FIGYELEM A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS BEJEGYZÉS!

"Bűzlik a pofám, mint a farkaspicsája, mi?"

/Jimi Hendrix marihuánás cigiktől ordas lehelletével riogat -múlt század 60-es évek vége.../

mocskos játék - gitározási stílus, a bluegitározásból ered, az elektromosgitározás Johann Sebastian-ja, Hendrix terjesztette el a múltszázad 60-as éveinek közepén. Már Al Di Meola arról számolt be, hogy egy new york-i kalózadón hallott Hendrix előadás robbantotta rá a hangszerre 1965[!]-ben.

Az alábbi videón Jeff Beck a kompjutereffektekkel való agyoncicomázottság (az üvegezés-t is a kompjuter oldja meg...) ellenére is eléggé mocskosan nyomja... Ezt játszani egy hét téglasaroglyázás után is lehet

Az eredeti verzió Morganfield McKinley előadásában:

 

 

Johnny Winter akusztikus & autentikus előadása Robart Johnson korabeli stílusban: INNEN KLATTYAN

Őspicsa előadásban, előre szólok, hogy Ann Peebles mellett Cyndi Lauper (igen ő!) énekel -azt nem tudnám megmondani hirtelen, ki üvegezik ilyen jól alája:

Dedikálom ezt a bejegyzésem azoknak a szerencsétleneknek, akik azt hiszik, hogy az a Slash vagy miafaXXXom veddmegdobdel nejlongitáros, az aztán...

14 komment

Címkék: mocskos

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr943017640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.06.27. 19:14:44

Hogy maradjunk a sílusnál. Ezek kurva jó zenék bazd meg. Nem is hiszem, hogy ez a cindicsaj nyomta gilzdzsastvannahevfantot

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.27. 21:42:36

slash nem attól nagy, hogy mennyi hangot tudott vagy milyen a technikája, hanem hogy akkor is sláger jött ki belőle, ha belefingott az E és az A húr közötti résbe, valahol a 4. bund tájékán.

budai zöld 2011.06.28. 19:48:04

Hoppácska, Cyndi néni a Crossroadsot nyomja.

Sose gondoltam volna, hogy Johnny Winter ilyent tud.

Nekem azért Rollin' & Tumblin'ban a Cream az alap:
www.youtube.com/watch?v=IrQftYFU7Vc&feature=related

magyar-magyar szótár 2011.06.29. 09:13:54

@budai zöld: Johnny Winter is a Hendrix-óvodát járta, mint a ZZ Top. Csak azért Winterre általánosan, mindenkor jellemző a blues játék, volt egy olyan "mocskos" bandája, hogy ihajj. Edgar fivére pl minkább a jazz-t (jazz-rockot) választotta, így nem is annyira ismert.

brunn 2011.07.02. 21:07:27

Némi meglepetést okoztál, nem gondoltam volna, hogy fosértekezésedbe zenét keversz.
No persze azért az "alábbi" videón nem Jeff fiú játszik (bár ő is kedvelhető, mert a jó muskotályos fos is, már úgy szaglásilag), hanem Waters papa. A kettő nem összekeverendő!

Ez a nóta (akkor is, ha nem pentatón és magyar) naggggyon BÜFÉ!! Furcsa összehasonlításnak tűnhet, de a Himnusz is az, még akkor is, ha nem pentatón és nehezen énekelhető (mármint repedt hangú bugrisoknak).

Üdv nektek!

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 07:13:57

@vészmadár (pica pica): Nem hiszem, hogy bármely stúdiógitáros ne helyettesíthetné, látványban is az eredei Jimmy Page volt. Csak ő már még középkorúan se érte be ifjúkori magát, nemhogy egy stúdiógitáros. Slas jólmegko9mponált látvány, és amit játszik azt bárki képzett gitáro tudja, az is zavar, hogy előre kiszámítható. namost tőle lett-e sláger, hát nem hiszem.
Sláger az, ami kiszámítható, mint a népszerű filmek jelenetei és dramaturgiája, ez az oka slágerségüknek, előre kiszámítom és milyen okos vagyok, most majd a csíkosingges pasinál pisztoly lesz! És lett. bekomponálnak egy egységesen felháborodástkeltőt egy szappanoperába pl

