A jó keresztény [az pápista] meg a keresztyén [az reformáták] is azon imádkozék ezen, a legkikottázottab pucákban is véredényeket jegecelően vészterhes napokban, hogy a Magyar Kerszténydemokrata Néppárt főprominense Semjén Zsolt néma maradjon. Meg ne szólaljon, Krisztus Hétsebéért, hallga’!
 
 De még a Vakok és Gyengénlátók, a magyar teherfuvarozók egyesületeinek a fői is mind-mind szurkolnak, nehogy őket említse az istenért! Ha ugyanis Semjén Zsolt arról orálna, hogy márpedig a vakokat meg a gyengénlátókat át kell segítenünk a Demszky  Mennyasszony-ában való közlekedésben, akkor a jógyerekek rögtön ügyi kis tréfikéket engednének meg, hogy ha Semjén szóla , akkor ez az ügy pthfeőjj és pthiha! Csemelletően avas. Dohhal való, coki, nehogy már, hajsz, fogjuk meg azt a fehér bottal brékelőt, állítsuk a falnak, mondjuk, hogy most van zöld és muhaházzunk.
 
Itt van mindjárt a bőrtangás szinglihordák szegmense. A problémát jógyerek-társadalomszociológusul is meg lehetne fogalmazni, miszerint elöregszik a társadalom, és ha nem születik elég gyereke a munkára hajlandó és dogozni képes rétegeknek, akkor majd, ha ezek megöregszenek, nem lesz, aki eltartsa az eltartanivaló rétegeket. Másképpen is szemléltethetem: A jövő egyik legnagyobb befektetése nyugdíjasokat elfektető és tervszerűen megsemmisítő vagyonukat lenyúló otthonokba feccöli pénzeket.  Nem értem, mért nem lehet egy jóízűt már előre röhögni a bőrtangás szinglin, aki majd, miután befejezte az átlagnál négyszerte-hétszerte-kétszáznegyvenszerte magasabb jövedelméért való küzdelmét, szépen befizet egy nyugdíjasotthonba, nincsen ő rászorulva arra, hogy sohamegnemszületett gyerekeinek soselesz unokái tegyék ezt meg vele. El tudja ő érni a negyven-hetven milliójából is, hogy majd az a nővér, ha már nagyon únják vén dög korában és legyengült ágyhozkötött lesz, egy icipicivel, csak egy féllel több alatató vagy nyugtatót adjon neki és ő átszenderüljön szépen a túlvilágra, ami persze nincs.
Jó nagy szegmense a szinglihordának vidéki tanárnő, aki szűzi életet él és posztklimakteriálisan ráadásul templombajáró is. Sokan orvosok közülük. Kissé retkes fehérpapucs, fehér zokni, valami kényelmes, semmiképpen sem tanga bugyi, ami... hogymondjam, bár tiszta, de nem randiképes állapotú, olcsó kékfarmer, valami póló, nem randiképes melltartó, fehér köpeny, valami haj [az egyik nővér kész fodrász az osztályon, tett bele melírt] (és nem zselétől csapzott, csak nincsen ideje..) .. és így él hivatásának 40 évet, aztán kuka.
Különben a "szinglihordák" meghatározó kilenctizede magas önálló jövedelemszerzőkképességű nőnemű, egyáltalán nem preferálja a tangát, sőt egészséges pamut biobugyit visel. Jobboldali keresztényértékeket képviselő úriember néhány provikációs célból beöltözött szezonális fazonbuzi kedvéért nem mond ilyent.
Mit kell görcsölni a szinglihordákon meg Magyarország  2040 utáni demográfiai helyzetén, majd legyen az ő gondjuk a narancsligetektől dús szubmediterrán Magyarországon. (Majd az is az ő gondjuk lesz, mivel öntözik az évi 200 mm csapadékkal száraz ég alatt akkor, ha a langyos telekre egy-egy hétre mínusz 30-akkal köszön be a nyaranta jégsapkátlan Arktisz.)
 
