A gerillakertészet olyan, mint a szar,  ha a mi kutyánk kölke kakilta, jövőbemutatóan alter & bio spanyolviasz, ha pedig ezeké, akkor fos.

A gerillakertészet városi földfelület illegális(nak látszó, pl politikai kampánycélú) beültetése növényekkel. Elhalt fa üreshelyének beplántálása.

öööörvára aztán jellemző A Város polgáraira az, mint az éln se érdemes vidéki tapltahók által lakott települések polgáraira, hogy díszitik növényekkel is a nem a tulajdonukban álló környezetet. Ha valaki lent jár a nemérdemesbe  , a sivárságba, láthatja, hogy Pusztatahófalván még a villanyoszlopokon is muskátlit locsolnak a szegénymunkások. A Városra 60 éve jellemző, hogy ha egy ház esőcsatornája szétakad, éveken át mossa a jellegzetes pesti malteroeklektikus giccsdíszeket (ez még  A Város néhai szépségét igézné...) ... régebben az IKV-ra vártak, most meg a közös képviselőre... eh, mit beszélek, 600 ember lakta ház előtt csak akkor seprődik el a hó, ha a FŐKEFE odaküld valakit. Vidéken ellenben, ahol nem érdemes élni nem csak a gerillakrtészet dívik, de a háza előtt is mindenki maga sepreget, még ha az pedag' szolg' férőhely is.

Index Anyu gyáriblogjából copy:Az ember ahelyett, hogy nyavalyog - vagyis például blogot ír -, megy, azt se szó, se beszéd elültet ezt-azt, kertészkedik egyet a városban. Richard Reynolds a kettőt ötvözte és csinált egy gerillakertészeti blogot. A Guerrilla Gardenin a londoni kertész blogjából a téma globális fórumává nőtte ki magát. Ma már több csapattal dolgozik együtt a fickó: helyiekkel vagy akár utazik is az együttműködésért, így már gerillakertészkedett Líbiában, Berlinben és Montreálban is.

Reynolds önmagát gerillakertészként definiálja: "egy modernkori zöld katona, aki a bombák helyett virághagymákkal harcol, hogy az elhanyagolt, feledésbe merült városi zöldfelületeket újra használhatóvá tegye, mindenki legnagyobb örömére". Az első helyszín, amelyért harcba szállt, egy keskeny kis téglafalakkal övezett telek volt, a lakása épületének előterében Londonban. A telken semmi más nem volt, csak szemét és gyomok. 

Azután már tovább merészkedett a nagyobb virágágyak irányába és egy hajnali két órás akció keretében virágokat telepített egy távolabbi utcában, hogy a lakosok reggel friss virágillatra ébredjenek. Négy évvel azután, hogy Reynolds elvetette az első magvakat, a gerilla kertészet már világméretű mozgalommá vált.

 

A guaerilla gardening-ben van valami tipikusan városibalfácános hűddealtervagyokmán nejlonparaszti báj, afféle ez, minha én gerillaHTML-hártyakovácsnak nyilvánítanám magam és elkezdenék belenyulkálni a forrás-omba balracsőr/jobbracsőr ,mert ezek a csőrök olyan cuki hangzásúak, de mik is?

http://sparklemag.files.wordpress.com/2008/05/gg1.jpg

 

Aki egy picit kertész tényleg és megnézi ezeket a barmolásokat, feláll a hátán a szőr. pl azok a palánták.. locsolót nem visz magával a gerilla... szezont a fazonnal ültet egybe és a tőtávolság, juj.

 

A mélymagyar gerillakertész olyan fazonális és szezonális übermodoros, mint a pestibringás vagy az, aki meg tudja kontextuálni valami faszagányos szofisztikálásban, hogy a romkocsmás Budapest, na az aztán egy kurvára alter egy cucc éspl. Bánthatatlan Gábor egyik kulturális  eredménye., amit félteni kell, mintha A Város a tanácskorszakban is nem lett volna alter és nem fog ugyanúgy alter maradni, ha jönnek ezek szétbaszni mindent.  Budapest alter volt van és lesz.

