Tiltakozásomat szeretném én is kifejezni néhány pompás képpel:

-elmegyek a vasboltba, veszek egy horganyzott kutyaláncot és van itt egy réz kínailakatom, ezeket összekombinálva ráaggatom a monitoromra (bírja, 2001-es évjáratú ASTVision 7u) és lefényképezem. 80 éven felüli HTML idióta olvasómban ettől a láványtól az a tévképzet huppanhat föl, hogy leláncolással (pl az új "médiatörvény" erejével) lehet valamit tenni az új kommunikációs formák ellen. (Lásd Mong letiltása hírének terjesztése)

 Sssszzzz!- bassza meg, majdnem meglett

Friss és forró

Dojó, dojó! Már Nyugati Sajtókörök is pedig hogytudják!

 

Zugfirkász

Majdnem meglett a médiatörvény első hősi áldozata

De nem vállalta el. Csak az nem világos, mit is akart pontosan Mong Attila.

A majdnemhős viszont jógyerek!

Egyben be szeretném jelenteni, hogy a Magyar Médiának (kö

szönjük Index Anyu) sikerült McGányol Csillagkapujába beugorván megelőznie az idősíkunkat és már ki van rúgva (=elnémítva) Mong, miközben még nem is.

-kedvenc pártomról, az LMP-ről copíyrom át azut a fotót, amin az egyik képviselő, akinek le van ragasztva a szája, á twittero a kézikészülékén kommunikál valamelyik parlamentenkívüli barátjával...

- fülig fölhasított szájú mangalánynak vissza van varrva a szája normálméretre és azt sugallja, hogy pszt (ennyi telik máma a blog-hú címlaptündérétől, ejnye Bogi...)

Bejegyzésem zártakor még él a remény, hátha  e z e k  minden széjjelbaszása közben megtetteék Az Igaz Ügy szolgálatának az a szivességet, hogy Mong jógyerek provokációjának felültek. És kirúgták. Ó, bár kirúgnák! 

 

Térdre rogyhat a magyar sajtó

Térdre rogyhat a magyar sajtó - illusztráció

Nem hinném, hogy erről a műbalhéról ennél kifejezőbb képi szimbólumot találhatna valaki. (Köszönjük fn-pont-hu!)  Bár az tény, hogy laptopba kellemetlenül csünghet bele a lánc. Javaslom, szavazzunk, válasszon az alábbi lehetőségek közül:

MENNYIRE SÚLYOSANAKADÁLYOZZA A LÁNC A KÉPEN LÁTHATÓ , a XIX. század műszakiszínvonalát képviselő eszköz LAPTOP HASZNÁLATÁT?

A. Ó nagyon.

B. Hű, rettenetesen.

C. Hát, ha így korlátoznak  egy laptopot, akkor azt már jajde!

 

Új világot épít a kormány. Ennek egyik alapköve az a törvénytervezet, amely értelmezhetetlen korlátok közé szorítja többek között az internetes újságírást, és ezzel veszélybe sodorja a sajtószabadságot. A médiaszolgáltatásokról és tömegkommunikációról szóló jogszabály úgy enged rá egy szuperhatóságot az újs

CSEPEL

Elnémult a Kossuth Rádió reggel

Ma reggel egy percre elnémult a Kossuth Rádió reggeli hírműsora a Médiatörvény elleni tiltakozásként.

src="http://i.min.us/idLYRm.png" class="imgnotext" alt="" />

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr42531631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2010.12.22. 07:59:49

Nem volt még időm részletesen átnézni, miről is szól pontosan, és mi ellen szól annyira a tiltakozás.
Egy rövid részletét azonban már ismerem.

