A Boldog Kárdár Korszakban ilyentájt, a F.I.N. hajnala hasadtával már ideje vót utánanézni, mi lesz a dísztribün a 3. ünnepnapon, ápr. 4-én. (A Fóradalmi Ifjúsági Napok március 15-tel nyitott, március 21-én teljesedett ki és április 4-én aztán! )

www.fortepan.hu

 

 

Csöppet sem játékos feladat: Figyelje meg a képen, hogy a 2000-es évek első tizedéhez képest 1980. május elsején az évszakvirágóra még mennyivel korábbra mutatott! Ma kb április közepén áll ígyen...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr712706474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 07:35:20

a fennt ülők, színének, formájának, tartalmának tökéletesen megfelelő tribün ez.

magyar-magyar szótár 2011.03.04. 07:47:33

@vészmadár (pica pica): Már kora reggel a részeges művházigazgató milyen jól tartja magát! Vagyis még milyen jól...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 07:50:11

@magyar-magyar szótár: nézd, az van csak, hogy nem a megfelelő szögből fényképezték, ugye:)

magyar-magyar szótár 2011.03.04. 07:51:37

@vészmadár (pica pica):
Fókuszálhattak volna a KISZ-titkárra is...

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.05. 07:06:10

Az évszakvirágóra - én viszont arra emlékszem (na jó, nem 80-as évek eleje, azért valamivel később) hogy március elején már milyen jókat lehetett randizni a Múzeumkertben egyetemi előadások szünetében (vagy helyette). Ment a műsor próbája, tehát úgy márc 8-12 lehetett, és nem volt hideg a padon ülni, napozni. Vagy jobban bírtam még a hideget, mert fiatalabb voltam, vagy tényleg melegebb volt.

magyar-magyar szótár 2011.03.05. 09:08:44

@Budai Hella: Tényleg enyhébb volt az idő. A kerti munkák naptárait tekintve lehet rádöbbenni: évek óta nem volt petrezselyemvetésre alkalmas februárvég. de már 10 évvel ezelőtt nagy vitákban voltunk öregekkel, tudtak egy pár fogást. A mai teleket hidegnek érezzük, de az átlaghőmérséklet mégis magasabb, van minden télen 3-4 lágy hét, ami alatt a talajban megrohad minden, tehát az a csel se jön be,, hogy aa petrezselymet még ősszel elvetjük. Meg a meggy-és cseresznyefélék, a kajszi érési naptárja is mutatja. Egykor különérő meggyfajtákat egyszerre KELL szedni. Van koraimeggy, aminek vég június első hetében, amikor elültettük, még a 2. héten kezdett pirosodni. Szélsőségedsebben, átmenetek nélkül időnként durva visszacsapásban fordulnak az évszakok.

Más: Viszont régebben a gyerekeket véknyasabban öltöztették, 50-es 60-as évek beli fotókon kislányokon az átmeneti kabáthoz már csak féllábszárig érő harisnya van a szoknyához, kisfiúk rövidnadrában márciusban is. Kiránduló gyermekek márciusban budaihegyekben rövidnadrágban, de nem azért mert nem 15 fok volt (vagy annyise)

magyar-magyar szótár 2011.03.07. 06:52:12

@Tokfalv: A nagyhajú szőke titkárel'tás
balján?

magyar-magyar szótár 2011.03.07. 07:00:52

@Tokfalv: Gondolj bele abba, hogy a pénteki nagyimákon mi egytömeget látunk egyszerre hajlongani meg imádkozni, egyszerre imádkoznak a muzulmántestvériség meg az One Phound népe.

Gyűjteményemben olyan faszi van, aki egyszerre volt kiválló politikaivitakörvezető (később KISZ Kb dicsérőokleveles ezért) de 1980-ban meg nem engedték ki a csávót Lengyelországba építőtáborba, mert politikailag megbízhatatlan vót. A haverját meg, egy kellemes arccal hallgatag srácot kiengedték Krakkóba és el is mesélte szépen mindenkinek, mit látott 1980. nyarán Krakkóban.
Azok még nem ilyen lapostaposott 2D évek voltak...

magyar-magyar szótár 2011.03.07. 07:20:06

@Tokfalv: Egyre érdekesebb ez a mai 2D papírfigurakivágósdi és öltöztetősdi montázs,
-Az is baj, ha valakinek a réginyakán a régifeje marad (Sólyom)
-Az is lehet érv a maifugura ellen, ha a 30 évvel ezelőtti nyakán ült a 30 évvel ezelőtti feje. (Pedig Stumpfban az az érdekes, hogy ahhozképest, amihezképest még viszonylag alkotmánybíró, azaz az egész testület [ami útban van] része. De erről ugye hallgatni kell...

-azt viszont lehet, és nagysorozatban, hogy maifejeket rakosgálnak a 25 évvel ezelőtti testekre. Ez illdomos.
Illetve 25 évvel ezelőtti fiatalfejek eröltetnek [hagynak rajta..]mai puhánytestekre.

És a jógyerekeknek ezzel elsíkbáboznak (-> southpark)
Közben meg emitt megy el megint egy vonat, ez a paradigmaváltás végetért s most meg a telvíziózást basszák széjjel, de persze nem ezek, ezekről feltételezni is mókás lenne, ha még a médiaháborúnál vannak leragadva. (Amiről most ugye a "vészterhes napok"ban az elfojtottröhögés könnyeit dühkönnyeknek mímelvést hallgatni kellett , jaj annyira...)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.07. 09:03:05

@magyar-magyar szótár: többedszer southparkkal modellezed a síkbolygót. A SP technikailag síkbábozás, valóban.

