"Példaképeim Elvis Presley és Frank Sinatra"

/James Douglas Morrison amerikai költő/

A látványzenészek nagyobb hatást akarnak elérni. Az első popsztárok, mint Paganini , Chopin vagy Liszt Ferenc bizonyos nőihúrokat is meg-megzerrentettek.

Korunk selyembugyiszegmensére pl Bogányi Gergely koncertjei majdnem oly veszélyesek, mint Elvis Presley fellépései voltak a múltszázad derekán, csak a komolyzenehallgató hölgyek szépen nyugodtan üldögélnek a hűvöcskésen csikissé váló foltocskákon , mert Bogányi művészurat nem szokás bugyikkal megdobálni, mint "A Király"-t volt, bár néha azt gondolom, megérdemelné...

Tépni is szokás a húrokat, pl Paganini módszeresen egyhúrosra dzsimienriksz-elte le a hegedűjét, ráadásul a zsűri ezt bravúr-nak is hitte.

Többnyire persze esze ága sincsen Pete Towshend malomkörzésekből valójában is tépnie a gitárosnak a húrokat, csak úgy csinál, mintha. Férfihúrokat is borzol ez a lapos trükk.  

Feltételezem, hogy Mozart vagy Schubert bécsi zöldkocsmákban/ból nagyjából ugyanazt a schrammerlit is hallhatta s borzolt az bennsejükben könnyed húrokat s látom is magamelőtt süßkind  Wolfili-t, ahogy pukkadozva a röhögéstől, félre-félrefordítva hűűjjefejét szépen belecsempész a hirtelenförmedett kottájába schrammerli foszlányokat, nesztek!-alapon.

Ha valami ugyanazon húrokat borzolja bennsőnkben s erről [egymásról] tudomást szerzünk, szeretjük is egymást vagy nem.

A természettudós le is írja, hogy azok a húrok idegek, reflexek kélnek meg ilyesmi és a tanulás, a hatások, a nevelés az iskola, a pszichoalkémikusok tódítják is, hormonok, a boldogság se több, mint elömlő valamilyen anyag.

Az un "egyház" [jógyerekeknek ált. a róm.kat. ugrik be - a szerk. figy.] bűnlajstromának húszezerkötetes könyvtárában van egy sor, ami berzenkedtet engem, Paganini tetemének a sorsa, ámbár marketingszempontból meg tudom magyarázni úgy is, hogy allűrjeinek köszönhette, ő akart ördöngősnek látszani. Nem, mintha annak a tetemnek nem egymindegy lett volna, kőfülke-kőfülke, díszes temetés után kripta kőfülkéjében is ugyanaz történt volna vele, sőt, így legalább a szaftja elszivárgott errearra s nem állt egy cinezett ládában a törektömetben.

14 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1002985096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.16. 07:44:16

a nőihúrok tényleg mások, a legtöbb zene, amiről itt beszélgettek, vitatkoztok, vagy linkeltek egymásnak, nekem semmit sem jelent (mármint ismerem a többségét, csak nem jelent semmit)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.16. 08:23:39

@Budai Hella: amit valszeg sem te, sem Dudi nem értetek meg, az az, hogy a jógyerekek nagy részének, különösen a 25 alatti korosztálynak (plusz én, mint érzelmi 17 éves) nemcsak a zenék nagy része, hanem semmi nem jelent semmit. Paskoljátok itt az eszet napszám, és amúgy olvasni baromi érdekes, de például a közelében nem jártok sztem semmilyen megfejtésnek. Dudi hiszi, hogy rajta kívül szinte mindenkit megvezet a jógyerekmédia, csak ő érti a zenét, te meg hiszed, hogy a fasziknak kifejezett célja a nőket valamiféle elnyomás alatt tartani, holott csak arról van szó, hogy az egész kérdés nemhogy másodlagos, de századlagos olyan igazán fontos kérdésekhez képest, hogy este seggbe rakhatom-e a csajom, lesz-e pénz vodkára vagy hogy hogy a picsába lehetne azt a nyomorult sárkánygíkot kinyírni az egy szem megmaradt íjászommal.

Másként szólva: értem én, csak leszarom.

budai zöld 2011.06.16. 08:25:04

A figyelmes szemlélő észreveheti, hogy a képeken látható húrokat pengetőknek mind nagy az orra.
Már ami a fallikus szimbólumokat illeti.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.16. 09:54:20

@vészmadár (pica pica): mi az, hogy Dudival nem értem? Nehogy már egy kategória legyek vele jógyerekezésben:D

Én a magam részéről nem akarok megokfejteni semmit.
Elnyomásról sem beszéltem soha, kizárólag arról, hogy EZ egy macsó blog, a véleményem a rendszeresen idelátogató 3-4 faszira vonatkozik, meg Dudira. De ez még egy félszelet sem a világból.
De, pontosan tisztában vagyok vele, mi érdekli és mi nem érdekli a mai huszon- harminc korosztályt. Igazából semmi:D vagy max. olyasmi, amiről írtál. Mások vagyunk, erről se te sem én nem tehetek, így nőttünk fel. Nekem a te korodban már két gyerekem volt, és egyáltalán nem voltam fiatal anyuka ezzel. Hogy mi voltunk koravének, vagy inkább "ti" vagytok elcsúszva? nézet kérdése
egyébként meg, az, hogy ebben a blogban ezt látod, nem azt jelenti, hogy nincsenek más, sokkal komolytalanabb témáink, csak ez éppen egy ilyen blog. Érdekes probléma, ha Dudi a komolytalanabb témákban folytatott elmélkedéseit írná meg, az érdekelne-e valakit? mert lehet-e azokról a témákról közérdeklődésre számot tartó postokat feltenni, amiket te vetteél fel:D

budai zöld 2011.06.16. 14:17:03

@vészmadár (pica pica): @Budai Hella:
Mégegy szavazat arra, hogy a szótár egy macsó blog.

