Ezúton tájékoztatom a tisztelt gyászolókat, hogy a fotónkon is látható  Uj Péter úr az Index.hu Zrt igazgatóanácsának a tagja

mottó: úgy érzem, itt az ideje új kihívásokat keresnem«. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az óvodában új kihívás volt a jelem. Ellenben a régi kihívásokat nem állhatom. A régi kihívások már egyszerűen nem jelentenek kihívást. Ezért ideje újakat keresni. Rövid, a szerződésemben előírt kényszerpihenő után újrakezdem.” / Uj Péter -a távozásával kapcsolatban/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr273279276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2011.10.05. 08:02:09

Ne felejtsük el, hogy alapította a céget, és még ha a gatyája ráment is néha, folyamatosan finanszíroznia kellett a beruházásokat.
Nekem spanom a Péter, de nem az index miatt, hanem mert horgásztunk együtt.

ekkerjoz 2011.10.05. 09:06:46

@magyar-magyar szótár: Api, nem tudok sokat az indexről, igazság szerint Péterről se, mint mondtam, nekem cimborám, de munkáról tán még sose dumáltunk.
Kívülről egy dolog látszik, nyilván IT tag, cégalapító és tartalomért felelős volt, viszont valahogy mégsem tulajdonos, szóval az IT tagságot túlreagáltad.
De tán hagyjuk is ezt a picsába, nincsen ebből ránkbízva semmi.
Pétert is olvasom, tégedet is, ennyi.
Csak vele többször találkozok.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.05. 10:47:40

a tisztelt gyászolók nem up személyét siratják

magyar-magyar szótár 2011.10.05. 10:58:45

@ekkerjoz: Neked is elmondom: nem bennfenteskedés, amit elmnondtam, olvasható, pl Uj nyilatkozataiból meg az indexistáktól az indexen, stb. EWz külön tragédia, hogy maguk a hívek nem olvassák el, amit a rajongott sztárjaik maguk megmomndanak jól magukról... Természetes a hisztéria is. Mondhatnám úgy is, hogy teccett vóna nekik tényleg azt csinálni, ami a dolguk, tehát nem csinálni a politikát, hanem közvetíteni, tudósítani, kommentálni, hírt nem gyártani, hanem a hír definíciójának megfelelve leadni azt, ami van. Dehát éppen a "távozások" körül is pont a szokásos szarozást, gecizést és szarkavarást csinálták, meghagyták szegény jujjogókat az ő kis hitükben, hogy most a szegény ellenzékieknek mert az igazságért kiáltak, most menniük kell, mert lesújtott rájuk a mi is? Úgy voltak vele Ujék, úgyis odavan minden, de akkor, ha már menni kell, akkor a lehető legtöbb haszonnal a (szerintük) jóügyért menjenek. Az igaz, hogy még Uj taján a leggusztusosabb (jópofább) a távozók közül (a régikihívásait keresgéló Tóta meg a legseggfejebb).

Az index (a lap és az Rt) el lett baszva, két főokból:
-az egyik a természetes netokratív sorstörténet, a cég kinőtte magát (megint a Wallis pénz: teljesült a netokrata álom, jött valaki, aki a kis szobasarki pénztermő masinériámat feltunningolta)
-a másik pedig: a politikával baszódott el [ a Wallis pénz nem ingyen volt!], 2004-től a legkorszerűbb (nehezen tettenérhető) agitációspropagandát nyomatták, mondhatni elsőkézből (gyönyörű az a fordulat, ahogy 2009. márciustól, a Mocskos Kéthét alatt GYurcsány alól végképpen kifordultak és Bajnait nyalták fényesre [brand-et csináltak neki]
Természetesen ködösítés, füstbombák, etetés, bemozgások az álsemlegeség tettetésére voltak. (Meg a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör szerint az index buktatta meg a szocialistákat, ez is a szokásos trükk így lehet "mindkétoldalról támadnak -tehát a kettő kioltja egymást, ez bizonyítja, hogy semleges vagyok [Török Vidor trükkje is ez] )

Vannak tanulságai a történetnek. Én tiszteletben tartom persze az érzelmeidet és örülök, hogy ilyen fasza ismerősöd van, nekem is voltak egykor ilyen fasza ismerőseim.
Például én Ujtól nem tudom lenyelni azt a tiszai vízkormányzásról (hogyan nem lehet megcsinálni kateg) írt agitprop cikkét a Népszabadságból.

