A sajtómunkás a történelem ura

FIGYELEM!! EZ A CZIKKELY 

 

majdnem

CSUPACSUPA IDÉZETBŐL 

ÁLL!

 

 

 

 

demokratúra  - Konrád György szerint az, ami ma Magyarországon van. Konrád barátai egyre gyakrabban in kább parkokban [nyílt terepen] mondják meg inkább a tuttit, semmint kávéházakban [ahol lehallgatják őket]. Mondta ezt Konrád a Le Monde újságírójának a minap, forrás az MTI közli az index "internetes portál" [hírgyár].

A Le Monde meglátása szerint Orbán zömök testű, feszültséggel teli arcú, karizmatikus szónok, aki jól ismeri a kétértelmű szavak művészetét, amellyel mindenkit kielégít.

 

 

A Le Monde olvasóinak megláttatója Marion Van Renterghem  A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.presseurop.eu/files/images/author/Marion-Van-Renterghem_0.jpg?1249638279”.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://blog.goethe.de/ueberblog/uploads/NesrinYilmaz.jpg”.

 

Szün.: Mignone a magyartorta habjainak későbarokk csücskén illegve-billegve: Nagyjából két évvel ezelőtt Szili Katalin[akkor:MSZP] a Magyar Országgyűlés házelnöke , A Jókormányzás idejében, a telefonja egész névlistáját körbehívta, mikor sírva-mikor nem, hogy közölje  Gyurcsány [MSZP] lehallgattatja őt és ezzel ő már torkig van.  (frenetikus kacaj hullámai, dübörgés a teremben, éljenzés)

folyt.: [A "Le Monde cikk" interpretációjának interpretációja, aki tudja, mi a kommunista, az kötöztesse ki magát az árbóchoz, mielőtt ezt tovább olvassa]Gyurcsány szerint Orbán az ő ellentéte: "Én kommunista voltam, nagyon sok csalódástól szabadultam meg, jobban hiszek a szabadságban, mint az egyenlőségben, abban, hogy az állampolgárokat a szolidaritás jobban egységbe kovácsolhatja, mint az állam. Orbán fiatal bátor demokrata volt a kommunizmusban, mára öreg despotává vált" - mondta a lapnak a volt kormányfő.

A nyugdíjreform ellen tüntető tréfás, vidám fiatalok Franciaországban, forrás NOL:

http://static.nol.hu/media/picture/71/62/41/000416271-8728-625.jpg

 

 

 

A Le Monde [vagyis Marion]  megjegyzi, hogy Orbán sokat dolgozott a 2004-es uniós csatlakozásért, de tudja, hogy a nacionalista szimbólumoknak köszönheti népszerűségét. Az európai kérdésekben csak a kötelező minimumot teljesíti. Beszédei alatt díszletként kizárólag magyar zászlók láthatók: az európai lobogó, amit 2004 óta elődjei szisztematikusan használtak, eltűnt. 

A  [...] pálinkafőzés engedélyezése sem tudja a lap szerint eltakarni az általános kormányzati irányt, amelynek lényege a hatalom központosítása és az ellenzék kiiktatása.

 

