki-más is , az tehetségtelen. Az újságíró nem a népszava meg a népökle, nem a tőkésökle, pl nem kezdi el sajnáltatni a tőkést, ha fizetésilyukat véle, mint kizsákmányolóval és nem az ájemeffel akarnának betömetni. Senki a valakinek-az-újságírója -és ha kiszolgál bármit is, akár "bulvárízlést" vagy zsigereket, az talpnyaló is.

 

Lan Ji tan az én tekintetemben a valódi (tehát nem magyarliberális) liberális eszmény maga. Nagyon kevesen vannak liberálisok, kevesebben, mint az Északi-Középhegységben barnamedvék. És úgy kell rejtőzködniük. Pl a tanítóm egy ilyen liberális, őt azért nem nevezem meg, mert nem akarnám magammal őtet égetni....

 

Megvan nekem pl a Nagy Hannibal Lektűr* Szótár, ami így néz ki:

abáltszalonna -abált szalonna

cica - macska, becézve

dió - dió (tehát a mogyoró nem dió)

egér - állat és számtech' eszköz

fasz- fasz és nem pina pl.

geci- sperma, az egykori Gerzson, Gedeon becenevéből matyisodott...

 ésígytovább nem másolom be a negyvennyolc kötetet a Nagy Hannibal (Lektűr) szótárból..

 

Hanem hogy jártam éppen a minap Hannival?

Azt mondja nekem, bulvár, arra, ami nem bulvár, hanem valami ,más. Lapozzuk föl a nagy Hannibal Szótárt, mi a hazugság: 

hazugság -hazugság -tehát ami nem igaz, az

 Attól, hogy azt merem állítani zsazsu4 kollégája a Proszektúra blog írójának, de nem nekem, szóval ha azt merem állítani, zzsazsuka hazudik, az nem azt jelenti, hogy ezenkívül összesen egy másik lehetséges van, teháthogy akkor védem Csurkát vagy Dörnert.

Én csak azt kérem, a kurvaéletbe, hagyjuk már és merjük már azt írni, ami van és abban hibázni valamit vagy valakit, amiben hibázható.

Az én dramaturgiai érzékem szerint méghatásosabb, ha azt állítom:

Csurka és Dörner: valakik, tehetségesek és nem talpnyalók. Ettől  ugyanis: Még veszélyesebb a fasizálódásuk!! Nem náculnak, hanem fasizálódnak, és ez sem lényegtelen és nem mellékes különbség! Zsazssucci az egyik kommentjében nagyképüen leülteti a rossztanulót, egyes. Pedig ő jótanuló, politikaimegfelelő és tisztaötös. De akkor? hogy is van ez? A szavakkal?

 

*helyesírási hiba, Lecter-nek kéne írni!

 

függelék:

Így "moderál"-nak ők:

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.07. 13:49:39
@issssti: Két hozzászólásodat vettük ki. Mindkettőben buziztál.
Erre ihatsz kis paranoid.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr703286750

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 08:36:12

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Trackback: Az igazmondó táltos 2011.10.09. 22:03:13

Dörner nem egy magyar ember. Bocsánat ez így félreérthető, úgy értem, hogy nem egy közülünk, hanem a magyar feletti magyar. Így jó. Mehetünk tovább! Dörner a múlt üzenete és a jövő ígérete. Ő az, aki mondja a rég várt igaz szót és csodát tesz. A kétel...

Trackback: Dörner György Hátország Színháza 2011.10.09. 18:07:05

A versenyszférában egy ilyen pályázattal marketing asszisztensnek se vennének fel senkit, nem hogy százmilliós tételek felett rendelkező színiigazgatónak. A poszt végén Slideshare dokumentumként beágyazva olvasható mind Dörner György mindösszesen 16 ...

Trackback: Dörner György Hátország Színháza 2011.10.09. 18:06:01

A versenyszférában egy ilyen pályázattal marketing asszisztensnek se vennének fel senkit, nem hogy százmilliós tételek felett rendelkező színiigazgatónak. A poszt végén Slideshare dokumentumként beágyazva olvasható mind Dörner György mindösszesen 16 ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.10.08. 05:08:47

te meg csinálod nekik a reklámot :-)

ps: verebes művészúr egyszer azt mondta, hogy ki nem állhatja a csurkát, de a darabjait imádja.

magyar-magyar szótár 2011.10.08. 06:27:05

@bs395: Kiknek csinálom a reklámot -Vincentéknek?

Valamint a műűűvészetiéletben rakásra vannak ilyenek, akikkel amúgy az ember nem szeretne. Mókás, pl gyűjtöm a Korunk Két Rémével való találkozások benyomásait. Sajnos a legritkább az, ha valaki mindkét rémmel beszélt. Izgalmas az, hogy bárki is egyformán számol be, az egyik rém rémesen nemnormális, egzaltált, mintha szedne valamit, a ásik meg rémesen nemrém, hanem meglepő.

Verebes művészúr nagyon fontos korfilozófiaiakat szokott ám mondani!

Legolvasottabb 2011.10.09. 17:28:48

"Az az újságíró, aki olyant tud csak mondani, amit bár-ki-más is , az tehetségtelen." - igen, pont ez a baja ennek a cikknek, ami különben tök jól indult

igazi Lencsés István (törölt) 2011.10.09. 17:32:16

Csurka és Dörner tehetséges. Hogy színház vezetőként is sikeresek lesznek az kérdéses. Nem látom miért ne lehetne a szélsőjobbnak saját színháza. Majd az élet eldönti van-e rá fogadó készség.
Egyikükkel sem szimpatizálók politikailag, sőt. Adassék meg nekik a lehetőség!

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.10.09. 17:32:38

Tökéletes egyetértés! Engem azért moderáltak, mert lefaszfejeztem egy moderátort, aki lefaszfejezett. De ez csak mellékes.

amize 2011.10.09. 17:59:16

Aki tehetségtelen, az Imre Kertész, a Sorstalanság érdemtelenül Nobel-díjas írója.
Aki senki, az pedig Ákos Kertész, Amerikában fröcsögő magyargyűlölő zsidó.

Gogol 2011.10.09. 17:59:43

Kár volt ezért a hosszú posztért. Mindössze annyit írok, hogy köztudott hogy Csurka 3/3-as kommunista besúgó volt. A talpnyalás tehát érvényes. Egyébként ma már nem is tehetséges, hanem egy húgyagyú, gyűlölködő alkoholista.

Kerek négyszög 2011.10.09. 18:03:09

@igazi Lencsés István:

"Nem látom miért ne lehetne a szélsőjobbnak saját színháza."

Persze persze, de ehhez miért kell egy sikeres színházat szétverni hatalmi eszközökkel? Lehetett volna egy másik helyen nem szétveréses módszerrel is karlendítő színházat csinálni.

A módszer egy kicsit gusztustalan.

regress 2011.10.09. 18:04:39

csurka egy elmebeteg,de ki a faszom a az a dörner??

Kerek négyszög 2011.10.09. 18:05:24

@amize:

"Aki tehetségtelen, az Imre Kertész, a Sorstalanság érdemtelenül Nobel-díjas írója."

Huhuhuhuhúúúúú. A szélsőjobb már a Nobel bizottságnál is okosabb.

Ez aztán az önbizalom. (Vagy a pofátlanság teteje)

isssti 2011.10.09. 18:06:06

Olyan könnyed eleganciával osztogatjátok a náci és fasiszta jelzőket, hogy az bámulatos!
Csurka esetében még hagyján, de hogy Dörnert -még e mérsékeltebb fórumon is simán, gond nélkül - hihetetlen!
Nincs fogalmatok, ezek sz. a kifejezés jelentéséről és súlyáról.

A felemlegetett zsazsu4 blogger méltatása -mégha az negatív is - méltatlan egy komolyabb poszthoz: tudniillik fentemlített blog igenharmatgyengécske ..mintahogy e posztból is megtudhattuk: szót sem igen érdemel...

Gogol 2011.10.09. 18:08:01

@isssti: Dörner náci. Csurka bonyolultabb. Egy kommunista besúgó, majd harcos antiszemita.

isssti 2011.10.09. 18:10:26

@Gogol: Akor mit mondanál pl.Szabópista bácsiról, aki -a már méltán húgyagyúnak titulált Csurkával szöges ellentétben- dokumentáltan aktív és készséges 3/3-as jelentgető volt ...szóval csak óvatosabban ezzel a "komcsi besúgó" titulussal: mert hát akkor mit kellene mondanunk a ballib oldal hőseinek jó részéról??

Gogol 2011.10.09. 18:11:56

@isssti: Azt mondanám, hogy az, hogy Szabó István is egy besúgó volt, nem menti fel a Csurkát, aki ugyancsak egy besúgó volt.

bolemann 2011.10.09. 18:12:49

Azért még mindig totavé a legjobb:

hvg.hu/w/20111007_dorner

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:15:12

@igazi Lencsés István: Hogy miért nem lehet a szélsőjobbnak színháza ? MERT NÁCIK, FASISZTÁK BAZMEG... Rövid az emlékezeted ? Kimaradtál a suliból mikor ezt tanították , nem olvastál róla (eleget) ,vagy csak magad is náci vagy ?

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:16:26

@Gogol: Ha így folytatja , ... lesz Ő még rabbi is...(mármint Csurka)

isssti 2011.10.09. 18:17:41

@Gogol: igen egyszerűen gondolkodol: irigyellek érte! ;o)

Csak egy új információ számodra: CSurka bizonyítottan soha nem működött együtt, nem jelentgetett: kényszer hatására történő beszervezése 0 aktivitásban merült ki.
Akkor vajh kinek, smit is súgott be, amiért besúgónak tituláltatik?

...?

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:17:57

@regress: Bruce Willis magyar hangja...nagy művész...

amize 2011.10.09. 18:18:22

@légycsapó:
És mit lépsz az Amerikai újságban megjelent cikkre a másik fazontól?
Amúgy Sütő és egy csomó más magyar író sokkal alkalmasabb lett volna a Nobel-díjra.
Imre Kertészt a kutya sem ismerte itthon. Csak a berlini zsidó haverjai.

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:19:25

@isssti: Bizonyítottan ? Ezt mondja Ő...a lényeg : 3/3 - as volt .

Mária 2011.10.09. 18:20:17

@igazi Lencsés István:

"Nem látom miért ne lehetne a szélsőjobbnak saját színháza. Majd az élet eldönti van-e rá fogadó készség."

Legyen.

De ne állami (=adófizetői) és ne uniós pénzen.

Ha elolvasod Dörner pályázati anyagát, az utolsó oldalon megtalálod az egyoldalas, öt évre szerkesztett, de hat évre sikerült, egyoldalas üzleti tervét (ROTFLMAO) is.

Nincs benne szó fogadókészségről. Arról sincs benne szó, hogy majd a közönség eldönti, vesz-e tőlük jegyet piaci áron, arra a sok csodaságra, amiket íratni fognak. Állami támogatásról, uniós támogatásról, jómagyarcégek adományairól, meg jómagyar újságokbai ingyenesen megjelentetett hirdetésekről van benne szó:

www.slideshare.net/Mariabloghu/j-sznhz-drner-gyrgy-plyzata-teljes-budapest-2011

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:20:40

@amize: Meg pár ezer entellektüell a világban

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:21:38

@amize: És a "berlini zsidó haverjai" lefizették a Nobel-díj bizottságot ?

Gogol 2011.10.09. 18:22:14

@Gogol: Aláírt a 3/3nak majd drámaírói karriert futott be a komcsik alatt. Ezt hogyan?

isssti 2011.10.09. 18:22:50

@légycsapó: azért legyünk őszinték: melyikünk hallott Nobel díja előtt Kertész Imi bácsiról?

Gogol 2011.10.09. 18:23:46

@isssti: Hogy futott be karriert a komcsik alatt, miután aláírt a 3/3nak? Te tényleg ilyen naív vagy?? Nem írtak ám le mindent.

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 18:24:07

@isssti: Miért , a többi Nobel-díjas íróról hallottál ? Nem hiszem...

amize 2011.10.09. 18:25:18

@kíváncsivagyok:
Nem pénzról van szó. Kapcsolati hálóról, politikáról.

A magyarok pofájába akarták verni újból és újból az örök témát.
Ehhez a díj volt a legjobb eszköz.

Gogol 2011.10.09. 18:25:25

@isssti: Azt vettem észre, hogy minden poszt alatt van egy Jobbikos aki eszeveszetten hadonászik a nyilvánvaló igénytelenség és igazságtalanság ellen. titeket kirendelnek ide, vagy magatoktól jöttök?@

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.09. 18:27:20

"Csurka és Dörner: valakik, tehetségesek és nem talpnyalók. Ettől ugyanis: Még veszélyesebb a fasizálódásuk!! Nem náculnak, hanem fasizálódnak, és ez sem lényegtelen és nem mellékes különbség!"

Ezért a három ( egyébként lényegi ) mondaért nem kellett volna annyit hablatyolni.

egy REALM fan 2011.10.09. 18:27:28

@Born to be wild:
Zavaros értelmetlen okfejtés a semmiről.

isssti 2011.10.09. 18:28:51

@kíváncsivagyok: bocsánat: kutatott adatokról beszélek - egy dolog, h. vki nem szimpatikus, s megint egy másik, hogy mit tett/nem tett.
Példa kedvéért Szabó István fényévekkel szimpatikusabb lenne számomra Csurkánál ..de hát azok a fránya tények - szóval, ha lehet egyikre sem szavaznék, s mindenesetre jól meggondolnám melyiküket besúgózom le..
Egyébiránt az is megérne egy misét, vajon a -többnyire kényszerből- jelentgetők kellene legyenek megvetésünk első számú tárgyai, miközben a nagy (valódi?) bűnösök vidáman pöffeszkednek szemünk előtt -akár a mai aktív politikai/közéletben?

fülesboci 2011.10.09. 18:30:14

Kalapemelés,faroklengetés bocimód.
majd ha Tótaw. összeküzd egy laza drámát., -ne legyünk kegyetlenek: saját kútfőből- akkor talán.....
oszt méé kéne még 10 évig mártapista?
a többi fagyalgó meg méé nem jelentkezett a posztra, ha már csak ezen általuk böszmének tartott két uriember adott be pályázatot?
senki nem fogta le bloggtársaim kezecskéjét. máskülönben önuralom...és kuss.

isssti 2011.10.09. 18:31:38

@Gogol: szerintem maradjunk a tényeknél - amit te mondasz, az megalapozatlan feltételezés: ez alapján nem lenne szerencsés ítélni - amúgy kérdésedre a válasz (hogy futott be?) állítólag tehetséges volt, s frenetikus sikerei voltak (lsd. pl. Döglött aknák)

fülesboci 2011.10.09. 18:31:44

@Mária: basszus.. irtá volna jobbat.

Times New Roman 2011.10.09. 18:31:44

@egy REALM fan: na újból, előlről, megérted te is egyszer, nyugi, kitartás kérdése

Gogol 2011.10.09. 18:31:51

@isssti: Nem kell sokat kutatni ehhez. Aláírt a 3/3-nak, jelenleg meg antiszemita nézeteiről ismert, pártja, újságja alapján. Két ok, amiért alkalmatlan.

Gogol 2011.10.09. 18:32:50

@isssti: De egy antiszemita is, az nem zavar? olvastad a pályázatukat? ők nem mélyültek el úgy, mint te.

Gogol 2011.10.09. 18:34:01

@Born to be wild: Átjöttél ide? Te kis sznob troll. Ne figyeljetek rá. Túl ideges.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.09. 18:36:28

szinte szégyellem leírni, de egyszer megpróbálom (istenem, olyan ez, mint amikor a modoroson szólni kell, hogy nem a téma a téma, hanem a forma).

A poszt azt kéri: ne hívja senki Csurkát főleg, de Dörnert se tehetségtelen, talpnyaló, senkinek. Mert:

nem tehetségtelen (egyik sem az, a maga szakmájában, drámaíróként és szinkronszínészként), nem talpnyalók (ezt mondjuk érzelmi felindultságban a legnehezebb megérteni) és főleg nem senkik. ETTŐL függetlenül még lehet velük baj, de pont az, aminek most neveztettek, az nem. Csak azért így jelent meg, mert ez nagyobbat üt. És ez a baj.

Gogol 2011.10.09. 18:38:18

@vészmadár (pica pica): Ma Magyarországon egy ilyen pályázati teljesítménnyel lehetséges-e talpnyalás nélkül pozícióhoz jutni?

regress 2011.10.09. 18:38:47

@kíváncsivagyok: olyan mint a zorbán magyar hangja?

isssti 2011.10.09. 18:39:24

@Gogol: Ajánlom szíves figyelmedbe e témakörben megjelent "Fedőneve szocializmus" c. kutatásgyűjtemény-kötetet: soksok 3/3-nak "aláírt" személy lett sokkal inkább hőssé azáltal, amit aláírása után tett, ill. nem tett- s ezt bizony tények mutatják, nem feltételezés!

(persze, tudom: a többség gyáva besúgó lett, mint a Megyók és Szabópisták stb..)

regress 2011.10.09. 18:40:10

@Gogol: talpnyalással nem.seggnyalással

fidzsi 2011.10.09. 18:40:57

Tisztelt kommtársak! Őszintén mondom, hogy nehéz volt végigolvasni a fenti művet, de nem alkotója, hanem korlátozott olvasáskészségem hibájából. Reáliákon nevelődvén a tömör matekos szöveg egyszerűbb számomra. Két sor után látom, hogy értelmileg abszolválom-e, vagy inkább csicsikálok, vagy más csacskasággal múlatom az eltűnő időt. De ezt végigszenvedtem, mert éreztem,hogy valami olyast mond - aljasan hosszú irodalmárszerű szövegfolyondárral-amit én is pedzegetek, amúgy eccerűen.
Szóval nem szeretem pl. a szenterdei forgatókönyvek, ill. filmek gyakori overkill-jét. Azaz, mikor egy amúgy emberközeli figura történetében a végkifejlett haláli, akkor még lásztminit módon kiderül hogy gyermekként többször megkisértette anyukáját, vagy mérget kevert már zsenge korában a szomszéd gyermekek tejbepapijába. Hasonlóan működik az Adolf megerőszakolta unokahugát, Hermann buz..meleg vót, Orbi veri az asszont, meg a szent koronával alszik, komplett zsidótörvikről, cig..romaüldiről álmodva, miközben, per se maga is barna, ecetetrá,ecetetrá. Ilyenkor az a privát gyanúm, hogy a szóbanforgó alkotások alkotói úgy gondolják, hogy nem tuti az illetők rosszfiú képe a célközönségnél, ezért még dagasztani köll. Egyébként létezik fordított eset a jók felmagasztalására. Ekkor jön a kisgyerekek cukorral tömése, árvák, eltévedtek felkarolása, satöbb, satöbb. Az egészben az a szép-hogy elkeserítsem az engem szövegügyileg megkínzó szerzőt-, hogy erre van szép kereslet. Volt egy műsor a királyi hangdobozban, asszem már nincs. Címe: Beszélni nehéz /legalábbis helyesen/. Hát gondolkodni bizony csil nehezebb. Pláne,hogy nem tudhatom, helyesen teszem-e. És megértik-e gondolatim fonalát. Mély tisztelettel.fidzsi,droid

isssti 2011.10.09. 18:41:00

@kíváncsivagyok: általában hall az emberfia róluk -különösképp ha hazánkfia: azért ismerd el, kicsit(nem kicsit) faramuci dolog ;o)

Gogol 2011.10.09. 18:41:35

@isssti: persze, Csurka egy hős! Egy igazi zsidófaló nagypapa. Színházat neki. Olyan ütős pályázatot írtak, hogy megérdemlik.

Gogol 2011.10.09. 18:45:24

@isssti: Oké, csak aláírt a 3/3nak, nem tudjuk biztosan besúgó volt-e. a pályázatuk tetszik neked? alkalmasnak találod őket egy színház öt évig tartó vezetésére és évi 500 millió feletti diszponálásra?

isssti 2011.10.09. 18:45:29

@Gogol: Helyben vagyunk: a ballib érvrendszere: gondolom most jön a következő fázis: nem ért veled egyet, tehát náci (mármint én) - elég egyszerű dramaturgia alapján dolgoztok..
De kérdem én: akkor minek vitázni-társalogni...hisz, aki másként gondolja arra úgyis kész a válasz, nem?

Kevés sejtelmed lehet arról, mennyi közöm van általad feltételezett ideológiai körrel...

Gogol 2011.10.09. 18:47:52

@isssti: A lényegre nem válaszolsz, alkalmasnak tartod őket a pályázatuk alapján? Lehetséges talpnyalás nélkül nyerni szerinted egy ilyen pályázattal? évi 500 milliót kapnak.

isssti 2011.10.09. 18:48:35

@Gogol: Csurka egy begőzölt antiszemita: de ezt ki vitatta? ...ettől még lehet/ne jó drámaíró. ...mintahogy valszínűleg már rég nem az, s jó eséllyel színházcsinálónak sem ideális választás...