Tehát csakis megfelelő feltűnéskeltés mellett érdemes "gerilláskodni". Pl az nem menő, hogy veszek a lomiból egy 30 éves háromsebességes agyváltós Puch mamambiciklit meg egy bicós sisakcsit és csak úgy elkezdek bicózni A Város-ban semmi jelmez nélkül, mint egy holland diáklány vagy cukrászfiú vagy miniszter, hanem még más kellékek is, de főleg magatartás kell a bicóssághoz, pl legyek akkora taplótahó a gyalogosokkal, mint amekkora bunkók velem az autósok és ez már osztán tényleg magyaross, a javából. Én le tudom rúgdalni a bunkó autós tükrét a lábikómmal, de a paraszt gyalogos úgy se tud megfogni, ha a lábával keréken ütött, amikor belehajtottam a neki zöldjébe a zebrán.

 

gerillakertészet - választási kampányokokból megboltoljuk Daniel Cohn Bendit úr ügynökével ímélben és ő sziveskedik pártnak látszó szervezetünket támogatni megjelenésével és nevével - copy:

Nyitólap » Hírek » Gerillakertészet Budapesten Daniel Cohn-Bendit úrral

Gerillakertészet Budapesten Daniel Cohn-Bendit úrral

2010. szeptember 25. szombat

8cbviragultetesA Lehet Más a Politika főpolgármester-jelöltje, Jávor Benedek Daniel Cohn-Bendit úrral, az Európa Parlament zöld frakciójának társelnökével együtt növényeket ültetett a – világörökséghez tartozó – budai felső rakparton.

Az akcióval arra hívták fel a figyelmet, hogy a fasorok a városi zöldfelület legfontosabb elemei közé tartoznak, megőrzésük és fejlesztésük az élhető, fenntartható városok megteremtésének előfeltétele.

 

 

A legnagyobb gerillakertészetek A Városon kívül vannak, ahol nem érdemes élni. Faluhelyen általában az utca közepéig az ottlakos portatulajdonos felelőssége is a közterület kinézete. Gyűjteményem éke Dabas , ahol az 5-ös út mentén Magyarország legnagyobb gerillakertjei húzódnak, ki ángolgyöpöt ápol s díszcserjéket ültet, ki egy kis veteményest is, mások tűzifát is tartanak rajta. Magamfajta lyukmagyarországbéli persze el nem képzelheti, hogy lehet az, hogy nem lopják el, amit érnek az arrajáró gyűjtögető (halászó-fémvadászó) népek.

 Elfogyott az LMP pénze, éppen az önki'válcsi választási fincsijében. Támogassad má' az egyetlen netokratív magyar trójaifalópártot !!- ha megszoptad a cumit, akkor azért, ha jópofának tartod őket azért, ha   Index Anya faszán lógsz, akkor pláne legyen lelkikésztetésed utalni.

 

Az LMP blogötletként Index Anya kebelén belül, az  index dolgozóinak munkájából jött létre, itt következik egy Szily László portfóliójába illő hoppá, ült, üldögélt az LMP blog a semmi ágán, amikor arra jött egy magas, elegáns okos Felnőtt Bácsi ésbár ők nagyon nem akarták, de mégis párt is letek, afféle viccpártként indultak meg ilyesmi, hhűddelazzzán. "Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!"

Önkormányzati Választások 2010

Magyarország újra választ. Feltéve, hogy lesz kik közül választani. A Fidesz-kormány eddig leginkább a saját hatalmi céljaival volt elfoglalva, megszállta a független intézményeket és saját érdekei szerint átalakította az önkormányzati választási rendszert, megnehezítve a kisebb pártok és a civilek indulását. Ha ajánlószelvényeddel és szavazatoddal az LMP-t támogatod, akkor nem csak a társadalmi igazságosság, a tiszta közélet és a zöld értékek pártját segíted, hanem bebizonyíthatod azt is, hogy az állampolgárok akarata erősebb a kormány hatalmi szándékainál.

Hogy lehet más a politika, mint amilyennek a Fidesz-kormány képzeli.

Tájékozódj! Kérdezz!

Ismerd meg az LMP jelöltjét!

 

 

UTALJ BAZMEG MERT KÜLÖNBEN GYÖNNEK EZEK ÉS 

SZÉJJELBASZNAK MINDENT A VÁROSBAN

 AHOL MÉG ÉRDEMES ÉS JÓ ÉLNI!

assan itt a választási kampány. Az LMP már lázasan készül a megmérettetésre, több száz lelkes aktivista igazítja az utolsókat a kampányanyagokon, készül az ajánlószelvény-gyűjtésre. Arra, hogy megismételjük a tavaszi csodát, és minél több településen juttassunk be képviselőt a helyi önkormányzatokba.

