adja alá a lovat
 
játékos feladat: Figyeljük meg, Szigetszentmiklós gyönyörű ajándéka, Tréfás Strabag Gábor, úgy bő 20-30 kg-val későbben ma már még bödönhangúbb viccesember elkötelezett harcosrádióban, milyen jól adja a lovat a tétova beszélgetőpartnere alá:
 
Tréfás Strabag Gábor Aztán itt vannak a vármegyék…
Beszélő Fej Hát igen.
csönd
Tréfás Strabag Gábor Vannaak ugyeee a királyi vááármegyék, aztán a nemesi váármegyééék…
Beszélő fej   Húú, hát tényleg! Engem ez háborít föl a legjobban, hogy rosszízű, régi, elavult, a [vágtázva a 2D síkfelszínen el]---
 
Mit gondolok én erről? - hát azt, hogy az előző Kamarilla pompásan tudta tematizálni, főleg el és messzebb a csöndben kikapott diók tonnáitól a pár kila  mogyorók emerrei csörgetésével a napi aktuális közbeszédet.
 
Ez a mostani Kamarilla annyira nem ért a kommunikációhoz, ráadásul a „csatornák népét” sikerült is végképp magára uszítania.
 
de érdekes, hogy a rozzant Rószinantéját is a megfelelő szakember akár paripaként is tolhatja a beszélgetőpartnere alá. Nyilván a vármegyét, mint oooolyan szót részben kicsinyes bosszantásivágyból is alkalmazták… A célnak viszont, ami az eltematizálás a lényegről, ezek szerint megfelelt. Ugyanis nem az a lényeg, hogy a területi egységet minek nevezik.  Aoúl Haurál-nak is nevezhetnék…Még az sem izgi, hogy ispán lesz-e a vármegye feje. A kérdés az, hogy sikerült-e azt az időzített csődbombát hatástalanítani, amit a területi és helyi önkormányzatiság alá oly ügyesen bekészített az előző Kamarilla. A 2006-os tervszerű őszi provokációkkal túlnyeretett FIDESZ „kezébe került” ellenséges önkormányzatok, a 2007-es alul-é s nemfinanszírozásból kötvénykibocsátásaikkal a csődjüket 2011-re átpakoló települések és megyék helyzetét áttekinteni ugyan elfelejtik a Witzrli [Tréfike] Strabag Gábor féle bödönhangúak ma már könnyenokosak, mindenesetre úgy tűnik, hogy ezeket az időzített bombákat sem sikerült a kamarillának hatástalanítania.
 
Nem az a lényeg, hogy a mi lovunk döglik, hanem az, hogy ki alól rogy ki??
Ez már tényleg az igazi unkoorische wirtschaft!
Köszönjük Emese!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr782734982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.14. 08:42:29

pontosan erről van szó, hogy időt-energiát fektetnek ekkora marhaságokban, hogy vármegye
nem valami mással kéne foglalkozni, érdemben
sajnos, szerintem nem tematizálás, hanem a lényegbe nem tudnak belenyúlni, ezért dekorálás folyik
kb. a csődbe ment üzemben nem a termelést és a pénzügyeket szervezik át, hanem a levélpapírt cserélik kék logósról zöld logósra (ráadásul úgy, hogy rossz árnyalatot választanak)

kikoránkell 2011.03.14. 12:15:54

emmá döfi! valódi, indexcsöcsön felnőtt, kinemszarjaleatényeket, csakbátranhazudjunk, éééntematizálokneked kuss poszt!
grat! felnőttél hozzájuk, lehetnél akár szíjjártóhelyettes is.

I_Isti 2011.03.14. 14:51:28

"Ez a mostani Kamarilla annyira nem ért a kommunikációhoz, ráadásul a „csatornák népét” sikerült is végképp magára uszítania."

Ez nem baj. A baj az, hogy semmihez nem ért, méghozzá nagyon nem ért semmihez.

magyar-magyar szótár 2011.03.14. 17:24:23

@kikoránkell: Azért szerintem az etalonhoz, Szily művészúrhoz van még mit fölfejlődnöm. Ortt van mindjárt az a pompás szlovák pornófilm, amit jellegzetesen indexhazug bocdsjav szilysta felütéssel tódított (10:23 körül szlovákul instruája a bioguminőt a szlovák srác) , túúúdod, az a trijanyonyos pornyó.
Ööö... itt hol is a tényekleszarása és a bátorhazudás? Sokat segítenél, ha konkrétan rámutatnál, hogy mondjuk a Strabag nemigaz vagy az, hogy ma is kamarilla típusú kormányzás folyik úgy, mint 3 éve .. Netán az nem tetszuik, hogy Gyurcsányék akarták beszaratni a fideszes önkormányzatokat és azok meg a kötvénybulival pont a mai csőbetűss helyzetben cuppancsoltak? Ez se igaz??
Pl sokkal mókásabb is lehetne a tényszerűség a kocholmányoknál, hiszen mialyen faszán kényszerpályára tolták Szegény Feriék e z e k e t... Pl most azt kel végrhajtaniuk önkormányzatifronton, amit még Mi LLberálisok & Kellenek a Bicikliutak Jani akart, jaj, annyira.