Ezek értelmében a közalapítvány a közszolgálati médiaszolgáltatók tulajdonosa. A kuratórium 6 tagját az Országgyűlés választja, az elnököt és további egy tagot a médiatanács delegál, mindegyikük mandátuma 9 évre szól

minek is betonoznak annyira a fiúk? és rendjénvaló a 9 évre való betonozás? Demokratikus embereknek tartod mai kormánypártunk tagjai? Azt hittem, tanultak valamit a saját történelnükből, de sajnos nem.

magyar-magyar szótár 2010.12.22. 08:20:11

@Cat Walk: Nem nézni meg gondolkodni, hanem tiltakozni, bazdmeg! Te azzal, hogy gondolkodás ne törőggyé', a Hatodik Frakció gondolkodik helyetted.

magyar-magyar szótár 2010.12.22. 08:22:54

@Cat Walk: Még csak az kéne, hogy demokratikusok legyenek. Hát nem sokkal jobb így, hogy maguk dűtik magukat saját dugájukba, semminthogy Az Economist-tal kelljen emgíratni. Így olcsób és egyszerűbb. Csak most ez a Mong nagyon elbaszta, de hátha más vállalja az áldozatot. Hősök kellenek. Áldozat keresteteik. Szerintem megéri most áldozatnak lenni, óriási a túlkínálat dógozókban a médiapiacon, de azért aki vállalja az áldozatot, annak jut is marad is!

magyar-magyar szótár 2010.12.22. 08:24:59

@Cat Walk: Ja, bebetonozták a verebeket kilenc évre a betonba, most már lőhetnek velük ágyúra. beszarás. Nadehát nem hiába, beszéltem egyszer e z e k egyik potentátjával, aki aszonta nekem, hogy kereszténykonzervatív ember nem néz internetet . Hát akkor betonozzák csak Robotron írógépeiket szépen.

magyar-magyar szótár 2010.12.22. 08:55:54

@Cat Walk: A hagyományostelevízózás, mint olyan, 2012-ben beszarik. Minden hagyományostelevíziós elmehet a búsba. Affélék, mint ma a címlaptündérek egy pultnál 40 "televíziót" elkezelnek. Ráadásul most ugye a nép tiltakozik az olyan "hiradók" leszabályozása ellen, amik 20 percében 16 balesetekről, tűzesetekről vízkárról vagy OScar-ról szól.Akkor visziont, ha akarom olyan hiradót nézek MAGAMnak, amiben 24 órán át széttrancsitozott emberihulákkat szedegetnek autóroncsokból kifelé... Szerinted mit betonoztak le? :DD

Cat Walk 2010.12.22. 09:33:13

@magyar-magyar szótár: TE egyetértesz az új médiatörvénnyel? hmmm ?
Miért is vannak annyira beszarva a fijjuk a sajtótól?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 09:41:08

@Cat Walk: A fiúk nincsenek beszarva a sajtótól, sőt a megfelelő történelmi példákból, tanítóktól (pl. Goebbels doktor) azt tanulták, akié a sajtó, azé a hatalom. Ezért teszik rá mocskos, kolbászzsíros praclijukat arra, amiről azt hiszik, az a média. Csakhogy pl. Goebbeles doktor még nem hallott az internetről, satellitekről, effélékről. Itt tévednek a fijugg. Szopni fognak.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 09:47:53

A tiltakozás amúgy a törvény elve ellen szólt - egy magát demokratikusnak hirdető politikai berendezkedés egész egyszerűen nem hozathat egy olyan médiatörvényt, melyben kizárólag magáról beszél, magának biztosít jogokat, mindezt rugalmasan értelmezhető, "gumiszabályokkal" ír körül. És büntet, ha valaki ez ellen vét. Rossz buta és gonosz törvény ez, nem az első és még nem is az utolsó. Ez a fikázó mentalitás, amúgy, amit Dudi is tol, ma majdnem károsabb, mint az egész Fidesz-diktatúra.

kikoránkell 2010.12.22. 09:58:11

Mong 10 év inforádiózás után ment a Kossuthoz. Pár napja még Paul Lendvait basztatta élő adásban. Mosmeg hirtelen saját!, igen halk véleményt nyílvánított. Innentől jógyerek. ROTFL

