"Ezek nem lopnak ugyan, de széjjebasznak mindent, ami jó volt, azt is"

/saját gyűjtésem egy jógyerektől, 2010. aug./

A favicc olyan stílus és formajáték, ami lényegében a valódi, kacagást vagy legalább fanyar mosolyt fakasztó viccek inverze, statisztikailag (tehát úgy, ahogy a „legszegényebb falu" toddományos érvekkel hoaxálható) még tényleg vicc jellegű is, például nagyon fontos, hogy élőben adják elő a valódiviccekre emlékeztető metanyelvi firleflancokkal és lózungokkal, de egyébként semmi értelme sincsen, még abszurd értelemben sem. (Az ugyanis az abszurd- vagy angolhumor…)

 

Két tehén köt a fán. Kötnek, kötögetnek. Egyszercsak nagy szárnysurrogással arrarepül egy ló. A két tehén tovább köteget. Egyszercsak még egy ló repül arra. A két tehén tövább köt, majd az egyik megjegyzi: „A közelben lófészek van.”

/a szerző gyűjtése: 1979. október, Sopron Gambrinus étterem. Egy válását ünneplő férfi mesélte, miután mindannyiónknak fizetett egy-egy sört…/

 

A viccpárt a seniorkori jólétjébe belepunnyadó többszázéves, mondjuk svédtípusú demokrácia mellékterméke. A demokratikus intézményrendszer stabil, az ükapák óta kikezdhetetlen, minden rendben van, nem kurva avagy Filemileország, ahol a törvényeket oldalbafütyölik , bezzegisztáni jópéldákból montázsolják, de ha akarják, akár még a bezzegamerikai típusú precedensjog is jellemezheti.

Amit szabad Budapest Strigó-jának, nem szabad azt egy vidéki tahó szőlőbányász polginak. Majd mi kirelativizáljuk, hogy melyik méret számít, a mi kutyánk szara tulajdonképpen csokihurka. Majd az a vicc lesz poenos, amin én nevetek, ha a sajátom is.

 

Nemrégiben egy ilyen, Magyarországgal szinte semmiben sem összevethető dögunalmas jólétidemokráciában az emberek megvicceltek egy viccpártot és hatalomba szavazták, most aztán a móka meg a kacagás folytatódhat. Nemmellesleg 2006-ban, amikor egyes rosszgyerkek felvetették, hogy külhoniak azon röhögnek, Magyarországon kettős hitelspirálban liheg a jólét, hitelből csuhajjkodnak a magyarok, akkor a jógyerkekek azzal kusskakukkoltattak, hogy Bezzegisztánban, especielle Izlandon is,  még annál is több hitelt kapkodnak föl ész nélkül az emberek.  Éspéldául nem is abban a valutanemben, amiben megkeresik.

Nekünk is van már egy viccpártunk, ez azonban nem a Húgyozó Kutya Párt, hanem az LMP.

 

Nem tudom, én mióta látom, nem kétfarkúnak, hanem húgyozónak , ezt az éddy műűvészi kutyust, emeli a lábikóját és srrr:

Magyarországon a demokráciának alig van hagyománya, ha valaki végigtekint jólsikerült választásainkon, akkor kiderül, hogy a választási szokásaink közelebb vannak az Irakban élő arab törzsekéhez, mint a varég-viking tengely népeiéhez.. 2006. őszén az derék nyugatázsiai törzsek fiai az  „önkormányzati választás"-okon a szavazók jóformán el se olvasták a névsort, csak a párt-totemjeleket nézdegélve ikszeltek szépen, most tavasszal detto.  Most ősszel meg az is lesz a baj, hogy sok lesz a név és kevesebb a „képviselő” a tollak meg majd esztelen rohannak az ikszelésekben és egy nagyrakás érvénytelen szavazat leesz emiatt. Majd aztán a Török Vidor féle agymosók ezt úgy elemzik, hogy jól jöjjenek ki, valami nagy politikai lófaszt magyaráznak bele ebbe a  reflexes ősiségbe.

