Oszkó-pupilla - legalább hat kameralámpa vág bele és még külön is tartanak ilyeneket, nagynyilvánosság előtt nyilatkozik, a mondatai Dúró Dóra-mondat-szerűen gömbölyűek, kikezdhetetlenek, nagy koncentrációban, mégis álmatagon, iszaposan beszél, bizonyos fokú belassulás figyelhető meg ...

Hátha lesz egy orvos, Dr House-ban sajnos nem reménykedhetem, aki orvosilag is kifejti nekünk az Oszkó-pupilla lényegének  magyarázatát...

Mindenesetre a szúrós fénypászmákra ez a tág pupilla, mindössze 1mm-es szivárványkarimában, nem szűkül. Mard tág, egészen tág és fekete.

 

Budapest Vőlegényének már még Oszkó előtt is ilyenje volt már, csak a Demszky-pupilla túl hosszú lenne, meg Demszkynek mindent elengedünk, néki mindent szabad, bánthatatlan, megsajnáltuk pl, amikor (egyébként friss, 30Ft/db) tojással dobálták (holott a műfaj alapvetően záptojást [még fizetnek is, csak töretlen vidd...] követelne meg...)

 

[zoknibombagyárosok kindertojásból kénhidrogénekkel pancsolt természetazonos hatású műzáptojásokat készítettek, nem volt benzinjük egy messze ócsai tanyáig... a szerk. kieg.]

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr592245519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.08.27. 13:12:27

off

Ezek a mostaniak nem tekintenek sehogy se
(még) nem is lopnak
Csak sutyiban szétbasznak mindent

Minisztériumi háttérintézményben, közepesen alsó szinten is c s a k a nyalásszám meg a lojalitás számít

úgy cseréltek le kb mindenkit, hogy minél butább és hűségesebb (vagy fordítva) annál jobb lesz

nekik

nekünk nem

Nálunk (Bp., XI. ker) Molnár Gyula MSZP-s polgármester vadiúj kampánylevelében brosi, sokoldalas, fejlődés, haladás, izé, szép zöld meg modern typo, grafikailag igényes kivitel, műfajhoz képest jól megírt szöveg stb stb

a legesleghátulján eldugva egy fikarcnyi mszp logó

ez lenne on, nem az oszkó pupillája

magyar-magyar szótár 2010.08.27. 13:29:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Túl sok indexes mesét olvasol jógyerekeknek.
Vernének, de nincsen mit. Vagy ha van, nincsen miből. Jót, a felszínen elküldtek párszáz embert.. megnyerték a médiaháborút (mintha Zapata-korabeli gépágyút meg a Vörös Gróf korabeli kávédaráló-repcsiket)
Tegnap hallottam, hogy Csányi durván beleszól a kormányzásba (a fideszees ooorvalllytőke ugye? hahaha)
Egy csomó minden, pl dupla-bürökrácia zónijósvédelem alatt áll

Molnár Gyulának ne lenne fasza prosija? Új Budán?
Sőt, Molnár Gyula neve ott van Új Buda járdáin is, lépten nyomon!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.08.27. 14:33:40

@magyar-magyar szótár: na ez most egy kúrvanagy öngól

összefoglalom:
mostanában amúgy is alig olvasok indexet (sem;)

és a fentiek közvetlenül legeslegelsőkézből
(éleslátást homályosítja az elfogultság?:)

és nem azt írtam, hogy elverik, hanem azt, hogy szétbasszák

ti. a dolgot, amit az adott háttérintézmény csinál(na), mert a leglojálisabb ÉS leghülyébb káderek kerülnek be mindenhová

* * *

Molnárnál meg az lett volna a mondandóm lényege, hogy erőst el van rejtve a maszop logó

whiteclown 2010.08.27. 23:13:16

l. pl. Schmitt Pali bá', akire legnagyobb jóakarattal is legfeljebb annyi mondható, hogy nézd csak, beszél is.