Fenehorizont 667 2010.12.22. 10:53:34

@kikoránkell:
a műsorvezető saját, igen halk véleménye egy közrádióban a kiafaszomat érdekel-kategória kell legyen.
menjen el véleményformáló értelmiséginek, azt rinyálhat a borzasztó, antidemokratikus diktatúráról és sajtószabadság-korlátozásról naphosszat.
ezt szerintem simán többszázezres fizetésért teheti valamelyik erre szakosodott médiumnál a sok közül.
lehet még új barátokat is szerezhetne közben.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 11:03:28

@kikoránkell: Igen, van az ügynek ilyen pikantériája, azonban én mégsem mennék el amellett, hogy esetleg vannak olyan, amúgy jobbra fixált honpolgárok, akik (ilyen. olyan, tökmindegy indokkal) nem nyelik be ezt a fideszes maszlagot. Vagy természetesen benyelték, de érzik hogy rágós, mócsingos, sőt, mérgező, és kiköpik.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 11:07:14

@kikoránkell: Dudinak van ez a mérhetetlen újságíró-ellenessége, ami egyrészt a periférikus blogger-frusztrációból, másrészt irigységből adódik. Ez van, azt hiszem, ezen ő már nem fog túllépni. Legfeljebb elveszti az összes olvasóját (szvsz ez sem érdekli...:), mert ezt az "aki ezek ellen beszél, az biztos komcsi, jógyerek, megfelelőoldaliblabla"-mentalitást a Jobbik fizetett (vagy ne, de az még rosszabb) komment-trolljai már tökéletesen elhiteltelenítették.

I_Isti 2010.12.22. 11:14:45

@efes: Dudinak részben igaza van. A may magyar újságírás köszönőviszonyban sincs azzal, amit a világ kultúrrészén újságírásnak mondanak. Nekem is elegem van ezekből a béna, normális kérdést feltettenni nem merő, a saját véleményüket legalábbis abszolút igazságként előadó agyatlan, műveletlen, "újságírókkal", akik igazából csak paródiái az igazi újságíróknak. Ezek azt hiszik, hogy Ady Endre, meg Móricz Zsigmond utódai, pedig a nagy frászt, egyszerű közönséges bértollnokok.

Cat Walk 2010.12.22. 12:15:11

@efes: Dudit nem azért olvassa valaki, hogy egyetértsen vele, vagy a saját véleményét hallja vissza.
Tény azonban, hogy Dudi kezd egysíkú lenni, épp olyan, ami ellen hadakozik folyton, csak ő másikoldalasan egysíkú.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 19:16:21

@I_Isti: Mondjuk, azért Ady vagy Móricz publicisztikájukban messze nem szárnyaltak oly magasan, mint szépirodalmi munkáikban, persze, az innen nézve még mindig kurva magas. De az egy másik világ volt. Ma az olvasó, az átlag olvasó továbblapoz(kattint), ha az első bekezdésben nincs valaki okkal ok nélkül elküldve a picsába, és akár tetszik, akár nem, az újság az olvasókból él. A minőségi újságírás ma elefántcsonttoronyba van zárva, és alamizsnára szorul. A baj csak az, hogy aki az alamizsnát adja, az ezért el is vár bizonyos dolgokat...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 19:18:30

@I_Isti: Van olyan szerkesztő, aki eleve azt mondja, hogy max. egy flekk, hogy lehessen miből húzni. Legyen bár a topik az új médiatörvény, a beboruló gas.hu, vagy VV Évi punciszőre.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.22. 19:20:45

@Cat Walk: Világos, de ez a rugdalom a gyengéket dolog engem dühít, miért nem valami vérnősző barmot rugdal (hö, mert az visszarúg?), mint ezeket a tök helyes gyerekeket. Mert azok. Ott voltam, láttam.

kikoránkell 2010.12.22. 20:36:14

@fenehorizont:

Nem is az az érdekes, hogy Mong most megsértette-e a no comment-szabályt a hallgatással, hanemhogy milyen kurva könnyű átkerülni egyik oldalról a másikra, mégha egy árva szót sem szólsz! Nem lepne meg, ha ezt az MNO vagy az MH tálalná ilyenformán, de Duditól csalódás volt.