A szerző kiegészítése: Tegnap shoppingolás közben más enyhely, Libri avagy Alexandra könyvesbutiknem lévén a közelben  , egy újságos előtt álldogáltam pár pillanatra két godola közti nagyrohangászásban kebelemen hűs, joghurtnak látszó, tejsavóból pancsolt növényolajipari maradékokkal és képes politika magazinok címlapjait tanulmányoztam a demokratúrában (ahol félni kell, hiszen kétértelmű szavak fortélyos félelme... ö... azt hiszem, a kétrértelmű szavak úntatják már kurvára az embereket és szerintem sokan már csak a sajtómunkásság iránt érzett mérhetetlen undorukból, dacból és csakis azért szavaztak A Diktátor-ra és bandájára, ezekre, ugye.) Három címlapon egy Mr Bean szerűen torz pofát láttam, az egyiken egy icipici íjra hajolt rá célozvást, amiben nyíl helyett gyufaszál volt (ettől kell tehát rettegnünk? ettől a gumipofától?) , egyébként pedig az ő neve, az ő neve, a névkígyója végén az ő új neve Rambó. Jó csaj ez a Marion, blokkolnám, meg minden, de azért a cikkéből kimaradt egy hungarikum, az egész fejlettéjrópában, aminek mintaországa Franciaország, ami ám neeem nacionalista áááádehoóóógy, és a refóóóórmoknak hűdeelkötelezett az egész népe, és eddig Sarko-nak mindössze egy fasza becenevet tudtak kizziadni és ez a Sarkomazoa [ a szarkóma okozója? -gondolja a szerk.] , szóval Európában egyedülálló módon ennek a Diktárornak van a leghosszabb neve és ebből a hosszúnévből sok-sok tag-ecske ismerős lehet egy fejletteurópainak is:

Napóleon Mussolini Hitler GömbösGyula Sztálin Rákosi Kádár Cigány de Veryafeleségét y Escobar Rambó von Ál-Robin Hood  - ez  a demokratúrátor főbb neveinek kígyója, pl a Magyarország 9/11-ét kihagytam. Pont mire kellenének a jó kis történelmi nevek, addigra elkoptatták ezen projeciókat a jógyerekújságírók, pl Mussolini meg Napóleon és Hitler Rákosi akkor volt, amikor még  "a Le Monde szerint" sokat tett az únióscsatlakozásért.

 

játékos feladat: Ülj le egy jógyerekkel és tag-enként szedd szét Orbán hosszúnevét (mely tag-eket egyébként mind mind a Magyar Szellemi Élet kiválóságaitól kapta)- Minden jógyerek, kivétel nélkül azt fogja mondani: Ő személy szerint elutasítja az ilyesmit, nem ért ezzel egyet, főleg a nevekkel sugalmazósdival meg a cigányozással nem.

végmottó:

"Orbán kormányőrökkel veretteti a kölykei tanárait és iskolatársait"

(haladó jóoldali urbanlegend of Budapest, 1998. ősz - gyűjtésembe haladó, legjóoldalibb beálltódású jógyerek jókislánytól került, aki személy szerint a gyűlöletkeltés, a kirekesztés stb születettellensége és elvből nem szerti a nevekkel sugalmazósdit)

"Dr Antall a 30 éves szeretőjét, egy óvónőt nevezett ki a maga helyére, az orvostörténeti múzeum élére"

Jóoldali haladó urbanlegend 1991. -Egy jógyerektől hallottam, akiért nemhogy a kezem tűzbetenném, de pl jegesárba pikk, gondolkodás nélkül vetném magam utána, hogy kimentsem, pedig nem is tudok úszni. Rajongója vagyok a fickónak, pedig útál, mint a szart.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr12392278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 10:37:10

Te, most hallottam, hogy Vezérünk beszédeit állítólag Bereményi Géza bácsi írja. Nehezen hiszem el, de lehet. Szerinted?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 10:41:21

Mondjuk, nem ismerek olyan karriert, amely grafikonilag fennsíkot rajzol...:) Ami egykor emelkedőben volt, annak elébb-utóbb lefelé kell mozdulnia - ez minden dolgok lényege.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 10:43:00

@efes: persze, a fennsíknak is vannak meredélyei..o_O Akkor legyen folyamats hegymenet. (ööö Olyan van, de csak biciklizés közben érezni, te azt nem tudod.:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 10:46:57

Az, hogy Gyuri bácsi nyolcvan éves korára üldözéses lett, az ugyanaz a kotta, mint hogy zsidó világösszesküvés elmélete, meg hogy a Nazca-vonalakat az ufók rajzolták (bár ez utóbbiban azért van valami..) Gyuri bácsit tényleg lehallgatták. Jegyzőkönyv is van róla.