Tőlem aztán szögecsekkel kivert bőrtangában is dúlhatnak a… a hordánál torpanjon csak meg egy kicsit a zászlós menet! A horda az ember közösségi szerveződési formáinak eleje. Már még a majmoknak is volt hordája – a szingliség magányos műfaj. Két szingli együtt már nem szinglik, 2+n pedig főleg nem.  Nem hiszem, hogy a sztuvikék kiskosztümben egész nap, hajnali 9-től 20 óráig gályázó többnyelven perfekt egyik szinglicsaj szeretné, ha csak egy apróságban is összeszegmentálnák  a duna parti panorámás lusxusapartmanházban lakó másik sztyuvikék kiskosztümben gályázó szinglicsajjal, aki képes égőzni a szopóálarcos vállalkozófeleség butikos picsák szegmensének kifejlesztett Smart-tal, amikor környezettudatos nő, amíg kivárja a másfél-két évet, hogy megjöjjön az Audi A1-es rendelése, Lancia Y-nal, az egyetlen stílusos és igényes nőiutóval jár (cseresznyeszirommetálrózusaszínben, merlot-vörös kárpittal)...
 
Amúgy különben a kifejezésben a bőrtangára nem Semjénék, hanem az erre a szóra kommunikációs célból lecsapó jógyerekek haraptak rá, csupán az ő projekciójukban párosul állandóan a szinglikhez. De jól hangzik nem? Semjén nem tud vigyázn, egy rossz lábfejterpeszből is konstruál a jógyereksajtó egy öntökönrúgást.  Elég, ha a csürhéből egy malacka nyiffant, jógyerekkommunikációban, megfelelően fölerősítve lehet abból a fődisznó röfögésében állandó eposzi jelző.

Ha a… ezek lennének a létezőjobboldal?? – szóval hatékonyabban is lehetne küzdeni a szingliség ellen, mégpedig azzal, ha a FIDESZ "KDNP" fantázianevű leányvállalata meghirdetné a Szent Imre Hercegi Életideál programját, az ember éljen társ nélkül, ne nemzzen bűnösöket e méltatlan világra. Néhány órára rá már el is készülne Tóta atya népnevelő dolgozata Lóra! –csináljunk gyereket!! címmel. 

Sőt, ha esetleg Semjén az imák és templombajárás mellőzését kérné, mégnagyobb szivességet tenne egyházaknak. Már persze a rosszegyházaknak. Mert van ám jóegyház is, amit nem frocliznak, sőt, észbe se vesznek jógyerekek. Sőt, ez semmi, annak a jóegyháznak is van véleménye a szinglikről, csak az nem projektálódik a kommunikációs főfelszíneken.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr342251947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2010.09.01. 05:58:24

ha jól értem, a szingliség és demográfiai völgy nem társadalmi világjelenség, hanem az index műve:D

I_Isti 2010.09.01. 08:59:52

Az emberiségre mért legfőbb csapás nem az atombomba, nem a nácizmus, nem a kommunizmus, hanem a feminizmus. Ennek köszönhető a legtöbb emberi sors tönkretétele. 40+ éves "független szingli" nőci mi a frászt csinál, amikor beindulnak a hormonok, és a padlótfog, mert a "kapcsolata" lecseréli egy fiatalabb libára, és már nem fog kelleni senkinek, gyereket szülni meg már nem tud? Egy otthagyott volt férjes nő legalább a gyerekeivel vígasztalódhat -addigra jó esetben már középiskolások, de ha nem akkor legalább iskolások, nem kell pelenkázni őket minden nap. A szingilség olyan, mint a homozás: bizonyos korig tök nagy élmény, aztán egy kor után már égő, méghozzá nagyon. Szegény Giczy, az egyetlen tisztességes politikus volt a kereszténydemokratákok között. Naná, hogy kifúrták.