Ja, azért az érdekelne, hogy te hogy helyeznéd bele Mongot a megfelelési kényszerben szenvedők skatulyájába? Ő, most épp kinek-minek akar megfelelni?

kikoránkell 2010.12.22. 20:40:37

@efes:
Oké, de mihez kezd majd Dudi, ha az egész sajtó megfelelően gleichsachltolódik? Ne mondd, hogy tisztán utálatból partizánnak áll? :)

macskassy88 2010.12.22. 23:38:08

Nekem nevetségesnek tűnik ez a hiszti, ami megy a neten. A Facebookon is van egy ilyen izé: "FREE PRESS! Csatlakozz te is!"
Mitől kéne a magyar sajtót megszabadítani?
A kapzsiságtól? A hozzánemértéstől?
A belterjességtől?
Az ismerőseim,akik csatlakoztak, mind sajtómunkások és erősen jellemzi őket a három fenti tulajdonság. Meg van még pár idióta, aki azt hiszi, hogy a "baloldaliak mind értelmiségiek".

magyar-magyar szótár 2010.12.23. 07:20:47

@macskassy88: Az ember egy finom southparkiánus matulistafikaista mozdulattal a Free Tibet-ezőkre alkalmazott jógyerek gecizéseket és fikázásokat átteszi a Free Press -re aztán röhög egy egészségessen bedemalycikássat...

macskassy88 2010.12.23. 15:14:34

a bedemalycika? az egy vérszegény csóka, ilyen csöndben elsomfordálós típus. van róla egy szakáll nélküli kép a neten, az kábé mindent elmond arról a srácról.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.23. 15:20:20

@macskassy88: Mondja ezt egy noname bértroll kommentnick, muhaha. Szánalmas vagy, majcikával együtt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.23. 15:23:09

@magyar-magyar szótár: Így van, egyszerűbb a jól befűtött vidéki dácsában túrni az orrod meg a kijbordot, irigykedni, fitymálgatni, mint egyszer, végre valahára kiállni valamiért. Free Tibet, Free Press, Free akármi. Igenis, ha felmérgelsz, lesz még munkásököl vasököl is. :)

macskassy88 2010.12.23. 20:28:17

@efes: Mióta szótár nem fikázza kellően a kormányt, te kezdtél el trollosodni, efes.
Kommentnickkel mi a para?

Fenehorizont 667 2010.12.23. 21:37:29

@kikoránkell:
csalódás, csalódás. nem igaz, hogy ezredjére nem lehet felfogni, hogy z az egséz blog nagyrészt egy inverz-index. egy tükörkép. persze, hogy könnyű szótárnál átkerülni a 'másik oldal'-ra. nem mongon van itt hangsúly. de ezt leírja itt szótár, az utolsó hozzászólásában is, meg leírta már vagy 50-szer eddig sztem. én remekül szórakozok a posztjain, pedig jógyerekezett már le pár olyan embert, akit viszonylag kedvelek. felidegesíteni magát csak a hováis elfogult emberek tudják. a sunyin gyűlölködők.

azt meg mittomén, hogy a moga min frusztrálja magát, eddig a 'botrány'-ig azt se tudtam, ki a faszom az a moga.

Fenehorizont 667 2010.12.23. 21:38:18

@fenehorizont:
akarommondani nem moga, hanem mong. de e amúgy is tökmindegy :)

kikoránkell 2010.12.26. 15:13:37

@fenehorizont:

uggyanmá, itt igazságkeresés vala, persze, ahány ház, annyi igazság! ja, és ahány tükör, annyifelé torzít.
süti beállítások módosítása