[csak a látogatói  klubnak! -levél helyett írom...]

 

levél a címlaptündérnek:

Tudom

            Kedves Címlaptündér

                                       szeretsz velem ...khrmmm!!... viccelődni (én is veled!), de ezt ne tedd már föl légyszives, ha lehet , mert EZ NEM BEJEGYZÉS!* 

 

 

Nem találok szavakat. Van ilyen is néha. Évek óta keresem a szót arra a nőre, akit férfiben [ócska] geci alaknak [-> geciládának] szoktunk mondani.
A szituációt kissé megváltoztatom, de azért a jellemzőit meghagyván.
Adva van egy viszonylag baráti társaság, akik almanachot szeretnének kiadni. Több gyakorlott almanach szerkesztő is van a társaságban és… ez a nő… nevezzük… mondjuk Nagyhatalmú Sündísznőcskének . Legalábbis ekként forgatja magát, a társaságban a nyeretlenkétévesek, a nemgyári szőkék és más naívák azt hiszik, hogymertő az piacvezető országos nagyvállalatnál dógozik, majd lendít valamit a maszekjukon is. Őkegye persze nem dicsekszik azzal, hogy a jólhangzó funciójában lényegében utasításokat tündérujjaival fürgén, hiba- de főleg ellenvetés nélkül jawoll!jelszóval hajt végre… Nagy schwung-gal „elvállalja” [am. Vidékimagyarul: gecialjas módon kikönyökli] magának a munkát, majd úgy állítja be, mintha felkérték volna rá és ő szivességet tenne, persze pénzért teszi (amit a többi gyakorlott almanachszerkesztő ingyen tett volna), természetesen a családanya-blattal is villog. Szó ide, szósz oda, határidő közelg, egyszercsak ír egy édybabba lazzzasággal megfogalmazott körlevélcsikét arról, hogy annyi baja van és nem ér rá a melóra, csinálja meg valaki más. Mire a társaság jórésze levegőhöz jut a döbbenettől, már le is csöng szépen a határidő. Ezután teljesen fölösleges dagonya kezdődik azon, hogy őkegye nem is akarta ezt a melót, csak szivességből, satöbbi, satöbbi…
 
A másik, amire nem találok szavakat, az a balfasz nőben. Hoffmann Rózsa "államtitkár" asszonyra gondolok például az un „Corvinus Egyetem” műbalhé kapcsán. Amit a nemzetünknek egyre drágább "államtitkár asszony" művel az tkp az öntökönrúgás kategóriája lenne egy balfasz férfi (pl Kovács úr, un "kommunikációs" izé esetei...) esetében. De egy balfék nő hol rúgja önmagát tökön?? Tudom, hogy nőibörtönökben a harcoló felek méhszájon szokták(igyekeznek legalábbis) egymást térgyelni tökönrúgás gyanánt...(közvetlenül a szeméremcsont fölé térgyel be...) ... de ez se jó ide...
Nagyon kérem kedves olvasóimat, a picsa kifejezést ne ajánlják, ezen már hónapok [évek] óta túl vagyok, szerintem nem jó.

*minden bejegyzés bejegyzés, te balfasz! -a szerk. megj & röh.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr172884194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranka néni 2011.05.07. 08:22:02

Ne tessék már folyton égetni a mi drága áLOm titkár asszonyunkat! Tegnap azt is megmondta, hogy azért kell növelni az óraszámot, hogy a gyerek tovább benn lehessen az iskolában. Szerintem, én már a tanítványaimat nem tudnám tanítási idő után benn tartani, hogy vigyázhassak rájuk,de lehet, hogy ezek után munkaköri kötelességem lesz elkísérni őket a mekibe/kocsmába, vagy a térre bagózni? :D

Aranka néni 2011.05.07. 08:23:18

a nagyhatalmú sündisznő nő? van arra szavad: hárpina:))

Aranka néni 2011.05.07. 08:41:13

R. néni szerintem MŰhülye. Kiküld egy kérdőívet az iskolaigazgatóknak, a ballagás előtti nap, 24 órás határidővel, amiben olyan kérdések vannak, hogy szeretné-e, ha a kollégákat minden reggel alaposan seggberúgnák, stb. Ha az igazgató nem válaszol, vagy nem jól válaszol - rossz pont neki és az iskolája az "Ellenállás Fészke2 lesz (mert a kérdőív nem névtelen, hanem név, adószám, lábméret, oktatási azonosító, stb)
ennek ellenére az igazgatók 60%-a tölti csak ki, és abból is csak kb. 50-60% válaszol az elvárt módon. (számoljuk! 60%-nak mennyi a 60%-a? az egészhez képest?) Erre másnap R. néni lenyilatkozza, hogy a TANÁROK (nem igazgatók, tanárok!!) többsége egyetért. Még mindig úgy véled, hogy balfasz nőben? nem inkább geci?