Mint tudjátok, az LMP mögött nem állnak nagy cégek, csak az INDEX de az nem arról híres, hogy pénzt nyom akár még a saját blogmotorja karbantartására is, nekünk nincsenek ámm, óóó, hoooogyis lehetnének mindenféle gyanús támogatóink. Mi a ti jóindulatokra, és a ti jóindulatokból most már az állami támogatásra is számíthatunk a kampányban. Illetve számíthatnánk, ha a Fidesz nem késleltetné a pártoknak járó állami pénzek kifizetését az egyébként tök üres kasszából, így nehezítve a többi párt helyzetét.

Ezért arra kérünk titeket, támogassátok a kampányunkat, támogassátok azt a politikát, amit a Parlamentben elkezdtünk, és helyi szinten is szeretnénk folytatni!

Számlaszámunk:

10300002-10506374-49020359

 Ha aztán kiderült, hogy nem tetszünk neked, majd visszautaljuk a pénzed, csak most tejeljé' -léccíí-léccíí, mert el vagyunk lehetetlenülve, mert egy kurvaországban, ahol a fizikaipiacon 180 napos, sőt, fizetési teljesítési határidők vannak, tej, zőccségek felvásárlási árát teljesítik negyedéves időhatárokban, államiberuházásipénz kifizetését, mert nincs miből, hivatali aktakukacok próbálják mondvacsinált ürügyekel elodázni, ott pont a politikai pártnak látszó hoaxizének, ami pedig hűűűdddemás és majd ő Isten Madaraként levegőn meg mennyeimannán fog élni, fizetnek PROMT RÖGTÖN ÉS AZONNAL? deee, háát.

Sajnos Tarlós már most elkezd széjjelbaszni mindent, pl bejelentette, hogy a Szabó Ervin' nek maradni fog a neve.

 

A szövegekbe belegerillakertészkedett cuccaimat nem jelöltem külön, jó étvágyat!

/a szerz. nyil./

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr972323601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elsevero 2010.09.26. 11:17:35

írsz jót, érdekest, de mindjárt felütésnek olyasmivel kezded, amit saját tapasztalatból tudnék kontrázni, innentől aztán gyanakodhatok, hogy vajon a többiben mennyi az igazság, tahófalván akkor van virág az oszlopokon, ha a polgi már nem tudott mit kitalálni a közmunkapályázatban(lásd. szegénymunkás), az én menetközben szétszakadt kuplunbowdenemet félóra alatt cserélték Telekgerendáson!, az is egy metropolisz, naja, az elempé meg vagy hazudik mer van pénzük, de lenyúlták, vagy télleg elfogyott, de akkora lúzerek, hogy nincs egy milliárdosuk, akit fejhetnének, vagy tökmindegy mit beszélnek mer ők a zindex csinálmányai vagyis hoax, akkor meg kuss a zsebünktől, még az is lehet, hogy igazad van indexileg-lmpileg, nem érdekel különösebben, kb annyira tehetségtelenek mint a fidesz, de még nem loptak annyit(esetleg semmit) mint a maszop, de legalább nem hányok tőlük mint a jobbiktól! És ez ma, Mo-on nem kevés!

csak annyi hogy 2010.09.26. 11:33:54

Legtöbb pesti bringás a lomisoktól vette ötezerért a bringáját, és azzal tekerget a bringaúton, mert tavasszal butaság metrózni. Vannak modoros faszok, de róluk megemlékezett már Modor Tibi. Ugyanígy vannak nem-modoros gerilla kertészek, ők azok a mamák akik a lakótelep tövébe kis virágágyásokat művelenek és őrzik is az elsőemeleti ablakból.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.26. 14:11:08