 

Az a gyanúm, hogy azért ilyen fasza példamutatóan okos jógyerekeinknek a Húgyozó Kutya párt, mert a jelenlegi kormánynak látszó kamarilla potentátjai főleg vidékről érkeznek (sőt, még a helyettes államtitkárok zöme is) és a vidék túl messze van ahhoz, hogy a jógyerekek tudomására juthatna az az örömhír,   van olyan fideszes nagyság, akinek szűk hatókörében már nem is lesz például fideszes polgármesterjelölt, mert egyszerűen a kipkedés-kapkodásban nem jutott idő átfutni a névsorokat, amiket a vidéki aktívák felküldtek. Nem, mintha a jógyerekek nem eredendően és maguktólvalóan lennének olyan ötleteimre rá nem szorulóan nagyokosak, de az életben a FIDESZ még annál nagyobb burleszkeket is produkál, mint amit a jógyerkek ki tudnak találni (pl hogy Csányi mennyire szól bele a, ugyan, basszusozik ő rája, minek az, üres kasszából mit kaszálna?) 

 Nem kéne hozzá a negyvenéves Csurka István, se Alfred Jarry-t időbusszal visszahozni: Ahogy a fidesz frakció ünnepli, böfögnek önellenható ostobaságokat és még büszkén is, Snitt Pál ünneplésben , kész abszurd, még dramaturg se kell hozzá.

Most a Felnőtt Bácsik és a jógyerekek fő célja összemosni az országgyűlési és helyiérdekű önkormányzati választásokat, a kétharmad ugye komolytalan, a kétharmad egyenlő mind mind a bunkójjak ugye, jógyerek nemegyenlő kétharmad, sőt, igazán jó gyermek az LMP-re szavazott, de most, hogy kezd kiderülni,   a parlamentbe jutván még annyi  sajátötletük se nincsen, mint az izlandi viccpártnak, most tehát a Húgyozó Kutya párton tudunk hááájjjddejóizűjjet röhögni. Mindenpárt csak igérget –folyik ezügyben a barinstormingolás a Húgyozó Kutyá’ban. Egyébként komolypártokban is. Igéreteken agyalnak a polgármester önjelöltek meg a képvislelő önjelöltek.

 

Ambivalens érzelmeim vannak a Húgyozó Kutyapárttal, jópofa az ökörködésük, csak a hely, az idő meg az indok nem stimmel. Ez nem Izland, ahol szintén a bankok marketingmohósága, a túl jól sikerült ügynöki kötések, a devizahitelek, na, meg a netokratív spekuláns banda buktatta be a nemzetivalutát, csak éppen egy jóléti szigeten ez a bukta mindösszesen magát a hitelbe vett járművet érintette, annak a sorsát, átúsztatták őket a Kontinens-re, ahonnan jöttek. Az agitációspropagandán kívül is  jóléti izlandi polgár személyessorsát nem érintette annyira valóbani jobbani létében a cucc, az ország lendülete megmaradt, majd megoldják.

 

Viccen kívül: Amikből már kurvára elegem van, a bezzegónijós, a bezzegisztáni példák, a svédmodell, a vietnámikenyőcs, én már a legritkább Trabant-színnek, a perzsanarancs-nak se dőltem be.

Ez az ország egyelőre alig jutott túl Petőfi országán. A jüógyerekek a rosszgyerekek pecsovicsain szórakoznak, közben az ő báró Kubinszky-juk pörköltjét tunkolják.  A választások korteskedéseiben legalábbis nem sokat fejlődtünk, a korteskedések és ígérgetések, még alig 12 éve annak, hogy Petőfi-korabelieknél idősebbeket is derék (szabadidejükben dumaszintű liberális-ok ) megmondóemberek taknyoztak le. Ism.: 2006-ban nem az egyébként valóban zseniális Gyurcsábnyi agitációspropaganda nyerte meg az MSZP-nek a választásokat, hanem az, hogy az MSZP-s képviselők a necces körzetekben lisztet és cukrot osztogattak a proletáriátusnak. Pl a "Legszegényebb Falu"-ban.

