-részlet a szemét önkormányzatok nem adnak című műsorszámból-

Vészhelyzetben a Jelenkor folyóirat - főszerkesztői levél

A Szerk. - 2011. szeptember 05., hétfő
 

jelenkor

Kedves Barátom,

a Jelenkor súlyos helyzetben van. Korábbi fenntartónk, a megyei önkormányzat az év elején elutasította a támogatási kérelmünket, s végleg sorsára hagyta a lapot. Pécs városa nem hivatalos formában, azaz nem számon kérhető módon ígért ugyan támogatást, de ebben az évben mindeddig szintén nem nyújtott pénzügyi segítséget a működésünkhöz. (Fotó: pecsiujsag.hu)

 

 

 

FIZESSEN ELŐ

legyen szives

A JELENKOR FOLYÓIRATRA

 

ITT

 

A Jelenkor volt A Műhely, ahol a fiatal Weöres tollászkodott, ahol a múltszázadvég akkori ifjútörökmozgalmának egykori vezíre, Csuhai István is működött, az egyik utolsó valamibe is számító magyar könyvkiadó is a Jelenkor[volt...]  Ha másért nem, a szép múltra tekintvén

FIZESSEN ELŐ

Előfizetési díjak:
az I. félévre 4140,- Ft, a II. félévre 3450,- Ft, egy évre belföldre: 7590,- Ft
Megjelenik havonként.

8 komment

Címkék: hakni

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr273215517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkell 2011.09.10. 13:26:19

Nem is szemetek, csak eddig még nem szólt nekik senki, hogy baj van. Nade, van annak ,aki el nem issza. Vagy, kérj és adatik! A város adósságában ez már nem számít. :)
hvg.hu/kultura/20110909_jelenkor_gyorssegely

öregbuksi 2011.09.10. 20:57:05

Megérdemli-e az a 450 előfízető, meg én, aki a lapolvasóban veszem kézbe a Jelenkort, hogy a pécsi és baranyai önkm
támogassa az említett lapot? A mi adóforintjainkból! Szerintem nem érdemeljük meg. Sőt, a lap készítői sem érdemlik meg. Az az újság aminek az online megjelenése 3-4 számot késik, halott! Valamilyen hamis üzleti meggondolásból teszik ezt már évek óta! Olvassák csak:
"(...) Itt jegyzem meg, milyen végtelen korlátoltságra utal az, hogy a JELENKOR a megjelenést követő harmadik (!) hónaptól olvasható online. Egy darabbal sem veszünk ettől többet belőle, viszont ha volt benne kicsike aktualitás, az addigra már megpimpósodott. Az e kérdésben döntők megrekedtek valahol az engelsi idők géprombolóinak színvonalán, semmiképpen nem a jelenkorban élnek."
2008-12-11 Írta: lárifári
Ennyit az elefántcsonttoronyban lakó szerkesztőkről! Így aztán: na adjatok, ne adjatok! Elnézést a te ért.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.09.11. 02:53:27

mindenkinek kell egy hobbi: van, aki kertészkedni szeret, van, aki újságot írni, s közben persze nagybirtokosnak vagy sajtómágnásnak képzeli magát. én tankkal szoktam lerohanni más államokat, de az önkormányzat ezt nem támogatja. írok is egy nyílt levelet.

magyar-magyar szótár 2011.09.11. 07:42:41

@öregbuksi: Kosztolányi, József Attila vagy Krúdy előfizetési gyűjtőívekkel házalt, József Attila persze. Móriczék meg előfizetéshez befizetési csekkeket rakosgáltak bele a Nyugat 800-900 példányába. De a nejlonpank Keresztesi Józsefnek az nem jut az eszébe, hogy egy Szőranya Emlékkoncert teljes bevételét a lapja javára felajánlja. Móricz, mint vállalkozó, a saját pénzét tette kockára Nyugat Rt vezetőjeként, de még ennél messzebre ment: Budapestrőől Mezőtúrra utazott, hogy ott parolázzon egy emberrel, aki egyedül 40 előfizetőt gyűjtött a Nyugatnak.

Szellemi nagyjaink negyedszáza bszogatják a lusta, a jelennekélőállat, a nem reformálható, a páternálista, az addigvótjómígaKádárélet magyart, de közben olyanok, mint azok a volt téeszvezetők, akik kilopták kft-be a téeszt, ott ülnek az irodában, minden rohad és várják a csődbiztos, hogy végre megszabaduljanak már attól a szaros kft-től, amibe egy kurva-kibaszott seprűre sajnálták kőteni a pénzt. Már gyep veri az avarhumusszőnyeget a raktárterek előtt begonyon...

magyar-magyar szótár 2011.09.11. 07:46:53

@kikoránkell: @bs395: @öregbuksi:
Ami még nagyon tetszik a magyar irodalmárba az, hogy ő joztán" ÚŰ nem venne egy db könyvet a másiktú, még a Vörösmarty téren is majd csak akkor megy oda a dedikálás címén egy órán át petrezselymet áruló írótárshoz, ha a dedikáláas órája lejár, nehogy harmadikíró azt hihesse, hogy valaki is kíváncsi volt rá, akkor a vásárlás? Ha a szerki-ben nem tud lenyúlni egy példányt, akkor se költ rá, ha különben még a buliállásában megvan a havi 250ezre.. (+ a tényfeltárókáeftéje egyre inkább csak csepergő haszna..)
Akkor előfizetni, lapra? Vagy megvenni?
ha valaki könyvet vesz vagy lapot, akkor az leginkább az a "posztklimakteriális viddéki tanárnő" akit Kurt Vonnegut vagy Vámos Miklós iránti rajongással szoktak fikázni a fenenagyjaink

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.21. 11:03:48

@magyar-magyar szótár: most találtam ezt meg újra, szoktam ilyen régebbi dolgokat is olvasgatni nálad. Szval tudom, nem aktuális, de azért rákérdeznék: a magasirodalom szeme szögéből tekintve a falhozvert karimás lófasz baj van Vonneguttal vagy Vámossal?

magyar-magyar szótár 2011.09.22. 06:00:14

@vészmadár (pica pica): Nem elég magas irodalmak. Vámos az az igen ritka-ritka magyar bestseller író, akiből sokkal több kéne. Vámostól van elvezető út, Vámos hagy kivezetést, jól, olvashatóan, a könyvet megszerettetően ír, masszív tábora van, a Vörösmarty téren petrezselymet áruló Nagy nevek emiatt gyűloölik, ezt jelzik szemöldökfölhúzással , orczapukkasztással, haj-hajozással vagy nílt okádó fikázással is irodalmunk nagyjai és akkor a kis szolgák, heraldusok zilahipetikék, effélpék hintik swzerte az alsóbbrendűek között.. Egyszerúűen irigylik Vámost a sok pénzéért, vállalkozásaiért mármint exvállalkozásaiért, mert amuikor ő ezeket az állapotokat fölismerte, hogy ez nem amerika, akkor lemondott a vállalkozásaiban való látványostulajdonirészeiről... de a masszív 200-300 dedikáltató nő ostroma nem akar szűnni a Vörösmarty téren...

Vonnegut-ot egyáltalán nem is tekintik irodalomnak a fennköltjeink . Az a baj vele, hogy nem is irodalom... szerintük.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.22. 07:16:32

@magyar-magyar szótár: Vonnegut nem irodalom? azta. Hát bazira nem vagyok up-to-date.
süti beállítások módosítása