Csak figyelj sztem, mert a SP éppen az a sorozat, ami tartalmilag baromira nem síkbolygó, szinte minden résznek épp az a tanulsága, hogy ebben is van némi igazság meg abban is, és meg kellene egyezni valami közös nevezőben.

magyar-magyar szótár 2011.03.07. 09:45:21

@vészmadár (pica pica): Pont arra szoktam hivatkozni, hogy a Southpark készítői nemigen érik el a céljukat, mert főleg a 2D jön le a nézők többségének (a poén majd ennek a szövegnek a végén lesz... de nem csattan, hanem tlottyad el..)
Ha megfigyeled Szily művészurat, ahogy a szlovák gyártmányű, trianonos jelképekkel díszítményezett pornót a színén eteti be a jónépppel 8a jógyerekekkel) azt látni, hogy a soutrhparkiánusok már fel is adták azt a törekvésüket, hogy egyrétűnél bonyolultabbat
tehát mondjuk két síkon mozgót
van egy felszínes irálya Krúdy prózájának, amit egyetemi tanárok is felszínesnek, és Mikszáth folytatásának tanítanak, de persze a gazemeberk jól tudják, hogy Krúdynak még van 3-4 rétege, ami aztán pont nem az, amivel szépkisasszonyok barchentjét párásítja..

Sóval én Spongyabob rajongó vagyok. Spongyabob sokkal bonyolultabb, mint a Southpark figurái.

A típusok a Spongyabobban metszőebben parodizálnak.
Pl Mrs Puff korunk "liberáls" (vélt-liberális) pedagógiáját.
Miközben persze Mrs Puff az Mrs Puff és aki nem akar bonyodalmat, annak egyszerűen egy kövér hal és kész.

A Matula magazin pont ezen esett át, mint a Southpark. Színén veszik. (Nemmellesleg persze a Matula kurvára elavultan, kb az 50-es évek elejének színvonalán harcol az egyházak, főleg a katolikusok ellen, de most figyelj, mert ez is jellegzetes
a "'harcol a fene"
kidugja a kétágúnyelvét
visszaszívja
kidugja
visszaszívja
Azért a Southpark nem ennyire geci.
A magyar southparkiánus BÜSZUKE arra, hogy ő szimplán geci.

Így kalapálódik a kétrétű

egyrétűvé.
A Southparkot annyira nem ismerem -egyszerűen nem érdekel, mert alacsony színvonalú-
Ez megint az a kérdés, hogy már eleve azzal kezdődik minden művészi kivitelezés: Hogyan menjünk le kutyába, hogy ezek még megértsék.
Nekem azért tetszik jobban Hillenburg kisérlete, mert nem erőlködik úgy, ahyog a Southpark erőlködik.

Én a Spongyabobban a Zappa -féle munkát látom folytatódni. A Southpark addig nem jut föl.

A másik:
A Spongyabobban a réges-réges régesrégi mesék technikáját figyelheted meg, amikor a törzsi nádkunyhóban vagy a barlangban az egész csürhe hallgatta a mesét és az egyszerre elhagzó szöveget korosztályonkint kódoltákl.
A Spongyabob annak a korsztálynak is szól, aminek Zdenek Miller Krtek-je is
aztán egy szinttel feljebb a 8-12 éves gyerkekenek

meg persze a felnőtteknek is

Az igazi persze egy pánpéterszindrómás Spongyabob lenne, de ez meg már (úgy ahogy én szoktam túlbonyolítani mindent:9ö túl sokkal terhelné a filmet.

mert ugye neked elárulhatom, hogy Spongyabob kb 32-35 éves
De ez már nem jön le a 8-12 éveseknek.

A Southpark készítői meg sem kisérlik már ezt a bonyolultságot.
Az a "megengedés" amit te is magyarázol nekem a Southparkba, az: 2D-ben még elmegy. Lejön 2D-be. Nagyon sokszor a Suthpark élvező nem igazán tudják, hogy min röhögnek és nem biztos, hogy nem a testiépségével is játszana az, aki elkezdene a 2D alá piszkálni az ellenirányú értelemért.

Megint a Szily féle tiranonospornós hatásvadászat: Az is lehet persze, hogy a művészúr a poenlevélben kapot linket nmegnyitotta, átfutotta, hogy tényleg látni ezeket a cuccokat kitalált egy felütést, ami nem igaz (senki nem vágta ki a csávót és nem jött vissza az ablakon) hanem egySZARúan a szokás magyar értelmiseggi nagyképűségről van szó, megbízott abban, aki küldte neki és alapos megtekintés nélkül föltette. mert úgy 10:20 tájáén folytott szlováksággal instruálja a szlocvák csávó a szlovák csajt, persze hangosan a kötelező porn-english-t nyomatják.

Vagyis a magyar szúszpark ilyen

(Ugye az original az lenne, hogy az igazi komikumot mutatom meg, tehát hogy szlovák ponófilmesek trianonos dízletekkel rendezik be a felvétel helyszinét és gyorsan elnyomnak két nagymagyarország matricát is a gyűjteményükből a robogóra)

Innen, ha az ember visszalapoz a jógyerekek kommentjére:
na az a southpark

Ja és akkor persze Szandika pinaszagának a látványa [a subba subbarorum] meg egy másik epizód :D

Fenehorizont 667 2011.03.07. 12:09:11

@magyar-magyar szótár:
van magyar south park is, hogyne lenne. pont ebből ne lenne?
www.youtube.com/watch?v=m7BXKsjAedg

magyar-magyar szótár 2011.03.07. 13:45:32

@fenehorizont: Az egyik faszi úgy néz ki, mint Spiró GyYörgy. Elég jó kis film, kösz.Magyar Spongyabob?