 

A rosszgyereksajtóban hagyján, a Zacsar Zsírlapban, nehogy már a jógyereksajtó munkásai pilhálkodásokra hivatkozva legalizálják a Piolós Manyi Nyénnye szintű intim pletyikéiket. Tisztogatás? -ne röhögtessen ezzel az ócskaságal senki, sokkal bulvárosabb, de mégis igaz, hogy A Struktúrához ezek se tudtak hozzányúlni, semmivel se rúgtak több embert ki főosztályvezetőtől följebb, mint az MSZP 2002. tavaszán. Sőt! Akkor az új kormány új bútort, a régi zsíros seggek alá új autókat, mert nehogy már fidesztakony segge helyére üljenek (pl Lendvai néni őrjöngött ezügyben leginkább, a fidesztakonyok által használt, a Horn-kormány vásárolta  A6-osok helyett A8-asokat vásároltak, mindenüvé új bútorokat, személyzetileg meg a régi bútordarabok várták őket epedve a minisztériumokban főosztályvezetői szinten és lejjebb...

 

Biztos a  jópofaságon túl népnevelő hasznú is  lesz majd Kutyáktól Székelt Sajátlevében Fővő A Város -unkban egy Kétfarkú Kutyától vicces önkormányzat.  A maga idejében a Matula Magazin is fasza új és provokatív volt, és most micsodákok prominensei? A netokratív hírgyártás Faragó Vilmos-ai, hogy inkább fölfelé szorozzak. Tóta bácsi Pesti vicc című dolgozata Diurnus hanyatlását idézően ócska, demagóg szillogizmusokkal veretes pramm-pramm.

 

Egyszer elment poennak a Húgfyozó Kutya, na jó, kétszer –de szakmányban? nagyszériában? hivatásszerűen? A brainstorming nem csak teremt, de öl is. Jó a brainstormingolás, ha más ninccsen, pl porhintő agitproban létfeltétel. Egy favicc üdítő, nyolc favicc még a műfaj hívei számára élvezet, de negyven favicc már szőnyegporolásnak is vacak…

 

 

 

Dehogy is állítom, hogy nincsen szükség a házszámottévesztett Húgyozó Kutya pártra. Sőt: minek ide demokrácia.

 

Bár a demokrácia nem halt még meg, a blog-pont-hu egyik jókislányblogja Proszektúra címen már boncolja is, egyem a steril tésztaszín kikkacsóját neki. Még Bajnai Gordon is, a korszakos búcsúbeszédében foglalkozott ezzel a kérdéssel, szerinte viszonylag örülnünk kéne, hogy bátor olyan, amilyen, de van.

 

Hullához nem, de két nagy bazi négertől partiba vágott Maya Goldhoz azért tudnám hasonlítani szegény magyar demokráciát. Egy kis narancsbőr, némi töppedtség, a tekintete eszelős, két idegösszeropi között vállalta a forgatást. Beautyfull hungarian girl -ez  a címe a videomegosztó-parasztszopató portálon.

 

Latolgatom, játszom a gondolattal. Political Capitalék, akik mondjuk nagyságrendekkel felelősebbek  ezért a nagyrakásért, amiben dagonyázunk, azt mondották ugye, hogy 2010-ben majd azok fognak dönteni, akik számára a rendszerváltás csak valami történelmi vastagbetűsrész. Ezeknek a gyerekeknek a jógyerekek lassan 6-8 éve mesélnek be mindenféle baromságot a rendszerváltás időszakáról. Mást nem ismernek ezek a gyerekek , mint ezt az úgy ahogy , de hagy húzzam alá és legyen vastag kövér, működő demokráciát.

Márpedig, ami van, az természetes, mint a levegő. Hogy milyen ez a demokrácia, akkor lehetne jól megtudni, ha hirtelen nem lenne. Van választás, lehet választani, vannak emberek, még némi ép ész is, eléggé nagy itt a foskavar, ebben még bármi kavarás csak fokozza a hatást… Nem az emberek éretlenek a demokráciára, égetettcserépbe még lágyagyag korában nyomott totemlogó alapján analfabéta is tud szavazni. Azzal van baj, hogy totálisan, az egész szellemi elitünk mindenoldalúan, a "létezőjobboldaltól" jobbra és a létezőbaloldaltól egészen a posztmaóistákig, de nemkevésbé derék netokratáink is korruptak. Hogyan kúrta szájba Index Anya a netokrácia lányos illúziójának foszló álomalakját is immár, épp a minap hánytam billentyűzetemre... Mindent-de-mindent a korrupció vett meg, egészen, velejéig és nem csak a pénzbeni. ű

 

És hogy bunkójak az emberek, a devizahitelesek, a büdös vidékitahó kétharmad? Mert szellemiéletünk vezéralakjai nem Pijolós Manyi Nyénnye szintjén gyűlölködnek?  Nem érzelmek és indulatok játszanak.