I_Isti 2010.09.01. 09:15:35

Másrészt az egész "jógyerek" média arra van kihegyezve, hogy az élet leglényegesebb dolgait úgy hozza nyilvánosságra, hogy lehetőleg minél alaposabban elrejtse. Én például amíg szingli voltam, nem azért voltam szingli, mert annyira szerettem szinglinek lenni, hanem mert rohadtul szegény voltam a családalapításhoz. Ha egy kicsit megvakargatnánk a felszínt, lehet, hogy kiderülne, hogy egy csomó ember azért szingli, mert egy egyszobás albérletre (havi 50ezerért) nem lehet házasodni bruttó 160ezer ft-os átlagfizetéssel. Ha minden háromgyerekes család utánvágnának egy 120nm-es házat, akkor garantálom, hogy megszűnne az összes demográfiai probléma Mo-n, amíg azonban a nagycsaládos lét egyenlő a szegénység kockázatának a megnövekedésével addig a köznép nem fog három gyereket vállalni.
Vagy például: onnan lehet tudni, hogy viktorék semmit nem csináltak (csinálnak) hogy visszahozták a gyest. Gyesnek ugyanis nincs értelme, ha családi adózás van. Egyrészt behülyítették a népet a családi adózással, másrészt viszont pontosan látszik, hogy sem a gyerekes nők munkábalállását segítő törvényeket, sem a családi adózást nem fogják megcsinálni. A jógyerekmédia meg nem foglalkozik az 50+-os homokosokkal, és az 50+-os szinglikkel. Miért is? Nehogy az emberek lássák, hogy ahhoz az életvitelhez milyen öregkor tartozik. (Magyar kórházba, ha bekerülsz egy egyszerű csontritkulásból adódó medencecsont-töréssel, akkor lehet, hogy ott is maradsz és nejlonzsákban viszenek el, ha nincs senki, aki fizetné a parát, és aki néha emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert vinne be.)

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 11:56:38

@Holly Wood: Miből értetted ezt, ha sziveskednél rámutani. A hol? A jógyerekek semmi mást nem csinálnak, mint egy rosszul megfogalmazott, csapnivalóan (bocsánat) l e kommunikált témához projekcióként a bőrtangásat mint állandó eposzijelzőt ragasztják és akkor ez így tudatosul a masszában, hogy a rosszgyerekek mondják bőrtangásnak. Az én írásom meg arról szól, hogy engem ugyan nem érdekel a 2040-es évek demográfiai helyzete, majd az akkori jógyerektörténészek brit tudósok kutatási eredményei alapján kisütik, hogy a devizahitelesek, meg a kétharmad volt a felelős, mért nem csináltak több gyereket a minimálbéres kurvaanyjukat.

Ugye, arról van szó, hogy Bezzegisztánban hat héttel a szülés után visszamegy a nő dolgozni, mert a heti ezer dolláros fizetéséből tud 200-at adni a méhikaú-i baby shut!-ternek
Bajnai Jógyerek bucibébi is ezt nem értette, hogy mért nem akar dolgozni menni az a sok minimáálbéres prosztó kurvannya. Marie Antoinette meg azt nem értette, mért nem eszik a büdös paraszt kalácsot, ha nincs kenyere (1789-ben nem vetett kalászt a gabona, olyan hideg csapadékos nyár volt, az 1770-80-as években a Szajna jege beállt 20-450 cm vaSTAGRA TÉLEN...) )

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 12:00:05

@I_Isti: szeriintem semmi baj a szingliséggel, a havi 350-800ezret kereső nő azonnal, mint tavaly divatjamúlt átmenetikabátot, hajítja el szingliségét, ha egy kedvesferenc alakú pasi megkéri a kezét. Tessen a férfiaknak egy kicsit tornázni a jövedelemszerzésben, az egészséges úgy 2 milla körül lenne... Bezzegisztánban kamionosok keresnek Ft-ba számítva 1 milliót, pilóták 2 milliót is havonta. A magyar férfi mért nem képes erre?