Bezzeg még pár éve az elején, amikor szerepeltek az "én mint cigány nő" kezdető kinyilatkoztatások. Mondhatom úgyis, hogy akkor még látszólag univerzálisabb igazságok megmondására törekedett a blog, nem ennyire szubjektívre. (Vagy csak még én nem értettem eléggé?)

A zenei macsóság viszont szerintem nem ennyire egyértelmű. Persze, egyrészről igaz, hogy a zene iránti hiperaktív érdeklődés (a 12-17 éves koron túl) egyértelműen az Y kromoszóma defektje, másrészt viszont a July Morningot csajok is szeretik, sőt a Creamet is elvétve, oké az egyfogú pengetős négereket nem annyira, harmadrészt viszont teszemazt a sokszor visszanyihogó (slight return) Goldberg-variációk, az miért fiús?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.16. 14:36:11

@budai zöld: nagy általánosságban ÉRDEKLŐDNI a dolgok iránt (azaz nem csak kapargatni, érzelegni, hanem munkát, energiát, időt szánni rá), az fiús dolog. Például ezért nem nagyon gyűjtenek semmit nők. Mert ahhoz az kellene, hogy valami iránt az érdeklődés megmaradjon mondjuk 1-2 napnál tovább is.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.16. 17:31:41

@vészmadár (pica pica): na, olvasd csak vissza az utolsó hsz-ed, szerinted ez sem macsós? :D
amúgy a csajok is érdeklődnek hosszabb ideig, én pl. teljesen önképzett styleguru vagyok:))
de viccen kívül, a nőknek az iszonyok és viszonyok fontosabbak, de ezzel együtt vannak csajok, akiknek van saját hobbijuk, csak ez nem feltétlenül tárgyakhoz kapcsolódik, nekem pl. ilyen most a jóga, de ahhoz nem kell semmi, még szőnyeget is ad a klub, bár eléggé tornaöltöző szaga van, szóval, lehet hogy veszek egy sajátot

budai zöld 2011.06.16. 17:58:28

@vészmadár (pica pica):
Hát igen, és már ott is vagyunk, hogy mamutvadászatra összpontosítás vs. gyűjtögetés-állatetetés-gyereknevelés-barlangtakarítás multitasking.

Egy újabb elcsépelt szekszista sztereotípia.
;-P

budai zöld 2011.06.16. 18:08:11

@Budai Hella:
Tárgyakhoz / csöndbe / adrenalinba menekülni a felelősség / család / emberek elől macsó. Szépen mondva, hagyományos férfi nemi szerep.

Nőnek ilyesmit tenni (ma, Mo-on) legalább olyan merész és ellentmondásos, mint embernek mosogatni vagy gyereket pelenkázni.

A jóga még oké, az teljesen hagyományos elvárás a nőktől, hogy szuper jól nézzenek ki, de persze nem a főzés-takarítás-gyereknevelés rovására.

Steinmann Lujza 2011.06.16. 18:54:13

@budai zöld: hella (is ) vagyok, csak most így léptem be
ez igaz, nőknek gyakran kevesebb az idejük, pl. ha engem itt láttok lógni, mint most, akkor dolgozom, csak mivel időnként beleunok, akkor felcsapom ezt az oldalt csevegni közben:))
a jóga nem a jólnézéshez kell, ez inkább belső dolog

budai zöld 2011.06.16. 22:30:48

@Steinmann grófnő:
Az igazi nő tud munka közben kommentelni.
Az igazi férfi csak munka helyett.

magyar-magyar szótár 2011.06.17. 06:11:17

@budai zöld: Nőimagazinokba való, a korunkat sújtó picsaizmus ellen való áfiom ez a hülyeség a nők összetett figyelméről. A gyak. ban pl a legtöbb női autóvezető vagy a lábát tudja nézni a pedálokon (persze magassar4kúban) vagy az autó orrát vagy a kikkezét a kormányon vagy azt a helyet, ahová megpróbál az autójával nagyjából betalálni. E téveszmét az táplálja, hogy a múltszázad derekán éltek nők, akik horgoltak TV-nézés közben, csak arról nem szól a fáma, hogy milyen műsort hallgattak. A núők többsége az arcán a sminkjét sem képes összelátni kb úgy, ahogy sok pasi az alufelnit, amikor kiad a garnitúráért 300ezret, nem látja össze az autóval -és nem emlékszik arra, hogy minél nagyobb a dömper kereke meg szélesebb, annál nehezebb azt teherrel is tolni. Jól néz ki a kerék, jól néz ki az autó, csak a kettő együött nem -és ez még nem is tevékenység!!!

magyar-magyar szótár 2011.06.17. 06:12:17

@Budai Hella: sjnos egy széphosszan a YT-ról kigyűjtögetett kommentem odalett, de nekiveselkedem mégegyszer.
süti beállítások módosítása