Gogol 2011.10.09. 18:49:18

@isssti: na, akkor nincs köztünk vita! Ennyi thx

isssti 2011.10.09. 18:51:52

@Gogol: Nem, Csurka nem hős, sőt valszínűleg nem is alkalmas: de nem erről beszéltünk - ezt a részét nem vitatja senki - ettől még tehetséges drámaíró(volt), s nem besúgó ...ne mossuk össze a dolgokat..

bolemann 2011.10.09. 18:54:40

"ettől még lehet/ne jó drámaíró."

Igaz húsz évig nem írt semmit.
A hatodik koporsó-t tavaly decemberben. Még nem olvastam, nem láttam. Valaki közületek esetleg?

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.09. 18:55:05

@Gogol: Teljesen mindegy, hogy besúgott-e vagy sem, a lényeg, hogy jó elvtárs volt, mert még Major Tamás elvtárs ( akit én egyébként nagy színésznek tartottam mindig) is játszott a Döglött aknákban. Ez utóbbi egyébként nem akkora nagy mű, mint amekkorának a sikerét most utólag festik.

isssti 2011.10.09. 18:55:18

@fidzsi: Ami azt illeti, a te hsz-od is kicsit husszúra,s unalmaskára sikeredett - ugyanez frappánsan elfért volna 1 (max.2) bővített, neaggyisten tőmondatban ;o)

bandos 2011.10.09. 18:56:09

szerintem ez nagyon ütős poszt, ilyen hosszút pedig nem szoktam végigolvasni :)

isssti 2011.10.09. 18:57:16

@bolemann: akkor igazítsuk ki így: attól még "volhatott" azaz:lehetett volt jó, de legalábbis sikeres drámaíró - mint ahogy az is volt -ezt azért botorság lenne elvitatni..

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.10.09. 19:08:11

Nem az a gond, hogy mi volt Csurka és Dörner!
A baj ott van, hogy kikcsodák/mik ma!!

harmincas 2011.10.09. 19:12:21

A cikk tartalmától függetlenül javaslom a szerzőnek, hogy tanuljon meg magyarul írni. Központozni, mondatokat alkotni. Csak ennek a cikknek az első mondatát kell elolvasni, hogy lássuk: nem megy ez neki. Ellentétben például az itt is említett Tóta W-vel, akinek a cikkei részben a világos, pontos, szabatos fogalmazás miatt ütősek.

31/48 2011.10.09. 19:12:31

@kíváncsivagyok: ezaz továris, lőjük őket a Dunába! Mutassuk meg, hogy nem tűrjük az erőszakot!

isssti 2011.10.09. 19:15:59

@harmincas: Milyen szerencse, hogy nem vagyunk egyformák: én pl. Tótaw-t nem szívesen olvasom igénytelensége okán, míg e poszt tetszett ...
Minő szerencse, h. nem vagyunk egyformák! ;o)

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 19:16:18

Csurka rosszabb mint egy III/III -as!!! A szélsőséges seggnyaló talán ez a megfelelő kifejezés rá!!! Mindenki tudja csak szerepet játszik. A komcsik alatt kapott díjai a mostani álszélsőségesség a feladat a párt számára! Tökeit a sikkasztás óta szorongatják s már bizonyított hogy úgy cselekszik ahogy kérik! ...s kérés nélkül is tudni fogja mit kell mondania és mikor! Már rég nem a nemzet érdeke vezérli de lehet hogy sohasem az volt a vezérlője hanem a júdás pénz a 30 ezüst forint!!! BŰN egy ilyen erkölcsiségű faszkalapnak státust adni egy állami/önkormányzati cégnél FŐLEG a kultúra területén!!!

Mária 2011.10.09. 19:19:55

@vészmadár (pica pica):

"A poszt azt kéri: ne hívja senki Csurkát főleg, de Dörnert se tehetségtelen, talpnyaló, senkinek."

Ha a posztban említett "jógyerekblogger" _szerint_ ezek az emberek tehetségtelen talpnyaló senkik, akkor a "jógyerekblogger" a posztjában miért ne hívhatná ezeket az embereket annak?

Ezzel az erővel bárki szóvá tehetné azt is, hogy a posztoló miért hívja a másik bloggert "jógyerekbloggernek", a saját nézeteivel nem egyező véleményt közlő blogokat meg "az Index blog-leányvállalatának".

bolemann 2011.10.09. 19:20:31

@isssti: Pedig ezt most érdemes elolvasni.
Nagyon jól megragadta a lényeget.

hvg.hu/w/20111007_dorner

Persze ha neked előítéleteid vannak...

hőzőngő 2011.10.09. 19:25:36

gebedjetek meg, és pukkadjatok meg!
éljen Csurka!
8 évig álmodoztam róla, hogy végre eljöjjön az igazság pillanata. helyi érzéstelenítéssel ér fel, hogy kinevezték Dörneréket.Az, hogy Orbán keze van a dologban? igaza volt. Igen, a 2/3-ban 50% Csurka része van.Orbán Csurka nélkül, még ma is az szdsz pulikutyálya lenne(elnézést tőle, ha megbántottam) Csurka a 20. század egyik legnagyobb magyarja. Le a kalappal Csurka István előtt! A kommentelők egyike sem olvasta Csurkát, csak böfögitek vissza az unalmas népszabi dumát.

Mária 2011.10.09. 19:26:20

@bolemann:

Igen :)))

Nem szoktam szeretni Tótaw írásait, mert mindig egy kicsivel erősebben fogalmaz, mint a tűréshatárom, de a busszal Pestre utaztatott igazmagyarember vidékiek vízióját a termékbemutatós buszoztatáshoz hasonlítani, az mindent vitt a posztjában :)

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 19:27:52

@amize: A mai helyzetben nem csodálkozom rajta , bizony ránk fér hogy a holokausztba "verjék a pofánkat"... mert a Mi kis mellénykés nácijaink vagy seggbuták , vagy nem akarnak(tudnak) emlékezni...

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 19:30:20

@isssti: Az az érzésem , hogy a jobberek nem jó helyen keresik a komcsikat....a mai Fideszben (és holdudvarában) több a komcsi ( volt párttitkár , volt kisz-titkár , stb ) , mint a mostani MSZP - ben . Kérlek cáfolj meg .

isssti 2011.10.09. 19:31:10

@bolemann: Sajna első bekezdéséből lejön Tótaw fröcsögő elfogultsága - legalább jelzőit megpróbálhatná finomítani, hogy első blikkre ne lógjon ki az az ordasan szőrös lóláb...
..talán pont ezért kerülöm nagy ívben: nálam ez kimeríti a szellemi igénytelenség kategóriáját --de persze ez az Én véleményem Tótaw-ről, s mint tudjuk, nem vagyunk egyformák:s ez pont így rossz! ;o)

zum trucc 2011.10.09. 19:31:59

Háát, neked is azt kívánom, szorítkozz a Dörner-Csurka páros művészeti termékeire.
Fúj.

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 19:32:24

@31/48: Nem annektálunk módszereket,...megmaradunk a békés megoldásnál . Nem nézzük , nem hallgatjuk , nem dőlünk be....

dr kíváncsivagyok 2011.10.09. 19:34:32

@zum trucc: Már látom magam előtt , amint buszokkal viszik a vidéki középiskolásokat "szinielőadásokra"...

isssti 2011.10.09. 19:37:38

@kíváncsivagyok: Hol hallottam már e vicces dzsolidzsókert? Az mszmp(oppardon mszp) agitprop anyagaiban?

Picit nevetséges, már ne haragudj a jelzőért! ..nem picit! :o)))

Vagy ez egy ún. "érv" ?! ...mindenesetre vicces!

chipshop (törölt) 2011.10.09. 19:38:34

A cikk mondandoja jo,a stilusa kevesbe.Egyebkent nem ertem,hogy kiert ne lehetne a jobb oldalnak szinhaza allami penzen,hiszen ugyanez az allam tamogat,zsido,homokos,liberal rendezoket is,mostmar fasisztank is van.Ez a liberalizmus.Egyikuk sem naci,hanem fasiszta ez edig egy hatalmas kulonbseg.Nem kell a politikajukkal egyeterteni,ahogy en sem teszem,de szerintem adni kene nekik egy lehetoseget,h bebizonyitsak,tobbek mint ket antifasiszta nagydarab karogo.Azok akik itt fujjognak a liberalizmus szellemeben,azok nem liberalisak,leven a liberal valamilyen szinten egyenloseget is jelent ergo,miutan itt lassan mar mindenkinek van szinhaza,hadd legyen nekik is.Ha pedig a cigany vajda akar szini igazgatot jatszani,akkor neki is legyen eselye.Ebben a brancsban tokjol megfernek egymas mellett.Jaaaa,es ha valaki megint azzal jon(mert altalaban az egyszerubbje mindig azzal jon,hogy kulfoldrol velemenyezek,akkor gyorsan elmondom,utesszamot megsporolando,hogy a velemeny nem foldrajzi kerdes,hanem jog.Tudod bebi,velunk szuletett jog.:-))

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 19:38:51

@kíváncsivagyok: aztán megalakítják "Szarjuk le Csurka fejét" polgári kört!!! No az tényleg polgári lenne!!!!!

isssti 2011.10.09. 19:41:22

@hőzőngő:
"Csurka a 20. század egyik legnagyobb magyarja.."
-csak egy a baj ezzel a kitétellel(no persze erős vitathatóságán túl): a XX. sz. biza már elmúlt --ezt illene észrevenni! ;o)

Bellagio 2011.10.09. 19:43:42

Neha egy kosza gondolat erejeig elragadtatom magam es a hazakoltozesrol abrandozom. Majd rakattintok egy ilyen linkre es welcome to reality. Thank God...

bolemann 2011.10.09. 19:46:55

@isssti: De azért Bayert biztosan szívesen olvasol, pedig abban se szarkazmus, se irónia, se szellemesség, csak vegytiszta zsigerből jövő fröcsögés.

"Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes."

isssti 2011.10.09. 19:49:07

@Bellagio: No azért vannak ennél sokkalta csúnyább dolgok is - többek közt az oly sokat ajnározott "művelt nyugaton" is: ne legyünk idealisták: az életszínvonal és vonzatai még önmagában nem minden - sőőt!!!

Win Elen 2011.10.09. 19:50:48

a poszt lenyegi mondanivalojaval tokeletesen egyetertek. igy, egy mondatban.

regress 2011.10.09. 19:51:59

@hőzőngő: a kalapodat 100-as szöggel rögzíteném.csurka az egyik legbunkóbb magyar

isssti 2011.10.09. 19:53:26

@bolemann: Nem akarlak kiábrándítani, de Bayer stílusát is bicskanyitogatónak találom..

Igyekszem független szemlélődő lenni - már nem mintha ez lehetséges volna jelen körülmények közt.. ;o)

Törpe minoritás 2011.10.09. 19:56:57

@isssti: "azért legyünk őszinték: melyikünk hallott Nobel díja előtt Kertész Imi bácsiról? "

Mindenki, aki pl. Esterházyt olvasott.
És: Azért, mert nem hallasz valamiről, attól még lehet Nobelre érdemes. Ha csak az összes tudományos Nobelt végiggondolod: melyik eredményről hallottál a Nobel előtt?
Ez hát szemlátomást nem érv.

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:03:11

Ami pedig Csurka és Dörner tehetségét illeti: a tehetség nem állandó. Az nem úgy van, hogy valaki fiatal korában tehetséges lesz (vagy nem) aztán az kitart élete végéig. A tehetség egy kegyelmi állapot, amire vigyázni kell, ápolgatni, nevelgetni. Az bizony el tud múlni.
Pl. Csurka milyen fontos drámát írt 1980 után? Dörner mit tett le az asztalra az elmúlt húsz évben, a fantasztikus orgánumán kívül? Az pedig adottság és nem tehetség.

Szóval maradjunk annyiban, hogy két valaha volt, (de már elmúlt) tehetség kapott színházat, de nem a valaha volt, (de már elmúlt) tehetsége, hanem szélsőjobb elkötelezettsége okán!

isssti 2011.10.09. 20:05:59

@Törpe minoritás: Nos, hogy frappáns fordulattal éljek, az Esterházyt olvasók is csak törpe minoritás - ez alapján kár lenne Nobelt osztani ...persze ettől még lehet is, no de valljuk meg: elég furcsa helyzet, hogy olyasvalaki kapta fenti díjat, aki ebben a körben (kishazánkban) nemcsak hogy a nagy élő klaszikus, de még az általánosan ismert/elismert jelzőt sem meríti ki..
Lehet ettől még Imre bácsi szuper, félre ne értsen senki, de ismerjük el ami tény:faramuci egy helyzet..

zum trucc 2011.10.09. 20:08:58

@isssti:Csurka meg Dörner...magyarok ezek egyáltalán? Egy szláv és egy német név.
Két túlteljesítő, túlbuzgó neofita.
Fúj.

isssti 2011.10.09. 20:14:39

@zum trucc: eztet mög mért teccik nekem írni? Egyiküknek sem vagyok sem buzgó híve, sem ádáz támadója (bár előbbiről tudnék egy két cifra történetet mesélni -mintahogy vélhetőleg magad is..)

Martian (törölt) 2011.10.09. 20:15:15

@Törpe minoritás: Kertész Imre nem rossz író, de pl. Herman Wouk sokkal jobb regényt írt háború-holokauszt témában (is).
Hosszú lenne felsorolni, hogy az igazán jó írók közül ki nem kapott Nobel-díjat.

Guilelmus 2011.10.09. 20:17:16

De szép látni, ahogy prüszköl a sok büdös zsidó és prüszkölnek még büdösebb bérenceik!-:)))

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 20:18:10

@isssti: No azért már ne Kertész Imre legyen a hibás mert bunkó a magyar!!!! Sajnos hogy már nem csak az irodalmunkkal de a történelmünkkel sem vagyunk tisztában!!! Hazudunk magunknak, no meg elhisszük a hazugságokat a történelmünkkel , magyarságunkkal, erényeinkkel és hibáinkkal kapcsolatban is!!!! Pont az ilyen magyarkodó cigányok vagy cigánykodó magyarok miatt van a nemzet erkölcsi szintje ezen a szinten!!!

bolemann 2011.10.09. 20:18:26

@isssti: És Dörnerét? Gondolom a pályázatát olvastad.

Ha neked ez fröcsögés:
"A Hátország Színház megalakulásából nyilván botrány lesz, befogott orral szentségel majd az ún. balliberális tábor, és ezzel Dörner György prófétikus pályázatának első pontja máris valóra válik. Hiszen éppen azt írja, hogy a legfőbb célja ezeknek az idegesítése, ő itt nem művészi koncepcióval készül, hanem hadüzenettel."

Akkor ez mi?
"Ami csak azért új, hogy ezt hirdethesse magáról, az attól, különösen az elfajzott, beteges liberális hegemóniában lehet retrográd is, vagy talmi."

De bárhogy is, nem tartod cikinek, hogy azok a színházi vezetők, akikre a pályázatában hivatkozott (több kevesebb sikerrel - Bocsárdi Miklós vs. Bocsárdi László :)), Nem győzik exkuzálni magukat?:

"A bonni színház igazgatónője pedig arról adott hírt, hogy bár Dörner György beleírta őket a pályázatába, őt nem kereste meg. "Engem és munkatársaimat meglehetősen sokkolt, hogy Dörner úr és munkatársa megnevezett bennünket! Nagyon csodálkozunk, mivel egyetlen munkatársam sem állt vele soha kapcsolatban. Magyarországi és romániai kapcsolataink szintén nem ismerik őt személyesen" - tudatta Gisela Pflugradt-Marteau."

"Dörner kinevezését az Aradi Kamaraszínház is kommentálta, amelyet a színész megnevez pályázatában. “Folyamatos munkakapcsolatot kivánok kialakítani a Tapasztó Ernő által vezetett Aradi Magyar Kamaraszínházzal” – írja Dörner pályázatában, nem pontosan említve a színház nevét. A színház honlapján Nótáros Lajos művészeti tanácsadó azonban így fogalmaz: "Dörner György nem egyeztetett velünk, az Aradi Kamaraszínház semmiféle kapcsolatban nem áll vele, éppen ezért a pályázó idézett megfogalmazása számunkra értelmezhetetlen.""

"a két beadott pályamunka közti különbséget jól mutatja, hogy mindkét pályázatban szerepel Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezetőjének neve, de amíg Márta István egy aláírt szándéknyilatkozatot mellékelt a rendezőtől, addig ugyanezt a művészt Dörner Bocsárdi Miklósként mutatja be, és csak úgy általában számít rá. Ascher szerint Bocsárdi elmondta, hogy Dörner még csak meg sem kereste, csak beblöffölte a nevét."

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:18:35

@isssti: Már engedelmet, de a Nobel elnyerésének nem feltétele az általános ismertség. Ha az lenne, akkor Lőrinc L. László lenne a magyar irodalmi Nobeldíjas.

És tényleg felejtsétek már el, hogy a svéd Nobel-bizottságot megkente a nemzetközi zsidó karvalytőke és azért nyert Kertész! Különben roppant butának fogtok tűnni.

Martian (törölt) 2011.10.09. 20:19:36

@kíváncsivagyok: nem hiszem, hogy "nácibbak", mint egykoron Bajcsy-Zsilinszky Endre volt vagy akár az amerikai republikánus politikusok átlaga.

hattyú 2011.10.09. 20:22:59

Jó ez a blogbejegyzés, mert valóban: Csurka egy tehetséges idióta és Dörner is, nem kéne őket tehetségtelen idiótának beállítani. Csurka művei pedig? Fú! Zseniálisak, főleg a Házmestersirató és a Döglött aknák. Csurka elvtárs valóban egy zseni, tényleg csak a Goebbels-hez hasonló zsenikkel lehetne egy lapon említeni, kár, hogy Csurkának nincs olyan olvasmányos naplója mint Goebbels marketing zseni úrnak. Pedig, hejj, amikor járta az országot a Miép színeiben és szidta a zsidókat, az majdnem olyan lehetett mint amikor a fiatal Goebbels párás szemekkel figyelte ahogyan Mestere fellép a pódiumra és elkezd üvölteni! Ó, ez a sok géniusz! Dörner "orgánuma" fúú, borsódzik a bőröm tőle, egy újabb géniusz! Csupa géniusz él ebben az országban, a fene érti, hogy miért olyan szar hely már 200 éve... :( Túl sok a zseni Magyarországon, kéne erről valami tudományos írás, lehet, hogy a sok Nagy Elme kioltsa egymást és ezért megy minden olyan rosszul? Magyarország megérdemli Csurkát és Dörnert, sőt. Csak őket érdemelnék! Mert ők a Minőség!

zum trucc 2011.10.09. 20:23:27

@isssti: Elnézést, nem Önnek/neked akartam címezni, magadra ne vedd, mellécsaptam talán.
@Martian: nem azért, hogy vitatkozzam, az általad említett amerikai szerző egyrészt leplezetlen (bár minőségi) ponyvát ír, amiért nem jár Nobel-díj, másrészt a könyvek beillenének az izraeli Országimázsközpont termékei közé, ha ott lenne ilyen. Kertész sokkal intellektuálisabb, árnyaltabb, és csak olyanok értelmezték politikai dimenzióban, akik valszeg nem is olvasták a könyvét.
Nem tudom, jár-e érte Nobel-díj, de nagyon jó, becsületes, őszinte könyv.
Persze nem szorul arra, hogy én védjem meg.

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:24:16

@Törpe minoritás:
A Nobel-díj épp elég kritikát kap mindenféle összeesküvés-elmélet nélkül is. Szóval, nem kell ahhoz elvakult alaknak lenni, hogy valaki furcsállja a díjak odaítélését némely esetekben.

bolemann 2011.10.09. 20:24:44

@hattyú: Mert ők a Minőség!

A pályázatot olvastad?

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 20:26:14

@Guilelmus: meg prüszköl a sok igaz magyar!!! Akik 1000 éve vannak a Kárpát medencében s nem mindenféle szláv (Csurka) meg sváb (Dörner) betelepültek akik csak érvényesülés miatt festik magukat nemzeti színűre!!!

isssti 2011.10.09. 20:27:31

@Törpe minoritás: Látom nem tudsz elvonatkoztatni saját beállítódásod diktálta sémáktól. Nem is feltétlen baj ez, csak így nehéz veled érveket ütköztetni - de persze ezt sem muszály! ;o)
Mindazonáltal nagy kár lenne szavaim mögé zsidó karvalytőkét és hasonló összeesküvés elméleteket csusszantani - mert könnyen butának fog tűnni... ;o)

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:28:12

@Muad\\\'Dib:
Ahhoz viszont vélhetően konteohívő futóbolondnak kell lenni, hogy valaki azt képzelje, megvásárolták a bizottságot. Vagy nettó antiszemitának. Bár ez a kettő igen gyakran egybeesik...

