"Mindegy, melyik országban készül a Sportszelet, a lényeg, hogy nyami legyen!”

/egy politikailag megfelelő bloggerina, 2007./

 

Magasfokú jelentősműűűvészekkel készített beszélgetések többnyire azon a végső nagyigazságon úsznak át a végefőcímbe, miszerint a világ távolodik a műűvésztől és ő szegény mit se tehet.

 "Az jó, ha feljebb húzúdik a mediterránum határa, legalább nálunk is lesznek narancsligetek"

Ez jutott az eszembe, amikor Index Anyu dizánny-sávjában megint valami életidegen, elbaszott, de a felszínen ötletesnek (dizánny-nak,ződnek, recycklingnek, mittomén) tűnő ötlet miatt vágtam magam hanyatt elképedésemben. Tegnapelőtt azon akadtam ki, hogy az egész ország értelmiseggjei bolydogan tapszikolynak azon a cukiságon, miszerint alföldi városainkat különféle baglyok felhőkben lepik el. Éddybabbán kacarásznak, közben a csöppet sem rejtélyes magyarázatok lefojtanak, mint a trágyagőz: Részben a belvizek miatt, részben pedig a fertelmesmód elszaporodott patkányoknak is köszönhető a baglyok nagyobb településekre való behúzódása. A baglyoknak nyami a patkányhús. A fejtetvesség járványszerű terjedése mellett a patkánykérdés az, amiről az egész ország hallgat. Minden szinten. Netokratíve persze a  patkány cuki állat , biztos vagyok benne, hogy a faszbúkon több lájkot kapna ma, mint Orbán Viktor. 

Mint alföldi és cselédmentalitású, politikailag egész életemben megbízhatatlan tapló-tahó büdösparaszt , nagyjából  vagy húsz vagon gabona fordult meg a vállamon szövött kender vagy jutazsákban. Dőltem le fáradságomban ilyen zsákok rakatára, tudom kettes meg hármas, de négyeskötésbe is rakni, platóra tornyozni, mázsára lerakni, padláslépcsőn felvinni, vállamról libák tengerében kiszórni ilyen zsákokból a gabonát. A kender vagy juta (de tüllem oszt akár kenáf ) zsák istentelenül szúrós, egy flanellingre vett munkásfölső vásznán is általbököd. Tiszta szivemből kívánom a képen látható fotőly tervezőjének, hogy három órán át pihizzen selyemdpizsiben a foteljén.  Csak azt tudom mondani, hogy ha ezek szerint az internet a jövőmédiája és  erre a médiumra lesz  bízva a véleményformálás, akkor itt előbb-utóbb valami nagyon-nagyon csúnyán elbaszódik. Úgy tűnik, mintha "közösség" szerveződne meg "kapcsolati hálók" meg mintha minden be lenne  kamerázva, mindenről lenne képünk, de közben a fizikai meg a virtuálisvalóság között valami mérhetetlenül kicsiny vagy nagy, mindegy, nincs értelmezve, de áthidalhatatlan távolság keletkezik. És ha szól az ember, bamba kuncogás rá a válasz, miszerint nem cuki a látszat is? De, hát cuki, ez tény...

 

Nekem úgy tűnik ugyanis, hogy nem a világ távolodik a művésztől –mintahogy nem a sajkától a sziget.

5 komment

Címkék: elbaszott

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr452573349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.10. 14:02:12

látod, a te egyéni problémád, amiért ülni akarsz egy fotelen, enni akarod az ételt és használni a cipőt. Ez a divatjamúlt hozzáállás, nah ez jelöli ki a helyed a körön kívül:)

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 14:56:18

@vészmadár (pica pica): Egy jóoldali megfelelőszervezet egykori nagysága fakadt ki nekem: "Az volt a bajunk, hogy mi a látszatnak ültünk föl, [minőstés]san öltözött valaki, akkor [minősítés]ba számított." Nem akartam szegényt bántani ezzel: "Ez az Önök frakciójának vót a baja, nagysád!"

Cat Walk 2011.01.10. 18:18:51

A napokban láttam egy műsort, ami a Mózes második könyvét próbálta magyarázni természettudományosan, hogy a Nilus vérré változik, stb, na az volt kb. ilyen baglyos történet
hogy kit mi szúr, engem pl. a gyapjúpulóver is, milyen norvég halász lenne belőlem:))

Rombold! (törölt) 2011.01.10. 21:17:32

Na fogadjunk egy pofonba, hogy az ott a képen nem tisztességes zsákvászon, hanem zsákszínű bútorszövet némi odefestett dokkmunkás-hangulattal.

Ha tévedek, állom :)

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 02:33:39

@Rombold!: Abban sem vagyok biztos, hogy egy olyan csalógéppel, ami egy dizáNNYernek van, nem[-e] lehet[-e-e] még azt a zsákvászon hatást[-e] is odahoaxálni.
süti beállítások módosítása