Én 98 és 2002 között ábrándultam ki a Fideszből, és éppen azért amit most is csinálnak, csak még nagyobban. Legalább rejtenék véka alá, mint a másik díszes kompánia.

magyar-magyar szótár 2010.08.28. 07:59:34

@whiteclown: Mert tudtuk, mit csináltak 1998-2002 között? Most sokkal komolyabb poenok sikkadnak el az ismeretlen Odalent-ben [vidéken], miközben az orbánygyűlölök a fönt-fönt [A Városban]kisujjukból avasságokat szopikálnak elő. Most se tudjuk , mit csinálnak, ezek csak úgy gondolomra ötletelik a jógyerekek. Hogy Csányi beleszól, meg "szétbasznak mondent" Pl a bürokratikus, drága és fölösleges régiókat szétbasznák, de köti a zónijó. Jó, akkor fölszámolnák az önkormányzatirendszert, de arra meg nincsen pénz, hogy azb állam visszavegye az önkormányzatoknak leosztott feladatokat. A zónijó nem ad pénzt és aszongya, belügy, hogy kik baszták el a hitelkeretet és hova tapsolták el a pénzt, ez belpolitikai ügy. A jógyerekeink szerint viszont számon kérni nem lehet:
Na most röhögjünk, Fehér Bojóccc...

I_Isti 2010.08.28. 13:49:15

A péz az nem olyan, mint ahogy a kommunisták hirdették, hogy véges, hanem a péz, az olyan, amit a jobb helyeken csinálnak, és egyébként meg folyik, mint a víz a csapból. Konkrétan: hiába tapsoltak el soksok pézt az előző érában, attól még a péz a folyik, minden korty tejjel, amit megiszol, minden liter gázolajjal, amit magyar kútnál vásárolsz, minden falat kenyérrel, minden új személyivel, amit csináltatsz, minden mozijeggyel, és mindennel amire pénzt adsz ki az állam bevételeit növeled.

I_Isti 2010.08.28. 14:08:47

@magyar-magyar szótár: "Most se tudjuk , mit csinálnak, ezek csak úgy gondolomra ötletelik a jógyerekek"
Semmit nem csinálnak. Volt egy forgatókönyv, ami alapján végrehajtották a személycseréket a fontosabb, és kevéssé fontos posztokon, viszont azóta nem csinálnak semmit. A terv szerintem két fő csapásirányt tartalmaz.
1) totális néphülyítés
2) a következő választásokra (2014) való fölkészülés
A következő választásokat pedig egyszerűen nem tudják elveszteni, mert némi statisztikai és marketing ismeret birtokában a választási körzetek határát úgy tudják meghúzni, hogy a jelenlegi ellenzéknek esélye se legyen kormányt alakítani. Addigra az alkotmányt már egyébként is annyira szétverték, hogy normális kormányzáshoz _csak_ 2/3-ad birtokában foghat bárki is, az meg akármilyen szarul kormányoznak, biztos hogy nem fog a szociknak összejönni.
Egyébként Mo az az ország, ahol a II Vh-ban is úgy gyártottak nehéz harckocsit, hogy vettek egy gagyi csehszlovák tanklicencet - egy közepes tanknak a licencét - , amit nagy nehezen működőképessé és gyárthatóvá tettek, és utána elnevezték nehéz harckocsinak. (így papíron volt nehézharckocsink, gyakorlatban meg nem volt, csak közepes... jó trükk mi?) Most ugyanez van: nem azon ötletelnek, hogy hogyan lehetne a hiányt csökkenteni (mert akkor az azt is jelentené, hogy a haverok, buli, fanta nem kap annyi lóvét, mint amennyit a szoci haverok tudtak osztani a haverok, buli, almalé társaságuknak), hanem hogy _papíron_ hogyan lehet a hiányt úgy eltüntetni, hogy pl nem vesszük bele azt a pénzt, amit az adófizetők zsebéből a nyugdíjasok zsebébe transzferál a felosztó-kirovó rendszer maradványa.

magyar-magyar szótár 2010.08.31. 09:30:14

@I_Isti: Hogyne csinálnának! És a jógyereksajtó tudja a lejobban, hogy mit. Meg is írtam a patt cím bejegyzésben, de vázlatban van hagyva. Azért megmutatok egy brilliánsat. hogyaan szopatta szét az agyukat a jókormányzás, Szegény Ferik még:

