magyar-magyar szótár 2010.09.03. 08:23

patt

A malomjátékban ugyan nincsen patt. De a zajjas gumicsizmás vidéki mucsaitahó fiideszgeciket annyira gyönyörű, csiki-csuki, de mégis patt szerű helyzetbe hozta Gyurcsány ( Bajnai végelte el a játékot), hogy képtelen vagyok ezt a politikaművészetileg orgazmikusan gyönyerő helyzetet nem felvázolni... Most szeretnék igazán valami jóléti unalomban döglődő bezzegisztáni, de leginkább svejci  blogger lenni és  behúgyozásig tartó felhőtlenségben kacagni a hitelből élő magyarok gazdaságának lerohadásán... Vagy megelégenék azzal is, ha a Húgyozó Kutya pártban dolgozhatnék  a hétkerületbeee a független jelölt javára elundorítani bármelypárttól a szavazókat (a megfejtők között, akik tudják, melyik  pártnek lesz most a legtöbb függetlennek látszó jelöltje, Húgyozó Kutyuskákat sorsolok ki...) Végülis ez is egy fasza attitüd, hogy mindenszar és legyen mégszarabb húgyozzunk a Kutyussal, kamón. Aki ismeri személyes face-emet, az tudja, hogy nekem nem kell piálnom meg másnaposnak lennem ahhoz, hogy akkora geci lehessek, mint aminek Mágocs Magócs képzeli magát ... 

"Szétbasznak ugye mindent" -szól a jógyerekfáma, de nézzük csak ezt a baszást konkrétan meg:

A régiók rendszere vízfej a vízfej (az Állami Bürokrácia) mellett. A fidexxekek 2006-os, a jeccerűnép totemisztikus ikszelései miatt elfajult önkormányzati-választási győzelme után a jópofi jókormány elkezdte betonozni a régiók rendszerét, miközben az un. "önkormányzati reform"ot (  a reform a neve a szétbaszás -nak, ha jógyerek csinálja, lásd vasút szétbaszása) reklámoztatta a slapajmédiájával, szinte ingyen, a legkorszerűbb népnevelő eszközökkel. Az önkormányzatok a kötvénykibocsátásban szaladtak előre az orrabukás ellen azzal, hogy maj' gyön a fideszkórmán oszt kihúz bennünket a szarból.

Álljunk meg röhögni, de jó: Nem fogja tudni miből kihúzni őket, dojó! Tipikusan máélymagyar az örömünk, de ugye dögőjjön a csürhe!

 

Fölösleges párhuzamosságok vannak a régiós és önkormányzati rendszerben.

 

Adja magát az  ötlet: "Basszuk agyon/ reformáljuk meg a régiókat és akkor pénzt takarítunk meg."

 

Csakhogy a régiókhoz nem lehet nyúlni, mert a Zónijó köti, eus-pályázatok láncolják.

 Most megint álljunk meg egy derék jóarc-jógyerek kacajra.

Jó, ez nem megy, akkor "A picsába az önkormányzatokkal, az önkormányzatiság drága, szereljük le!" Nem új ötlet ez, és amikor jóoldali megfelelőgyerekek akarták leszerelni, akkor cuki volt ez az ötlet a jópofisajtó számára is-Csakhogy nincsen pénz arra, hogy az Állam visszavegye az önkormányzatoknak leosztott feladatait. Ráadásul ezt a jógyerekek kádárizmusnak hazudnák föl, ha nekik nemmegfelelő politikai „oldal” barkácsolna ezügyben. Meghogy páternálizmus meg ilyesmi.

 

Csupa-csupa Az öreg, a fia meg a Lada Samará-jok  szerű helyzet. Semmi se jó. De a jógyerekeknek a minélszarabb az annáljobb (lásd az indexnek a forintgyengülést ünneplő cikkecskéit). Semmi mást nem érez az ember a megfelelő jógyerekmédiából, mint a kudarcvárás örömét, már májusban örültek előre, amikor még ugye semmi sem történt. 