Tokfalv 2010.10.23. 13:09:41

Az semmi, de Orosz J. nemcsak hogy Kanadáig üldöztette magát, hanem ott egyenest egyetemi katedrára. Bájdövéj a _francia_ajkú Québecben üldözött kisebbségi (anglo) egyetemre. (Erről az üldözésről eszembe jut néhai költő barátom megjegyzése egy prominens ellenzékiből lett ösztöndíjpápáról, aki szerint a kiváló, kritikus újságíró üldöztetéseket szenvedett a Kádár-rendszerben. "Üldözte a pénzespostás.")

I_Isti 2010.10.23. 13:28:38

Ez ilyen. Reggeli téma a reggeli gyors c. klubrádió műsorban az orvosok&hálapénz. Menő rádiós újságíró kérdez ezt-azt a téma szakértőjétől. Egy nappal korábbi hír egy magyar kisfiú szívátültetése, ezzel kapcsolatban felhívja az átültetést végző orvost, és bájcseveg vele.
Természetesen miről nem esik szó a telefoninterjúban?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 16:50:58

Hát, kedves vezetőnk sem bír kibújni bőréből, '56 magyar vértől áztatott szent ünnepét saját kormányának propagandájára használja épp most a Kossuth-téren. Beszél nyugdíjreformról, tévéostrom-szétverésének igazságszolgáltatásáról. Olyan szar már ez.

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 02:42:37

@efes: Sokkal szomorúbb, fenn' nélküli síksági történet ez, és ráadásul nem is én döbbentem rá: már A Történelem Hajnalán: 21006-ban Mityu bácsi és Para Ká vitájában merült föl és ityu bácsinál volt a poen. Miszerint

..de először álljunk meg a ténynél: Gyurcsányt, mint demagóg áfiomot, Orbán demagóg áfioma ELLEN találták fol, Vitányi Iván és szűk köre. Piacibevezetése a Mozgó Világ-on által történt. Nézz csak vissza, hogy lett politikai MiszterBén ből Gyurcsány A reformok Egyetlen letéteményese. És ezt bizony a jógyerektudat becumizta, FORDULAT sőt, forradalom állt be a jógyerektudatba, 2003-2003 körül röhögtek a csetlő-botló Betty A Csúnya LYányon, a Jóban-Ropssszban ban van most egy "doktornő " ilyen, akiről már sejtjük: rútkiskacsábó még hű és hajj ám lesz!

Egymást provokációikkal éltetik. GYurcsánynak szüksége van Orbánra, Orbánnélkül nincsen Gyurcsány. Amikor Orbán elbizakodottan és elvakultan esett neki a lazán odabaszott dossziék nyitogatásának, AKKOR GYurcsány azzal provokálta: "GYáva!" Minden volt Orbán május eleján, csak gyáva nem. Na, és ezzel a mostanio beszédével kit akart provokálni Orbán? Gyurcsányt. Ennyi. Ennek vagyunk kitéve és Szellemóriásaink (akik szerinted és szerintem a legkülönbek) nem RÁmutatnak erre a szituációra, hanem dagonyáznak. Hüjítik a népet tovább.