Tervbe vették, hogy a bürokratikus duplavízfejből egyet levágnak, gondolták a régiókat. Csakhogy a régiók rendszerét a Zónijó köti. Ide van átmentve az ingyenélő maszoppós siserehad, sóhivatalok. Jó, akkor nem lehet a régiókhoz nyúlni, leradírozzák az önkormányzatokat afféle német példára. Igen ám, csakhogy akkor át kéne venni az önkormányzatoktól a 20 éve alatt lepasszolt állami feladatokat és erre sincsen pénz Márpedig a bürokrácia lefaragásából akartak pár fillért visszaszerezni. Csinálnak sokmindent, de nem merik kommunikálni, mert amint kitudódik valami, a jógyerekek gecizik fikázzák le ezerrel. Így kipkednek kapkodnak, csak a jógyerekek ezt nem akarják megírni, jobb a pletyi, miszerint megint semmit se csinálnak, pedig a vergődésük jobban élveztetné a népet :D

magyar-magyar szótár 2010.08.31. 09:33:04

@I_Isti: Igen, de a hitelboom autó-szekciója a jókormánynak termelt bevétlet (vagyonszerzési ileték) most meg nem. Be is szopatták a hitelválságba a parasztot, most meg mossák is kezeiket, a devizahitelesek a felelősek (ezt szajkózzák a jógyerekek is) és brhoaf.
Pompás! Gyönyörű. Sokan nem értik, min élvez folyamatosan hörögve a "döglött oroszlán", hát ezen!

Fenehorizont 667 2010.08.31. 22:35:30

@magyar-magyar szótár:
azé mosmán eléggé eltávolodott attól az mszp, hogy kommunikációs sakmattokat csináljon. az lehet, hogy az általad jógyereknek nevezett émbörök írják a magukét, meg beraknak egy mérges fejet rettegtetésnek a "független hírportál"-on egy olyan cím alá, hogy "elviszi a bankadó a nyugdíjemelést", és ez az ezeket rendszeresen olvasó mintegy 236412 emberből kb. 1034-ben valóban brilliáns, irányított kommunikáció érzetét kelti, de ezeket mind milliók szarják ketté. a maradék millió fideszszavazó meg egyenesen csakazértis ellentétesen cselekszik, mint azt a jógyerekek szeretnék.
az ösződi beszéddel véget ért a kádári nosztalgia, egycsapásra. senki sem szereti, ha hülyének nézik, és az újkori (lehet az egyetemes) magyar történelemben szerintem először történt meg az, hogy direktben mondta a miniszterelenök a tömeg pofájába, hogy hazudott, csalt, átbaszott és hülyének nézett mindenkit. és a mindenki ezt nagyon nem csípi. az sem érdekel senkit, hogy utána igazságbeszédnek hazudja el a gyurcsányról írt könyvében a...a kicsoda is? milyen könyvben? innen mán nem könnyű mattolni, mert elkövették azt a kapitális hibát, hogy totál hülyének nézték az embert, és utána rá azt a mégnagyobbat, hogy el is árulták nekik egy szándékosan piacra dobott beszédben, olyan hamis ábrándokat kergetve, hogy a hülyének nézett nép majd minda barom, éljenez az igazmondó uraság előtt, hogy hűdetökös, demegmondta. lehet, hogy összekovácsolta az mszp-t, csak éppen az emberek józanodtak ki az mszp-ből. az ösződi beszéd egy fertelmesnagy, borzasztó blamázs volt. a hülyének nézés amatőrsége a két egymás után megnyert választás utáni nagyképűségben fetrengve.
na, ebből a sok mondatból azt akartam kihozni, hogy néha már furcsa olvasni itt az állandó tökéleteskommunikációjú mszp-ről, meg a jógyerekek kurvára túlértékelt hatásáról.

oké, hogy szerinted az mszp akármilyen helyzete a tökéletességének és politikai profizmusának fantasztikus, pompásgyönyörű megnyilvánulása (így bizonyára a fidesz kétharmada, és az önkormányzati választásokon való majdani totális lebőgésük is csak egy első lépcső a későbbi Univerzális Fidesz-szopatáshoz, amit azok az amatőrök még nem látnak, hehehe), de nem kéne megnézned azé egy másik szempontból is a dolgokat?
ménem csodálkozol pl azon, hogy a fideszre majd félmillióval többen szavaztak, mint eddig valaha, és ciklusról ciklusra nőtt a szavazóbázisuk? ezekre ki hatott és hogyan? honnan jönnek? azt jósolta a political capital anno, vagy 3-4 éve, hogy a 2010-es választásokat az új szavazók fogják eldönteni. el is döntötték:) ezeknek ki mondta meg a tutit? mer a törökgábor blogja szövegének nem csak a címét, hanem a tartalmát teljesen elolvasó 12076 (najó, a faszságait átvevő más blogokéval együtt mondjuk 30601) darab embernek olyan jelentőséget tulajdonítasz, hogy ihajj.