Fenehorizont 667 2011.03.07. 20:08:16

@magyar-magyar szótár:
arról nemtok, de küldök neked szeretettel egy kortárs, nem szargurigázós zenét, ha mán áthidalhatatlan szakadékokról írtál.

www.youtube.com/watch?v=EDlC7oG_2W4

nem árt végighallgatni

magyar-magyar szótár 2011.03.08. 04:09:03

@fenehorizont: Köszönöm, de alig birtam végigszenvedni. De azért kibirtam.

magyar-magyar szótár 2011.03.08. 04:13:42

@fenehorizont: Érdekes egy szakadék ez. Errőlfelől nem látni. Például nem szeretem azt a zemnét, amit előre kitalálok. Vagy az olyan gitárzenét, ami nem több annál, mint amit én pöntyögök, szűkített riffek és nagyon közhelyes szóló. Amerikában ma már progresszív az a zene, amiben a szűkített riffekhez dark hörögnek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.08. 08:24:11

@magyar-magyar szótár: ez elég fordított szemlélet, már csak affelől nézve, hogy általában az ember az ismerősséget érzi kellemesnek és jónak.

Fenehorizont 667 2011.03.08. 09:39:03

@magyar-magyar szótár:
reméltem is, hogy meghallgatod.
énis végighallgattam a led zeppelint!

Fenehorizont 667 2011.03.08. 09:51:57

@magyar-magyar szótár:
azt mindjárt gondoltam, hogy a szakadékot csak te látod :)

Fenehorizont 667 2011.03.08. 10:20:11

@vészmadár (pica pica):
hát, ez szerintem összetett dolog, és attól függ, milyen területén nézzük az életnek. van, amikor a kiszámíthatóság jó, és van, amikor meg nem az.
sajnos kevésbé közhelyesen erre nem tudtam reagálni, de kellett, és ez jött:)

magyar-magyar szótár 2011.03.08. 11:37:48

@fenehorizont: De azt nem írtad meg, hogy milyennek hallottad a Led Zeppelint, pedig ez fontos lenne. Ricsajnak, káosznak vagy minek?

magyar-magyar szótár 2011.03.08. 11:43:37

@fenehorizont: Én spongyabob rajongó is vagyok és egyszer másfél órán át hallgatta,m a Coldplay Clocks cmű szűmát. Sajnos nekem a mai "kemény" dark szimfonikus alternatív progressziv rokzene ezekkel a szimfónikusnak gondolt indulásokkal a beleszaggatós riffekkel, aztán megint egy kis líra majd megint műhörgés, szóval ez nekem olyan zámbójimmis. Az Iron Maiden-ben van egy kis bonyodalom, merrt néha a 3 gitáros majdnem olyan bonyodalmakra képes, mint Jimi hendrix volt egyedül. Sőt, az Iron Maiden némelyik száma tökre komoly zene, bonyolultabb az építkezése, mint Vivaldié. Na, pl Vivaldi nekem nagyon komolytalan zene.
A múltkor egy csomó Händl-t átlapoztam, mert nbgizony 1732-ben az már, Bach szépidejében elég véknyasan hangzott.
Ráadásul évek óta alig hallgatok már rockzenét.
SZóval nekem ez a kertitörpeszakállas feketeruhás sápídt sörtőlelhízott amerikaigyerekes primitívriffes zene olyan, mintha egy birkapörkölt díneren egy tálból savanyúcukrokat kéne kiennem fakanállal. Nem megy már ez az én fogaimnak...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.08. 12:03:55

@magyar-magyar szótár: én megírom, ha érdekel: a Led Zeppelin például számomra egy baromi érdektelen zene. az csak egy szelete, hogy szar a hangzása (és tudom, hogy ezen a tételen is el lehetne sokat rugózni meg finomkodni, de hadd legyek egy kicsit egyszerű most).

Szval szar a hangzás, de ezt még megemészteném, az ember fejben átülteti, milyen lenne ez normálisan (ahogy a régi star wars is nézhető, ha a Hut Jabba várában tenyésző, pingponglabdaszemű akrilzoknikat normálisan idegen lénynek képzeled. Viszont amit nem tudok megemlészteni, az az érdektelenség. Egyszerűen nincs vagy alig van egy olyan akkord, riff, dallam, ami megmaradna az emberben. A dallamok teljesen esetlegesen odapakoltak, lehetne bármi vagy bármi más is, az egész ilyen "elkezdünk játszani aztán majd lesz belőle úgyis valami" érzetű. Én plö nem dalokat hallok, hanem elég öncélú hangtornászást. Hangok mennek fel-le, de minek?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.08. 12:09:02

@magyar-magyar szótár: "Iron Maiden-ben van egy kis bonyodalom, merrt néha a 3 gitáros majdnem olyan bonyodalmakra képes, mint Jimi hendrix volt egyedül."

Aztán Hendrix plö 20 évvel később hallgathatatlan, 40-nel később meg érthetetlen is, a Maiden-t meg újra felfedezik a mai 14 évesek is. A bonyolultság nem fokmérő, sztem. Hendrix bonyolult, oké, aztán? Dalokat írt? nem, hanem félórás gitármaszturbációkat.

Félre ne érts, nem vagyok egy nagy Maiden-fan, sztem kb. két daluk van, azt adják ki mindig új címen.