Lehet persze levest enni úgy, hogy ami nem tetszik azt ki se szedem vagy ami már a tányérban van arra vagy oda se nézek (főtthagyma) vagy kitolom a peremére (főtt ikra)

magyar-magyar szótár 2011.10.05. 11:01:46

@ekkerjoz: bocs, kitörölvén kissé megcenzúrázva újra fölteszem az első kommentem

Egyem is meg. De édes. Szép is az a hőskorszak kb a Wallis-pénzig. Akkor véget ért.
Nagy Péter orosz cár korában is szerette az ács-asztalos munkákat, végezte is.

Hermann Göring nagy kutyabolond volt, pl kopófalkájával szivesen megosztotta ágyát is. Segélyezte az éhező berlini népet akkor, amikor a Führer már mindennek lehordta őket, pl elejtette a berlini állatkert kóborló bölényét, ezzel meglett egy újféle vad a vadásznaplójában és jót is tett a néppel.

Most nem is sorolom kedvenc királyaimat, milyen emberiek voltak, pl Luxemburgi Zsigmond a szvingerpartijaira koldusokat hozattatott fől és buli után annyit ehettek, amennyi beléjük fért és még vihettek is a többieknek.
Csupa jótétemény és emberközeli dolgok.

Az a sok magyar író és jelentősművész, akik fociznak, milyen esendőek a pályán vagy ahogy tehénhúsokon nyőtt nagy pocakjuk biciklicselközben ide s oda elleng.

Pl Szily nagyon jópofa a számomra, mert emlékeztet életem legjobb barátjára.

Prince amerikai popsztár autóbuzi, mint én és hozzá, mint régen a Dolly Rollhoz vagy Kozsóhoz, bárki becsöngethet és ha ráér ajtót nyit vagy odadob pár sluszkulcsot, hogy menjen autózni a banda a kocsijaival...

Énhozzám is bárki becsöngethet, annál is inkább, mert a kapumon semmiféle zár.
milyen emberi vagyok, amikor a régiutakat rovom ismét elterhelve a bűnömmel, a bűnnel, mely... meg ilyesmi.

Kedvenc tánczenei előadóm Nagy Ferenc meg régi rádiókat gyűjt, milyen emberi, annakidején az Aviában, amikor koncert előtt ród is volt, hogy Ágijának meg a kisbabájuknak többet vihessen haza, középen ült, milyen emberi volt.

mindenkinek van hőskorszaka, őszintén Józsi, mi a faszomat kezdjünk ezekkel a hőskorszakokkal? Uj Péternek ez a húzása, amiben egyrészt őszintén elmondja, hogy az index neki régikihívás, másrész szinte ugyanazzal a levvegővel meg napipolitikaiszinezetet lehell az egészre, ez mi?

A Beatles is volt hamburgban rock-a-billy zenekar belőttséróval, a doboknál Pete Best és egy padlásszobában aludtak.

De aztán meg egy szülinapon John Lennon testéről 24 lány nyalta föl a szülinapitortát. 1980. dec. 8-án meg öngyilkos lett. (Valójában) Hogy ne kelljen neki megérnie a ---

magyar-magyar szótár 2011.10.05. 11:04:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Dehogynem olvasd el, milyen kommenteket sikerült a múltkori címlaposban gyűjtennem az UP ujujgatás kapcsán, hogyaszongyaja zéhezőcsalággyára meg a devizahitele törlesztésére nem is gondolva hűdebátorkiállásal az elnyómáss mijatt távozott, mit aprít most a kakajóba? Effélék. Magadból indulsz ki, de az igazság az, hogy a fanok azok fanok. Egy blogtündér nem bonyolódik az imáda tárgyán túli mélyfilozófiába pl a magyar sajtó állapotaiba.

ekkerjoz 2011.10.05. 11:08:45

@magyar-magyar szótár: hátbazki, nekem a vízkormányzásról még Péterénél is szarabb a véleményem, de nem kezdek most bele.
Béke

magyar-magyar szótár 2011.10.05. 11:22:46

@ekkerjoz: Ha nagyon röviden öszefoglalom: Uj annyit tud a tiszavízkormányzáshoz, mint hajdú a harangöntéshez viszont az volt akkor a napiprampram. Alapvetően tartotta fölöslegesnek azt (hallotta ezt valakitől, akinek talán el is hitte) amivel nem az az igazi baj, hogy lett, hanem az, hogy még kevés is. Ez egy és még volt ilyen (pl az index történetében) ezer. A tipukus "hogyan nem tudjuk megoldani". Persze amikor ezek nyomatták ellenzékben a hogyannemtudjukmegoldani-t, akkor ez magyarátok volt, most pedig magyardicsőség, ha sikerül kivérizzadni valamit a hogyannemfogsikerülni-re.