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:29:31

@isssti: "Nem is feltétlen baj ez, csak így nehéz veled érveket ütköztetni - de persze ezt sem muszály! "

Pedig megpróbálhatnád! Az eddigiekről kiderült ugyanis, hogy nem tarthatóak.

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:30:48

@Törpe minoritás:
elég széles a határmezsgye aközött, hogy megvásárlás, illetve nem szigorúan szakmai szempontok figyelembe vétele. Én nem állítom az előbbit, viszont számos kritikussal együtt az utóbbit nagyon is valószínűnek tartom.

Guilelmus 2011.10.09. 20:32:52

@IGAZ MAGYAR: Azért ne tegyünk egyenlőségjelet a sváb, szláv és a zsidó közé!-:) Köztudomású tény, hogy a mocsadék zsidó szemében sötétség lakik, hiszen megfeszítették a Világ Világosságát.

isssti 2011.10.09. 20:34:41

@IGAZ MAGYAR: Ezt azért kikérném magunknak: nem bunkó a magyar -legalábbis nem így an blokk ...én pl. olvasott, művelt környezetben szocializálódtam, s biza Kertész díjazásakor nem sok nagy művét tudtuk felsorolni ..ezek tények, kár lenne vitatni Kertész itthoni irodalmi szerepét - ettől még lehet jogos a Nobel díj, mint ahogy túlzó is: nem én fogom megítélni, hanem az irodalomtörténészek majdan.
Ami a cigány magyarkodást és viszont illeti: nem igazán tudom értelmezni ..pláne milyen értelemben címeztetett nekem?!!

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:36:07

@Muad\\\'Dib:
Ez eddig rendben is van, de te most éppen azt a fent felhozott érvet próbálod erősíteni, hogy Kertész pusztán külföldi zsidó barátai miatt kapott Nobelt, holott nem ismert (mármint a t. beíró nem ismerte régebben). És ez az egész meg úgy jön ide, hogy lám-lám eddig a zsidó lobbi uralta a magyar (és hát ezek szerint a svéd) kulturális életet, de most végre igazi tehetséges - és magyar - emberek is lehetőséghez jutottak.

És sajnos ez a gondolatmenet - amellett, hogy tele van csúsztatással - erősen nácoid, mit csináljunk.

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:37:49

@Törpe minoritás:
Fogalmam nincs, miért kapott Kertész Nobel-díjat. Nem ismerem a munkáit, így vele kapcsolatban nem is szeretnék nyilatkozni. Én kizárólag arra reagáltam, hogy a Nobel bizottság bizony gyakran hoz "érdekes" döntéseket.

nyubocs 2011.10.09. 20:38:22

@isssti:
Azé szocialista munka hőse érdemrendet nem nagyon osztogattak puszira :))))

isssti 2011.10.09. 20:39:37

@bolemann: természetesen nem olvastam pályázatát,de amit láttam belőle, az nem túl meggyőző -különös tekintettel Csurka papa elévülhetetlen politikai érdemeire..

Ettől még Tótaw stílusa és irományai színvonalukat tekintve vállalhatatlanul gyengék..

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:40:00

@Muad\\\'Dib:
:)))
Dehát olvastad az előző hozzászólásokat, ugye? Nem tűnt fel, hogyan és milyen formában merült fel ez a téma? Miközben - ugye - Csurka és Dörner a téma?
Naív vagy és gyanútlan, ugye? :))

Gogol 2011.10.09. 20:42:32

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse... and everybody in the village says, "how wonderful. The boy got a horse" And the Zen master says, "we'll see." Two years later, the boy falls off the horse, breaks his leg, and everyone in the village says, "How terrible." And the Zen master says, "We'll see." Then, a war breaks out and all the young men have to go off and fight... except the boy can't cause his legs all messed up. and everybody in the village says, "How wonderful.Now the Zen master says, "We'll see."

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:43:40

"Az Örülünk Vincent bloggerinája zsazsu4, egy etalon jógyerekblogger, gondolom nem azért, mert buta lenne a szavak jelentésfelszíneihez és a rétegeltségükhöz meg az árnyalásukhoz, egyszerű kis címlapmarketing trükk kereteiben olyant tóóódít Csurka Isvtánról és Dörner Györgyről, ami nem igaz..."
A Vincent bloggal eleve nem nagyon érdemes foglalkozni. Hiába vannak jó meglátásaik is, ha teljesen egypetéjű párjai a kurucnak, más politikai gondolkodással. Roppant szórakoztató, ahogy a kommentek között, valamint a cikkekben alpári módon sértegetnek mindenkit, majd, ha ne adja Isten valaki válaszol, akkor lendületből tiltják ki az embereket.

isssti 2011.10.09. 20:43:44

@nyubocs: Ezt most mért mondod nekem, netán kiszúrtad a szekrényemben? ;o)

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:45:36

@Gogol:

:)
Hát tudod, nagyon szomorú, hogy egy ilyen kultúrával kapcsolatos skandallum kapcsán csak annyi lehetőségünk van, hogy buddhista tanmeséket mormoljunk.

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:45:37

@Törpe minoritás:
Utoljára elmondom, nem kívánom Kertészt minősíteni. Nem olvastam, lehet, hogy kiváló író, nem tudom. Sokakkal ellentétben nem szoktam olyan emberekről véleményt mondani, akikről fogalma nincs. De pl. a Csurkát véres szájjal ekézők közül, kíváncsi lennék, hány olvasta akár egy művét is?

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 20:47:32

@isssti:
Kányádi Sándor:
Magyar ne magyarkodj!
Cigány ne cigánykodj!
Cigány ne magyarkodj!
Magyar ne cigánykodj!

Kányádi az 1970-es években írta! Talán ismerte a magyar jellemet!
De nem neked vagy "nem csak" neked szólt!!! Szólt az itt tudatlanságból és rossz indulatból zsidózoknak a magyarkodó tudatlan magyaroknak, az ál és hamis magyaroknak, a haszonleső haszonért magyarkodóknak stb, !!!

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:47:56

@Muad\\\'Dib:
Nem tudom, én jó pár drámáját igen.
De ugye most itt nem az a probléma, hogy drámaírásra kérték föl, hanem egy színház intendánsa lett a vén náci.

Gogol 2011.10.09. 20:48:25

@Törpe minoritás: Segít a maga helyén kezelni a jelenséget.

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:50:16

@Törpe minoritás:
Nem tudom milyen oka van a nácizásnak jelen esetben, ugyanis ettől még sem jobb, sem rosszabb szakember nem lesz senki...

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:51:03

@Gogol:
Ha nagyon komolyan venném a buddhista megközelítést, akkor azt kéne mondanom: az ilyenek miatt fognak elbukni majd, itt lesz az ideje.
Csak addig megüt a guta... :)

bolemann 2011.10.09. 20:53:14

@isssti: Nem is olvastad Dörner pályázatát???

Basszus, én meg azt hittem má'...
Szólhattál volna előbb is, akkor nem pazarlom rád itten a karaktereket.
De akkor mit keresel itt, ilyen "felkészültséggel"?
Ez a dörneri mélység? Védeni, amit nem ismerünk, hivatkozni arra, akivel nem is beszéltünk?

Na én mára befejeztem!

Törpe minoritás 2011.10.09. 20:53:38

@Muad\\\'Dib:

Hát másnak ebben a helyzetben nemigen nevezhetem. És az, nem? Vagy az írómunkásság részeként kifejtett antiszemita uszításra van valami olyan kifejezés, amit jobban szeretsz? Valami PC? Nehogy megsértődjön itt még valaki!

champagneM 2011.10.09. 20:54:28

Én nem nézek tévét, igazából nem követem figyelemmel sem Csurka, sem Dörner pályáját, de! Minél jobban és hangosabban vicsorog rájuk az istenadta nép, annál jobban együttérzek velük.

champagneM 2011.10.09. 20:55:01

vagy az istenverte...
ki hogyan gondolja..

Gogol 2011.10.09. 20:55:23

@Szun vu kung: Mert még nem olvastad a pályázatukat se.

zum trucc 2011.10.09. 20:55:35

@Muad\\\'Dib: Én pl. olvastam több Csurkát. Zömmel tipikus kádárkori középszer. A maradék meg szar.
Viszont azt a Dörnert, azt nemigen ismerem. De nem is hiányzik.

Gogol 2011.10.09. 20:56:39

@Szun vu kung: Egyébként én a helyedben nem dicsekednék azzal, hogy a tájékozatlanságom miatt együttérzek hülye emberekkel.

Muad\\\'Dib 2011.10.09. 20:57:09

@Törpe minoritás:
Félreértesz, annak nevezed, aminek akarod, csak azt hittem ennek valami köze van ahhoz mennyire lehet jó a színházakkal kapcsolatos témákban.

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 20:58:14

@Guilelmus: "Köztudomású tény, hogy a mocsadék zsidó szemében sötétség lakik, hiszen megfeszítették a Világ Világosságát" ... tehát akár magyarok is lehettek volna!!!! hiszen köztudott a mocsadék magyarok szemében sötétség lakik, hiszen kiirtották Újvidék zsidó és szerb lakosságát vagy vagonba rakták honfitársaikat, nemzettársaikat de a Dunába lőttek apácát, keresztényt, csecsemőt és aggastyánt vagy 56-ban meglincseltek magyar kiskatonákat , hadifoglyokat ... s még nincs vége vagy vége van?????
A félő ha Dörneren, Csurkán , Tarlóson és a többi zabrálásban reménykedőn múlik akkor nincs!!!!!!

Gogol 2011.10.09. 21:00:40

@IGAZ MAGYAR: vagy: "Köztudomású tény, hogy a mocsadék zsidó szemében sötétség lakik, hiszen megfeszítették a Világ Világosságát" - aki zsidó volt.

champagneM 2011.10.09. 21:01:11

Nem semmi ez az össznépi zuhogás. Kérdem én, hova tűnik a véleményét szajkózó sok agresszív állat, ha nem kommentelésről, hanem tettekről van szó?! Mi a faszér' ültök a gép előtt, miért nem csináltok forradalmat?! Egységben az erő, félkegyelműek. Ha csak annyian gyűlnétek össze, ahányan a szót a népszerű blogokba okádjátok, máris tele lenne a kosutytér. Tehetségtelen egy középszer vagytok.

Gogol 2011.10.09. 21:02:27

@Szun vu kung: és te is itt vagy közöttünk...

champagneM 2011.10.09. 21:02:52

@Gogol: az teljesen mindegy, a lényeg, hogy nem bírom, ha a az istenverte nép falkában támad, mint a hiénák, persze arctalanul.

Gogol 2011.10.09. 21:03:48

@Szun vu kung: Ezért támadod őket, persze arctalanul...folytathatnánk ezt, de felesleges.

Törpe minoritás 2011.10.09. 21:04:16

@Szun vu kung:
Köszönjük a dorgálást, Fenséges Majomkirály!

isssti 2011.10.09. 21:05:11

@IGAZ MAGYAR: Aha, jól sejtettem, hogy valakivel/kkel összemosni bátorkodsz: ez bájos!

..végül is szíved joga: nekem bőven elég, ha én tudom mit írtam.. ;o)

BKV - Önnek megyünk 2011.10.09. 21:05:16

en már jo regota nem szolok bele mert nem ott vagyok hanem itt meg egyebkent is csak faszveres zsuzsakkal vitatkozni...

na de ezt most igen koszonom! en nem is tudtam hogy mas is, es hogy pont ugy mint en szoval koszi!

zsenialis parades es igen

Guilelmus 2011.10.09. 21:05:41

@IGAZ MAGYAR: "Mocsadék magyarok"? Na barátom, ezért kéne téged is bevagonírozni, de izibe'!-:) Sicc ebből az országból, sicc vissza a mosdatlan galíciai fajtestvéreidhez!

Gogol 2011.10.09. 21:06:01

@Törpe minoritás: Fenséges Majomkirály hahaha

Majompóznán majomkirály
majomnyelven szónokol,
egyiké majommennyország,
másiké majompokol.

champagneM 2011.10.09. 21:06:53

@Gogol: Te hány órát töltöttél ma el kommenteléssel, mégis? Változott-e tőle a világ, azon kívül, hogy elérted, hogy a hétköznapi gyakorlattal ellentétben itt egy röpke pillanatra figyeljenek rád a hozzád hasonló kretének? Ezek aztán a sikerek, lúzerkém:) Marha komolyan veszed magad, már csak az a baj, hogy más nem, mi?!

Guilelmus 2011.10.09. 21:08:42

@Gogol: Nem pártus herceg?-:)))

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 21:09:08

@Gogol: Igy igaz tehát az hogy vannak mocsadék emberek az nem "fajspecifikus"!!! Aki annak akarja beállítani s saját nemzetének bűneit nem hajlandó elismerni az ugyan olyan mocsadék mint aki a bűnt elköveti!

Gogol 2011.10.09. 21:09:46

@Szun vu kung: Én rendkívül élvezem a kommentelést. Sok véleményt megismerek rövid idő alatt.Ez a profit.

champagneM 2011.10.09. 21:11:00

ismétlem a kurva 'bonyolult' kérdést, amit korábban feltettem (hámozzátok ki belőle):

Nem semmi ez az össznépi zuhogás. Kérdem én, hova tűnik a véleményét szajkózó sok agresszív állat, ha nem kommentelésről, hanem tettekről van szó?! Mi a faszér' ültök a gép előtt, miért nem csináltok forradalmat?! Egységben az erő, félkegyelműek. Ha csak annyian gyűlnétek össze, ahányan a szót a népszerű blogokba okádjátok, máris tele lenne a kosutytér. Tehetségtelen egy középszer vagytok.

Gogol 2011.10.09. 21:11:03

@IGAZ MAGYAR: de ne használj ilyen szavakat mert ez teljesen humortalan

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.09. 21:12:21

Tökre egyetértek! Engem eleinte többen támadtak, amikor leírtam, hogy egyik szereplő sem tehetségtelen szerintem. És pont ezért kár értük, hogy érdemtelenül (értsd himi-humi pályázattal és politikai hátszéllel) kaptak megy egy pozíciót. Szerintem ez megalázó. Másrészt Csurka és Dörner ámokfutását figyelve úgy tűnik, hogy egy értelmes pályázatot nem is tudtak volna összerittyenteni, mert meg vannak zavarodva, mint falusi bácsi a szex shoppan.

Kár értük! És kár értünk!

Guilelmus 2011.10.09. 21:12:25

@IGAZ MAGYAR: Egyébként senkit nem lőttek a Dunába, a cipellőkbe meg disznóláb illik!-:))

Gogol 2011.10.09. 21:12:31

@Szun vu kung: én újra belinkelem neked a zen tanmesémet:

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse... and everybody in the village says, "how wonderful. The boy got a horse" And the Zen master says, "we'll see." Two years later, the boy falls off the horse, breaks his leg, and everyone in the village says, "How terrible." And the Zen master says, "We'll see." Then, a war breaks out and all the young men have to go off and fight... except the boy can't cause his legs all messed up. and everybody in the village says, "How wonderful.Now the Zen master says, "We'll see."

Gogol 2011.10.09. 21:13:28

@Guilelmus: Láttál te már disznón cipőt? Na ennyi vagy.

champagneM 2011.10.09. 21:14:35

@Gogol: És még hazudsz is. Téged látható módon kurvára nem érdekel más véleménye, te csak nyomod a süket dumádat, abban a reményben, hogy itt megéled az üres, kispolgári életedből hiányzó dominanciát. Az ilyen mint te, nem akar tanulni, csak másokra telepedni, másokon keresztül élvezkedni.

Törpe minoritás 2011.10.09. 21:15:57

@Szun vu kung:
De szerencsére jössz te, és mindenkit kizavarsz az erdőből!
Önkéntes mérvadó...

Gogol 2011.10.09. 21:15:59

@Szun vu kung: Te miért vagy ilyen ideges? Egyébként kifejezetten olyan érzésem van, hogy önmagadról adsz jellemrajzot folyamatosan. Ne haragudj.

hőzőngő 2011.10.09. 21:17:04

egy valamit tisztázni kell! amennyiben valaki azt állítja, hogy bárki alsóbbrendű ember amiatt, mert valamely kisebbséghez tartozik, az valóban fajgyűlölő(ad absurdum antiszemita) és mint ilyen megvetendő. ez tény. de! kérem szépen!a T. kommentelők szíveskedjenek olyan idézetet citálni Csurka Istvántól ami az ő fajgyűlőletét megalapozná. Amennyiben ilyet találnak, úgy készségesen megkövetek minden Csurka
-gyűlölőt, amennyiben nem, úgy megkérnék -tisztelettel- mindenkit, hogy kérjen bocsánatot a hivatkozott közszereplőtől az el nem követett bűneiért.

Guilelmus 2011.10.09. 21:17:16

@Gogol: Persze, hogy láttam disznón cipőt: főleg a zsinagóga környékén!-:)))

champagneM 2011.10.09. 21:17:24

@Gogol: te ennyire ostoba vagy, vagy simn nem tudsz olvasni? Mint írtam, a fajtád irritál, a falkában támadó hiénák. Na ebből a véleményből tanulj, faszfej.:)

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 21:18:50

@Guilelmus: "Sicc ebből az országból, sicc vissza a mosdatlan galíciai fajtestvéreidhez!" Drága betelepült magyarul beszélő emberforma nemzet társam a legújabb kutatások szerint az hogy nagy ember vagy még nem jelenti hogy megeheted a holdat!!! Ó Te barma tagja nemzetünknek azért valami kultúr antropológiai ismereteket vegyél magadhoz és akkor nem írsz ilyen böszmeséget!!!

isssti 2011.10.09. 21:20:28

@Gogol: ha már ilyen nagy mellénnyel 2.x is belinkeled, akár le is fordíthatnád ...már ha ki nem derül, hogy azt ugyan nem tudsz - bár végülis igy is rendkívül hatásos..nak tűnik.. ;o)

champagneM 2011.10.09. 21:20:53

@Törpe minoritás: Nem, nincsenek illúzióim. Én csak téridőkontinuum egy adott szekundumára takarítom el az útból a hiénákat, de pontosan tudom, hogy újra és újra felbugyognak, mint szar a pöcegödörből - ahogy a jel is mutatja.

Gogol 2011.10.09. 21:22:05

@isssti: Mot tényleg azt gondolo, dnem értem? Ne mááá

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 21:22:30

@Guilelmus: Most már értem hogy lehet hogy a magyarság DNS térképe több mint 95 %-ban megegyezik a patkányéval. Te vagy rá a példa!!!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.10.09. 21:24:47

@Szun vu kung: azért nem mennek ki az utcára mert amikor kimennek csupa idegen arcot látnak és az idegen arcokban önmaguk idegen arcát és ettől mindenük támad épp csak komfortérzetük nem

Gogol 2011.10.09. 21:27:22

Egy kisfiú a 14. születésnapjára kap egy lovat... és a faluban mindenki azt mondja, "milyen csodálatos. a fiúnak van lova." Mire a zen mester azt mondja, "meglátjuk" két évvel később a fiú leesik a lórol, eltöri a lábát, aés a faluban mindenki azt mondja, "Milyen szörnyű" Mire a Zen mester azt mondja, "Meglátjuk." Aztán kitör a háború és minden fiatalnak el kell mennie harcolni... csak a fiúnak nem mert a lábai tropára mentek. és a faluban mindenki azt mondja, "Milyen csodálatos." Mire a zen mester, "Meglátjuk."

Guilelmus 2011.10.09. 21:28:49

@IGAZ MAGYAR: Làtod zsidó, gyalázod azt a fajt, mely befogadta retkes őseided, na ezért mész majd a vagonba-:)))

Törpe minoritás 2011.10.09. 21:29:06

@Szun vu kung:
Arra céloztam - lehet kicsit halaványan - hogy téged senki nem kért fel rendőrnek.

Szerintem, Szun Vu-kung, még a Nyugati utazás előtt lehetsz, ha ilyen hebehurgyán belekapsz mindenkibe.
Ne félj, a végére majd megnyugszol és bölcsebb leszel, mint az elején.

Törpe minoritás 2011.10.09. 21:32:23

@Szun vu kung:

Ja és ha már, akkor néha egyetlen szelíd példa többet ér száz haragos szónál.

Ha érted...

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 21:33:50

@Guilelmus: Ó Te hibbant agyú Ős patkány! Családom 1000 éve él a Kárpát medencébe ! Miről beszélsz Te szarjankó vándor patkány?

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 21:36:53

@isssti: ha összekevertelek valakivel, mea culpa! Bocs!!!

Gogol 2011.10.09. 21:37:21

@Szun vu kung: És melyik bevásárlóközpontba tervezed a támadást és mikor? Csak hogy tudjuk.