@csak annyi hogy: Nem feltétlenül, én pl,boltban húszezerért, de nem velünk van a baj, mégcsak nem is a futárokkal, akiket lassan közellenségnek kiáltanak ki az autósok. A futárok általában tudnak biciklizni, az pedig, hogy rugalmasan kezelik a KRESZT, az legalább annyira nevetséges, ahogyan azt a tilosban parkoló, sebességkorlátozást rutinszerűen túllépő, elsőbbséget rendre meg nem adó, ám véletlenül a pirosnál mindig megálló (azért annyira már nem fasza gyerekek, hogy nekimenjenek egy keresztbe jövő hasonszőrű parasztnak) autósok róják fel nekik. Mi, pesti bringások is tudunk biciklizni, még a KRESZT is betartjuk, az ésszerűség határain belül, nem velünk van a baj. Baj csak azzal a viszonylag széles tahó társadalmi réteggel van, aki azt hiszi, ha ő közlekedik, akkor mindenki másnak vigyázzba kel állnia. Velük van a baj.

Most láttam éppen Thaiföldön és kambodzsában működő közlekedési morált. A KRESZ gyakorlatilag nem létezik, egyetlen kimondatlan szabály létezik csupán: ne menjek neki senkinek! S ezt mindenki betartja, egy hónap alatt komoly balesetet szinte nem is láttunk, pedig több mint 3000 km-t csavarogtunk utakon, miközben pl. Bangkokban legalább 5 millió robogós száguldozik mindenfelé. Rendőrt is alig, csak a politikailag fontos pontokon, igaz ott gépfegyverrel. Szóval, van ahol működik, Thaiföldön, vagy tök más okból Hollandiában, valamiért itt, ezen a nyüves fostalicska, pöffeteg, önző és köcsög országban nem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.26. 14:20:40

ez meg szótár, bazmeg, hogy a legvállalhatóbb faszkalapkat orrontod, azért olyan köcsög dolog. Mintha az oviban kiválasztod a legkisebb szemüveges gyógyegeret, nem ám a benga Cánót, a romabáró fiát, nem is Kenyerest, a telepi prolit, hanem Jenőkét, a zeneiskolai igazgató kisfiát. és őt rúgdalod térden. Rugdalnád inkább a Cánót, aki mindig megeszi az összes gyerek tízóriaiát, vagy Kenyerest, akinek mp3-lejátszóból legalább 50 db van otthon, de ADIDAS cípőből is, amiket elcapcarázott az udvaron a kisebbektől. Mondjuk, ők levernének karónak a kerítés mellé, így nyilván marad neked Jenőke. De őt meg minek basztatni már?

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.09.26. 15:08:00

@efes: ez MMSZ-nál a kultúrkampf része, hogy ami nagyon városi jelenség, azt mindenképpen leszólja, merthát nyomják krahácsot, és valahol vissza kell vágni

csak azt nem veszi MMSZ észre, hogy nem a megfelelő emberekkel küzd meg, mert pl. attól, hogy városi biciklis valaki, nem feltétlenül röhög Tiszabő választási listáján, de MMSZ fejében ez kb. így van
városi biciklis = index szerki

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.26. 21:17:47

@Budai Hella: Ezen mindig ki is akadok, hiszen én városi biciklis vagyok, de nem vagyom sem indexes, sem Városi Biciklisták Baráti Körés, de még elempés sem.

Az meg, hogy ezeket a szerencsétlen virágültetőket baszogatja, aztán máshol meg ki a hippi, ha ő nem, szóval ez azért már shock. Tudomásul kell venni, hogy a városi lét lényegesen koncentráltabb kommunikációt igényel, mint a pusztába kiáltozni mondatokat.

Fenehorizont 667 2010.09.27. 11:41:09

@efes:
ne adja az isten, hogy ez a "kis szemüveges gyógyegér" egyszer, egy következő választáson a mérleg nyelve legyen a parlamentben.
akkor aztán leshetnénk siffer andrást, ahogy belügyminiszterként magyarázza a hülye választóknak, hogy mér is volt szükségszerű a koalíció a megújúlt, mostmár teljesenmás mszp-vel.

mondjuk a meggondolatlanul választott lehetmás névvel elég nehéz lesz ezt kimagyarázni, de egészen biztos vagyok benne, hogy megoldanák valahogy.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.28. 13:18:31

@fenehorizont: Pedig adja Isten, hiszen amúgy csak 'ezek' maradnak, ha éppen ráérnek bemenni a focimeccsről vagy a templomból. Inkább a komcsik, mint ez a balfasz, de ehhez képest arrogáns és pökhendi, ájtatos, műmájer bagázs. Mondjanak le, most.

