Ha megnézzük, kicsodák is a buták, egyből kiderül, hogy nem mi, hanem ezek. Ezek kirekesztőek, ostobák, széjjelbasznak mindent meg proviciálisak, szűklátókörűek , vajákosok, babonásak, idealisták , mesevilágban élnek, ha magyarok és ezek, akkor nemzetieskedők, urambátyámisták –mi ugyanis a kapcsolatitőkénket forgatjuk, nem rokonok-ozunk. Mig ezek  a buták aljasan korruptak, a mi munkánkban természetes attitüd a bizalom, az  a  természetes , mint a Micimackóban, hogy ha én gründolok kamarillát, abba a régi keresztbealáírós igazgatóanácsi tagságot is vállaló üzletfeleimet hívom meg , és mi, ezekkel szemben nem uram-bátyámozunk, hanem geng vagyunk és galeri, mert ezek jópofa elnevezések és mért ne a Bogival csináltatnám meg a honlapomat, ha még a fősuliról ismerem, szólok neki, hogy legyen számlaképes és tán nem fogok ott szarozni, egy rendes összeget utalok át neki azért, amit a közepes HTML-hártyakovács kilenc éves fiam viccből negyedóra alatt összelopkodna ugyanúgy... Ezek ciffraszűrösek, fütyülősbarackozósak, heőjjderutyutyúzósak, de szintén ezeknek vannak olyan hülye öltözködési előírásaik, mint a fehér [sport/bio] zokni tiltása vagy nőknél a zártorrú cipő megkövetelése.
Mi lényegünkben is szabadgondolkodóak vagyunk, szemben a favágóingesekkel, a modorosan nyomják-krachácsolós vidéki branccsal. Míg ezek az ostobák görcsösségével kapaszkodnak elavult nézeteikbe, korruptak, lopnakcsalnak, fosztogatnak és osztogatnak, mi izzadságmnetsen, szint sportból a katonainak látszó, gyárilag műkoptatott és rojtozott zubbonyunk zsebében zerrenő kis masinánkkal nem keressük hanem europeér módon találjuk a pénzt, ami nem istenünk nekünk, csupán mint életminőségünket javító eszközt, szemléljük, rohadjon ki a bele Bill Gates-nek, bezzeg Zuckermann-nal lehet fészbúkolni, lájkoljuk.
Ezeknek fogalma sincsen például a trendekről, egy arckiállításon úgy kell néhány díszpintyet az árvalányhajánál fogva a futottak még sávba fölrángatni, nincsen humorérzékük, csak busongani tudnak, jellegzetesen lefeszített karral, ámde ökölbeszorított kézzel. Kedvenc zenekarunk a Bëlga meg a Kispál és a borz, van affinitásunk a cigányság problémái iránt, bezzeg ezek modorosan csápolnak a Republik koncertjein a százkétéves nemzetipank Cipő bácsi előtt (egy kicsit ugyan nem mindig vagyunk képben, mint pl a galeri milyen jópofának találta a Legszegényebb Falu választási listáját, dojót is kacagtunk édes csilingelő rosszcsontgyerek puruttyanevetésünk gurgulázta A Várost). Itt van példának okáért A Város megítélése, az egyetlen érdemes hely ebben a szaros országban, ahol érdemes és jó élni, de ezek valami érthetetlen mély sértődöttségben, bocsjav félreértelmezett nemzetiérzelmű sértettségben, hagyjuk a faszba, ezek egyszerűen ostobák és  kirekesztőek és kész.

Buta vagy ha nem tudod azt amit én tudok.

Én abból élek, amit te nem tudsz és azért is ilyen jól, mert te nem tudod.

Amit én nem tudok, az vagy nincsen vagy nem érdemes tudni vagy lényegtelen.