Guilelmus 2011.10.09. 21:39:39

@IGAZ MAGYAR: Nem ős patkány, hanem ős kaján-:))) Szóval 1000 éve jöttetek át Galíciából?-:))) Fürdeni szoktál?-:)

Gogol 2011.10.09. 21:40:51

@Guilelmus: Na, látom Ady közös pont lesz bennetek.

champagneM 2011.10.09. 21:47:21

@Törpe minoritás: Talán enegedélyt kell kérni, hogy odapörköljek??? Hol van ez leírva??? Csúnya, hogy nekem, éppen nekem kell felvilágosítani, hogy a véleménynyilvánításhoz nem kell engedély, állítólag ennek a kib@szott nagy demokráciának éppen az a lényege, hogy bármikor tükröt állíthatok, ha úgy tetszik. Jogom van megtenni, neked meg jogod van leszarni, te döntöd el, mit kezdesz vele. De hogy mit kezdesz vele, az engem kurvára nem érdekel, nem kívánlak sem megváltoztatni, sem hatni rád (hasson rád anyád 18 éves korodig), sem bedfolyásolni. Pusztán egy adott pillanatra akarok tüzet oltani, legalább egy adott pillanatban a fajtádat csendben tartani(legalább addig csendben vagy, amíg a kommentemet olvasod) Ettől máris szebb lesz a világ, persze csak egy adott pillanatra. Az üdvözülésed kérdése meg a te dolgod. Na jóccakát egész nap fürdőskurvaként nyivákoló, panaszkodó, tehetetlen pöcsök.:)

IGAZ MAGYAR 2011.10.09. 21:52:31

@Guilelmus: Ó Te böszme tagja nemzetünknek ha egyáltalán közénk tartozol! Lehet hogy Te piréz vagy esetleg hottentotta nemzetiségű vagy! Esetleg már befogadtunk csak a talpad szőrös még egy kicsit? Te betelepült ha csendbe maradtál volna most okosabbnak látszódnál!!!!!!!!!!!!

isssti 2011.10.09. 21:53:24

@Gogol: Nem, csak finoman arra próbáltam célozni, hogy illene lefordítani, mert így könnyen túnhet öncélú nagyképúzésnek...no persze ha nem megy..!

sisifux 2011.10.09. 21:53:35

Ha valamikor jókat írt Csurka, ma pedig vállalhatatlan eszmék követője, az szellemi leépülésének bizonyítéka ugyan, de nem semmisíti meg korábbi alkotásait. Csak magát az embert, a hitelességét.

isssti 2011.10.09. 21:55:30

@IGAZ MAGYAR: volt már ilyen, s még lesz is: mea culpa elfogadva! ;o)

Törpe minoritás 2011.10.09. 21:56:30

@Szun vu kung:

Még, még! Fajtázz kicsit, Nemes Majom!
Hidd el könnyebb lesz, ha kijön!

Guilelmus 2011.10.09. 21:57:31

@IGAZ MAGYAR: Kérdeztem valamit az imént: Fürdeni szoktál?? Vagy segítselek egy sorozattal a Nagy Dunába, disznó lábú barátom?...-:)))

Törpe minoritás 2011.10.09. 21:58:17

@isssti:
Nem olvasol ugye, csak írsz?
Az a magyar nyelvű történet a lóról, meg a törött lábú kisfiúról, - az az angol magyar fordítása.
Köszönöm, hogy segíthettem!

PesszimPista 2011.10.09. 22:00:21

Na szóval! Csak úgy rétegrendben:
ad 1. Beszarás! Már megint egy címlap!
ad 2. A zen mestert meg elütötte a 6:20-as gyors mielőtt negyedszer is azt mondhatta volna, hogy We'll see. Na bumm. Béke poraira.
ad 3. Miért nem a bloggerína és a jelenség a téma, hanem csak a Csurka meg a Dörner, meg a zsidók és a náci faszistákkok?
ad 4. Ja! Címlap. Akkor Ok.

isssti 2011.10.09. 22:01:36

@Törpe minoritás: Azt kérdeztem már, hogy téged meg ki kérdezett?
Akkor most kérdem: téged meg ki kérdezett?

Törpe minoritás 2011.10.09. 22:10:41

@isssti:
Értem én, hogy ordibálni könnyebb, mint beismerni, hogy figyelmetlen voltál.

isssti 2011.10.09. 22:21:26

Azt hiszem téves fogalmaid vannak az ordibálásról - mint ahogy sok minden másról is..

Jut eszembe: azt kérdeztem már, hogy ki kérdezett? ...merthogy kettőnk közül valaki mintha figyelmetlen lett volna: nem vette észre a kérdésben rejlő finom, bújtatott célzást...

Törpe minoritás 2011.10.09. 22:26:30

@isssti:
Nem figyelmetlen vagyok, hanem figyelmen kívül hagyom, amit mondasz.
Remélem érzékeled a kis, finom különbséget. :))

smartdrive 2011.10.09. 22:28:29

ezt a műlaza-műjópofáskodó stílust nagyon gyorsan hagyd abba

isssti 2011.10.09. 22:29:57

@Törpe minoritás: Unalmas ez így vasárnap este...
És fárasztó..
A Hírtv-n Makovecz prtréműsor: inkább azt nézzétek!

isssti 2011.10.09. 22:32:10

@smartdrive: Te meg honnan pottyantál ide? Netán téves kapcsolás volnál?
..nem, ez itt nem a Weiner elvtárs!

shinny bayaar (törölt) 2011.10.09. 23:08:27

Igen, erre a bejegyzésre szükség volt. Volt szerencsèm nekem is az említett irományhoz, csak már hozzászólni se volt kedvem. Pedig néha helyre kell tenni az ilyen ostoba egyengondolkodású hülyegyerekeket a romkocsmában szerzett identitáscsomagjukkal a hátukon. A világ nem olyan egyszerű, hogy vannak az okos, felvilágosult balos liberálisok és van a többi primitív jobbos náci féreg. Még itt magyarországon sem. Van a klasszikus gondolat a legnagyobb törpéről és a legkisebb óriásról. Nem nehéz elképzelni a legprimitívebb "liberális értelmiségit" és a legliberálisabb, legműveltebb "nácit". Neveket inkább nem írok, pedig volna egy-két egészen aktuális.

hőzőngő 2011.10.09. 23:20:07

apró megjegyzés "isssti"! Azért, mert XXI. századot írunk, miért ne lehetne valaki a XX. sz. kiemelkedő alakja?
nem ez a lényeg...egy valamit tisztázni kell! Amennyiben valaki csupán származása miatt ítél el bárkit is, az valóban fajgyűlölő, és, mint ilyen elítélendő. Ebben, azt hiszem egyetértünk. DE! Kérem szépen a T. Kommentelőket, hogy az előbbi példára legyenek oly szívesek citálni egy Csurka idézetet- igazukat alátámasztandó-. Amennyiben ez sikerül, úgy én minden további nélkül megkövetek minden Csurkafóbiást. Amennyiben viszont nem találnak ilyent, úgy a T. Kommentelők helyében én megkövetném a - divatosan és következmények nélkül oly sokat szídott író-politikust.

acsa77 2011.10.09. 23:23:13

@Muad\\\'Dib: OFF: nyugodtan elolvashatod a Sorstalanságot. Gyorsan végigjutsz. Még akkor is, ha a kontextust és a átvitt értelmeket is végiggondolod, ill. utánanézel azoknak. Sajnos szörnyen tájékozatlan a főhős a világ dolgaiban (ami az író egyfajta korai énje), ezért elég unalmas és üres a könyv, még a ponyva-holokausztos regények között is. Pedig amúgy én szívesen olvasom a témát, és sok jó mű van. Amúgy süt a Sorstalanságból a tipikus szalonbunkóság, ahogy lenéz mindenkit, és akkoriban Kertész meg volt győződve, hogy rajta kívül csak egy modern magyar író volt (magyarán eléggé antiszociális lehetett magyarok felé), miközben a nyelve szörnyen régiesen affektált - pazarlás a beszéddel. Mert ugye a mű saját bevallása szerint nem egy hús-vér emberről szól, hanem csak nyelvből áll. De hol a tartalom? A körülményekről nem sokat tudni meg, lóg a levegőben a téma, a szereplők elég másodlagosak. Amolyan gyűrűk-urás egységsugarú alakok. A főszereplő semmilyen lelki-kulturális felismerést nem szerez, ami pedig eléggé kardinális börtönregények esetén. A végén csak üres okoskodás megy, majd irracionális, előítéletes, válogatás nélküli harag és lenézés. Pedig elvileg az írónak ismernie kellene az elmúlt pár ezer év társadalomfejlődését. És utóbbi évtizedekben a pszichológia/szociológia stb. - sőt a filológia is rohamosan fejlődött! Ez az irracionalitás jelenik meg manapság is az íróban, tehát a helyzet változatlannak tűnik.

Ezért sokkal jobb (nem mondom, hogy szuper) pl. a Fogság, mert a főhős a műveltségen és lelki folyamatokon keresztül képes egyáltalán gondolkozni. De az érzelem is a gondolatok szűrőjén keresztül tud csak ébredni, hiszen természeténél fogva vak. A Sorstalanságban ez teljesen figyelmen kívül marad. Vagy szándékosan szerepel a műben a sok félrevezetés? A Fogság a holokausztot pedig okosan nem önmagában szemléli, hanem más témákkal együtt. És nem oktrojálja véleményét haragosan, hanem elvárja az önálló gondolkozást.

SPU 2011.10.09. 23:32:12

hol van az megirva hogy csak a zsidoknak meg a tehetsegeseknek lehet szinhazuk eppen ideje hogy a nacik es a balfekek is leheoseget kapjanak viragozzek minden virag eselyegyenloseg rulezz

Kandabula 2011.10.09. 23:39:37

Szomorú történet. Egy nemzet elhülyülésének története. Csurka megírhatná, Dörner eljátszhatná. Mi meg tapsolhatnánk.

acsa77 2011.10.09. 23:40:06

@Törpe minoritás: Ennél biztosan bonyolultabb a helyzet, de eléggé vicces történet pl. a kommunista idők alatti emigráns magyar kultúra támogatási és manipulálási rendszere.

A irodalmi Nobel-díj sokszor volt politikai eszköz. Lehet, hogy idén is az volt, de most úgy tűnik, hogy van értelme és alapja is. De még ehhez el kell olvasnom a művét.

isssti 2011.10.09. 23:40:51

@hőzőngő: Bocs, nekem csak szimplán az elmúlt évek (mínusz utóbbi pár év kussidőszaka) Csurka féle megnyilvánulások alakítottak ki egy igen kedvezőtlen, negatív képet róla: még amiben igaza volt, azt is úgy mondta el, ahogy azt nem kéne (nem okos, nem taktikus és még hozzá gyakran fröcsögős).
Szóval én Csurkát megkövetni biztos nem fogom: inkább neki kéne magába szállnia emdéefből kiválása utáni tetteiért -különösen régebbi önmagával összevetve.

hőzőngő 2011.10.09. 23:49:55

ok "isssti", csak épp nem a kérdésre válaszoltál. Az nem kérdés, hogy Csurkáról negatív vélemény alakult ki. Az a kérdés, hogy ezt a negatív képet milyen forrásból ismerte meg a nagyérdemű, és eme forrás mennyire van összhangaban a valóssággal. szóval, újfent feltenném a kérdést - ha nem bántok meg senkit....

SPU 2011.10.09. 23:51:56

@acsa77: na azert a sorstalansag jo konyv es fontos konyv nem hibatlan es nyilvan nem olyan szinten jo mint a fogsag de azert nagyon lenyeges dolgok sorat ragadja meg persze ettol meg nyilvan nem kertesz erdemelte volna a nobelt na de suhrkamp holocaust mi kell tobb egypar buzi svednek

acsa77 2011.10.09. 23:55:52

De hogy ON is legyek: értem én, hogy adott esetben alpári balfék komcsi dísznácit (vagy lehet, hogy nem az) ne akarjunk színházigazgatónak... De könyörgöm, már évek óta olyan az éppen tiltakozó igazgatók alatt is a színház, mintha alpári balfék komcsi dísznácik vezetnék. Sok sekélyes limonádé, a normálisabb darabokat szétbombázzák (átírják?) - egyszerűbb ha régi vagy külföldi értelmezésben nézem meg. Vagy csak elolvasom az eredeti művet. Nagyon ritka a jó darab. Bezzeg ha egyszer leadnak szó szerint egy kőkemény Shakespeare-művet, hiába hibátlan és dinamikus a rendezés, profik a színészek (ezekre nem is volt panasz), szinte naturális CGI a trükkmester, mégis félidőben hazamennek a nézők. Miért? Mert nem tudnak szembesülni az ember valódi természetével. Szó szerint felfordul a gyomruk. Nyárspolgárok...

acsa77 2011.10.10. 00:03:58

Amikor pl. az Ember tragédiája miatt felháborodtak a szexjelenet miatt: engem az háborított fel, hogy az évezredek óta normális szexet ábrázolta a rendező romlottnak. (A gagyi darabos dramaturgiáról nem beszélve.) Mi van? Ez gusztustalan nyárspolgárság. Miért nem Sade márkitól idézett a rendező? Ugyanúgy szimbolikusan, persze. Rendes tükröt kell mutatni, nem torzítani.

hőzőngő 2011.10.10. 00:14:24

nem értem "acsa77"
szóval a Shakespeare-t nem lehet szétbombázni, az Ember tragédiáját, pedig nem lehet eléggé?

acsa77 2011.10.10. 00:22:54

@SPU: Nos, egyrészt aláírom, hogy könyvet írni nagyon nehéz. Főleg rossz környezetben. Másrészt ha már másutt az ember jobban kidolgozottan olvasta előbb ezeket a felvetett gondolatokat, akkor csalódás egy "visszalépés". De itt azért ciki, mert mondjuk nem a szilárdságtan különböző korból és szintről jövő könyveit lapozgatom. Ott ugye ez nem zavar. Így viszont ma csak korrajznak alkalmas a Sorstalanság. Nem a 40-es évek világeseményeinek, hanem a 60-as évek kibontakozni próbáló itthoni írókénak. Annyiból persze hasznos egy ilyen Nobel-díj, hogy talán mindenki elolvassa a fő művet, és van egy közös feldolgozandó téma. De mi van, ha pl. a mérnökök jobban beszállnak a holokauszt-témába? Azok eddig nem nagyon foglalkoztak ezzel, jobb dolguk is van annál.

A mostani Nobel-díj végre egy olyan, amit élvezet olvasni, belefér sms-be, twitterbe és Facebookba is ;) Durva robbanófejek a haikuk. Bár eddig csak Faludy gyűjtésében olvastam. Ilyenkor kár, hogy nem képírásunk van.

bohuš 2011.10.10. 00:33:29

@igazi Lencsés István:
Lehet, hogy írta már valaki, nem olvastam végig a kommenteket; a szélsőjobbnak van már saját színháza, a Szabó Dezső Katakombaszínház a Szabadság téren, olyan nagy sikerű, hogy kábé senki se hallott róla, mondjuk szerintem addig jó, míg ez így marad.

Kandabula 2011.10.10. 00:35:59

A "Döglött aknák" bejátszása szívbemarkoló. Ilyenkor mit illik mondani? Hogy az én k' anyámat, amiért szerzőjük degenerálódta ezt az egész mai kutyulmányt?

acsa77 2011.10.10. 00:40:18

@hőzőngő: Nem-nem, kicsit félreérthető vagyok akkor. Azt a bizonyos Titus Andronicust következő módon játszották le: teljesen korhű jelmez, öltözék, egyfajta elképzelt ókori viselkedési stílus. Mégis az első jelenetben, az első kulcspillanatban egyetlen pisztolylövést használtak. DE: utána már nem. Mi is ennek a szakszerű neve? Majd minden "eseményt" biológiailag korrekten, valósághűen játszottak le, semmi túlzással - ez mondható modernnek a kelléktár miatt. Vagyis alkalmazkodtak a mai emberek TV-szokásaihoz. Nem bombázták szét átírással, hülyeségekkel, divatos rikácsolással. Mégsem bírták a nézők a tükörképüket. Az Ember tragédiáját most nem láttam végig, de a nézők hasonló kulturális hátterét feltételezve simán le lehet adni erősen ragaszkodva az eredeti műhöz, de mégis "kihúzva a gyufát". És nehogy már a hetero szex legyen a romlottság. Azon az Andronicuson is sokáig emésztettem magam (ugye javarészt én is eléggé nyárspolgár vagyok), de a későbbi polkorrekt "átírásokat" tekintve egyre ésszerűbbnek tartottam. Az ősszínházakban is kellett a szakszerű provokáció az akkori körülményeknek megfelelően, a limonádé nem nagyon maradt meg az emlékezetben.

acsa77 2011.10.10. 00:43:52

@hőzőngő: És bevallom, akkoriban szörnyű nyárspolgár voltam, mert csak azért nem mentem haza, mert esett az eső, eláztam volna a következő kocsmáig, és busszal vittek minket messziről.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:10:41

@Legolvasottabb: Ez nagyon olcsó poen volt, munka nélkül. Amit leírtam, azt rajtam kívül jóformán senki nem írja le, de újságíró biztosan nem. Ez a maga részéről drága uram, csak afféle bumm volt, amit hozzámondott a dugóspuskájához. Nem haltam meg, tovább.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:14:38

@igazi Lencsés István: Inkább úgy fogalmaznék: kevesebb lett vóna a frusztráltságában egyre barmabb, ha időnként löknek nekik koncot, gumicsontot, egy fél cipőt vagy egy teherautógumit tipkedni. Jó, hát nyilván egy szinház nem játék, én is reszketnék, másrészt szinházakat csöndben is múlasztanak el, és amint az ilyen politikaimuffinok esetében mindig kisül, ilyenkor legalább (talán) könnyebben elhelyezkedhetnek a "kirúgottak" és a menekülők. De például merő-egy truccból maradhat is, akit hagynak.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:16:51

@Aszteroida-bányász metal énekes: Itt nincsen moderálás, mert ez liberális blog. A konz'-t nem teszem hozzá, mert Síkbolygón az értelmezhetetlen vö.: Tokfalvi mester küzdelmeivel még egy asilumában is a liberalizmusnak...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:22:08

@amize: Téved uram. Kertész Imre, a fiatalember, aki a Sorstalanságot írta, a világirodalom zsenije. Kertész Ákos, a fiatal író az Ikarusz-ból egy zseni volt. Egyszer mindenki megöregszik, pl elborozza az eszét vagy rosszul választ barátikört, pl az én fogaim lassan kirohadnak, büdös a szám és szenilis vagyok, viszont Akutagava Rjúnoszuke az egyik kedvenc íróm, pedig őneki semmi kapcsolata nem volt az élettel, nekem meg jóformán csak az van, semmi más, az életben vagyok legalul...

Azért, mert maga "politikailag" haragszik, mert bemagyaráztak magának valamit...
valamint semmi összefüggés nincsen így: nem morális vagy "tudományos" vagy "pozitív" mérce a zsenialitás, zsenialitás az van, lehet pl valaki zseniálisan ganyéalak. Nem úgy unalmasan ganyé, hanem frenetikusn, egyedülállóan.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:24:06

@regress: Az Ön fasza szeretne Dörner György lenni, képzelje el drágám a maga faszát, ahogy magyarhangja a BrúcceVillísznek a Ponyvaregényben és egy fasz azt mondja, hogy faszom.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:44:05

@légycsapó: Nem a nóbelbonbontól lett jó a Sorstalanság, hanem a nóbelbonbonbizottságnak lett szerencséje vele. A Sorstalanság annyira zseniálisan jó világirodalmi mű, hogy még az is kiolvasható belőle, a bunkójobbosok mért ilyen kis nyomorult frusztráltak, meg az is, hogy a haladójóoldali stréberek se olvasták el a könyvet

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:49:05

@isssti: Sajnos a fasiszta az rémületesen nyitott fogalom alulról... fasizálódni észrevehetetlenül is lehet. Az übüiádban sodródik a figura, a zsigere9i püffednek, fortyognak, egyre kevésbé uralkodhatik ezeken, egyre több hülyeséget is beszél... sőt, ügyesebb emberek bele is tudják sodortatni érintés nélkül a balfék nemzethyess jobbert egyszerű szópárbajban fasisztoid elragadtatásokba.. és akkor elkezdődik az óvodás csakazért is, mégtöbb paszomány a gatyóra, mégpedertebb bajsz, (vö.: mégrómaiasabb arcél...) mégbüszkébben arra az eőshmagyarass névre és eőshökre...