Fenehorizont 667 2011.03.08. 13:14:56

@magyar-magyar szótár:
teljesen érdektelen hülyéskedésnek hallottam, amire azért nem mondom azt, hogy szar, mert látszik, hogy jó zenészek, és a jó zenészek nem szoktak szart kiadni, max olyat, ami nekem nem tetszik.
én albumot, zeneszámot azért hallgatok, hogy rá andalogva megváltsam magamban a világot, és amikor végetér, legyen bennem egy kis hiányérzet, és mosolyogjak a hülyeségeken, amik a zene hallgatása közben komolynak tűntek. ezért gyűlölöm pl a rádiót (még ha jó zenét is játszanak benne), meg bármilyen háttérzenét.
az, hogy milyen nehéz lejátszani, kiszámítható-e, meg milyen riffek vannak benne, kurvára nem érdekel. azt se tudom, mi az a riff. a gitárszóló minél bonyolultabb, annál jobban idegesít. mégis mi a faszról gondolkodjak egy szóló közben? hogy milyen ügyes a csávó? hűha. (a hűha közben lagymatag, udvarias taps.)
nekem a zene összhatása számít, hogy el tudok-e a segítségével kalandozni közben, és hogy merrefelé. a zene nekem eszköz, és nem azon akarok közben ájuldozni, hogy mekkora istenáldotta zseni adja elő.
pl zappát, ha megtehettem volna, anno egy tockossal...vagyis nem, inkább buksisimivel küldtem volna haza, hogy jáccá magadnak otthon, te nagyonszarkasztikus, kritikus művész, te :D

ez pl sztem a világ egyik legjobb zenéje:
www.youtube.com/watch?v=MuSgkgyvc3s
igaziból végig sem érdemes hallgatnod, csak az első egy-két percet, mert én, mint kottanalfabéta, hangszerhez hülye ember is vágom, hogy naggyából 1 hét alatt megtanulnám a gitártémáját, szerintem mégis minden nagyon össze van rakva benne. ha valaki választásra kényszerítene, hogy vagy hendrixet, zappát, meg a faszomtudja kik összes albumait hallgatom életem végéig, vagy ezt az egy db zenét végtelenítve, simán az utóbbit választanám. rengeteg necces élethelyzeten segített már át szó szerint, és ez semennyire sem túlzás. zappa fantasztikus zsenialitása, kifinomult szarkazmusa, hendrix virtuozitása mi a kankós faszon tudna engem átsegíteni, ha kétségbeesett vagyok? maximum tényleg azon :D

visszatérve: a led zeppelinhez természetesen volt már szerencsém rokkrajongó ismerőseim által, de annyira érdektelen, mint egy pl parov stelar zene: ha megy, meghallgatom, és nem bántja a fülem. az viszont tény, hogy nem tudom kiszámítani, mi következik benne.
meg az is tény, hogy nem érdekel, mi következik benne.

Fenehorizont 667 2011.03.08. 13:29:33

@vészmadár (pica pica):
hm, nagyjából egyezik a véleményünk. ha hamarabb elolvasom, lehet nem gépelek ilyen hosszút.

Fenehorizont 667 2011.03.08. 13:42:12

@vészmadár (pica pica):
iron maiden nekem detto lófing zene, de hogy ma az összes tini rocker hallgatja, az tutifix. persze ők már biztosan nem fejlettudatúak, így valószínű nem is érti egyik se.
ennek ellenére azért jól elrázogatják rá a hajukat a rocktogonba néha betévedő, 50 éves, viccesen kinéző rokkerbácsival együtt, tudomást sem véve a generációs szakadékról...:)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.08. 18:45:51

@fenehorizont: nem leszólni akarom, mert ugye, az ízlés, az egyéni, csak az jutott eszembe, hogy engem nem átsegítene ez a zene valamin, hanem ha húsz percnél tovább kéne hallgatnom, akkor kerülnék nagyon necces élethelyzetbe
bocs:)
persze, ettől nálad még remekül működhet

Fenehorizont 667 2011.03.09. 11:23:33

@Budai Hella:
egészen nyugodtan szóld csak le, de tényleg. nekem úgyis tetszik, nemtok, és nem is akarok ezzel mit kezdeni.
én mondjuk mindig vigyázok a zenei ízlés kritikájára, már a hip-hop boyzra, vagy a mittomén, v-techre se szoktam azt mondani, hogy szar, mer a fene tudja, kire hogyan hat. barátnőm anyukája pl nagyon szereti kefírt (kefír itt nem a kaja, hanem a v-tech énekese, vagy mije). én aszittem, 13 év felett azt senki se hallgatja.
ennek ellenére egyáltalán nem frusztrál, ha valaki leszólja a zenei ízlésem.
itt nem a zenéről van szó.
ideges szótárnak azon baromsága miatt lettem, hogy egy mai ember 'nem értheti' a régikorok fúde mélyértelmű zenéjét, még ha értelmes is. szerintem ez még a mai-europid-picsák-nem-nedvesednek-megfelelően, meg a csökött-europid-férfiak-és-nők-nem-szeretik-az-orális-szexet -nél és társainál is alaptalanabb, hülyeség volt.
ez mán szótárnál szerintem annak az agóniánk a teteje, aminek az alapjaiba a 30 évvel ezelőtti, még nem annyira csökött (meg a 2000 évvel ezelőtti hűdenemcsökött) ember, és a mostani már nagyon csökött ember elméletét tartalmazó baromsága van betömörítve, és ezekre szó szerint mindeféle légbőlkapott, az alapfeltételezéshez önkényesen igazított, ahhoz meseszerűen, önigazolásképpen hozzászőtt (tképpen sztem már-már kitalált) sztorikból álló panelek vannak pakolva. ferdén.
persze lehetne ezt magyarázni, hogy hát nem úgy van az, meg itt tulajdonképp nem egy nagy, frusztrált fikázás történt, álca alatt, hanem szakadék tátong, de ez mind egy nagy bullshit lenne. a mese folytatása.