Jópofi a  Húgyozó kutya egyik vicce, de pl ez az alábbi hoaxációm talán nem ugyanúgy fasza?

 

 

 

 

A Húgyozó Kutya párt szándéka jó. Ők csak nevelni akarják az ergya tömegeket, hogy ne dőljenek be ígéreteknek.  Úgy gondolják, hogy majd felnyilnak a szemek, majd elolvassák a neveket, majd számonkérik az ígéreteket, sőt, be sem dőlnek ezeknek. Annyit érnek el csak, mint a szúszparkiánusok: Semmiben sem csökken a bunkó kanadaiellenessége a szúszparzabáló jógyereknek, nem veszi a fanyart, csak színén, a csomagolásában, nem visszavesznek  az oktalan kanadaifikázásban, hanem felhasználja a népnevelők szemléltető cuccait. Kizártnak tartom, hogy lenne kapcsolat a Kétfarkú Kutya és azon politikai jógyerekcsoportok között a puszin& nyalifalin kívül (teháthogy pénzelnék őket) , akiknek érdeke burleszkké lezüllesztei, poennak a naugyemegmondtuk!!-jukba az önkormányzati választásokat.

 

Úgy tudom, a Húgyozó Kutya agymenei, ha kérdik őket, elzárkóznak a politikától és jaszonygyák ez akció (vö. Mail Art és akor PolArt):  Csakhogy ennek az „apolitikus” akciózásnak van mégis nagyon pontosan megmutatható és felhasználható politkai haszna naaaggyon is jól körülírható politikai körök javára.  Addig felhőtlenül röhöghetünk, amíg a fideszkommunikáció enntökönrúgós botladozásain. De ha már szellemi nagyságaink is önelllenható és ostoba módon, akaratukon kívül (ingyen..) melóznak politikai érdekek szolgálatára?

 

Húgyozó Kutya nélkül   is olyan szarokbele! hangulatú az ország, vannak, akik nevetnek a Kétfarkún, jól szórakoznak, mások meg tesznek rája. Vastagon.

 

Ha rajtam múlna? – Ha rajtam múlna, akkor előszöris tényleg hagynám a fenébe a demokráciát, főleg, ha már még jókislányok szerint is halott. Ne legyen választás, hanem a vicc és  a faviccpártunk koalában vágja partiba ezt a Maya Gold alakú izét.

Nyerjen a Húgyozó Kutya!

-nem csak mi érdemeljük ezt és ennyit, hanem ők is megérdemelnék, az lenne az igazi szopás, ha nyernének, ha bejutnának. Hogy szop most az LMP is, amikor valamit már nem szájjal is kéne csinálni.

Nem hülyéskedek, ha ez az enterhttp://km.support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/HT1168/pc-enter.png polgármesteri székbe emelné a kiafaszlesz a Húgyozó jelöltje? Azt, akkor morzézva is kiverném rajta, libásmisi, egy, gálbácsi, nyárivásár ,egy, néni    vilivigyázz, imi, céklarépa, céklarépa,  pinátlátni, akácméznyalás , riszálni, tűz, imi , pinátlátni , ócsárlás, , libásmisi, gálbácsi, imi

 

Miért? Mert megérdemelnék. Púderos Lizi Vőlegénye csak ízelítő volt, tiszta szivemből kívánok olyan vezető testületet Budapestnek, amit Északről Csepeli György, délről meg Bede Márton határol. Úgy legyen rendbetéve Budapest, mint a blog-pont-hu HTML hártyája, karnantartás esetére a süneteléshez hasonló édybabba viccekkel. (Rogánt persze a kukába, menjen el tanítani Sajószögedre…) Annyira ne legyen korrupt, mint a Goldenprutty.

Annyira értenek mindenhez ezek a fasza viccpárti skacok, mint Uj Péter a tiszai vízkormányzáshoz, Tóta a Magyarázom A Mechanizmust-hoz. Úgy legyenek képben ezek az emberek, mint György bácsi a szerinte az indexből száműzött Tótával kapcsolatban. Jaj, most hagy menjek el röhögni ezen a saját fasza viccemen, jó?