Bruhahahahihihi 2011.10.10. 06:51:23

CSURKA HÓNAPOKON BELÜL ÚGYIS MEGDÖGLIK---egy vén hülye alkoholista fasz.A MÁJA AKKORA MINT A RÉGI MAGYARORSZÁG. Szenilis is...
Le lehet hamarosan hugyozni a sírját:))))

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:53:31

@isssti: Az Örülünk Vincent félgyári blogba számít, erősen nyo,matják, én barométernek használom: Mi máma a jógyerekeknél az aktuális pálya. Namost az, hogy lécci-léccileveleket írkálnak-e az adminnak vagy csókosok vagy sajátmagukat ajánlják vagy Megfelelő Ember (Megfelel: Ő ember*] ajánlja őket... De rajtuk állatorvosilószerűen szemlétethető a jógyerekblogolás összes búja baja, például az, hogy jó sokan szinte semmit nem csinálnak és azt is ritkán, aztán a moderálási eljárásaik (panaszosaik itt fölül kommentelnek) börleszk, hogy ugyanazon szavakat kiáltozva moderálnak, ami szavak használatáért moderálnak stb)

*A Stereomilk kif.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 06:57:18

@Gogol: Dörner nem náci, hanem [tessék gondolkodni .. ill ideföl is magyarázom, mi, fasisztoid és nem mindegy ám, nem szinonimek!) Aki egy író nevét bitorolja nick-ként, ügyeljen a szavakra, amiket használ...
Dörner tart affelé, hogy fasizta legyen. De egy karambolos autó még nem biztos, totálkáros...

Amíg egészen oda nem ér, addig mindig van remény, hiszen Dörner, ez tudom, hogy meglepetés, de: ember.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 07:01:28

@harmincas: Tóta pontatlanul fogalmaz, elragadtatja magát, a pontosságnál többet ér neki a durvaság, amit bevisz. Ön elég nagy bajba kerülne, ha most azt mondanám, hogy elő a ki-pipi-pirostollat és rajta.

beszéljünk a körülményekről: Én blogger vagyok. Tóta bértollnok, politikai poayola, akit azért a tevékenységéért még túl is fizettek. Én az alvásidőmből rabolom el azt, ami Tótának munkaideje. Nekem INGYENMEDVÉS szórakozás az, ami Tótának egyre a vérizzadás és a régikihívásokba menekülés.
Ki fogalmaz pontosan?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 07:04:33

@magyar-magyar szótár: Dudi, egyet árulj el: Bogi szívat téged, vagy te hőmérőzöd szándékoltan Bogit a hiperaktuális témafelvetésekkel?:)

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 07:04:34

@Gogol: Dr Esterházy Mátyás ki volt? Úgy merjen valaki rosszat mondani rá, ütünk hátul a kocsmaudvaron!! És az én balcsapottam Robert Merle Nagy Francia Története! Anyámra még lehet, Janis Joplinra mondani valamit, de ha apámat Dr Mátyást valaki, beleértve Péter fiát is, valaki csak.. csak olyant mond rá, hogy per fater, már mocorog a svejcibicskám a balzsebemben...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 07:07:06

@Gogol: Ó, hát szegények, az a száguldó kéttucat, ami felet tesz ki... Én strigulázomj, húsz jógyerekkomentre jut egy árva dzsobberes...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 07:12:01

@Gogol: Azért szokás a jógyerekbloggereknek túlságokb ragadtatni magukat, hátha sikerül valami jó zsidózós jobbos koömmentelőt odacsalni. Ez az oka zsazsu4 trükkjének is. Ha rendesen megírja, micsoda Csurka és micsoda Dörner, a valóság szikár... nem nnyira porovokatív.. szegény bunkójobberek meg se értenék, mi az, hogy frusztrált...
Mit csinálnak a jógyerekbloggerek Kertész imre iderángatására válaszul? -belemennek az ostoba fűrészelésbe, hogy a Nobel-dij minősít nemminősít lefizetés nemlefizetés jön a zsidózás meg ilyesmi. Holot nem a Nobel dij tette naggyá a regényt, a Nobel díj bizottságnak nem győzöm szajkózni, lett szerencséje azzal, hogy véletlenül érdemesnek adta,... A REGÉNYNEK, BASSZ! - a regény, mint teljesítmény! A fiatal Kertésszel (aki írta) szivesen boroznék, az öreggel meg nem, ez egy dolog, a regényhez semmi köze...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 07:15:46

@TrueY: Ez az egyik legértelmesebb összefoglalása az "ügynek" még tmbrloid is (tmbrl-alkalmas)
ne sikkadjon már itt a kommentekben, jó?

skrewdriver 2011.10.10. 08:06:31

Megint itt vannak a nácizó ,fasisztázó kommentelők.
Totális ideológiai képzavarukkal együtt.
Döntsétek már el,most náci,vagy fasiszta?
Nagyon nem ugyanaz....

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.10. 08:47:27

@sisifux: "...az szellemi leépülésének bizonyítéka ugyan, de nem semmisíti meg korábbi alkotásait. Csak magát az embert, a hitelességét."

Nem érzed, hogy ellent mondasz saját magadnak?

Ha a viselkedése a szellemi leépülése eredménye, akkor az miért semmisíti meg az embert és hitelességét? Tehet szerencsétlen arról, hogy megöregedett és leépült? Vagy szerinted az öregedés következménye az ember megsemmisülése és hitelességének elvesztése?

Van egy régi és igaz mondás, mely szerint a gyermek, és az öreg egy szinten van, csak a gyermek esze még nő, az öregé meg megy össze megy. Ezért kell mindkettővel empatikusan bánni. Az egyik még nem tehet róla, a másik meg már nem tehet róla, hogy annyi az esze amennyi.
Remélem egyszer te is bekerülsz az öreg kategóriába.

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.10. 08:57:58

@magyar-magyar szótár:
"....Dörner nem náci, hanem [tessék gondolkodni .. ill ideföl is magyarázom, mi, fasisztoid és nem mindegy ám, nem szinonimek!)...
Dörner tart affelé, hogy fasizta legyen... Ki fogalmaz pontosan?"

Miért nem világosítod fel az olvasóidat, hogy szerinted miért nem szinonimek a náci és a fasisztoid fogalmak? Te tudod? Vagy csak ez olyan jól hangzik? Aztán meg kioktatjuk a kommentelőket?

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.10. 09:05:36

@acsa77: A kommented alapján akár te is megírhattad volna.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 10:09:40

a végére ideértem
(szerencsére ..már hogy a végére)

ezt megint jól megkaptad
már hogy kint a blogajánló épp ellenkezőleg... de - sztem - ez sem volt 'hazugság', csak ésvagy nem olvastak, ésvagy nem érdekli őket, ésmert ketyeg a számláló
ez sima cinizmus (nem a diogeneszi értelemben természetesen), hanem a botrányabotrányazegészsé
ges (jóértelemben) értelemben

:egy helyesírási hiba:)

ja, a szótáramban ugyan nincs benne, de a bulvár = bulvár sorhoz odatartozik az is: bulvár nem jó, és nem rossz - az esztétikának nincs mit kezdenie vele

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:13:32

@Guilelmus: [azzal a fenntartással írom ezt Önnek, hogy Ön annyira hihetetlen, hogy talán már inkább provó]
Úgy tudom, Önök hollókosztagadóak, mint a huszonpégyen, azaz féltucatnyian, akik errefelé őrjöngéseikkel direkt idegesíteni szokták a jógyerekeket, nagy XX. századi matematikusok, megtanájják számításukat. Én viszont annyira hülye vagyok matekból, hogy még algebrából is. Elkezdem számlálni a megölt zsidókat –az önök halottimatekosai úgy tudom, (idézem:) „m i n d ö s s z e 1,3 -2,7 millió áldozatot „találtak. Ami egy szinte semmi a hat millióhoz, ugye. Nahát én egyig tudok elszámolni, és tényleg, őt nem a Dunáéba lőtték. Végülis kegyelemből ölték meg, mint egy állatot szoktak azok a jóemberek, akik azt hiszoik, hogy Isten szent egére nem jó hályogosan, csak valami szürke derengést látván is felnézni.

Na, ez az egy, ameddig én el tudok számlálni, egy ember, Dr Radnóczi Miklós középiskolai tanár, igaz magyar ember és keresztény. Igazi jéziánus, aki felnőtt korában saját elhatározásából, nem mert a szülei odacipelték, sőt, tehát felnőtt korában kerszteltette meg magát, Jézus tanításán okulva. Namost ő biztos, hogy áldozat, a felesége Fanni még ma is él ős ő megnézte a nyitott koporsóban a férje szappanosodott tetemét. Fönn is maradtak a jegyzetei ennek a tanárnak, verseket is írt. Egyetlen verséért már azt mondanám maguknak, hogy sok. A verseit különben Radnóti Miklós néven írta, így biztos ismerős Önnek. Azt mondanám, ennek az embernek egyetlen verse miatt, hogy elég áldozat volt ő ahhoz, hogy Önök az emberiség szégyene és mondjuk… ö… tapló bunkók nemmagyarok, magyartól idegen fajzat, nem tudom milyen, bioszból is gyöngécske vagyok, az biztos, hogy Önök hollókoszttagadóak nem magyarok hanem idegen fajzat. Egyesek, mimnt pl FGáűrdos Péter filmrendező bácsi, szeretnék magukat pofán verni –én nem. Én nem értek egyet ugyanis az elmegyengék verésével, nem tartom hasznos módszernek, kiment a divartból a XX. század elején, azóta gyógyszerekkel „bunkózzák” le a szerencsétleneket. A magyar ugyanis befogadó és Magyarország az egyik ritka-ritka kis országocska a világon, ahol mindenki magyar és ha innen pl egy zsidó kitelepült, bárhová, őt ott magyarnak mondták, a magyar vonásai miatt. Mert a magyar oly erős asszimiláns faj, hogy itt mindenki magyarrá lesz. A Németh, a Lengyel, a Román, A Bolgár (még ha György, akkor is) az Orosz, a Tóth, az Olasz, a Viatorisz és a Zapolje. Egy XVI. századi fickó, bizonyos Janko Zapolje pl magyar királynak is képzelhette magát egy időben. Hát akkor a Czigány! Az Oláh! Tudja drágám , azért vannak a magyarban ilyen családnevek, mert a régiek, akik még igazi magyarok voltak, nem olyan nyavajás kis szemeszedő körmönfonogató lelkinyomoroncok és halottimatematikusok, mint Ön, hanem azok a régiek, még igaz magyarok befogadóak voltak . Még Török is lehett magyar, igaz, akkor Therewk nek írták…

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:17:20

@vészmadár (pica pica): Szívat Bogi, szívat, hogy szí'nám a szűztejét a balcsecséből...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:23:27

@fülesboci: Ezért nem szereti a mai újságírótársadalom az árnyalást. Olcsó, de mélyen igaz poen: csak a nyalást...

Minél inkább árnyalataiban ábrázoljuk a képet, annál borzalmasabb. Ki akadályozta meg az altercsávó jógyerekeket, hogy pályázzanak? De ez nem az első efféle ríjjás. Kis falu, az értelmiseggfek nem indulnak pógármesternek. Bezegnémetországban még kisebb város pógármestere is valami helyi magosabb értelmisegg, ember vagy fog vagy állatorvos vagy ilyeski. De nálunk nem, hanem utána, amikor a búúnkójjak mevválasztoták a (aki indult, azt) utána elkezdi a nótázást az értelmisegg húzassaj a marijaccsival a tekilájához, hogy méévanilyen faszista jobbos álatt a pógármesteriszékbge na mér? Mert kit a telefaXXXot választottak vóna?? Vót még Lopós Pötyi nyug. téeszfőkönyvelőasszony meg Iszos Béla a leszázalékolt tanár [MSZMP]

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:26:39

@bohuš: Bátor ember, aki Szabó Dezsőről színházat nevez el. A népesség 0,0289-ének mondt valamit ez a név, aki esetleg amiatt a két jó novellája miatt még nem dugta el a duplánrakott könyvespolcán a másodiksorba, aszerint meg fasiszta... Ha én érzelgős félfaszista vagyok, már csak babonából nem nevezem el a szinházam Szabó Dezsőről.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:34:07

@látjátok feleim szümtükkel: Már felvilágosítottam párszor az olvasóimat. Ha nem vagyok "címlapos" akkor ez egy kb 100-as olvasói kör. Ők már kurvára únják és monomániáim egyikének tartják. Amikor Tóta elcseszte azzal a nyilaskeresztből feszületesített izével az őrjöngését Hegedűs kijafaszom-"lelkész" ellen ( a református egyház rákfenéje a nyomorult) akkor is megírtam. Hogy a Szalosjan-félék fasiszták és nem nácik voltak. Tallózzon drágám, van itt elészer, elismételgettem tényleg, vagy hatszor megírtam, mér' nem szinonimek. Nem vagyok rest, gyorsan: A fascio az a Halálos Bohócc übüiádja. Az emberek rémült arccal rohannak az utcán szájukra tapasztott kézzel, haza, vetik magikat az ágyra, a fejükre a télikabátot, úgy röhögnek. Ez a fascio.
A náci más. A náci szakszerű, matematikus, zseni. Minden szava igaz, csak a mondatok nem. Ha minden mondata igaz?? -akkor valami szörnyűnagy hazugság kerekedik abból. A náci propagátor beszéde alatt végig kel nézni a hallgatóságon. Senki nem vág gyomorbajos képet azzal, hogy hová bukjon le röhögni. Mindenki vagy meg van babonázva vagy megpróbálja szoborarccal leplezni undorát az ugatáson és őrjöngésen. Harmada legalább ilyen ember még a náci propagandafilmeken.
És szerintem pedagógiailag is helytelen félfaszista bojóccgyerekeket fölkomolyítani nácinak. Akkor kellett volna seggberúgni A Gárdát, amikor ötvenene bojóckodtak, madárfejűlajóssok, Nem térdelésből nácinak felnagyítani őket, hogy már csak brahiból is kedvet kapjonak a baromarcúak közéjük állani...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:35:01

@vészmadár (pica pica): @A Hannibal Lektűr-attitűd: (szia neked is) ... ráadásul minden egyes alkalommal kérnem kell az összes kommentet a 100 előtt-ről...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:43:06

@Mária: Művésznő, sajnos egy egész blogsávot lehetne nyitni a Kis magyar Pályázati Léksz- nek. Műűűvész szinházi vezető jelentősműűűvésznek undi dolog merkantilságokat beletenni. Szerintem a pályázattal az a baj, hogy hirtelenmód összecsapott, átgondolatlan és a műűvészúr nem is egyeztetett minden névvel, amire hivatkozik, az egyik embernek a keresztnevét se tudja, ami nem is csuda, hisz nnem is ismeri. Gondolom akart valami határontúliságot.

Én elhiszem, hogy valamiféle "ingerküszöböt" kell átsikoltozni.. haogy valamire felfigyeljenek.. nem lehet azt írni, hogy Csurka bácsi a vén tottyos mahónap a trabantját ha képes lesz intendálni és a hospice gondozónőjét... Mert ez nem szól olyan nagyot, ugye?
Vagy Dörneren azzal ütni nagyot, hogy parxisában (itt-ott) liberális... és... nem kap a fejéhez? -már jó régen egészen eszelős

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.10. 10:45:46

@magyar-magyar szótár: Lefordítanád ez nekem magyarról magyarra? A "tmbrloid" pölö mi? Most akkor véletlenül jót szóltam, vagy be vagyok cikizve? :)

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 10:52:10

@kíváncsivagyok: Egyelőre nem látni veszélyes náci művészeket. A fasizták viszont bohócok. Egyszerűen... ahogy hozzányúlnak bármihez, az maga a puszta röhej

@TrueY: a tumbrl az valami új izé, amivel a blogoszférát akarják megnyuvasztani. Rájöttek a netokraták, már így részvénytársaságigazgatótanácsi, portfólió meg dosziétársaságtulajdonos milliárdosközeli korukban, hogy a blpogoszférához túl nagy tárhely kell. Modellezni lehet az internet összeomlását.
Vannak az ilyen fecsegők, mint én, akik akár 2-3 gépelt oldalnyi terjedelemben is okostojáskodnak nehéz képek, gigás dizánnyok. A tumbrl minimál, egy esszé sms terjedelemben faszbúk-iwiwoid módon afféle üzenőfal haverpknak (és add el a kapcsolatitőkéd a szolgáltatónak)
valami thumb-izélenne, de el lehet spórolni a msslhngzkt is. Valaminek a sírja.

Vagy zsírja, sül kifelé...

SPU 2011.10.10. 10:55:35

szotar bakker te sulyos eset vagy tulirtad tulreagaltad erre mondjak ha hallgattal volna akkor nem csinaltal volna grafoman hulyet magadbol mikozben van egy csomo jo meglatasod

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:00:19

@bolemann: Annyi pénzért én is helyesírásellenőrzős ablakba gépelek, telik korrektúrázni blogtündérnek meg ilyesmi. Azért ne tessék már egy bloggert (vagyis engem) egy bértolnok politikai payolával összehasonlítani.

Én egy ilyet összeütök ingyen negyed óra alatt. A kommentjeim némelyike szellemesebb , mint Tóta főszövege.
Azt meghagyom, hogy a főszövegem nem olyan jó, de ingyen pornó se nincsen, nemhogy publicisztika.
Meg nézze már meg kérem: még ennyit és ilyen minimálban sem olvasnak el sokan (mert nem is képesek)
mint pl Ön is.

Szerezzen nekem havi 300.000. gázsit, plusz jutalék, legyen Ön a szerkesztőm, Ön biztos nagyon tud és akkor ketten mit csinálunk a...

Tóta mit ér el? Elmondja azoknak, akik mind úgy gondolják, amit ő is úgy gondol, ahogy azt ők gondolják.
Néga beszerel valamit, hogy a figyelmetlenek pofára essenek és hogy a vegyes kommenetkből az jöjjön le, hogy mindenüönnen kap hideget-meleget, tehát semleges, elfogulatlan, pártonkívüli, pedig dehogy.
Különben : langyos.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:05:53

@IGAZ MAGYAR: A magyarság géntérképe viszont úgy nagyjából megegyezik az északbalkántól a délmazúrvidékig, Karintiától besszarábiáig húzódó területével. A heőjjdemogyorókok nem szoktak dicsekedni, de a honfoglaláskori magyarok bizony nemügen vaótak küsded mongoloidok turkussan, hanembizony ilyen magyarszőke szöghajú simaarcúak vótak, mint máma... A magyar kemence szó a bizonyíték rá, hogy bizony már Etelközből feljártak a ruszki sógorokhoz a lyányokkal a kemencesutban hancúrozni, ugyanis a későbbi tót menyecskék a pest-be csábították őket szénaillatú lenhajaikval, ugyanis tótul a kemence, az pest.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:14:14

@SPU: Sajnos a grafomán hülyeség, amiben szenvedek, az olyan, mint pl a gerincvelőm, ami a repedezett bicikligumira emlékeztető állagú , ez már állapot, ez már így marad, képtelen vagyok átbucskázni a fejemen. Az ilyen emberek, mint én, csak erős szerkesztői fegyelmezésre képesek valamicskét javulni. Egy azonban biztos: Én aztán húzok! Éntőlem nem névelőket, egész bekezdéseket ki lehet húzni! Senki annyi húzást, mint én el nem visel. Hiszen tudjuk, hogy igazi újságírókat, ha ki akarnak valahonnan útálni, belejavítással, szóelvétellel undorítanak el, vannak, akiknél elég egy névelőt kihúzni. Tőlem lehet.
REgész bejegyzéseket vettem le, pl egyik önkéntes szerkesztőm, Hannibal Lektűr nemtetszései miatt.
Valamint: magam is kicsúfolom, ha kell, sőt, ötletesebben, mint sok trollom.

Amúgy meg itt a kommentekben elpocsékoltam ma már kb 8 tárcára való ötletet.
Egyet a blogmotor vett el, sokkal faszábbul, frappánsabban összefoglaltam a Kertész_Nóbel bon bon témát, mint a megsemmisült komment rekonstrukciójában, úgy húsz kommentemmel feljebb innen...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 11:14:31

@SPU: ECO a Rózsa nevéhez írt kommentárjában (ez is lehetne egy tanulmány: hogy amúgy imádom ECO-t, de bassza meg, hát milyen az, amikor egy író nem tudja a műben megírni, amit mondani akar, és kommentálni kell? zárójel bezárva). Szval a Rózsa neve kommentárjában azt írja, az első száz oldal direkte lett unalmas és száraz és lassúdad folyású, ez a próbatétel, mintegy a beavatás. Aztán hivatkozik egy 16 éves fiútól kapott levélre, amelyben azt írta a fiú, hogy a szellemi párbajokat, a filozófiai futtatásokat a fiú ugyan nem értette, de mintegy a műben leírt fizikai labirintus meghosszabbításaként élte meg (na most ide is beszúrás: ugye mindahányan elképzeltük azt a 16 éves, aki nem érti az eszmefuttatásokat, ugyanakkor képes megfogalmazni, hogy a materiális labirintus mentális kivetülése nékije az ilyen rész. Ez, magánvéleményem, de a bravo-újság egykori olvasói leveleinek mintája, ami definitíve sem nem olvasói, sem nem levél, ellenben irodalmi műfaj: ha nem mondhatom el, mondassam el valakivel, újra bezárom a zárójelet.). Összegezve: nem pontozom körbe a nyuszit, sztem te is érted, miért mondtam én ezt el...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:17:56

@Martian: Ez is probléma. Amikor egybekeverik a magyar fasisztát a nácival, a sikamikálók nem tudják elképzelni hogy és hogyan antináci a magyar félfasiszta.
menjünk tovább: Bajcsy -Zs nem volt félfasiszta. Sem. Egyébként fegyvert rántott a gestápósokra, vagyis?
Szabó Lőrinc nyilasbarát volt, azaz mi? Undorral igazolták az igazolóbizottság előtt a költészetére tekintettel[neve a szerkesztősében]

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:23:00

@SPU: Úgy vélem, hogy majdnem mindegyikünk képtelen arra, hogy idegenszemmel (tehát egy fejbenelképzelt idegennyelven által) tekintsen az irodalmi művekre és

...ledöbbentem, amikor egy külhoni szerző zeneművében Bartók 'Zené'-jéből ismert megoldást hallottam, az éjszaka hangjai tájékáról. vagyis bartókot idegenfüllel hallani: több jön át a Debussy-Honegger sávból...

