efes barátomnak, szeretettel

ehh, a gazdag Kelet.. kukkantsunk az elmaradott Nyugat-Kínába

Ezen a filmen főleg az ezüst Ford Transit fogott meg (sajnos itt Isuzu 2.8-as motorral szerelik..)

reptér valamelyik pármilliós vidéki tanyaközpontban:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr722485068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2010.12.03. 10:47:08

A parkoló nőn lefagytam :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.12.03. 10:47:21

A 'pár milliós tanyaközpont' Kína harmadik legnépesebb városa, 広州.

Csak úgy mondom:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 13:38:15

@RolloJuve: Aaaz rendben is van ;)

Dudi - ezek a közlekedés enteriőrök ahhoz képest, amikkel én rendelkezem Kambodzsa mélyéről, szinte maga a letisztult svéd modell. Ha valakinek nincs fogalma a konkrét káoszról, azt oda sugároznám fel. Feltölteném, de nincs accountom a tecsőhöz. Aztán meg, amit Marrakeshben láttam, az sem volt semmi: Kétszer két ávos kereszteződésben az autók kétszer legalább 5 sávban állnak, lámpa nincs, csak egy kb. 40 kilós rendőr kalimpál előttük. A "zöld" a következőképpen nézett ki: a rendőr felemeli a botját, egyre ijedtebben nézi a messze távoli járdát, majd hirtelen (a bot még mindig fenn!) kirohan a járdára - a kocsik pedig nagy gázzal bele a kereszteződésbe. Nem is mert utána vagy 5 percig visszamerészkedni szolgálati helyére...:D Komolyan beszarásos volt. :)

kikoránkell 2010.12.03. 18:34:34

@efes:
"Feltölteném, de nincs accountom a tecsőhöz."

Ez esetben, ugye...ami nincs a neten, az nincs is! :)
btw. elvi okokból nincs acc.-od vagy...vagy...mér nincs? Illyen stuffokat nem lehet elönzőzni!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 18:37:44

@kikoránkell: akkor teszek valamit az ügy érdekében...:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 19:24:05

Mi a lófaszért nem lehet youtube linkeket kommentelni?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 19:28:08

valamiért nem enged egy kommentben 7 darab linket..:S

kikoránkell 2010.12.03. 20:24:05

@efes: Hát, thx a lot, faszányosak, bár a közlekedés higgadt és mértéktartó,szvsz, valszeg ez még nem Kambodzsa mélye. :) Királyos az a sarokház, tisztára mint Louisianaban az antebellum házak, mínusz cirádás korlátok.
Az a tó viszont nem semmi, azt nem értem, 10 méteres vízszintemelkedésnél nincs árvíz a parton?

RolloJuve 2010.12.03. 21:40:45

@efes: Nagyon jók ezek a videók, erről a motoros riksáról egy kicsit a Buena Vista Social Club film eleje ugrott be, amikor mennek az oldalkocsis motorral, persze ott nincs ekkora forgalom, csak a hangulat miatt. Meg a Chan Chant sem hallottam mondjuk ennél szebben:
www.youtube.com/watch?v=56TyXUSmgzc

magyar-magyar szótár 2010.12.04. 06:30:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ömmééé, háá a kínajikokoknál a Bejdzsingen kívüli bármelyvidékiváros nem annyira tanyaközpont, min' minknálungg? Háffőled, hogy Dél-Kína kínaiértékrend szerint osztályonaluli cigányországnak számít (csak az menő, aki bejdzsingiül [mandarin] beszél, az összetöbbi másodrendű, a dél-kínai pedig vietnámirendűnek számít.

magyar-magyar szótár 2010.12.04. 06:32:22

@efes: Bejelentkezel a gmailcímeden és a Nagy Testvér támogat téged, figyeli [tapizza] az ízlésedet és már ajánl is egy csomómindent, én, ha bejelentkezem csupa Zappa, meg Hendrix vidijó ugrik föl... , ha nem tiltotta le a vidijó föltevője a kommentelést, kommentelhetsz.

magyar-magyar szótár 2010.12.04. 06:39:28

@efes: 1983-ban Aradon a hatsáv széles de semmilyen festett vonalat nem hordozó "úttesten a lámpánál addig áltak egymás mellé az autók, amg fértek s ezután TELIZŐŐD.. Az ázsiai kásozban viszont mindenki figyel... a magyar a legfigyelmetlenebb CSAK ÉN HALAGGYAK stílusú, semit nem jelez, pl az egyiptomiak holttérbe érve UDVARIASAN tutulnak, amit a vérzsírmagyar GAZ KÖTEKEDÉSNEK tekint. Isztambulban úgy vezetnek, mint az álom, mindenki nagyon figyelmes, az első beál a lámpa alá s el is várja, hogy dudáljanak rá, ha halványzöld várható. Magyar szemmel nagyon nehéz megítélni a külföldi közlekedést. Kínában az elsőp generáció autózik, nálunk már a harmadik generáció
és nemhogy fejlődés, de inkább visszafejlődés tapasztalható. Százéve párban jöttünk föl Bp-re a Halálúton, mindig volt, aki vállalata, a második a teherautó mögül jopbban kilát, kimegy, de nem előz rá, az első figyel és már ugrik és kitart, hogy a másik is beférjen.. ma ilyesmire partner nincsen, mint a birka, les ki a fejéből, nem látja át a szituációt, nem ismerik már az indexxekel és lámpáal való jelzéseket, körözhetsz, hogy TRAFFIPAXX TRAFFIPAX les, mint a birka, mi bajod...

Ázsiában tiszta a helyzet, nem is vársz mást. De Magyarországon megtévesztő a sok jó autó, a látszólag autóútnak tűnő műtárgyak, a tisztára nyugatira emlékeztető körülmények ... közben taplóbbak, mint a törökök...

magyar-magyar szótár 2010.12.04. 06:40:46

@RolloJuve: Én a gloBBBalizácijós hatáson fagytam le, hogy "értettem" mit röhincselnek a kínai csávók.. és a zene.. ettől fagytam le...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.04. 14:40:48

@magyar-magyar szótár: Nem, keleten az van, hogy egy szabály van: lehetőleg ÉN ne menjek neki semminek és senkinek. És ezt mindenki be is tartja, nem is láttunk balesetet, pedig ne tudom hány ezer kilométert buszoztunk ide-oda.

Nyugaton pedig az van, hogy a közlekedés társasjáték, míg nálunk élethalálharc. Szánalmas. Sosem felejtem el, hogy amikor hosszú évek után először jutottam ki nyugatra, Spanyolba', hogy csodálkoztam, hogy az őrült spanyol megállt a zebra előtt, amin még én sem tudtam, hogy át akarok kelni... Tegnap megint elcsaptak néhány gyereket a zebrán, piros lámpánál álló autókba belehajt egy terepjárós, és még az áll neki feljebb - nálunk ez megy.

magyar-magyar szótár 2010.12.05. 07:34:40

@efes: Én azon vagyok kiborulva, hogy 18 éves görög kislányok 550cm-s helyre korrigálás nélkül tükörből tolatva parkolják be a 460-as autójukat. Olasz lido-król szombati váltás órájában megállás nélkül 20-30-40-nel lehet fölcsorogni az autópályára és a körforgóknál se kell állni... leveszi a gázt, hogy IPPEG beférjek, de figyelni kell.. A magyar csak saját magára figyel, de arra kifejezetten...
süti beállítások módosítása