Azt, hogy ki a Lujza és milyen matinén, azt ebből a bejegyzésből nem fogjuk megtudni. Könyvtáram egyik fogyatéka a lexikonok és szófejtések sávjában mutatkozik, még Ráth-Végh hijján Esterházy HC-ből kell tallóznom a magyar főúri anekdotakincs és a Dr Esterházy Mátyás képviselte dzsentroid stílbrav & nyelvlel emlékeinek javát. (Azt leszámítva, hogy a dzsentroidok a mórickavicceikben se kapatták be anyjukkal az apjuk faszát, pedig a bugyiizasztó viccmesélést igen értették.)

Ez a blog nem arról szólt, hogy majd én megmondom, mi a tutti, mintegy szótárszerűen. Szavak tárja ez, a rosszgyerekeké meg a jógyerekeké is persze, meg az óvónééééníííí-ké pláne.  Mintegy negyven olvasóm 4444 alkalommal igazított el jó alaposan tévedéseim felől. Itt off-ot nem ismertünk. Szegény jó Hannibal mely feleslegesen kattogtatta itt udvariaságból az on/off gombokat, mert ugye egy liberális szabadgondolkodó blog nem csak arról ismerszik meg, hogy a kommentek csak előzetes moderálás után jelenhetnek meg, de lényegében off-nak tekint a haladógondolkodó liberális jógyerek minden olyan kommentet, ami hozzátesz az ő mondanivalójához, kiegészíti vagy pláne, ha helyesbíti.. az opponáló kommentek közül a zsidózót, a bunkó jobbos örjöngést és hasonló önégetéseket viszont szépen bennehagyja.   

Az azt írta az újság -Lujza, Psota Irén frenetikus alakításában az a valaki a múlt század '70-es éveinek elején, aki színre elhiszi azt, amit az újság ír.

Ma ez a bloggiállisan salamontökeszerűre sikamikált Síkbolygón felfoghatatlan bonyodalom. Nemhogy kétfedelű szöveget lehetetlen átcipelni, de még az egysíkú agitprop tamtamot is sokszor keveslik a vonalasok.

 

Meg fog most rám haragudni a Kigondoltam! kis kollektívája, de én elárulom, hogy ők pompásan szórakoznak azon, hogy a korszerű & fejlett matulista fikaizmuson még egyet csavarintva lényegében a jógyerekekkel is annyiszor kapatják be ennfarkukat, ahányszor akarják.

 

Megtéveszt bennünket még mindig és még ma is a maaakszista történelemfelfogás, miszerint az idő torpanthatatlan haladvány és ami 1970-ben volt, az csak primitívebb és egyszerűbb lehet, mint ami ma.

 

Pedig: de nem. Máma már minden újságíró minden olvasót Lujzának néz és nem is törekszik kétfedelű, duplafenekű, azaz aljas cikkek írására. Vagy sika vagy mika. Vannak persze azért aljasok, de ezek a legzseniálisabbak, azonban sorok közé ők se írnak be semmit, mert tökéletesen tisztában vannak az olvasóik olvasási képességeivel. Az aljasságuk mindössze afféle, mint amikor szidalmazzák a társadalmi amnéziát, majd mazsolázgatnak Török Vidor módján 1994. történelmében úgy, hogy csak az aktuális agitproppó által lesújtásra ítélt egypárt kaphassa be a cumit, ámde a mi kedvenc egypártunkról meg ki ne derüljön, hogy ugyanakkor ők a visszaaszoializmusba akaródzókra és a Kádár-rendszer (rendszeresség & kiszámíthatóság) nosztalgiára apellálva szociálisérzékenykedtek. 2002-ben dettó, de hozzá festették hűdeszociáldemokratának is magukat.

Pompásan szórakozom azon, hogy a napokban az eddig súlyosan fidesznyik Sólyom László köztársasági elnök hirtelem a demokrácia mércéje lett s azok a kezek nyújtanak keszkenyőskéket az őt bevonó jógyerekmédia-fiika és gecirétegek eltávolítására akik fikázták és jizzelték. Sőt, űberelhető ez az állatpot, amidőn a mélyértelmiseggi búbánat a Sólyom által képvislet mélyértelmiseggi [nem-képben-levés -szerk. seg.] bááboci búúbánatot hányja korszerű labanckardélre. Modern újságírás az internetes néphülyítésben? -Gyerekek ! -hájszen ez a szint a missziós értesítőké a múlt század 30-as éveiből! Anyám! Lujza a matinén! (A matiné itt a délutáni mozielőadás, rjzfilmválogatások vagy a tévében az Ájvenhaó ismétlése és Foxi-maxi...) 