magyar-magyar szótár 2011.03.14. 17:29:17

@Budai Hella: Késztények vannak és pénzhíjján tényleg nem sokat lehet tenni azon kívül, hogy elmismásolják a döbetű csőbetűbecuppanását, oszt ezt a zónijó vagy nem köszöni meg vagy pedig aligha. Én ezt a vármegyecuccot simán visszabosszantásnak érzem, Szegény Feriéknek háromnaponta volt megengedve/elnézve ennyi szórakozás. Itt nem az a kérdés, hogy kell -e ilyen név, mint vármegye. Itt az a cuki, hogy

Strabag Gabi bácsinak simán meg van engedve, hogy jópofa legyen a rággyóban. És hogy van is pofája jópofának lenni.
Sajnos a "beszélgetőpartnere" nevét nem jegyeztem meg, aki alá úgy kellett a lovat kétkézzel tuszakolni, ekkora barmot, hát mért nem tudta azonnal hujjogatni a hóttifastzizmus és a rosszemlékűmúlt rémképeit.. szegény gabi bácsinak kellett ott toszogania..

magyar-magyar szótár 2011.03.14. 17:45:38

@kikoránkell: Győzz meg és kikukázom ezt a vackot...

I_Isti 2011.03.18. 05:28:55

@Budai Hella: A lényegbe persze, hogy nem tudnak beszólni:
1) a pártkassza - ami az ellenzékiség alatt kiürült - mindenek felett,
(vagyis először lopniuk kell eleget)
2) buták, mint a tejbetök.

magyar-magyar szótár 2011.03.19. 06:09:09

@I_Isti: Az üres baótbú' csoda lenne, ha tudnának mit lopni, esetleg, ha a vasba elviszik (utánfutón a maradékot). A szakembereknek & szakértőknek inkább megérte a kétharmadba juttatni e z e k e t (bónusz trcsekk a felelősség, muchaha a csőbetű miatt, hihihi) , semmint hogy 2009-ben abbahagyják a fosztogatást...

kikoránkell 2011.03.20. 13:17:06

@magyar-magyar szótár: a te baótod lehet üres, ők még mindig össze tudnak kapirgálni pár milliárdot stadionra, személyi védelemre, klakkra a cirkumcsiziózott Petőfihez, nyócmillió alkotmányozó marketinglevélkéhez, szóval, vagy a naivitásod elképesztő vagy a szemellenződ. Persze, ezek csak uncsi tények, mennyivel izgibb a Strabag Gabi-hoaxot terjeszteni vagy saját -esetleg más- ujjból szopikázott konteót gyártani a tudatos önkormányzati alultámogatásról, pláne, a maszop mesteri hatalomátadásáról(hogy sose jönnének vissza!)
Én ugyan leszarom hogy vármegye meg főispán, de akkor legyen már tárnokmester meg főajtónálló, nameg hívassék a kormány jobbágy-urak tanácsának, amúgy tradícionális értelemben.És a legfontosabb: Kamaraispánok, pénzverõk, sótisztek és vámszedõk az ország nemesei, izmaeliták és zsidók ne lehessenek.

magyar-magyar szótár 2011.03.21. 07:02:47

@kikoránkell: Pont ez volt a (valljuk be, ölég nyomorútt kis) célja a vármegyézésnek. Elidegenedvén kell ezt szemláélni kenyeres, és akkor szórakoztató is. Én pl úgy kedvelem a politikaművészetet (nem mívelni, csak míveltetni [=basztatni]) de ha valami gyönyerő, mint pl ez a legutóbbi Lázár-hoax , az gyönyerő, pl ahogy az LMP-t falnakvezették, vagy ahogy Szegény feri ügyesen előszedte megint az amúgy lesajnált annyát (és ahogy hallgat a leseszart alkoholista -nemnyertes típusú- nővéréről szépen és megint)

A STRABAg nem hoax volt, az SZDSZ sápja kb a FIDESZ sáppal egyenlően mintegy 10%-ot tett ki (a tocsikoláskor az még egy régebbi, tehát erősebb kutya jellegű SZDSZ volt) de 2000 tájára annyira marginalizálódott az SZDSZ, hogy aztán 2002 áprilisa után már nem járt nekik több dézsma, mint a decima, azaz a tized. Ebben az az érdekes, hogy azt az utat, aminek a beruházási főösszegéből tizedet vesznek le, föl lehet építeni (vagyis az SZDSZ korrupció még a realitás határán belüli) míg az MSZP féle 40%-os sarc mellett már csak autópályának látszó, csökkentett bewltrtalmú mű műtárgyakat lehet építeni. Tök felesleges hoaxálni, fantáziálni, még könyvvizsgáló se kell hozzá, bárki magyar állampolgár elvégezheti az algebrai műveletet: amennyivel drágább a magyar autópálya mondjuk a (pőedig biztos, hogy az is sarcolt!9 horvát vagy ónijós vagy a PORR által egyébként otthon épített autópályánál, na azt nyúlta le az aktuális politika. Algebra! És nem kell hoozzzá könyvvvizsgálónak lenni.

namost persze gabi bácsi nekem is szimpicsek. Jópofa a humora. Van személyes véleményem is erről. gabi bácsi ugyanazt csinálta nagyonpicibnen, amit Kohl bácsi kancellárként nagyban. És Gabi bács (sem) saját zsebre dolgozott. Az MSZP-sek viszont olymértékben dolgoztak sajátzsebre, hogy még az eklézsiájok javait is elcappcarázták.

