Kopírozás: A kopírozás képek lemásolását jelenti. A gyerekek bármilyen nekik tetsző képet lemásolhatnak, a képre fektetett sütőpapír/zsírpapír segítségével. Természetesen kezdésnek valamilyen egyszerűbb ábrát válasszunk. Fontos, hogy a sütőpapírt gém kapoccsal fogassuk a képhez, mert így nem mozog el! forrás

Magyarország egyik legnagyobb baja az, hogy az egész XX. százada azzal telt,  megpróbálták kitalálni azt, ami pedig t'anképpen 1880. után már megvolt.
1945. óta minden "reform" [helyesen refómm, TSZ refómmokok]az ország kitalásása jegyében szinte katasztrófikus hatásokkal  járt.  Csak a megbaszott reformok,  tehát pl Bács-Kiskunban a tanyarendszer nemfölszámolása, vezettek eredményre. Pl ha pár bányát nem hagynak föl húsz éve az éppen aktuális jövőfűtése-refómmokok következtében is, reform jegyében, ma (és a következő kőolajválságban méginkább) jó buli lett volna...

Az oktatás elbaszása az 1978-as "reform"-mal kezdődött. Vizsgáljuk meg tehát, hogyan készül a magyar reform.
Így kezdődik:
Végy egy mikiegérmásoló vajpapírt, tedd át az ónijós tankönvre és kupírozzad... 

Természetesen a jó kupírozáshoz oda is kell utazni, tanulmányozandó, pl ónijós helyszinekre vagy az USÁ-ba. A cigánykérdésre hol lelni analógiát, Indiában? Áááádehóggyisse! New York-ban! magyar kurvaügy és -kérdések? New York.

 

Bezzeg Hollandiában kerékpároznak!

szinte hihetetlen Budapesten, de Magyarországon, a másikban, odalent még rengetegen spontán bicikliznek, tudatlanul arról, hogy ők Off Critical Mass lennének.

 

Olvasni tanulok? -angolszász szóképesolvasás.

Juhászat? -Mongólia.

Sertéstenyésztés? - Dánia.

Folyamhajózás? -Volga vagy Missisippi...

Blues zenélés? -Svejc.

Természetesen a megfelelő bezzegelésekkel madzagolva...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr163259290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.30. 07:22:23

jógyerekként a cikk leglényegtelenebb elemén rugózva megjegyezném, hogy a kapocs neve GEM. hehe. Amúgy egyszer már írhatnál a 78-as oktatási reformról, hogy előtte mi volt olyan jó, mert mindig emlegeted, de én 79-es vagyok, reformutáni, és nincs képem a korábbi aranykorról.

RomBold! (törölt) 2011.09.30. 09:40:48

Hö.. akkor én is megragadnék egy roppant fontos dolgot: A kupírozás az az, amikor fogom az ollót, és formára vágom a doberman füle-farkát.
Persze, értem én, hogy kopírozás, meg kiejtésben ugye a ló is laúú...

Szóval reménykedtem a cím alapján egy állatvédős gondolatfolyamban, de pofára puffantam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.30. 11:57:19

@RomBold!: és akkor még nem is beszéltünk a dekopírfűrészről (alias szúrófűrész, hehe)

RomBold! (törölt) 2011.09.30. 12:06:55

@vészmadár (pica pica): Fújjj...
Dekopírfűrésszel kupírozni?

budai zöld 2011.09.30. 12:49:41

Never too late to reinvent the bicycle, mondják az örmény hagyományőrzők.

www.youtube.com/watch?v=9_GSLcuOCsI&feature=related

Szerintem nem hülyeség működő dolgokat kupírolni, csak közben nem kéne elfelejteni gondolkodni. Mi alkalmazható, mi releváns, mik a különbségek, mi a helyet itt, meg ott.

öregbuksi 2011.09.30. 17:31:27

@vészmadár (pica pica): Lányunk '79-ben lett ált. elsős. Kettő dologra emlékszem ami nagyon elkeserítő volt. 1. Olyan dolgokat követelt meg a tanterv amit nem lehetett beszerezni. Pl. zsebtükröt! Azt hittem da Vincit dekodolnak.
2. Az oszf. TANÍTÓ az első szül.ért. azon kesergett: mikor fog mesét olvasni ezeknek a kis bukfenceknek az ilyen tanterv mellett.

magyar-magyar szótár 2011.10.01. 05:14:08

@öregbuksi: Ismertem szabotőröket, sportszatyorban hurcobálták az Ödön-a-napos /Imre élre áll -os régi tankönyveket. A 80-as évekre tanítóképzők tanszékei között állt a háború. pl a pedag' tanszék Romankovics-reformellenes volt, akkor egy ötös pedag' szigorlat automatikusan eredményezett maximálisan kettest a nyelvitanszéken. Kb egy egész generáció kijárta a nyolcat, mire észbekaptak, későn. És elkezdődött a maszatolás, kicsit itt, amott meg el és vissza...
süti beállítások módosítása