2011.05.07. 12:37:36

Közeli ismerősöm (középiskolai tanár) hosszan győzködött , hogy tkp. HR -nek nagyonis igaza van.
Ha Ő mondja, én elhiszem...:-)

magyar-magyar szótár 2011.05.08. 05:18:36

@Aranka néni: Boldogult pedag' koromban úgy kellett "hazazavarnom a gyerekeket" Születettpedagógus kolléganőm, szakmai (és emberi) példaképem egyik legsúlyosabb "büntetése" az volt, ha a gyermek nem maradhatott bent korrepetáláson (amit legtöbben játéknak hittek). Illetve szöktek hozzánk az otthontartott gyerekek tanításra. De ismerek középiskolai példákat is "klubdélutánt" [kötetlen felvételielőkészítő-korrepetálás jó hangulatban csak úgy...] tartó fizikatanárokról, biosztanárokról

magyar-magyar szótár 2011.05.08. 05:21:45

@Aranka néni: A hárpina leginkább: szexuális nyomorát nőibeosztottjai terrorizálásában kiélő vezetőállású nőszemély pl. Aztán egy köddel szemergélős szarszürke reggelen vidáman vág be a parkolóba, beinteget karcsi bá'nak a portára, viccdelődik, elnéz, bepisilésig nevetteti meg a fellélegző közvetlen irodai beosztottjait, a fizikaiállományú dógozónők pedig megállapítják: "Na, ennek is kipókhálózták az este a kürteőjit!"

magyar-magyar szótár 2011.05.08. 05:25:35

@Aranka néni: Ezekről az álkérdésekről, irányított "lekérdezésekről [1 út van előttem, melyiken induljak?] valószínűleg a TV2 Napló műsorát túl sokat néudegélő értelmiseggiek döntöttek. Pl a legújabb nemzetikonzultáció tele van ilyn egyváltós kértdésekkel.
"Eyget ért ön azzal, hogy inkább éhenhaljunk, mintsem [itt következik az álalternatíva]A jóoldali politikaimegffelelő agitprop nyolc évig operáélt ilyen kérdésekkel, ezek csak akkor fájnak, ha bennünket éríntenek. Amíg voltak kijelölt bűnöösrétegek önérdekérvényesítési lehetőség és képesség nélkül, addig fasza volt, pl a zírtraktoroösgazdák hagy szopjanak (és amikor "tüntettek" akkor ugye pl a fővárosi pedagógusok is egyetértettek a traktorral egyébként TILOS területek "kitáblázásával"

magyar-magyar szótár 2011.05.08. 05:29:33

Ha az "államtitkárasszony" geci lenne, akkor kb olyan médiatámogatást tudna szerezni, mint amikor az egészségügyet baszogatták. Pompás is, ,mert az eüdógozónak úgy kell bentmaradnia, hogy nemfizetik, a MAI ÁLLÁSPONT pedig pedagógus ingyen egy percet nem marad bent. Sok iskolát a szülők reggeli gyerekmegőrzőként is használnak, 7órakor kirakját a kölyköt a kapu előtt és megvárják, míg bemegy, az ügyeletes tanárok meg egyedül gályáznak (meg a takarítónők a nem is az ő feladatukban, pl kordábantartásban..) És egy rakás "egyedi" példát tudnék sorolni.

Pl a szellememberei közül az írók, újságírók jórésze már negyedbérért vagy ingyen dolgozik sokat.

Aranka néni 2011.05.08. 08:12:58

@magyar-magyar szótár: amit az egészségügyben dolgozókkal csinálnak, ahogy fizetik (nem fizetik) őket, az sem normális dolog, de egy hozzászólásnak elég korlátozott a terjedelme, hogy minden rétegre kitérjek benne.

Ami miatt csalódott vagyok, hogy azt hittem, vidám ötletbörzézés fog folyni, és sehol semmi, csak egyedül Levéltáros.

Fenehorizont 667 2011.05.08. 12:34:59

@Aranka néni:
ha már szótár se talál szavakat, akkor valószínűleg azok nem is léteznek :)
süti beállítások módosítása