Egyesek írásban a @ begépelésével jelzik azt a kis megtorpanós-hehezetes halk a hangot, amivel meghuppan ez a hetyke, egykor még trágárság. Két kedves slágert is hallhat napmintnap az ember, üde zene, ezt vártuk 40 éve, hogy végre nálunk is egy sláger szövegének költőisége, magosabb színvonalú legyen már. Úgy látszik ezt a posztbeat stílus hozta el. Magyaros dalforma, egyszál (by Dylan by Guthrie) gitár, de pompás fiatal férfihang és persze a kötelező szó, a szar ott a dal végén. A másikban meg vérből és szarból gyúrnak valamit.

A "blogom" -és elöregedésével a macskakörmök csak szaporodnak...- lehetne Salinger-esen kurziválni esetleg... szóval a blogom elöregedésével egyre trágárabb is lesz, sokszor már öncélúan, bár éppen a leszarom/szarok rá nem az én szófordulatom.

Leszarom! -mondja a barátom, aki egyébként egy kis pont, mondhatni, légyszar ebben a nagy látszatban. Jaroslav Hasek Svejkjében a légyszar a császár képén volt a pornográfia egyik megnyilvánulása, pedig a zattejjjistabrobbagandista módon elnagyolt pap karikatúra beszarásig való piálása méginkább. Csak abban a jelenetben az ágybaszarás viszonylag körülírt. Szóval a barátom leszarja, de egyébként, ha elfogulatlanul szemlélem, eléggé szar is , amit csinál, bár ő igen elégedett és egyfajta középútnak tekinti, amit művel. Túlságokba nem esik -pl mondattanilag sem. A jó tereskovai középszer, meg is becsülik, a Frank Zappa pofoztai Arany Középszar mindig is többet fizet. Ezért aztán a Grand Wazoo meséje tényleg csak mese, meskete... Ez semmi, az Édesbúsak ma már a Született feleségek filmzenéjéből is ismert Synclavier-ral támadnak és a művonósokra borzongtatva tululáz rá a gyanusan fürgebillentésű trumpet-szekció, aztán tántitá, lululu.

A munkanéküli zenészekre már a szart is szánják, elmehetnek a rákba. Már R.E.M. vagy.. mi a neve annak a milleneum-haláltánc ismétlős vonóráncigálós fos-zenének 2000-ből (1999-ből?)? Na, abban még bizonyos színpadi megformálások esetén szükség volt a szabvány vonóstartásban szexin előre-előre dőlő kiskosztümös csajokra... de félórán át egy kis foszlánykát ismételtetni olcsóbb a géppel, amire már billentyűk se kellenek, elég egy billentyűzet, de még talán érintőképernyő is...

A szar, ahogy leszarja, miközben leszarják.

A barátomnak nem mondhatom meg a véleménye az Arany Közép-szaráról, nem , mintha nem tudnám, hogy szarna is arra, mi a véleményem, és nem csupán azért, mert én egyébként szarnék arra, hogy ő leszarja, hanem úgy tűnhet, mintha jellegzetesen mély & magyaross irigység beszélne belőlem. Ha megkérdeznék bárkit, hogy mi a jobb, ingyen azt írni, amit akarok és a kedvemre, vagy megfelelően írni ...és most jön a lényeg... lényegében valami szart, ami senkit nem érint mélyebben, ami nemhogy nem szar, de annyira steril, hogy még akkor sem képes egy bárki által összeollózható forrás-kollázs-nál mélyebbre szántani, ha valami különös aktualitás mintegy véletlenül kölcsönözhetne.

 

Tökfőzelékből nem lesz figura, de egy tökfőzelékből faragott figurával nem is lehet senki érzékenységét megsérteni, elmegy a többivel, a feltéttel, a resztelt májjal, a hozzá nemigazán illő söröcskével, egyszar lesz így is és úgyis, akárha banán vagy szűzpecsenye.