Szerintem "idegenszemmel" azok amikkel a jóoldaliak mis meghibázzák a Sorstalanságot, inkább magyarul érdekes szőrszálhasítmányok... nagyokat nyelve emészti ugyanis jóoldali mkritikánk, hogy nem a Két Roppant Nagy ecélra Írt Má lett az. Nadehát németül olvasva a Harmonia Caelestis-t az ember egy kicsit azt mondja so viel már ennyi aparegény után egy mégegy, németül a HC a 25-ik aparegény.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:27:58

@hattyú: Nagyon vigyáézni kell ezzel. Csurka bácsi fasiszta stílusban orált. Dr Goebbels azonban náci volt, sokkal profibb az ilyesmiben, mondhatni az ÉSz embere. Csupa igazságbeszédet mondott. Nem is csooda, hogy a XXI. suázad legjobb magyar réthorikusának példaképe, neki az újságíróink egy teljes, komplet Dr Goebbels beszédet, A Rend és Szabadság címűt [2007. szeptember 17.] elnéztek.

Nyugodtan kell ezt szemlélni, nem idegesen.
Sajnos Csurka vagy Dörner nem idióták,. Nagyon vigyázni kell a szavakkal. Ha nyálfolyós hülyék lennének, akkor Gyugyuka Pusztataskonyban és Pittuka Bánhalmán. És akkor semmi baj nem lenne velük, bánná a fene a tehetségüket az üvegfestésben vagy a kertészkedésben...

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:35:43

@acsa77: Semmi szalonbunkóság nincsen a Sorstalanságban. Nem olvasható ki belőle vélemény a kortársakról, semmiféle "kulcsregény" motívum nincsen benne. Az a zseniális a Sorstalanságban, hogy addig minden holocaustregény hátulról visszanézve ábrázolt.
Annyival lehetne űberelni: egy olyan holocaustregénnyel, amiben még benne van a korai korszak, amikor a Vöröskereszt ellenőreit végigvezették a KZ táborokon és ott mindent rendben, a körülményekhez képest hygienicusan találtak. A YT-ra rakásra teszik föl hollókoszttagadók a náci agitpropfilmmeket:L a KZ lágerekben színjuátszók, kézimunka, rend és tisztaság és stb. Azért Kertész utalóan, a kétszámjegyűeken keresztül oda is .. merészel utalni el.. de a fiú ugye azt nem láthatta tanúként.

Nem tudok semmi jelentős hibájáról a Sorstalanságnak és... akkor is egy pár petty.. mit se árthatna.
Az, hoigy a korpusz milyen, az író. Az öreg Kertész elborozta az eszét, frusztráltá tette a sok ostoba gyűlölködő félfaszista, rosszul, idegesen reagált, nem birta máőr a gyűrődést, fiatalon jól bírta. Számomra jópofa a Nagy Emberek íróasztalasrkán jelentősen (és kedves) mosollyal hallgató kopaszodó fiatalember, aki később aztán nagyobbat dob, mint az asztalfőn ülők, akik vállonveregetik.

De ezt a vén borzsákot, aki gyűlölködésében baromságokat beszél, annyira már nem szertem. Vén hülye. De zseni volt, tisztelem. Nem szeretnék vacsorálni vele, de a regényét védem, védem és védem, bár nem szorul rá, nem is magát a regényt.. csak nem szeretem ezt a sok ostoba fikaságot, amit ráhánynának..

SPU 2011.10.10. 11:37:12

@vészmadár (pica pica): bocsi nem ertem most mi van kerdojel

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:37:55

@vészmadár (pica pica): ugyanez a kásahegy van a Karneválban. Van direkt ilyen beépített kása a Súlyszivárványban is. Némelyik efféle könyvet 5-6 alkalommal kell újraolvasni, persze 4-5 éves kihagyásokkal... Mondjuk a kásahegy már elhagyható lenne, de pl a Karnevál esetében egysszerűen nem megy, csak megint átrágom magam rajta.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:39:24

@bandos: ja, pl magam magam is orrbavertem vele :) [kösz']

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:42:28

@PesszimPista: Síkbolygón a rétesnek is két rétege van éspersze nem tekeredik, mert az bonyolult. De azért vannak vagy ketten, te az egyik, aki észrevette, hogyan rúgta tökön sajátmagát a bátor bloggerina a moderálással.
Aztán nézd meg: a szokásos Síkbolygósikamika: zsidózás -> Sorstalanságozás -> fagyikérdések... genetikázás
Földrajz: Galícia...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 11:45:42

@SPU: A jó irodalmi alkotás, és ez egyként igaz a kommentre, a glosszára és a nagyregényre, megteremti a maga értő olvasóját (ha az tényleg olvasó), pusztán azáltal, hogy kifejleszti benne az értő olvasásához szükséges készségeket. Pl. A rózsa nevében a lassú, ráérősen hömpölygő stílussal, a sok lefordítatlan latin idézettel, a számolatlan utalással 8-13. századi arab és keresztény művekre, és ahogy az első 150 oldal - történetileg - legizgalmasabb része egy lópatkónyom elemzése. Dudi munkássága, a posztjai és kommentjei, e tekintetben hasonlóak: a nyelvi eszközökkel vesz rá arra, hogy betűről betűre értve és átérezve akard elolvasni, amit ír.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:46:34

@SPU: Én a pályázatok alapján egy Uhrinbenedek jellegű [ ]séget látok kibontakozni. Örülni kéne ennek inkább, A Subba blog nemsokára unalomba fúl, egy uhrinbenedek jellegű heőttkomójj heőjjdemotyórrsziínház, motyórdráma színház, heőjj (és rutyutyu) önmagában többet árt a félfaszistákoknak, mint Vitányi Iván összes antifasiszta beszéde piros műbőrkötésben...

Szerintem Tarlós jó keresztény ember és kiválló pedagógus. Marad is a gyárek, ha játszik leköti magát valamivel és politikai szempontból is be van kötve a szája.

"Lökj a veszett kutyának egy falatot"
Nem Gründgens lesz az intendáns, hanem Csurka, ugye?

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 11:50:25

@vészmadár (pica pica): Jó lenne, szép, ha ezt az ideámat be is teljesíthetném. Egy a baj, egy törvényről elfeledkezel: A Néven Keresztül Olvasás törvényéről.
kell a név a rákészüléshez. Össze kell fusson az az olvasóinyál előre az olvasó szájában (nekem, mintolvasásbuzinak valóban iccé. összefut) De az is orgazmuikus, amikor "Na, lássuk, ki a fene ez az Akutagava, biztos lesz olyan, mint az az Abe Kobo... japcsi, vágottszemű...

És az embert pofán csapja a hottoko-álarc...

SPU 2011.10.10. 12:00:55

@magyar-magyar szótár: egy kertesz muve magyarul stilisztikailag nem eros sot es itt ugye nem arrol a szandekos effektrol beszelek hogy az elbeszelo hogyan fogalmaz mert annak van szerepe ketto nadas vagy esterhazy vagy felolem konrad inkabb megerdemelte volna ha mar es akkor arrol ne is beszeljunk hogy a holtak kozul ki mindenki nem kapta meg mikozben egy kertesz a maga harmadvonalbeli szintjevel igen biztos vagyok benne a nemet forditasban a mu jobb mert kizart hogy egy jeles kiado altal megbizott fordito rosszabbul tudjon nemetul mint kertesz palyakezdokent magyarul nota bene kertesz aztan maga is kivalo stiliszta lett remek muforditasai vannak sajat muveit viszont nem szeretem marmost a sorstalansag azert fontos mert a megkozelites nagyon egyedi es botranyos amennyiben kimondja hogy a tulelok majd mind szar alakok mert a jellemes ott halt meg eppigy szarkent viselkedett a zsidosag amely aktivan kozremukodott sajat kiirtasaban es szenne alazta magat lepten nyomon mikozben persze szar a magyar es a nemet is de ugye ez nem novum ebben a mufajban mi marad a vegen feneketlen gyulolet mindenkivel szemben es ebben benne van onmaganak mint erdemtelenul tulelonek a gyulolete na kb ezert nagyon fontos es elfogadhatatlanul botranyosan igaz ez a konyv

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:01:30

@fidzsi:
Az 1972-ben vagy azután születettek a szóképes olvasástanítási módszer áldozatai. Amit a keresőmotornál látunk, az így olvasni tanult olvasó agya "megelőlegezi" az olvasandó szót, tippel és az áldozat egy "bejövős" tipp után gyanútlan továbbmegy, majd amikor rájött, hogy eltévedt...

Reáliában.
Arról van szó, hogy a szakterület ismert szakzsargonban írt, ismertrészekbből pecsvörkölt szövege könnyű olvasmány, akér egy egész bekezdés felnyalábolható.
Vagyis mérnöki diplomáőt szerez, de
egy szépirodalmi szöveggel (ami különben hóóttreál próza) nem boldogul.
200 éve a bányamérnökök vonósnégyesben játsztak és ha nem, Goethét olvastak.
Schubertet egy bányamérnök kérte meg, írjon ötöst a Pisztrángból.
De aki nem tudja, hogy zenés fölállásról van szó, mert se Schubert, se a Pisztráng nem ugrik be neki, az nem tudja, mit akart a bányamérnök az osztályzattól.

Köszönöm a hosszú kommentet!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 12:09:41

@vészmadár (pica pica): nana

kell az oda

nem csak azért, mert posztmodern

hanem mert pl imádom olvasni, én kis egoista:)

és mellesleg tényleg úgy lesz űbermetaposztmodern...:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 12:16:54

@magyar-magyar szótár: jazzésklasszikrajongó ÉSolvasó színházbajáró mérnökhallgatót nemegyet ismertem anno

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:17:27

@látjátok feleim szümtükkel: szinpadi műveket a kortársaknak írják. Shakespeare a jelenének írt. Nem az öröklétnek . Csurka kurvasokat keresett a drámaírással, a szinház és film mindig sokkal többet fizetett... felkérték, sőt, és megírta és siker volt és.. véletlenül tényleg jó is. Csurka történetében elmehetünk egészen 1986-87-ig és semmi baj vele! Vannak oylan változóü,, haladó, azaz idővel alakuló emlékezetű, kreatívemlékezetű emberek, mint Komnrád györgy, de ha időbusszal elmegyek 1987-be és kikérdezem Konrádot, sok csúnyáőt nem mond Csurkára, lehet, hogy húzgálja az orrát, de mondani sok rosszat, főleg ilyen nagyoookat nem.

Van mnás, pl milyen intendáéns az, akinek nincs realitásérzéke? nagyon vigyázni kell Csurkával, mert már megmondta, korára való tekintettel nem lesz aktív intendáns, csak tanácsokat ad... Még egyszer intek Lakat T. példáján keresztül ezzel az idiótázással: Sok ember aztán a "jóügyet" égetné be azzal, ha leültetném a tóksóba: Okos Nick és az idióta komcsi III/II-as zsidófaló csurka bácsi. Én nem mernékl ilyen bolommbornyaúmódon nekiesni csurka bácsinak. Még Havas Henrik arcába is bele tudna ám a "vén idióta" szerelni. De könyörgöm, hát nem is ez a baj vele, meg az egésszel.

Buta dolog is ez:
Ez utóbbi egyébként nem akkora nagy mű, mint amekkorának a sikerét most utólag festik.

Valamint fikaista módszer is, per exhas kijelentek bvalamit, ami ütős, de ül-e?

Elárulok megy titkomat: Nálam Csurka, mint novellaíró jelentős. Van egy kötetre való jó, valóban tartós, érdemes novellája.

SPU 2011.10.10. 12:17:42

@vészmadár (pica pica): jo most mar erteni velem kosz a turelmet

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:19:06

@Szun vu kung: Uram, tetszik az érveléstechnikád, de a "vitapartnereid" nem annyira, csak jeleztem, hogy olvastalak, a kommentjeidet...

IGAZ MAGYAR 2011.10.10. 12:20:29

@magyar-magyar szótár: Sőt!!!! Írásos bizonyíték van rá hogy az ős-sumérek alapító atyja is magyar volt! A sumér tulul szóból eredeztethető a turul szó! Sőt mint tudjuk Ámerikát is magyarok fedezték fel no meg Ausztráliát is! ...de ha jól megkaparjuk a földet még az Ó-egyiptomi hieroglifákon is felfedezhetőek ős magyar motívumok mint a horusz/turul !!! De még ennél is ősibb nyomok vannak csak még nem találták meg őket!!!!

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:22:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Anno igen. Anno a mérnökhallgatók még humorosak is voltak, a legjobb magyar humoros periodika a BME mittoménmilyen éves humorheroldja volt. Színész mérnökjelötek, író-mérnökjelötek.
Őket atzok a vén rejakcijósok tnították, akik.. hát erről is szó volt a nagygenerációval kapcsolatban. A mérnökbácsi, aki a fortepanos fotón a sok fehérköpenyes mérnök között a Rákosi-kor vésznapjaiban krúdy-s mosollyal elegántosan, jakóban ül a rajzasztalnál...

Ezek a bácsik nyugdíjba mentek, mire mi gimisek lettünk, de azért az egyetemi évfolyamokra még kihatottak... Hajnóczy Béla Ödönt ilyen réjakcijósok karolták föl de ott ült egy bizonyos Örkény nevű is...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 12:24:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: nah, ez a tudathasadás, hogy én is imádom, meg a mindenféle szószedetes mellékleteket, perverz fajta vagyunk, nah. Mármint az ember.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:27:48

@sisifux: Azt sem. Mi köze a korpusnak a műhöz. Xyzz meseíró pedofil volt. És még mennyi kriptopedofil meseregényíró, úgy látszik, ez cukrosbácsiműfaj. Muszorgszkij.. főleg romjaiban.. a festmény a halá előtt pár nappal skiccelődött róla... Knut Hamsun ki volt. John Steinbeck elfogadta a vietnámi háborút (sőt, állítólag helyeselte) Legkedvesebb íróm, nagyon valószínű, egyszer anyagi kétségbeesésében részegen letaglózott sohasemmunkás hatalmas öklével valakit az utcán és elvette a pénzét. Sok csúnyát is szoktak erra kedvenc írómra mondani és.. nem vagyok rá képes haragudni. A korpusz meg a mű

annyiban érdekes, ha a korpusz úgy része a műnek, mint József Attila vagy Sylvia Plath esetében, hogy minden halálosveszedelmességgel sem törödve vizsgálja pl önmagát s önmaga része a műnek. (valamint amit Kertészről írtam vagy 6-8 kommenttel följebb vagy 10?)

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:31:46

@phantomcohan: Dramaturgiai okokból kalmár naplójából... -mondjuk csodálkozom, az ilyen fiktívségek elmennek a blogoszférában, de egy olyan komoly nagyembertől, igaziműűvésztől, aki, ha kell, kigúnyolja magát, de oly magabiztos, hogy tudja, nem kell. Szóval Orbánt azt kihagytam volna, én elhiszem, hogy a műűvészúr gyűlöli, de ez a projekció önellenható. Nagyobbat szól, ha lentmarad valami pitiánerség-ben lokális döntésszinten... és jellemzőbb is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 12:32:29

@magyar-magyar szótár: én nyolcvanvalahányban jártam oda...:))

évfolyamtársam volt pl egy későbbi neves űjság- és indexíró, erminavet pl.,
w3.impulzus.com/tortenelem/

tanárom igazi nagyöreg csak egy volt, de ő igazi nagyöreg volt (Simonyi)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 12:37:55

@SPU: @A Hannibal Lektűr-attitűd: én ilyen kaszton kívüli vagyok, merthogy mindenki számára mérnök, de a mérnökök számára halbiológus (környezetmérnök-mérnöktanár, hehe). Na, szval ettől függetlenül objektíve elmondható, hogy műszaki főiskolára és egyetemre jártam, szval a mérnökök nagy része (még a villamosmérnök is, pedig ugye oda ma már csak a nagyon hülyék mennek, sajna, meg ugye alig van már villamos) ma is elég sok szépirodalmat olvas. A tipikus mérnök-könyvespolc vagy abszolúte sztochasztikus, és Petőfi vidáman szemléli a májas hurkákat a szakácskönyvön (mély értelmű utalás a magasirodalmi szempontból nyilván vérciki Tüskevárra), és az alumíniumhengerelési eljárások meg az épületgépészeti táblázat között van egy Stendhal meg egy Eszterházi - idézem kedves kollégámat: "eredeti németben", vagy pedig annyira taxonomikus, hogy szerzőnként ÉS azon belül stílusonként megjelenési sorrendben ÉS ABC-rendben (amelyik szerző rest volt így írni, az nem kap helyet), természetesen egyenfekete bőrkötésben, 75 fokban döntött szabványírással.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:39:56

@SPU: Kifejezetten hasznosnak tartom a nemerős fogalmazást. Dovlatov pl leginkább sehogyansem fogalmaz. Konrád mondataiból hallik az az ízléses pramm-pramm, a titkos ritmika, ami díszítménye a felolvasott műveknek. Kiválló felolvasó vagyok és akkor azt kapom a pofámba: a munkám nem annyira jó, mint amilyen jó felolvasó vagyok. Akkor felmondatom - csak szeretném, álmodik a nyomor- Galla Miklóssal és ugyanúgy hemperegnek.

Semmi szükség ugyanis a stilisztikára a Sorstalanságban, még az a szegényes (bocsánat, de irodalomberki szaGszó következik) stilisztikaimegképzettség is... minek. Nem kell. Ez Kertész egyik trükkje: Jól fordítható magyart írt.

A kultusz, amiről beszél Ön, az Esterházyék, a Péterek MIATT van, pedig a Mészöly-óvodában nem tanulták, akkor honnan szedték a nyalinger monográfuso-önjelöltek anyalásaik közepette? Balassától. Balassától eredeztethető ez a kultusz, ami különben a 90-es évek elején látványosan megbukott és jött a mágikusrealizmus meg a "történetmondás új határait feszgető Darvasi" (régi únt határok voltak ezek, darvasi előtt is írták már ezt a félmisztikus-félreált a zsönde-zsonogi bubababba tente mesenyelviséggel) Sőt, az olyan minimál jött el, mint a Hazaié vagy az a fajta trash-metál-reál, mint Gyulai Csabáé [Ficsku Pál -.a szerk kiaka.]

nem kell, hányszor mondjam, nem kell, nem kell semmi [senki] nem kell nem kell nem kell
a történet kell.
Akivel nem történik semmi, az ír posztmodernt. Pl kedvencem Akutagava.

Szerintem.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:40:43

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Igen, mert egyetemen lehet 70 évesen tanítani.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:41:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerb Antal kezdte:
"Molnár Ákos [nagy tehetség] csak kár, hogy reálérettségije van"

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:44:55

@vészmadár (pica pica): Előszöris engedd meg nekem, hogy azt mondjam, bazdmeg! Bazdmeg ezt ugatom neked mióta, zhogy tessék.. mint szerksztőd ugatok veled érted. Úgy kell belőled kijöveszteni, mint bányából a szenet, amit kéne, hog írj, jól tudod, mit ugatok! PONTOSAN erről van szó, ezért kell mérnök [reál] vagy matematikus író. Sajnos fordítva nem működik, nem tudunk olyan nyelvénc vagy elvontirodalmárt, akinél pont fordítva van, hogy bár elvileg műkedvelő mat'matikus, de azért a Nagy-Fermat-sejtéssel elboldogulgat... szabadidejében, ha nem ír.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 12:45:20

@magyar-magyar szótár: pedig kevesen írnak olyan jól, mint például Konrad Lorenz. A humánosok (van ennek a szónak értelme?) legtöbben csak szeretnének olyan világosan, szabatosan és mégis olvasmányosan, gördülékenyen írni, mint Lorenz a társas varjúfélék viselkedésének egyes kérdései c., takonygecibe (te szavad ám, figyelek) számító korában írt egyik első esszéjében...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 12:47:15

@magyar-magyar szótár: asszem azt már megírtam, hogy "Írni könnyű, csak olvasni nehéz."