A slláger nem mterhel meg, nem kell elgondolkodnom, nem ráz föl, meg, nem ver le, nem rángat, nem tölt föl, "jókedvem lesz" táncitánci vagy a szemem könnybe'úszik de kiszámolhatóan

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 07:15:30

@hajdul: Ha az ember figyelmes, több olyan művészt is talál, akik el elemelik a maszkot és egy picit megmutatják, még mit is tudtak volna

Vagy amikor a kurva megörekszik, meghízik és jóanya, jóháziaszony lesz.
Pink szoptatóskismama melltartóban énekel Led Zeppelint.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.03. 21:30:03

@magyar-magyar szótár: ettől még igazi slágert írni nehéz, nehezebb, mint 15 percet maszturbálni egy d-moll alapra.

magyar-magyar szótár 2011.07.04. 03:59:07

@vészmadár (pica pica): B-moll... B-moll-ban lehet k'jó műűűűvészit maszturbálni.

A slágergyártás összetett dolog, túl sok szerencse, pénz és kapcsolatitőke is kell hozzá. Van szerencsém a kínairobbanásszerűen fejlődő cigány popipar remekeit hallgatni, ezek között vannak slágerek, semmiben sem eredetiek sőt: tökegyformák. Aztán vannak más ágazatok, pl a rep: "Aszta, paszta, a raszta megbaszta" a magyaros verselés vereteire veretik ki.

Van a melódiagyártás, kis népdalok foszlányaiból, ez Mozart és a Beatles.

Ami tavalyelőtt sláger volt az ma égő és dögunalom, holnap retro-nosztalgia.

Szerintem Slashnak óformán semmi köze ahhoz, hogy a G' 'n R' számaiból melyik lett sláger. Ringo Star annyira nem tudott dobolni, hogy a Love me do felvételén stúdiózenész játszott. Sok zenész meggyűlöli a slágerét és nem hajlandó játszani vagy bosszantja (Jimi Hendrix: Foxy Lady) vagy kifigurázza. Zappának a Mr Green genes egyik mindig felbukkanó slágerdallamkája. Ravelt bosszatotta slágere, a Bolero sikere.
Az amerikaiidiotizmusban egy slágerből egy életen át meg lehet élni, gondolok arra, ami listás volt 1974. augusztusában, a 3-17. hely sávjában.
nagyon szeretem a fizikát, de a fizika, mint tudomány, a matematika mint tudomány, képtelen csak leírni/ábrázolni is, mitől sláger a sláger.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.04. 18:23:51

@magyar-magyar szótár: idei slágert írni lófasz, az marketing, nyilván. De olyat, ami 20-25 év múlva is sláger, amikor a marketing már nem működteti, pusztán az, hogy tetszik az embereknek, az valami. Abban igazad van, ezek sokszor nem túlagyalt darabok. De ha ez olyan egyszerű, akkor miért megy keveseknek? Zappa, ha akkora mint te mindig állítod (nyilván neked az), akkor miért nem alkotott, unalmában, még dacból sem olyat, amire 30 évvel később mindenki felkapja a fejét, hogy fú, ez de jó, várjá", ezt ismerem, bár nem tudom, mi ez. Mondjak ilyet? Twisted Sister: We're not gonna take it.

A B-moll igen kellemes hangnem a fülnek, énekelni is egész kényelmes nekem.

magyar-magyar szótár 2011.07.05. 07:35:27

@vészmadár (pica pica): Erre is meg van a válsz. Készakarva nem vetítik az igazi filmművészeti alkotásokat, hogy ne revelálhasson rá a fiatal. Ismétlem: számtalanszor kipróbáltamA gyerekek nem tudják, hogy remix és feldolgozás. 14 éve volt egy sláger, repesített Police, megmutattam az autószerelőgyereknek és úgy járt, mint Karácsony János az autószervízben, a kenterbensvajzli vagy mji a kezéből a nemolajos, hanem csúszásmentes spec. keramitra hullt. És attól fogva nem volt képes meghallgatni a remixet.
Az ember összehatja magát, milyen művészi Clint Eastwood boxolólányos filmje, de csak akkor, ha még nem látott olyant, hogy Milos Forman Száll a kakukk fészkére. És még Eastwood igen, derék!
Attól lesz most "tartós sláger" valami, hogy még mindig nyomja a rádió Cher-nek azt a 14 éves kakiját "játszák -tehát tartós sláger" A gyeerkekek nem imádják, hanem ökörködnek Aradszkyra, de a valóban tartós sláger