Nagyjából egy nőifarmer zsebéből előrántott ötliteres Perwoll-lal felérően hatásos jógyerekérv az, hogy a destruktív fidesz is erre játszott és ettől nem lettek azok a.. hogyishíjják?  reformok, amiket egyébként igazán és komolyan ki is akart volna itt?  Mert, nem győzöm eleget ismételgetni, pl a társadalombiztosítáési ötletke  2007. június végi bekakilása után semmi nem történt, amikor pár bróker a maga szakállára elkezdett címlistákat készíteni, hátha mmégis lesz valami, azt tudta a jógyerekmédia benyalatni valahogy  abba a látszat-fénybe, mintha mégis lenne valami. Ha a fidesz nem annyira elvakult és eláll  az ostoba népszavazási ötletétől, nem lenne kivel elvitetni a balhét...  És az ostoba fideszekek még ünnepelték is magukat rémostoba csapdábagyaloglásukban...

 

A Zónijóhoz hiába fordulnak a gumicsizmás vidékiparaszt szőlőbányászokok, a Zónijó tudja, amit tud, de az IMF-hitelkeret ellopását belügynek tekinti. Almunia mondott, amit mondott a magyar gazdaságról, de pl Görögországról se Ficsor Ádámot kérdezte meg, mit hazudjon, hanem saját magától is, a szeme se rebbent, magától is tudta, mit kell füllentenie. Mert ha megmondja az igazat, 5000 kis spekuláns romba dönti a görög államot egy kies délután (ami Nú Oakban egy jó reggel) .

 

Építette már föl ezt a kurvaországot a kurvanépe, a Rákosi szerint tízmillió fasiszta, majd ezt az építést interpretálta saját eredményének a baloldal, az akkor még létező. 1956-ra csődbe is vitték ezt a kurvaországot. Vélelmezésem szerint 1956. június 8-án Szuszlov és Kádár egy 8-12 órás személyes találkozón agyalta ki a megoldást. (Egy irányított anarchiát, amit máma forradalomnak kell mondanunk.) Aminek következménye az lett, hogy a Nyugat rossz lelkiismeretében szanálta a magyar adósságot, a szovjetek pedig megengedték nekünk, hogy ne kérjük az adósságaik átütemezést.

 

Szünet, tegnap[előtti-előtti]i hír:  Lengyelország növekedése 3,5 %-os. Lengyelroszág rosszgyerekország pl nem volt hajlandó görgetni a szocializmusban gyűjtött „adósságát” , hanem szanálta, köpött a zónijósnormákra, az igazodásokra, semmiben nem felelt meg soha és mégis átengedték.

 

Most azért durva lett volna olyan polgárháborút kiprovokálni, mint 1956-ban, még affélét is, mint 2006-ban...  de ez se tűnik rossz megoldásnak, hogy

a saját képzetes (képzelt-csak) kétharmadukba fullasztják bele a fideszt.

A fidesz nemcsakhogy nem kapálózik a belefulladás ellen, de még saját hajánál fogva nyomja bele magát. Ez az igazi burleszk, nem a Húgyozó Kutya párt jószolgálati (és egy frászt politika mentes vagy ellenes) kabaréja.

 Semmit nem kell tenni, csak várni: A patt-ba szorított fidesz nem tud eredményt felmutatni, akkor oda a kétharmad. Jó, hát majd lophat a fideszvezérkar szövegeket az MSZP-től  őszöd utánről, meg jógyerekmalasztokat, hogy a bizalom megadása négy évre szól és majd négy év után fair körülmények között... Fair ugye a meccs, ha mi nyerünk.  Tud egyenlő lenni 66ezer a kétharmaddal...

"Kirúgnak mindenkit" -de nincsen emberük. Teljesen laikus outsider hozzánemértőket rendelnek funkciókba föl (úgy is értem, hogy Pestországba, tehát lakhelyelhagyás meg minden) olyan nevetséges pénzekért, ami jelenlegi jövedelmüket sem éri el, de egy tárgyalásszervező, használjak szép szót a pucsogi picsa helyett, hosstesslány is többet keres valami multinál... A szocialisták megoldották ezt, mert a nagy összelopott közösből informálisan osztottak le pénzeket az embereiknek. Itt van példának, amit a közigazgatási hivatalokkal műveltek, nem tudták a törvényi hátteret öszebarkácsolni se, maradnak hát egyelőre és az a tetű idő nemhogy nem vánszorog, de illan, észrevétlen, el...