 

Szintén fasza az a vicc, hogy most, miután leürítették a kasszát és csöbetűvel kezdődő, őddel végződő-be vitték az országot, nem szabad ám őket bántani, mert ari' dögi' ori'kák.  Hát, attól függ, hogy milyen ariori, mert van büdi ori' is és akkor azt viszont nemhogy szabad, de kell és illdomos rúgdosni (2002 -ben, ugye-ugye?)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr392251117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.08.28. 11:06:05

meg kéne húzni, és akkor mehet címlapra

Barát József guru 2010.08.28. 11:08:07

beírom mégeccer
meg kéne húzni és mehet címlapra

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.08.29. 19:20:21

Egynémely szokásos elfogultságoktól eltekintve klassz+++++

PesszimPista 2010.08.29. 22:59:45

@Barát József guru: Meghúzni . . . egy MMSZ posztot . . . ez tényleg jó!!! Óriási! Köszönöm a vidám perceket!

Más:
Elhatároztam, hogy megpróbálom leírni amit gondolok. Már csak a magam szórakoztatására. (is . . remélem)
Mivel a poszt hosszú, és MMSZ-szerűen hasonlít egy rossz Updike fordítás (nehezen) emészthetőségére, így érthetően nem könnyen befogadható, és lám . . . nem is vet „komolyabb” hullámokat. Kommentelni is csak a hardkóóóór „törzstag” látogatók veszik a fáradtságot. (Meg én, a koca . . )
Pediglen! Amiről itt szó van az a magyarországi mindenrehúggyozó kutyaság egyik eklatáns manifesztációja, s mint ilyen, joggal érdemelhetne kiemelt figyelmet. Jómagam, lelkem mélyén, akár a szó valódinak vélhető értelmében liberálisnak is lennék tekinthető, de ez azért már mégiscsak sok! A kettősé mérce romboló hatását már nem is említem, mert annak talán mindenki láthatja fekélyes sebhellyé ótvarosult pontjait a honi (köz)életben.
Azonban a huggyantók „már centrum párt sem kell ahhoz amihez” ájerú menetelése, egyszerűen szólva, minden maradék demokratikus érték arcátlan szembeköpése. Még mielőtt . . . igen szeretem a Monthy Pyton-t, sőt nem csak értem a viccet, de szeretem is! Ez a vizeletes mókabrigád azonban nem mond mást, mint: „minden politikus hülye, a politika szar, és ezért most jól a pofátokba szarunk vazzeg” úgy anblokk . . mindenki . . mindenkinek . . . bele . . a pofájába. És akkor még eggyesek benyelik Kálmán "Béla ... bocs" Olga alakítását az ATV nevű (mostmár?) komik csatornán.
Félreértés ne essék, nem vagyok én a mai magyar „szokványos” demokráciát a lehető legjobbnak tartó és a lehetséges változtatásokat visszakézből elvető figura, de huggyantó kutyáék kártékonyságában mélységesen meg vagyok győződve.

Cat Walk 2010.08.30. 07:14:42

@PesszimPista: szerintem Józsi úgy értette, hogy a nagy tervezők is a haute cotoure kollekcióban mutatják meg a hozzáértőknek, mit tudnak, de a tömegeknek az egyszerüsített pret-a-porter szól (és direkt azért írok ilyen érthetetlen hasonlatot, mert MMSZ is mindent más számára érthetetlen közlekedéstechnikai hasonlattal szokott megmagyarázni:D)

PesszimPista 2010.08.30. 11:07:00

@Holly Wood: Tudom-tudom. Nem is becsmérlőnek szántam a megjegyzést, hanem csak tényleges vicces voltán mulattam.
A "meghúzott" MMSZ poszt is lehet már egy közlekedsétechnikai eseményszerűség. :D

Intizar 2010.08.30. 23:06:18

Azér a varjagokat már csak mégse dörgölgesse magyar orrok alá senki. Az általuk alapított országban ősidők óta az agyonverés által korlátozott totális-abszolutizmus dúl (könyörgök NEM SZÜKSÉG megjegyezni, hogy ez tautologikus pleonazmus volt).

magyar-magyar szótár 2010.08.31. 09:24:33

@Intizar: mint beteges tautológus, hogy tudnám megjegyzéssel froclizni betegtársamat
süti beállítások módosítása