Azt irigyelni, hogy más bezzeg milyen fasza figurákat tud tökfőzelékből csinálni elsőre ostobaságnak tűnik, másodjára azonban, ha arra gondolok, hogy a barátom számára a tökfőzelékből való figurafaragás annyit hoz a konyhára, amit én még(már...) főtevékenységből sem vagyok képes előteremteni... Ráadásul éppen Zappa a példa arra, hogy mi a megoldás.. és mégráadásabbul ma már egyre kevésbé lehet a körülményekre mutogatni...

Nyilván a szar szó idővel a túlzott igénybevétel miatt majd marginálódik a trágárságok között. Kikerül szélre. Egyre inkább a geci az, ami elfoglalja helyét. Ez is önismétlés itt, több ávátárámban is szóltam már arról, hogy amint a szar, úgy a geci is nemes anyag, ráadásul ezutóbbi eredetileg a Gerzson/Gedeon becenevéből matyizálódott.

Mondjuk azért olyat 13 éves lány ajakáról inkább vidéki buszon hallani, hogy tudja a matyim. "Hová a matyimba tettem a telefonom." Szarni természetesen ő is szarik rá, de persze nem a telójára, hanem pl az angol dogá'ra.

Ami szarból való, az szarrá is lészen, mint pl az őszibarack avagy az eper édessége. A hollandi típusú, kotongumiízű gyári látványepreknek pl azért olyan szar az íze, mert köze nincsen olyasmihez, ami szar. Valami lószart kevernek a kavicságyában szivárgó tápoldatba, ha nőnek a piaci igények, egy másikféle lószart meg akkor, ha csökkennek.

7 komment

Címkék: sz@r

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr272129945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.14. 13:19:02

Azért a szarnál nincs lejjebb, nincs rosszabb, nincs szarabb. A geci, a geciben mindig van valami fickós, valami blickfang, valami mindfucker (vö: nagggyon geccííí), arról nem is szólva, hogy a szó szoros értelmében a geci az mindig az élet keletkezésének szimbóluma, de legalábbis kifejezett és komoly örömérzet csatolható hozzá, míg a szarás - bár olykor az is okozhat örömet - azért mégiscsak az élet folyásának salakanyaga. Az, amire már nincs szükség. A geci és a szar megszületése talán csak egy dologban hasonlít: mindkettőt mély sóhaj kíséri, amikor megjelenik.

2010.07.14. 13:50:08

A szarnál már csak az a rosszabb, ami fos.

Barát József guru 2010.07.14. 14:21:45

de kissé furcsa lenné éppen most leszarozni a barátod, amikor felszarozták (vagy nem is tudom mi lenne a jó szó rá)

2010.07.14. 16:44:27

"Ha megkérdeznék bárkit, hogy mi a jobb, ingyen azt írni, amit akarok és a kedvemre, vagy megfelelően írni ...és most jön a lényeg... lényegében valami szart, ami senkit nem érint mélyebben, ami nemhogy nem szar, de annyira steril, hogy még akkor sem képes egy bárki által összeollózható forrás-kollázs-nál mélyebbre szántani, ha valami különös aktualitás mintegy véletlenül kölcsönözhetne."

Hátezjóvót! Főleg a lényegében...
Aktualitást viszont szerintem nem lehet lényegében kölcsönözni. Még véletlenül se.

magyar-magyar szótár 2010.07.18. 06:46:04

@Barát József guru: Nagyon jol tudod, hogy nalam a szar nem negatív fogalom soet kuzdok a szar rehabilitálásáert a genny lenne inkább, de nem, még az is tiszta ahhoz...
Ugyhogy a Megfeleloe Arany Koezepszar eloeállitásáert csak irigykedhetem....

magyar-magyar szótár 2010.07.18. 06:47:35

@efes: @ifsz: van, van lennebb még a fosnál is, a genyaság

magyar-magyar szótár 2010.07.18. 06:49:53

@efes: @ifsz: A muegciség muegeci gecooookaság, az a gennység, a fosnál rosszabb... és a bérgeci, a pénzért szakmányban gecooka...
süti beállítások módosítása