Elhiszem, hogy némelyik indexes médiageci hüvely'matyija fényesítése közben elégedetten vakargatja a tokáját slankító sűrű fanszőrzetét -mert nem jut eszébe, hogy őelőtte többezer évvel már Jenő, azaz Major Tamás tudott egyszerre kint és bent is egeret fogni...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr331961145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Seggszáj IV. - Az emberek jelöltje 2010.05.06. 00:38:37

[Orbán] rámutatott, hogy a köztársasági elnök személyének kérdése tekintettel a nemzeti egységet kifejező funkciójára, a közélet stabilizálásban játszott szerepére és mandátumának ötéves időtartamára "egy fontos kérdés". "Olyan kérdés, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.05.06. 08:00:50

Ez nagyon ott van, persze, csak az olyan öregemberek emlékeznek már Lujzára, mint mi.
Egy dologgal vitatkoznék - a kigondoltam. Az ilyesmiből szerintem 5 post elég, de egy komplett blogot építeni erre a nem túl eredeti ötletre (South Park koppintás)már túlzás. Nem hinném, hogy bárki bekapja náluk a ...horgot? :D

Barát József guru 2010.05.06. 08:02:34

folyt...néha belenézek, és mindig az jut eszembe, marhára tökvakarós állásuk lehet ott a fiúknak, hogy ráérnek móricka szintű malacságokat irogatni többszáz kommenten át.

magyar-magyar szótár 2010.05.06. 11:11:15

@Barát József guru: Naponta tucatjával kapják be a horgot, a sok halacskát már.. az embernek lesül a képe, diplomás emberek, vállalkozók, egyszerű netenlógók. Annak a türhő Frick Zenekarnak az amerikaihoaxát annyian olvasták bezzegamerikából, ahányan a "komoly blogját" egy hónap alatt. És nemkevesen kérdeztek rá, hogy ugye ez vicc... A southparkiánusság is a saját farkát kapja be: növeli, amit figurázna.

magyar-magyar szótár 2010.05.06. 11:17:03

@Barát József guru: Várj, majd bemásolom neked Dr Rada egyik kommentjét... Bölcsészek vannak köztük, olyan csávó, aki Bedével focizott... a Krém.

Barát József guru 2010.05.06. 15:54:52

Akkor az a türhő Frick irjon ezentúl single regényt, azt is sokkal többen olvasnák.
Viheted az ötletet, a magyar agglegény Igaz és Könnyfakasztó Story-ját még senki sem írta meg, csak női verziók vannak..persze, kicsit pornósabbra kéne venni, mint a csajos változatokat, de vinnék, mint a cukrot.

magyar-magyar szótár 2010.05.07. 06:11:02

@Barát József guru: Frick Zenekar tökhülye a nőierotikához, mint a bunkó faszok általában, RÖGTÖN gyön az egyszemű kélgyó ríjjva ki-kitüremkedik a sajátosan elkendőzött, leillatsprézett, Érdre az ötkerüleeetből Nagykáta felől közelítő sajátos női erotikai elvárás ELLENÉRE. A nőierotikus irodalom a szopás kategóriában le se írja a főnevet, az ige utal arra (Mary szájába vette Fred-et és Fred nem Jim faszának a neve itt, hanem a pasié...)
Benedek Szabolécs friss József Attila díjasunk tud és képes nőknek megfelelő erotikus fogalmazásokra (nála Berényit is a nője a szájába veszi, de még a fütyi szó sincs leírva) Nagyon fontos az is, hogy itt meg is áll a sajátos nőierotika, míg, amennyire ezt a türhőt ismerem, Frick elidőzne a sperma ízének problémakörével Ez, bár életben nagyon fontos és tragikus kérdéskör, általában egy modern értelmiségi nő fiúpasija spermájának az íze üde, míg pl a férjéé nem annyira és ezek shakespeari szitukba vezetnek jó mélyen bele, de ezeket sajnos a sajátos női erotika témakörében nem lehet kitaglalni. Az férfierotika ostoba is, hát mondjuk egy Hustler magazinnal elég bajos a villamoson feltünés nélkül olvasgatván utazni, míg a Oxana az gyöhet, c'mon.
süti beállítások módosítása