ez tényleg meghaladta az vitatkozásért felelős ingerköszöböm, és emiatt kommenteltem.
persze értelme nem volt, mert ha szótár válaszol is, akkoris újabb paneleket kapok a csököttség-elmélet igazolásáról, és köze nem sok lesz a hsz-emhez.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.09. 15:44:48

@fenehorizont: ha figyelted, nem minősítettem a zenét, annyit mondtam, nekem nem tetszik. Ettől még leeht zseniális, és remek, és milliók imádhatják. HOgy ne essek ki a szerepemből, pl. D&G remek divattervező, de nekem nem tetszenek a cuccai, és kész. Egy szubjektív megállapítás volt.
Dudi panelei - hát:)) ebben igazad van, felépített egy világot, és ami nem fér bele, az nincs. Azt pl. elfelejti mindig az elméletből, hogy a süllyeteg europaid nők nagyrésze lényegében kénytelen félig férfi módjára élni, mert neki is el kell járnia vadászni.

Fenehorizont 667 2011.03.10. 18:15:49

@Budai Hella:
azzal, hogy közölted, nem tetszik, minősítetted, ami persze nem baj. a minősítéssel, de még a fikával sincsen bajom, hacsak nem takarják le a frusztrációt -amiből minden fikázás, kritika ered- valamilyen univerzálist átölelni akaró, intellektuális, önfelmentő, önkényesen a frusztrációhoz igazított, így azt felszínen eltüntető faszsággal. merthát panelei mindenkinek vannak, fú, milyen sok!
DE!
szerintem egy bármilyen kritika alól mindig ki kell lógni egyértelműen a frusztrációnak, úgy, mint a *tetszőleges, behelyettesíthető jópofa, ámde találó hasonlat helye, ami most nem jut eszembe*, mert ez így alázatos, így korrekt, és így szerény igazán.

hát én nagyon kevés helyen látom kicsit is kilógni, de az tuti, hogy ezen a blogon van a legprofibban, és legsunyibb geci módon eltemetve. 3 méter szőrös pina, frank zappa, jimi hendrix, régikorokembere, vidékiember és Igazi Ősnő fedi le.

az index-stílusú, millió blogon megtalálható, nagyképű, takart gyűlölködést kissé, ámde remekül ellensúlyozta szótár takart, nagyképű gyűlölködése, mert ha elegem lett a sok hülyeségből, akkor idejöttem, és vidáman kieresztettem a gőzt. aztán ha itt lett elegem a kopasz pinán, meg a mai kor süllyeteg emberén stb rugózásból, elnéztem máshova, és a mérleg, ami éppen kicsit megmozdult volna felfelé, egyből lebaszódott ismét úgy, hogy koppant. utána megint jöttem ide :)

na, múltkor mán úgyéreztem, hogy a mérleg túlságosan elmozdult felfelé, és visszatérve má nem koppant úgy - ezért fakadtam ki kissé. (no meg azért, mert a mérleg másik felén ezt a kifakadást nem győzném, ha meg igen, akkor ugye meg se tehetném, mert vagy kitörlik a kommentem a picsába, vagy eleve kommentelni se lehet.)

persze értelme itt se volt.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.10. 20:07:44

@fenehorizont: kritika alól kilógó frusztráció? Egyszerűen más az ízlésem, és kész.
Dudi paneleiról szóló eszmefuttatásodra válaszoljon ő, maga, erre nem térnék ki.
Fogalmam sincs, milyen a többi index blog, Dudit már ismertem régebbről, mielőtt idejött, nem szoktam mást olvasgatni az indexről, ha megnézed, kizárólag itt szoktam hozzászólni, amolyan haveri alapon.
Nálam, ha nagyon beszakad a madzag, elmegyek futni, zene nélkül.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 07:49:55

még a zenéről annyit: zeneelméletileg megközelítve, lehet vakargatni és bonyolítani sokmindent, de 3-4 hang szólalhat meg egyszerre (és egy hang akkor is, ha 47 tuba fújja), és azok sem mindegy, melyikek. Technikailag létezik amúgy plö nyolcszólamú kórus, de megrágva és elemezve, az legfeljebb 4, ami hangtanilag mondjuk a mű 70%-ában három szólam. Az oktávok nem szólamok, köszi a megértést. Négyeshangzatok vannak, ritkán, belefér... de illik 1-2 méteren belül feloldani.

Sebességben is lehet csillírozni, meg ritmusképlet tekintetében is, ugyi. De...

Ahogy egy barátom mondta: bármit meg lehet csinálni a zenével, de nem mindent érdemes. Hendrix nekem az a zenében, ami Kassák az irodalomban: szóhalmozás. Ahogy ne tessék elhinni, hogy a nem rímelő vers is vers. nem az. a vers zenei forma, igenis össze kell csengenie, ez benne a varázslat. A vers, amelyik nem cseng össze, az nem vers, hanem rövid sorokra tördelt próza.

RomBold! (törölt) 2011.03.11. 08:08:02

half-off
"A vers, amelyik nem cseng össze, az nem vers, hanem rövid sorokra tördelt próza."

Valami ilyesmit magyaráztam középiskolás magyartanárnőmnek, aki ettől rögtön elveszítette a humorérzékét, meg a 'm' betűt, és vérbeli agyartanárnőként rontott rám... Hónapokig az is elégtelen volt, ha kérdeztem, meg az is, ha válaszoltam. (Visszakérdezni nem is igen mertem.)