 

Szünet: Még a jógyerekek brainstormingolnak és agyalnak, honnan tuda a fidesz pénzt lopni a siserehadának! pl valamelyik jópofi a magyar sportot gondolja, hogy abból lehetne etetni a fideszdisznókat. Na, kérem, akinek van gyorstalpalós kálász-tanfolyama, fogjon papírt meg cerkát oszt írja már le is a számokat. Tudom, hogy milliárdos számköürben már a jóygerekek sem képesek eligazodni, hiszen nekik is egál volt a hatszázmillió a 3,4 milliárddal, (sőt, a hatszáz akusztikailag elfogultság nélkül is nagyobb, mint a háromegésznégy , ugye :D )

A régiós rendszer a szocialisták vazallusainak enyhelye. Aztán még a különböző tanácsadói rendszerek. A régiók párhuzamos hivatalai … hagy ne ragozzam már a bürokráciát elemző alaptankönyvek fejezeteit be ide, milyen öngerjesztő folyamatok zajlanak a bürokratikus rendszerekben, az alosztály főosztállyá dolgozza magát, de nem lehet meg alosztályok nélkül, ugye…

 

>>Kapkodnak össze vissza, nem látni egy határozott irányt <<-mondják azok, akik az összes lehetséges irányt lezárták és most bánthatalan dögi' ari' ori'k. Nem mondom egyébként: Ők is próbálkoztak.

Pl egy Kóka nevű dögike ari' ori' még korai idejében nekilátott Az Apparátus [ A Struktúra] széjjelverésének, kirúgta a minisztériumából a dógozókat (akkor visszhangtalan volt ez, mert aki a jógyerekek barátja, annak szabad, amit nem a vidéki ökörfajtájának, a hernyótalpasnak, annak!). Igen ám, de köztisztviselők voltak , és a hightech profi külsős HR-cég, akiket Kóka felfogadott a lepapírozáshoz, csak termelőszférai gyakorlattal rendelkezett. Erre Kóka visszahívta volna A Struktúra nyanyáit, sziveskednének lepapírozni a kirúgásokat… A nyanyák meg a könyökhajlatukba karatélyozva lóbálták be a diákcsemege  méretű lófaszt. Csak ugye Kóka jógyerek próbálkozása a jógyereksajtóban nem kapott nyilvánosságot.

 

Na, ezért szeretném én MOST AZONNAL kormányba az Index agymeneit, az LMP-t meg a Húgyozó Kutya pártot a parlamentbe, de nem két, hanem négyharmad arányban. Petschnig néni legyen a pénzügyminiszter. 

 

A sok jógyerek biztosan tudná a trükkjét, üreskasszából mint folytatnák az egyébként még fel sem épített Állam lebontását, A Struktúra szétbaszását, ami oldalfüggetlenül húsz év minden jó és rosszoldali kormányának fő célja volt. A Struktúrá-val még az Élet és Irodalom jóoldali megfelelő észkombájnjai is foglalkoztak az elmúlt húsz évben. A tákolmányos alkotmányunkkal. A magyar alkotmány ideiglenesen szokott vacak leni, olyankor, ha nekönk megfelelő a kormány. Ha nekünk jóoldali (kézhez eső...) intellektuális arszlán fikázza tákolmányosan az alkotmányunkat, az üdvös és üdvözítő. Még féléve jógyerekek népsportja volt a Sólyom-fikázás és többek között Sólyom Lászlót a jogrendszerünk szedett-vedett tákolásában való közreműködéséért is osztották, mint a répát, rendesen.

Volt pl ez a Szetey-féle trükk, a külsős cégbe kiszervezés, egy kvázi "magáncég" ami az államtól kap megbízásokat, enyhelye A Struktúra kirúgott dógozóinak. Gondolom, Kókucci jópofiék azért agyalták ki ezt A Struktúrán való nagyotkoppanás után, mert egy „privát cégből” aztán már könnyebb kirúgdalni a nem közhivatalnok dógozót.