magyar-magyar szótár 2010.09.29. 03:19:12

@csak annyi hogy: Sokat autózom A Városban, ahol érdemes élni. Vannak profi bringások, akik tudják, mi a tükörholttér.
Bizonyos, itt nem részletezendő okokból k ü l ö n ö s figyelemmel vagyok a lomibringák eránt, de még nem siokerült egy ilyet sem elcsípnem, általában a profik (hivatásosok, pl futárok) alatt nem túl csilivili, de azért márkás (nem fél, hanem egészen) versenykerékpárt látok. Még eleddig nem láttam ószterdammi mamabiciklis fazont, de ezek szerint nem volt szerencsém. Az is igaz, hogy nem szeretnék A Város legtöbb útján biciklizni, mert úthibái még négy széles nyomtávú-nyomú keréknek is veszélyesek, nemhogy egypár kolbász'nak, virsli're (versenykerékpárgumira) gondolni se mernék.

De
@elsevero:
egyébként annyira nem kell annyira @efes: [jól kapisggálod, ugye, milyen kellemetlen eljárás is tud lenni ez a "felvilágosult matulista fikaizmus" hean??? :) ] komolyan venni ezt a bejegyzést [sem] inkább tüköre valaminek...

magyar-magyar szótár 2010.09.29. 03:20:44

@efes: Én mindenesetre nem szeretnék palánta lenni, amit Jávor Benedek plántál kampánycéllal, te igen? Bár még mindig jobb a helyzetük, mint az ánglius mintában a fa tövén halálra ítéltetetteknek...

magyar-magyar szótár 2010.09.29. 03:25:02

@efes: Van még egy dolog, ami a szemünkben kaotikus afrikai-ázsiai közlekedést jellemzi.-.. de már az olaszt is, a figyelem.
Ez nincsen nálunk, figyelem. A nem ütközni!-t ugyanis csak úgy lehet betartani, ha figyelek. Pl érzem a járművem határait. Bp-n állandó gond a parkolás, Párizsban 120 autó foglal el 100 autónyi parkolóhelyet, Pesten meg 77. Nálunk olyan, hogy tükörbe nézni Eleve, nálunk a dudálás sértés és nem azt jelenti "Itt vagyok/ itt jövök!"

magyar-magyar szótár 2010.09.29. 03:39:26

@csak annyi hogy:
CM Bezzegisztánban : 1.bp.blogspot.com/_4zugwNdWgr8/TAklwQw0XPI/AAAAAAAABqo/cn5oW8VEn2k/s1600/critical-mass.jpg

és Budapesten

Játékos feladat: karikázd be az a'dam-i stílusú mamabicikliket a bp-i CM-fotón (jógyerek vagyok és még olyan képet választottam, ahol van pár tényleg kb 10-20 ezret érő ócska bicó is)
www.helyitipp.hu/kepek/vegyes-kepek/critical-mass.jpg

Kedvenc bezzegisztáni képem, (ahol a bicózás csak úgy van és nem modorosság)
mintier.net/images/Holland/1913-Amsterdam-Bike-Parking.gif

I_Isti 2010.09.29. 23:10:31

1) Egyszer, még a kilencvenes években (bohó ifjú voltam) fejre álltam bringával egy mintegy 35 cm-re besüllyedt útszéli csatorna lefolyónyílásban.

2) itt a faluban, ahova kiköltöztünk, majdnem mindenki vagy trabival jár, vagy biciklivel, de a leggyilkosabb dolog a villamos kerékpár - ugyanúgy nem látszik, viszont hallani se lehet.

3) A 60-as évek végén a papák és mamák, akiket beköltöztettek a xi kerületi panelházakba (biztos vidékről) szépen rendben tartották az aszfaltjárda és a házak közötti részt, beültették virágokkal, bokrokkal stb. Érdekes, hogy akkor még nem találták föl a gerillakertészetet... valamint ezek a kertmaradványok még mindig megvannak, már ahol a kutyák nem rongálták szét.