Hess vissza 'zagyam mélyire, nosztalgiázó vén-hülye-diák!
/half-off

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 08:58:38

@RomBold!: a magyartanárnők sajnos még a pedagóguson belül is a legkevésbé képzettek és odavalók közé tartoznak, Idestova 3 írónemzedék betagozatlanul és feldolgozatlanul hever parlagon, csak mert az átlagos magyartanár kb. az egytemen olvasott utoljára valamit, akkor is csak muszájból.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 09:00:29

@RomBold!: jaja, tóth árpádot verseinek nagy részét például simán elviszi a hátán a formailag tökéletes összecsengés. Persze van, ami nem csak ettől jó, de már emiatt is lehet szeretni. Faludy volt még ilyen, a tök érdektelen témáit, verseit is jó volt olvasni, csak mert annyira zenei volt, hogy magától olvasódott:)

Fenehorizont 667 2011.03.11. 10:36:48

@Budai Hella:
kritika mögül kilógó frusztrácijó az egyszerű, mint a pofon: az ember azért kritizál, mert frusztrálja valami, ezért az egóját a kritikán keresztül akarja érvényesíteni. ha nem frusztrálná, nem venné a fáradságot, hogy törődjön vele, és kész. ez a te esetedre nem vonatkozik, mer csak egy ártatlan, 1-2 mondatos véleményt közöltél. ugyan valamiért fontosnak tartottad közölni, hogy neked nem tetszik, de ennek okai nem jelentősek, nyugodtan el lehet intézni ízléséspofonokkal, mert nagyon messze áll szótár generációs baromságokat is belekeverő frusztrációjától. töttöröttö, a többit leírtam mán fenn.

azért írtam neked, mert szótár úgyse válaszol, ezért így közlöm a bloggal.
szótár max akkor válaszolna egy cirka 32 cm magas kommenttel (aminek a végén lehet még a pináját borotváló süllyeteg-europid-hájas tinilyányig is eljutna), ha megjegyeztem volna a hsz-ben, hogy teszemazt a szily néha nem is ír hülyeségeket :)

Fenehorizont 667 2011.03.11. 12:01:20

@Budai Hella:
végre elment a főköm a vérbe, gépelhetek.
egyébként nálam blogok miatt nem szokott beszakadni a madzag, be is baszna. ha megtörténne, nagyon elgondolkodnék, hogy valami nagyon nincsen rendben az életemmel.

a kritikára visszatérve: van olyan kritika is, ami nem a saját egód frusztrációjából ered: ez a valódi, önzetlen kritika; nem az önzetlennek álcázott, hanem az igazi önzetlen. ennek valódiságát természetesen csak a kritizáló tudja eldönteni, a kritizált nem mindig, mert nagyon profin elő lehet adni álca alatt. na, ilyennel aztán kibaszott ritkán találkozik az ember, még a való életben is, hiszen ehhez elengedhetetlen feltétel a másik személy iránt érzett szeretet.
a blogon meg aztán tutira megmondom neked, hogy minden kritika jóformán 100%-ig csakis a frusztrációból ered, ugyanis elenyésző, szabályt erősítő kivételtől eltekintve a nicknevek mögötti emberek nem éreznek szeretetet egy másik nicknév mögötti iránt.

a netes publikálást/kommentelést a kritika, a fika (nálam a kettő ugyanaz) élteti, mozgatja, fika nélkül az egész úgy döglik meg a gecibe, mint egy partra vetett hal.
megnézheted magadon is: ha ezt a mondatot nem olvasnád, valószínű erre a kommentre se tudnál pár sornál többet reagálni, mert írni csak akkor tudsz, ha a hsz-ben el van ejtve legalább 5 olyan szó úgy, hogy az téged sért, felpiszkálja az egódat. mellette aztán fejtegethetem én az élet értelmét, generációk, kultúrák közötti különbséget, kurvára mindegy, az atyaúristennek nem alakul ki beszélgetés; ha viszont a közepén ottvan, hogy pl 'nem tudod felfogni', vagy valami olyasmi, amit 'macsóság'-ként azonosítasz, akkor majdnem tutira, és csak arra regálsz.

persze szótárnál is megvannak ezek. ha valamivel nagyon egyetért, mert a komment belevág az őneki szimpi vájatba, netántán ki is egészíti azt, akkor örül, válaszol és közli, hogy ebben a blogban a kommentek a főszöveg részét alkotják. ha elejtek egy olyat, hogy pl 'szerintem a south park lehet hasznos is magyarországon, mert' blabla(az indoklás TÖKMINDEGY), akkor jön is a permanens fogadóóra, meg a 32 centis komment, hogy méris vagyok én hülye (persze nem konkrétan így, direkte megfogalmazva, arra szótár nagyon figyel, és megy is neki ennek körbeírása), hogy ezt gondolom.
szóval ez az egész gáz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 13:09:16

@fenehorizont: asszem vavyan fabletől származik az a kifejezés, hogy mi itt mostan verbálisan baszturbálunk.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.11. 14:52:13

@fenehorizont: nekem sem blog miatt szakad be néha, hanem az Élettől
Amúgy sem vagyok nagy blogolvasó, inkább írni szeretek.
Hosszú hozzászólásom általában azért nincs, mert tökfölösleg, akármilyen provokáció előzte meg, ha túl sokat gépelek be, általában elszáll az egész komment.
MMSZ-nak vannak hülyeségei, az biztos, de ha valaki azzal a céllal olvasgatja, hogy okosabb lesz tőle, vagy rájön az élet értelmére, az csalódni fog, szerintem az a marhanagy különbség MMSZ és a többi blog között, hogy ő sokkal jobban ír náluk.
könyvben is olvasol olyat, ami fikció, vagy marhaság, vagy nem értesz vele egyet, de mint írás, jó.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.11. 14:53:10

@vészmadár (pica pica): erre lett volna jó, amit közösen csináltunk, az egy igazi, NAgy Szellemi Önkielégítés lett volna, de látod, nem működött :(

magyar-magyar szótár 2011.03.12. 02:03:58

@fenehorizont: bocsás meg testvérem. A "Dudi" egyik főjellemzője, hogy pont a kedveskommentekkel meg azok kommentelőivel nem foglalkozik annyit, igazi nárcista barom, főleg az oppononsekkel viadaloz. Namost, a másik, nekem, mint spongyabobistának indiffrens a kétrétű Southpark (Aminek egyrétjét szopja be a közönség) amimkor itzt van nekünk a 4rétű Spongyabob.