A mindenkorikormányaink és mindenkori sajtómunkásságunk egyetlen egy területen megegyező magatartást tanusít: Hülyének nézik folyamatosan a népet. Nem felnőttként, hanem hülyegyerekként kezelik a lakosságot. Ennek csimborázója a Húgyozó utya párt, ami az eredeti (pol'mentes) atitüdjétől eltávolodva most viccpártként álcáskodva nagyon is logikus politikai feladattal és jól meghatározható célért küzd és gondolom, nem a spórolt pénzükből. Bára  a jógyerekmédia kvázi ingyenes része szívből, igazán is támogatja őket, ez se semmi.

Most pl a kormány szépen felállhatna, van már médiája, beül a médiájába egy műkandalló elé , Kósa Szőőrnyeteg Lajos és Fazekas Kijeza Sándor miniszter egyenesen bringával és bringás öltözetben és egy Modern Élő Képmese kereteiben megosztják velünk a helyzet lényegét, miszerint se pénz, se posztó.

Szünet: Azt csak a hivatásos jógyerekblog, a kerékagy payolái nem tudják, hogy mitől is mitől is bringás Fazekas Kijeza Sándor.

A se pénz, se posztó kifejezést ugyanis a Mindenhatooo fordítógépe sokféleképpen át meg keresztbe meg széjjel fordíthatja, de semmiképen sem alkalmasan a spekulánsok riasztására, vagyis a csöbetűvel kezdődő és jó sok őőőőddel végződó bűvszót nem mondják ki, főleg nem az Állam-mal kontextuálhatóan.  Legfeljebb a mi forintellenes spekulánsaink tudnának zárás előtt öt prccel valami jó kis   ideiglenes mozgalmat indítani a Forint ideiglenes, legalább az MTI-hír megszerkesztéséig kitartó berogyasztására.

Ezzel szemben a mostani „kormány”  [kamarilla] kommunikátorainak annyira telik, hogy a főnökkel a szenilis professzorok milyenköre, meg a diplomáciai kar előtt , színre mintegy azoknak orálva, mondatják úgy, hogy mi is értsük, hogy minden rendben van, tesszük a lépéseket. Ja. Oda-vissza. Oda... vissza...oda augusztus végén aztán vissza majd decemberben újra oda...

 

A malomjátékban ugyanis nincsen patt, nem kell megállni a csiki-csukiban, lehet lépni, azt az összesen kettőt (ami 1, lehetséges).

Oda-vissza, oda-vissza, oda-vissza.

 

Van erre egy jellegzetesen magyar sajtómunkásos hanterestomzonos  poen a kétharmadra vonatkozóan, de most múlik pontosan, engedem, hagy menjen...

7 komment

Címkék: patt

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr692253719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2010.09.03. 10:40:56

pattba szorított fidesz...mán a politikál inkorrekt blogon is írtad valahol, pár éve (talán 2007-ben, vagy 2008-ban), hogy a fideszt olyan húdeprofin pattba szorították, mozdulni se tud. meg hogy nemtomhány évtizedig nem lesz kormányon, meg hogy orb kezdőbettűkkel itt sose lesz miniszterelnök.
bár írhatok én sztem akármit, ez a lemez mán beakadt nálad.

magyar-magyar szótár 2010.09.03. 10:53:23

@fenehorizont: Nem is. Ez látszat. Orb kezdőbetűnek nincsen is megengedve, hogy miniszterelnök legyen. Ez egy ideiglenes állapot, de gondolj bele, milyen tréfa lett volna, ha Bajnaiéknak kell bennemaradnia ebben a faszául rendbehozott micsodában. Az biztos, hogy egyelőre a legokosabb politológjaink se értik, mitől nem rohad még a kétharmad, hogy nem nagyon csappan a támogatottság, de hát az is igaz, hogy az idő nekik dolgozik és előbb utóbb csak igazuk lesz.