ja, és persze, hogy még nem döglött oroszlán az mszp, dehát az ország egész elitjét átszövő polip nyilván nem tud egy pukkra megszűnni, mint egy rajzfilmben.

magyar-magyar szótár 2010.09.01. 04:52:45

@fenehorizont: @fenehorizont: Igen, ez
most figyelj
egy darabig igaz is. Ha megnézzük, a jógyerek agitprop
képlete:
bármelyfideszötlet = "Görögországot is ez taszította a válságba!"

látszólag nem hatékony. Júniusban stabil támogatást mutattak ki a közvéleménydeformálók (még elhivatottabb kampf-ra űzve a jóoldali jógyerekeket)
Az a baj, hogy ez eddig is így működött és már régen így működik: Az Isteni Egyötöd csóválja a 4/5-öt. Ha 3,5 milliárd egyenlő tud lenni 600 millióval, ha 24 csapásra egy csapás meg tud felelni a 10:1 aránynak , akkor mit vársz itt?

Vagyis már nagyon-nagyon régen nem számít a "demokrácia"

Az SZDSZ-t a párt felső vezetéséből kéttucat (két tucat) ember baszta széjjel. A végjátékban már egy tanyasi dúvad szintjén volt tahó Pető Iván.. még beszopatták Konrád Györgyöt is.. a jógyerekmédfia is a párt maradékának széjjelverését támogatta..

És most kanyarodjunk vissza.
Patthelyzet van, mindjárt fölteszem a posztom ezügyben. Meg se tud mozdulni a fidesz, ráadásul túl sokat igért vakra.

Azt hitték, hogy az IMF nem tudja, hogy Gyurcsány és Bajnai ellopták a hitelkeret pénzeit. De tudják. Hát nem hazudik az ájemef most Görögországgal kapcsolatban is??? - hogy "meglépték, amit kellett, tehát" kapják a hitelkeretet . Dehogy lépték! Csak 5000 kisspekuláns ül IPod-dal élesítve, keresőmotort berregtetve, hogy támadhason. Azaz vigyázni kell a szavakkal.

Írtam már többször, hogy a tömegsdzavazók java körbeszavazta már a palettát. 1990 márciusában az első fordulóban az SZDSZ-re szavazott, a második fordulóban az MDF-re, mert a győztesekkel kell lenni--- ésd fixálni akarta az MSZ[M]P bukását. 1991-re már torgyánista lett. 1994-ben Kádár-nosztalgikus, az MSZP-re szavazott, mert "gyön a hóttifaszizmus, bemonták a rággyóban". 1998-ban vagy a taknyokra szavazott vagy senkire, mert "mindenkiben csalódott" 2002-ben felvillanyozódott, mert lehet, hogy visszajön A Jó Németh Miklós -de Medgyesy se rossz, milyen fess ember. Ezen a választáson ment el először szavazni az asszony, mert Medgyesy egy milyen fess ember. És nem lesz gázáremelés. Így nyert 66ezer szavazattal az MSZP. És ezzel kampó. Szerintem minden értelmes ember tudta, hogy ezzel elkapálták az MSZP-n kívüli pártokat. Jó, hát arról a java MSZP-sek nem tehetnek, hogy bizonyos frakciók mohóságukban tól korán nekiláttak a szegfű szirmokra szedésének. gyurcsány is jó megoldásnak látszott, áfiom az or4báni demagógia ellen, azaz egy demagóggal a demagóg ellen. Az Őszödi beszéd arról szól, hogy Gyurcsány tud, amit tud, nála jobbat viszont senki sem, a Gyuri se tud semmit, senki se, csak ő, és őneki mindegy, ha ő mégjobban kinyitja a száját, akkor a begyepesedet anyámasszonykatonái belebuknak aba, annyi mindent tud ő, amit tud. És megtette a kötelességét, mint mór, de nem fog menni, hanem maradni fog, mert ő egyenlő reformok.