Ezt, kérlek, respektáld, egy Spongyabobistának a Southpark.. ö... szegényes.

A Spongyabponak van egy epizódja a trágárságról, az jó oldalvágás a Szuszperk-nek.

Ésmegkülönben nem SztórTcsrekk/Sztórvórz viadal ez ráadásul.
Bár abban is nem nehét a Sztórvórz oldalára állni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.12. 13:03:52

@magyar-magyar szótár: sci-fiben az van, hogy valamikor 96-98 körül ért el a filmes technológia arra a szintre, hogy érdemes legyen már sci-fit és fantasy-t filmen megcsinálni. Minden, ami addig ebben a műfajban született, csakis rajongóknak, ittasan vagy sok jóindulattal.

Fenehorizont 667 2011.03.16. 11:25:29

@magyar-magyar szótár:
respektálom én...nincsen olyan dolog a földön, amit ne respektálnék, ha.
itt nem erről van szó, megpróbálok direktebben fogalmazni, hátha megérted a problémám.

respektálni a spongyabob-szeretetet akkor lehet, ha nincsen mellette fika és moralizálás azok ellen, akik a south parkot szeretik. nemtom, hogy ez csak magyarországon ilyen erős jelenség, vagy máshol is, de nekem úgy tűnik, itt minden az ego-ról szól. itt mindenki sértett, mindenkit sért valami. erről írtam már egy kommentet, amit ha jól emlékszem, ki is tettél - amiért hálás is vagyok. tehát.
ha teszemazt te szereted a spongyabobot, de a szauszparkot nem, akkor nem bírod megállni, hogy ne helyezd a szauszpark-rajongókat magad alá egy képzeletbeli, intellektuális piramison. képtelenség anélkül szeretni a spongyabobot, hogy a szauszpark-rajongókat ne nyomnád le, mert a szauszpark-szeretet sérti az egódat. gondolom erről neked nem ez a véleményed, mer dehogyis nyomod te le, ááá! végülis saját maga szerint bede márton is biztopsan csak véleményt ír a dolgokról, hoogyne, azt már csak szabad, nem? dehogyis acsarkodik ő, áh, ő meg az acsarkodás, uggyanmá. acsarkodni csak a nemfelvilágosultak szoktak, nemdebár?

olyan nincsen, hogy valamit úgy szeressen az ember, hogy ne süssön át a 'szeretet'-en az a frusztráció, amit az okoz neki, hogy más nem azt merészeli szeretni.
de még ezzel se lenne baj! csak általában ez a frusztráció rendre moralizálásba is torkollik - mert ugye meg kell nyugtatni az egódat, indokokat, okokat kell keresni arra, hogy mért is vagy te jobb annál, aki nem azt szereti, amit te. na ez a nagy baj. (nálad ez ugyan szépen körül van írva, el van fedve, a fikatenger elsőre alig észrevehető, csak nagyobb rálátásból.)

persze ez számomra egy furcsa példa, mert én személy szerint kurvára nem bírom a szauszparkot, meg a rajta átsütő népnevelési-kényszert, összesen láttam kb 2 részt eddig belőle, az is felidegesített (a spongyabobból meg még sztem kettőt se), de szemléltetésnek jó ez is.

ugyan okosan leegyszerűsítetted ezt az egészet valami valódi toleráncsos mázba csomagolt respektálósdira, de mondd meg, kedves szótár: hogy a faszomba respektáljam így a spongyabob-szeretetedet, ha te alapból nem tudod úgy szeretni, hogy ne süssön át ezen a 'szeretet'-en az, hogy kurvára nem respektálod a szauszpark-rajongókat? sőtmitöbb, nekem úgy tűnik, elég izmosan gyűlölöd is őket.
persze, hogy ennek a gyűlöletnek gazdag táptalaja legyen esetedben, a beszélgető, rajzolt köröket a tv előtt néző emberkéből valami brutális szörnyet fejlesztesz ki, aki amellett, hogy nézi, még indexet is olvas, ha nő, akkor valószínű borotválja a punciját, sőt! mindennek a tetejébe budapesti is.

aztán, miután ez megtörtént, és megszületett x darab fikabejegyzés (amit persze te nem annak érzékelsz, hogyan is érzékelnéd annak) a blogodon a Szörny és a szauszpark kapcsolatáról, még van képed odabiggyeszteni a egyik kommented végére, hogy nem arról szól ez, hogy sztártrek meg sztárvórz...persze, végülis valóban nem. csak éppen nem úgy nem, ahogy te gondolod, hogy nem :D

szerintem nem az index, meg nem tótawé és a matula magazin miatt nem fog kialakulni még jódarabig magyarországon egy igazi, valódi toleráns 'közfelfogás', hanem emiatt az össznépi, kisebbrendű sértettség-érzés miatt, amit nap mint nap bámulok minden ember szemében, meg olvasom az ebből fakadó, álcázott, vagy éppen nyílt örjöngést a blogokon.