Viszontra![ a békét]

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.05. 12:30:43

@magyar-magyar szótár: érdekes dolog, bár annyira azért nem, szóval csak közbevezetés, hogy a posztokban sok az olyasmi, amit te aztán következetesen elütésnek, helyesírási hibának meg egyebeknek magyarázol, és amelyekről előszeretettel okítod ki a helyesírásodat fikázókat (amúgy joggal, mármint joggal okítod őket, mert a lényeg mellett suhannak el az ilyenek). szval míg a posztjaid hemzsegnek az ilyesmitől, a kommentjeid már jóval kevésbé, néha semennyire.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.05. 12:40:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: van egy olyan félelmem, hogy minden elit valaki sleppje vagy csürhéje, vagy hogyisvan ez...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.05. 12:49:33

@vészmadár (pica pica): na de az már mélyembertan lenne

merjünk - kúttúrálissan - elitista lenni

(jótudom én bolonpesti elempés jógyerek vagyok)

Fenehorizont 667 2011.10.06. 09:54:51

@vészmadár (pica pica):
aki 'elit', az egy gyökér.

elitistának, bármilyen elitistának olyan vallja magát, aki megfelelési kényszerét, meg szánalmas bénázásait úgy kompenzálja, hogy bizonyos más, bármilyen egységes dologgal jellemezhető embercsoportokat lenézve próbálja magát piedesztára emelni - azaz elitkedik. a piedesztaemeléshez persze nem úgy kezd, hogy elkezdi kiemelni a talajszintről a kis területet, hanem úgy, hogy a talajszintet próbálja süllyeszti maga körül. eleve béna dolog.

a többi ember a lenézésükből fakadóan markánsan nyilvánul meg a lenéző felé. a lenéző, azaz az elitkedő ezeket a magnyilvánulásokat visszaigazolásnak, bátorításnak, egyfajta tömítőanyagnak használja a silány egyénisége lukainak betömködésére. ez szar mondat volt, de más most nem jutott eszembe hasonlatnak.

másképpen: valami nem stimmel-valami nem stimmel. furcsán érzem magam, furcsán gondolkodok. silány vagyok. persze ezt így dirketbe nem mondja az ember magának, csak ritkán. a lényeg az érzés, a háttérben, az önbizalomhiány.
naakkor
fú, de ott azok milyen szarok már! hmm, ezeknél én jobb vagyok...nézzük csak, miben is, keresek-kutatok, találok is egy rakás, gondosan kiszelektált (ravasz ám az ember agya, ha magának kell hazudnia, azaz ha az agy gazdáját kell bátorítani magának az agynak:)) szempont alapján válogatott dolgot, és ez remek érzés.

elitkedni sztem nagyon égő dolog.

hogy ezek az elitisták kinek a sleppjei? hát, a hasonló szempontok alapján elitkedők úgy repülnek rá egymásra, mint légy a szarra. egymásból nyernek energiát a folytatáshoz. nagyon összetartó bandákat tud ám alkotni az ember, ha a bandatagokból nyeri az üzemenyagát.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.06. 10:28:50

@kchkscak: vegyünk egy egyszerű példát: mi itt, a végeérhetetlen körmondatok akolmelegét élvező törzsgárda, akik vagyunk, a címlapról beeső értetlenek (ártatlanok) és/vagy trollok számára elitnek látszunk...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.06. 21:27:41

@kchkscak: asszem erről is írtam már, de azt csak az elit érti, hehe:)

Fenehorizont 667 2011.10.07. 09:46:04

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
az kurvára mindegy, hogy a szemükben, vagy a monitorjukban, vagy micsodájukban az én nickem minek látszik.
itt a lényeg az, hogy az én nickem hogyan viszonyul hozzájuk!

ez fontos, úgyhogy leírom mégegyszer.

a lényeg az, hogy az én nickem hogyan viszonyul hozzájuk!

és az én nickem nem akar elitkedni, azaz más nickeket lenézni. ha esetleg úgy tűnik...hát, arról nem tehetek.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.07. 10:29:30

@kchkscak: pedig a csoportkohézió fontos összetevője a 'másik' banda tagjainak lenézése:)

(zöld majom fradista, büdös zsidó, szőröstalpú román, bozgor magyar, hülye tokio hoteles stb, )

A Rómeó és Júlia igen ősi és mélyen igaz toposzt dolgoz fel.