És senki jógyerek szakember nem állt föl, hogy milyen reformok is azok, amik egyenlőek egy embrrel, hanem az egész szellemi elitünk ezt szajkózta, hogy Gyuercsány egyenlő reformok
Csak arra nem gondolt senki, hogy ha valakik vannak, akik nem akarnak reformokat, azok a Gyurcsány mögött álló spekulánsok, azoknak nem kell euró (= tiszta, világos gazdasági képlet egy valutával egy valutarendszerben, hanem a spekulánsnak kell a forint is meg az euró is.. de leginkább a svájcifrank. A Gyurcsány képviselte spekulánsosk svájcifrankban fociztak

És milyen jól bejött nekik, tapsoljunk!

És most döglött aranyos oroszlánkák, akiket nem szabad bántani.

A fidesz kommunikációja több mint szar. Ha van egy jó húzás, biciklivel biciklizik 200 km-t egy új miniszter meg valami főember 250-et, azt a jógyerekmédia nem írja meg. A kerékagy jógyerekblog nem is tudja, mitől bringás ez a bringás miniszter. Pedig "politikailag elfogulatlan és semleges". Az Egyetértési Nyilatkozat baromság volt. A jógyerek dacból és csakazéert se ért egyet. Voltak kommunikációs szakemberek, akik szakmai rutinból valami sunyinagy húzást sejtettek, mert egyébként az NENYI tényleg leárnyékolta jóidőre, lefoglalta a sok fikát meg gennyet. De le kell lombozak mindenkit: Nem tudatos húzás volt ez.

Azt lehet mondani, hogy Magyarországon nem a szavazók kétharmadát, hanem a jógyerekeket kell megnyerni. A kétharmad le van szarva, ha négyötödöt le tud szarni a szellemielitünk, kétharmadra hogyne futnmá. Nézd csak meg, a kétharmad an blokk bűnösréteg őmiattuk van minden, ők a barmok. De pl 1994-ben nem voltak barmok, vagy amikor a Jó Pasi Miniszterelnök-öt beszopták, akkor a Célfotó számít, egy centi vagy száz, egyremegy. 66ezer egyenlő Kétharmad. Az MSZP-nek volt akkora pofája a 66ezerre, mint most a FIDESZ-nek a kétharmadra. Igen ám, csakhogy az alkotmányozás. Kezdődhet persze azzal is a magyar alkotmány, hogy Mária Országa vagyunk, ebből a jógyerekek csinálnak egy matulás genorazzo máriás viccet, és egyébként Budapest a Balkán Bankokja, a pornóipar és a prostitúció meg az olcsó piáld magad okádásig diáktúrák kedvelt állomása. Be lehet venni az alkotmányba az eredeti Radnótiversvég alapján, borítson Magyarország Nagyasszonya Szűz Mária védőpalástot az országra, attól még kurvaország leszünk, és ha ez benne lesz az alkotmányba, akkor a jógyerekek dacból és csakazért is Genorazzo Mária szájat hoaxálnak a kötelezően kifüggesztendő képbe. 20 éve látjuk, hogy Dr Antall amatőr elképzelése, miszerint az utolsó békeév normáira (nem visszább, 1936 előttre) kell visszaállni.. legalábbis retorikailag, egyenlő a politikai öngyilkossággal. Tényleg igaz az MSZP mostani plakátja, nem felejt a FIDESZ és nem tanul. Pedig az elefánt nagyonkönnyen tanul és semmit nem felejt! A bonapartékokok meg ugye más tészta, bár jógyerek beállításban Orbán Napoleon is, ugye. (Napoleonben és Murphy Brock)

És azt mondta az ájemef, hogy az belpolitikai ügy, rendezzétek, ahogy akarjátok, ők nyújtottak hitelkeretet és nem lesz másik, csak akkor, ha

Hosszútávon ez a kétharmad lemállik, csak arra kell kijátszani, ne legyen látványos eredmény. Ha már május12-én azt lehetett mondani, hogy mindenszar és semmisejó, máma meg már főleg. És ki az a barom, aki nem tudja, hogy jövőmájusba se lesz jó, márpedig a kétharmad addig nem vár... A FIDESZ hatékonytalan (hogy jógyerekül mondjam) nem befolyásos médiaeszközöket kaparintott meg.