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 12:01:46

Mondjunk derék KDNP-seink se tudják elképzelni, hogy két [vidékiparaszt] huszonéves falusi fiatal a havi 80-80 ezrét mért nem teszi össze egy formailag is lepapírozott házasságban.

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 12:03:28

Két családtípus vállal bátrabban gyereket:
-az amelyikben a családi pótlék 50%_átr sem költik a gyerekekre és a rájuk velvett segélyek harmadát se.

A másik pedig az, ahol tudnak évente 1,2-2 milliót költeni egy gyerekre.

A két típus közt van egy nagy

.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.09.01. 12:36:21

jó felvezetés
teljesen rossz konklúzió

a szokásos - elfogultság, monománia stb - okok miatt

kár

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 13:22:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mi szerinted a konklúzió? -mert én még csak most gondolkodom rajta.

easykarma · http://easykarma.blog.hu/ 2010.09.01. 13:47:40

@magyar-magyar szótár: erre gondolok:

Néhány órára rá már el is készülne Tóta atya népnevelő dolgozata Lóra! –csináljunk gyereket!! címmel.

2010.09.01. 15:43:49

A semjénfélék tulajdonképpen hálásak lehetnek a szingliknek, bőrtangásoknak és a többi eltévelyedett báránynak. Ha nem lennének, kire mutogatnának akkor, hogy "dejó nekünk, hogy nem ilyenek vagyunk"?

I_Isti 2010.09.01. 21:25:13

@magyar-magyar szótár: a jógyerekmédia hazudik is, mint a vízfolyás. Persze, bezzegusákoknál 6 héttel a szülés után visszaegy dolgozni a nő mi? Azért lett az USA elnöke B. Obama, mert H. Clinton egyszer azt nyilatkozta, hogy ő nem otthon ücsörgött, hanem dolgozott. Erre az amerikai családanyák berágtak rá, és úgy gondolták, hogy ez egy karrierista hülye p. és a közvéleménykutatásokon ez a berágás ki is derült, így a demokraták nem merték elnökjelöltnek állítani.
Ezzel szemben pl Michelle Obama anyukája bezzegusákoknál addig volt "beszűkült gyeses" anyuka, amíg a gyerekei el nem végezték a középiskolát. Na az is igaz, hogy ezzel viszont betolta őket a felső-középosztályba, annak ellenére, hogy a férje még csak a worker class-ba tartozott. Az usákoknál ugyanis úgy lehet bekerülni a felső osztályba, hogy valaki elvégez egy elitegyetemet. (Tehát nem elég vakmerő stricinek lenni - mint pl K. Attila.)
A jógyerekmédia például nem beszél arról, hogy az usákoknál a tinilányok körében legeslegmenőbb Jónás tezsvéreek c. zenekar fiacskáit meg különösképpen Magyarországon elképzelhetetlen módon anyuci otthon tanította (!) értsd: nem jártak iskolába, hanem minden iskolai követelményt otthon sajátítottak el. A silver ring things-ről meg nem is beszélve ugyebár, érdemes rákeresni, hogy az meg mi.
Másik dolog, hogy a t-mobile usa-nál, (ami a leggyengébb usabeli mobilszolgáltató) pillanatnyilag 1346 db part-time-os állásajánlat van, és ebből 88 olyan, ahol heti max 19 órára keresnek embereket. (Tehát ha anyuci szeretne ugyan dolgozni, de nem szeretné fizetni az óvodát egész napra, el tud helyezkedni úgy is, hogy csak négy-hat órát dolgozzon naponta.)

magyar-magyar szótár 2010.09.02. 06:37:56

@I_Isti: Az u7sákokok ám tele vannak a pedofilkatólikkusokknál sokkal különb, jóegyházakokokkal.
Nem is beszélve arról, hogy az usákok állama mennyire jókeresztény. Mondjuk ott még a Grey's Anatomy -ban nem tartunk, hogy derültégből mennykőcsapás szerűen egy methodista pap mellékszereplő is legyen, de azért már az egyik doki jelentkezett A Szent harcra Irakba (a mostani évadtól megint Afganisztán lesz a menő)

A jógyerekeink igen szelektíve kezelik a Bezzegisztáni hírforrásokat, egy relativista mindig gogliz elő valami jópéldát. Csak jó keresőszavakat kell találni.