Az ide beeső értetlenek és/vagy trollok szemében mi vagyunk a 'mások'
(pedig ők azok:))

Hamvas Béla szeretett piacra járni, beszélgetni az egyszerű emberekkel - mégis Guenonra építkezett (pl)

adott helyen, időben stb bátran lehet elitistának lenni:)

Fenehorizont 667 2011.10.07. 10:38:25

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
jaja, énis úgy gondolom, hogy ősi dolog így viselkedni.

a szocializmus ideája sem működött. ki kellett találni hozzá a bolsevizmust, hogy a gyakorlatba lehessen ültetni.

ennek ellenére én törekszem, mintaz álllat, h le legyenek rendezve bennem a dolgok annyira, h ne értékeljem mások fölé magam. nomeg persze alá se..

bevallom, olyan helyet és időt se nagyon találok, h bátran elitkedjek. talán magamban teszek megállapításokat, ösztönösen felállítok néha egy képzeletbeli sorrendet vmilyen nekem éppen az adott helyzet miatt kényelmes elv szerint, de igyekszem nem mutatni kifelé, mert az szerintem a gyengeség jele :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.07. 12:38:50

@kchkscak: elég bonyolult viselkedésminta ez nálad. Nem lehet nem fölé-alá helyezni, mert azzal el kellene fogadni, tényleges alaptételként, hogy mindenki a szó valódi értelmében egyenértékű. Na most, józan ész és tapasztalat ebben nem segít, hiszen ordítóak a különbségek. Az egyetlen szemlélet, ahonnan nézve ez védhető álláspont, az enyém (oppardon: a Vészmadáré): bárki légy is, bármit tégy is, az univerzum egésze szempontjából annak az értéke, a te értéked mérnöki zérus. Ebben egyenlő minden ember. Nagy hibája az elméletnek, hogy sajnos magadat is bele kell értened.

Fenehorizont 667 2011.10.07. 13:21:04

@vészmadár (pica pica):
nos, ez nem bonyolult. mivel általában helyén kezelem magam, és ugyanakkor baszottul meg is vagyok elégedve magammal (és ezt nem szabad összetéveszteni a pöffeszkedő, lenéző, frusztrált egoizmussal/individualizmussal), ezért legtöbbször egyszerűen nem érzem szükségét annak, hogy föléhelyezgessem magam másoknak. olyan egyszerű ez, mint a pinty.

persze nem mindig sikerül, mer néha idegbeteg hangulatom van, meg amúgyis van egyfajta hirtelen temperamentumom. na olyankor igyekszem önuralmat gyakorolni, és nem sértettként viselkedni.

ha valaki egy másik ember fölé helyezi magát a mi viszonyaink (kényelmes termelői-fogyasztói társadalom) között, akkor ott sztem gondok vannak, mer ez azt jelenti, az illető sértett, tehát gyenge.

ha meg vagy elégedve magaddal, keveset vagy sértett állapotban.

persze ez is, mint minden, nem egy 100%-os, mindenkivel szemben folyamatosan teljesíthető állapot (igencsak nehéz nem sértettként viselkedni egy családodat legyilkoló emberrel szemben...), hanem arányokról beszélek, általános emberi kapcsolatok esetén, a végleteket nem piszkutálva.
minél inkább elégedett vagy magaddal, annál kevesebbszer tudnak megsérteni.

lehet, nagyjából rokonítható ez a te zérus-elméleteddel.

csaképpen én igyekszem nem a környezethez mérni magam (így az 'univerzum egésze' nekem nem jelent semmit, tehát az se, hogy az én értékem hozzá képest micsoda) - ami nem arról szól, hogy leszarom a környezetem, hanem arról, hogy nem érzek megfelelési kényszert.

vagyishát persze, h érzek, csak sztem nem olyan sokszor. :D (arányok!)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.07. 13:32:56

@kchkscak: a neved nem valami Nobel-kompatibilis, ezért javaslom, ezt inkább "Kecsua-féle relatív nemszignifikáns értékelvűségi zérótoleráns tevékenyságihányados-elv"-ként jelenítsd meg. Sztem kurva nagy sikereid lennének, csajozni is lehetne ezzel, ha egyszer megen szingli leszek mondjuk, ki is próbálom.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.07. 15:34:05

@kchkscak: beleolvasgattam a régi dolgaimba, teljesen más téma, de neked ezt ajánlom:

"Félek, legvégül majd olyan lesz a Világ, amilyennek látom."

Fenehorizont 667 2011.10.08. 11:41:49

@vészmadár (pica pica):
hát attól énis félnék, ha olyan lenne, amilyennek látnám.
kb semmi értelme nem lenne az életemnek :D

de nyugodtan belinkelhetnéd a felélesztésre váró blogomra a régi dolgaidat. szeretek interneten jó dolgokat olvasni, és ritkán találok, bevallom őszintén. sajnos csak pornóban vagyok internetügyileg úgy kiművelve, hogy tudjam, mit hol találok.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.08. 15:12:10

@kchkscak: a pornhub a kályha, mert onnan elérhető 10-12 másik oldal is:)
süti beállítások módosítása