4) a sarkon lakik két mama, akik olyan szép kertet gondoznak, hogy csak csurog a nyálam, bár ez attól a körtétől is van, amit tavaly nyáron vettünk tőlük, egyszerűen hihetetlenül finom volt. A kerítésüket - ami az úttól mintegy 3,5 m-re van, némi árok és 1 m magasság is elválasztja az úttesttől, valami barom kidöntötte, aki nem tudta bevenni a kanyart. A kerítés és a betonjárda közé mindig ültetnek virágokat, az utcára. Ez szokás errefelé.

5) az a kollégám, aki tökölről járt be minden nap biciklivel, egy ütött-kopott bicót használt erre a célra, a másik kollégám 30+ ezres teszkógazdaságos vadiúj bicaját a cég kamerával őrzött (!) bicikliparkolójából lopták el, fényes nappal, 3-4 biztonsági őr szeme láttára. (Aztán hetente loptak el onnan bringát, volt, amelyik 100k körüli értékű volt...)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.10.01. 01:15:49

azt értem, ha valaki rühelli az elempét

azt is értem, ha valaki rüheli az összes/bármely pártot

még azt is értem, ha valaki rühelli pestet
(azt is, ha a 'vidéket')

sőt, még azt is, ha valaki rühelli a 'pestieket'

vagy a jófiúkat

vagy akármit

van=e amit nem értek.
(pont)

off
az lmp nem index=kreatúra
on

attól még (a.k.a. ennek ellenére=ezzel együtt) szar

van=e, amit

. . .

. . .

. . .

(az egyenlőségjel igaziból kötőjel, de idegen laptopon tb)

magyar-magyar szótár 2010.10.01. 03:59:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az LMP totálisan index kreatúra, még csak nem is index, hanem onnantól fölfelé... de ez az írás nem az LMP-ről szól. Egyébként maszekban az LMP szimpicsek nekem.

Ebben az írásban egy bizonyos fajta matulista fikaista eljárás alkalmazása figyelhető meg, (pirulok, de azért mutatom, ahogy öszetolom a hűűűjje londoni csávó munkáját a kismagyar napipol aktualitással pl) fagylalt-visszanyalás szerűen persze, amit jógyerekek jaj anyiraaaa (ez érdekes nem?) nem szoktak érteni...
Amúgy pl én nagyon egyetértek a gerillakertészekkel, hát a balfaszokat sajnálom, meg a szegény kis palántákat a nagy fa tövén (a gyökerük alatt 1cm-vel a fa gyökere terpeszkedik széjjel, meg a kutyák -így már beugrik valami?? :) )
Én pl a fölösleges orozvakelt facsemetéket szoktam gerillakertészkedni, de ez nálam olyan, mint a biciklizés, csak úgy van. Szivesen adnék persze ötleteket gerillakertészeknek ( pl elholt fa g helyére fát ültetni hogy) meg ilyesmi, pl gyűjteni egy szatyor makkot és azt elvetni valami olyan fa árnyékába, ami nem éri meg a következő évtizedet meg ilyesmi.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.10.01. 13:16:01

@magyar-magyar szótár: a gerillakertész nem a palántákért/ellen van

hanem a hülyepestiek miatt/ért

magyar-magyar szótár 2010.10.07. 07:34:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Geréb Ágnes is az otthonszülésért van, a hülyepestiek miatt/ért
de hogy.. azt jobb, ha hagyjuk...
Én pl faluban tudok gerillakertész lenni, csak itten nincen nagydob, hogy üssem, apám 60 éve gerillakertész, a háza eleje egy totál gerillakert. Csak itten nincsen nagydob.
Pl egy fotó arról, hogy AFTER mi van azokkal a kibaszott (és pr-program) gerillakertekkel.
Van itt a bloghún egy blog afféle névtelen gerillakertészről, aki utógondoz is.

magyar-magyar szótár 2010.10.07. 07:37:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az index pl a hülyepestiak miatt/ért van. De amikor elkezdi powerelni a Szegény MSZP hoaxot (ti hogy alig van pénzük, éhezneknyomorognak) az több juj sőt ujujujujujjj
Vagy álsemlegesen mosni be tarlóst (hogy ugye bvele az a baj, hogy osztott meg és uralkodott és mindenkiről tudott mindent, míg pl Dejó Demszky nem kérdezte meg Hagyót: "Te dugsz az Évával?" Csak az a baj, hogy mást sem kérdezett meg Hagyótól, sőt, semmit se.
süti beállítások módosítása