Fenehorizont 667 2010.09.01. 12:56:39

@magyar-magyar szótár:
asszem ez hosszú lesz, remélem végigolvasod.

ebben a 'körbeszvazásban' én nem hiszek. szerintem a magyar választópolgár egy teljesen világosan leírható 'trend' alapján szavaz, és nagyjából szerintem a következő csoportokra lehet osztani:

-akik 1990 után változást akartak - ez legyen az egyes réteg
-akik 1990 után nem akartak változást - ez a kettes réteg

az utolsó csoport egy nagyjából masszív réteg, amely az idő előrehaladtával arányosan lesz kisebb, az elhalálozások miatt - ugyanis ezek szerintem elsőrsorban késő középkorú, vagy idős emberek. ő az utcán, társoságban sehol sem fellelhető, rejtőzködő mszp-törzsszavazó.
ennél sokkal érdekesebb, és nagyobb számú az egyes csoport. ezeknek egyszerűen nem volt alternatívája az akkori választásokon. hangzatos jelszavakkal tele volt a padlás, és úgy érezte, akárkire szavaz, itt bizony 'nyugat' lesz.
akkoriban az mszp-seken kívül senki sem tudta, hogy az antal-kormány úgy bukik majd bele a választásokba, mint a pinty, és álmukban nem gondolták ezek az emberek, hogy az elit zavartalanul és észrevétlenül mentette át magát az előző rendszerből vagyonostul, befolyási köröstül. ezért ezzel a 4 évvel, és az ekkor leadott szavazatokból ennek a trendnek a szempontjából nem érdemes foglalkozni.
az izgalamas rész 94 után kezdődött. itt lehet megfigyelni az egyes réteg 90 és 94 közötti szétszakadásának eredményét.
az egyik részéből lett az a csoport, akiket szerintem hamisan 'kádári nosztalgiázónak' hazudnak. pedig nem így van. azok az emberek, akiket nosztalgiázósnak mondanak, valójában változást akartak! ehelyett kaptak egy nagy adag létbizonytalanságot. nem szegénységet, nem munkanélküliséget, hanem létbizonytalanságot. ez a szó annyira fontos, hogy leírom capslockkal is: LÉTBIZONYTALANSÁG. a létbizonytalanság szar dolog, annál még a kiszámítható rossz is jobb. ezen áldozatokból lettek azok a kettes csoporthoz tartozóak, akik az mszp-vel (egyébként nagyon helyesen) a régi rendszert azonosították, annak minden kiszámíthatóságával együtt...csak épp azt nem sejtették szegények, hogy e rendszer 'képviselői' pont, hogy mégjobban érzik magukat abban a környezetben, mely az őket megválasztók számára a létbizonytalansághoz vezetett. a töretlen optimizmusuk (igen, optimizmus: a magyar választó a lelke mélyén kurvára optimista) azonban hajtotta előre őket, hisz az ösződi beszédig nem figták, hogy mekkora gecik ülnek az mszp-ben. tudták, hogy gecik, de azt nem, hogy mekkorák.
a másik részéből lett a mai fidesz törzsszavazóinak bázisa, akiket szintén töretlen optimizmus hajtott, csak ők úgy voltak vele, hogy az mszp-re ugyan rá nem bízzák magukat, inkább valami másra. számukra közös alternatíva 1998-ig nem volt. miután az szdsz arconköpte, hülyének nézte választóit, mint rendszerváltó, liberális párt, megtalálták a fideszt. ugyan a fidesz is liberális pártként indult, de legalább nem ültek le azokkal kokettálni látványosan, akiktől ez a réteg szabadulni szeretett volna. és ezt értékelték, az eszméket pedig leszarták - legyen az liberálisnak, vagy akármilyennek mondott.
ez a -szavazás szempontjából- két részre szakadt, de valójában nagyon is egynek tekinthető csoport alakította a választásokat, fej-fej mellett 2006-ig. azért írtam, hogy nagyonis egy csoport, hiszen ugyanúgy élnek, ugyanoda járnak dolgozni, ugyanolyan anyagi helyzetben tengődnek a létbizonytalanságban, csak éppen másba pártba vetették az optimizmusukat.