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 02:51:27

@efes: Kizárt, hogy Bereményi írná azokat a beszédeket. Orbánék környezetében nincsen most okos ember. Itt egy okos lehet, Orbán, néhány stratégiai területen tűr meg hozzáértőt, de a beszédíráshoz (őszerinte) ő maga is ért. Ha van tökfj& ostoba kommunikáció, akkor ez az új FIDESZ kommunikáció az. Ebben osztályon aluli szakemberek vesznek részt. Pedig tanulhatnának abból, hogy a "büdös nép" [a kétharmadokok] a legkellemtelibb népnevelés ellenére voltak megint "milyenbunkók". Vagyis az se biztos, hogy annyira hülye a nép, hogy efféle lózungokkal kell etetni. Alapvető tévedés 2006. provokációkkal ping-pongoztatott tervezettanarchikus csürheizmusában fóradalmi momentumokat kivastagítani.
Sőt, úgy tuidom, ész és okosságh meg hozzáértés hátrány, a FIDESZben most a káderezés főszempontja a veszélytelenség és hűsé így persze karrierista elvtelen bunkók látszanak a legveszélytelenebbnek... és olyan emberekekt kukáznak ki, akikre pedig szükség lenne. Még az se igaz, hogy ezt a jógyerekújságírás nem veszi észre, inkább csak nem akarnak jót súgni. Tótánál meg egy-két küldetéstudatosnál fordul elő olyan baki, hogy erre a lényegre is... sejteni engednek picit.

Nézd meg, mekkora sötét alak, nagynulla a kommunikációsfelelős, Tsabeeka a Gulyásdemokráciából havi nettó 300+ költségtérítésért faszábbat csinálna neki és ilyen, mint Tsabeeka, van ebben az országban 25ezer, csajban milyenek, tee! Epilált segglyukú, tisztakörmű tündérlyányok! Akik képesek voltak kétnyelvvizsgával és háromdiplomával pályázni a RetekKlub recepciósi állására! (nettó 80 ért) Mert ők kommunikációszakosak. A FIDESZkommunikáció olyan szar, mintha a MAtula MAgazin írná nekik viccből.

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 02:59:46

@Tokfalv: Nagy tanítónktól Vámos Tibor [Miklós] bácsitól tudjuk, hogy tanképpen mi is kell ahoz, hogy itthon aztán amerikai egyetemi tanárként adhassa elő magát az ember.

@efes: A Nazca vonalakhoz nagyon hosszú kötelek kellettek meg pár hát'ra való cövek. A kor pszichológusai sokat törődtek a jódolgában túl sokat okoskodó emberiséggel, legyen min lefáradniuk, lásd az óegyiptomi dzsemborikat, amiket a parasztok három mihaszna lustahónapjára terveztek, építőtábor, csajok és a kiváltságosoknak járó alkoholos ingyenszörbet[féle]. Egy más technikában viszont azt magyarázták be az embereknek, mely üdvös, ha elevenen tépettetik ki a sziveiket. Megtéveszt a billentyűzet, a capslock és más zseniális találmányok: már 5000 évvel ezelőtt is voltak akkora arc kommcsiszakemberek, mint Zuckerberger.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.25. 18:04:08

Épp most mondta ki Lázár János a kulcsszót: polgártárs. Aki velük tart, az polgártárs. Nem elvtárs, nem pajtás, nem bajtárs, hanem polgártárs. Apa, keezdőőőőődik!

magyar-magyar szótár 2010.10.26. 05:24:21

@efes: Aki meg nem velünk van, az e z e k és b ü d ös k é t h a r m a d. Ugyan efes, ez a fűrészelés, húzzákvonnyák, nyírtákvágták, ebből van kurvára elegem.

Ha 2007. augusztusában kritizálni mertem az un "társadalombiztosítási reformot" akkor rögtön ezek letem és a "reformok kerékkötője". Holott csak annyi bajom volt, hogy nem volt reform, megbukott konkrétan Június utolsó hetében, teljesen. És nemhogy augusztusig nem, de októberig se találtak ki másikat -ám szerencséjükre jött a fideXXX.