Nah, én nálad azt tanulom. Valamiért az a sejtésem, mihelyt megtanulok olvasni, nehezebb lesz írni.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 12:52:17

@acsa77: Shakespearnél jóformán minden kortérs utalásos napiaktualítású provokáció is, ami nem beleírt, azt hozzájátszották. A későröneszansz-barokk szinpad előtere szinte csatatér, a "nagypofák" állnak és HANGOSAN UGATNAK társalpognak tüntetően nemodafigyelve az előadásra, a színészek is statikusan [mondják föl] a szöveget a mozgások akciók jelzés-szerűségek. Majdnem olyan egy előadás, mint ez a blogbejegyzés, "lent kommentviharok dúlnak"
Szokás a Hamlet doboz-adobozára mutatni, de még doboz-adoboz-adoboz-adobozban is volt. A fennmaradt szövegek... mint a zeneművek kottái.. az akkori nzeneműveké, amiket most.. "jaj, de egy hang se maradjon ki!" játszanak, afféle vázak voltak egy drámát akár maga a szerző, mint egy díszletet, szétkapott és újramontázsolt...

És erről is volt már itt szó, amidőn Korunk Gobbi Hildáját [Alföldi Róbert -a szerk. kiaka. & ún.] védtem. Igaza van Korunk Gobbi Hildájának és ezt érdemeljük.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.10. 13:07:08

@magyar-magyar szótár: @magyar-magyar szótár: nem is tudom, ki fogalmazta így meg, talán épp te, talán nem, tényleg nem emlékszem, szóval csak ideidézem, aztán ha a tied, majd pontosítod: Hogy Alföldi nem kevésbé tehetséges színész, mint mondjuk Mensáros László. Csak éppen sokkal-sokkal silányabb (értsd: kevésbé értő) a közönsége. Kinek legyen ma nagy színész egy Rudolf Péter? Nekem? Azzal nem sokra megy, én már a filmet is csak a látványért nézem, lehetőleg legyen benne mutáns, sárkány vagy pina, a jellemfejlődés filmen nem érdekel, a színház meg semmilyen részemet nem köti le, legfeljebb olvasva.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 13:07:43

@IGAZ MAGYAR: MAGYAR: És erről is írtam már a nyelvhasonlítás kapcsán.

Ön őrjöng, de én az inverzét állítom ennek, nem az egész világ magyar, hanem fordítva, aki idejött a világból, lett magyar. Hihetetlen önnek, de még 120 évvel ezelőtt is olyan volt a magyar, hogy még a zsidók is magyarok akartak lenni, nemhogy a tótok. Budimpesta 30%ban német, 30%-ban tót, 25%-ban zsidó város volt, elkülönült negyedekkel (magyar negyed nem volt) A középkorban, ami Önök szerint Sötét is volt, szabad emberi elhatározás volt a népheztartozás. Paradox, de igaz: a röghözkötött jobbágy, ha bőrét is menthette szökésében, szabadon választott népet és ha ő, Juon a pásztor elmenta hóstyánba a magyarok közé és ő azt mondta, János odakintről, magyarországból jöt be Erdélybe (ami SOHA NEM VOLT magyar úgy, ahogy a heőjdemogyorókok álmoggyák) akkor beírták nevének a János-t és eléjegyezték, hogy a balkezestől, aki mjános (tehát a Balog-tól) elkülönböztessék: Olá Olá[h] János lett.
Ilyenkor jönnek Önök, honnan az önök Gold Faßl-jéből tudott Juon magyarul. Hát onnan, hogy pl a XVI. szuázad Transylvániájában ki nem tudott 3 nyelven legalább?

Hiszen most, hogy fokozódik a jólét Transylvániában, egyre több románról derül ki, jól beszél magyarul. Ahogy fokozódik a jólétük, kezdik nemgyűlölni a magyart, de miért?

A normális az lenne, hogy lehessen magyarnak lenni és ez az óvodás szintű civódás jógyerekek és rosszgyerekek között, amitől ez a komment-torony omladoz, húzták-vonták
nyirtákvágták viták
űmegszűnhetne. Ha az egyik Á-t üvölt, a másik is Á-t és attól lesz jobb az egyik Á- hogy ha valaki zsidózik nemgeil, de ha Csurkát nácinak mondja (vagy rohadtmájú vénszarosnak) akkor az geil.

DEbbe baszna bele, amikor le kéne ülni Csurkával és akkor most face-to face a vén borzsákot elintézni (á lá Lakat T.) Azt mondom: Nem is lenne szabad olyan bááboci jógyereket odaengedni, aki nagymellykaskával azt hiszi, hogy akkor mostb jólmegaszondja a nyáfolyóshülyének...

És ez súlyos baja volt néha a jóoldali újságírásnak, még a 9-ik legbefolyásosabb magyar asszony is mjárt így, hogy túlságosan lenézvén a jobbert önkéntelenül is lovat adott alá... Attól, hogy a jobberek 97%-a tuskó, bunkó és műveletlen, még nem árt vigyázni a maradék 3%-kal...
Különösen annak a jógyereknek, aki mindösszesen attól jobb, hogy a jó oldalt választotta és nem a rosszat, mertkülönben ő is tapló és műveletlen.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 13:21:23

@magyar-magyar szótár: A Zen és a motorkerékpér-ápolás művészete a kedvenc könyvem

(ezt csak úgy...:)

SPU 2011.10.10. 13:32:04

@magyar-magyar szótár: balassa szent nagyon szerettem es tisztelem fogalmazni marpedig tudni kell ahhoz hogy egy utos sztori usson lam az emlegetett darvasi is mekkora stiliszta ld sziv erno irasok es forditva a korai peterek sincsenek eppen tartalom hijan sot

bohuš 2011.10.10. 13:38:01

@magyar-magyar szótár:
"Ha én érzelgős félfaszista vagyok, már csak babonából nem nevezem el a szinházam Szabó Dezsőről."
Ez az intézmény a Hazatérés Templomában kap helyet, ifj. Hegedűs Lóránt a vezető lelkészük. Szerintem már túl vannak az érzelgős félfasiszta állapoton, miért pont a névválasztásnál szégyenlősködtek volna?

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2011.10.10. 18:38:20

Jó ez a blog, friss szellő vagy mi..

isssti 2011.10.10. 20:51:25

@magyar-magyar szótár: hát azért annyira nem tág, ill alulról nyitott fogalom a fasizálódás, mint ahogy ezt népszerű "ballib" körökben alkalmazni kedvelik: azt mondod "büszke vagyok magyar őseimre", v. egyszerűen csak kiejted a "haza" szót - máris jó eséllyel "nácizódsz " le - no ennyire bizonnyal nem nyitott fogalom.

isssti 2011.10.10. 20:55:20

@magyar-magyar szótár: Nos Vincenték moderálási elvei tekintetében én is mesélhetnék bájos ön-történeteket, de nem teszem -nem túl úrias dolog háta mögött kibeszélni bárkit, ha mégoly érdemes lenne is rá!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.10. 21:11:31

@magyar-magyar szótár: Akkor, ha jól értettem, akkor tetszett a megjegyzésem. ;) Köszi!

Szót f*sni én is tudok, de azokat inkább a posztjaimra tartogatom. ;)

Vincentéknek egyébként már jeleztem, hogy a mottójuk sem jó, mert a filmben így hangzik el: "Örülönk? Vincent!" :)

heki 2011.10.10. 22:31:00

@vészmadár (pica pica):

"én már a filmet is csak a látványért nézem, lehetőleg legyen benne mutáns, sárkány vagy pina, a jellemfejlődés filmen nem érdekel, a színház meg semmilyen részemet nem köti le, legfeljebb olvasva. "

utóbbi idők egyik legjobb/ószintébb/zen mélységű mondata.

Egyébként végigolvastam a hozzászólásokat is, élvezettel, de azért valami kitüntetést én is megérdemlek, színház nem kell.

PesszimPista 2011.10.10. 22:43:04

@magyar-magyar szótár (és a többiek is): Látom a röghöz kötöttek besegítenek néha . . egy kicsinység. (És manapság ez már nem is olyan kicsinység.)
Sajna nekem nem vala túl sok időm, csak hajnalba', meg ilyentájt. Néha. (Egy pár majdnem felesleges mondat, oszt irány a munka meg az alvás. :-( )
Hajrá MMSZ! Hajrá Fiúgg/Lányogg!
Adjatok nekik! Hulljon a férgesse! (Akinek nem inge . . . ne vegye gatyára!)
Maradok mélységes tisztelettel:
PePi

PesszimPista 2011.10.10. 22:54:24

@magyar-magyar szótár: Jut eszembe! Végignéztem a belinkelt Csurka "Vígjátékot". Hát egyrészt ez inkább tragikomédia volt, bár a műfaji határokkal nem vagyok milliméterre tisztában, de azért nem mindég nevetett felhőtlenül a '82-es közönség. (Sem)
Ami még feltűnt, hogy a végére végképp feldarabolódott a darab, miszerint mindenki mindenkinek a karakterét átvette és megforgatta magán/magában. Ha ez a misimosi ahhoz kellet, hogy annó egyáltalán bemutassák a darabot akkor megértem, de ha csak művészi fogás volt, akkor egy kissé izzadtságszagú/töredezett lett így a vége.
Egyébként jó volt. Ezt is köszönöm. (Azért nem lettem Csurkista! :-DDDD)

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 05:09:50

@isssti: nincsen őneki már hová visszaszállnia, De amit Lakat T-vel művelt, de régen volt, ki tudja, ma már hol tart a dementiá-ban, szóval amit Lakat T-vel művelt, az szórakoztató volt.

Vannak amerikaicsávók, akik a grizzlyket macilaciknak képzelvén becserkészik, hogy na, most lackó, megkapod...

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 05:16:10

@Kandabula: Nem volt a szerzőjüknek akkora-nagy hatása. Sőt ellenkezően, ha rémképzése történetét vizsgáljuk, akkor Dr Thurgeanu [Torgyán néven a közepes képesságű ügyvéd, akinek a valóságos, nem ismert, de legfőbb politikai hatáa abban állt, hogy Antall miatta vonult át megsértődve az MDF-hez] szóval mekkora rém volt ez a Thurgeanu...

Ismerek falusi kocsmabarátokat, aki 10 év szívós ugratásai és hergelései közepette valóságos eszmeidisznóóolba szorították be (prpvokálták be) az ex barátjukat

Az az igazság, hogy uigenfinom és rendkívülművelt, politikailag kifogásolhatatlan ügyes emberek is belerethorikáztak efféle rémeket olyan eszmeikutyszorítókba, ahonnan már jól nem jöhettek jól ki.
Csurka ráadásul maga zárta magára az akolajtót...

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 05:19:26

@vészmadár (pica pica): Az írnikönnyű[nek látszó] és a de olvasninehéz[de milyen öröm] az Pynchon Súlyszivárványa. Az embert olyan Sztravinszkij-hallgatás érzés tölti el, kis szvit, na, ki nem tud ilyen tinglitangliságokat összehülyéskedni, na majd mindjárt, és...
nem megy

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 05:33:44

@SPU: Szent persze, nálam a végsejében szentült meg, nagyon emberiek voltak az utolsó gondolatai, pl amikor a versírásról beszélt, hogy ó, inkább azt kellett volna.

A Pétereket nem lehet összekutyulni, de ~ták, mert csak.
Kihagyják a Péterek közül Ferencet, mert Temesi és rosszoldali.
Dr Bólyát, aki "nemjól írt és lektűrt"
Hajnóczy Béla Ödön nem Péter és pl Örkényből is következik. Nézzük meg anekdotakezelését H.B.Ö-nek és E.P-nek.

Figyeljük meg Nádas irigy vádját H.B.Ö -re, miszerint H.B.Ö töredékes.

Balassa egy nagyon szép , jólműködő kanonizáció őrkanonokja (és összehordattatója volt) Pl az az iskola azt tanította, hogy asztalrepesztő nagy regényekkel kell jőni. Jöttek is a kis ministransok az asztalrepesztő nagy regényekkel, de akkor éppen a klérus nagyjai meg töredékesekkel jövének és akkor Balassa leszólta az asztalrepesztő nagyregényeket. Mert már tudta, hogy Nádasé és EP-é készül. Csak azt nem tudták, hogy a Nóbel-bonbont egy kis regény fogja kapni. Egy kézbeférős, nagykabátzsebbeférős..

A Pétereket eleve rosszul kezelik, az irodalmi nyelvimegújulást Orbán [Péter] Ottó és Tandori Péter [Ottó] hozta el, naná és az első magyar posztodern novellát Marcel Pons írta [ezzel szoktam ökörködve Lengyel Péter-re utalni, aki mindig hoppászerűen és utoljára jut az eszébe a ministransoknak is)

És az egész nagy Mészöly Óvodáról nem beszéltünk, pl Ungváry Péter [Rudolf]ről , aki a legöregebb fiatalírónk volt antológiában elsőkönyvesént ötvenévesen... Ungváry a leghamarabb talán, talán felovasta a nagymarosi faház kertjében, nem tudomk ez sejtés, még nem sikerült senki ex.Mészöly ovis lábai elé burúnnom ezzel a kérdéssel, emlékszik-e Ungvári Péter [Rudolf]re

Teljesen rendben van ez a kánon, ha az ember úgy hagyja, ahogy összeállították és másirályból nem nézi meg...

áljálljállj
nem azt mondom, hogy igazam van mindenben, nem is azt, hogy szerintem, mert ezek nem szerintem vannak így, de egy más látószögből ezt mutatják.

lábjegyzet Dr Bólyához: Gárdonyiról se a pornói felől fikáznak..

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 05:47:53

@SPU: Lábjegyzet Darvasihoz: Igen kevesen merészelik még a magamfajta ős-Esterházy-buzik közül is elővenni és olvasni a Termelési regényt, volt ilyen címen ünnepeltetés 2009 (8??) táján..

Ezt tudom tehát mondani Darvasihoz (de Szív Ernőhöz is) tessék elővenni 2018-23 között. De olvasni ám, hrvaélet, nincskegyelem!

Lábjegyzet az estizésekhez. Szép Szív Ernő, bölcsészlányként lucskosbugyival tenném le hatodjára is, csak az a baj, hogy én fiú vagyok és vidéki büdösparaszt, aki mindenből az eredetit szereti, tehát Estiből Kosztolányiét és a szívernőtárcákból: Kosztolányi árcácskáit.
Valamiről nem merünk beszélni, ez Kosztolányi érdeklődése, mindig-nyitottsága az élet iránt.

Tessék megvizsgálni EP vagy DL életét.
DDe tényleg!!EP-vel történik valami a reptéren a bőröndje hozzákoccan egy taxihoz súlyos életélménye lesz azévben az első meg az utolsó, még meg is glosszintja[?1995?]. Darvasinak vannak ezek a fociságok, a faházkocsma "'Szemmiklósi pijacon, effélék.
Kis haraldja Esterházynak Zilahy, mi lett vele.

Nincsen, nem lehet idejük arra...
Én pl kifejezetten gonosz szándékkal Krúdyval húzom mai arszlánjainkat. Mit csinált Krúdy kitartott selyemfiú korában a sugár úti palotában? Írt/olvasott (majd ha végzett pia, pina zaba) írt/olvasott. És mennyit gyalogolt. És beretválkozott. ÉS egyrend ruhája volt egyrend, de azt gerófként viselte.
Érdemes megvizsgálni, miféle kis irigy cinizmusocskák kélnek mai arszlánjaink lelkecskéiben krúdy miatt és akkor elkezdenek a régi hazug (->Spenót] alapú kutyanyelv összefogalókra utalóan füllentgetni Krúdyról, hogy hanyag, a stílusa borzalmas (a szövegfelszín, az elsőréteg a csomagolás)

Milyen gyönyörű, ahogyan Hamvas oorganikus a magyar irodalomban, egyfelől Krúdy és másfelől az Örkényi Groteszk .. erről sem szabad ám beszélni, ilyen nincs (a pap nadrágja és cipője a miseruha alól és a ministransgyerekeké...)

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 05:54:57

@PesszimPista: A darab egy sikamikaséma, ami örökmagyar. A Törökmagyarország koraiidejében egyszerűen és nyíltan folyt.

Nincsen új a paplan alatt.

Kéri mLászló nem kapott koncot a neveltjétől - átállt az ellenhez. De ehhez a maikorban mindenféle etikett, meg egy csomó nagyduma, körítés ilyesmi kellett. A Törökmagyarországban ez egyszerűen ment, nyiltan és egyenesen. Aztán a reformáció korában.

nagyon szeretem Szegény Öreg Beteges Martonfalvi Imre Deák (a Török család számvevője volt 14 éves korától, de akkoriban a számvevők hadimunkákkal is foglalkoztak, pl [úrirabló]hadacskát is vezett a fiú meg ilyesmi. Az emlékirata egyóriási panaszos levél, ő szívből ingyen szolgálta fizetség nélkül a Török családot, persze a vallomásban aztán három sorral odébb az egyik váráról, másik kastélyáról és birtokairól beszél, amik dramaturgaialg tehát csak úgy égbőlpottyantak, mit Kádár a történelembe 1957-90 között... ezekszerint és nem számvevés közben kreatívkönyvelődtek Martonfalvi deák vagyonelemeivé ... hehehehe

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 06:07:31

@isssti: Ez a sikamika miatt van így. Síkbolygón két irály lehetséges, a sika vagy a mika. "Zsidó vagy? -akkor nemkeresztény!" "Katolikus vagy? - akkor nem zsidó." "Középkor? -Butaság" "Felvilágosodás kora? - okosság" "Zseni? -az pozitív" "Együgyű -az buta" "Lelkiszegény? - nincsenek javai" -holott a LELKI ott van, de a szegény szó már elhúzza eredetijelentésétől. Az együgyű NEM ostoba, egy az ügye: ami kint az bent. nem aljas, nincs más a mondanivalója felszínén mint a mélyén. De nem, az együgyű az negatív.

Ha a magyarkodók többsége kőbuta, akkor ennek csak ellentettje lehet a jógyerek, nemmagyarkodó, azaz magyarfikázó. Ezzel kezdődik a fűrészelés, ami sose ér véget, a nyírták/vágták viták

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 06:13:21

@TrueY: Igen-igen, erről ismerszik meg a magyar értelmisegg (bocs) spórol a szavakkal, levelekkel, alig mer szavakat használnoi, el ne kopopjanak, jaj, mi lesz, ha egy gondolatot elpazarol?

Természetesen az ókorban buták voltak az emberek, de pl a filozófiai iskolákban beszélni is kellett.
én iskolázatlan barom vagyok, hézagaimat azzal glettelgetem ki, hogy a kommentekben MŰVELEM magam, edzem magam...
"amit le kell írnod az méltó, hogy elfelejtsd" ezt az egyiptomi tanítást megvásárolta vagy hat görög tudománytúrista (mint a Thalesz nevű kereskedő pl az őróla elnevezettet)
viszont a BESZÉDBEN csiszolódik, ha lekopott, méltó, hogy lekopjon, túl puha volt.

Kommenteltek már ide valóságos szellemóriások is, a következpőket, egymástól függetlenül:
"Ha nem lenne ilyen zavaros az eleje, talán a közepéig elolvastam volna"

"talán középszerű lehetne, de a hemzsegő helyesírási hibák elveszik a kedvem a"

[fog valamit, egy félmondatot a főszövegből, kifordítja, mint zoknit s azt mondja, lyukas. nem mutatja a lyukat, hanem mondja, abban bízva, hogy más se jár utána] -ezek a "szellemes" emberek.

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 06:20:36

@vészmadár (pica pica): Hú, ez így van, amit a közönségről mondasz, tényleg. Én Gobbi Hildát Kútvölgyi Erzsébet tekintetében láttam. nekem már megsúgostak egy csomó rosszaságot G.H-ról és egyszerűen nem érinti. Nincsen összefűggés, nagy formátum volt, nagy ember. Olyan nagy, hogy Kútvölgyi nem meri elhinni, hogy ő is akkora. meg már nem is kap visszacsatolást.
Gobbi mondta, hogy ő bárhol az országban, ha bekopog, kap egy fröccsöt. Még azt is elfelejtettem, mire mondta ezt, talán a haza fogalmáról kérdezték? Vagy a magyar nyelvről? nem is érdekes...
Rudolf feleségét is szeretem, ő Édes Anna , és a gyerekeiért és mert egy magazinban elmondta, hogy meg szokta szárítani a rózsacsokrokat, amiket kap. Ki mer ilyesmit bevallani ma? Hamarabb beszél a segglyuka függőlyeiről, mint ilyesmit kibeszéljen... Rudolf a legbátrabb emberek egyike...

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 06:21:56

@isssti: Senki nem akadályozta meg a műűvésznőket, hogy idejöjjenek nekem egyest adni és leültetni, de ők az ignorálást választották, a jógyerekműveletet.