Kipróbáltam , amikor eszembe jutott a Grand Funk Railroad, kipróbáltam fiatalokon, azt hitték tavalyi. Nem akarták nekem elhinni, hogy 1969-es. A retro miatt a megtévesztésig hasonló arcok bukkanhatnak föl, pl hülyelányfrizura vagy kopasz lány virágos ruhában. A magyar gyerekek ledöbbennek, ha a woodstock-i filmen a zöldes PE-üdítős palackot meglátják, zavaró, a velem egykorúak is csudálkoznak, hogy amerikában olyan vót akkor.
nem véletlen, hogy a hippi helyett műhippit találnak ki, összekeverve a hippit váltó digóöltönyt a mikroffonfejjel meg a ray-ban szemüveggel, még logo is van ilyen "hippi". És az se véletlen, hogy egy olyan nagytudású ember, mint az angoltanári végzettségű Tóta szántszándékkal gyalázatosan hazudik és kohol, tudvántudottat elhallgat a hippivel kapcsolatban, mert ugye, a harc egy fázisa itt fontosabb, mint az igazság.

Csak úgy lehet eladni Slash-t "nagyszerű gitáros" nak, ha nincsen kihez mérni.

Akkor nagyszerű egy CSUPAESZKÖZB SZIPORKÁZÓ SCI FI FILM ha valaki már nem láthatja Tarkovszkij eszköznélküli (bocs, "hitchcockos") Stalker-ét. És használod a google-t megfelelő keresőszavakkal és a másolatot, a szartlenyomatot a kliséjét, a következményeket adja elsőváltozatként. Nézd meg a YT-n a nyomorult kis vitákat minden valódi ütős öröksláger COVER-e alatt , jön egy magamfajta tökfej és szól, hogy nemeredeti, hanem cover és szar és hiányzik a vége LEUGATJÁK

magyar-magyar szótár 2011.07.05. 07:45:16

@vészmadár (pica pica): Zappa bizonyos tekintetben úgy járt, mint Hamvas. Ő az "aki meztelenül ült a WC-n" a dilis bohóc hippifigura (holott répanadrágos korszaka is volt, hajaj) és összesen két válogatottan és gondosan nemkülönös számát játszák a világ rádiói, mert így lejjebbb lehet nyomni. Az iylen összetett és bonyolult alakokról is kétszínnyomatos klisét akarnak, hogy ne fakítsa el az Arany Középszart.

Hobo koncert előtt hangulatpezsdítésre négerbluest nyomattam és Földes kikapcsoltatta velem "azt a szart" mert ahhoz képest az ő zenéje: gagyi. Nem akart kontrasztot. Hobo dilettáns ugyanis.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.07.05. 08:01:47

@magyar-magyar szótár: öregedel:))
azért biztos a maiak között is van eredeti, említésre méltó, csak te nem ismered
másrészt pedig, ahogy telik az idő, a legtöbb poént ellőtték már a művészetben, egyre nehezebb újat kitalálni, amire valami vén csóka ne kezdjen el hümmögni, hogy ezt pont olyan, mint..

magyar-magyar szótár 2011.07.13. 03:02:41

@Budai Hella: Hát azért sorompóba mernék állni, hány mait ismerek én és kontra a maigyermek hányat a régiek közül. Ha végitallózzuk a kínálatot, sok a posztbeat zekekar, a Rock Szépidejének közepes terméséből merítő (koppintó) zenekar, sem a megjelenés, sem a frizura, sem a zeneialapok nem újak. Sem a frázisok, s a klisék közül egy sem. Amit ladigyaggya csinált, az jórtészt Madonna újratöltve . Sok a pélasztik, a hatású és ízú (tejhát Mlna Ízű Lekvár a z egykori Málnalekvár zk nyomdokain. Arra apellálnak, hogy a gyerekek úgyis már csak merő lázadásból nem figyelnek szüleik dohogására.
süti beállítások módosítása