Azt a hosszú kommentedet befaragnám vendégposztnak vagy minek, mit szólnál?

magyar-magyar szótár 2010.09.03. 11:01:14

@fenehorizont: Nézd neked is megmutatom, majd kiposztolom egyszerű eset:
Az sincs megengedve a idézem a jógyerekeket, ezeknek a geciknek, hogy bringásminiszterük legyen. Fazekas felbiciklizett Pestre május 10-én, de a kerékagy jógyerekblog még május 28-án nem tudta, mitől is bringás mért érdekli ez Fazekast. És ez az egy kezemen megszámolható jobbféle kommunikációs húzások egyike volt. Abban reménykednek, hogy ha lesz saját m1 hiradójuk, akkor majd az m1 ilyesmiről beszél.. de ez a médiaeszköz már nem ahtékony, a múlté. Ki néz m1 hiradót És ki fog nézni 2012 után??? Volt 2-3 jobb kommunikációs húzásuk visszhangtalan
de a rosszakat meg tremolózzák, visszhangosítják és egy hétig ismétlik (a NENYI-s baklövést három hétig )

De nem a kommunikáció dönt, hanem a gazdasági eredménytelenség. A jógyerekmédiának de az átlagpolgárnak is elég hat hónap ahoz, hogy már ezek legyenek felelősek azért, amit azok csináltak. És nem újság ez, éldául már 2008. decemberében lehetett látni, a jóoldal elbassza azt az BIMF keretet, amit aztrán az új kormánynak kellet törleszteni. Onnantól ki tudta elhinni, hogy az MSZP akar kormányon lenni 2010 után? Majd ha felejtősségéről híres magyar nép visszanosztalgiáza őket.

Felesléeges szerintem it szarakodni: Minden hatalmat MOST a Húgyozó Kutyának, az LMP-nek meg a jógyerekmédiának és azoknak a megmondóembeeknek, akik Gyurcsányt Orbán ellen való áfoimként kitalálták nekük. Csak ők tudják jól megoldani ezt a helyzetet.

Demokrácia se kell, hiszen lám a kétharmad mind ostoba (nyilván vidéki) ergya, akit hiába nevelnének a jóra, nem reagál.

Fenehorizont 667 2010.09.03. 11:10:26

@magyar-magyar szótár:
ja, az idő persze, hogy nekik dolgozik, me jelenleg ez egy végletes állapot. remélem abban az időben, amíg újra váltás lesz, mán kicsit lanyhul a korrupció. mondjuk olyan átlagos, közép-európai szintre.

ha úgy érzed, befér, akkor persze, fargad be. bár biztos vagyok benne, hogy összevissza van benne minden, mer miután megírtam, nem olvastam el egybe. mondjuk itt lehet nem baj az összevisszaság :)

Fenehorizont 667 2010.09.03. 11:24:50

@magyar-magyar szótár:
amúgy nagyon kurvára be vagyok attól szarva, hogy valójában, igaziból több ebben az igazság, mint amennyi szerintem.
megint tudnék írni, ha nem kéne dolgoznom. sajnos a főnököm a túlsok billentyűkalapálásra felfigyel.

I_Isti 2010.09.05. 21:40:58

Azt egyszerűen tanítani kellene, ahogy Bajnaiék beszorították Oviékat egy szűk, mozgástér-mentes alagútba. Egyszerűen zseniális húzás volt. A korrupció meg nem fog tudni lanyhulni, ugyanis az a maffiához közelálló társaság (ok?), amelyik eddig pénzelte viktorékat valamikor biztosan be fogja nyújtani a számlát. A hiánycél növelése című félig debil ötletet meg a drága jó unió fogja továbbra is visszagyömöszölni a kitalálója seggébe, péz nélkül, meg nincs osztogatás - a népnek. Fél év múlva meg kijönnek azzal az adórendszerrel, ami úgy vesz el többet a néptől, hogy közben azt fogják rá, hogy kevesebbet vesz el. (Ugyanaz a módszer, mint ahogy a jelenlegi kormánystruktúrára azt mondják, hogy kisebb, mint az előző, holott ha belevesszük a szakállamtitkárokat, akkor többen vannak...)

magyar-magyar szótár 2010.09.06. 02:30:10

@I_Isti: tényleg nem értem, népünk nagy tanítói mért nem elemzik és tanítják
süti beállítások módosítása