Pl Bajnai alá Bombera Krisztina kontrázott, ő nem említette Obamáné hozzáálását. Pedig Obama cuki a jógyerekeinknek.

magyar-magyar szótár 2010.09.02. 06:39:44

@easykarma: Jó, ez a konklúzió tótásan demagóg lett. De sajnos túl igaz is, ezekbe a nyomorult kétváltós izékbe vagyunk belehomorulva már. Nyírták/vágták viták.

Kenguru 2010.09.02. 18:01:16

Az egeszben a legszebb az hogy ez egy alproblema.

Ma Magyarorszagon szinte NINCS onkentes egyedulallosag.
Maganyossag van.

A mai 30-as fiatalok 40%-a nem el parkapcsolatban.
Es nem azert mert nem szeretnenek. Nem jott nekik ossze a parvalasztas, egyetem/gimnazium utan viszont a lehetsegek csokkennek.
A szingli azert van egyedul EPPEN, mert part keres. Csakha sokaig keres, nem fog talalni.

A fiatal munakero megbirja a 6x10-12 ora munkat. Emellett nem er ra ismerkeni.
Ha meg megis van egy par aki gyereket szerene, igancsak elgonokodik azok, hogy merjen-e, es ha igan hanyat.
Mert az elso meg csak-csak osszejon, de mire a masodikhoz ernek, elfogynak a csalad anyagi tartalekai.

Ahogy te is mondtad. Csak a nyomor es a felso szazezer engedhet meg maganak 2-3 gyereket.
Es akkor meg a termekenysegi problemakrol nem is beszeltem, az is durva es alig esik szo rola.

Ezt a Viktorek legalabb latjak. Az is valami.

Intizar 2010.09.03. 23:52:10

Bocs már, a jóistenit, de "hallga", az minden mélymagyar iromány szerint annyit teszen, mint ide figyu, magyarul "listen". ÉÉS nem annyit, mint (Ön szerint) kuss, magyarul "shut up". Na, már mégis.

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 07:08:01

@Intizar: Mert a hallga' (csak ugye magyarban aposztrof nincsen) az nem a hallgas csak! (->figyelj! listen)
Ne haragudjon Szivenek Drága Madzagja, de erről a kommentjéről egy kartársam jut az eszembe, aki, amikor kérdőre vonták, mért veri a gyerekeket, azt válaszolta, tőle nem félnek a gyerekek , csak tartanak. Legyen igaza, és a hallga az ne kuss-satápp legyen (ahogy gyönge angoltanárnőkből kifakad) hanem listen me ahogy szegény James Douglas Morrison amerikai költő szelidül a Shut Up! után, figyelj, figyelj, ez nem rákenrólkoncert!
Ó, puszilom a kacsója párnáját, amit kezcsókolomnak is lehetne mondani.

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 07:09:41

@Kenguru: Azt kell belátni, hogy Viktorék tökmindegy, mit látnak, az nem úgy van, hanem másképpen. Vagy ha véletlenül jól látják, akkor nem beszélünk róla és akkor majd jól nem tudja meg a birkanép.

Intizar 2010.09.05. 14:32:52

@magyar-magyar szótár: Fönntartom, hogy különbség van a figyelj és a kuss között.
Aposztróf dolgában meg tessék a hígmagyar Aranyt vagy Jókait kérdezni.

magyar-magyar szótár 2010.09.06. 02:38:15

@Intizar: köszönöm a tanítást, kézcsók

Intizar 2010.09.06. 14:48:57

@magyar-magyar szótár: EH bah. Én antigravitációban nőttem fel.
Puszméta.
süti beállítások módosítása