Gabi bácsi szintte jutalomjátékszerűen vonulhatott vissza és annyira szeretik derék sajtóümunkásaink 8és ők is kb en nyire korruptak, lásd az MTV vagy az MR lefosztását, amiben mai sajtónagyságaink java megtollasodott...)

Azt javalomm kenyeres, hogy próbálj külső nézőpontot keresni, én pl svejciállampolgárt szemszögéből tekintem és máris mentálisan jól érzem magam, "ezek a cigányok, ezek a cigányok!" mosolygom a magyarokon, ez a népség aztán, ezek tudnak! Nem olyan unalmasok, mint mink svejciek.

pl a Lázár hoaxon kár dühöngeni: az LMP--t, akárki találta is ki ezt a mixet, olyan gyönyörűen vezették falnak, hogy nagyott koppanván még akkor sem hallgattak el, amikor már nagyon égőek voltak a 6 órával korábban még faszának látszó dumáik...

Namost Lázárt lehet útálni, én pl ki nem állhatom.. De politikaiművészeti gyönyör az, hogy most ezzel a hoaxxal levakarhatatlanul rátapasztották a FIDESZRE, azok az emberek a WC-be járnak ki röhögni a FIDESZEN akik most nagy (szétivott arcukból gúvadó) szemeiket forgatváűn hujjognak. Ma már -és valójában ettől kezdve már- Lázár nem távizhat, ha lelép is árt A Párt-nak, meg ha marad, hozza a következő csapást... Ez-tisztán politikaművészeti értékelésben- maga a gyönyör, zseni volt, aki kitalálta és így a kurucinfost akár ki is húzhatjuk a lehetséges hoaxátorok közül...

magyar-magyar szótár 2011.03.21. 07:06:27

@kikoránkell: Pont az IStvúáűni eszme lényege az volt, hogy görög avagy izmaelita is lehetett vagy bárki, elhatározása szerént magyar. A középkori európai ember személyes elhatározásán múlott a nemzetiség-választása. Igaz, hogy a nemzetiségváltás teljes élet-cserével , a személyesmúlt eltörlésével is járt. Mondjuk Európa nem volt annyira befogadó, mint Magyarország, de akkor is, az ember a személyesidentitása eldobásával eldobhatta 8szabadon választhatta) nemzetiségét is. Míg viszont a "fejlett NSZK-ban" auslander sau egész életére az tisztafajú, minden ősében német, aki nem is Magyarországon született már, de onnan való sváb szüléi németországi új ágyában fogant...

magyar-magyar szótár 2011.03.21. 07:10:45

@kikoránkell: Nem tudok neked mást mondani testvérem, mint azt, amire Lan Ji tan is figyelmeztet: Elragadtuk szavainkat az eredeti értelmükből és ez minden bajunk okozója. A jobbágyot "agrárproéletárnak" tévesztjük, pl a Dósa (Székely) gyürgy -lázadást, az első crux mozgalmunkat "elnyomott agrár póletárrókok" osztályharcának (holott a szavazatijoggal nem, de jelenős gazdaságierővel bíró zsírparasztság lázadt föl a bocskorosnemeség és középbirtokosság ellen és bizony az általam útált Janko Zapolje szemet-szemért vett és fogat fogért, mertbizony a zsírparasztok csürhéje föl-alá vonulván az alfeődben, udvarházakat (s benne asszonyokat gyermekeket) égetett s oly fertelmeségeket művelt, hogy arról máig hallgat szelektív történelemtudományunk...

És persze jelentörténelmünk is szelektív.

Ésbizony a zsűűlöllet, a zsűlölet elvakít
bizony: tégedet is...

kikoránkell 2011.03.22. 09:50:32

a gyűlölethez nekem személyes ismeretség kell, az meg nincs, tehát gyűlölet sincs. köpni azt tudnék loccsanósat. körkörösen.
neked viszont ez a kádár-kori revival is inkább tetszik, mint pl a Bajnai-kormányzás. tudom, wallis meg hajdúbét meg faszomtudja. valahogy úgy vagy vele, hogy ha már szopunk, akkor mélytorkosat! nekem nem kell kádárizmus semmilyen mázzal leöntve, bármit lehet mondani az elmúlt 20 évről, nekem jobban bejött mint korábban. nem a lázári-értelemben,
de nehogy már ő legyen a mérce!
süti beállítások módosítása