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 06:26:49

@bohuš: Az a baj a fasiszta református papokkal, hogyaszonygyaja, kettőt:
-régi magyar reformáta hagyomány a zsidó néppel való sorsközösség, ez a nyelvhasonlításban egyenesen a héber magyarból való eredeztetéséig ment el
-azzal a szájával énekli elő a gyülekezetnek a zsidó zsoltárokat, amivel zsidózott, a barom. Azzal a szájával Jézust is mond.

EHHEZ képest Szabó Dezső nem volt annyira baromi

spájdernecc 2011.10.11. 06:46:09

@magyar-magyar szótár:
jól emlékszel
mi a haza? volt a kérdés
aztán a moderált nerzsönben a fröccs " egy tányér levessé" manifesztálódott

isssti 2011.10.11. 09:40:55

@magyar-magyar szótár: Lakat-T egy senki, viszont valakinek képzeli magát, ami elég kínos. Ezt rendesen helyretette anno Csurka, akinek viszont kifejezetten bicskanyitogató a stílusa - még olyankor is úgy érzem, amikor néha akár még egyet is érthetnék vele..

isssti 2011.10.11. 09:44:59

@magyar-magyar szótár: Sika-mika, ,fűrészelés sokféleképp nevezhetjük; én úgy mondanám: gondolkodás-elemzés helyett kész sablonok primitív alkalmazása, ismételgetése kritika nélkül..
Elég szomorú!

isssti 2011.10.11. 09:50:43

@magyar-magyar szótár: Talán azért nem jönnek ide beleszólni, mert ez túlmegy képességeiken: itt nem tudnák kényelmesen kimoderálni a nemtetsző véleményt (ellenvéleményt), neaggyisten érvelni kényszerülnének...

isssti 2011.10.11. 09:57:44

@magyar-magyar szótár: Bocsánat, hogy belekotty: Nagy-Kálózy művésznő szerintem is igen szimpatikus, (film)színészi képességeit illetően sajna vannak kérdőjeleim - ahány filmben láttam, igen halovány volt, legjobb akaratom ellenére mondom ezt.
Színházban sajna nem volt szerencsém, remélem ott brillírozik, s csak kamera előtt indiszponált..de ott nagyon!
Gobbihilda tekintetében csak egyetérteni lehet a dícsérő jelzőkkel - dacára az életrajzában kétésgkívül fellelhető min. szürke foltokkal...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 10:02:38

@magyar-magyar szótár: "Igen-igen, erről ismerszik meg a magyar értelmisegg (bocs) spórol a szavakkal, levelekkel, alig mer szavakat használnoi, el ne kopopjanak, jaj, mi lesz, ha egy gondolatot elpazarol?"

Én nem így látom. Manapság veszélyesek a gondolatok. Ezért kirúghatnak az állásodból (pl. a Földrajzi név bizottság). Jobb, ha meghúzódunk és akkor nem kerülhetünk a gondolatrendőrség látókörébe. Legalábbis ezt reméljük. Nem véletlen nő az állami befolyás szerepe. Így vastagabb lehet az a küldök zsinór, amin az emberek rángathatók (bár itt betettem pár képzavart, de nekem tetszett).

"[fog valamit, egy félmondatot a főszövegből, kifordítja, mint zoknit s azt mondja, lyukas. nem mutatja a lyukat, hanem mondja, abban bízva, hogy más se jár utána] -ezek a "szellemes" emberek."

Én is azt látom, hogy az emberek nem beszélgetni járnak "ide", hanem megmondani a véleményüket. Mecsoda kölömbség!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.11. 10:06:07

ejjjj.. de jó kis poszt.

@isssti:

a zintelligencs nők általában ienek.
ami nem tetszik, vagy ellene megy az elképzelésüknek a világból azt kitörlik, vagy addig tekerészik, míg kiderül, hogy mekkorahűlyeségmán.

RomBold! (törölt) 2011.10.11. 10:06:23

@IGAZ MAGYAR:
A teremtés nyelve a magyar!
A teremtő (vagyis az Egy Igaz Atya Úr Isten) magyarul beszélt. Már akkor magyarul beszélt, amikor még beszélő, és beszédet értő embert nem is teremtett! ISTEN MAGYAR!

Minek foglalkozol te sumérokkal meg egyiptomiakkal, meg mindenféle BÁBEL UTÁN eltévedt, magyarságukból KIVETKEZŐ népekkel?

Legyen neked elég ISTEN, és a MAGYARSÁGTUDAT!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.11. 10:08:38

@RomBold!:

egészséggel' édes drága HUN testvérem!

találkozzunk a világ szívcsakráján, a szittya dobogókőn most szombaton, nagy, kurzív betűs SÁMÁNDOBVERÉS lesz!

jó levegő garantált!

spájdernecc 2011.10.11. 10:13:33

@isssti:
nézd meg egyszer az És Romeo és Júliát
kamaradarab, Rudolffal
elég sokat turnéztatták egy időben
Parádés

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.11. 10:13:56

@isssti: arra 'utalsz', hogy leszbikus kommunista volt?:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.11. 10:25:34

@magyar-magyar szótár: ez a kánon-dolog már volt

és lesz is még

én kisfiú vagyok ehhez, de emlékszem, amikor még tényleg kisfiú voltam, kezembe került Nat Roid: Azt te csak hiszed, bébi! c könyve

Előtte Hernádi volt a kedvenc magyar ponyvaíróm, Drakula, Hasfelmetsző Jack ilyenek

No meg a Por, a Karnevál... (mer ezek is ponyvák... na jó, a Por nem biztos:)
és akkor a péterekről még nem is, pedig

így utólag imádtam a nyolcvanas éveket:)

isssti 2011.10.11. 10:27:12

@-=büdösmackó=-: Egyetértünk..
Ellenben a belinkelt link szerényszemélyemnek kicsit túl elvont...

isssti 2011.10.11. 10:28:31

@spájdernecc: igyekszem, köszi a tippet!

isssti 2011.10.11. 10:32:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hát igen, finoman vmi ilyesmire igyekeztem utalni...

De legalább mind2-t meggyőződésesen csinálta! ;o)

(..hogy a klasszikus mondást ne idézzem: "akkora b*zi, mint a Gobbihilda!" :o)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.11. 10:38:07

@isssti: én még láttam vele a Csirkefejeket a Katonában

jó vót

RomBold! (törölt) 2011.10.11. 10:49:25

@-=büdösmackó=-: Kösz az infót! Most megyek SPIRITUÁLISAN megtisztulni, hogy MÉLTÓ(ságos) legyek az eseményre. De előtte pofánverem Atyám-FIait, hogy nem szóltak nekem. Ez a turáni átok, a Magyar ellensége lesz a másik Magyarnak, ha tevőlegesen nem is, hát HALLgatással árt neki! Mert kérdem én (és joggal!) micsoda dolog az, hogy ilyen fontos esemény hírét TŐLED kell megtudnom? Ámbár... egyik testvér olyan, mint a másik testvér. És TE tesvérnek szólítál, ami rám nézve roppant megTISZTelő(uló), ugyanakkor ISTEN útjainak kifűrkészhetetlenségét alapul véve mentesíti Atyám MÁS fiainak hanyagságát, hiszen az elhívás (Isten akaratából, nemes személyed által) megtörtént, és hát ki vagyok én, hogy engem kétszer is elhívjon az úr?

isssti 2011.10.11. 10:54:30

Azt elhiszem! Nekem tévén volt szerencsém látni említett előadást.
De említhetnénk szinte bármelyik filmszerepét: nekem pl. kedvencem Págerrel a "Társkeresés No 4032"

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 12:34:56

@-=büdösmackó=-: Magvas gondolatid árját egy kicsit bővebben is kifejtenéd nékünk?

Melyik komcsikra gondolsz? Akik most kormányon vannak, vagy amelyikek nincsenek? Mer'ugyi nem mindegy! ;)

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.11. 13:28:15

@TrueY:

sokat kérdezősködsz, tehát buzeráns vagy!

kommunista buzeráns.... hmmm... te egy libsi vagy!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.11. 13:32:40

@RomBold!:

viszem a sámándobom és a különbejáratú szarvastülköm is!
Atilla SZENT VÉREI ISten áldásával fogják Szent Máriánk kegye által élvezni a TERMÉSZet kegyes fuVALLATAit, miközben ömlik ránk a FöldCSAKra tomboló ereje!

Ó, nemes érzelmek, lelki tümpanonba emeltek minden igaz SZITTYA vért, áldassék a MagyAR név és LÉLek!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.11. 13:36:07

@magyar-magyar szótár:

nézd, hozzád külön agytekervényt kell növeszteni, hogy a teljes káoszból -kvázi teljes kiőrlésű ájurvédikus korpa-betűk - kiemelkedhessen az általad jó alaposan összeszarozott gyöngyszem-gondolat.

hát erre kevesen képesek. mondtam már, hogy ha hétköznapi akarsz lenni, max. ötszavas mondatokat használj, és lájkolj bazdmeg, lájkolj!

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 15:21:12

@-=büdösmackó=-: Én a lyukgenerációhoz tartozom. Emitt a nálam tíz évvel idősebbek, a Nagygeneráció, akik persze, mint minden kellően öreg , oönző és geci társaság, tagadják ezt, hogy ők valaha is nagyok lettek vóna. Emitt meg a funkcionális analfabéták, a brendelmátyások, akik szerint hagyományosműveltségre nincsen szükség, olvasni nem kell, a gép gondolkodik és a gép majd tudja. A keresőszavakhoz kell valamit talán klonyítani. Ha az ember műáűveletlen taplóü, de evolucionista, akkor ez megteszi műveltség helyett, ez az elengedhetetlen plusz. Innen egy kis szofisztika következik (nagyon nehét ám tartani a materialista álláspontot!)
Szóval mit csináljak.. Én még találkoztam valóban művelt emberekkel pl rabbival, aki Scheiber Sándorral kezet fogott, meg őt hallgatta. Figtam kezet emberreel, aki Radnóczi Miklós középiskolai tanárral fogott kezet meg ilyesmi. namost én a nagygeneráció tekitetében egy kis takony geci (voltam, ma már az sem) negyedműveltnek se nevezhető, esterházyános, epegon ÁMDE lapos, unalmas és közhelyes, semmiben sem eredeti gondolatokkal. Az a bajuk velem, hogy túl büdösparaszt vagyok, túlságosan gummicsimmás, szinte göregáborosan leereszkedősen ponyvaszintű... ÁÉs akkor jön a ti generációtok, a nálam csak tíz évvel fiatalabbak, akiknek ez űr, elvont bonyolult és hosszú.
"Nem lehetne rövidebben?"
Nézd, az én írói példaképem Frank Zappa és a számomra nincsen olyan gitárszólója, ami hosszú lenne.
Egy olyan viklágban, ahol a 3p 47 mp-es rockszámot 2.32-nél lekeverik egy 15 mp-es blablabla semmibensemeredeti ócska koppincs kis "gitárszólócska" miatt...

Olvassanak a tömegek Brendel Mátyást -igaz , a kommentjeiben ő is rengeteget melléüt, de a főszövegei nem terhelik meg az agysíknyáklapokat. és lájkolják

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 15:22:48

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tandorinak nagyon jók most az öregkori versei [én adom ezt a címet: "Versek a gyatyszárítóról"]

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 15:25:40

@RomBold!: Igaz Magyar úr jóoldali és politikaimegfelelő, ezt most benézted. Csak provokálja a zsírmagyarokat, ő rendes, természtazonos hatású Lidl Yogur. Tudhatnád, hogy a jóoldaliaknak van ilyen nickje, heőjdemogyórrvogymukoss és a rosszoldali frusztráltaknak meg g... G... hogy híjják azt a fickót itt a kommentoszlopok tetején, valami deákos [latinos] neve van... Na, szóval pl Gaudeamus vagy ilyesmi.

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 15:32:15

@isssti: Kedvencem a fekete macskás krimi Dajka Margittal, Majorral, www.youtube.com/watch?v=K05zKhygPfI

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 15:33:31

@TrueY: Az ő véleményük, amit mondanak? Vagy talált husáng...

isssti 2011.10.11. 15:57:45

@magyar-magyar szótár: no, ennyire öreg azért nem vagyok(lsd.ősrégi filmlink) ..amúgy egyetértek: Dayka Margit is nagy arc volt, de azért nem egy Gobbi Hilda!

RomBold! (törölt) 2011.10.11. 16:40:58

@magyar-magyar szótár: Tudom hát :)

És Ő is tudja, hogy én sem vagyok vérmagyar. Nem is fog velem szóba állni. Szóba állna a kamujobber egy valódi jobberrel, hogy hátha be tudja vinni a náculás-faszulás bozótjába, vagy szóba állna egy ajvékoló rettegő zsidaj-nyaló libbant köcsöggel... de nem tud mit kezdeni a buta trollal, aki még a kamujobberséget is csak bojóciparban űzi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 20:40:27

@-=büdösmackó=-: Most, hogy mondod. Tényleg nincs akváriumon! Micsoda logikai parafenomén vagyol!

A "libsi"-t, amennyiben liberálisra gondolsz, akkor részben igaz. Általában támogatom a szabad kereskedelmet és a piacgazdaságot. Ebben az értelemben viszont nem hinném, hogy kommunista lennék. Maszkimum szociálliberális. De más vonatkozásban, viszont jobbára konzervatív.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 20:42:45

@magyar-magyar szótár: "Az ő véleményük, amit mondanak? Vagy talált husáng..."

Huh. Ez most melyikre válasz? Nem sikerült kommenthez pászintani...

magyar-magyar szótár 2011.10.12. 07:16:35

@TrueY: ehhez:
>>Én is azt látom, hogy az emberek nem beszélgetni járnak "ide", hanem megmondani a véleményüket. Mecsoda kölömbség!<<

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.12. 14:25:15

@magyar-magyar szótár: Kösz a segítséget. :)

Nehéz megmondani, hogy kinek mi a saját és mi az átcsócsált véleménye. Azért többnyire jellemző, hogy csak megrágjuk mások véleményét és valami kicsit mást gyúrunk belőle. Szóval inkább husáng, picit saját.

PfSz (törölt) 2011.10.12. 15:09:25

<off>
11 éves unokahugom azt kérte tőlem, hogy szerezzem meg neki 'A láthatatlan ember'-t Géza bá'-tól. Mondtam neki, hogy ha nem kötelező akkor inkább olvassa el azt, amit Herbert George írt ugyanilyen címen. Belement abba, hogy akkor inkább elolvassa mindkettőt.

Ha végzett, akkor mit adjak neki? Valami könnyű jutalomfalat kéne.
Valami kiskamaszos üdítő.

előre is köszönöm
</off>

magyar-magyar szótár 2011.10.12. 16:22:01

@PfSz: Lesz még ajánlat, de hirtelen eszembe jutott az, hogy bár 11 éves koromban három-négy nagy karikában már körbeolvastam az indiánoskönyveket (már át kellett iratkoznom a felnőtt könyvtárba) és a Monte Christo-t úntam a szökés után.. A Fecskék és fruskák [szerz.: Arthur Ransome)c. könyv (azt hiszem, "mai ízlés affogna rá és pöfén nyafogna, mi' ódivatú)

Elnézést, de ebben a blogban az off-ot nem ismerjük, itt bárki akármit offolhat off-előjelzés nélkül (ja és moderálás sincs és gondolhatja valaki pl másképpen másként)
reggelre lesz még pár cím :)

spájdernecc 2011.10.12. 16:32:45

@magyar-magyar szótár:
Fecskék és fruskák
soha senkivel nem találkoztam, aki olvasta volna
és most harmincvalahány év után mégis
Szerintem nálunk pont most lehet "aktuális" tekintve a vitorlázási lehetőségeket.
De igazad lehet, formailag avíttaska, és egy fia vámpír, vagy varázsló nincsbenne

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.12. 20:25:53

@PfSz: Én Kästner Május 35., vagy lánynak talán jobb a Két Lotti. De az Emil és a detektívek is tetszett. Én 11 évesen főképp Asimovot, Lem és Clarke-ot olvastam. Meg lehet próbálni... ;)

Jut eszembe, ha egy picit érdekli a technika, akkor a Kiberiádát mindenképpen javaslom. Nekem az a kedvenc mesém. És nagyon vicces.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.12. 21:41:50

@PfSz: Géza bá Láthatatlan embere gyereknek kiváló olvasmány: szerelem, ármány, a barbár, lenézett Attila, aki a gőgös rómaiakat két vállra fekteti és fapohárból iszik, fatányérból eszik. És mint minden jó könyvnek, egy nagyon egyszerű, nyilvánvaló, de nyilvánvalóságában igaz tanulság: hogy a boldogság sokszor az orrod előtt van.

@TrueY: Asimov sztem zseni, imádom.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.10.12. 23:30:26

Fecskék és fruskák-ó! Tíz évet, ha megyünk vissza (ami talán nem oly sok idő), akkor még nagy élményanyagot jelentett, olyannyira, hogy nekiláttam egy saját vitorlás összeeszkábálásának, a kert szélében talált kerítéslécekből...(mondanom sem kell, az első prototípus csúfos kudarca elejét vette a további kísérleteknek)..szóval az nagyon jó tipp!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.13. 00:33:04

11 évesen? Benedek Elek. Karl May és Cooper. Timur és csapata. A 13 és 3/4 éves Adrian Mole naplója. Kincses sziget. Nemere ifjúsági regények. Kittenberger és Molnár Gábor vadászkalandjai. Sógun. Taipan. Ken Follett. Mindegy, csak cselekmény legyen.

magyar-magyar szótár 2011.10.13. 04:25:18

@ripők: Adrian Mol-nál elkezdtem kapaszkodni, ha merészelted vóna pl az Oz-t, akkor jaj lett volna neked, de Molnár Gábor miatt külön köszönet, hogy helyettem összeszedted @PfSz: kedvéért , sőt mások is, köszönöm néktek!

magyar-magyar szótár 2011.10.13. 04:26:28

@ripők: Azért az öreg Dzsémsz Fenemód Kúpört... már nem merészelném javallni...

magyar-magyar szótár 2011.10.13. 04:29:19

@isssti: Nálam a dilettáns, hamis hangon megszólaló egykori üdvöske Törőcsik Mari haloványsága és nagy-Kálózy visszafogottsága két alkotóelemeiben különböző haloványság. N-K-nak a hangja sohasem hamis. Sőt. Szinkron munkákban kényszerül ízlése ellenére több eszközt használni, nem is ismarjük föl a nőstényalt-ját!

magyar-magyar szótár 2011.10.13. 04:32:25

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: A hajó-és házépítés
nem pedig amerikaiidóta nagyáruházi deszka hatású műanyagkaloda föl a fára...

már egy deszkadarbot is a bele merőlegesen állított hurkapálcaárbóccal s azon papír, egy hattalpalatnyi pocsolyába (keréknyom vizébe) bocsátani...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.13. 08:29:01

@magyar-magyar szótár: Erősen gondolkodtam, hogy a sorba pászítsam-e az Alaptörvény preambulumát, de végül moderáltam magam. Bruhhahha!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.13. 12:05:03

Nekem a legelső olvasmányom 6 évesen a Tüskevár volt. Aztán a Barangolás a fémek birodalmában, valami szovjetorosz metallurgustól, anyám anatómia-élettan könyve, és a Görög mitológia.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.13. 13:53:10

@vészmadár (pica pica): "Asimov sztem zseni, imádom."
Jaja. Ő és Clarke hasonló stílusban nyomultak. De számomra Lem sokkal emberközelibb.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.13. 13:54:33

@vészmadár (pica pica): Nekem az első két könyvem a János Vitéz volt. A harmadik meg A kis herceg. Végül is mind a 2 sci-fi. :)

heki 2011.10.13. 16:30:41

@spájdernecc:
én gyerekeimnek anno 10 éve felolvastam az egész könyvsorozatot (5-6 könyv, most nem tudom a címük.)

Aztán mit olvasok a (brit birodalmi übermensch-érzetet kellemesen átsugárzós) könyveket megíró artur ransome-ről:
akkora kgb ügynök volt, mint a ház.

És akkor eszembe jutott, hogy az átkosban nyugati írók kik is jelenhettek meg… jóoldali és/vagy ügynök írók, ugye. Nem tudtam, hogy ez a gyerekirodalomra is igaz.

PfSz (törölt) 2011.10.13. 19:37:08

Köszönöm mindenkinek!

Kicsit szűrnöm kell, mert a nagylány nem az a fajta, aki 6 évesen olvasott, hanem az a fajta, aki nem szeret olvasni, de most látok esélyt egy pici csoda kezdetére.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.13. 20:08:47

@PfSz: Háááát. Az unokaöcséim sem olvasós típusok. Azután jött a Harry Potter. Végigtolták az összes részt (talán 9?). Azóta sem olvasnak. Ez egy ilyen generáció... És nem vagyok benne biztos, hogy baj.

magyar-magyar szótár 2011.10.14. 05:12:35

@PfSz: feltétlenül:
Móra Ferenctől valamit.. oda lehet adni egy-egy kötetből néhány írást is
aztán: Fekete István: Bogáncs
süti beállítások módosítása