Fenehorizont 667 2011.03.16. 11:26:50

ja! és szerintem a family guy a legkirályabb rajzfilm, legalább 18 réteget fedeztem eddig fel benne!

aki nem szereti, az egy gyökér.

Fenehorizont 667 2011.03.16. 11:33:46

@magyar-magyar szótár:
no, a fenti kommentem tükrében talán látszik, hogy szerintem nem a kedves és nemkedves kommenteken van a hagsúly, hanem azon, hogy afölött a komment fölött ne csusszanjon el az ember, ami nem sérti azt a kurvanagy egóját.

Fenehorizont 667 2011.03.16. 11:42:47

@Budai Hella:
nahát, ez érdekes. én esküszöm neked, azért olvasok bármit, mert reménykedem abban, hogy okosabb leszek tőle. ha más, nem, hát annyiban, hogy támaszt kapok arra nézve, hogyan nem szabad látni a világot :D de mindenképpen okulni akarok.
hogy jól ír..? hát az nekem olyan, mint a gitárszóló :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 12:50:28

@fenehorizont: az írás meg a zene nekem három, modorosan:)

írásban például engem simán elszórakoztat a rokokó szóvirág, esküszöm élvezem a 4 napig tartó körmondatokat a kiskacsák szépségéről. Sőt, amit írtam Tóth Árpádról vagy Faludy Györgygről: mindegy, amúgy milyen szar, amit írnak néha, a brutálisan jó rímek miatt is szívesen olvasom.

Zenében fenehorizonttal tartok, egyik nagy kedvencem plö a Twisted Sister We're not gonna take it-je, mind az egy rétegével, mely szerint: fölnőttek és konformista kis pöcsök, nyaljátok ki a seggem, lehetőleg azután, hogy karfiolos szilvalekvárra ittam romlott tejet.

hehe

Fenehorizont 667 2011.03.16. 13:26:07

@vészmadár (pica pica):
:D
ha már modorosság, akkor had énis: bennem a zene érzéseket, rezgéseket kelt :)

ez a szóvirágos dolog érdekes nálad. mármint nem gunyorosan írom, hogy érdekes, hanem télleg. mert én a szóvirágokkal nem tudok mit kezdeni, sose tudtam. vszínű ezért se olvasok pl verseket. (kivéve jósef attilát - de azt is csak azé, mert úgy érzem, ő nagyon rokonlélek, vagy mifene, és érteni vélem a gondolatait, amik a versei megírásához vezettek.)
könyvben is csak olyat olvasok, keresek folyamat, aminek hatására a világnézetem kicsit (vagy nagyon) toszigálódik erre-arra, átvehetem és megcsócsálhatom a gondolatokat stb. nomeg amiben az író nem moralizál, vagy ha mégis (mert vmilyen szinten azér az megkerülhetetlen), akkor lerí, hogy csak kétségbeesésében, de tisztelettel teszi. de persze nemárt, ha jól ír mellé.

szerintem ez a rétegezés is egy baromság. ami szótárnak kedves, az sokrétegű, ami nem, az egyrétegű, vagy max kettő, de a hülye azt se fogja fel, természetesen.
és bizisten ez nem úgy alakult ki, hogy AZÉRT kedves, MERT többrétegű, hanem az utált dologra kiválaszt valami olyat, amivel az utált dolognak és az azt szeretőknek oda lehet baszni (szauszpark esetében a spongyabob), és akkor az mán egyből többrétegű lesz. nagyon magyarul nem a spongyabob a jó, hanem a szauszpark a szar. innen mán logikusan következik a töttöröttö. meglátásom szerint szótár a szauszpark létezése nélkül nem lenne spongyabob-rajongó.

Cat Walk 2011.03.16. 15:25:30

@fenehorizont: ugyanezek a gondolatok, amiket itt olvasol, nehézkes fogalmazásban - akkor is rendszeresen feltűnnél itt? :D
ja, BH voltam csak most ezzel léptem be

Fenehorizont 667 2011.03.17. 09:43:32

@Cat Walk:
ööö... nem értem a kérdést, de télleg.
mikor tünnék föl? :D

amúgy ezt a neved már ismerem, és hozzá tudom párosítani a hellához.

magyar-magyar szótár 2011.03.20. 03:42:14

@vészmadár (pica pica): Tarkovszkij a példa arra nem szükséges kávéfőzőket meg csészealjakat és kenyérpirítókat makróból véve videóvágva úsztatni a bgevilágítás kellemetzlen fénytöréseitől csillogtatván, hogy hívták azt a magyar televíziós faszit, aki többminttragikus vót ezügyben?
Tarkovszkijnál nincsenek különösebb eszközök. Lehet sci-fi-t egy sufniban is.
Annyiban van igazad, hogy szuélesfogyasztóikörnek szánt ipariméretű gyártmányok Star Wars előtt nemigen lehettek...

Más. A rokokót el szoktam úgy különböztetni, hogy szinte minden korszaknak van ilyen túlburjános kormodorossága, mielőtt elpunnyadna, még "fölragyog" vagy gagyog...

Nagyon érdekes pl a biedermeier, ami kettős életérzés volt, a romantikus szenvelgés és hard szvingerelős házibulik... Liszt korai korszakában, Paganini vagy Chopin szinte popsztárok voltak, olyan jelenetek zajlottak le a kulisszák mögött és bárhol...
Petőfit egy blogbarátom leromantikusszenvelgőzte, nohát ő szinte punk volt, de a Beatles Bors örmestere szerű (vállap-és bojt nélküli) tarka jellmezekben, a balck 'n white Petőfi az utolós másfél-két évé...
süti beállítások módosítása