Tudom, amit tudok, de azért mindent nem kötök az orrodra, mi lenne akkor, ha mindenki tudná, amit én tudok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr762299534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.19. 15:04:18

Ez jó szöveg, ha az index az lenne, aminek látszani szeretne, de nem az, akkor ilyen lehetne rajta a vezércikk.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.09.20. 13:17:47

Kispál vs Rebublic nem ezek-azok stb akármi kérdése

hanem tény

uppercut 2010.09.20. 18:44:12

Nem tudom mi lehet az oka, hogy ennyire egyszerűnek látod a világot. Talán időhiány?

Ja meg! Az a nemzeti punk max egy enyhén balos sramli. Persze, ki, mit akar belehallani...

magyar-magyar szótár 2010.09.21. 05:58:42

@uppercut: áhh, sőt, ellenkezően, mindig az a baj, hogy még túl bonyolult is. Az enyhén balos sralmli is már bonyodalom vagy egy második harmadik) hártya. Ami többrétegű, azt már nem értelmezik.

Kimaradt a főszövegből, hogy ha én ezeknek a honlapját feltöröm és pornót teszek föl, akkor cuki és ügyi vagyok, ellenben ha ezek feltörnék a mi honlapunkat és míveltetnék ugyanazt, akkor nyilván galád bűnözőkök lenének. Ésígytovább.

De nem csak polmarketing, általános marketingcél is, hogy két lehetőségnél ne lehessen több. Vagy fikázom az Avatart vagy Avatar rajongó vagyok, de nem mondhatom, hog van egy 3-4. hártyája az Avatarnak, ami tetszett.

Popper bácsi is azt tanította, hogy összetett személyiség nincsen, vagy teljesen elfogadom vagy teljesen elutasítom az embert nem lehet mazsolázni.. és akinek összetettek a tulajdonságai, az kuka.
Teljesen primitív szillogizmusokat kell állítani és kész.
Ha megnézed az arc-kiállítást, a stréberség katalógusa. Esetleg valahol a sarokban ismeretlenség homályában, ha elsikkadhat valami töbszörösen öszetett, nem primkó kétváltós.

magyar-magyar szótár 2010.09.21. 06:14:58

@efes: én azt tapasztalom, lásd a subbát, a homárt, stb Szily blogpápa őszencsége tevékenységét, hogy egyáltalán nem is izgatja őket az, hogy belógnak a mikrofonok, Koyak-órája van Dzsingisz kánnak meg ilyesmi. Önmagában a Homár blog zanzája az indekszizmusnak: Lidliségben tálalni a teszkógazdaságosságokat. Annyira szarnak rá, hogy pl amikor már még a hívek is figyelmeztetnék őket, hogy most ez el lett baszva, nemhogy egyszerűen leveszik az elbaszott posztot, hanem Dr Kovács Zoli bácsi (ÉS-igazgató) módjára még inkább tovább kezdik el magyarázni, mint egy istenhátamögötti kis faluban Lessz tanítónéni azt, hogy mért írta a gólyát pontos jö-vel.

Itt van mindjárt a kétharmadokok kérdése, pl tud úgy tenni az index, mintha nem lenne combtőig felelőssége abban, hogy ezek a büdös kétharmadokok vannak. Nem akor kellett volna gecizni Szegény Ferit, amikor Szegény ferinek marketingcélja lett az, hogy úgy nézzen ki, mintha menne (miközben maradt) hanem mondjuk már 2006-ban és akkor nincsenek büdös kétharmadokok, sőt, neaggyisten van MDF meg SZDSZ is.

Fenehorizont 667 2010.09.21. 11:57:41

@magyar-magyar szótár:
meg olyan ez, mint a "troll". ha benyögök egy olyat, hogy a hülyemagyarparaszt csak eztmegaz csinálja, mer ostoba, és különbenis a kurvaanyját, mer ezek miatt tartunk itt, akkor pimasz vagyok, és kritikus.
ha azt firtatom, hogy talán nem kéne függetlent játszani, mer kilóg a közpénz (a hülyeparasztok közpénze) a szuverén zsebéből, akkor először fideszbérenc vagyok, ritkábban hülye, értetlen, tipppikus magyar, később, egy-két hozzsázólás után már "troll"-á avanzsálódom.
süti beállítások módosítása