magyar-magyar szótár 2010.10.26. 05:30:24

@efes: Pont azt szemlélteted, hoygan működik. Azt ugyanis nem mondta Lázár (bár mondhatná, mert segfej) hogy aki velük tart, az polgártárs. Itt van az Isten, a történelem ura .... ez pont olyan továbbmagyarázás, mint a tiéd, aztán ez az egyszerű továbbmagyarázás már tény lett, hogy benne lesz és kész. Ugyanez az "államosítás" sal.
Cél: Ezek kádáriisták.
Mit csinál a kádárista? Államosít.
Egyik kezemmel felröppentek egy hírt, miszerint az Állam vissza akarja kaparintani az egyébként bűnszövetkezetként ismert, még orosz ízlés szerint is büdös Szurgutnyeftegasz-tól a MOL 21,2 %-át Eeeelfelejtek erről a százalékról beszélni, hogy mekkora is mejkkora is lesz a hányad, elfeledkezem attól, hogy oldalfüggetlenül bármelykormánynak is valahogy visza kéne szereznie a többmintgyanús kézben lévő részvényeket.
mert? Mert a célom az, hogy bebizonyítsam e z e k kádárista kommunisták TEHÁT államosítanak.

És erre nem érv a Magyar Hirlap, mert az óvodában nem érv az, hogy az én kezem könyékig van orvosos játék címén jókislányok bugyijában MERT Józsika suksüköl. Józsikától azt lehet elvárni, hogy a bubust fenje az asztallap aljára DE EZ nem felmentés arra, hogy az index pl .. ez röhej, de tényleg a bolsevik sajtó módszereivel projekciózzon.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.26. 09:33:09

@magyar-magyar szótár: Az érdekes az, hogy miközben elfelejtek Szásáék 21%nyi nyuftuszerjózsagázos részvényeiről beszélni, a Mol vezérének meg nagy nemzeti lófaszt akasztok a mellére 23-án, holott a napnál is világosabb, hogy a pali nagyon is benne volt az ügyletben, ha nem élen, hát strómanként. A ciki éppen ez a nagyvonalú nehogymárdémonizáljuk ezeket hozzáállás: igenis beszélni kell arról, hogy az mszmp óta nem volt ilyen tudatosan építkező, központosító, korporációs fasiszta párt, mint a fidesz. Te most éppen azt csinálod, mint a második világháború előtt a zsidók: Á, nem lesz itt semmi baj! Úgysem hagyják ezt!
Nem a lófaszt nem hagyják, itt fogunk szopni, mint a torkosborz. Úgy ül a fejünkre ez a Duce-klón, hogy kétharmadnyi szavazó birka magyar tapsol neki. Miért ne lehetne egy alapvetően bolsevik párt ellen az ismert bolsevik propaganda módszereivel harcolni? Nem, a bubus nemhogy a falon, de köztünk jár már, akkor is, ha nem beszélünk róla.

heki 2010.10.26. 22:04:14

@efes:
lehet, hogy igazad van, de ezt hitelesen ma Magyarországon ki merné közbeszédbe bepalántázni? (A hitelesen van a hangsúly)

szerintem ezen morog szótáríróúr.

Fenehorizont 667 2010.10.27. 09:12:14

@efes:
nem baj, ne add fel!
harcban a Jó Ügyért, a fasiszta bolsevikok ellen minden eszköz megengedett.

Fenehorizont 667 2010.10.27. 09:15:53

@heki:
hetente szerintem több száz független véleménnyel rendelkező értelmiségi 'palántázza' bele a közbeszédbe.
hogy ez mennyire hiteles? háácc...jól látod, pont ezen megy a morgás, és a hangsúly is ezen van.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.27. 16:21:13

@heki: Hát, ja, kevés az olyan politikailag tiszta ember, aki ezt ki merné jelenteni, hiszen ezzel ő maga is részévé válna a politikának. Aki a sarkon álldogál, azt elébb-utóbb meg is basszák, ugye. Az LMP tényleg úgy tűnik, hogy nem az a csapat, aki ilyet mondana, de akkor ki? Azt már régebben beszéltük itt Dudinál, hogy a bal oldalról (mert a jobbnak ellenzéke csak bal oldalon lehet) nagyon hiányzik egy valódi szocdem párt. Egy olyan, akik annak idején a komcsikat is ütötték, a nyilasokkal együtt. Hátha nekiugranának "ezeknek" is.
süti beállítások módosítása