és ezután jött ösződ.

e beszéd piacra dobásával kibaszott nagyot kockáztatott, és végül kurvára pofára esett az mszp. hogy miért?
mert az általuk hamisan kádári nosztalgiának tévesztették be azokat a valójában kétségbeesett reakciókat, amik az mszp-re szavazásban nyilvánultak meg! szerintem fasz se akart igaziból visszamenni 90 előttre, egyszerűen talajt akartak a lábuk alá. ehelyett nemhogy talajt kaptak, de olyan hirtelen mozdulattal rántották ki alólük a szaron lebegő szőnyeget, hogy csak na.
ugyanis ferenc hazudott.
ezt nagyjából mindenki sejtette azelőtt is, de az a lélek mélyéről jövő, nyamvadt remény arra sarkal, hogy áh, talán mégse annyira köcsögök ezek, majdcsak jobb lesz, majd 2, 3, 7 év múlva...nade ha belemondják az ember pofájába, hogy minden hazugság volt?? az őszödi beszédből az átlagember annyit vett, hogy az ország a csőd szélén állt, és ferenc évekig szopatta őket a választások előtt. a többi részével nem fogalalkoztak. kérdezz csak meg akárkit egy kocsmában, vagy boltban, hogy mit tud mondani erről a beszédről? mit tud belőle idézni?
na ez azokban, akik az mszp-be vetették bizalmukat, katasztrofális hatást ért el. a bizalmukat játszotta el. azt a bizalmat, amely olyan ambivalens összetevőkből állt, hogy törökgáborelemez agya belefüstölne, ha megpróbálná világosan elkülöníthető részekre bontani.

komolyan elhiszed, kedves szótár, hogy ezek az emberek mégeccer, tömegesen fogják beszopni az mszp-t, pláne gyurcsányt egy új pártban? uggyanmár. ennyire nem hülyék.
én egy olyan pici borsod megyei faluból származom, hogy térképen nincsen rajta (amúgy középhuta neve). ott az én nagyapám él, mint volt favágó, a világtól látszlag teljesen elzárva, és nagyon ritkán beszél politikáról (meg úgy bármi másról is:), de olyan világosan látja a LÉNYEGET, hogy öröm nézni. ez annyiból áll, hogy az egész banda egy hazug szarrakás. a jógyerekek sírnának. tényleg asszed, hogy visszaszavaznak az mszp-re akármilyen népparáztatás hatására. há mindenki tudja, hogy a népparáztatók hol állnak, és hol álltak mindig is, csak eddig az a fránya, optimista, ambivalens remény, hogy demajdtalánmégis, az felülírta mindent. ezután már nem fogja.
borsod megyében egyébként tömegével szavaztak át az mszp-ről a nagybüdös francokat a fideszre, hanem sokkalinkább a jobbikra. nekik mindegy, hogy kibe fektetik a reményüket. egy a lényeg: szűnjön meg a létbizonytalanság. komolyan elhiszed, hogy az a párt ismét visszaadja a reményt, amelyik átbaszta őket, mint szart a palánkon, és még be is vallja?

mer a ferencék olyan hülyének nézték a őket, hogy aszitték, majd pár tüntetés után össznépi ünneplés lesz, és lovon vonulhat be a beszéd után pestre, mint az I. Magyar Igazmondó Miniszterelnök, aki fúdemegmondta a tutit végre, milyen őszintén, progresszíven, és még a töküket is megszorongathatja utána a birkáknak, hisz megmondta a beszédben, hogy ez SZÜKSÉGES, és csak ő tudja megtenni. hát a lófaszt veszik inkább be, de nem ezt.

egyetlen egy népcsoportot látok ebben az országban, akik képesek ilyen baromságra, és folyamatosan szopathatóak: ezek a kibaszott hülye pestiek. de rajtuk kívül..? áh.

tehát az egyes csoport egyik, mszp-re szavazó része 2006 után egyszerűen csalódottságában lemorzsolódott, senkire nem szavaz, vagy átszavazott, akár a jobbikra - mer inkább, mint a viktorviktor, akire mán 16 éve nem szavaz.
ráadásul ott vanak még az elhalálozó igazi kádárnosztalgikusok, akiket kettes csoportnak neveztem, plusz jönnek a fiatalok, az elsőszavazók, akiről meg láttuk, hogy hova húznak: fidesz-jobbik-lmp.
a magyar választópolgárt hiba úgy kezelni, mint akinek a véleménye ad hoc-jellegű, és összevissza szavaz. szerintem semmi véletlenszerű nincsen a viselkedésében, ami pár hülye értelmiségi véleménydeformáló által befolyásolható lenne. ezek tudatos, lekövethető lépései a szétszopatott magyar népnek.
persze, hogy fog apadni a kétharmad, hogyaviharba ne...de nem annyira az mszp javára, hogy 2014-ben akár fingnyi esélyük legyen ugyanezekkel az arocokkal nyerni. ennyire nem vagyunk hülyék, viszont annál inkább optimisták.
süti beállítások módosítása